Аутодафето на цветната (контра)революция в Русия

Още като прочетох статията на “Ню Йорк таймс” за новия стадий на руското безумие , изразяващо се в горенето на ( холандски) цветя, ми хрумна асоциацията с … т.н. цветни революции в страни като Грузия и Украйна. Именно цветните им революции с демократична насоченост отключиха нероновия комплекс на Путин, готов да изгори всичко ( например бомбардирания от руската авиация през август 2008 г. Гори, родния град на почитания от него Йосиф Джугашвили в Грузия), само и само да не му се случи цветна революция в Русия.

Не случайно преторианските му подмазвачи го изобразиха тъкмо като Нерон!

Анализаторите, които не се крият зад лъжливата маска на чисто “експертния разговор” по отношение на “Южен поток”, единодушно отбелязват, че идеята за този проект е резултат от манията на Путин на всяка цена да задуши Украйна с нейната ( пагубна за него) склонност да се демократизира и бунтува срещу московското мракобесие.

 

Путин изпитва ужас от цветна революция в Русия подобно на страха на Иван Грозни и Сталин от западно влияние във всеки един негов аспект. В резултат днешният техен последовател в Кремъл докара Русия до цветна контрареволюция, нареждайки да бъдат издигнати клади , на които горят цветя в промишлени количества.

Не претендирам да знам всяка подробност от световната история, но съм готов да заложа и най-ценното си на бас, че за 6 хиляди години човешка цивилизация няма подобен пример на малоумие. Чисто по имперски руски обичай: като ще е малоумие, да е най-голямото на света!

Очаквам да се осъществи и подхвърлената вече от слугите на Путин идея в списъка за унищожаване да бъдат включени и произведените на Запад презервативи, което пък вече наистина ще звучи като “Путин капут” !

Русия гори холандски цветя, докато Амстердам разследва свалянето на “Боинга”

19 Август 2015

През последните години в търговските отношения между Русия и Холандия имаше периоди на подем и на спад. Това лято те стигнаха до огън и дим.

Седмица след като Русия започна да изгаря и да закопава европейски храни като сирена и праскови под претекста, че са били внесени нелегално, руски селскостопански инспектори започнаха да изгарят цветя от Холандия, защото били заразени с паразити. Тази абсурдна ситуация вече е известна в Русия като “войната на цветята”.

Макар да е сходен с унищожаването на храни, предизвикало широко възмущение и появата на сатирични видеоклипове, като популярния “Смъртта на един пармезан”, политическият подтекст на “войната на цветята” е по-различен.

Руската “хайка” срещу холандските цветя точно съвпадна с важни моменти от холандското разследване на свалянето на малайзийския пътнически полет МН317 миналото лято над Украйна, при което загинаха всичките 298 души на борда, повечето от тях холандци.

Русия отрича всякаква причастност към трагедията, отправяйки неподкрепеното с факти и изсмукано от пръстите, според западни официални лица, обвинение, че самолетът е бил свален от украински изтребител или ракета.

Стъпка по стъпка обаче методичното холандско разследване започва да потвърждава първоначалното твърдение на САЩ, че въздушният лайнер е бил свален от ракета “земя-въздух”, доставена от Русия на сепаратистите в Източна Украйна. Всяка важна стъпка в разследването съвпада със засилени инспекции от руски агенции над вноса на цветя от Холандия.

На 27 юли руската агенция “Росселхознадзор” съобщи, че е открила 183 партиди с холандски цветя, заразени с множество вредни насекоми, включително калифорнийски трипси (дребни буболечки с латинското наименование Thysanoptera – бел.ред.).

Това стана два дни преди Холандия и три други страни да предложат за гласуване в Съвета за сигурност на ООН създаването на трибунал за разследване и наказване на виновниците за свалянето на самолета.

Гласуването постави Русия в крайно неудобното положение да налага сама вето върху предложението. На 10 август “Росселхознадзор” засили инспекциите за буболечки и други вредители.

Миналия вторник, след като холандските прокурори обявиха, че следователите са открили сред останките на мястото на катастрофата в Източна Украйна части, които могат да бъдат от ракетна система “земя-въздух” руско производство, руски инспектори устроиха зрелищна клада на кашони с рози и хризантеми в два руски града.

“Това са прясно откъснати цветя от Холандия, заразени с калифорнийски трипси”, каза главният санитарен инспектор на “Росселхознадзор” Екатерина Слакова в изявление за телевизията, докато работници хвърляха кутии с рози в огъня.

Ситуацията “око за око, зъб за зъб” бе толкова очевидна, че дори симпатизиращите на Кремъл коментатори не скриха, че изгарянето на цветята трябва да се възприема като предупреждение към Холандия, че търговията може да пострада, ако следователите продължат в същата неблагоприятна за Русия посока.

“Това е свързано с малайзийския боинг, – каза в телефонно интервю Сергей Марков, бивш депутат в руския парламент от проправителствената партия “Единна Русия”. – Русия е сигурна, че холандското правителство фалшифицира това разследване”, но не може да заяви това открито.

Засилените “цветни” инспекции, добави той, са начинът, по който Кремъл изразява своето неудовлетворение от разследването.

“Това е опит да се разговаря по не толкова явен начин, меко, малко по византийски. Аз, общо взето, обичам византийщината, но в този случай това не е добър подход. Нашите дипломати би трябвало да нарекат нещата с истинските им имена”, каза Марков относно посланието, отправено с изгарянето на цветята.

Представители на цветарската промишленост в Холандия също смятат, че инспекциите са били главно демонстративни дотук.

Със своите оранжерии, цветни борси, камиони и влакове, функциониращи като часовников механизъм, Холандия доставя около 40 процента от всички прясно отрязани цветя и домашни растения, които се продават в Русия. Този внос м.г. е възлязъл на около 282 млн. евро, или 314 млн. долара, при сегашния валутен курс.

До момента в пламъците изгоряха няколко стотин стръка цветя – незначителна част от доставките за (руските) цветарски магазини. “Руснаците искаха да покажат, че за тях въпросът е сериозен, но това не ни засегна много”, каза Роберт Роденбург, директор на Холандската асоциация за търговия на едро с цветарски продукти.

Лекс ван Хорсен, говорител на “Флорахоланд” – най-голямата холандска борса за цветя, отказа да спекулира относно съвпадението на руските “цветни” клади с развитието на холандското разследване на самолетната катастрофа.

“Ако бъда съвсем честен, ние си гледаме бизнеса, а това е нещо различно от политическата ситуация. Няма да смесваме нашия бизнес с този политически въпрос. Това не е добра идея”, каза Ван Хорсен.

Много руснаци смятат, че “войната на цветята” ще се развие почти както шумното унищожаване на европейски храни този месец – с голямо шоу пред камерите и малко реални последствия. Те отбелязват, че европейските сирена все още могат да се намерят в много тежкарски заведения в руската столица. В една мека лятна вечер на открита тераса тези дни келнер сервира отрупано със сирена плато. Той погледна безизразно, когато бе запитан откъде са сирената.

Руският опозиционен активист и борец срещу корупцията Алексей Навални публикува отново миналата седмица публичните търгове на държавни агенции, поръчващи забранени хранителни продукти. Кабинетът на московския кмет, например, е направил кейтъринг поръчка за продукти на стойност 71 500 долара, включваща френски и швейцарски сирена “Бри”, “Грюйер”, “Рокфор” и “Дорблу”. Министерството на вътрешните работи публикува търг за кейтъринг, включващ моцарела и пармезан.

“Те си хапват сирене “Дорблу”, избърсват си устата със салфетка, а после се обръщат към камерата и говорят колко правилно е да бъдат унищожавани европейските продукти”, писа Навални в блога си.

БТА, e-vestnik

 

15 мнения за “Аутодафето на цветната (контра)революция в Русия”

 1. Толкова са жалки напъните на дребничкияТ във всяко отношение Путин(ката) да се прави на значим!!!
  Нищожество, което се взима насериозно – да се чуди човек откъде се пръкват подобни недоразумения!

 2. Всъщност Путин е изобразен като Цезар.

 3. Всичко това което сътворява Путин и администрацията му /храните,цветята/наистина напомня на действията на нацистите с хвърляне на кладата литературни произведения от световно известни автори,включително немски.Путин, вбесен от икономическите загуби произтичащи от ембаргото на Запада,от спадащия международен рейтинг на Русия,няма да се спре пред нищо за да покаже на народа си ,че е всесилен в борбата за възстановяване величието на държавата!А на руснака само това му е необходимо,за да наваксва липсата на самочувствие заради изостаналостта на държавата му!

 4. Към GEORGI NIKOLOV:
  Благодаря за линка!
  Отчайващ клип! Това племе е генетично, ментално увредено! Тези мутанти живеят в иреален, във виртуален свят!
  Очевидно росияните не са доживели исторически необходимия праг на своето инферно…
  Малко им бяха поуките от ВОСР, от болшевишките кланета, от колективизацията, чистките, от “великата отечествена”, от ГУЛАГ, от желязната завеса…
  Четвърт век вече /”более или менее”/ имат достъпа и възможността да прогледнат как се живее отвъд… И въпреки всичко “батюшка хорош – лучшего не найдеш”, въпреки всичко “более или менее” спокойно и стабильно! Като в стадо, подкарано към кланицата!
  Като се замисля, стигам до извода, че за стадо /не нация, не народ/ като това един путин е идеалният водач!

 5. Много извън темата….амапокрай историята със сирената в края на статията се сетих за нашето – Б.Б.
  Вчера по телевизиите захапаха темата “защо е евтин петрола а бензина много скъп”..та се сетих съвсем смътно как преди година, година и нещо гласуваха едни закончета за едни митнически складове и тогава доста хора който бяха наясно че иде реч за създаване на специални правила с цел да се ограничи свободата на пазара на горива, нададоха глас,но безмислено.
  С няколко думи – закона бе и е, ако нямаш големи складови площи, да не можеш да внасяш готова продукция, бензин, дизел от.Гърция например.

  Мисля си, къде е разликата между лошия Путин и добронамерения Б.Б, който вечер излиза да ни убеди че знае каква е причината за всичко……..

 6. Всъщност руснаците горят Холандия, образно. Те не инущожават храна, защото на друго място пишеше, че черната борса доставя всичко в Московските ресторанти, а и руската традиция не позволява да се унищожава храна. Посланието на руснаците наистина е друго. Те горят неприятните държави. Много, не! Работа на руснаците е какви искат да бъдат и как да живеят. Те имат няколко проблема:
  Все още са победителите от Втората световна война, немците го изживяха за по- кратко време.
  Все още са руската империя, която граничи на два океана и на два континента.
  Все още вярват, че трябва да ръководят света и да го учат как да живее правилно. От диалектическа гледна точка, може и да са прави, но никак не виждам как това е вярно. Може би в някакъв дългосрочен мащаб, но те са част от световния капитал, секат дървета, приели са всички отровни съставки в храните и никак не спират да цапат природата. Всъщност у руснаците прогресът е имагинерна величина, която навлиза през Китай, а се създава в омразните Америка и Европа. Гадно, но никой от богатите хора на света не изключва Русия като партньор. Само бедните вярват в противопоставянето. Така или иначе бедните заплащат грешките в Русия. А днес тя гори цветя и унищожава храни. Какво ли би казал Брежнев, победителят от Сталинград- Хрушчов, защитниците на гладувалите в обсада Ленинград, Москва или Сталинград? Всъщност Путин унищожава малко черна борса, това е показност и бизнесът върви.

 7. След петте традиционни смъртни врага на прогреса но Русия/СССР, а именно четирите сезона и империализма, се прибавя и шести смъртен враг – цветята!

 8. Чекистите деградират по-силно отколкото в края на 80-тте.
  На Русия-с презрение!
  Не бива да зе дава никакъв публицитте на действията на тези малоумници. Съсипаха народа си, изградиха идиотски подобие на държава и края им е в кърпа вързан

 9. Това с Нерон като Путин е модата на градинските гномове; гном Чомски я започна. Но в името на хронологията: гном Путин е първи.

  За цветята: само който не е виждал бялата холандска пеперуда! само той не знае какъв враг е тя за славянската чувствителност (виж доклада на Евразийската Цветна Инспекция).
  Да се радваме, че цветята не са били обесени едно по едно.

 10. Или рашка уничтожит мир
  или мир должен уничтожить рашку.

 11. На ред е унищожаването на дрешки от известни модни марки. Масово ще се премине към носене на модни ватенки и панталонки от евтина басмичка. Вместо Версаче и Лакост, например. 86% от нацията е тотално зомбирана от извратеняци-чекисти. А те знаят само да провокират, да убиват и управляват затворници. Съзидателната и творческа работа не е по силиците им. Такава голяма страна, с най-много богатства и най-беден народ. Отидете само на стотина километра извън Москва и ще се ужасите от беднотията, простотията и масовото пиянство на народа.

 12. Един е Путин и могъщ е челичният му юмрук VERSUS 50-те нагли патета без документи за самоличност:
  http://www.express.co.uk/news/world/599030/Russia-Ukraine-ducklings-border-sanctions-ducks-Kharkiv-Vladimir-Putin-Kremlin

  Два пъти изтича слух от кремълските порти, че единствено калинки без паспорти ще бъдат помилвани – заради римата в песента.

 13. Дори Кремъл има някои дребни пропуски. Цветчетата изгоряха с шум – добре. Путин обаче пропусна, че подводницата му е холандска:
  http://news.yahoo.com/putin-dives-down-mini-sub-shipwreck-off-crimea-152841285.html
  Медведев и той спи, и то в радио връзка с Путин в подводницата.
  Ама да не издребняваме.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.