Крисия за втори път втора и за първи път премълчана в Болгария поради гузност

 • БЛИЦ
 • Крисия пее пред Путин в Крим
 • „Българката е участник във фестивала „Детска нова вълна”, ще я оценява Киркоров”
 • Публикувано: 10 авг. 2015
 • Монитор\ Телеграф 10 август 2015-08-14
 • КРИСИЯ ПЕЕ ПРЕД ПУТИН В КРИМ
 • „Руската преса пише, че Путин е редовен гост на заключителните концерти на „Детска нова вълна”, като се предполага, че тази година също ще го посети. Пред български агенции бащата на Крисия Марин Тодоров също е споделил, че има вероятност малката певица да пее пред руския лидер”.
 • Сайтът на СБЖ
 • 11 август 2015 г.
 • Нашата Крисия ще пее пред Путин в Крим
 • „Пред български агенции бащата на Крисия – Марин Тодоров, също е споделил, че има вероятност малката певица да пее пред руския лидер”.

Това са само някои от възторжените очаквания, нагнетявани от рупори на Петата колона в България по същия начин, по който близо половин година тръбяха, че Путин непременно ще дойде на енергийния форум, организиран от президента Първанов в София в угода на самия Путин през април 2009 г. Търновски университетски подмазвачи дори бяха подготвили за Путин връчване на титлата Доктор хонорис кауза за приноса му за дружбата. Бащицата им обаче не дойде. Явно не е благоволил да отиде и в Крим за разочарование на неговите български слуги и съответно в България „няма такава новина”, щом Путин е отпаднал от програмата.

 

А представяте ли си колко велико щеше да бъде за руската пропаганда у нас: завоевателят Путин аплодира на крака нашето момиче при триумфалното си посещение в завоюваната от него земя! Но само някакъв си Киркоров, фен на Путин, го заместил в тази роля. А иначе нямало нищо политическо в това конкурсче, както се опитаха да внушат някои гузни (съ)участници в “мероприятието”…

Медиите у нас са разкрачените в крак с двуличността на властта в София, която бозае от еврофондовете и се хвали с резултатите от това предизборно, но гледа на угоди и на Путин. В резултат медиите тук като цяло предпочитат да мълчат за позорното завличане на българското дете на конкурс, чиято политическа пошлост то самото няма как да прецени. Мълчанието е за предпочитане в рамките на автоцензурата, когато нямаш позволение да имаш критична позиция, но и е някак неудобно да разгласяваш пред западните партньори българското участие в легитимирането на руския режим по „детска линия”.

 

В по-мека форма случаят напомня абсурда с официозната ТВ7, която изпрати свой екип на гости на сирийския режим през юни 2012 г. буквално седмици, след като от София беше изгонен сирийският посланик заради бруталността на режима на Башар Асад.

 

Ако всичко е наред с българското участие в окупирания и анексирания от Русия полуостров Крим, защо е това гузно мълчание в българското медийно пространство? Все пак Крисия (почти) е победила, както на Евровизия, която прикова към екраните по домовете хиляди българи- сега отново е станала втора, както научаваме от маргиналния русофилски сайт КРОСС по-долу:

 

„Талантливата Крисия Тодорова показа за пореден път колко голям талант има и на престижния конкурс “Детска Нова вълна” в Крим. Там тя изпълни прекрасната песен “Планетата на децата”, с която остана втора на миналогодишното издание на детската Евровизия. В гласовете на конкурса в Русия я изпревари само представителката на Малта Гая Каучи. Така Крисия остана втора в класирането.

Конкурсът се проведе между 11 и 13 август в детския лагер “Артек”. По жребий Крисия трябваше да излезе първа във втората вечер от фестивала. Тя обра аплодисментите на всички в публиката с изпълнението си.

Председател на журито беше народният артист на Русия, продуцент и композитор Игор Крутой, а сред членовете на комисията беше и Филип Киркоров. Той самият също излезе на сцената, за да пее. А и се запозна и поговори с Крисия.

“Сърдечно се радвам да поздравя младия талантлив сънародник, представител слънчева България, носител на втора награда в детската Евровизия 2014 Крисия Тодорова с титлата на победителя, който спечели второ място международния конкурс “Нова вълна” 2015! Аз съм горд! Браво!”, написа Киркоров след срещата си с талантливото момиче.”

 

Киркоров може да е горд колкото си иска- все пак е възрастен човек и сам може да определи позицията си в подкрепа на руската анексия. Но е позорно българската невръстна гордост Крисия да бъде впрягана в подобни политически рекламни кампании, легитимиращи чичко Путин в очите на заразените от шовинистичната вълна негови поданици.

Киркоров позира с Крисия

Снимка: в. “24 часа”

 

18 мнения за “Крисия за втори път втора и за първи път премълчана в Болгария поради гузност”

 1. А в международен план- добре дошли в 70-те! Уелкъм, добро пожаловать, днес Кремъл пак е агресивен като при Брежнев, чучелото Кастро се държи над гроба, Джими Картър е болен и стар, Вили Бранд отдавна го няма, но на помощ с животоспасяващи лекарства, кислородна маска, тонизиращи напитки и витамини към един варварски режим тичат техните духовни наследници – другарите Кери и Обама! Бивш комунист, бивш (политическа некоректност!) и бивш ляв демократ ( в американски партиен смисъл) няма!

  http://www.mediapool.bg/sblizhavaneto-mezhdu-havana-i-vashington-trevozhi-disidentite-v-kuba-news237959.html

 2. Що, пак бе, Инджев, па нали е спечелѝла Крисия, аз много обичам музика- “Бела роза”, “Батальона”, знайте, но не мо`а се`а да коментирам музики, песни, фестивали и т`ва о`нва, щото оня, Деми Мур, не, бе!- Гари Мур от американското посолство ше чуе, мое неправилно да ме разбéре, некои ше кажат Крим, Русиа, нам кво, аз, знайш, в такива работи не ща да се меса, даже и да горат руснаците наши храни, ше кажа- от 1944 г. (Божо ме светнá по темата като ме поливá она ден)- Путин е винаги прав да ни се сърди, щото ги нападаме, влизаме ей тъй у Европа и НАТО без да ги питаме, ама гледам сеа само като чуе фамилия Портных за кмет на Варна и обещанието да утрои броа на руснаците там, на Путин да му се смекчи сърцето, ако треба и Камчийските песъци ше добавиме към Камчия, но после ше видиме как, че и Цеца чакам тези дни, на колегата вдовицата, откак е останáла, да ми напълни душата…
  Некои снимки от днеска да не се забравяме, рийш нали, че от немам и време за блога!

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4922426

 3. Най-вероятно путин е казал,а бе Киркоре я иди там,да не се занимавам с простотии и да не вземеш да дадеш первое место на булгарчето,че ти откъсвам главицата! 🙂

  Така прецакаха нашия Веско Топалов в позорния шахматен турнир прочул се с името “тоалетната война”(даже написаха книга за нея),когато руския претендент Владимир Крамник влиза и излиза в тоалетната хилядо хилди пъти!

  Иначе на ММА мачове,га тръткат хамериканците ходи човека,не че не ходи по мероприятия! 🙂

  https://youtu.be/2SahaRlTXYE

 4. Не само Крисия, ами и целия естраден ешелон български любимото му занятие и място за париправене беше ЕСЕСЕР, там ходеха всички да трубадурстват на Брежнев и Горбачов и да пеят пред препълнени зали със знатни труженици и труженички, еленовъди и миньори, многотъкачки на многостанове и други такива, работещи по почина на Злобен ли беше Злобин все едно 🙂

 5. А тази “Новая волна” се провеждаше традиционно в Латвия, ама путиноидите се фръцнаха, казаха, че по такъв начин ще ударят икономиката на мръсните неблагодарности, дето не дават гражданство на останалите там окупатори и направиха фасона да прехвърлят фестиФалушката на друга окупирана територия – в Крим, в пошлотията Артек. Сега остава да снимат Крисия в лапите на батюшката, като една втора Нушка Григорова, поради нашишкавяването на оригинала.
  Ако говорим сериозно, има една сюрия измислени от руснаците фестивали, на които все ще дадат по някой значок на участник от България и той ще проглуши ушите на света, колко се обръща внимание на културата в Русията и какви постижения е постигнала същата. Имам предвид всякакви самодейности, като “Золотой витязь”, “Славянский базар”, провеждащия се тук “Золотая муза” и каквото още ти скимне. Ето сега и за “Новая волна” се чу – ще ни проглушат ушите с постиженията ни без аналог по света.

 6. Нали си спомняте в пристъп на “откровение” банкянското слънце след като му писна лезенето на Дудук Бюреков на какво го оприличи.
  Капут.
  Та и сега, с цялата тази история крайният резултат за всички наши участници е същият. Употребени и изпратени по живо, по здраво да се чудят защо поне първото място не им дадоха. Никой не уважава самопоставилите се доброволно на подсвиркване.
  А сега, една статия която слави-тата колкото и да им я четат и разясняват, няма как да я вдянат.

  http://glavpost.com/post/14aug2015/opinion/55307-kirill-sazonov-razbiraem-mechty-putina.html

 7. Да пее едно дете няколко минути или дори няколко десетки минути пред руска публика , дори и пред Руския държавен глава не може по никакъв показател да се сравнява с пеенето на цялата държава България пред държавата Русия.
  Кой у нас не “пее”(разбирай -блее) пред Русия. Пеят президентите ни, пеят министър-председателите ни начело с Този, на чиято държава руснаците обявиха война на 5 септ.1944г., окупираха я, унищожиха я, чичо му убиха, а самия него в емиграция натириха…..
  Пеят вокалисти, пеят артисти, пеят художници, пеят историци, пеят учени, пеят професори, пеят синдици, разбира се и академици.

  Пее се от всякави височини-Бузлуджа и Пловдивското тепе,и от цялото българско небе.
  Пеят дипломати,пеят банкери, пеят спортисти, пеят царисти, разбира се под ръководството на българските комунисти.
  Такова белосветско пение не може да се види и в най-тежкото умствено умопомрачение.

  И още по-лошо, пеенето продължава да се композира и изпълнява, с финна ревизия , за да се пуска и по държавната комунистическа телевизия. Пеенето дори се и джазира, само и само навсякъде да се завира.
  Кой от пеещите в България за Русия се отказва от тази простотия?
  Никой, никой не секва глас, пее се до захлас.
  Та за какво дете Крисия , пеещо пред Россия ний говорим днес, цял народ й пее, пее и блее. И един ден задължително ще занемее…

  Пееше се при строителството на комунизма, пее се и при капитализма, пее се в условията на “европеизма” и “империализма”….
  И нека някой да каже, че масовия убиец Георги Димитров не е прав за “въздуха и слънцето”.
  Днешното пеене е по-изкусно и изящно, защото се прави в условията на “капиталистическа демокрация”, но пак под диригентството на комунистическата аристокрация…
  Пеенето е по-представително и зашеметяващо дори и от преди Десети, сега е напълно доброволно и осъзнато.
  Явно Победата на Девети не е била толкоз силна, защото имаше хора, които не я признаваха, сега обаче почти никой не се опълчва на редуващите се победи.

  Впрочем, не е възможно в една държава да има толкова руско-болшевишки Мочи и Альоши, а никой да не пее за, пред, в , над и навред на Русия. Точно пък българчетата да са непеещи и неблеещи пред нея, такъв филм просто няма.

  Напред с пеенето за Русия, до по-голяма простотия!

 8. Подлост, лицемерие, арогантност… Хибридната война на един хибриден президент, на една хибридна страна.
  Спасението от чекистката хунта пуснала пипалата си и в България е едно- единствено- пълен финансов крах на Мордор. Лично аз следя много внимателно котировките на брента! Цялата тази седмица се въртяха около 49 долара за барел. Бюджета на Мордор няма да получи няколко милиарда презрени американски долари. Това ще намали в бъдеще възможностите за финансиране на разни Атаки, Шаренковици и прочее, и прочее сволочь.

 9. Още нещо по предишния ми пост. С такива приятели – сенатори в САЩ, не ни трябват врагове като бойлерите от Государствената дума…

  Американски конгресмен смята, че САЩ трябва да вдигнат ембаргото от Куба и да й върнат Гуантанамо. “Мисля, че ембаргото трябва да бъде вдигнато. Всички търговски ограничения трябва да паднат едновременно. Конгресът е длъжен да направи правилните неща, за да могат отношенията с Куба да бъдат възстановени в цялост”, заяви Джим Макговърн, конгресмен демократ от Масачузетс.

  “Същото мисля и по отношение на Гуантанамо. В САЩ въпросът е наистина спорен, но по мое мнение трябва да върнем военната база на кубинците”, отбеляза Макговърн.

 10. Не било тъй, макар че си рекох, а, бе, този Макговърн да не е роднина, или пък самият онзи Джордж Макговърн? Не знам колко го помнят, но той беше и остава безконкурентно за всички времена най- кроткият просъветски гълъб – кандидат за президент на САЩ (ясно от коя партия) срещу РИЧАРД НИКСЪН през 1972 (в сравнение с Макговърн Джими Картър си е половин ястреб, Барак Хусеин Обама- половин ДЖОН МАКЕЙН, пък Хилари- три четвърти РОНАЛД РЕЙГЪН в рокля!). Няма да забравя- бях 15-ина годишен ученик в техникума и минавам край отворените прозорци на махленския клуб за разни мероприятия и чувам как пред възторжени и чинни дърти комундели някакъв политпросветчик обяснява защо в името на мира, щастието и цялото прогресивно човечество трябва да спечели този наш другар, и произнася името му МАкГАВьоРНь-чиляка тъй мислил, че се произнася на американски, като чел “Правда”.

  Ей, го и маладеца!

  https://en.wikipedia.org/wiki/Jim_McGovern_%28U.S._politician%29

 11. На пръв поглед не е много по темата но четивото по-долу е в десетката. Статията е убиец. И въпреки, че ни ми е от любимците, принуден съм да цитирам Бил Клинтън: “Икономиката, глупако”.
  Не виждам как ватниците ще се откубнат от мъртвата хватка на “тактика” лилипут.ин.

  http://rusmonitor.com/putinomika-dead-end.html

 12. @Виктор

  Нека не виним естрададжиите, че в миналото пееха в СССР. Всеки един от тях даваше мило и драго да го чуе и друга публика, но това беше привилегия само на ченгетата като бысэр кырав и снахите на ЦК като Лили Ивáнова. Един самобитен талант като Васил Найденов щеше да допадне и на западната публика, но не го пускаха отвъд желязната завеса.

  Kато знам в каква отчайваща бедност се споминаха някои от обичаните в миналото български певци, не виня естрададжиите и днес за това, че отчаяно си търсят публика, пък било то в путинова Русия, на митингите на БСП, или в контейнера на VIP Brother. Разбира се, че за разлика от малката Крисия, те са възрастни хора и би трябвало дa имат свободна воля, за да взимат правилните от принципна гледна точка решения. Но бедняците никога нямат такава. Това е проблем на цялото ни общество, на който се дължат и много други уродливи явления, като например купуването на изборни гласове.

 13. Може би по-внимателните читатели са забелязали, че в коментара си по-горе не търся уникалния способ за изследване на съветско-българските и руско-българските отношения.
  Откритият от Иво Инджев способ явно не впечатлява никого тук, досега поне аз не съм прочел нито една признателна бележка за неговата универсалност. Той има стойност каквато имат колелото и топлата вода за хората.
  Понеже аз съм известен с моята консервативност, ще се наложи да го посоча и по тази тема-“Пеенето на България и българския народ в името на държавата Русия”.
  Такъв малък и беден народ -само около 6 милиона да пее на народ от 160 милиона.

  Такава малка и въздухарска държавица, да пее и блее за такъв огромен колос като Руската Федерация.
  Колко ли дълго трябва да продължава това пеене, че да озари необятните й територии. И колко ли българчета колко дълго да пеят, че да бъдат чути от всчки руснаци.

  Засега само пеенето на нашата държава е чуто със сигурност от руската държава.

  Налице ли е “течния способ” и в това направление?. Ами разбира се, и ще се пее до пълно затъмнение!

 14. Донке, като особено внимателен/а към теб читател/ка аз забелязах не само смяната на ника ти след няколкомесечното ти отсъствие от блога, а и непроменената каша в главата ти, чиито основни съставки са страхопочитание към Русия и презрение към България. Не знам, нито искам да знам ти от кой етнос си, но аз съм български/а патриот/ка и нямам нито разбиране, а още по-малко симпатии към опорните ти точки.

 15. Предполагам че последния коментар е към мен.

  Неразбираемо е какво пишете и навярно не сте разбрал какво пиша в коментара си.
  Отделно от това нито един истински патриот не се представя пред публика че е патриот.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.