И Борисов бил ( изненадан) като Обама

Добре е човек да следи путинофилска пропаганда, за да се ориентира… колко стабилна е властта в България. Парадоксално ли звучи на фона на руските нападки срещу България?

 

Сега ще обясня.

 

От путинофилското предаване „Деконструкция” на БНР в националния радиоефир се изявяват говорители на руската пропаганда и научаваме от ( държавно) сигурен нашенски източник, че в САЩ няма никаква дисциплина по върховете на ( уж) великата държава. Това вещае скорошен разпад на тази изкуствена, линееща откакто се помня държава, която си няма древни корени- нито Хан Аспарух да я основе, нито Чингиз Хан да я осинови, както се случва с неговите наследници спрямо Русия.

 

Ето какво казва по въпроса др. Боян Чуков, представен като анализатор в пропагандно предаване на Путин в българския национален ефир:

 

 

„Тема номер едно за президента на САЩ е сделката с Иран, която трябва да бъде сключена на 17 септември, коментира анализаторът Боян Чуков: „Според Роберт Пери, между Путин и Обама има неофициална договорка и Обама не е оставен в неведение и не е изненадан от това, което прави Русия в Сирия. Но срещу Обама в момента има едно ядро на т. нар „ястреби” в Държавния департамент, начело с Виктория Нюланд. Според г-н Пери, указанията до българското Външно министерство са дошли от Виктория Нюланд – противничката на Барак Обама и затова след това Обама остава неприятно изненадан, остава изненадан, съответно, и нашият премиер и в България настана една такава бъркотия”.

 

 

Да ви кажа честно, ако бях медиен бос в България, щях да изведа следното заглавие от тази сензационна информация на др. Чуков:

 

И БОЙКО БОРИСОВ БИЛ ( ИЗНЕНАДАН) КАТО ОБАМА

 

Но понеже не съм медиен бос и не мога да наредя да се пишат глупости ( от рода на тази, че Обама бил против това България да забранява на руски самолети да прелитат над нашата родина), мога само да отбележа:

 

Егати Америката, щом някаква си Виктория командва президента й! Милият той се изненадва дори от тази непреодолима даденост, с която е принуден да не се примири!

 

Поне според др. Чуков.
Сега се връщам към обяснението защо тук, в нашата чудна България, подобно нещо не може да се случи.

 

Тук си имаме власт за чудо и приказ ( както се казва в руските приказки). Може ли някой да си представи някаква си Виктория да се опълчи на Вожда на България и тя да не изхвърчи на момента от заеманата длъжност?

 

Не можете. Няма как. Нашият вожд ( да не се бърка с президента (ни), който не е еквивалент на Обама по правомощия), би я натирил на секундата, както многократно е правил без много обяснения с министри, камо ли с техните заместници.

 

Така че у нас се живее по-спокойно. Тук се знае КОЙ управлява с твърда ръка, а не с американска мека китка. На нашия КОЙ може да се разчита, че няма да допусне някаква си чиновничка да действа през главата му. Не може и мисъл за това да им мине през главата на чиновничките у нас. Разни зли езици разпространяват слухове, че по-засуканите от тях, готови на всичко за едната кариера, минават не точно през главата му, но аз лично не вярвам в такива недоказани твърдения.

 

Виж на Америка й е спукана работата, ако се вярва на др. Чуков, според когото там няма никаква дисциплина. Можете ли да си представите някаква си тьотка да изненадва Путин в Русия ? Не можете. А в Америка може, щото са толерасти, както гласи опорната московска точка по този въпрос.

 

Но да оставим Америка на американците да се оправят сами с удивителната ситуация, при която (уж) най-овластеният човек на планетата се оказва подвластен на някаква Виктория ( да беше Мишел, как да е, ама е чиновничка от нисък ранг в йерархията, все пак!), както анализира др. Чуков.

 

За нас въпросът все пак е: изненадан ли е наистина Бойко Борисов и ако е така, защо си мълчи, а не вземе да нарита всички, които са си позволили да спрат полета на братушките (му)? Или не ги наритва защото това мачле е малко по-сложно от конструкциите на деконструкторите, сглобени от лукави пропагандатори като за примитиви?

 

Аз лично вярвам на др. Чуков. Сигурно е упълномощен да ни каже, че Борисов е изненадан, защото самият Борисов не иска да си признае. Все пак му е за първи път от две петилетки преяждане с власт насам някой подчинен да го изненада с решение, което не е заповядал лично той.

 

Другата вероятност е др. Чуков да се опитва да дискредитира властта на Борисов като също толкова колеблива, неуверена, децентрализирана и разпиляна, като американската- направо, че си приличат по тези показатели. Но това е малко вероятно, според моя анализ. Той показва, че др. Чуков обича Путин, а Борисов никак не го мрази. Така че няма начин в такова хубаво предаване като „Деконструкция” да се случват толкова лоши неща за властта ( и на путинската пропаганда, която си прави каквото си иска в страната на Бойко).

 

P.S. Понеже съм бос само на собствената си медия ivo.bg , позволявам си да си сложа заглавието, което медийните босове не биха сложили ( без благословията на самия бос на държавата).

13 мнения за “И Борисов бил ( изненадан) като Обама”

 1. Господин Инджев, забелязал ли сте, че в България (по света май не е така) хора като др. Чуков винаги търсят лесно обяснение на сложни въпроси. По същата причина мнозинството българи остават разочаровани в търсене на лесни отговори на сложните неща с които животът всеки ден ги сблъсква.

 2. Иво, нещастните путинофили, подобно на комунистите от миналата епоха, могат да бъдат само два типа – или безбрежно тъпи, чистосърдечни идиоти, или хора на хранилка. Сиреч, както едно време – не може комунист да бъде едновременно умен и честен – или едното, или другото, но никога и двете. Същото важи и днес за нещастните путинофили – те или са платени или малоумници.

 3. Както казва вождът “Много по-лесно можех да се разбера с натовските ни партньори, отколкото с Русия” е причината лично той да нареди да пропуснат риски военни самолети.
  Е на това му се вика “политика”.
  Утре може да ги покани и база да си построят.

  http://m.faktor.bg/novini/balgariya/54714-boyko-borisov-razreshih-ruski-samolet-nad-balgariya-za-da-nyamame-piloti-v-kovchezi.html

 4. Точна реакция! Но доколкото въпросният „експертен” субект пълни медиите и нищо чудно да надмине дори професор Константинов по медийно присъствие, нека се вслушаме и вгледаме в значението на основната му титла, с която пропутинско- пропалестинската му пропаганда минава за ултраекспертиза. Като рубрика в малък речник. И така:
  АРАБИСТ
  (Вие разгръщате енциклопедията и уточнявате, че): АРАБИСТЪТ е академично подготвен специалист по арабистика- научна област, изучаваща арабски език, литературата и културата на арабите и арабските страни.Освен арабския литературен (книжовен/стандартен) език изучава също неговата история, разновидности и разговорни диалекти (като египетски арабски), литературата на тях, а също и изкуство, религия, философия, етнография, история, икономика, паметниците на материалната и духовна култура на арабите. Т.е.-каквото в съответните сфери са скандинавистът, германистът, славистът, ориенталистът (японист, синолог, индолог и.т.н.. Само че двойният, че и десеторният смисъл на думите е същина на българската медийна и политичестка реалност. Факт е, че рейтингът на понятието и експертното мнение скочи рязко след 11. Септ 2001 и то вече може да бъде разгледано исторически.
  Първо, нека кажем, че „АРАБИСТ” на български означава различни неща от цитираното определение. Някой може и да е арабист по специализирани познания- като Иво Инджев например, но той не е правилен,приемлив, консенсусен и полезен на правилната пропаганда арабист. А е такъв, защото по крив път е тръгнал, криво мисли и криво пише. Така той противоречи на идеалния профил на АРАБИСТА „MADE IN БОЛХАРИЯ”. Ето и 2-3 черти към този експертен профил:
  1.) „АРАБИСТ” на съвременен български значи на първо място, задължително и непременно член, активист, канд.-депутат, симпатизант, съветник, консултант на БСП (официално – откровено) – и фен на „атака” (потайно и трепетно).
  2.) Съответните партии също МНОГО обичат арабиста. Постоянно го канят из подведомствените си телевизии. Традиционно, въпреки известни катаклизми, „АРАБИСТЪТ” се чувства особено добре като събеседник в следобедните антиамерикански лакърдии на своите колеги – пенсионираните герои на тихия фронт по тв СКОТ.
  3.) „АРАБИСТЪТ” MADE IN БОЛХАРИЯ открай време работи освен за властта, науката и медиите , и за други структури,отбелязани в горната точка.
  4.) Доколкото съм чувал, някои „АРАБИСТИ” MADE IN БОЛХАРИЯ имат проблеми с американските визи. Обяснението е в горните 2 точки. Консулските секции координарат работата си с други ведомства. Точно пък тези ведомства поназнайват нещо любопитно за рубриката „Кой кой е в чудната Страна на розите”.
  5.) Идеологически „АРАБИСТЪТ” MADE IN БОЛХАРИЯ е част от световното прогресивно човечество. Това човечество е вдъхновявано и снабдявано с едно-друго от Кремъл. Като такъв „АРАБИСТЪТ” воюва за каузата на прогресивните палестински „бойци” срещу израелската военщина, насъсквана от империализма на САЩ.
  6.) Макар много трезвен, разумен и сдържан човек, на 11. Септ 2001 „АРАБИСТЪТ” MADE IN БОЛХАРИЯ е гръмнал дискретно бутилка шампанско, ликувайки, че тези янки най-накрая си го получиха, а нощта е сънувал,че пие чай с Осама Бин Ладен сред съмишленици в пещера на Ал Кайда…
  7.) „АРАБИСТЪТ”MADE IN БОЛХАРИЯ обаче наред с експертизите си има една основна, любима,съкровена, изпълваща сърцето и словото му тема. Тя избива особено силно при по-старите екземпляри от породата, но и младите не се дават. Как посрещаха Тодор Живков някога арабските „лидери” Асад, Кадафи, Садам.. какви пазари владеехме, какви договори подписваше, как им работихме (бетер финийци!) и как тази демокрация ни отне тези арабски пазари.
  8.) Тук „АРАБИСТЪТ” пропуска да каже,че неговата партия любима, която трябва да ни върне на приказните пазари, от четвърт век НЕ управлява формално България само 6-7 години. Пък ако е за медиите, не е спряла нито секунда.

 5. Заглавието си е трепач, както обикновено и винаги в този блог.

  Ама я вижте още какви изненади крие в ръкава си страхливото банкянско нищожество, популярно с бандитския си ник Рапона, дето ни го повишиха в чин министър-председател на РъБъ:

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/54714-boyko-borisov-razreshih-ruski-samolet-nad-balgariya-za-da-nyamame-piloti-v-kovchezi.html

  Чудя се защо още не е пуснало (нищожеството, де) един указ на МС за разпускане на армията, та не само пилоти, ами и танкисти, пехотинци, артилеристи и моряци в ковчези да нямаме. Тъй де, на терена да останат само VIP брадър и Простотия Милиционерска, дето с едната ръка държат филия с мас, а с другата ритат…

 6. Дори само заглавието на това предаване ме кара да се предам. Кой (по дяволите) посъветва тези гащури така помпозно да обозначават нещо (медийна продукция ли?), което е предназначено за широка публика.
  Волгин е прекалил с Дерида? Замислил се е нещо? … какво е станало?
  Разчитам на вас приятели, помагайте, че пак съм далече и пак пропускам важни неща.

 7. Карикатурата на Комарницки е наистина туш- само че никак не ми е до смях. Вече се надявам на сериозни евротлантически реакции по
  състоянието, приказките и все по- вредните действия на съблогъра ни от Банкя.

  http://www.segabg.com/pic/11912/769310-l.jpg

 8. Я го вижте тоя наглец Путин какво е предложил на Израел, но иначе реве че някой иска да краде ресурсите му!
  Путин и Русия се държат като гангстери с ядрено оръжие!
  ======
  Putin’s offer to shield & develop Israel’s gas fields predated Russia’s military buildup in Syria
  http://debka.com/article/24885/Putin%E2%80%99s-offer-to-shield-develop-Israel%E2%80%99s-gas-fields-predated-Russia%E2%80%99s-military-buildup-in-Syria

 9. Статията е перфектна!
  Дежа вю!
  С една мъничка “поправка, стига Стопанинът на БЛОГА да разреши.
  В заглавието да се добави след (изненадан), нови скоби в тях уточнението (отзад).
  Стамбо, ти гледал ли на живо или поне по телето или клип на спортните “умения” на банкянското слънце. Подвизава се главно като най-възрастният на планетата картотекиран професионалист и както е горе като тенисист. Дървен, та дрънка. Играят МУ симулативно, вдига скандал за всяка “спорна” топка неотсъдена в негова полза и без решаващата помощ на партньора (партньорката) го бият на момиче. Така е било (говоря за загубите)преди да стане “общественик”. Сега жъне победа след победа. Говоря за тениса.
  Във футбола задължителна на отбора чийто цветове “защитава” се дава миниум по една дузпа. Вратарят щоще преди съдията да е дал сигнал опразва “предвидливо” единият ъгъл и за всеки случай се Фърля героично в другият и баце вкарва. Щатен изпълнител на дузпите.
  Па ние нека си чакаме реформи от този дегенерат.

 10. Както слагат предупредителни надписи върху цигарите, така трябва да се постави черна мраморна плоча пред Министерския съвет: “Управлението на Борисов-Тиквоций е вредно за националното и за индивидуалното здраве на българите!”.
  Тиквата грубо нарушава Конституцията, където пише, че и в мирно, и във военно време върховен главнокомандващ на Въоръжените сили е президентът. В мирно време началникът на отбраната е помощник и консултант на президента, а при война става реалният главнокомандващ на войските и силите. Следователно, в казуса с провокационното прелитане на руския самолет Тиквоций би трябвало само да сподели мнение в качеството си на премиер, но НЯМА правомощия да разрешава или да забранява нещо, което е в прерогативите на президента. Нахалната тиква сама се хвали, че е нарушила законите и за кой ли път е взела тъпо решение да клекне пред Путин и да се прави на миротворец. Накрая публично разправя, че нарушила ангажиментите си към НАТО, но с тях “щял да се оправи”.
  А България “ще се оправи” ли в очите на политиците и експертите от НАТО?
  Путлер и прислужниците му точно затова пускат фитили и опипват натовската система за сигурност: за да намерят слаби места и там да съсредоточат хибридни (невоенни) усилия, за да разбият синхрона, доверието, чувството за единен организъм и система от общи ценности, което е най-голямото завоевание на обединените европейски народи.
  Но тъпа тиква какво разбира от европейски ценности?

 11. Господин Инджев,
  като подкрепям написаното от Вас по повод премиерската самодейност в областта на националната сигурност, си позволявам да привлека Вашето и на четящата публика внимание към факта, че лицето Б. Борисов, назначено на длъжност “министър-председател на Република България”, продължава през работно време да се занимава със спорт и с други НЕСВОЙСТВЕНИ за заеманата длъжност дейности (участие в турнири, спортни тренировки за лично облагодетелстване и пр.), с което пилее средства на данъкоплатеца и НЕ ИЗПЪЛНЯВА в пълен обем функционалните си задължения.
  Предлагам: съответните длъжностни лица да открият процедура за ПРЕКРАТЯВАНЕ на трудовия договор между Република България и Бойко Методиев Борисов.
  14 септемврий, лето 2015-ого

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.