Руската престъпност- част от вноса на руснаци у нас

Руснак набил българин? Това е точно толкова новина, колкото “куче ухапа човек”.

 

Не искам да правя политически коментар от една пиянска свада с участието на руснак на Златни пясъци. Но не мога да се въздържа – не по конкретния кръчмарски казус, а в по-широк смисъл.

 

От полицейските сводки взеха да зачестяват криминалните случаи с участие на руснаци. Насред горещото лято имаше малка дискотечна руско – българска война в едно варненско заведение на плажа. Сега пък руснак пребил българин другаде наблизо- знам ли, може пък и нашенецът да е бил виновен. Не търсенето на вината е акцентът в този сюжет.

 

Четем за самоубила се по неясни причини рускиня. Детенцето й скочило след нея. Друго дете пък беше намерено умъртвено в куфар недалеч от София. Следите повдигнаха въпроса за вината на един руснак.

 

И така нататък…

 

Нататък докъде?

 

Не, не искам да доказвам на расова основа склонността на руснаците към престъпления, както някой може да заподозре. Обаче зачестилите случаи с руска следа в криминалните новини ни напомнят, че те са тук. В особено големи количества. Притежават близо половин милион имота и са най-голяма група чужденци, пребиваващи в България.

 

Нищо не искам да кажа по аналогия с разпространяваните страхове от чужденците, ако са бежанци. Само казвам, че българските медии, световно известни със своята толерантност, ще трябва да са готови да въведат термина „руска престъпност” . Взети заедно, притежателите на имоти, пребиваващите и прихождащите с цел туризъм руснаци май не са по-малко от циганите в България.

 

Където има струпване на един етнос, има и престъпност – понякога с някои характерни за него престъпни деяния.

 

Пример: цигани опоскват нивите, тормозят селата, задигат също доста желязо и други метали, поради което гражданите от руски патриотични организации, като „Атака”, пледират на висок глас срещу „циганската престъпност”. А за струпаните на едно място на юг от Дунав българи често е характерно майсторското крадене на коли, фалшифицирането на дебитни карти ( главно в чужбина), кражбата на 4 милиарда чрез една банка и други български работи.

 

Никой етнос не се състои само от ангели. Ако имахме стотици хиляди холандци, щяхме да имаме и доста холандски оцветени криминални случаи, каквито има в самата Холандия. Там да не би всичко да е постлано с рози!

 

Защо да има у нас „циганска престъпност”, а да няма „руска”?

 

Щом ги има руснаците, значи ще им се случват ( и ще причиняват) подобни неща. А ние само трябва да сме готови спокойно да понесем тази дреболия, както понасяме например големия факт, че над столицата ни стърчи Монумент на окупационната червена армия ( МОЧА), символ на дружбата между окупирания и окупатора, при което за престъпление се смята някой да си позволи да се усъмни в нея.

7 мнения за “Руската престъпност- част от вноса на руснаци у нас”

 1. Ne samo obiknovenite rusnaci sa tuk. Ima celi voenni podelenia s shtabovete i sekretarite/sekretarkite. Po nvreme na protesta se smjatashe, che pravitelstvoto na Stanishev ima nad 100 ruski nsavetnici za spravjane s protesta. Sashtite sa voenni it KGB i/ili ot GRU. Kakvo pravjat nastojashtite podrazdelenija ne e izvestno – nai-verojatno razuznavat i obslujvat/rakovodajat 5-tata kolona. Sashtite svobodno moje da gi chueete da razgovarjat po ulicite ili v opredeleni slujbi i uchrejdenija. Ne se krijat osobeno. Itlicho vladejat i dvata ezika – balgarski i ruski. Ideologicheskata im motivacija e ot vremeto na kasnija Brejnev.

 2. Но вижте, Иво и колеги, къде изнася лекция върховният мегастратег на руската престъпна мисъл!

 3. “Руска престъпност”. Не мога да се сетя за нещо по-руско. Ако греша, моля поправете ме. А по отношение на нашите братя циганите, за които ме боли сърцето не по-малко от сирийците – “Когато някой се опита да квалифицира циганите, а обикновено това не е в положителен аспект, винаги питам – а Вие къде седите в класацията спрямо професор Чирков, или Ибряма, световно известен музикант? Решаването на ромския проблем трябва да започне с декларирането на неговия генезис – Московската инструкция за разпарчетосването на българския народ на македонци, турци, цигани и т.н., за да могат да бъдат създавани конфликти между отделните групи. Важното е да се знае, че всички тези сме братя българи. Друг важен факт е, че циганите и българите сме на 4 място по крадене: 1. Комунистите крадат милиарди. 2. Рушняците крадат милиарди – Длъжни сме да съберем данъците на онези 300,000 руски и съветски фирми, неплащани от 2001 г. Дето е приказката, и 50 милиарда лв. са пари! – ”Секретни документи проговарят – Русия разкъсва българска плът, иска да сме безропотно племе” 22.01.2015г. – http ://www .faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/37023-sekretni-dokumenti-progovaryat-rusiya-razkasva-balgarska-plat-iska-da-sme-bezropotno-pleme.html 3. Ченгетата крадат милиони. 4. Циганите и българите крадем каквото намерим, за да оцелеем!”

 4. Не мога да разбера защо не можем да разберем съвсем ясни неща. Нацвъканите 400 паметници на въоръжени руски войници за кого са? От кого ни пазят? Те не са се били в България или за България. Исторически факт е, че сто хилядна българска армия се би девет месеца до Клагенфурт в Австрия и спаси живота на хиляди руски войници. Но паметници за българите НЯМА. Явно тези 400 паметника нямат нищо общо с войната. Тяхната единствена заслуга е вкарването на българската държава в кървавата мелачка на буржоазна европейска България и превръщането й в азиатско крепостническа губерния на Москва. И тези войници са тук, за да пазят България от българите. Това е единствената опасност за власта на Кремъл у нас, и само за това те се пазят с зверска жестокост.

 5. Блестяща статия, само това мога да кажа!
  И да се солидаризирам с г-н Т. Тодоров за ““Когато някой се опита да квалифицира циганите, а обикновено това не е в положителен аспект, винаги питам – а Вие къде седите в класацията спрямо професор Чирков, или Ибряма, световно известен музикант?”, с Ваше позволение ще използвам това сравнение в бъдещи разговори.

 6. Г-н Инджев, подкрепям вашите действия срещу паметниците на окупаторите както в София, така и в останалите градове на България! Съгласен съм и с това, че трябва да помогнем на бягащите от войната в Сирия семейства.
  Имам обаче един въпрос: Европа може ли да поеме населеноето на цяла Африка?
  Когато европейски и американски мисионери отиваха в Африка, много от тях намираха там смъртта си. Някой заплака ли за тях?! Когато белите заселници в Африка развиваха ферми и култивираха страни като бившата Южна Родезия – днешна Зимбабве и ЮАР, биваха наричани колонизатори и експлоататори и целият свят обяви бойкот на тези страни! Този бойкот фактически съсипа тези процъфтяващи страни и днес черни банди нападат малкото останали бели ферми и грабят и избиват собствениците им, но светът е сляп и глух за техните страдания! Същият този свят почти никак не се интересуваше от съдбата на поробените от комунизма източно-европейски страни и вместо да бойкотира съветския блок, развиваше търговски, културни и всякакви връзки с червените сатрапи!
  Малко ми е трудно да повярвам в идеализма на западните левичари!

 7. комунизма е единствения начин за плебеите да сбъднат мечтата си – да станат аристократи в рамките на един живот. Дори по-кратко. Така, че няма нужда да се убеждават и политически образоват цървулите, а чисти и ясни пазарни отношения. Това е техния ужас. Защото са генетично некадърни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.