На кантара на избора между Обама и салама руският режим даде фира

Има нещо налудничаво в претенцията на „борците за справедливост” да оправят света, но заедно с това никога, ама никога не успяват да осигурят прехраната за своя народ. Виждаме този повтарящ се феномен в провала на латиносоциализма не само на „острова на свободата” Куба, населен с политически затворници и полугладни другари и другарки. Дочуваме го и от надигащата социална катастрофа във Венецуела, богата на петрол и социлюзии, от които е на път да се излекува след гладната диета, която помогна и на други боледуващи народи да се излекуват.

 

Гладните диети за цели народи биха прилягали повече на затлъстелите нации, в които храната е в изобилие – като в САЩ, където 2 процента от населението ( бяха цели 5 на сто в годините, когато като студент за първи път чух тази невероятна статистика) не само изхранват свикналите с изобилието стотици милиони американци, но и правят страната най-големият износител на храни в света.

 

На 17 август в различни градове на Русия е планиран изненадващ спрямо прехвалената популярност на режима протест под лозунга „Долу Путин”. Това все още не е бунт на гладните, а предупредителен изстрел за надигащото се недоволството срещу все по-абсурдните опити на режима да храни народа с генно модифицираната руска шовинистична каша. Спусъкът на предупредителния изстрел беше натиснат чрез заповедта на самодървеца в Кремъл да се качат на кладата тонове вносни храни заради вражеския им произход.

 

Това зрелище подейства на публиката като в стария съветски виц за най-страшното мъчение, измислено от червеноармейците за един заловен шпионин: не да го колят, бесят и горят, а да го вържат да гледа, как те си пият водката и да не му дават капка.

 

Едно е да внушаваш омраза към Обама, друго е да искаш народът да се откаже от салама. На този кантар на омразата престижът на режима в Москва даде фира.

 

Почти като повторение на сентенцията ( „ филмът съветски ли е или е хубав”) звучи в този смисъл едно медийно заглавие днес, в което се казва, че руските мотриси в софийските метро ще бъдат заменени с модерни (защото един западен концерн спечелил търг за следващите два лъча, предлагайки най-ниска цена).

 

Руско или модерно! В този избор има символика и въпреки асиметричната руска хибридна война срещу България, на която властите ни спотаено не отговарят, естественият избор на модерното се налага сам. Не всичко руско, близко до сърцето ( и джоба) на управниците ни, може да бъде натрапено на българския народ, все пак.

 

В сянката на тази констатация насред жегите остава да видим как ще се развие поредният горещ август в Русия, където по това време на годината избухват комунистически преврати ( както срещу Горбачов преди четвърт век) или войни ( както началото на втората война срещу Чечня през 1999 г. или руската война срещу Грузия през 2008 г.).

13 мнения за “На кантара на избора между Обама и салама руският режим даде фира”

 1. Другарки и Другари,Дорогие Товарищи!

  С голямо прискърбие и още по-голямо отвращение прочетох следната фашистка новина в един фашистки сайт:

  “Стратфор: Русия въстана – обяви на 17 август национален протест „Долу Путин“”

  http://www.faktor.bg/novini/svjat/52530-rusiya-vastana-obyavi-na-17-avgust-natzionalen-protest-dolu-putin.html

  Скъпи Другари,Световните реакционни сили настъпват в хищен марш срещу здравите комунистически такива!
  На оружие товарищи!!!

  Нека българските другари(и другарките тоже) да си пристегнат по-здраво памперсите и да организират светкавичен контрапротест под наслов “Путин ГОРЕ!”
  Даже ако може и още по-горе,например в Космоса и то не кой да е Космос,а в далечния такъв!
  Нека нашият контрапротест да се види и чуе от всички извънземни Бе Ка Пе-та по всички земни кълбета,които са в радиус не по-малък от поне 100-200 милиарда светлинни години!!!

  ПП Да се разпрати ‘Окръжно’ до всички верни комисари в страната,в което твърдо да се посочи,че всички,които волно или неволно(особено неволно) разпространяват новината за фашисткото сборище на 17-ти авГъз,да бъдат ликвидиране на място и то без да им се четат правата,за да не се губи излишно време за останалите мръсници!

 2. А на бас, че говедата без проблем ще организират десеткратно по-многолюдни митинги в подкрепа на самодържеца Путлер…

 3. Много ценни изследвания за историята на глада в Русия. Вижте дори дереджето от блажените императорски времена- 5 пъти по-долу от средната европейска консумация. А от материалите за Поволжието и Гладомора ти настръхват косите.

  http://scisne.net/atags?q=%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4

 4. Комплексаря Путин(ката), яхнал руската империя с болшевишки плам доказва за сетен път, че всяка власт развращава, а абсолютната развращава най-много. Този дребосък във физически и ментален смисъл се гаври с руснаците, както Мария Антоанета препоръчваше на народа си да яде пасти като няма хляб!?? Знаем от историята как е свършила императрицата на Франция!

  Докога ли руският народ ще търпи това кагебистко недоразумение да издевателства над него?

 5. Здравейте уважаеми г-н Инджев,
  преди 10-тина години бях очарован да Ви поздравя на плажа на Романтика, където приятелката ми беше мед. сестра. Преди 4-5 бях на представянето на Ваша книга във ФК- Варна, но нямах пари да си я купя.
  Шефа ми живее в с.Блицнаци /а има и такива/ ,а обекта ми сега е в Старо оряхово/ стадиона/. Та, ще е огромно удоволствие за мен ако сте в района да ми дадете автограф. Бъдете здрави всички около Вас- Гроздев

 6. Наистина това,което е констатирал г-н Инджев е точно така-американците на практика произвеждат всеки един съществуващ хранителен продукт.В Калифорния например се произвежда всичко,което го има по Средиземноморието,в средните щати има излишъци от зърнени храни,по на изток-планини от месо и риба.Да не говорим за дрехи-щом руснаците набарат някой магазин със сезонно намаление в САЩ-купуват като невидели,пререждат се,вдигат врява,пълнят торбите си със стока.И всичко това-храни,дрехи,услуги,техника- е създадено с труд,упорство,правила.А руснаците внасят храни,защото освен газ и оръжие,друго не произвеждат.Газта идва от природата,значи остават само оръжията.Но и по този показател навремето Рони им предложи “Звездни войни” и те кандисаха.Храната ще става все по-малко и по-скъпа в световен мащаб,така че руснаците няма да могат да издържат и на това съревнование.Ще дойде време да се молят на американците и на ЕС да ги хранят.Както виждаме и т.нар.”БРИКС” нещо е закъсал и все повече ще закъсва,така че нито брикс,нито някакъв микс ще ги оправи.

 7. Иво,
  Превратът от 19 август 91ва не беше срещу Елцин, а срещу Горбачов

 8. До BORETO:
  Нищо лично, но това за пастите е шокиращо защото за нас пастите са торти, а за запада паста е чисто и просто макарони, спагети и фиде, Същото важи и за думата макарон. На запад това не е същото, което е в БГ.

 9. Към Велислав:

  Бях за известно време там и понаписах нещичко от лични наблюдения за ситуация в района…

 10. Либер Фройнд, Хер Мюнхен,

  чудесен коментар, пишете по-често!
  Точно така- Бриксът е мега-формат на Евразийския съюз. Несметно богати откъм природни ресурси страни, управлявани от чудовищно корумпирани комуняги и криптокомуняги,чиито икономически представи и програми стигат средно докъм лениновия НЕП, най-много до ранния Кейнси и най-малко до късния Дън Сяо Пин – протекционизъм, интервенция, корупция, корупция, корупция, корупция, корупция и пак корупция. Затова те могат да заливат света с крадени и прекопирани боклуци и суровини, но не могат да осигурят на хората си нормален живот- бедните с по долар на ден в брикс -мрикс и нам кво са поне милиард. Ей, го онуй нашето момиче в Бразилия, със здравите габровски корени, Дилмата, дето гоцэ сырыщныка я кондисва, бе, хей, със здравата червена чутура и с дебелата гъзина, уж щеше да ни залей с инвестиции, пък то- нейните поданици пукат от глад и вече рипат да я изритат, като бяха бунаци да я изберат!

 11. Стамбо, приятелю, ти и хер Мюнхен сте прави, обаче ров. Пут.ин предлага Бразилия и Индия за постоянни членове ли, членки ли на Съвета за Сигурност. Дето се казва на гол г.з, чифте пищови.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.