Външната политика на двамата Бойковци бламира министър Митов

        Скандалът с проруското антизападно изказване на посланика на Бойко Борисов в Москва Бойко Коцев, който на практика застана на позицията на Путин срещу официалното българско становище за санкциите, може да бъде разчетен по няколко начина. Но не случайно акцентирам върху самия Борисов като задочен участник и виновник за това, че Коцев и подобията му се разпореждат в и с България както си искат и по – точно, както иска от тях Москва.
        Преди всичко самият Борисов поощрява антибългарското говорене на своите подчинени в държавата с абсурдната си позиция да е премиер на държава, която гласува без изключение при всички случаи „за” санкциите срещу Русия, но същевременно буквално се извинява за това. Манията му да остане в историята и да бъде запомнен с нещо е на път да получи своята реализация с абсурда на поведението му в стила на „двуликия Янус”. Наистина е трудно да се намери в историята ни аналог на фактическата му проруска позиция в момент, когато България е част от единната западна тактика и стратегия на осъждане на руската агресия в Украйна.
        В този смисъл неговият посланик Коцев просто продължава с още една стъпка в посоката, зададена лично от премиера на България. На мястото на този другар ( ако изобщо му се наложи да се оправдава) бих цитирал дословно многобройните изявления на Борисов по темата, които по същество не се отличават от това, което РИА „Новости” е цитирала Коцев да казва:

„Трябва да се положат всички усилия, за да може по-скоро да получим положителни резултати и да свалим санкциите“.

И още:

Санкциите са патологията на международните отношения и на никого не са нужни“, заявил още Коцев, който изразил надежда, че България да създаде газов хъб заедно с Русия.

        Къде тук виждате противоречие с тона и съдържанието на практически същите разсъждения от върха на държавата, изразявани досега от Борисов?

 

        Малка подробност от пейзажа на посланическото нахалство е фактът, че този път той формулира познатата от думите на Борисов теза вече от името на посолството:

 

„Аз нямам никакво съмнение, че всички лица, в чиито ръце е този въпрос, работят сериозно. Убеден съм, че ще се намери правилното решение“, отзовал се той като ехо на Борисов по въпроса за бъдещето на „Южен поток“.

Този шум се вдига около присъствието на Бойко (Коцев) на антивоенен фестивал „Тишина” в Самара. Типично: руските милитаристи и агресори организират…антивоенен фестивал. На него посланикът на една принадлежаща към двата западни съюза НАТО и ЕС държава демонстрира солидарност с агресорите и милитаристите, следвайки зададения от своя Голям началник в София тон през главата на явно бламирания в случая външен министър Даниел Митов, изолиран като солов играч в прозападното говорене ( заедно с президента Плевнелиев и военния министър Николай Ненчев).

 

Петата колона на Путин тук отдавна призовава Митов да бъде отстранен и ето че Коцев косвено решава въпроса като на практика го отстранява с изявата си, която демонстрира пред целия свят доминиращата линия Борисов-Коцев срещу маргиналната на Митов и Плевнелиев.

 

Дали пък това не е тъкмо провокация с цел да се види, че не Даниел Митов „кара влака” на външната политика и така да бъдат „умилостивени” началниците в Москва?

 

Или пък направо е опит Митов да бъде отстранен, като го сблъскат с Борисов, който трябва да избере: да си посипе главата с пепелта на собствените документирани изказвания в стила на посланика в Москва и да подкрепи Митов срещу нахалството на Коцев или пък да ( поне) да си замълчи, да остави Митов в унизителната позиция на бламиран външен министър и да предизвика оставката му?

 

Двамата Бойковци са си от един екип още от времето, когато деляха началнически постове в МВР:

 

Бойко Коцев беше зам.-вътрешен министър, а Бойко Борисов бе главен секретар на МВР по едно и също време. С решаващата дума на Борисов Бойко Коцев стана представител на България в ЕС в Брюксел, а през 2012 г. беше назначен и за посланик в Русия. Така че Митов „не върви” пред този тандем и тъкмо това явно иска да му покаже формално подчиненият му стар другар на Бойко Борисов.

 

Иначе Борисов избирателно се зъби на „ченгетата”, но само ако му пречат или си позволяват да му противоречат. Но за такива, като Коцев, Божидар Димитров и т.н., е покровител и съмишленик.

 

На теория съществува и вариантът Коцев да е получил вече „вкусно предложение” от Москва, в случай, че бъде отзован от поста и заменен с друг- нещо, което той си проси на висок глас. Пожарникарят ни обаче ще потуши и този пожар в името на основния приоритет. Той не е нито прозападната ориентация, нито съдбата на България, а неговата лична съдба на властник. В името на този висш интерес той би жертвал ВСЕКИГО, ако зависи от него.

 

42 мнения за “Външната политика на двамата Бойковци бламира министър Митов”

 1. 100% съгласен с анализа и хипотезата на Иво! Само един тайминг-нюанс. Точно в момента, когато Плевнелиев открива центъра на НАТО…, гнусното ченгенце- син на убиец и брат на престъпник се развява по разни “пацифистки” форуми, организирани от ония с горещите сърца и чистите ръце… Че и плещи с кагебисткия си дирник… Но, не- гнусното кремълско ченгенце бойка коцэв хич не е вчерашен. Той знае азбуката на дипломацията-там за лични мнения имаш място в кварталния клуб на атака и бсп, но като посланик- не можеш да заяваваш друго, освен позицията на страната си! Тогава? Очевидно изхождането на коцэв не е импровизирано, а старателно режисирано. Целта е ясна. Ако министър Митов незабавно не реагира с голямата тупалка в случая- и не извика кагебейския хрантутник за обяснение и уволнение,това е само начало и част от много зловещ сценарий за реванш на кремълската агентура срещу Митов и Плевнелиев, и за натикване на България под смрадливите сапоги на монголоидите.

 2. Ето какви евроатлантически кадри изпращаме в Брюксел. Малко инфо за татенцето на ченгенцето, надявам се, че червеният изрод се пържи ефективно в казана на Рогатия…

  Ген. Васил Коцев – най-дългогодишният шеф на ПГУ

  Васил Коцев е роден на 15 април 1922 г. в Скравена, Софийска област. Става член на РМС от 1938 г., а на БКП през 1948 г. В партийната му биография е посочено, че преди 9-ти септември като ученик в гимназията взима дейно участие в провежданите от РМС акции. Отговорник е на РМС в класа, а по-късно и на VІІ мъжка гимназия в София. Като войник в казармата преди 1941 г., а след това и в родното село развива активна работа по ремсова линия.

  Непосредствено след 9-ти взима активно участие при установяването на народната власт. Участник е в двете фази на Отечествената война, награден е с орден “За храброст”. След завръщане от фронта е привлечен на работа като инспектор във военния отдел на областния комитет на РМС-София. Постъпва на работа в органите на МВР през 1948 г. За добра работа последователно е издиган на ръководни длъжности.

  От 1963 г. до 1965 г. работи в отдел “Военен” на ЦК. Изпращан е два пъти на задгранична работа. Преди да бъде назначен за началник на ПГУ ръководи една от най-важните резидентури на ДС – тази в Турция. Навсякъде получава висока оценка. В характеристиката му, подписана от министъра на вътрешните работи ген. Димитър Стоянов, се посочва:

  “Др. ген. Коцев има много добра марксистко-ленинска закалка и дългогодишен партиен опит. Безрезервно предан на делото на партията и дружбата ни със СССР. При решения на задачите проявява творчество, инициативност, находчивост. Като ръководител е принципен и отговорен. Спазва ленинските принципи и норми на партиен живот. При решаване на задачите се опира на партийната и комсомолска организации и активно работи за издигане на тяхната авангардна роля.”

  Васил Коцев загива при автомобилна катастрофа през 1986 г., чийто причини не са докрай изяснени. Катастрофата става на прав участък от пътя при едно от пътуванията му от родното село Скравена за София.

  Генералът оставя двама синове Бойко и Емил. След промените Бойко Коцев, който е дипломат, е назначен за зам.-министър на вътрешните работи в кабинета на Сакскобургготски, пост, който запазва и в правителството на Станишев. Като зам.-министър ръководи преговорния екип за присъединяването на България в Европейския съюз в областта на правосъдието и вътрешните работи.

  През 2007 г. е назначен за ръководител на постоянното представителство на България в ЕС в Брюксел. Впоследствие е изпратен за официален представител на България в Брюксел.

  Другият син на ген. Васил Коцев – Емил Коцев също се издига при правителството на Сакскобургготски. Тогава е назначен за изпълнителен директор на държавната “Техноекспортстрой” и шеф на концесионера “Магистрала Тракия”.

 3. Като слънцето и въздуха…
  В России запрещен ввоз продуктов из Болгарии

  Россельхознадзор запретил ввоз в Россию подкарантинной продукции из Болгарии из-за несоответствия фитосанитарных сертификатов. Об этом сообщается на сайте ведомства.
  Надзорный орган принял такое решение, как Болгарское агентство по безопасности продовольствия (БАБХ) сообщило о признании поддельными всех экспортных и реэкспортных сертификатов на подкарантинную продукцию, экспортируемую в Россию.
  Запрет на ввоз продукции из Болгарии вступил в силу с 1 сентября.
  Под запретом оказалась “любая подкарантинная продукция, сопровождаемая болгарскими фитосанитарными сертификатами”.
  Ранее Болгария заявила, что поддерживает санкции Евросоюза против России. По мнению Болгарии, аннексировав Крым, Россия нарушила международное право.

  СМОТРИТЕ ТАКЖЕ
  07-07-2015 Болгария поддерживает санкции ЕС против России
  06-07-2015 Министр обороны Болгарии: Мы сделаем все, чтобы снизить нашу зависимость от России
  22-04-2015 Болгария нашла аналог российскому газу
  12-01-2015 Премьер Болгарии вновь высказался за реализацию проекта “Южный поток”

 4. И единият и другият , са КОЙковци. НяКОЙ от кремъл им държи пулта за управление и на двамата.
  Добре, да се “съгласим” с туПотиите им , че „Санкциите са патологията на международните отношения и на никого не са нужни“ , и требва да се свалят.
  Според “тях” дали нарушаванеТО на ЯДРЕНИТЕ договори и обвързаните с тях договори за цеостта на Украйна НЕ са ПАТОЛОГИЯ????…????….????
  Според “тях” нарушаването на “международното право” НЕ е ПАТОЛОГИЯ на МЕЖДУнародните АтнАшания???…????
  Явно съвсем други “взаимоотношения” ги “интересуват”, а НЕ МЕЖДУнародните, а точно ТЕХНИТЕ, точно ЛИЧНИТЕ им “взаимоотношения” с КаГеБисткият диктаторски бандит!
  “Чудно” защо “бъркат” междуЛИЧНОстните си “взаимоотношения” с кремъл , с МЕЖДУдържавните?!?!? И откога ли бойковците, са станали и КОЙковциТЕ, и междуКОЙковциТЕ?!?!?!…

 5. бойко коцев е син на ген. васил Коцев – най-дългогодишният шеф (1973-1986) на Първо главно управление (ПГУ) на Държавна сигурност (ДС) – Външно разузнаване – „по-малкият брат на КГБ“….

 6. Двуликия Янус неизбежно се превръща в двуликия анус – въпрос на време.

 7. Позицията на посланик, която е различна от тази на министъра и правителството може да бъде само лична позиция и изисква незабавна реакция на министъра, който трябва незабавно да отзове посланика.
  Ако не бъде отзован се приема, че това е позиция на министъра и правителството и това е влизане в пряк конфликт с ЕС. Ха познайте сега!

 8. Zeliat svet znae ; che Bulgaria ne e v Evropa a v SSSR….A tu madre camarada Putin……

 9. Обичка си народеца този нов Бай-Ганю(вече и не толкоз нов). Припознава си се в него и толкоз. Вари го, печи го, Булгар си е Булгар,без Бай си Ганю на чело не може. Дали от Правец, Сирищник или Банкя, няма значение, да си от село и да си е наше момче Бай-Ганювче.

 10. Тази “новина” трябваше отдавна да се очаква.Статията на г-н Инджев,като по конспект показва наистина политиката на Бойко Борисов като тази на двуликия Янус.Без съмнение опитите на Д.Митов,Ненчев и Плевнелиев да демонстрират привързаност към НАТО и ЕС до голяма степен се парират от двойнственото поведение на ПРЕМИЕРА по редица ключови за държавата ни въпроси :от Ю.Поток,през санкциите срещу Русия/и последиците от тях за БГ/та до миграционния процес ,стреснал Европа.Назряващата в правителството криза поради несъгласията на РБ и заплахите за неговата елиминация за сметка на ДПС,ясно показват стремажа на Бойко Борисов да оцелее като премиер,с вероятната надежда да седне на президенския стол и от там да командва вероятния бъдещ негов наследник на като Премиер.

 11. Здравейте,искам да направя само едно уточнение-римският бог Янус наистина има две лица,но не е двуличник,както навсякъде клиширано се смята и пише.Неговите две лица са обърнати- едното към миналото,а другото към бъдещето.Приятелски настроен съм към блога и неговия автор, и се надявам,че това не би се сметнало за дребно заяждане.С поздрав:Антоан Добрев.

 12. Още един урок по “демокрация по български”. Щеше да е смешно, ако резултатите не ги изпитвахме на гърба си.

 13. Великолепният анализ на Илиян Василев ме накара да коригирам един мой стар извод – че Русия е много повече партньор на чалмите, отколкото на цивилизования свят, и че “каквото Ал Кайда прави, това Русия си мисли”. Сега, по всичко изглежда, вече го прави същото в диапазона от активирания посол коцэв до взривовете… Не без значение обаче е, покрай скандала, дали плазмодият-посол е действал по инструкция на преките си кремълски начальники, или координирано с някой у нас? Кой ли може да е той? Угадали, совершенно верно!

  http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/53999-publichni-analizi-atakite-srestu-energiynata-infrastruktura-chast-ot-hibridnata-voyna.html

 14. Прав сте за Янус, г-н Добрев. Едното лице (на месец януари) знае, другото лице има потенция да узнае. Но както и в други случаи, първоначалната идея (за значението на Янус и прехода от едно към друго) излиза от митологическата система и търпи промяна. Несправедливо или не, и в други култури двуличникът днес е наричан ‘двулик Янус’.

 15. Една снимка от 2012. Увеличавам размера, втренчвам се в двуногите действащи лица (без да пропускам бухналия bellhop по евразийската дейност на пружини, в дясно), и разбирам и аз, като цитирания по-рано Дж. Пенков:
  http://www.mfa.bg/embassies/russia/events/bg/1712/106/1055/index.html

 16. След тази статия-“трепач” и 3-те поста на СТАМБО (специални благодарности!) министър Митов следва да направи спокоен и задълбочен ситуационен анализ. И да УВОЛНИ ДИСЦИПЛИНАРНО (никакви оставки) съществото коцев (барабар с чалга певачът от зрелия соц бисер киров-бекир кадиров, който също се подвизава в масква като “съветник” и също редовно плюе държавата, която го хрантути цял живот).

  Плюс лишаване от гражданство, нансенови паспорти и забрана да стъпват в републиката за 25 години.

  При съпротива, министър Митов (несъмнено достоен мъж и про-европейски политик) спокойно може да депозира оставката си. Кабинетът на страхливото банкянско нищожество бездруго се клати, така че то едва ли ще си позволи правителствена криза в навечерието на изборите. Има още толкова много магистрални и еврофондове за крадене! По-скоро Рапонът ще жертва пешките коцев и киров-кадиров. Както преглътна омбудсманката мая (макар едва ли е забравил кой му спретна Костинброд).

  Респект, г-н Инджев!

 17. Когато става дума за дипломация, определено руснаците са класи над нас. Да се говори, че думите на посланик Коцев са изопачени не е нищо по- малко от поощрение на неговата любовна позиция, която е в крещящ разрез с политиката на ЕС. Трябва да се има предвид, че преди санкциите руснаците по всякакъв начин предпочитаха всички други пред нас, а нас ни обиждаха открито. Днес е унизително да се мазним на хора, които ни презират на най- високо държавно ниво.

 18. Че хората от ДС са тъпи, го знае всеки, освен тях. дори тези на които плащат,ги подкрепят само заради няколко сребърника.
  Като доказателство е с заглавия на статия от ПИК относно изкавнето, пред и официалнотсо замитане на МВнР “Браво на Бойко Коцев, че скочи срещу санкциите! Той е български, а не американски посланик в Москва”.
  Та кой освен “банският чдотворец” има влияние да определя, кой какво да казва и как да гласува.
  За съжаление, ако РБ излезе от коалицията, ДПС ще влезе като национално отговорна партия.
  Май ББ е прав, че е добре началниците да се разберат, кога путин ще падне, но за съжаление на бойко му дърпат конците други другари.

 19. До СТАМБО:
  А дали не трябва да се промени словоредът в цитата ти, на:
  “каквото Русия си мисли, това Ал Кайда прави”
  В интерес на точността…

 20. Инджев, ако не знаеш Александровския хор на Руската армия ще бъде тук на 9 септрмври тази година. И ще посети и други европейски градове.
  Лично аз ще отида на това грандиозно събитие и докато се наслаждавам на музиката с кеф ще си мисля как ченето ти трепере от дива безсилна злоба 🙂
  Дано след ансамбъла дойде и армията освободителка.

 21. Драги Павле, съгласен съм с корекцията!

 22. Към Милен
  nenov@mail.ru

  Един като теб тук ми пожелава да си погреба децата, ти ми пожелаваш още по-страшна мъка…Наистина , идиотизмът на фанатизма ви е безграничен като Сибир. И всичко това идва от простотията на невежеството ви- най-вероятно дори не знаете, че най-просветените умове на българските възрожденци и национални герои горещо са пледирали срещу намесата на Русия в България.
  Не случайно веднага, след руската окупация от 1878 г. ( чиято първа работа е била да учреди Окупационен фонд, за да си платят българите в злато за доближаването на Русия до проливите), българите са се разделили на патриоти и русофили.Чети, нещастнико и тогава се гордей че си руски лакей!
  Въпросната армия е освободителка за криминалните типове, на които животът на свобода им се вижда затвор.
  Това, че ти отговарям, да не те заблуждава- не си поканен да повториш свинщината си тук.

 23. Миленчо, сдухал си се. Руският военен хор печели пари, докато маймуните плачат от умиление. Е, маймуни се намират в цяла Източна и Западна Европа, така че иди и ти. Явно ти липсва казармата или просто някой те използва за публика, което си е цяло присъствие в джунглата.

 24. МИЛЕНЧО, допуснал си две неточности в извержението си:
  – хората се делят на два вида – такива, които изпитват наслада и другите, които могат да изпитват само кеф;един и същ индивид не може да се изживява и в двете състояния; ти, например си от тези, които не могат да се наслаждават; можеш само да се кефиш;
  – злобата е присъща на комунягите; тя е в основата на комунистеческата идеология /примери: класова омраза, “гробокопачи”, смърт на политическите врагове, “червен терор”, “народен съд”, “концлагери”, “два свята – единият излишен”, “ядрено изпепеляване”…/.
  Имам един въпрос към теб – като толкова се кефиш на хора на руската /червената,съветската/ армия, като толкова ти липсва руското, какво те спира да постъпиш като Ж.Депардийо? Ще слушаш само любимата си руска реч, ще се чувстваш велик мужик, ще можеш да слушаш руски хор, когато си поискаш, ще се къпеш в духовната си близост с заобикалящите те, ще мразиш с дива безсилна злоба всичко неруско, ще жадуваш победния марш на руско-съветско-червената армия по изпепелената от ядрен апокалипсис земя и ще се кефиш, кефиш, кефиш…

  PS. Ако решиш да тръгнеш, вземи жената, децата … и тъщата.

 25. Малко извън темата, но ето как известният шаман Божо Димитров по комунистически се е изтъпанил по темата МОЧА
  Вехти политици си правят пиар с паметници
  Крайно време е някои господа да разберат, че 10 ноември 1989 г. бе победа на демокрацията, а не реванш на фашизма

  Д-р Божидар Димитров

  През миналата седмица група политически маргинали, очевидно почувствали пред наближаващите парламентарни избори, че трябва да се пошуми около позабравените ни имена, решиха да сформират комитет – то ли за събарянето, то ли за преместването на паметника на Съветската армия. Предложенията за построяването или за събаряне на паметниците напоследък станаха метод в пиара за лансиране в публичното пространство на изкарани (или в процес на отпадане) от политическата игра личности. Поради липсата на каквито и да е конструктивни идеи за развитието на страната въпросните личности разчитат на идеи за паметници. Няма значение кои. Предложенията валят – от хан Аспарух през героите от Сливница до Сюлейман паша и Филип Македонски. Разбира се, никой не предлага и лев от джоба си, а разчита обществото или чужда държава да даде парите за паметника. От нас идеите – от вас парите. Това не беше ли идея на Остап Бендер?

  Премахването на паметника на Съветската армия се мотивира по следния начин: Тя била армия завоевателка и установила тоталитарен ред в една кротка демократична държава. Тази държава не участвала във войната срещу СССР, който подло и непредизвикано ни нападнал на 5 септември и ни окупирал. И не дал нито една жертва във войната с нас. Но избил чрез незаконен Народен съд елита на нацията по обвинения във фашизъм, а България не била фашистка държава – в нея нямало дори фашистка партия.

  Но историята за съжаление на членовете на комитета не е това, което им се иска да бъде, а това, което е станало. А станалото е, че България на 2 март 1941 г. стана член на фашисткия блок държави начело с Германия. Не обяви война на СССР, но предостави територията си, жп линиите си, летищата, пристанищата, минералните и хранителните си ресурси на Вермахта. А за участие във война срещу една страна международното право смята не само изпращането на войски на фронта, но и логистичната подкрепа. В България не загина нито един съветски войник, но благодарение на горната логистична подкрепа с бази, суровини и материали загинаха може би десетки хиляди съветски войници на Източния фронт. Военният и търговският ни флот участваха в съвсем реални бойни действия в Черно море, пренасяйки боеприпаси в окупираните съветски пристанища и конвоирайки немски кервани.

  Освен това правителството на България обяви война на 13 декември 1941 г. на съюзниците на СССР – великите западни демокрации САЩ и Великобритания. А от 1943 г. сваляме техните самолети, бомбардиращи нефтените находища и рафинериите в Плоещ. Много американски летци, скочили успешно с парашути, бяха разстрелвани на земята от жандармерията и полицията в нарушение на Женевските конвенции. На едни такива открихме онзи ден паметник в Кула. Впрочем управниците разстрелваха и пленените английски военни инструктори като майор Томпсън например. Разстрелваха и партизаните, макар че бяха обявени за “съвоюваща страна”, т.е. за редовна армия на антифашистката коалиция и трябваше да се третират като военнопленници.

  В България нямаше фашистка партия, но нямаше и демокрация. Търновската конституция бе отменена още през 1934 г., а царят лично назначаваше министрите в правителството. И без фашистка партия парламентът през декември 1940 г. (без дори да сме станали още член на Оста) прие фашисткия закон срещу евреите, който ги лиши от работа, права и имоти. Впрочем, имотите им бяха разпродадени на управляващия политически елит за жълти стотинки. Единадесет хиляди от евреите намериха смъртта си в нацистките лагери, а останалите се спасиха, само защото вече се беше случил Сталинград.

  И Народният съд се състоя не защото го искаше Червената армия, а по настояване на САЩ и Англия. Помислете си, той бе създаден през есента на 1944 г., а присъдите, произнесени и изпълнени в началото на 1945 г., когато войната още не беше свършила, а комунистите все още нямаха пълната власт. Англосаксонците просто искаха да елиминират физически прогерманската част на българската политическа класа, донесла и сериозни неприятности й в двете световни войни. Силни бяха и настояванията на мощното еврейско лоби в САЩ и Великобритания. Затова под Указа за Народния съд първият подпис бе не на комунист, а на Никола Петков, изпълняващ волята на американските и английските си приятели. Затова депутатите и министрите, привърженици на Оста напълниха на 2 февруари 1945 г. трапа от американска бомба в Орландовци. Ако нещата зависеха само от Сталин, той щеше да ги изпрати да секат дървен материал по лагерите в сибирската тайга.

  И по принцип като всяка армия и Съветската армия не бе овластена да взема решения – не само фундаментални, не само политически, но и каквито и да е. Оставането ни в съветската сфера на влияние бе в резултат на решенията в Ялта, взети с консенсус от Рузвелт, Чърчил и Сталин. На тях трябва да се сърдят юнаците от комитета, а не на Съветската армия.

  Защото не само ние, но и всички страни в Европа имат паметници на Съветската армия и не ги рушат. Не заради броя на убитите съветски войници в съответната страна, а затова, че тя имаше основния принос в разгрома на най-човеконенавистната идеология (и практика) на ХХ век – фашизма. И всяко рушене на паметник на Съветската армия се смята за реванш на недоубити фашисти или на овластени техни запъртъци. Членовете на комитета би трябвало да знаят, че 10 ноември 1989 г. бе победа на демокрацията, а не реванш на фашизма.
  Ако нещо ме учудва, това е присъствието на г-жа Мозер в комитета. Не беше ли нейният баща Георги Михайлов Димитров-Гемето осъден на смърт за шпионаж в полза на САЩ, Великобритания, Гърция и Югославия от същия този “благороден и демократичен политически елит, отстранен от Съветската армия”. Кой е бил правия – баща й или въпросният “елит”, паднал от власт, благодарение на Съветската армия, чийто паметник г-жа Мозер иска да руши.

  26.7.2004 г.

 26. Политическите маргинали за които става дума по-горе са
  Анастасия Мозер депутат в 37-ото, 38-ото и 39-ото НС
  Васил Станилов – председател на Комитет “Съединение”, писател, депутат в 38-ото НС
  Проф. Георги Марков – председател на Общобългарски съюз “Истина”
  Иван Глушков – зам.-председател на 7-ото ВНС, депутат в 37-ото и 38-ото НС
  Иван Н. Иванов – депутат в 38-ото и 39-ото НС
  Любомир Банковски – почетен председател на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ
  Лъчезар Тошев – депутат в 36-ото, 37-ото, 38-ото и 39-ото НС
  Проф. Михаил Огнянов – общественик, публицист
  Тошо Пейков – депутат в 36-ото и 39-ото НС
  Д-р Христо Димов – председател на Гражданко сдружение “Диалог”, зам.-кмет на София (1991-1993 г.) [/list]

  Изводите за наглостта на комуниста си направете сами

 27. До Милен.
  Полезните идиоти и петоколонците не са нашенско “изобретание”. Такива, достатъчни да напълнят която и да е зала по света и у нас има достатъчно. Тъкмо ще се преброите всичките изроди.
  Дерзайте, кретени!

 28. Колеги, ама вие съвсем ли не можете са се досетите, че Милен е Рокмил,а последния е този дето учил в Съветския Съюз, а после и в Щатите. И той пише с десетки никове.
  И тази тема не минава без дежурния наивитет-микстъра на Външните работи да бил отзовал посланика-комунист в Русия Коцев. А как са стане не казва. Министъра изпраща депеша до посолството за отзоваване и руския агент Коцев казва-добре, стягам куфарите и утре се отзовавам.
  А нали и министъра и посланика са назначени от един същ център, който съвсем не отзовава комунистически допломати. Така става, отзовавам Ви и отзования се отзовава…и вече никой няма да служи на руските чекисти. Българските дипломаъи до един са комунисти.

 29. До съществото “милен”:

  Еелементарното възпитание изисква когато се обръщаме към непознат(а), да използваме учтивата форма “Ви” и “Господине/госпожо/госпожице”.

  Явно първите 7 години крещящо ви липсват, но вината не е ваша – повечето милиционери и “русофили” в Милиционеристан са като вас, и бащите ви са същите, и дядовците “тоже”. Прост, по-прост, милиционер. Кенеф на двора, а ботуши, вакса, партенки, чист чаршаф и топла храна с отделен прибор, на маса и покривка – за пръв път сте видели в миилиционерската столова. Не може човек да вини същества като вас за любовта им към “армията-освободителка” и нейния “хор”. Слушайте си го на воля и се умилявайте – плачи, сърце милицейско.

  Лично аз смятам да ги срещна с повечко гнили домати. Русофило-съветофилските павиани и българските им подлоги трябва да бъдат извадени от зоната на безкрайния комфорт, в която великодушно ги оставихме твърде дълго, и те се забравиха чак до на.с.иране. Е, поправимо е!

  PS Ако думичката “комфорт” ви затруднява (нормално е за вас и подобните ви), има Тълковен речник на българския книжовен език.

 30. Скоро се чудех в блога колко ли им е трудно и на Бойко Борисов, и на Бойко Коцев да се правят на европейци и демократи.

  Коцев си показа рогата по-бързо, от колкото очаквах.

  Ако до седмица Коцев не бъде уволнен дисциплинарно, Андрешко от Банкя вече няма да може да се представя за лоялен западен съюзник.

 31. @nenov@mail.ru

  Ненов, намажи си една филия с доматено пюре и плувай вътре в контур на петолъчка. Много помага да стигнеш там, закъдето си се запътил. Хайде, сбогом и успех!

 32. До Милен
  “Дано след ансамбъла дойде и армията освободителка”
  За чия армия става дума и кого и от какво ще освобождава.За сведение на глупаците като т.н. Милен България е свободна демократична страна , за разлика от Русия.Освен това е факт, че Русия никого, подчертавам НИКОГО не е освободила, а само е заробвала.А който чака Русия , си е роб по рождение.
  Но след изказванията на Боко и Бойко Коцев не се учудвам на такава анти-българска позиция.

 33. Мисля си,че лицето Милен е представителна извадка на онези,които след броени дни ще се съберат на язовир Копринка: РУСОФИЛИТЕ!”Мероприятие” рекламирано в БНТ!!!Москва има нужда и от такива като Милен,които за замърсяват общественото пространсто и от такива като Сидеров,който от трибуната на НС зове с други думи,към същото.
  Все пак вероятно вече в мнозина има създаден антидот ,опазващ ги от директното влияние на тези действия и политика!Надявам се в това!

 34. Слава Богу и убеден съм, това е подавляващото ни мнозинство далеч не всички чакаме с нетърпение концерта на ансамбъла на РККА.
  Шестима украински доброволци са ремонтирали четири стари съветски БТР-и , стоящи в двора на военната им част, предаде The Новое время.
  „Възстановяването на всяка машина струваше около 12 хил. гривни (960 лв.). Парите идваха на доброволни начала не само от Украйна, но и от България и Финландия“, казва един от доброволците. Четирите бронетранспортьора от поделението в град Хмелницки ще бъдат пратени да се бият в Източна Украйна след като бъдат дооборудвани и въоръжени.
  На машините са им дадени и имена: „Диана“, „Артьом“, „Надежда Савченко“ и „Крим е украински“.

 35. “Американският Държавен департамент създаде работна група, която ще помогне за координацията на американския отговор на европейската криза с мигрантите, предаде Асошиейтед прес, като цитира говорителя на департамента Джон Кърби.

  Групата е била създадена по искане на държавния секретар Джон Кери. Тя ще положи усилия и за да гарантира, че САЩ ще са подготвени за бъдещи подобни кризи навсякъде по света. Кърби каза, че САЩ предоставят 26,6 милиона долара на Агенцията за бежанците на ООН, за да осигури храна, вода и правна помощ на бежанците, пътуващи през Гърция, Македония и Сърбия. Той поясни, че САЩ са предоставили 4 милиарда долара хуманитарна помощ на засегнатите от четиригодишната война в Сирия.

  От началото на войната в Сирия САЩ приеха около 1500 бежанци от Сирия. За тази фискална година, която приключва на 31 септември, САЩ планират да приемат още 300 сирийски бежанци, припомня ТАСС.”

  В същото време Путин:
  “Аз с учудване гледам как някои американски средства за масова информация критикуват Европа за излишната според тях жестокост към мигрантите”, каза Путин. Той подчерта, че САЩ не са толкова натоварени от миграционен поток, а Европа, която по думите му “сляпо следва американските указания”, страда много тежко.”

  Коментарите са излишни…

 36. Дари ,ама Вие сериозно ли твърдите, че България е “свободна и независима държава”.
  Свободна от независимост-това като че ли е по-точно.За каква независимост може да се говори точно днес на деня, когато съветските агресори обявяват война на нашата страна , окупират я и успешно комунизират. Мочите и Альошите,които стърчат над десетки градове и милиони българи, на независимост ли Ви ухаят. Тези дни хиляди български комуноиди ще им поднасят цветя, ще има музика, песни, частушки и ръченици, ще прославят “освобождението на българския народ от монархофашизма”, освобождение чрез обявяване на война.
  Тази радост на свобода ли Ви напомня?

  Президента няма да вземе отношение по комунистическото умопомрачение, носено от силно течение, министър-председателя въобще не знае, че на нашия народ е обявявана война, няма и да знае, и затова ще продължава да нехае.Също като Божидар Димитров…..
  Учени и историци, професори и академици, студенти и политици, всички до един ще мълчат като пънове,комунистическата държавна телевизия БНТ, отново ще бълва мърсотии и комунистически дивотии…
  Та за каква свобода и независимост говорите Вие-държавници и посланици, лежат на руско-болшевишките възглавници, паметниците на съветските окупатори още по-силно ще огряват българския народ, силно издивял в своя възход към руския небосвод…..

 37. Както много пъти съм казвал, комунистическата дивотия и мърсотия са висша степен на безмозъчна помия.
  КОМУНИСТА ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!!!!
  Ако все пак има някой, който да вярва на комунистическия историк-циник и пълен неграмотни и лъжец, нека да го попита, а защо Русия не отбелязва датата, на която обявява война на България.
  Иначе съвсем справедливо в исторически и човешки план отбелязва обявяването на войната срещу Съветския Съюз от страна на Германия и самото й започване, но не отбелязва започването на другите войни, в които Съветския Съюз участва през ВСВ.
  -първата е срещу Полша–76 годишно мълчание
  -втората е срещу Финландия-същото мълчание
  -петата е срещу Япония-70 годишно мълчание

  Защо нито един български президент не прави обръщение или декларация по повод обявената война и окупация?
  Дори такъв отявлен комунистически функционер-циник като Георги Първанов когато беше президент не направи нито един жест на признание и благодарност към Съветския Съюз по този повод?
  Сегашния полу-комунист и Президент Г-н Плевнелиев не реагира по никакъв начин към
  ДЕНЯ НА ОБЯВЯВАНЕТО НА ПОСЛЕДНАТА ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ

  Каква безпринципност демонстрира Той:

  Съвсем правилно не посети чекисткия военен парад в Москва по повод края на Германско-Съветскатя война и победата на Съветския Съюз, направи дори и изявления, а е напълно безмълвен към друга война, водена от Съветския Съюз и то срещу собствената му страна.
  Заема позиция към война между две, дори несъседни на България държави, а се прави на гугутка по отношение на война срещу собствената му държава.
  И нека някой да каже, че той не е комунист. Каква е тази напълно еднаква позиция с тази на Русия и на българските комунисти, все едно 5 септ.1944г. не е съществувал, или нищо особено не се е случило тогава.
  Силното му мълчание силно показва комунистическото му подсъзнание.
  Явно в този живот няма да доживеем Български президент да се обърне към българските граждани с думите:”Драги сънародници, на днешната дата 5-ти септември 1944г., Правителството на Съветския Съюз без никякво предупреждение и напълно безпричинно обяви война на нашата мирна страна Царство България, с която беше в пълни дипломатически връзки на ниво “пълномощен министър”.Войната беше обявена след два акта на Правителството, които имаха просъветски и добрнамерен характер.Само десет дни преди тази дата, Българското правителство с Министър-председател Иван Багрянов обяви поредния ” Пълен неутралитет към Съветско-Германския комфликт”, а след няколко дни се прие Декларация в случай на навлизане на съветски войски на българска територия, нашите граждански, полицейски и войскови части да не оказвят съпротива на съветските и да помагат в дислокацията им на предварително набелязаните райони от Щаба на Трети Украински фронт, което беше реализирано успешно. Правителството на Константин Муравиев обяви война на Германия на 5 септ. с.г., чиято сила влизаше на 8-сми септ.Само след няколко часа Съветския Съюз ни обяви война. На спешно съвещание на Правителството същата вечер, беше приета Декларация до Правителството на Съветския Съюз, която беше предадена незабавно по два дипломатически канала- на Съветското посолство и неговия политически представител Дмитрий Яковлев(полковник от НКВД). Както чрез Министерството на Външните работи до посланика ни в Съветския Съюз Иван Стаменов, който я е предал незабавно в НКИД. Българските власти искат примирие и условията за примирие от страна на Съветското правителство.Въпреки този добронамерен акт, съветските власти не реагират на българската молба.След три дни-в 11ч.на 8 септември,съветско-болшевишките пълчища пресякоха границата ни с Румъния през река Дунав и по суша, като извършиха и военно-морски двсант срещу пристанищата ни Варна и Бургас и окупираха морските ни граници. През нощта срещу 9-ти септември, съветските резидентури и агентури в София осъществиха държавен преврат, който беше легализиран от Регентския Съвет със специален указ, а след няколко часа Регентите бяха арестувани и по-късно насилствено закарани в Москва.Последвалата цялостна окупация на страната доведе до комунизация и унищожаване на българската държава и държавна независимост за почти половин век. Аз като български Държавен глава заклеймявам съветската агресия срещу моята страна и издавам Президенстки указ за демонтиране и унищожаване на символите на съветската агресия и комунизацията на страната. Обяввям всяка форма на комунистическа пропаганда като антидържавен и антибългарски акт, подлежащ на съдебно преследване”.

  Кога се очаква подобен текст да се прочете от Президента на Република България, или негов говорител???????

  НИКОГА !!!!!!

 38. След три месеца, живот и здраве, съм на концерт на Брайън Адамс. А докато си направя този кеф, ще се кефя, че нямa да ходя на концерт на Александровския хор на pуската армия.

 39. Аз пък ще ходя на концерт на Лед Цепелин-2 ,Дейвид Гилмор и Скорпионс,става ли заедно да отидем драга симпатизанке,билетите са от мен.Онзи ден бях на концерт на Карлос Сантана.Навито?

 40. BROBO, т.нар. хистЕрик на НРБ , си е едно продажно леке от ДС , което е изцяло зависимо от “офицерите си за свръзка”, с които е “свързан” още от преди да стане официално хистЕрик! Ето и сега вече на “достолепна възраст”, бд продължава да проявява “свързаността” си, че даже има “комитет за спасяването му” , като начальник на НИМ. На който “членове” са все негови друзя от НИМ, и сдружения от ДеСарски подлоги ,като него.
  Нека си гледа Средновековието, защото за Втората световна война е слушкал само от пропагадността на своите преки начальници от ДС. Които са на директно подчинение на КГБ. А вождът има Сталин е първият съюзник на Хитлер.
  И тъпото ченгенце бд да говори за “съюзниците” на Хитлер , е все едно Сталин да говори за “демокрация”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.