Автопилотът на автоцензурата при прелитането на руски ругатни покрай Неговите уши

Когато си сверяваме часовника с успехите на други държави и нации ( дори не чак толкова успешни, като „страната на часовниците” Швейцария), често пъти задаваме въпроса: „къде сме ние”.

 

Ние сме си тук- Швейцария на Балканите по красота, но не и в каквото и да било друго отношение .

 

Живеем в подобие на вица за бай Едикойси, задал на събрание на текезесето въпроса „къде е хляба”, след което на следващо събрание някой вече формулирал иначе нещата: „ не питам къде е хляба, а къде е бай Едикойси”…

 

Нарочно употребявам безименното Едикойси. Защото искам да напиша едно текстче без да употребя конкретното име на главния герой.

 

Той е разпознаваем с лекота. Защото е вездесъщ. Навсякъде е, където има да се печели ( евтина) популярност. Но никога не присъства на ринга срещу по-силен противник като руската мечка, която или отдавна му е взела страха или му е дала меда, но и в двата случая е постигнала непостижимото по който и да било друг въпрос негово мълчание.

 

Руската мечка иска да лети над България и ръмжи, че я карат да се съобразява с някакъв си български суверенитет. Представяте ли си това да беше някакъв слабак, който може лесно да бъде наритан от Него като доказателство , че Той лично брани България от нахалници?

 

Той обаче царствено мълчи в случая. Оставил е президента Плевнелиев сам да обяснява защо трябва да се държим като съюзници в рамките на съюза, който гарантира сигурността на България и Неговата власт, субсидирана от еврофондовете.

 

Около Него пърхат репортери, но никой не смее да му зададе въпроса за руската мечка. Най-важното правило на автоцензурата в България не се диктува от необходимостта да зададеш правилния въпрос, а от инстинкта да не Му зададеш неправилния въпрос- най-вече в моменти, когато най-овластеният политик в държавата би трябвало да снизходи да сподели с нас какво мисли за летящите от Москва ругатни по български адрес.

 

Иначе Той обича да застава в позата на защитник на Родината, но само от страшилища, като сирийските жени и деца например. На тях смело заявява, че трябва да си стоят у дома. Но да каже на руската мечка да си стои у дома, щом като не й харесват правилата за прелитане над България, няма да го чуете. Защото и никой няма да посмее да го попита. За да не стане както в онова текезесе- следващият път да питаме къде е онзи, който пита.

 

32 мнения за “Автопилотът на автоцензурата при прелитането на руски ругатни покрай Неговите уши”

 1. Типичното поведение на лакея!
  Като прилежен и старателен лакей милиционерът-премиер няма никога да каже и дума публично за господарите си! НИКОГА, освен ако не си намери по-силен господар от сегашния си! Тогава с голяма уста ще ругае падналия си господар, като типичен лакей.

 2. Инджев, не моем се сетим, днес кво не откривах, че се измóрих, светни ме кой е тоа?…

 3. Нашият Премиер Бойко Борисов е един сламен човек.Руснаците са му дали меда,след като са се убедили,че са му взели страха.И какво от това.На Б.Б. не му стига акъла,/май са му взели и него / ,че в критични моменти като този с Руските самолети той НЕ МОЖЕ ДА МЪЛЧИ.Ами ако тези самолети пуснат нещо от горе пак ли ще мълчи.
  За какво ни е тогава.
  Аз мисля,че добре направи защото разкри цялата си същност.
  Министър Даниел Митов разясни напълно нещата.Те са от ясни по ясни/
  Чест им прави на Президента Плевнелиев и Митов,че се истински български управленци,а Б.Борисов се държи като мижитурка.

 4. Ще си позволя да дам линк към една статия на Георги Боздуганов – “Безкритичните и критичната маса на недоволството”, “четиво за хора с IQ над 100 и поне 60% сиво *”, както е написал в подзаглавието авторът, третираща т.нар. “мат’рял като хора “обсебени”, създаващи култ към личността на Бойко Методиев Борисов. Под статията направих коментар-препоръка към г-н Боздуганов, че освен за “обсебените”, не по-маловажно е да говори и анализира и “Героя с главно “Г” и неговата отговорност за превръщането на името му в култ, за медийната среда и отговорността на медиите в издигането на името на “Героя” в култ и в промиването на мозъците на “обсебените”.
  http://vevesti.bg/35446/bezkritichnite-i-kritichnata-masa-na-nedovolstvoto/

 5. “Той обаче царствено мълчи в случая.”-И.И.

  Царственото мълчание е моделирано от комунистите в “течение” на половин век.То продължава и днес,но по “демократически” и “многопартийному”.

  Манталитета на мълчанието вече е със стойност на “достойство” у нас.

  Ако някой пита много,други ще останат огорчени,защото са моделирани да не отговарят и да не питат.

  Президента г-н Плевнелиев също не е много по питанията,държи една конюнктурна продържавна ,пронатовска,проевропейска позиция,но съвсем не антикомунистическа.

  Може ли един президент на нормална страна да не вземе никога,по никакъв повод отношение върху последната война срещу нея.Годишнини всякакви,поводи също,всяка година по няколко пъти се отбелязват датаи свързани с Втората св. война.

  Президента досега не е взел никога никакво отношение нито към двата основни противника и агресора Съветския Съюз и Германия,нито към политиката в този период на нашите държавници.

  Да,напълно е възможно г-н Плевнелиев да не се е интересувал от история и специално ВСВ,но сега,когато е президент,това е недопустимо.Напълно недопустимо е да не вземе отношение към Българо-Съветските отношения преди и по време на войната.Нито към Българо-Германските.
  Следователно по тези и други въпроси,Г-н Президента също показва “царствено мълчание”.
  Царско е мълчанието му и към символите на съветската агресия и комунизацията на страната.Комунистическия режим еобявен за престъпен,а Президента не се впечатялва от комунистическите празненства и комунистическата пропаганда,не се впечатлява и от комунистическата държавна телевизия БНТ-този път няма да казвам,кой е доказал,че е такава и продължава да доказва.

  За подкрепа на моите разсъждения,ще препоръчам съвсем нов пример на “царствено мълчание”,демонстрирано в едно интервю от нашата вокалистка Йълдъз Ибрахимова.То е дадено във в-к ШОУ,ако не се лъжа.

  Говори с подробности ,болка и обида когато комунистическата сган насилствено смени имената на българските граждани от турския етнос. Но не казва кой ги е сменил,чете читателя много подробности,влиза й в положение,става съпричастен на нейната болка,но няма срещу кого да насочи своя морален простест.

  Четох интервюто съвсем внимателно два пъти-НЕ,НЕ,НЕ,Г-жа Ибрахимова не псоочва кой аджеба е сменил нейното и на другите турци имена.Засега нека да приемем,че Дядо Мраз ги е сменил,или пък Моряка Попай,а може и някой марсианец…,о збарвих може би вълка от Ну,погоди….!

  За Г-жа Ибрагимова няма комунисти,няма ДС,няма побои,няма блокади,няма заглушаване на всички радиостанции в Европа,които предаваха на турски,няма побоища,няма жертви,няма протести,няма насилствени екстрадирания в чужбина,няма затворени в Белене турци,няма агенти като Ах. Дог.,абе нищичко и никой няма,има само “насилствена смяна”.А кой е упражнявал тази сила-засега г-жа Ибрахимова “царствено мълчи”.

  Ами да мълчи,то се видя,че след всяко НЕмълчене следва квичене,понякога с летален изход.

 6. В случая страшно е, не че премиерът ни е примитивен русофил, сиреч простак, а че повечето ни журналисти са под нивото на матряла

 7. Ритнитопко мълчи като пукел за руските самолети,ама за американските танкове се обажда…Нищо,че идват на съгласувано учение.Какъв тарикат е МаГнол Ритнитопков!

 8. Иво, да не иде реч за банкянското слънце, може би, едва ли не.
  Никога няма да забравя как по френската СNN, BFMTV месец преди последните президентски избори известен местен журналист, сега ми бяга името но това не е съществено беше хванал в мъртва хватка Никола Саркози. “Уточняваха” жертвите сред
  френският военен контигент в Афганистан към него момент. Сарко твърдеше че са 72 убитите, водещият 73. От г.т. на историята това е прашинка. Но и двамата чудесно си даваха сметка, че един човешки живот има огромно значение не само за фамилията на жертвата. Как не се хванаха за гушите и досега недоумявам.
  Представям си баш форумният “любимец” в аналогична ситуация. Хич да не си напъвам въображението. Такова щадене, така им е взел страха, че само подлизурски “въпроси” с предизвестен “триумфиращ” отговор имаме. Та е прав дядо Вазов. Вестник ли? С машата и в огъня.
  Докога???????????????????

 9. Майната му на този.
  Пак ще повдигна въпроса, къде е ДАНС, къде е контраразузнаването срещу това “активно мероприятие”. Това си е чиста проба провокация.
  http://www.segabg.com/article.php?id=769081
  Каква е целта на това “писание”. Без автор, без източници, просто наредени думи.

 10. Към НИКОЛАЙ:
  Джурналистът-автор на комюникето вместо да пръцне се е надрискал. Ако кулското адвокатче наистина смята да потегне редиците, би трябвало незабавно да го остави без работа. Какво става ясно от анонимката:
  1. Русия се е обзавела с нова /ще рече, че има и стари такива/ военна авиобаза на територията на Сирия, с готовност за бойни полети /остава да се изясни срещу кого/;
  2. Налице е връзка между евентуалното руско участие в бойни действия /?/ и руска подкрепа на Башар Асад;
  3. Русия е готова да използва борбата с „Ислямска държава” като прикритие, за да атакува сирийските опозиционни групи, в битката им срещу режима на Башар Асад;
  4. Министър Лавров /горкият!/ не можал да се досети защо Джон Кери е на мнение, че ако Русия въоръжава сирийската армия /каквито очевидно са намеренията на „хуманитарните” й полети/, това ще доведе до още повече въоръжаване /и сега го има, но по-малко/ на ИД.
  Ама пък много сгафило джурналето, бе! На времето чичко Сталин не признаваше некадърността като извинение – директно СМЕРШ и по късата процедура…

 11. Освен това, оказва се Гърция не е “дала разрешение”, както се внушава, а е “казала, че ще си помисли”

 12. Щеше да е забавно, ако бяхме реагирали като Анкара през 2012 – принудително кацане на самолета и конфискация на ‘хуманитарния’ товар за Дамаск. Подробен списък с конфискуваните муниции се пуска на Лавров в малките часове. Той разбира се ще лавира, но чаят му ще прокисне.

 13. От няколко дни си прочиствам гърлото да кажа нещо:

  Световно изфабрикувана и уви! витална е лъжата за ‘ЛЕВИТЕ ИДЕАЛИСТИ’.

 14. Смях се до сълзи, респект, г-н Инджев.

  А после ми стана много тъжно.

  Вие освен човек с cojones явно сте и с голямо сърце, след като пишете за страхливото нищожество с главна буква. Не бих си позволил да ви критикувам, ама не бива, значи, така. Това същество винаги е било и ще си остане нищожество, страхливец, дребна и долна душичка с теляшки манталитет.

  По една случайност Създателят го е пъхнал в телеса на бизон (както го описва една дипломатическа грама, изтекла в Уикилийкс). Но това не променя факта, че си е охлюв.

  И митоман – ето какво казва за него треньорът му по киокошин кай, г-н Валерий Найденов (да не се бърка с милиционер-“журналиста”, който в зората на демокрацията бозаеше едновременно от комунистическия официоз “Дума” и от “свободната” преса, но под псевдонима Перо Филипски):

  http://worldtodaybg.com/2014/06/15/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B5-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%86/

 15. Какво мога да добавя към силния текст- ПОЗОР за пърхащите около него така наречени журналисти и за тези които са ги изпратели!!!

 16. PANAMERICAN
  Не съм съгласна с Вас по отношение на Президента Плевнелиев.Все пак той е от малкото български държавници с ясни и последователни позиции към ЕС,НАТО и Русия.Това са и нашите позиции.Като Президент той не може да си позволи хулителен и *слободен*език.Както ние например.Смятам,че добре е оценил миналото на България и това му помага за решения за в бъдещето.
  Хубаво е да се познава и оценява миналото,но не можем непрекъснато да гледаме назад.21 век сме и трябва да бъдем на нивото на другите нации.
  Смятам,че трябва публично да подкрепяме Президента Плевнелиев ,за да му дадем увереност и подкрепа на взетите решения.Ние не можем да се присъединим към неговите хулители,а те са ясни.
  Избягвам да употребявам думата *комунист*а от там и анти.. защото я намирам за лъжлива.Вече говорихме за това.

 17. Г-жа Савова,Президента на страната изпълнява своите задължения(прерогативи) както по отношение на международните отношения ,международните и дипломатически събития ,поводи,годишнини,така и по отношение на вътрешните,българските дела-история,култура,годишниниу,празници ,обществени дебати ,течния и др.

  Докато по отношение на “външните работи”,неговите изяви са почти напълно адекватни,съвременни,свъразни с нашите членства в различните международни и европейски организации и институции,изявите му към “вътрешните работи” са много скромни и пренебрежителни дори.

  Достойнството на една държава и един народ задължително са свързани с историята и особено към новата история и съвсем особено към най-силния и в същото време най-трагичния период от тази история и цялата въобще история откакто е създадена Българската държава и се е оформила Българската нация.

  Убеден съм,че се досещате веднага,че става въпрос за периода 1944-1990 г.
  Този период е тотално непознат на Г-н Плевнелиев,или ако греша,поне досега не е показал,че го познава добре и че може да направи анализ на комунистическия режим и унищожаването на Българската държавност и омърсяване на всички постижения,които нашия народ е създал в предишния период до съветския преврат срещу българската държава.

  Чак такова силно пренебрегване на този период граничи с цинизма и неморала.
  Вземете само един изолиран случай-Българския президент досега не е казал две думи за Георги Марков,който беше убит от българските комунисти.Имаме много достойни българи,които са дали живота си за българската кауза и г-н Плевнелиев почита тяхната памет съвсем изискано,но нима такъв писател,есеист,публицист,драматург,сценарист,журналист,литературен критик и пр.,не заслужава да бъде почетен по много по-сериозен начин?

  Георги Марков е символ на българския антикомунизъм,разобличил го по всички възможни посоки.Точно това е динствената причина комунистите да го убият.

  Може ли Президента да гледа по комунистическата държавна телевизия комунистически и просъветски пропагандни предавания и да не реагира,нима Той -Президента не знае,че има закон,който определя комунистическия режим за престъпен? За паметниците на съветските окупатори няма да говоря и за многобройните комунистически изяви по планини,реки,върхове,язовири,където комунистическата пропаганда продължава да се вири!

  Следва…

 18. ANTIKOMUNIST-PANAM:

  Казвате история 1944-1990 г. и президента Плевнелиев.
  Посетете при първа възможност музея на авиацията край Крумово и обърнете внимание на информационната табела на единствения запазен в света самолет от модификация Ar-196A-3.
  Ето Ви малко история:
  ‘Десетилетия самолетът бе един от най-забележителните екземпляри на Военноморския музей във Варна. В един момент, под предлог, че е “фашистки” и вероятно е преследвал съветски подводници в Черно море, самолетът бе разрушен и изхвърлен в района на Побитите камъни край Варна’ – по настояване на руснаците!

  ‘За спасяване и възстановяване на самолета в предишния му вид огромна заслуга има о.з. полковник Йорго Керанов, по това време действащ пилот на вертолет, както и инженерите, техниците и работниците от Вертолетния полк – Варна.” [2]
  В експозицията на Музея на авиацията, Пловдив се намира единственият в света Arado Ar 196 от варианта А-3, който е и сред най-добре запазените в света екземпляри на Ar 196. В Музея на морската авиация на САЩ към Националния музей на авиацията и космонавтиката се съхранява Arado Ar 196, бил на въоръжение на тежкия германски крайцер Принц Ойген (Prinz Eugen).”

  Та, ако посетите музея, на място ще се уверите кой лично се ангажира с последната така необходима реставрация на немския водосамолет.

  Колкото до Георги Марков. Преди няколко седмици имах най-сетне честа да поставя бели хризантеми на паметника на площад ‘Журналист’; под безучастните, но все пак с нюанс на любопитство погледи на неколцина странници и купчинка дремещи гълъби, един от които умрял. Това е лично.
  Но ето отново нещо по вашия проблем:
  http://www.president.bg/news2272/slovo-na-prezidenta-rosen-plevneliev-pri-otkrivaneto-na-pametnik-na-georgi-markov.html

  Факти много, казвайте какво още Ви мъчи. Със здраве.

 19. Уважаеми Еври,
  смятам,че неизписвайки целия Ви ник,не бихте се разсърдил,благдоаря Ви за любезната реплика и опита за корекция на моето мнение-това е истинския път за стигане до истината.

  Но репликата Ви не е пълна,защото не отговаряте на повечето факти,които изнасям в коментара си.

  Както е непълна и речта на Президента г-н Плевнелиев,която Вие любезно я препоръчахте.Благодаря Ви за което!

  Ето моя отговор.
  Когато се говори за президент на една страна,задължитено трябва да се спазва етикецията и протокола към него и от него към хората,които следят неговите изяви.За голямо съжаление,тези две категории почти не са залегнали в обноските между нас,както и в големите държавни и политически работи.

  За какво става въпрос? Ще задам директно и реторически донякъде следните подвъпроси:

  -Президента поканен ли е по повод откриването на паметника на Георги Марков и ако е поканен в качеството на президент(държавен глава) ,или просто като гражданин както и другите присъстващи
  – Ако пръсъствието и кратката реч при откриването на паметника е продиктувано по частен път,всичко е в реда на нещата-право на всеки гражданин е да говори това,което смята за нужно

  – но ако Г-н Президента присъства и говори в качеството си на президент,картината изглежда съвсем сериозна и отговорна,впрочем би трябвало да изглежда такава

  Да допуснем теоретически,че Държавния глава на Република България присъства на събитието точно като такъв.Тази хипотеза предполага,че Г-н Плевнелиев би трябвало да знае,че паметник на човек се открива при условие,че е починал.
  Става въпрос за първия паметник на български гражданин на българска територия.Какво пропуска съвсем целенасочено г-н Плевнелиев,което съвсем целенасочено е режисиирано от комунистите.( Ако Вие Г-н Евриуан Елс съвсем искрено допускате,че речта на президента не е одобрена от комунистическата централа,дълбоко се заблуждавате,или поне от отговорни комунисти от протокола към него)
  – Г-н Плевенлиев не казва,че Георги Марков е починал
  – Г-н Плевнелиев не казва кога е починал
  – Г-н Плевнелиев не казва къде е починал
  – Г-н Плевнелиев не казва от какво е починал
  – Г-н Плевнелиев не казва къде е погребан
  – Г-н Плевнелиев не казва защо не е погребан в България.

  Недопустимо е Държавен глава да открива паметник на български гражданин и да не спомене тези факти.Защо не ги споменава,случайно,от разсеяност,от незнание или сичта че тези въпроси- факти от биографията на такъв човек като Георги Марков са незначителни…..????

  Не,точно обратното,точно тези въпроси са най-значителни,защото са епилог на неговия живот и неговото творчество.Но какво би станало,ако Г-н Плевнелиев ги засегне.Обективността и истината ще са обвинение срещу комунистите, а те не биха останали доволни от (техния-само мое менние) Президента на страната.

  Защо все пак не им отговоаря Г-н Плевнелиев-ами защото прекрасно знае,че Георги Марков е убит и съвсем прекрасно зане кой го е убил и съвсем-съвесме прекрасно знае,че е убит от бълрарските комунисти с помощта на съветските.

  Тези въпроси г-н Плевнелиев съвсем справедливо би засегнал само при единственото условие ако не е комунист.

  Не си спомням дали речта му е давана по държавната телввизия БНТ(този път няма да казвам как е квалифизирана от един журналист).

  Ако не е предавана “наживо”,този факт потвърждава квалификацията на журналиста.Не знам,само предполагам…

  Друго,Г-н Плевнелиев би трябвало да знае,а от речта му недвусмислено личи че прекрасно знае кой и какъв е Георги Марков.ОК,не може човека да знае всичко,има безброй държавни дела и др.но би могъл да постави задача на съветсниците си да му подготвят по-сериозномучастие и по-сериозна реч на откриването на паметника.

  Не е нужно много време да губят тези хорица,нужно е само да отворят книгата на друг журналист-Хрсито Христов ,със заглавие “Убийте “Скитник””.

  Да,но Президента на страната не длъжен да знае какви книги се издават в страната-би казал всеки негов поклоник и довереник.Да,всички книги е невъзможно да ги знае,но точно тази е длъжен да я е чел.(аз лично съм отел 12 прочитания на книгата,след това не помня още колко пъти съм я чел,листята се зацапаха,че се анложи да купя втори екземпляр с твърди корици).

  Книги като тази на Г-н Христов съвсем не са случайни,а са уникални,както не е случаен а уникален и пистателя Георги Марков.

  Защо г-н Плевенлиев не спомена за убийството му?
  Отговорът е лесен ,но неприятен за комунистическата плесен.
  Но за кого друг не е удобно споменаването на трагичната смърт в чужбина на български писател,убит от комунистическите гадове(Г.М.)-точно така ги нарече самия той пред приятеля си Лирков в болницата.

  Напълно съм убеден че всички читатели на блога няма да изпитат абсолютно никакво затруднение и ще се досетят,че става въпрос за Русия-Москва-Кремъл-Путин и всеки един комунистически темерутин.

  Затова Г-н Плевнелиев ги подмина тези подвъпроси- за да не разочарова комунистическите албиноси…

  Случайност всяка оставете ……
  Следва………………………………….

 20. Продължение към отговора към Г-жа Савова :
  “Като Президент той не може да си позволи хулителен и *слободен*език.Както ние например”-Савова

  А кой и кога е казал,че един президент трябва да използва “хули” в своите речи и позиции,не сте коректна Г-жа Савова

  “Смятам,че добре е оценил миналото на България и това му помага за решения за в бъдещето.”-Савова

  А влиза ли в тази президентска оценака на миналото,факта за десетките паметници на съветските агресори и комунистическите бандити,или те не спадат към българската история.

  Та може ли при такъв брой с такива геометрични размери тези паметници да не направят никакво впечатление на Президента. О,ясно,той не знае за тях и затова те дълго ще си стоят-ами не са част от българската история,шо да се косим,нали г-жа Савова,да си стоят…

  ” Хубаво е да се познава и оценява миналото,но не можем непрекъснато да гледаме назад.”-Савова

  Не сте права г-жа Савова,Съединението на Княжество България с Източна Румелия може да бъде почетено по достойснтво от г-н Плевнелиев,,че е било в края на по-миналия век,а да се говори за много по-скоорошни събития не е приемливо,така ли?

  “Смятам,че трябва публично да подкрепяме Президента Плевнелиев ,за да му дадем увереност и подкрепа на взетите решения”-Савова

  Каква е разликата в този призив и комунистическия към Генералния секретар на БКП.

  ” Избягвам да употребявам думата *комунист*а от там и анти.. защото я намирам за лъжлива.Вече говорихме за това”-Савова

  Ами защо тогава Г-н Плевнелиев казва “комунистическата диктатура” при откриването на паметника на Георги Марков.

  И двете думи са с изключително голяма стойност в историята.

  Вие явно се придържате съвсем стриктно към новата комунистическа пропаганда-да ен се говори за комунизма и комунистите,защото ще се говори срещу комунизма и комунистите и винаги ще бъдат разобличени,докато срещу социалисти и русофили това е много трудно.

  Никой досега у нас не се е обявил за “антисоциалист” и “антирусофил”.

  Точно това цели комунистическата пропаганда и успехите й са налице.
  След като никой не говори за комунистите в България,следователно комунисти няма у нас.
  Да,ама не-на където и да погледне човек,навсякъде се виждат тези изроди.

  г-жа Савова,Вие сте порядъчна жена,но бих Ви помолил да се опитате да оборите твърдението на един журналист в България,че държавната й телевизия БНТ е ‘КОМУНИСТИЧЕСКА’.

  Когато докажете че той не е прав,свалям Ви шапка и се отказвам публично от убежденията си.

  Но може да отговорите съвсем синтезирано- ДА или НЕ.Хайде да Ви чуя,поне аз,толкова вежливо се държите напоследък с мен,много Ви моля,как мислите,БНТ комунистическа ли е или не???

  Благодаря Ви предварително.

 21. Продължение към ЕвриуанЕлс:

  Неговорейки за края на живота на Георги Марков,Г-н Плевнелиев избягва съвсем елегантно да говори за неговите убийци.Същата принципност той демонстрира и към смъррта на България на Девети септ. 1944г.Защото каквото и да каже,задължително трябвеа да спомене кой е убиецът й-Съветеския Съюз и руснаците.Досега ролята на тази държава срещу нашата страна и нашия народ,Г-н Плевнелиев е квалифицирал само като “по-сигнал от Москва”.

  Това е т.нар.”новоезикът на комунистите”.Те имат специална лексика.Ето и пример от близката история-когато беше свален от Съветската ПВО Южнокорейския транспортен самолет над територията на СССР,самия акт на свалянето беше назован от болшевиките като “прекратяване на полета на самолета-нарушител “.

  25 годишната диверсионна дейност ,преврата и последвалия 45-годипен период на болшевизация и пълно подчинения на Съветския Съюз,десетките хиляди жертви,унижения,репресии и безподобни безобразия,наложени от руснацитег-н Плевенлиев свежда само до лаконичната фраза “сигнал от Москва”Трябва ли да са доволни комунистите и техните руски “светии” от тази фраза на Президента ан България?-ами доволни и предоволни ще са.

  По същите принципни съображения,Г-н Плевнелиев не говори никога за паметниците на съветската армия-агресор срещу България.По товзи въпроси той е ням,защото каквото и да каже,няма да намери адекватна фраза като горната.Думата “сигнал” е неприложима,каквото и да иска да каже.

  Докато за неспоменаването на книгата на Христо Христов за Георги Марков и целия случай по неговото “неутрализицране”(всъщност ликвидиране) Г-н Плевелниев не може да бъде обвинен тотално,”незнанието” за наличните Мочи и Альоши е съвсем умишлено режисирано.

  На едно по геометрични размери паметниче Президента обръща внимание,а на огромните ,крещящи и блестящи паметници на болшевишките окупатори почти във вскеи град,той не обръща .Що за принципност от такъв високопоставен държавник.Ами това съвсем не е принципност.

  Точно по тази “принципност”,както много пъти съм отбелязвал,Г-н Плевнелиев не говори и за датата 5 септември 1944г. Защото ако каже нещо за нея,ще трябва да извади и прочете пред своите граждани Нотата на Съветското правителство за обявяване на война срещу България( Ако някой смята,че той не знае за нейниото съществуване в държавния ни архив,заблуждава се).Но това вече ще е прекалено недружелюбно към Русия и нейната мисия вчера и днес,която е определна от ком-пропагандата за “вечна дружба”,но пък един журналист я нарече “течна”. Няма български и руски комунист и чекист който да е доволен от анализите на тази “течна дружба”.За да не бъде записан в списъка на “неприятелите и враговете на Русия”,нашия президент не иска да стане прецедент.И затова потихонку (рус.) мълчи и никой не го гълчи.

  Казано в синтез,няма дата-няма Нота.
  Няма Нота-няма война
  Няма война-няма агресия и окупация
  Няма окупация-няма комунизация
  Няма комунизация-няма комунистическа диктатура……да,но изведнъж Президента казва на отриването “комунистическа диктатура”.По обратен ред следват за валидни и изброените действия,които също се премълчават от него.”Професионално”,нали драги ЕвриуанЕлс?

  И последното му царствено мълчание” е към масовата комунистическа пропаганда,лееща се по всевъзможни медии и други канали в днешна ,”европейска” България.Всеки ден все някой някъде казва и пише,че България до Девети е била “фашистка държава”.Досега поне аз не знам г-н Плевнелиев да е казал нито “ДА”,нито “НЕ” по отношение на тези твърдения..А все пак става въпрос за същата държава,на която той в момента е призидент,що за отношение на Държавен глава към държавата му…..
  Следва….

 22. -PANAM
  У нас имаше диктатура от най свиреп вид -правоимащи 15%,от които 5% управници и 10% пазители на статуквото/опричници,охранка,КГД,ДС както искате така наречете/ с различен икономически статус.
  И 75% безправна маса -без никакви права,на които се подхвърляха определени екстри.За да мълчат.Всички сме били така без изключение.Изключените не са живи.
  Горните 15% заграбиха благата заедно с охранителите си създадени специално за целта .Те никога не се нарекоха комунисти,нито преди,нито сега.
  Комунисти се нарекоха първоначално глупаците около тях,но после бързо се освестиха и минаха на *десният фронт*.Какъвто впрочем е и техният статус.
  Пример -сегашният премиер Бойко Борисов.
  Аз обаче не съм глупачка .
  Подобие на комуни е имало при създаване на държавата Израел/кибуци/.Но това няма нищо общо с нашата прогнила феодална система/1944-1990г/.
  Чули ли сте от проруските партии да се нарекат комунистически/БСП,Атака,ДПС и др/Няма и да чуете.

 23. Г-жа Савова,Вие ме разочаровахте почти напълно,защото не отговаряте на моите въпроси конкретно,а те са максимално елементарни с еднозначен отговор.

  Ето моя отговор на Вашите твърдениея:

  1.За дикактурата сте напълно права,спор не може да има,но говорите за някакъв “икономически статус”.Икономиката беше изцяло в ръцете на комунистическата сган,поради унищожаване на частната(индивидуалната) икономическа дейност на хората.
  2.По второго твърдение за 75% безправна маса,абсолютно ниюо не може да се добави
  3.”Никога не са се наричали комунисти”.-е как така,комунистите ен са се наричали “комунисти”,това пък на какво прилича,я отворете всеки един вестник до 1990г. и ще видите как са с е наричали.Ако говорите обаче за след това,тогава сте напълно права-те действително не са се наричали комунисти,но само по единствената причина,че това е “новата линия на Партията”-комунистите да не се наричат комунисти,а социалисти,съответстващо на новото названия на БКП,която комунистите я преименуват на БСП.Но защо точно Вие се придържате към тази “нова линия” на комунистите,нали не сте от тях.Вие просто им вярвате,така ли?
  4. “Десен фронт” не съществува и не може да съществува-това също е част от новата комунистическа пропаганда.Както и “ляв фронт”,както всеки вид “фронт”.
  5. Бойко Борисов не може да бъде даван за никакъв пример-нито добър,нито лош,то просто не може да бъде дефиниран според традиционните човешки,философски и политически критерии.Един ден и за него някой журналист ще напише някой книга-бъдете сигурна ,че ще стане “бестселър”,както “Течна дружба”.

  6. Говорите за коммунизм в Израел,ама Евин сериозно ли виждате нещо общо с българския комунизъм у тях,нещо сте се разцентрирала.
  7. Т.нар. “проруски партии” от Вас са нарчени напълно справедливо такива,но те са такива,на една единствена основа-създадени са от комунистите и са комунистически априори.
  Нали се разбрахме,че това е новата линия на комунистическата пропаганда-да не се говори за комунизма и комунистите.

  А се говори за “борба срещу фашизма” все още,но никой не казва,че тази “борба”(терор)е водена от “социалисти” и “русофили”.
  Днес тази “борба” си съществува,но “борци ” няма.И на всичко това Вие вярвате?

  Хайде кажете две думи за дътржавната телевизия на Република България,много Ви моля.Впрочем ако не я гледате,не отговаряйте,тя е комунистическа…

 24. ANTIKOMUNIST-PANAM:

  Със сигурност сте много щедър с думите. Четенето отне време.
  Лично от мен: навремето не гласувах за г-н Плевнелиев. Ако ме е изненадвал приятно, то е и поради занижените първоначални очаквания. Напоследък, обаче, и то в доста случаи ме радва.
  Но нямам възможност да пълзя с лупа в ръка по ъглите на всяко негово междуметие.
  Моят съвет, ако ми позволите, е:
  не занижавайте гражданските си свободи – задайте въпросите си пряко към Президента на РБ!

 25. “Лично от мен: навремето не гласувах за г-н Плевнелиев. Ако ме е изненадвал приятно, то е и поради занижените първоначални очаквания. Напоследък, обаче, и то в доста случаи ме радва.”-Everyone Else

  Това са думи,които може да ги каже само искрен човек,но едновременно са и дълбока психологична диагноза на общественото статукво.
  Като няма дъжд и на гръмотевиците да се радваме,нали така колега.

 26. ANTIKOMUNIST-PANAM:

  Когато отнесете вашите въпроси към Президента на РБ, ще повярвам, че работите за дъжд. Засега логически се оплитате в собствените си словесни гръмотевици.
  Дотогава, ще продължа да реагирам на несправедливите Ви упреци към президента Плевнелиев, като този, по-горе, на който вече отговорих:

  “Вземете само един изолиран случай-Българския президент досега не е казал две думи за Георги Марков,който беше убит от българските комунисти.”(ANTIKOMUNIST-PANAM / СЕПТЕМВРИ 12, 2015, 07:13)

  С две думи: Гръмко и НЕВЯРНО!

  Със здраве.

 27. Продължение към Евриуан Елс:
  “Но нямам възможност да пълзя с лупа в ръка по ъглите на всяко негово междуметие”-Еври…

  А нима драги Евриуан не знаете,че няма човек в която и да е област в живота,който да е останал недоволен от ефекта на лупата.Тя затова е измсилена-за да се вижда и чува това,което човешките сетива не могат,ппради техните лимитизирани възможности.Подобен е и ефекта на говорителя-неговите възможности са много по-високи от гласа на който и да е човек,дори най гръмогласен да е.

  Вие ме провокирате с “лупата” за да препоръчам на всеки честен човек да я ползва винаги,когато неговото “зрение” не му дава достатъчно информация.Затова е нужно да ползва и журналистическата,и публицистичната и историческата ,и политическата “лупа”.Без лупа,искрения човек рискува да не излезе от лъжливата хралупа.И никой по гърба му да не го потупа.И много българчета точно по тази причина са все още слепи-не ползват никакви “лупи”.

  Точно Георги Марков използваше своята многодиоптърна и панорамна лупа и не се залута.Там,където комунистическата сган ни набута….Той беше и остана един-единствен ,дълбоко в идиотизма на комунизма забил с таланта си клин.

  Въпреки че сганта го уби,паметта му и доесега не ни изневери.Само на хората,нали….

  Но за да не бъда голословен към скромните си забележки към речта на Президента,ето още малко от ефекта на лупата.

  1.Г-н Плевнелиев,казва съвсем основателно,че откриването на паметника е закъсняло с четвърт век.Оценка точна,но немотивирана. Кой наложи това закъснение?- ами кой освен комунистическото умопомрачение.

  2.” С него почитаме делото на….”.Стоп Г-н Президент,кои сте вие(ние),които почитате(почитаме) делото на писателя.От името на целия народ ли говорите,или само от името на просъстващите на събитието.Ако става въпрос за втория вариант-ОК,всичко е на мястото си,но ако говорите от името на Държавен глава,явно включвате всички граждани. В този случай не сте прав-моя скромна милост не познава комунист,който да е изразил досега положително отношение към Георги Марков и неговото творчество.
  Включително неговите бивши приятели и колеги ,високопоставения комунистически функционер и поет Любомир Левчев,както и полуциника Стафан Цанев.В няколко интервюта по повод Задочните репортажи,той казваше:”…ами то всеки от нас ги занеше тези работи,дето ги пишеше Джери…”Но комент!

  Беше редно г-н Плевнелиев да уточни от името на кого говори.
  3. Георги Марков бил работил “…по времето на комунистическата диктатура…”
  Чакайте г-н Плевенлиев,писателя написа “Репортажите” в емиграция,далеч от “комунистическата диктатура”.Когато пишеше вътре в страната,сиреч по времето на комунистическата диктатура,той беше издаван и името му стоеше като един от сценаристите на лъжливата гротеска “На всеки километър”.Писателя не беше убит в този период,а в следващия,след като остана на Запад.
  4.Тоталитарната власт била “лишила българските граждани от основни човешки права и достойнство”.Напълно справедливо,но кой създаде тази власт,някой я е упражнявал и отстоявал.Тя не е внесена от Брега на Слоновата кост,нито от Канарските острови.Вносителя е Съветския Съюз вместе(заедно) с българските комунисти.Но и това не го казва г-н Плевнелиев.

  А преди лишаването от свободи и достйнства,тази тоталитарна власт има увод-убийства на близо 40 000 български граждани.Може ли един Държавен глава да говори за тоталитарната комунистическа власт и да не спомене най-голямото й “достойнство”-масовите убийства.И точно тази власт,ама съвсем същата власт уби и самия Георги Марков.знае ли тази “подробност” Г-н Плевнелие?-знае я прекрасно.

  5.”Словото на Георги Марков освобождаваше духовно българите, още преди рухването на комунистическия режим…”-Р.Плевнелиев.

  Стоп-кадър,откъде г-н Плевнелиев е знаел,че словото на Георги Марков е осовобождавало духовно българите,след като неговите “репортажи” се четяха само по Радио Свободна Европа и ‘Дойче Веле”.А до края на декември 1988г.,тези радиостанции бяха заглушавани от комунистическата сган с изключителна интензивност.А в периода 1984-89г.,когато г-н Плевнелиев е следвал в София,слушането на РСЕвропа беше напълно незвъзможно в цялото Софийско поле поради близоста на двата заглушителни центра до Костинброд и с. Столник. Комунистите бяха монтирали и маломощни локални заглушители и в центъра на столицата.
  Остава минималната възможност г-н Плевнелиев да е слушал тези предавания далеч от София и то само през лятото след ктрая на учебната година,което е много похвално.Но пък е съмнително,защото е от комунистическо семейство и едва ли родителите му са го толерирали да слуша тези “врежески гласове”. Техническа възможност за слушане на РСЕ имаха само тези,които притежаваха съветските радиоприемници ВЕФ-204 и 206,които имаха 13-метров обхват на късите вълни и тези,които имаха индийски Телефункен-Малхар.Както и български радипориемници,които бяха пуснатаи от звода Ворошилов,дори с 11-метров обхват,където се слушаше Радио Свобода на руски език.
  Следва…

 28. -PanAm
  Задълбаването в детайлите ме кара да изпускам основната нишка.
  Не споделям максимата -*или всичко или нищо*.

 29. D.SAVOVA | септември 14, 2015, 08:10
  Уважаема колежке (аз съм физик), права сте.Освен това старо житейско правило (отдавна придобито) ми е да заставам нащрек пред всяка “стриктна” личност. Това правило досега не ми е изневерило. Откъде въпросният е така осведомен за системите на заглушаването и обхватите и на кой от тях какво и кога можело да се слуша? Е, не ме интересува… Но Президентът, говорейки като
  Президент, се осланя на едно станало общо място, това, което народът и историята вече го имат!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.