Танцът на великия комбинатор Борисов върху пропукания лед

Понеже имам собствен прочит на събитията и мога да си позволя тази самостоятелност в ivo.bg, ще върна читателите към новината, която както нищо друго ядоса Борисов за цялата история на неговия политически възход и предизвика публичната му истерия в ефира на Нова тв, проявена по негова инициатива. Става дума за телефонното му обаждане в сутрешния блок на телевизията на 17 юни миналата година, за да ме нарече „идиот” по повод това, че в същото студио ден по-рано цитирах написаното от мен в „Премиер на РъБъ”: Борисов е бил посъветван от Пеевски да си подаде оставката на 20 февруари 2013 г.

 

Защо това толкова много разгневи премира, че мнозина наблюдатели определиха реакцията му като най-забележителното му изригване пред публика откакто той играе за нея? Не можеше ли да подмине с обичайната началническа надменност репликата на един толкова презиран никаквец, който дори не заслужава, според него, да бъде споменаван с името му? Хем не заслужава да бъде споменаван поименно, хем пък получава височайшото премиерско внимание да бъде руган лично в националния ефир с обидни ( за един премиер) квалификации?!

 

Отговорът, който се налага да повторя в светлината на развиващите се и разкриващите се все повече съзаклятнически отношения на Борисов с ДПС, е: уцелил съм го в десетката така, както Първанов с онзи въпрос от 8 октомври 2006 за мезонетите, провалил една кокошкарска семейна далавера, но предизвикал асиметричната реакция на държавния глава така, сякаш беше въпрос на живот и смърт за него. Защото също го уцели в корупционната десетка.

 

Доста хора у нас и в чужбина знаят „дълбоката тайна” , свързана с връзката на Борисов с главния руски наместник в България Валентин Златев. Отдавна е разконспирирано съзаклятничеството им с Георги Първанов през годините на задкулисното им сътрудничество при подялбата на порциите в политиката и икономиката. Инкорпорирането след разкоспирирането го доказа: Първанов публично си получи дивидентите с участието в корпорацията „Борисов” наречена „втори кабинет” на Борисов.

Георги Първанов: Ние бихме подкрепили един вот на недоверие към правителството

Заиграването на Борисов с Доган и с посочените от него регенти за управление на натрупаните дивиденти обаче беше най-интимният секрет на човека, упълномощен да управлява колкото се може по-дълго и с кого ли не, само и само да се държи правилно на конците, които се прави, че дърпа. И когато конецът „Пеевски” се скъса в ефира на Нова тв, Борисов изрева като ранена в сърцето хетера, загуби равновесие като изненадан от насрещен вятър въжеиграч. Издаде се.

Кой всъщност е по-отдавна близък до началството на Петата колона в България: юношата Пеевски, приближен от невръстни години до дон Илия Павлов , бос на всемогъщата проруската корпорация Мултигруп или доведеният по-късно син на задкулисието Бойко Борисов?

Измина повече от година. Днес вече не е възможно сюжетът от харема да бъде прикриван с вестникарски смокинов лист, нищо, че медийните евнуси, петимни иначе да воайорстват ( но само с разрешение на султана) се правят, че не виждат лъсналите срамотии . Султанът подготвя смяна на тактиката: вместо да се крие, започва да си ги показва. Отваря си шлифера, за който призовава да го хванат, когато са го хванали в някоя лъжа.

 

А „идиот” съм вече не само аз, а и всички, които съзаклятниците правеха на идиоти.

В редките случаи, когато някой попита в ефира Борисов защо медиите на Пеевски ( отново) демонстративно го обгрижват и косъм не дават да падне от остриганата му глава, премиерът се гаври в присъщия му бандитски арогантен стил, отговаряйки нападателно с чувство за безнаказаност: щял да поиска от тези медии да пишат вече лошо за него.

Във все по-честите случаи, когато депутатите на Борисов ( за които той по вече стар навик говори като за свои крепостни селяни) прибягват до спасителните услуги на ДПС в гласуването на онова, което Борисов е решил за правилно, той обяснява: няма нищо странно в това, ние така си гласуваме с всеки и с всички, когато трябва.

 

Но както при всяко обезчестяване, така и в разголването на похотливата истина чрез преследването на властта „на всяка цена”, винаги има първи път. Не се беше случвало още Борисов публично да се съюзи с ДПС предизборно, но и това стана.

 

ДПС застава зад кандидатурата на новозагорския кмет Николай Грозев от ГЕРБ, който ще се бори за трети мандат – съобщи областният лидер на ДПС Мустафа Мустафов, цитиран от „Труд”.

„ Решението е взето на събрание на общинското партийно ръководство. То е прецедент, тъй като за първи път в региона хората на Ахмед Доган и на Лютви Местан ще се явят в един отбор с партията на Бойко Борисов.

“Времената се менят” – лаконично коментираха от ДПС в Нова Загора. Подкрепата със сигурност ще налее гласове в полза на Грозев при предстоящата битка за кметския стол в 40-хилядната община. ДПС има огромно влияние в 6-хилядния ромски кв.”Шести” в Нова Загора, където хората самоопределят произхода си като турски.

Подобно е положението с ромското население в едно от големите села на общината – с. Баня. Самият градоначалник Грозев се счита за един от фаворитите на ГЕРБ заради активната си работа по европроекти за подобряване на инфраструктурата и разкрасяването на града”.( Труд)

 

„Времената се менят”? Това е перифраза на знаменитата констатация на великия комбинатор Остап Бендер „ледът се пропука”.

Остава да видим как ще продължат да се менят времената по време на танца на ДПС и Борисов по пропукания лед.

 

 

 

 

 

13 мнения за “Танцът на великия комбинатор Борисов върху пропукания лед”

 1. Само истината може да е така болезнена за г-н премиера.
  Хиляди пъти да ми кажат, че съм негър не бих се засегнал.
  А представяте ли си какво му е на душицата, като знае, че Божо го е полял с лайняна водица…

 2. Дано повече гласоподаватели да разберат, че единствената коалиция, която милее и работи за България, е РБ.
  Всичко друго е московски марионетки – Първанов, Борисов, Местан и прочее продажна измет.

 3. В цялата смолянска област кметовете са вече спазарени и нагласени по същата причина. ГЕРБ и ДПС се подкрепят там където има опасност да спечели някой извън ДПС и ГЕРБ. Разликата с Нова Загора е че все още тук не смеят да го направят с явно партийно решение!

 4. банкянската безполезност(бб) отново доказва своята инфантилност, както направи и онзи ден, когато изръси поредната си безсмислица , че требвало родителите да пазят непълнолетните правещи гонките по пътищата, и да ги карат да спазват закона?!?
  И това са думите на премиер?!? А преди това и пръви секретар на народната милиция?!?
  По “логиката” на бб, следва да се премахнат затворите , и родителите на престъпниците да ги помолят да спазват законите, и така щяло настъпи “правовият ред” в управляваната от бб вече втори мандат народна реСпублика ОБРЪЧстан!
  Сякаш бб е само некакъв страничен наблюдател. И неКОЙ друг требва да му свърши работата и сега като премиер , и преди като пръви секретар на народната милиция.
  И след като бб си мисли ,че само с думите, че требва да се спазва закона, може да се спрат бандитите, то нека се обърне първо към заобикалящите го във властта , и да ги помоли да спазват законите. Чудно дали въобще ще има некакъв резИлтат, след като през 25 години на прИхода е нямало?!?

  П.П. Г-н Инджев ОТНОВО е представил бб , като “начальник” и “премиер” на 17 юни 2014г.?!? Което НЕ е истина. бб тогава беше само един обикновен ОПОЗИЦИОНЕН дУпетат, който ТОГАВА нямаше особено големи изгледи да стане изобщо някога повторно премиер!
  П.П.П. А, колкото за самият бб и герб, фактите показват ,че преди точно 10 години те влизат във властта , след избори в София. Сега ,точно 10 години след това, софиянци могат да извадят бб и герб от властта , отново след предстоящите избори в София. Предстои да видим дали София ще последва примера на Киев от преди 2 години?!?

 5. За България лилипуткин видимо греши, но ако беше заменил името на страната ни с това на банкянското слънце уцелваше джакпота.
  И мен ми е драго като на Фрунзе, че бд го “освети” със застояла кладенчова вода с наднормено количество нитрати. Оттук-нататък, баце е карезлия, на тервелчо дните до пенсиониране са въпрос на технологично време.

  http://www.gazeta.ru/politics/news/2015/08/17/n_7476640.shtml

 6. към ДАНСКОМБ:

  Инджев е достатъчно устат и няма нужда от адвокат, но обективността налага да отбележим, че той никъде не споменава ББ като премиер към 17.06.2014.
  Пак тя, обективността, налага и точно цитиране на ББ, който НЕ спомена, че родителите трябва да пазят непълнолетните си деца. Ако беше така, то би имало все пак някакъв смисъл.

 7. Ако има владещи руски финансисти и икономисти и естествено ерудити, то тук други няма ги моля за коментар. Аз останах без дъх от прогнозираните потресения на планета ни, в обозримото бъдеще. Никой няма да мине метър. Само дето аршинът е за всекиго е различен.

  http://rusmonitor.com/vladislav-zhukovskijj-gryadet-idealnyjj-shtorm-i-ehpokha-velikikh-potryasenijj.html

 8. Последен PS /към ДАНСКОМБ/ с пълното съзнание, че досаждам.
  Според ВСИЧКИ социологически прогнози ГЕРБ бе сочен за победител в избори 2014, та самочувствието на бб си беше като на премиер /с каквото самочувствие той май е по рождение/

 9. ФРУНЗЕ, внимателно прочети вторият абзац! Според теб какво означава цитата:”……..Не можеше ли да подмине с обичайната началническа надменност репликата……., хем пък получава височайшото премиерско внимание да бъде руган лично в националния ефир с обидни ( за един премиер) квалификации?!”
  Г-н Инджев и друг път е споменавал същото във абсолютно същият контекст. Не само сега!
  П.П. Той бб и през 2013г. беше сочен за “абсолютен победител” на предсрочните избори , ама нещо много не му се получи “победата”, защо ли?!?!?..
  И освен това на 17 юни 2014г., все още не се очакваха предсрочни избори, а олигархски си беше напълно овластен премиер. Бяха минали само европейските избори за ЕП. Д(п)С нещо се ослушваха, след изборите за ЕП ,точно преди погрома над “пирамидата” КТБ. И доста преди “спирането на ЮП-ито” от олигархски.
  Това са фактите, ФРУНЗЕ! Ако имаш нещо НОВО да добавиш към тях – всички ще ти бъдем благодарни!

 10. ППППП. ФРУНЗЕ, забравил съм да ти отговоря за бб и репликата му към родителите на малолетните комплексар-гонкаджии. ЕДИН премиер, още повече секретар на МВР, е НЕдопустимо да говори така нито с родителите , нито с техните провинили се деца! ТОЧКА!
  Премиерът , главсекът на МВР са ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА власт , т.е. изпълняват законите! ТОЧКА!
  Ако неКОЙ от родителите не гледа децата си според законите, те му се конфискув…., пардон – ОТНЕМАТ се! ТОЧКА!
  И ФРУНЗЕ, ако с увещания бандитите ще вземат та да спазват законите, както бб си мисли , то се чудя защо са ни нужни милицията, мвр,д(АН)с,убо,румно,нрс…. прокуратурата,съда,…..парламента,който приема законите, ……министри и премиер , които трябва да изпълняват тези закони…..- ЗАЩО са ни нужни , щом като само с родителски и премиерски увещания ще се “борим с престъпността”?!?!?!?
  Защо са нужни ФБР, ДЕА, Интерпол, Европол…….Европеиските съдилища,ОЛАФ ……….????
  Плюс това най-големите бандити са в централната власт ,или в досег с нея, и там увещанията на бб биха имали НАЙ-голям “ЕФЕКТ”?!?!?……….. Дали?!?!
  Требва бб да провери все пак!……

 11. Едно уточнение
  Съзаклятието на Б.Б. с Гоце, както пишете, е реализирано под натиска на лицето Златев, който е и идеен баща на този тандем!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.