Ре(д)акционна статуя

IMG_7619Един ми вика: „като ги кльопаш толкова, бегай при бежанците”!

 

И е прав. Убедих се от „Икономист”. Това е списание, а не некой български министър, па макар и със златен ланец.

 

Гледам у „Икономист” некъв олигрофренд на бежанците написАл да ги пускаме бежанците. И това у нас? В страната дето ги хващаме, а те ги пускат, както вика бат’ Бойко?

 

Нема да ви пускам статията. Който иска, да бега у бетеато да я чете. Тези предатели на българщинАта, дето Инджев им беше директор ( и още не могат да се оправят от този шок) са я превели, а соросоидите от „Дневник” грантаджийски са я публикували. И оня Иван Бакалов в неговото вестниче – също. Ама к’кво да очакваш от предател, който се съди с Блъсков, кара се с Недялко, пуска русофобски статии и на всичко отгоре написАл (и той като мръсника Инджев) лоша книга за Бойко на неговия гръб ( така казА за него Бойко по нова:„ пише си книгите на мой гръб”!).

 

Обаче статията е полезна за изтрезняване и ще ви я разкажа.

 

НаписАл, значи, олигофренда му с олигофренд, че Европа застарявала и имала нужда от свежа работна сила. Емигрантите били предимно млади хора и било доказано, че имат хъс за работа, носели нови умения, много повече били склони да отварят нов бизнес от местните, и работата ги карала да общуват с тях и така да се интегрират повече.

 

Брей, да му се не види! Че що не си ги вземе у дома да си ги интегрира? Ние тук сме най-застаряващите , ама стареем с достойнство като оркестър на „Титаник”. Не даваме друг да ни дави. Сами ще се цамбурнем и пак нема да позволим нек’ви чернилки да ни се бъркат как точно да потънем. А те нека си пеят там „Я елате, пиленца, при батко”!

 

Имаме си ние черни и млади повече от достатъчно- да си ги вземат и тех, като им требват толкова. Ако си ги вземат ние тук може в боклуците си да се заринем. Нема да ги събираме, щото не сме чернилки, а горд народ, наследник на траките, дето се радвали и смеели на погребение. Но боклуците им не щем.

 

И за ценностите на Европа написАл, олигофренда му. Ама се издава кой го подкокоросва. Да сме си спомнели за бежанците и американския пример в интегрирането. И три града дава за пример, все англосексистки: Лондон,Ню Йорк и Ванкувър.

 

Не знам за Ванкувър, но Ванката ( дядо Иван) ще ги оправи, ако господ не ги убие преди това. Нали им каза братушката по телевизора, че могат да бъдат изпепелени от руските ракети.

 

Е как да не ги мразим толерастите? Братушките горят еврогейските храни и цветя, прашинка от еврогейски прах за пране в очите на православните ни братя не дават да проникне, а толерастите от запада искат цели орди бежанци да проникнат в нас.

 

Ама била нищожна бройката на бежанците в Европа- по един се падал на 1900 европейци. Докато в Танзания от десетки години търпели стотици хиляди бежанци без да се оплакват, а в Ливан всеки четвърти бил от Сирия.

 

Абе, олигофренд. Че това бежанци ли са? Те са си същите чернилки. Преплитат си езиците и религиите. На мен като ми дойде у София бежанец от Пловдив, като Никито Бареков, аз оплаквам ли се? – плюли сме си в устата с него! Той така се интегрирА, че даже по-софиянец станА от мен и заплашваше от екрана да пали тракторите на селяндурите, да им реже гумите лично, щото му пречат с протестите си да се бъхти честно за има-нема неколко милиона годишно. ПратихмЕ го да се интергрира и в Европа, та да им дойде акъла, и да не пишат повече олигофрендски статии.

 

А те едно конгречулейшънс не казват, че им пратИхме най-доброто от нас: ни език може да преплете с тях, ни дядо си Николай Пловдивски ще предаде набожно!

 

Гледам , олигофренда не се е подписАл с името си под статията в „Икономист”. Ще рече- статията е ре(д)акционна. И аз тогава нема да се подпиша под ре(д)акционната си статуя. Ше си стоя на пиедестал безименно от името на народа. Па да видим на кого ще верва тоя народ, дето е бежанец от еврогейското иго от милата си рОдина и избега нарочно при врага ( нема да бега на Изток да пречи на братушките, я) , за да го накаже за колониалното еврогейско поробване и да го интегрира едно убаво по родните му места. Та да видат там- лесно ли е да си българин у България.

 

Тук е пълно с българи и пак не се оплаквам, а те там с едни български бежанци, шепа хора в еврогейското море (един на 1900, нали така- с вашите камъни, по вашите кратуни, еврогейове такива), не могат да се оправят.

 

Ама съвети ще ми дава , олигорфренда! Че аз съветите ги обичам ама ако са съветски. Щото не със съвети са ме хранИли, а със съветски чугун от Кремиковци толкова петилетки. Бетон съм, стомана (де)легирана от братушките!

 

Да живее Сталин!

 

( Малко се превъзбудИх, ама не можах да се стърпа при спомена за чука и сърпА)!

25 мнения за “Ре(д)акционна статуя”

 1. Една Сърбия-такава-онакава показа класи над България в тази ситуация и светът го оцени.
  Ама няма как,заети сме! Ние все чакаме да посрещаме руснаци-с танкове, с чемодани, с фиктивни договори за имоти, перукясани дърти мафиоти, туристи, евразистки пропагандни терористи, мурзилки с декавилки, енкаведейци, кагебейци, деребейци, “скот като скот-хиляди,маса- НЕ-Народ!”…

 2. От мен едно: Да живей Ванката от Владивосток, който и свят пак да е тръгнал да превъзхожда в съня си!

  В темата за света ‘от Ванкувър до Владивосток’ препоръчвам един солиден текст, чувствителен хронологически към германо-руската сага:
  http://www.the-american-interest.com/2015/08/27/russias-love-affair-with-germany/

  И най-важно: Мощно наздраве за Ре(д)акционната статуя!

 3. Я вижте тази иначе неприятна новина-на кой пазар е починал човекът! Сега се сещам, че наистина така му казват на пазара по-старите варналии. Но такива традиции трябва свято да се пазят в града, управлявам от твърда евроатлантическа ръка, и вперил поглед в ей-й-й го де`й Крым, откъдето руските господари на чудесната ни морска столица и местните им събандитски ортаци, лакеи, разсилни, слуги, прислужници, ибрикчии и пр. обслужващ персонал очакват трепетно Третото ни “освобождение”. РЕЗИЛ! ДОРИ ФОРМАЛНО КАТО ИМЕ В НРБ НЕ Е ИМАЛО КОЛХОЗИ, ама на, като ни тегли мужишкият вантаритет към сесесерщината!

  Мъж на 61 години е починал тази сутрин в района на Колхозния пазар във Варна, потвърдиха за Moreto.net от Центъра за медицинска помощ в града. Инцидентът е станал на улица “Дрин” около 7 часа.

 4. Били сте в Ливан, знаете какво може да доведе “съжителството” на големи християнски с мюсюлмански общности.

  България вече има лека нестабилност в отношенията между християни и мюсюлмани.

  Човек не трябва да бъде никакъв – сталинист, фашист и т.н. за да види, че приемането на огромни маси хора от Близкия изток може да унищожи както нас така и Европа.

  Демографския проблем е реален, но “вливането” на компактни човешки маси от Близкия Изток и Африка няма да “освежи” обществото ни, а ще го подмени. Това е.

 5. Браво г-н Инджев!!
  Пак право “в десетката”!

 6. Поздравления за страхотният сарказъм и самоиронията (за кой ли път). И за това, че Иво единственият автор който, стига да се отдаде случай, искрено отдава заслуженото на съмишленици-колеги.
  А сега не е по темата но и тук хуморът е искрометен.
  Има думата Макс Каммерер
  http://rusmonitor.com/rossiya-pugalo-ili-posmeshishhe.html

 7. Господин Инджев, Никито Бареков сега е бежанец чак в Брюксел.

 8. “Не можеш да имаш страна от първия свят ако населението й е от третия свят.”

 9. Евалла, чугун!

  Синът ти сигурно е вундеркинг…

 10. До ВИКТОР:

  “България вече има лека нестабилност в отношенията между християни и мюсюлмани.”

  Кажете, къде (в живота) я видяхте тази нестабилност между християни и мохамедани? Ако сте я видели в някоя медиа, това вече е друго.

  Българският народ винаги е проявявал търпимост към другите етнически и верски общности в страната ни.

  Защо според вас след войната през 1877/78 тук са останали толкова много турци? Защо не са се изтеглили заедно с османските войски? И какви репресии като акт на отмъщение от “робите” понесоха, ако не броим годините на народната власт?

 11. На мен таз работа малко около десетката ми идва!
  Африка голяма и в половината я война, я режими.
  Ако усетят благината и тръгнат насам….
  Да не дава Бог!

 12. http://frognews.bg/news_96889/SHveitsariia-ni-pravi-za-smiah-zaradi-tankovete-na-granitsata/

  Швейцария ни прави за смях заради танковете на границата

  Швейцария ни прави за смях заради танковете на границата
  Танкове срещу бежанци….

  Щвейцария ни подиграва, заради танковете на границата. С карикатура в един от големите швейцарски вестници ме е ужасно срам днес!”България изпраща танкове на границата : “За да не ви е мъчно за родината !” Това пише голямата тенесистка Мануела Малеева, прочела статията.

  Бронирани машини и военни с картечници пазят от вторник границата ни с Македония от евентуални бежански набези. Трите пункта – „Гюешево“, „Златарево“ и „Станке Лисичково“, изглеждат като по време на война.

  Жителите на Гюешево казват, че не се притесняват от присъствието на военни и техника в района. Това ги карало да се чувстват по-сигурни.

  Ето и коментарите:

  От 4 години работя в Швейцария, безкрайно ми е неприятно когато позитивите се потулват а негативите се изопачават. Има едно подчертано негативно отношение към нас и пресата в Швейцария не е обективна. Ние сме прохождаща демокрация – имаме нужда от подкрепа.
  Жан Мар

  В много държави, членове на правителствата отправиха призиви за недискриминационно отношение към бежанците, всеки има право на достойство. Това е огромна човешка драма и трагедия. Хубаво е, че има и добри примери на човешко отношение към бежанците.
  Neli Salo

  Винаги съм изпитвала уважение към Ангела Меркел, но след онова, което направи за бежанците и начина, по който се противопостави на крайно десните, предзвика истинското ми възхищение към тази смела жена.
  Ние пращаме армията срещу тях…Срам ме е.
  Lea Cohen

  Последният терорист в България си спомням, че влезе безпрепядствено с истински американски паспорт. Някакси не му се налагаше да се смесва с бежанците на границата, бягащи от война и загубили домовете си… Така че армията май е на границата, за да спечели следващите избори.
  Pavel Yanchev

  Достатъчно е да видим наистина толерантното отношение на сърбите към бежанците за да разберем колко озлобени и безсърдечни са станали българите като нация – начело с управляващите.
  Verginia Veltcheva

 13. Значи, Инджев, тоа..стила ти, тоа път мноого ми харесá, се ено ние си говориме, ама ти си чат на медии, е, тука статии си писáл, сеа нещо ме притесни, да те питам, а ве ,тоа Гари Мур, ти го гледá у НОВА, как сметаш, защо не ме спомéна мене нито едни път, ве, брато, че кой е борѝл повече корупция от мене -главен, кмет, сеа..? Сеа тоа Мур, викат ми там моите, повече май открай време бил към републиканците, аз мислѝх, че теа са за народна република, знайш, дето Бай Тодор-лека му пръст, голем даржавник! се е борѝл у Жерково, да се освободиме от фашизъма със съветска помощ,- ма не, те теа републиканци били десни… Добре, десни, ама що ги нема у ЕНП, като сестринска партия да се разбéреме… Та малко ме стегнá таа работа, че днес с ено мачле ше се оправим, ама и за тоа Туркменистан май излезнá ялова работá, оня Курбанмохамед Гулиберди.. къв беше, не поема по газови теми нещо, за влакове нéкви подписáхме, немаше и хъб да му нарисувам, аре…

 14. До господин Георги НИКОЛОВ:

  АДМИРАЦИИ ЗА ПРЕДОСТАВЕНИТЕ ЛИНКОВЕ!
  СТАТИЯТА НА КАММЕРЕР Е РАЗКОШНА!
  РЕСПЕКТ!

 15. Четох статията вчера и не се съгласих с нея,т.е. мисля ,че е доста утопична и наивна, като реализация. Имам пред вид неспособнота на Франция да приобщи своите емигранти,които живеят в гета, ползват се от френската социална система и вече няколко поколения живеят така-неприобщени,немотивирани в себе си,живеещи на гърба на обществото и отхвърлени поради това от същото общество,живеещи трайно в гета и заради това радикализиращи се.Това как се променя, и ми е по-интересно, щом Франция го е допуснала и не може да промени това, как другите ще го направят!?

 16. Ако това е реализуемо, защо нашите братя роми се преориентираха към белите страни от Европа, заради келепира от тяхната социална система-живот с тарикатлък, без интегриране.

 17. Г-н Павел Тинков, Благодаря Ви!
  Имам молба. Ако може да минем на “ти”. Въпреки че, изпитвам огромен РЕСПЕКТ към всяко едно от мненията Ви. Досега, не съм срещал нито едно което да не е допринесло за високото равнище на БЛОГА (ни). Напротив. Много често, да не кажа винаги, по един съвършен начин или допълвате (подсилвате) идеите на автора или успявате така да отговорите на опоненти, най-често тролове-петоколонци, че сигурно още се каят защо са се включили да “защитят” неудържимите си каузи.
  Всичко добро на Вас и останалите чудесни съмишленици-коментатори.

 18. Въпрос към бежанци:
  “Вие назначени от БКП капиталисти имате ли?; отговор: “Не”
  “Биг Брадaр имате ли?” (Не става въпрос само за предаването – моя добавка); отговор: “Не”
  “Веселин Маринов имате ли?”; отговор: “Не”
  “Бойко Борисов имате ли?”; отговор: “Не”

  “Е защо бягате тогава?!?!?!?”

 19. @Игнатия

  “Кажете, къде (в живота) я видяхте тази нестабилност между християни и мохамедани? ”

  Случаите със салафитските имами ми идват веднага на ум. Инцидентите с Куршум джамия. Протестите при Джумая джамия. и т.н.

 20. ГЕОРГИ,
  статията на Камерер е убиец, браво и благодарности!
  А по темата, кратко и ясно!
  ИДИОТЪТ С ТАНКОВЕТЕ-ОСТАВКА!

  Да,да! Хич не ми дреме, колко антикомунист имал в джинса си и колко антикомунист го раздава! Защото, ако трябва да съдим обективно, всичкото зло, което за 26 години България и хората като нас вече 2 поколения видяха от нарисувани “антикомунисти”,от “антикомунисти”,от гримирани и маскирани “антикомунисти”,от “антикомунисти” които с практическия антикомунизъм имат толкова общо, колкото дяволът със светената вода, от “антикомунисти”-криптокомунисти, “антикомунисти”-марксисти, от “антикомунисти”-далавераджии, от “антикомунисти”-рубладжии, от “антикомунисти”-медийни джидии и лаладжии- та всичкото това зло е бая повече, от поразиите на баш-комунделите, които ив 1991, и в 1996 г. бяха клекнали и (защото така си мислеха, изродите,че ще бъде, като техните “методи”!) сами кротко мажеха кирливите си вратове- за въжето и сатъра, но тъкво заради такива “антикомунисти” пак навириха гребените, и пак ни яхнаха в поредното си въплъщение, я се сетете кое! Браво, познахте!

  ОПОЗОРИЛИЯТ(ТЕ) БЪЛГАРИЯ МИНИСТЪР(РИ)- ВЪН!
  А ЗА ПУ…НСКОТО МЪЛЧАНИЕ НА НАШИТЕ ИЗБРАНИЦИ ПО ТЕМА,КОЯТО МОЖЕ ЧУДЕСНО ДА ПОКАЖЕ РАЗУМА, ДОСТОЙНСТВОТО И ХУМАННОСТТА НА ИСТИНСКАТА ДЕСНИЦА- ЗАСРАМЕТЕ СЕ ОТ един В У Ч И Ч , БЕ! И втори път от мен- АКО ТАКА ПРОДЪЛЖАВА- това означава на следващи избори, вместо глас от нас-дедовият-и айде дома!

 21. Дааааа, к’во да праиш, и пустите му бежанци НЕ ни сметат за “еЙропейци”!!! Ето кат’ ги питаш – куда искат да отидат? Те все си искат еЙропа, та еЙропа! Та НРБ, е в ЕС от 2007г.! Виж в Германия, в Австрия, във Франция, в Италия, в Холандия, в Испания, в Гърция, в Сръбия,в Албания, в Македония да НЕ ни сметат за “еЙропейци” е някак си “НОРМАЛНО”, НО едни,….. ЕДНИ …..няк’ви си “скапани” бежанци да ни подминават, като …, като керемидка , …….., да ни подминават , като ПЪТен знак! Срам ! Едни “кирливи” бежанци , дошли от некъв си Чад или Бангладеш , подминават НРБ на път за еЙропата?!?
  Теа са мнооо, ама мнооо НЕграмотни, не са научилИ ,че НРБ е в “еЙропа”, а НЕ е в Азия, а още по-малко в Африка! Требва поне ,като мивават оттук да им организираме едни курсове по география, за да научат НАЙ-накрая ,че НРБ т’ва е “еЙропа”! Че те ,ако НЕ знаят такива “основни” географски неща , ша вземат та да се загубат?!? И виж сб’ръкали и тръгнали я към евРАЗЗЗИЯ,я към Турция, я към RAZIя, я към ИДИЛ, или Китай….., а може директно на Северният полюс да пристигнат! НЕГРАМОТНИЦИ! Требва да вземем та да ги “поограмотим” в родното училище в НРБ, което “успешно изкачва” нови низини в образУванието и “просветата” на НАСЕЛЕНИЕТО на НРБ!
  Малка “утеха” за нас , е че бежанците не смятат за еЙропейци и ниКОЙ до Виена. Дори и “най-дър(е)вените” еЙропейци – “елините”!

  П.П. А,тъжната истина е ,че и 2 милиона българи емигрираха ……. в тази еЙропа и отвъд! От какво емигрираха? От какво искаха да се отърват? И отърваха ли се?
  Отговорът е -НЕ!
  Искаха да се отдалечат от КОЙлигархията, но тя го застигна и в еЙропата! Ето сега ОРГАНИЗИРАНО им праща бежанци, които ще ги конкурират за работните им места дори на ЧУЖДА еЙропейска земя, след като ВЕЧЕ им отне работните места на “родната им земЛя”, заради което уж и “емигрираха”!
  И сега Германия, Франция , Швеция, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ трябва да помогнат на така стоварените им ОРГАНИЗИРАНО от КОЙлигархията бежанци, и да ограничат всички ДРУГИ, и от ЕС , и от RAZIя, и от Турция, и от Гърция, ……… от НРБ също!
  Така ще секнат и “чуждестранните инвестиции”, които гастърбайтерите наливаха всяка година в “икономиките” подвластни на КОЙлигархиите им!
  И сега засегнатите от бежанската вълна страни трябва да започнат да връщат тези гастърбайтери в родните им страни, като така увеличат безработицата там! И вместо “приходи” от гастърбайтерите в КОЙлигархичните “икономики” , ще се увеличат РАЗХОДИТЕ от тях!
  И нека така завърналите се гастърбайтери да знаят ,че виновна за тяхното завръщане отново в “родните им страни” е КОЙлигархията им, която вече ги е принудила веднъж да емигрират от нея!
  И когато отиват да гласуват да помнят КОЙ един път ги е принудил да емигрират, и КОЙ отново ги е върнал обратно , като е пратил организирано емигрантски вълни ,които отнемат работните им места дори в чужбина!
  Вервам че КОЙлигархията много ще се “зарадва” на така завърналите се , заради нея, гласоподаватели!
  Защото в Германия има доста турци, гърци , съветски и балкански, социалистически ИКОНОМИЧЕСКИ емигранти, които сега ще трябва да бъдат подменени от истински бежанци, пристигнали с помощта на властващите в родните и страни, които следват КОЙлигархическият “модел” на туПлер, и са “подпомогнати”(как?) в този им “цивилизационен избор” от него!
  Вервам че и тиран-селяндуртан Ердоган и особено маляКИР Ципрас, много ще се зарадват , когато има стоварят милиони гастърбайтери, които вместо да носят валута от “гадната” еЙропа….. ще искат социалистически помощи за безработица!
  За родна НРБ ,положението е същото , тоже!
  И нема нужда КОЙко и д(п)с да организират референдум за задължително гласуване -гастърбайтерите ще им се стоварят на “родна земЛя” , като освен да гласуват, ще трябва да им се осигурят и социалистически помощи, без те самите да внасят “чуждестранните инвестиции” в КОЙлигархичената “икономика” на НРБ, получавани досега в “гадната” еЙропа!
  Да се надяваме поне, гастърбайтерите да са запомнили техните заслуги за “благополучното” им заминаване и завръщане и да гласуват “правильно”!

 22. По въпроса за бежанците:
  Ето и официални данни на Евростат (European Statistics) за първото тримесечие на 2015. За второто все още се обработват, а третото още не е завършило. Оказва се, че водещи по брой на бежанците през първия период са косоварите (50 000), пред сирийците и афганистанците.

  http://ec.europa.eu/eurostat/en/web/products-press-releases/-/3-18062015-CP

  Общият брой на бежанците през същия период е 185 000. Очаква се броят на косоварите за следващите тримесечия да спадне, а този на сирийците и афганистанците да се увеличи. Така че, очакването на Меркел за не повече от 800 000 бежанци до края на годината изглежда съвсем реалистично.

  Има и професионални публикации, като наример тази
  http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/6887997/3-18062015-CP-EN.pdf/4457b050-26f9-4cf1-bf27-9ffb73ff8c7b
  от която се вижда, че България съвсем не е на последно място по прием на бежанци и няма никаква опасност да бъдем евентуално лишени от еврофондове заради проявена ксенофобия. Т.е. има и по-големи ксенофоби от бай Ганьо.

  Това са официалните данни. Другото са журналистически измислици.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.