Борисов гу(ш)ка във фейсбук

Нашият Путин не можа да се стърпи да последва руския Путин и си пусна нова снимка за пред публиката.

 

Руският Путин се показа с неговия Медведев, а нашият Путин с …овчарка. Така поне твърди най-меродавният сайт, който получава вътрешна информация от властта за целите на външната ефект(ив)ност в очите на впечатления народец.

 

Овчарка!

 

Вие какво си мислите, като чуете , че Борисов гушка овчарка? Ако не виждате самата снимка, ще си представите, че гушка ( в случай, че сте повече българин, отколкото мислещ на руски език человек) … някоя баба с гега. Защото овчарите и овчарките у нас отдавна са на преклонна възраст. А и Борисов си пада да гушка за снимка избирателки от не съвсем млада възраст. За техен късмет, те са мнозинство сред избирателите.

 

Възрастните хем са преобладаващи в застаряваща България, хем пък сред тях преобладават жените, живеят, а значи и гласуват по-дълго от мъжете. Трябва да си луд ( или да не си Бойко Борисов, който определено не е луд га яде зелника), за да се откажеш да ги гушкаш пред камерите.

 

Обаче „овчарката” всъщност е онова, което на български език (ако не сте человек с руско мислене), е овчарско куче.

 

„Овчарка” у нас е насилствено феминизираната по руски образец дума за овчарско куче. Защото на руски куче е от женски род- собака. На български, повтарям, казваме куче, а на руски- собака. На български кучето е от среден род, но в русифицираната ни страна масово се използва женският род за овчарското куче: най-разпространената порода четириноги пазачи на границата от бегълци от соцрая, затворници и концлагеристи.

 

На всичко отгоре „овчарката” се оказва самец, съвсем от мъжки род, както написал във фейсбук самият Борисов ( уж на въпрос на читатели, а всъщност в отговор на жена, която предупреждава своя кумир Борисов, че комунягите ще го обвинят, че се гушка с кучка).

 

Горкото куче се оказа в руския смисъл на думата жена, но е употребено за най-мъжкарски цели от мъжествения ни премиер. Каква по-хубава символика на симбиозата: голям, силен и най-важното – верен пес, благодарен за отглеждането, пожелал да се снима със стопанина на държавата!

 

Къде са защитниците на правата на животните, когато едно „политическо животно”, употребява беззащитно същество за политически цели? Ами ако зъбатият приятел на човека прихване някоя двукрака политическа болест- като лицемерието, лъжливостта, склонността към предателство заради облаги?

 

Апропо, понеже в същия сайт и подобните му си умират да наричат президента Плевнелиев „ирландска пастирка” ( заради едно негово самоиронично откровение), би трябвало сега да проявят същото равнопоставено отношение, като лепнат на премиера прякора „средноазиатска овчарка”. Или „евразийска овчарка” май ще е най-добре. „Каракачанска овчарка” не върви- в политическото пространство това е запазена марка.

Иначе хубаво им се е получила дописката- верноподаническа, с благодарност за отглеждането!

Дата

Премиерът Бойко Борисов пусна снимка с огромна средноазиатска овчарка, видя ПИК.

Това е древна порода куче, формирала се чрез селекция в течение хиляди години.

Министър-председателят бе активен час след полунощ и сподели кадър с куче. Той предизвика огромен интерес, а въпросите към него заваляха.

Премиерът Борисов сподели, че кучето вече доста е пораснало и тежи цели 60 кг. Естествено потребителите в социалната мрежа попитаха и за пола на животното. Министър-председателят заяви, че е мъжко.

Овчарката на премиера Борисов е печелила много награди в редица престижни конкурси.

25 мнения за “Борисов гу(ш)ка във фейсбук”

 1. Символиката зад тази снимка мога да разбера само по един начин: ” През деня сме с европейските ценности, но след полунощ се гушкаме с “евразиийската кучка”.”

 2. За матРиАла си е екстра. Аз съм проЗт и вие сте прости, ще се раберем.
  От мен-ДГД!
  п.п. Мъча се на негово място да проектирам който и да е премиер па бил той и извън страна-член на ЕС. Няма и няма такъв.
  За това, отново-ДГД!

 3. Аз се почудих защо Путин е с бяла тениска а не както обикновенно с моряшка, а то къде била причината…..
  Гледам, че пик са станали медиатор между борисов и любознателните поданици от социалните мрежи. Което ме навежда на мисълта, че Недялко също облича моряшки тениски и гушка домашни свинарки 🙂

 4. A ве как мъжки род?! Кучето винаги е било ТО на български език. За другото си прав. Такъв смешен език като руския е едно на сто.

 5. И аз откривам едно малко теленце под вола:

  ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ
  Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.

  (2) За жестокост се смятат:
  .
  .
  19. купиране на ушите с цел промяна на външния вид на животните

 6. За Него:
  Още ппреди да се роди Тиквоций Борисов мнозина велики люде са мислили и творили в Негово име. Не лично за лицето ББ, а за типа, за мисловната клоака, наречена Бойко М. Борисов – помпиер, милиционер, премиер и т. н.
  Ето някои от прозренията на великите:
  “Блажен е онзи, който нищо не знае – той не рискува да остане неразбран.”
  “Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение.”
  Конфуций
  “Невежи са само тези, които са решили да останат такива.”
  Платон
  “Всеки може да сгреши, но само глупакът упорства в грешката си.”
  “Не всичко подхожда на всички.”
  Цицерон
  “Да получиш власт е нещо случайно, а да я предадеш на друг е доблест.”
  “Какъвто човекът, такава и речта му.”
  “Несправедливата власт не е дълга.”
  “Свещено нещо е нещастникът.”
  Сенека
  “Глупаците не слушат никого, а самите те непрекъснато говорят.”
  Плутарх
  “Най-добрият начин да отмъстиш на врага си е да не приличаш на него.”
  Марк Аврелий
  “Ако искаш да се избекуваш от невежествето, трябва първо да си го признаеш.”
  “Между някои хора дистанцията е далеч по-голяма, отколкото между някои хора и животните.”
  “Само глупаците могат да бъдат непоколебими в своята увереност.”
  Монтен
  “В гнева си глупаците имат остър език, но от това не стават по-богати.”
  Френсис Бейкън
  “Безкрайно малките хора имат безкрайно велика гордост.”
  Волтер
  “Обичаме да порицаваме хората за онова, което те порицават у нас.”
  Овидий
  “Разумът е конник, когото лесно можеш да събориш от коня.”
  Джонатан Суифт
  “Когато идеите се провалят, думите вършат добра работа.”
  Й. В. Гьоте
  “Когато роптаеш против идиоти, рискуваш да се видиотиш.”
  Гюстав Флобер
  “Правителството на корумпираните, от корумпираните, за корумпираните никога няма да изчезне от земята.”
  Марк Твен
  “Властта без злоупотреби няма очарование.”
  Пол Валери
  “Винаги съществува по-остра тъпота.”
  Ст. Йежи Лец
  “Глупостта е движеща сила на историята.”
  Станислав Лем
  (Следва)
  To be contenued

 7. Боко гушка наред…
  https://goo.gl/7uYE5Q

  Красноречиво изразено отношение към подвизите на бившия телохранител на Тато!

 8. Абе нали овчарката е куче “вълчак”. Къде виждате вълчата порода? По ми прилича на помиар от нашата махала. Не трябва ли да е немска овчарка или руска подобна.

 9. Много читатели ежедневно отварят сайта на Иво за да почетат нещо качествено, нещо, което е много трудно да се намери другаде. Съвсем друга работа са коментарите. Понякога имам чувството, че съм попаднал на сбирка на младежкото БСП, с извинение. Същите първосигнални реакции. Без да съм кинолог, но на мен кучето много ми харесва. Както ми хареса и зала “Армеец” на откриването й. Но пък 50 човека намериха за уместно да скандират – Бойко Борисов, педерас, педерас. А може ли по-сериозно, и да не бъркаме магнолиите със непростимите гафове, политическите също. Като този дето “труповете ги и… с багери”. Моля Ви!

 10. Тасев,в този блог всеки има право да изрази свое мнение,а колкото до първосигналните реакции-колко проЗД трябва да е човек,че да се чуди как дапозира за пред мат,ряла!Не знаех,че снимката наББ отразява участието му в кинеложка изложба!Да,и аз много обичам кучета и кучето наистина е много симпатично-обаче снимката на помияра до него е отблъскваща!

 11. До г-н Тасев.
  Това че ви харесва кучето, тук не виждам някой да е направил и най-малка критика в тази посока или деформираната зала “Армеец” си е ваш проблем. Наш проблем е папагалстването на банкянското слънце който е разпоредил във фейса му, да го изтипосат в кадър който да умили плиткоумните му фенове часове след като двамата лилипути на които искрено завижда заради безконтролната им власт се изтипосаха в намирисваща на пИдалска (това по баце) фотосесия.
  А зала Армеец е деформирана защото гонейки “икономиите” наредени от бочко падна заложената в приетият архитектурен проект лекоатлетическа писта. Има и други съществени дефекти, грандоманска е, на практика никога не е била пълна повече от 2/3 от капацитета си, недостатъчен брой на паркоместата и т.н. А дали са били 50, 500 или половината зала скандиращи ббпп едва ли вие сте персоната на която бих се доверил в изчисляването им.

 12. ТАСЕВ, тук ние реагираме “първосигнално” само ПЪРВОСИГНАЛНИ “личности” , като баце ТОЙко КОЙков!
  Според теб КАК би трябвало да “реагираме”! Тук не сме някакви партийни фанатици! Не сме от ничия партийна , шуробаджанашка , обръчна, олигархична и клептократическа номерклатура, която само гледа да докопа кокала, чрез баце ти ТОЙко! Те затова го и хвалят , но когато ТОЙко се сгромоляса – първи ще го забравят ….и……и ще си намерят “нов кумир”, вместо него! После следващият……
  И ако баце ти КОЙко е забравил , какви дитирамби и венцехваления, и слагачества се лееха върху него през първият му мандат, от същите “хора” , които след това го пратиха в “опозиция” за 2 години, то при вторият си мандат трябва да си припомни не само “милите им думи” към него с двегодишна давност , но и паразитизЪма им!
  И ако не изгради “институциите” в НРБ, които да действат без неговата “намеса”, то паразитизЪма на номерклатурата ще продължи, и ще си намери нов “вожд” , когато му дойде времето!
  А както е започнал вторият мандат на ТОЙко , върви доста по-зле и от първият! И от много столове ,на които го “канят” , ще седне накрая на земята!
  Има вече такъв “опит” от първият си мандат!

 13. P.S. ТАСЕВ, тук ние реагираме “първосигнално” само КЪМ ПЪРВОСИГНАЛНИ “личности” , като баце ТОЙко КОЙков!……

 14. Оле мамо, почна се. Аз май за това точно говорех. Ще ви кажа само, че много сте се объркали да смятате, че ББ е първосигнален. А всъшност как очаквате ББ да се държи, в една на практика задунайска губерния? Нито сме в Полша, нито в Латвия. Апропо чий самолет падна на път за Катин. А на чий самолет упорито не му сработват командите за управление на колесника. А тези неграмотни швейцарци голям проблем имат с електрониката, сигурно я завързват с тел. Един път стомна за вода, два пъти, … Това си е чисто предупреждение. А вашия самолет как е?

 15. Драги Йордане,

  Ако си хвърлял поглед към темите, текстовете и проблемите, които извън емоциите на злободневната политика коментираме тук, поне по приложените линкове, няма да ни обиждаш с бесепейски сравнения!

 16. Отзад икони, ненапразно са попаднали в обектива. Евроазийската мафия, подобно на сицилианската е с единия крак здраво стъпила в християнството и по-точно в църквата, защото там има най-малко християнство, а най-вече патриархат от средновековен тип. В нереформирани и непросветени общества от средновековен тип – само в такива вирее мафията. Затова са се борили Мартин Лутер и Томас Мюнцер – да променят обществото и в някои страни са успели, дори и посмъртно, но в страни като България клериците и дума не дават да се обели за реформи защото на тях така им е угодно с корупцията и обръчите на мафията около тях. С малки изключения БПЦ е част от мафията в България, затова един мафиот се чувства така добре сред множество православни икони.

 17. ЙОРДАН ТАСЕВ, откъде разбра ,че и НИЕ сме първосигнални??? И откъде разбра ,че баце ТОЙко не е???
  Колкото до самолета – той си дойде с тези проблеми още когато го купиха! “БИЗНЕС-самолет” , за “бизмесмемите” на властть! Всеки в НРБ влиза във власттть с бизмесмемски нагласи, и чака да му се купи непременно бизнесджет! Още от монархосоциализъма на цара, през двата еърбъса на “тройната коалиция” та до днес! С одобрителното лезене на баш-бизмесмема гоцье – пРЕЗИДЕНТь на НРБ 2 мандата!
  И от много бързане и рушв…., пардон “плащания” , си купиха ……БИЗМЕС-таралясници. Каквито са парите , такъв е и самолеть.

 18. Евалла, г-н Тасев. За класиката. Нашите момчета прекалиха малко с емоциите. Не се връзвайте.

 19. … ок, ако един ден пуснем Добър коментар – тогава г-н Тасев черпи!

 20. Към EVERYONE ELSE, няма смисъл г-н Тасев не търси добри коментари а такива с които да се заяжда. Активна личност с две думи.

 21. „Овчарка” у нас е насилствено феминизираната по руски образец дума за овчарско куче.”
  Точно така е!
  В руския език за кучето има две думи в женски род – “собака” и “сука” /”разгонена кучка” -> “сукин син” -> “son of a beche”/.
  В гимназията учителката ни по руски беше известна с ласкавото “сабачката”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.