ТАСС е упълномощена да съобщи за успехите в унищожаването на блага

Кой казва, че от комунизма по-лошо няма (за Русия)? Има. Путинизмът полага големи усилия да докаже това.

По времето на комунизма ТАСС съобщаваше за трудовите успехи, за рекордите по производство на чугун на глава от населението. В НРБ дори отчитаха най-сериозно и колко презерватива се падат на човекоединица за отчетния период.

Лъжеха с надеждата на излъганите да им стане хубаво като си представят произведените блага. Сега направо им казват налудната истина: ние унищожаваме благата и на вас от това трябва да ви стане приятно.

Днес в Русия залагат на обратното: хвалят се колко тона храни са изгорили, смачкали, унищожили за отчетния период. Това е наистина ново постижение на пропагадния инфантилизъм-путинизъм, за каквото не са се досетили дори и другарите предшественици на днешния руски режим, следовниците на “чистия” марксизъм-ленинизъм.

Ето сводката на ТАСС, упълномощена да информира за подвига на властта не в производството, а в унищожаването на блага.

 • Русия е унищожила над 800 т храни от ЕС

  Русия е унищожила над 800 т храни от ЕС

  /КРОСС/ Руската служба по ветеринарен и фитосанитарен надзор е задържала и унищожила 871 т стоки, забранени за внос на територията на страната, предаде ТАСС. В съобщение, публикувано днес на сайта на службата, се уточнява, че става въпрос за периода от 6 август досега. Тогава влезе в сила указ, подписан от президента Владимир Путин, предвиждащ забранените за внос селскостопански стоки да бъдат унищожавани още на границата.
  В резултат до момента са били унищожени 550 т хранителни продукти от растителен произход и 321 т – от животински.

 

 

24 мнения за “ТАСС е упълномощена да съобщи за успехите в унищожаването на блага”

 1. Какво е това? – Руски непокизъм или фашизоиден авторитаризъм?

 2. Навярно Путин тества до къде са границите на поддръжката за него.
  За 17 август са обявени протести в различни градове срещу унищожаването на храни.

 3. Да унищожаваш блага, не е като да създаваш! Чекистите оседлали днешна Русия са обучавани да вербуват, унищожават, забраняват, провокират, дезинформират, следят, арестуват, клеветят, подкупват, ограничават… но не и да създават!

 4. Позволете да цитирам нещо, прочетено в руски сайт:

  Сергей Астахов , 6 августа 2015
  “Чуваки, от себя не убежишь. Вот ваше же: Русь святая, вера святая, Байкал и границы священны, язык великий и могучий, и широкую ясную грудью дорогу проложим себе…
  А меж тем от идеи всемирной революции до идеи импортозамещения за 98 лет убито 100 миллионов, потеряно 50% территории, 5 революций, 11 конституций, 7 гимнов, 7 денежных реформ, 2 дефолта, 3 флага…. Министерства-совнаркомы-наркоматы-министерства-совнархозы-министерства. Рыбинск-Щербаков-Рыбинск-Андропов-Рыбинск….
  Короче, чуваки, у страны нет надежд. Может быть в другом географическом формате и есть, да и то не факт. А что делать не знаю. И как в 1915 никто не мог себе вообразить 1920, так и сегодня 2020 — полная неизвестность, но это будет не обещанные удвоение ВВП, португальский уровень жизни… А что никто не знает и знать не может.”

 5. Здравейте, г-н Инджев! Преведох статията на Владимир Познер за вашите читатели, които не ползват руски. Ако някой не ме е изпреварил вече, бих искала да ви я изпратя на някакъв ваш имейл адрес, тъй като в коментарния прозорец едва ли ще се поместят 4 страници текст.

 6. Те, рашите са най-добри в унищожението.Грешка нямат.Накрая сами ще се унищожат.

 7. Трудно е да си представи човек по-скудоумно поведение от болшевишкото! Тези същества изглежда изпитват удоволствие от собствената си глупост!

 8. Преди 30 години и поляците така разливаха млекото по площадите ама се оправиха, може и тия да се оправят….

 9. Към Leviatan:

  Искрено Ви благодаря и се извинявам, че не мога да се възползвам от предложението Ви. Публикувах превода на Васил Костадинов като послеслов към статията.
  Поздрави,
  Иво Инджев

 10. А има ли вариант, в който част от храните са запалени, услужливите медии са инструктирани да отразяват ‘монументалността’ на акцията, а останалата част от храната е прибрана в държавния резерв?

 11. Това е предпоследната стъпка на човешкото падение.Следващата е канибализъм.
  Това е руската държавна политика.Нещастните руснаци.Поколения израсли в глад и сега да гледат как се унищожава храна.Непоносимо е.И сега ако не протестират,не знам какво да кажа.В момента препрочитам книгата на Едвард Рядзински *Сталин*Ужасяващо е.Сега се повтарят нещата но по друг начин.

 12. Ей, това болшевиките направо са извънземни дебили! Заради ината на плешивото ботоксно джудже, ще унищожат и родната си майка. Не беше ли по-лесно и по-практично тази храна да се раздаде на старчески и детски домове? В крайна сметка можеше да отиде да нахрани полугладните руски войничета, които са като крепостни селяни в казармите. И сега 86% от “населението” проплака, че това не било редно. Ама същите тези 86% миналата година ръкопляскаха при анексията на Крим. Сега Крим е “техен”, а вносната храна-на боклука.

 13. Това всичкото е в графата “реципрочност на санкциите”. Или с други думи, ако някой от черния списък за влизане в ЕС (напр. др. Йосиф Кобзон) се промъкне “незабелязано” в България да му отрежат главата. Не му го желая, само като пример, реципрочен на скудоумието с унищожаването на храни в СССР.

 14. Русия винаги е била варварска държава.
  Такава ще остане и до края си, който наближава.

 15. До госпожа D.Savova

  Не сте права, госпожо Савова, това с канибализма руснаците са го минали вече, тази крачка те отдавна са я направили – има статистика на ООН, според която Русия е страната с най-голям брой случаи на битов канибализъм в света. Така че нещата наистина са тревожни – не се знае следващата крачка до кой кръг на ада ще се докара населението на тази страна.
  Сбъдват се шеговитите предсказания от времето, когато САЩ приеха “Закона Магницки”, а Путин в отговор въведе “закона Дима Яковлев” и забрани осиновяването на руски сирачета от американци. Та тогава в Русия се шегуваха: дано американците не влязат в Сирия, че Путин ще вземе да бомбардира Рязан и Екатеринбург в отговор. Ето сега унищожават храни ентусиазирано, току виж взели да разстрелват руски заложници, ако се докачат на някой “хюманрайтсуоч”.

 16. туПлер отново е проспал възможността да “блесне” , и да се възползва докрай от предоставилата му се от “залавянето” на “контра-контрабандните ХРАНИ” възможност.
  Вместо да подчертае своето имперИАЛИСТИЧЕско “превъзходство” и “НЕдостижимост” , като натовари “вражите” ХРАНИ на “хуманитарни конвои” до страните-производителки от ЕС ,където да ги раздаде , като “хуманитарна помощ”, той е решил да ги унищожи?!?
  Така вместо да спечели “хуманитарна пропагаДност”, и то на “вража територия”, туПлер получи хуманитарни ПРОТЕСТИ на своя собствена територия!
  Но това вероятно не учудва ниКОЙ, защото в КГфсБ не обучават нито на “хуманитарна пропагаДност”, нито на други “хуманитарни подробности”!

 17. Вижте какво е написал един руски блогър: “Россия — это такая страна, где солдат хоронят тайком и со стыдом, а сыр — демонстративно и с гордостью”. Много ми хареса! Много точно определение!

 18. Не се притеснявайте за руснаците. Те са му намерили цаката. Вместо да пият одеколон «Тройной» те…
  Жители Смоленска гонят самогон из санкционных персиков
  07.08.2015, 19:31 | «Газета.Ru»
  Жители Смоленска мешками выносят с полигона у села Высокий Холм санкционные фрукты и овощи, сообщает местное издание «Рабочий путь».

  По данным издания, полигон завален санкционными помидорами и персиками, которые пользуются особым спросом у местных жителей. По словам жителей, найти нетронутые помидоры невозможно, практически все томаты уничтожены, однако персики «вполне пригодны для употребления».

  Один из местных жителей отметил, что из санкционных персиков «получается отличная самогонка».

  «Для ее изготовления даже не понадобится сахар, достаточно одних дрожжей», — отметил мужчина.

  Ранее сообщалось, что более 300 тыс. человек подписались против уничтожения санкционных продуктов. Накануне в России началась ликвидация продуктов, попавших под контрсанкции. В первый день было уничтожено более 250 тонн овощей, фруктов, сыров. Россельхознадзор обещает уничтожать продукты каждый день, и делать это будут «любым доступным способом».

 19. Същевременно лицемерно оплакват западните производители, че страдали от наложените им санкции и щяли да фалират.Междувременно Исландия и тя наложи забрана за износ за Русия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.