Гейоцид

 

        Аз лично не вервам на американци. Не са братушки.

Както вика най-добрият ни историк, политанализатор, футуролог, Урнитолог, уролог (специалист по оная работа с германки, по собствените му думи), вампиролог, кримнашист и изобщо- голям руски патриот Божидар Димитров: не са проливали кръв за нашата свобода морските пехотинци от 82-ра въздушно преносима бригада и толкоз! Как да ги обичаш и да им верваш.

        Обаче по изключение вервам, че американската Галъп верно ни е пресметната като (почти) най-неемоционалните хора на света. Да видим най-напред информацията и после ще си изясним, кой е виновен за това лишаване на българина от емоции.

 

Американската агенция за социологически изследвания „Галъп“ разкри, че най-емоционалните жители на Европа са португалците, а най-неемоционалниje – литовците, следвани от българите, предаде Mignews.

За социологическото проучване експертите от „Галъп“ са анкетирали жители на 148 държави по света за честотата на проявяване на такива емоции като гняв, печал, тревога, радост и т.н.

Най-емоционални в световен мащаб са жителите на Боливия.

Сред европейците най-емоционални са португалците, които са на 15 място в света. Емоционални са също жителите на Кипър (23 място), гърците (26 място), испанците (27 място), италианците (33 място).

Най-неемоционални сред жителите на ЕС са литовците (138 място), българите (132 място) и естонците (128 място).

Изненадващо на последно място по емоционалност в класацията са грузинците. ( Actualno.com)

 

Малко съм озадачен само, че грузинците ни изпреварват по липса на емоции. Нали са „джигити”? Така наричаме и до днес онези шофьори, които се държат лошо, агресивно или направо нахално. Наследихме думата от съветско време, когато вицовете за грузинците бяха особено популярни и според един от тях истинският „джигит” винаги минавал на червено и спирал на зелен светофар с колата си, за да направи път на друг джигит, който профучава на червено. Днес всеки уважаващ съветското наследство в плещенето българин ще ви каже от екрана, че днес пак е имало инцидент с “джигити” по пътищата на България.

 

Сигурно грузинците тъгуват по онова време, когато руснаците им се надсмиваха с порой от вицове за емоционалността им, която са загубили след 5 дни лишени от емоция бомбардировки на руските самолети, танкове и артилерия ( 8 август-13 август 2008 г.). Глътнали са си емоционалността като Саакашвили вратовръзката. Така им се пада.

 

Ами нашенската емоционалност от какво страда, като не щат да ни бомбардират братушките ( както справедливо са обстрелвали с корабна артилерия Варна и Балчик през 1916 г., за което искрено им благодаря от името на истинските български патриоти)?

Уж всичко ни е наред- бдим над съветските паметници като над валутен борд след управление на БСП. Крим, слава Путину, пак е наш- православен и славянски ( който по време на украинското робство беше почти мюсюлмански, татарски). Руска е ядрената ни централа, най-големият и рафиниран данъкоплатец Лукойл, най-големият ни дефицит в търговията с отделна страна; най-големият ни контингент постоянно уважаващи ни тук чужденци. Руски патрон има най-голямата ни катедрала. Руски по название са централните ни улици в стотици български селища. Руснаци са най-многобройните владетели на български имоти. Имаме най-пренаселения от русофилски партии и отделно взети русофили сред гражданите за европейско развитие европейски парламент.

 

Какво не ни е наред тогава, че се правим на грузинци ( справедливо бомбардирани от Русия)?

 

Вервам в случая на американската статистика както на Бисмарк, който бил казал че сме прусаците на Балканите. Щото можеше да каже и че сме простаците на Европа, нали. Ама сме cool, студени, не ни пука, ледени сме направо и само се правим, че в новата студена война сме на страната на съюзниците, докато доблестният ни премиер се моли на братушките да не му се сърдят, че официално пъшка пряко сили в лагера на Запада и неговите я(н)ки санкции срещу братушките, с които сме емоционално свързани.

 

И сега к’во? Оказахме се неемоционални, т.е. скъсана е последната ни нишка с братушките и висим само на някакви си енергийно-ядрени-корупционни зависимости в отношенията си с тях. Това е то западното колониално иго, води до убийство на емоциите и особено на най-важната за всяко (все още) шаващо българско същество: вечната дружба, подменена от еврогейските “ценности”.

Гейоцид!

А помните ли какви емоции ни заливаха отвсякъде?

Пуснали портокали, че и по някой банан дават да си купиш – емоция.

Разрешават ти да отидеш до Югославия да си намериш обувки за абитуриентския бал- емоция.

Организират ти ведомствено тържество с пре(с)пиване на работното място-емоция.

Позволяват ти да дойдеш от провинцията да поработиш 10 години в гиганта на българско-съветската дружба в Кремиковци за да вземеш софийско жителство – емоция.

Отварят, затварят и пак отварят концлагери, в които не попадаш лично – емоция.

Сравнете тези чудни емоции с днешния гейоцид и ще видите колко яко се е изказал др. Янко за днешните я(н)ки натрапници: два свята, единият е излишен. Изборът е наш. Като Крим.

 

 

 

 

 

16 мнения за “Гейоцид”

 1. Изпрати на приятел
  27 Август 2015
  Със малки съкращения от ​”Forbes”:

  Отстраняването на Путин – пучът започна?

  Агонизиращата икономика поставя под заплаха активите на членовете на „Политбюро 2.0”, просто ще се разорят

  Четвърт век след разпада на съветския съюз кремълолозите чувстват във въздуха приближаването на преврат, независимо от високите рейтинги на Владимир Путин. Кремълската банда крадци , която някои наричат „Политбюро 2.0”, решава не трябва ли Путин да си отиде, преди да влоши още повече икономиката.

  Основателят на в „Комерсант” прогнозира, че в скоро време ще се случат коренни промени в Русия и съветва хората с пари да напуснат страната поне за месец и да вземат децата си със себе си.

  С всеки изминал ден провалите на Путин стават все по очевидни. Никой не отрича, че Русия е клептократична държава, чиито лидери са окрали голяма част от националното богатство. Но Русия също така се превърна в страна, която нарушава международното право, не се гнуси от официални лъжи и има огромни дългове към международни съдилища.

  Путиновият Кремъл прокарва и се придържа към светоглед, който внушава на останалите световни лидери

  сериозна тревога

  Икономическата политика на Путин се превърна в катастрофа.
  Независимо от всички обещания за диверсификация, Русия остава суровинна икономика, зависима от световните цени на нефта. Попаднала в идеалната буря между падащите цени на нефта, международните санкции и продоволственото ембарго, Русия вече година е в състояние на рецесия.

  Жизненият стандарт на населението пада, независимо от това, че Путин обещава стабилност и процъфтяване. Отсъствието на инвестиции само влошава икономическото бъдеще на Русия. Прехвалените резервни фондове скоро ще бъдат изчерпани. И само путиновата КГБ банда остава цяла и невредима.

  За „черни дни” не е останало почти нищо и в твърденията на Путин вече не вярват дори неговите приятели.

  Путиновото дрънкане на оръжия привлече всеобщото внимание и предизвика страх. Неговите планове за възвръщането на Русия на статута на свръхдържава предизвиква положителни реакции само у тези, които са недоволни от разпада на СССР.

  За разлика от руския народ „Политбюро 2.0” разбира в какво състояние всъщност се намира икономиката на Русия, а също и това, че руските икономисти, въпреки по-раншни твърдения, съвсем не са вълшебници.

  Руската икономика, която прекрати своя растеж дълго преди събитията в Крим, ще остане в състояние на рецесия, докато цените на нефта не тръгнат нагоре, което вероятно ще се случи след доста години. Потъналите в дългове руски компании не могат да получават кредити, а Китай не иска и не може да им се притече на помощ.

  Забраната на Кремъл за внос на хранителни продукти доведе до това, че инфлацията надхвърли 15%, като силно изпревари индексацията на заплатите и пенсиите. В хода на ежегодната „пряка линия” с руснаците Путин само изрази надежда за възстановяване на световната икономика, като добави, че те не трябва да се безпокоят, тъй като неговият икономически екип държи всичко под контрол.

  „Политбюро 2.0” не намира нищо добро и във външната политика на Путин. Русия анексира Крим без нито един изстрел, но той струва на страната милиарди долари, а в момента и той потъва в блатото на корупцията.

  Путиновата война, в крайна сметка създаде единна Украйна, която ще ненавижда Русия в продължение на няколко поколения, а снабдявайки с оръжие сепаратистите, Кремъл рискува да създаде тежко въоръжена и непредсказуема сила на собствената си граница.

  Следователно, „Политбюро 2.0” трябва да си зададе въпроса: каква ще бъде следващата крачка на Путин и можем ли да си позволим да тръгнем с него?

  Нито един от вариантите, които може да предложи Путин не може да бъде наречен добър. Ако той си вземе оръжията и войските от проруските сепаратисти и прекрати подкрепата за тях, то Украйна отново ще завземе Донбас, а Путин и неговото „Политбюро 2.0”

  ще се „прочуят” като неудачници

  Ако одобри ново настъпление срещу Мариупол или завладяване на сухопътния коридор към Крим, Западът ще въведе санкции, които ще унищожат агонизиращата икономика и ще поставят под заплаха активите на членовете на „Политбюро 2.0”. И тези, които са забогатели, благодарение на клептократичния режим на Путин, просто ще се разорят.

  Мнозина прогнозират неминуемия край на путиновия режим, но засега остава неясно, как ще се случи това. Понеже той е избран президент, Путин трябва или да подаде оставка, или да прекрати съществуването си. Някои признаци сочат, че процесът ще започне с атаки срещу най-близките съюзници на Путин, които, очевидно, вече започват.

  Имайки предвид това, че икономиката се руши, а в Украйна Путин се оказа в задънена улица, сега той ще има нужда от всичките си „другари”, особено от тези, върху които се стоварват обвинения в корупция и, които могат да знаят подробности за неговата собствена корумпираност. Диктаторите нямат никакъв шанс да оцелеят, ако захвърлят съюзниците си-особено в тежки времена.

  В момента, най-вероятно, се случва борба за власт, една от мишените на която е самият Путин. Тактиката е класическа: отначало трябва се отстранят съюзниците на боса.

  Макар, че се твърди, че което и да било ново ръководство, произлизащо от „Политбюро 2.0”, няма да е по-добро от Путин, руският анализатор Андрей Пионтковски поддържа друга гледна точка. Той твърди, че някои от членовете на руския елит изпращат сигнали към Запада, че „всичко ще се реши в близките седмици” и, че са склонни на възстановяване на отношенията.

  В крайна сметка, вече можем да видим пътя, който води към края на путиновия режим.

  —————————————————————————————————————–

 2. Неповторим сарказъм!
  ВЕЛИКО!
  Предлагам сега да допълни всеки поне с по една емоция която “избухването на демокрацията” ни лиши от “такова беше времето”.
  От мен. Намираш 20 долара на черно, най-вероятно от някоя презряна “арабела” по 3 кинта курса (официалният “играеше” около левче за 1 гущер)и си преизпълнен с особено чувство, че пак си прекарал системата.
  Ех, минало незабравимо.

 3. Уточнявам. С 20 долара можеше да се купят маркови джинси в митичният Кореком (КОРЕкция на КОМунизЪма).

 4. Отново страхотен текст , благодарско!

 5. Емоциите ги погребаха на този ден, когато искрата надежда беше угасена от Боянските ливади.
  А днес центърът на емоциите е в Банкя, препратка към обаждането на пожар по Нова, където “най-силният мъж” не сдържа емоциите си по адрес г-н Инджев.

 6. изследването на Галъп да ме прощава Галъп, ама няма как да е валидно. Нищо чудно зад него да стоят с подкупи онези полу-хората от руски тип ала божидар димитров.

 7. Tochno taka; “bratushki” e mnogo falshivo!! Drug e vaprosat koy e korekten i koy NE E!! A s SSSR i Putin ne e …..

 8. 1

  В Уголовный кодекс РФ внесены новые статьи:
  – НИ ЗА ЧТО – 20 лет тюрьмы.
  – ВООБЩЕ НИ ЗА ЧТО – 10 лет.

  2

  А вы знаете, что в России футболки с надписью “Я верю в Рубль”, продаются за доллары…

  3

  Ну почему в голландском сыре есть дырки, а в голландском батискафе нет?

  4

  Не важно, когда Путин встретится с Обамой – важнее, когда он встретится с Каддафи…

  5

  “Вот и конец баксу,” – подумали ватники, увидев на обменнике табличку “Долларов нет”…

  6

  Нужно иметь вату в голове вместо мозгов, чтобы поверить, что РФ нанесет ядерный удар по ЕС или США – у всей российской правящей верхушки, начиная с Путина, там живут дети…

  7

  О чем только не говорят в длиннющих очередях за валютой в обменные пункты в Москве: о загнивании ЕС, о скором крахе доллара, о конце доминирования Запада…

  8

  – Владимир Владимирович, это ж сколько народу помрёт из-за запрета качественных импортных лекарств!

  – Тупой ты, Димон, зато скоко родится из-за отсутствия качественных импортных презервативов!

  9

  После провала путча 19-21 августа 1991 года, КГБ стало действовать деликатнее: продвинули своего агента в президенты РФ,
  и с 2000 года хунта таки победила и закрепилась в Кремле…

  10

  А вы знаете, что в России следующие выборы будут в обменных пунктах, чтобы два раза в очереди не стоять…

 9. Не е по тената,но мисля, че е добре да се знае за тази обява и тези които знаят и могат да направят предложения за членове на публичния регистър, да го направят.
  “Покана за експерти – членове на публичния регистър по реда на чл.14 и сл. от Наредбата за именуване и преименуване на общински обекти, поставяне, преместване и премахване на паметници и художествени елементи на територията на Столична община”

  http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=10&sub_open=85457&nxt=0

 10. @TODOR UZUNOV

  Г-н Узунов, точно по темата е. Трябва да се действа сериозно, защото “други” вече са се задействали.

 11. Такива боклуци като Божидар Димитров да се радват, че намериха един шилешки народ като българския, пред когото да им минават такива приказки за братушки и тем подобни! Срам и позор! Срам ме е, че съм българин заради това. Живял съм в Полша през 80тте и знам какво говоря. Щяха да го направят на най-обикновен shit, какъвто си е, щеше да иска извинение пред целия полски народ, че си е позволил да говори такива глупости. Тези хора нямат срама. Тези хора са болни и са недостойни да се наричат българи. А да го запитам аз, великия професор, кой ни я поднесе на тепсия тази демокрация, тази свобода, че не вярвал на американци!? Ама така му отърва. За такива приказки, известна публична личност, руснаците добре плащат. Истинска отрова за България са такива като него! Срам и позор!

 12. ——————————————————————————————————————————

  Путин, Путииин, пак върху тебе ли се струпват черни облаци. Дребосък, ама никак не ти върви. Време е вече да се гръмнеш, защото мафиотите от твоята кремълска банда жив ще те одерат. Китай вече намери свои газови находища, а тези дни :

  Италианската компания “Ени” обяви, че е намерила “супергигантско” находище на природен газ в Средиземно море в близост до бреговете на Египет. Световните медии публикуваха новината с грифове “извънредно” и “мълния”, като се уточнява, че става дума за наистина историческо откритие и че новите залежи биха могли да задоволят потреблението на целия Европейски съюз за десетилетия напред.

  В съобщението се казва, че никога досега в Средиземно море не е откривано подобно находище. Новината идва само ден след като шефът на Ени Клаудио Дескалци се срещна в Кайро с египетския президент Абдел Фатах ел Сиси.

  Италианската енергийна компания обяви, че находището от проекта “Зохр – в дълбоките води на Египет” е с очакван обем от 30 трилиона кубически фута газ (1 куб метър е равен на 35.31466672 куб фута) и че е разположено върху площ от 100 квадратни километра.

  Зохр е най-голямото находище в Египет, Средиземноморието и може да се окаже едно от най-големите в света”, обявиха от Ени.

  Енергийният гигант вече декларира и готовност да започне добив от египетското находище в кратки срокове. Предполага се, че технологично това ще отнеме няколко месеца, през които ще бъде изградена връзка със съществуващата мрежа от газопроводи на територията на африканската държава.

  ————————————————————————————————————————

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.