Ленин с котка, Путин с котка

Имам спомен от детството за снимка на Ленин с котка в скута. Картинка, по която ни обясняваха в училище, колко е добър чичко Ленин ( щом гушка котка). Даже ни обясняваха, че той дълго и неподвижно я гушкал, за да не я събуди. Толкова много, ама наистина много бил добър.

 

Както виждате, този животински пиар не е измислен днес…

 

Путин и в това отношение е ленинист.

 

30 мнения за “Ленин с котка, Путин с котка”

 1. Самый важный карандаш – имаше такава притча. 🙂

 2. Да, ама котката на ленин изглежда, че е удушена (еко не е вече мумия), докато котката на пут.ин се чуди как да избяга!

 3. Котката на Ленин ми прилича на препарирана, а тази на Путин изглежда като да се дърпа да се освободи. Не знае, горката, къде е попаднала. Той не е от тези, дето лесно пуска, каквото докопа.

 4. Честно казано, втората снимка ми достави радост!
  Нека онези от вас, които са имали котка – домашен любимец и познават природата и поведението на тези животни се вгледат в котето от снимката…
  Обърнете внимание на напрежението излъчвано от тялото, на дясната лапа, вкопчена в ръкава на сакото. Разширените зеници на сякаш хванатото в капан животинче са изпълнени със страх, а погледът излъчва решимостта да се измъкне при първа възможност! С цената на всичко.
  А сега прехвърлете вниманието си върху другото животно…
  Вижте напрегнато свитата в юмрук дясна ръка, притискаща насила котето.
  А лицето?… Нима твърдите, че това е човешка усмивка? Нима успявате да намерите в изражението частица искреност, сърдечност, доброта, нежност или обич към животното?
  Вижте с усилие изтегнатите в подобие на усмивка краища на устата, стиснатите устни,студената жестокост, струяща от лукавия поглед и присвитото, като за изстрел, ляво око…
  Отговорете ми честно, вярвате ли в добротата на този “човек”? Бихте ли му поверили живота на децата си?!
  Според мен, авторите и разпространителите на втората снимка са или достойни люде, решили да ни илюстрират истината за гнома-мужик, или пълни некадърници от PR-а на чудовището.
  И в двата случая това е повод за радост.

 5. Стискал я, горката, докато…
  Май само на мили новини е тръгнало!…Само така загатвам съдържанието на линка, за повече нямам сили…от вълнение и трепет.

  http://dnes.dir.bg/news/rusofilski-sabor-19951279?nt=4

  Вярвам с оптимизъм и надежда, че след местните избори всяка община, управлявана от кмет-Гражданин за Евроазиатско.. там каквото беше,ще организира свой русофилски събор, на свой язовир Копринка, а ако няма, ще си изкопае!
  На съботник, другари евроразвиващи и рублоинкасиращи! Поканете обаче да хванат лопатите Жан Клод Юнкер, Йенс Столтенберг, лидерите на “сестринските” партии от Източна ЕВропа и партньорските служби, които….. извинете, влиза някой….
  “- А, ве, Стамбоу , сеа нема к`во за партньорски служби да си говориме, аз съм им най-големиа разбирач, си имаме уважението,значи, ходи ми се имене на Копринка, ама ако не стигна, дал съм им инструкции на моите, да пеят руски песни, е за войната, за Альоша има една хубава, да се веселат, да не прекаляват с копринките кебапчета, рийш, ли, аре!…”

 6. Може би досадно за някои, но и по повод на Кремълските диктатори и убийци, напълно е приложим “течния способ”. Първия комунистически злодей с котка, сегашния -също. Остава само плахата надежда за нормалните руснаци, той да е последен диктатор-злодей.

  Горко на животните, те нямат природната даденост да бягат от зверове с подобие на хора.Под външната прилика на комуниста с човека, животните не знаят какъв звяр се крие.Точно това е причината котката на царското семейство на Цар Николай-Втори да бъде убита заедно с нейните стопани. Иначе би избягала от зверовете на Юрович. Имала е само малкия късмет да бъде убита последна и убийците да я захвърлят върху труповете на убитите деца в каросерията на камиона, с който закарват разстреляните в яма и биват поляти с киселина.

  Но и тази дата преди 93 години комунистическата сган в Русия и България не отбеляза.

  Какво съвпадение….,навсякъде комунистически течения, оцветени от комунистическите умопомрачения…..

 7. Редовния цинизъм в действие: Да организираш русофилистична сбирка на русо-лява сган на 05.09.1944 – деня в който Червения башибозук окупира България

  P.S.Хитлер е бил известен с любовта си към животните

 8. http://www.mediapool.bg/premierat-takav-uzhasen-svyat-ne-e-imalo-ot-vekove-spravyame-se-adekvatno-news238872.html

  …От векове, като ви казвам,така ше бъде, тоа Първа, Втора са майтап работа…като дружбата ни от векове за векове, дето Бай Тодар викаше… “Ало-у-, Краси, Велчев, как върви Копринка! А, ве, тука ени ми викат, че на 5-ти септември война неква ни обавил СССР, не треба да се празнува значи, ама аз съм казáл и Божо ми е обяснавáл, там другите историци-Марков, Пантев, че не е така, ние им я обавяваме, сéа ше треба да се
  извиниме пак от името на ГЕРБ, щото пазарите, ама нема да се обаждаш,дето оня ден забраниха секакъв внос от България, да не ги дразниме пак…глей там, аре!..!”

 9. Той и бат’Бойко има една неповторима с един монтиран шаран..
  А онези от снимките едва ли са по- различни от други, които са избили милиони. Всъщност и Хитлер може би е обичал животните повече от хората…има го с любимото му куче.. Интересно ми е Карл Маркс дали го има с някакво животно?

 10. Към Гумата:

  Карл Маркс го има с Енгелс.
  С Ленин ( на рисунка вече).
  Със Сталин – също.
  А Хитлер го има предимно с куче – немско, овчарско.
  Все политически животни с огромни “заслуги” за превръщането на фанатичните им брътвежи в практическа трагедия за милиони жертви на тяхната теоретична налудност.

 11. Бебе коте е това, не можеш да задържиш такова животинче в тази позиция за повече от 20 секунди и ще си понесеш последиците.

 12. Досега не съм казал и една добра дума за кагебето, даже помисъл нямам. Между другото, Андрей Сахаров предвиди, че единствената сила която може да “спаси” Русия от участа на СССР е КГБ. Засега. Но това е друга тема. Четох наскоро мнения на колеги на джуджи1 за професионално-деловите МУ качества. До един са единодушни. Посредствен. Фактът, че след Дрезден е изпратен не в Москва където, да перефразирам Швейк, “стават големите работи”, а обратно в Ленинград където само манкира “дейност” казва всичко. За това хич не се изненадвам, че плагиатства 1:1 най-известният сифилистик на планетата. Толкова си може. Бедно въображение. И неговото и на бадева ядещите хляб пиари. ДГД!
  Стамбо, ти си дал официалното инфо за събора на петолонците и полезните идиоти. Където всичко е на 6. Само дето други медии, друго съобщават. Имало е “разборки” като в любимата на болен лидеров Доганска република.

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/05/2604338_rusofilite_se_osvirkaha_vzaimno_krai_koprinka/

 13. Ужасни, перверзни снимки! Котето от първата снимка също е много напрегнато, въпреки че на пръв поглед изглежда друго. Няма да анализирам защо е така, просто нямам сили, но го виждам: през целия си съзнателен живот съм имала коте, познавам тези животни добре; изучавала съм ги. И още – котета наистина имат чудни способности, това не е мит. Такава една, например, е, че умеят да изкарват наяве скрити у човека неща. Разгледайте добре двете лица, гушнали котета, и ще се убедите, че е така.

 14. дано скоро да видим и снимка как путин е гушнал маргаритките. пожелавам му го от сърце!

 15. Вижте това, ако ви хрумне да развалите сутринната си естетика…
  Двама хранени хора на КГБ си разменят любезности и нишани…ТОВА Е ПОСЛАНИК НА БЪЛГАРИЯ!
  Явно, след гафа с изказването за санкциите, плазмодия продължава по точна програма- я да видим докъде ще стигне, няма ли накрая Даниел Митов да му тегли пръта, (какъвто изначално заслужава), а ако питаш по-крайните като мене- и раирания костюм поне 20 години за национално предателство. Макар че за такъв изрод ще са милосърдие и методите на татенцето му (пукналото в катастрофа ченге В. Коцев- убиец на ГЕОРГИ МАРКОВ).

  Митов,бий ритника на този смрадлив съветски агент ВЕДНАГА И ОКОНЧАТЕЛНО!

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4964124

 16. до PanAmerican:

  Убийството е престъпление, така е. Но броил ли си убийствата за които е бил отговорен царя и предшествениците му? Заради действия или бездействия?

  – Наясно ли си колко хора са били изклани от контрареволюцията (т.е. с царска благословия) след мирните московски стачки от 1905 г., прераснали в Московско въстание, след като конната полиция започнала да сече мирните демонстранти?

  – Познаваш ли успехите на т.нар. “оберпалач” генерал Столипин, извършващ погроми в селата след 1905 г?

  – Известно ли ти е, че руските “освободителни” войски са се чудили от какво освобождават българите – като са живеели много по-добре, отколкото руските крепостни (уж вече освободени) селяни? (По цитат от Достоевски от някъде – не мога да бъда по-точен в момента)

  – Чувал ли си за клането в Туркменистан (тогава Туркестан), извършено от “благочестивата” царска армия от 1873 г.? (Навярно и в други области, завладявани по онова време) По информация от английски кореспондент, бележка към “Анти-Дюринг”.

  и т.н.

  Обичайните романтични илюзии, създавани от английската и американска пропаганда – зверството при убийството на царското семейство, убили са и децата и пр.

  Но нищо по въпроса за убийствата на “законната власт” – “те не са убивали деца” – да бе, виж докладите за зверствата в Туркменистан, където са избивали ВСИЧКИ до крак, пълно изтребление на тия “нисши” племена.

  Нищо не дават за измрелите от глад и бедност в руските земи (и не само в Русия, разбира се – Ирландия, Индия, Англия).

  Нищо за начина на живот на 98% (по някои данни) от населението, на фона на безконтролния разкош на върхушката (виж филма “Сибирският бръснар”).

  И у хората се създава представа за “прекрасното царство”, когато лошите терористи дошли и го разрушили – ей така, от нищото.

  Всъщност руската революция е процес, който продължава 100 години още от Декабристите, и се случва със съдействието на безхаберието, военщината и некомпетентността на управляващата тогава класа в царска Русия.

 17. Стамбо, давам и друг пример за кощунствен избор на дата за русофилски събор.

  Миналата година в с. Жеравна направиха такъв под надслов “Аз обичам Русия” точно на деня на Съединението.

 18. За голямо съжаление,убийства и зверства съществуват откакто съществуват хората.

  Избивани са напълно невинни хора по всички краища на планетата,с повод и без повод,но каквото световно клане направиха комунистите през 20-ти век,това никъде не е правено.
  Ако различни цивилни и военни завоеватели са избивали за земи,богатства,население и др.,комунистите избиваха за НИЩО.Буквалнои за нищо и в името на нищото.

  Къде им е комунизма,който искаха да построят върху дотогавашния живот,къде им е новия човек,къде са им съединените пролетарии,къде им социалистическия реализъм?

  Всички имперски държави са завладявали и убивали,те затова са и империи,кой е виновника,че хората са измислили империи,царе,войни,кражби,плячки,горене на живи хора,гилотини,давене,разкъсване с конски впряг и пр.

  Това комунистите не са го измислили,но те измислиха такива идиотски убийства и репресии към собствените си народи,че всемирните престъпления и кръвопролития всички заедно не могат да се сравнят с комунистическите.

  Комунистите и само те създадоха най-всеобхватната и най-жестока бандитска,терористична и шпионска организация-Коминтерн.Това е уникално явление,това е нещо,което никога няма да се повтори.Ако Вие сте българин ,а навярнио сте такъв и сте стопроцентов комунист,но ако имате поне малко съзнание и справедливост в душата си,знаейки,че съветските комунисти са избили над 600 български комунистически бежанци(бегълци) в Съветския Съюз от общо около 3000 човека,а повече от 1600 са репресирани,затваряни,съдени,изтезавани,Вие няма да споменете думата комунизъм.

  Тези неща знаете ли ги,явно ги знаете,ама по-важно за Вас и такива като Вас да гледате в другите държави ,царе,сатрапи и др.

  Царе не са са се занимавали с убийства,убийства и побоища над протестиращи са вършени и се вършат и днес,но да избиваш напълно мирни и непротестиращи хора,това вече е нещо характерно изключително за комунистите.

  Ако Вие сте поне минимално честен комунист,знаейки,че най-големите български комунисти са ликвидирани от съветските комунисти само за половин година,Вие няма да искате да чуете за “съветските приятели и братя”.

  През 1949г.,през месец юли е убит(отровен) в до Москва Георги Димитров,през декември в София е обесен Трайчо Костов,един месец по-късно е отровен и Васил Коларов-ликвидирано е цялото българско държавно и комунистическо ръководство,арестиувани,съдени,изтезавани са хиляди български комунисти от съветските комунисти,изпратени от Съветския Съюз,бити и затваряни са генерали,офицери от армията,МВР,ДС и др. структури,бивши партизански терористи и съветски шпиони,дори легендарния шпионин,работил десетки години срещу собствената си страна генерал Христо Боев е уволнен .Убиха през 1968г. и последния останал жив български комунист от процеса в Германия през 1933г-Благой Попов.Васил Танев е убит при приземяването си през септември 1941г.,в състава на диверсинна съветска група.

  За кави царе и революции говорите Вие по света,у нас имаме достатъчно кръвопролития,че и до днес не ги знаем напълно.
  Загрижили сте се вие комунистите за световната справедливост и световния ред и световните безчинства,а нашите,родните не ги виждате.

  Я кажете на публиката тук, кога ще продължите строителството на комунизма,то се видя че капитализма не можахте да го построите,дайте всички задружно да се върнем към комунизма и дано по пътя на демокрацията го построим,че по пътя на диктатурата нищо не не стана.

  Слава на БКП и КПСС,слава на НРБ и СССР,слава,ами тези формирования отидоха в историческата забрава.

 19. Допълнение-класи няма в човешкия живот,не е имало и няма да има.

  Примитивния,вулгарния и циничния марксизъм побърка безброй хора по целия свят,дори в Щатите в много унивесритети изучават идиотизма на марксизма.Обявяват Маркс за страхотен философ,учен и пр.А той горкия нещастник такива безмозълни теирии измисли,че в тяхно име потекоха реки човешка кръв.И днес ниото един комунст не говори за комунизъм,включително руските и бългаските комунисти.Но говоря за умните,хитрите,наглите,образованите ,богатите комунисти,а Вие и тези като Вас-наивните,неспособните,глупавите,бедните все още им вярвате.Докога?-до края на света,нали?

  Я кажете Вие от коя класа сте? И въобше в България колко калси има,а в Русия,а в Китай,а в Япония,САЩ, я ги изброете ако обичате.

 20. Скъпа Тони,

  и аз бях отбелязал датата и мястото. Наистина- несравнима е рубладжийската наглост!Такова гнусно сборище- в родния край на най-големия русофоб- ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ и в родното село на тихия, сдаржан, но дълбоко травмиран от руските злодейства срещу Добруджа и България – ЙОРДАН ЍОВКОВ!…

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СЪЕДИНЕНИЕТО- СЛАВА НА НЕГОВТЕ ГЕРОИ- ПОЗОР НА НЕГОВИТЕ МЪРСИТЕЛИ!

 21. Стамбо, ти много пъти коментираш много точно и недвусмислено, но понякога пускаш фрази и думи, които не съществуват в нито един език и са направо абсурдни.

  Какво е това “рубладжийска наглост”?
  Никакъв вид човешка наглост не се определя от парични единици, дори най-силните да са, или най-слабите.
  Ако има реално “рубладжийска наглост”, има ли “левова наглост”, или “доларджийска, стерлингова, франкова, фунтова,юанова, йенова, драхмова, динарска” и др.

  Пишеш определено за комунистите,значи имаш предвид комунистическата наглост, какво срамно има да я назовеш с оригиналното име.
  Не е проблем само тази фраза, българите имат неоспоримата дарба да измислят напълно абсурдни и непознати в другите езици думи и фрази.
  Миналата седмица не си спомням къде прочетох за наличието на “държавна идеология”. Това пък какво е, кой създава държавните идеологии?-държавата, Народното събрание, политическите партии, как се приемат тези държавни идеологии, кой и как ги реализира, кой и как ги отчита, колко видове “държавни идеологии” съществуват в една или повече държави???Кой е измислил първата държавна идеология в света?
  А има ли междудържавна идеология?
  А има ли антидържавна идеология?

  Да, сборищата на комунистите са действително гнусни както казваш, по-точна дума от гнусотия няма, но какви затруднения изпитваш да наречеш тази гнусотия комунистическа.
  България съвсем не е осиротяла от комунисти и комунистическа гнусотия
  На кого е нужно да се игнорира наличието на комунистическа партия в България, комунисти,комунистическа пропаганда, комунистически медии, комунистически манталитет и др.
  За стотен път припомням квалификацията на Иво Инджев за държавната ни телевизия БНТ.
  Колко са българските граждани , колко са българските журналисти, публицисти, литературни критици и политици, които изразиха задоволство от точната квалификация?
  НИКОЙ !!!
  А има СЕМ, има Комитет радио и тв.разпръскване или нещо подобно, има Народно Събрание, има Президент, има Правитлство, има Прокуратура, има научни институции, има в края на краищата и ръководство на БНТ.

  Никой не каза “да”, съгласни сме с тази констатация, нито някой каза “не”-Иво Инджев не е прав!!!!

  Е, какъв е извода при този “неутралитет” ?-БНТ е реализиран
  КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОЕКТ

 22. PanAmerican,

  Благодаря за бележките! Въпрос на стил, надявам се контекстът да пояснил значението. РУБЛАДИЙСКА НАГЛОСТ в днешна Балгария например е издателство, ръководено от комундел и доказан РУСКИ АГЕНТ, и платено с РУСКИ РУБЛИ (конвертирани, ясно) да се казва не иначе, а “ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ”- най- непримирия срещу РУБЛАДЖИИТЕ с български имена като ТЕРМИНА РУБЛАДЖИЯ-ЧЕРНА ДУША е създаден ОТ САМИЯ НЕГО – прочети ЧАРДАФОН ВЕЛИКИ.
  Признавам,че и някои твои пасажи са ме оставяли в неяснота, но затова е диалогът.

 23. PanAmerican,
  За държавната идеология първата, разбира се, е модерният национализъм след Френската революция. Такива са всичките болшевизми, комунизми, фашизми, корпоративизми (Естаду Ново на Салазар) и т.н. Те имат програма,написана от конкретен идеолог. Предишните- между древността и 19 век- династически харизми, цезаропапизми, монаршески “концерти” и пр. не са такива в смисъла на термина идеология, изобретен от Дестют дьо Траси (извинявам се за дървения тон, но питаш и ти отговарям).

 24. PANAMERICAN, както винаги – отново си се “развихрил”.
  Според теб погромите в царска Русия срещу “напълно мирни и непротестиращи хора”, какви са! Това вече НЕ е нещото характерно изключително за комунистите, САМО! Ами концлагерите в Третият райх? Там само “виновни” ли са избивани?
  Идеологията , ИДЕОЛОГИЯТА на омразата е тази , която извършва ГЕНОЦИДИТЕ! И този в Третият райх, и този в СССР!….. и т.н……
  Няма значение дали ще я наречеш “комунистическа”, “нацистка”, “интерНАЦИстка”, “евРАЗЗЗИЯтска”, …. всички са единствено дивашки ПОПУЛИЗЪМ на ОМРАЗАТА, който е едновременно идеология на ПОПУЛИЗъМА, и идеология на ОМРАЗАТА!
  Това са “универсалните съставки” на тези идеологии. “Универсални” са защото можеш да лъжеш и демагогстваш ПОПУЛИСТКИ по всякакви теми, и всеки ще те разбере – дори и последният лумпен. ОМРАЗАТА също е “универсална”! Доста по-трудно е да се обединят хората за нещо градивно! А, за демагогията и омразата не се изисква никакво усилие. И лесно се намират шайки от техни “последователи”, сред “широките” “обществени слоеве” и “КЛАСИ”! Според ситуацията , модата, общественото развитие………с една дума “УНИВЕРАЛНИ” са!
  Според конкретната ОМРАЗА , или конкретната ДЕМАГОГИЯ , те се наричат с “различни” имена , “ДЕФИНИЦИИ” и “определения”!
  И когато такава шайка узурпира управлението на една държава, нейната ИДЕОЛОГИЯ на ПОПУЛИЗЪМ на ОМРАЗАТА става държавна идеология!

  П.П. PANAMERICAN, ако се интересуваш какво е “рубладжийска наглост” ,може да се поинтересуваш от произведенията и мнението на възрожденците , които се бориха за независима българска държава през 19 век и началото на 20 век!

  И, PANAMERICAN,като чуеш думата “идеология” , не реагирай като, кучето на Павлов! Идеологията не е само “комунистическа”! Има и много ДРУГИ идеологии, и добри ,и не толкова добри! Идеите зад “идеологиите” са важни, а също и “иделозите” ИМ!

 25. “Когда Володя Улянов бьiл маленкий, он катался на конках!” От 12-годишен не живея в БГ, но още си спомням това “златно” изречение. Импренторано е в мозъка, после нацията защо не можела да се отърси от манипулацията…. Манипулацията…. Манипулацията……

  Благодаря за статията за Захари Стоянов!

 26. @до PanAmerican

  Благодаря ви за точното обяснение и дано най-сетне и PANAMERICANката да е разбрала, че вкопчването в любимото й понятие, около което гради всичките си съждения, я води неизменно до задънена улица.
  Примерът на Германия след ВСВ най-точно илюстрира вашите обяснения. Казано накратко, ФРГ можа да се превърне само за някакви си десетина години от руини в първа икономическа сила в Европа на първо място заради скъсването с идеологиите (на омразата) и обединението на народа около идеологията (или по-скоро каузата) на градивното.

  П.П.: Впрочем, понятието “рубладжийска наглост” може да бъде дефинирано и съвсем простичко, като за PANAMERICANки: “рубладжийска наглост е наглост, спонсорирана от държавата, чиято валута се нарича рубла”.

 27. Погледът и положението на дясната лапичка на животното (помним вица от онова време “Койо?”) на втората снимка говорят за решителен опит за спасително бягство. Въпреки, че котките обичат да бъдат снимани.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.