Още веднъж за съветските (не)възпитаници

Предлагам на читателите на ivo.bg един текст, чието подобие отдавна исках да напиша по повод любимата опорна точка на днешните душмани на такива, като мен: всички били еднакво виновни в миналото (и чрез миналото си ) под общ знаменател. Например – учили са при комунизма, учили са дори в СССР.

Точно с такъв “аргумент” ме нападна др. Кадиев в предаването “Лице в лице” по БТВ на 8 май тази година, в което направих грешката да участвам заедно с него. Самият той беше поискал да имаме “конструктивна дискусия”, което ми беше съобщено като на поканен да участва в дуела от “секундантите”, т.е. от организаторите на предполагаемо “конструктивната дискусия”. Озверял от моите доводи срещу неговото намерение да се подмазва на Путин на следващия ден, като инициира протест срещу президента Плевнелиев и решението му да постъпи като останалите европейски лидери, бойкотиращи шоуто на Путин на Червения площад, Кадиев се нахвърли върху мен с упреци за миналото ми и с агресивни призиви да изразя благодарност на ( покойния) Съветски съюз за образованието, което съм получил там.

Приемам портретът на на Кадиев и сравнителният анализ на “общото минало” с Кадиев и кадиевци, направен  от Петър Стаматов ( мой задочен познат от кореспонденцията ми с него от няколко години насам) и за свой задочен отговор срещу Кадиев и подобните му, които очернят опонентите си чрез изтъкване на (формално) общото, което имат с тях.

Тези хора ме преследват дори в Америка…
 16/09/2015

Кафене.нет


Пропаганден статус на кандидата за кмет на София Георги Кадиев във Фейсбук провокира реакцията на издателя на сайта eurochicago.com Петър Стаматов. Кадиев се обяснява как настанявал дъщеря си, за да учи във Филаделфия, припомняйки си как и той е започнал студентството си в чужбина, но в Москва преди 27 години.

Петър Стаматов, който също е следвал в Москва по времето на червения депутат, търси прилики и разлики.

Ето поста на Кадиев и задочния дебат между двама различни възпитаници на руската столица.

Georgi Kadiev:

„Във Филаделфия съм, където помагам на дъщеря ни със започването на университета. Обичайни неща – нанасяне в общежитие, откриване на банкова сметка, телефон, студентска карта.

Преди доста години, през 1988, аз бях в подобна ситуация в Москва. Пристигахме на гарата след 2 дни път с влак, посрещаха ни по-големите студенти- при мен беше Асен Асенов, до неотдавна шеф на митниците. Нямаше телефони, разговорът с България го поръчваш в пощата днес, а говориш утре. Банкови сметки не трябваха- всичко се плащаше кеш, вкл. и стипендиите ни.

Бяхме по трима в стая, тук по двама. Аз бях с източногерманци, тя- с американка.

2 тоалетни на етажа, тук са три. Банята ни беше в подземието, тук е на етажа. Бях на последния 5 етаж на стара „хрушчовка“, тук- на последния 17 етаж на нова, но леко клаустрофобична сграда.

Всичко е толкова различно- и толкова еднакво. Вечният кръговрат на живота.

Единственото, което не виждам тук, са тараканите в московското общежитие. Малки, кафеви, неизтребими хлебарки, които махахме от лицата си всяка нощ.

Днес ще посветя деня на сравнение между Филаделфия и София. Това все пак е градът, където е подписана Декларацията за Независимост и Конституцията на САЩ. Много история, много туристи. Приходи от туризъм за 2014 – 10 млрд. долара.

Довечера ще ви пиша.“

Постът на г-н Кадиев е харесан от почти 100 човека и разпространен от над 60.

Това ме накара да потърся някои прилики и разлики в биографията ми с тази на другаря Кадиев (нали така се наричат близки хора).

1988 – и двамата пътуваме за Москва

– Аз, за да ставам инженер, той – да учи МИО. Предполагам, че сме пътували в един влак дори, защото такава бе практиката и е вярна забележката от текста му по-горе:

„Пристигахме на гарата след 2 дни път с влак, посрещаха ни по-големите студенти- при мен беше Асен Асенов, до неотдавна шеф на митниците.“

А нас ни посрещна комсомолският секретар на факултета.

– Не знам причината, поради която той е избрал Москва, но заради високата си оценка по математика (над 5.50) аз можех да избирам между СССР, Китай, ГДР и, ако не се лъжа, Унгария или Чехословакия. Избрах да бъда там, където се развиваше „Перестройката“ и още на следващата година започнах да посещавам нелегалните събрания на Валерия Новодворская и нейната забранена по това време партия ДС (Демсоюз, Демократический союз), която си бе поставила за цел сваляне на КПСС от власт.

– По това време той вероятно е слушал внимателно лекциите на хора, свързани с КГБ, за да завърши само след 4 години, както е записал сам в биографията си: „Магистър Международни Отношения, специализация Виетнам, Лаос, Камбоджа“. Явно е бил много талантлив (или послушен) щом е станал магистър за 4 години (ние инженерите завършихме през 1994 г. след 5,5 години учене).

През 1994 г. аз постъпих в АЕЦ „Козлодуй“ в Оперативно звено, да се готвя за оператор на 5 и 6- ти блок, но за жена ми, завършила „Автоматизация на ядреното производство“ заедно с мен, не се намери свободно място в цялата централа и адвокатите на енергийния гигант предпочетоха да водят дело, вместо да я назначат (вижте в края на текста колко лесно е могло тя да стане търговец на ток, като съпругата на Г. Кадиев, но явно образованието на съпругата ми е попречило). В края на краищата стигнахме до споразумение през 1995 г. и на жена ми й бяха изплатени едни пари за обезщетение, но пък аз напуснах централата.

През това време г-н Кадиев е записал в автобиографията си, че е работил: 1992- 1995 Репортер, в. „24 Часа”

Вече по Виденово време аз бях началник ИТ отдел с 14,000 лв. заплата (около 5 долара), а Г. Кадиев е записал в биографията си: 1996- 1998 Директор, Интернет Секюритис България.

Заплатата ми ме накара да подам за Зелена карта и да потърся по-високо заплащане.

Така през 1999 . и двамата с г-н Кадиев се оказваме в САЩ – аз в Чикаго като помощник шофьор и таксиметров шофьор, а той в Харвард – 1999-1999 Harvard Institute of International Development.

След 2000 година и двамата се издигаме

Г-н Кадиев става през 2005-2007 заместник-министър на финансите, а след това общински съветник, а аз – заместник главен инженер по производство на изкуствен сапфир в най-голямата фабрика в света по това време, като лично с двете си ръце и машините, управлявани от мен, произвеждам между 5-10% от оптическия сапфир в цял свят.

Но не е едно и също да работиш на държавна работа в България и във водеща частна фирма в САЩ!

А явно и съпругата ми не е пестелива, като съпругата на г-н Кадиев (да съм гледал като съм се женил, мой проблем е).

Ето защо от началото на септември дъщеря ми бе приета да учи в държавния Калифорнийски университет, Бъркли, University of California, Berkeley, един от осемте университета от държавната Бръшляновата лига (Public Ivy), а дъщерята на Кадиев във Филаделфия (най-вероятно в частния Пенсилванският университет University of Pennsylvania – един осемте университета, които са членове на истинската и частна Айви лига (Ivy league).

Да са живи и здрави децата, но като знам, че моята дъщеря учи за инженер, а неговата вероятно за търговия, то си мисля, че и в бъдеще преследването ще продължава.

Така, както съпругата на Кадиев се оказа по-голям специалист от съпругата ми в АЕЦ „Козлодуй“.

Ето какво не е трудно да се открие в интернет:

През 2010 г. г-жа КАДИЕВА декларира 250 000 лева, спестени от заплата и дивиденти. Добри пари за една домакиня – спестява четвърт милион?

Макар и без квалификация, тя се оказва солиден търговец на електрически ток от АЕЦ „Козлодуй” и други централи, произвеждащи електроенергия.

Госпожа КАДИЕВА притежава еднолично фирмите „Енерджи съплай“ и „Енерджи съплай грийн“, както и 70% от „Либерна“ ООД. В третото дружество тя е в съдружие с Емил Костурков – заместник-шеф в „Лукойл“.

След като станаха известни крупните й обороти в милиони от износ на електроенергия, СОНЯ КАДИЕВА беше питана от пресата защо не е декларирала всичко?

И колко трогателно звучи отговорът й: Притеснявала се да не отвлекат децата й?!!

Жената на КАДИЕВ печели по милион годишно, а е специалистка по туризъм и става енергетик само за месец, подпомогната от солиден „червен гръб”.

Търговката на ток КАДИЕВА казва, че още първата година фирмата й продала 361 хил. мВтч и оборотът бил 35,5 млн. лв. Според специалистите, нормата на печалба в този сектор е от 3 до 5% – тоест между милион и два милиона лева тя прибира в джоба си.

Соня КАДИЕВА купува ток от АЕЦ „Козлодуй“, „Марица-изток 2“, ТЕЦ „Русе”, от борсите в Румъния и Унгария, защото там енергията е по-евтина от българската. Доставя ток на голямата немска фирма Е.О.Н., която пък го продава на потребителите в България. Доставя ток също на акумулаторни заводи, на металургични комбинати и др. Парите от малко поточе стават цяла река!

Начинът, по който за броени дни фирмата на КАДИЕВИ получава лиценз за срок от 10 години, за който редовите енергетици чакат с години наред, говори, че имат сериозна протекция.

На закрито заседание за издаване на лицензи, върху Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е оказан много силен натиск.

В специалното разследване на журналистката Павлина Живкова, публикувано в сайта Razuznavane.com, е записано, че „представената прогнозна финансова информация показва намерение от страна на дружеството за стабилно управление на активите, пасивите и паричните потоци, с гаранции за достатъчен оборотен капитал за обслужване.“ „Според ДКЕВР няма никакви пречки за издаване на лицензия за търговия с ток на „Енерджи съплай““.

Каква подозрително бърза реакция на ДКЕВР за уреждане на КАДИЕВИ с лиценз за печелившия енергиен бизнес.

На адреса на фирмата „Енерджи съплай“ е регистрирана и фирмата „ Кадиев глобал“ ЕООД, която става гарант на фирмата„Енерджи съплай“на съпругата му, защото без такава гаранция тя не може да получи лиценз.

КАДИЕВ декларира пред Сметната палата около 2000 лева доход извън възнаграждението си на общински съветник от 450 лв., но се ангажира пред ДКЕВР да покрива финансовите задължения на „Енерджи съплай“ по договорите му за електрическа енергия, които са за милиони.

Как да не се извикаш: „Тези хора ме преследват дори в Америка…“

Петър Стаматов

 

 

 

18 мнения за “Още веднъж за съветските (не)възпитаници”

 1. Абе не знам този кадиев, ама Бокова на Боков ако я видя някъде из НЮ Йорк ще и се случи същото като на Райко Алексиев едно време. Не щем Бокова на Боков, вън от страната на Набоков!!!!

 2. Това е толкоз просто и логично…,че даже някакси ти става супер гадно!

 3. Това, което търсим е една късна но необходима лустрация с ПОГАЗВАНЕ на правата на червенушковците с московийска закалка да се докосват до държавността в и на България. Все пак държавата създава и гарантира правилата. Те нямат място там но икономиката на БГ не е само достъп до властта, има множество бизнеси в които могат да се развиват и без да се докосват до механизмите на държавно управление и преразпределение на GDP. Всъщмост червенушковците се борят със зъби и нокто именно за това преразпределение на GDP, и понеже преразпредвлят в полза на московията, като нейни агенти тук, то и от това следват неуредиците в БГ. Хубава вечер на всинца ви!

 4. Тоя дебелосерко Кадиев и сега разиграва някакъв театър на ниво селска читалищна самодейност, окуражен от простотиите на Главния Простак на Републиката. Щом Боко може, защо и Жорко да не може?! В България простаци бол, що да не закачиш определен брой на червената въдица? Колкото, толкова! Пусть всегда будет Путин!

 5. Веднага открих грешката на г-н Стаматов, явно заслепен от империалистическа злоба или пък препил от Кока-Кола. Не е взел под внимание факта, че др. Кадиев и другарката му в живота са спестявали от закуски. Левче днес, левче утре и ето ти милионите, за които г-н Стаматов говори. Всичко точно и легално. Бих посъветвал г-н Стаматов също да опита да не закусва и да пести по този начин – резултатът няма да закъснее. Аз също закусвам обилно и затова мизерствам, ама като спра с пустите му закуски ще стана страшна конкуренция на Станишеви, Кадиеви, Овчарови, а защо не и на Първанови ? Стига завист, господа ! Да спрем да закусваме !

 6. Изглежда, че Г-Стаматов е напълно нормален човек и е обидно да обръща внимание на комунистически функционер , какъвто е Г-н Кадиев.
  Тази разлика е основна и определяща невъзможния процес за сравнение между две такива личнисти.
  Това, че двамата са учили в Съветския Съюз съвсем не е фактор, че имат нещо общо, както и факта, че евентуално са чакали по дългите опашки да си купят квас.Страхотно екзотична гледка беше да се “любува” някой на дългите опашки до паркове, спирки и на други места за да се дореди до дървеното буре, от което да му налеят от чепа ограничено количество квас, защото в комунистическия СССР всичко беше ограничено.Неограничена беше комунистическата пропаганда и мърсотия във всяко отношение, пряка и косвена.

  Между двама човека не може да има нищо общо, дори да са учили в един университет и да са живеели в една квартира.Но примитивизма на комунизма е разработил много успешно фактора на “общото” и “общото минало”, и много хора все още не могат да се отърват от него.”Общото” у комунистите е като ефекта на кърлежа-дори да му откъснеш главата, впитото му тяло в плътта продължава да изсмуква.
  Въпреки, че комунизма не съществува като доктрина и диктатура, комунистическото общо продължава да тормози много хора.

  А е нужно просто всеки нормален човек да не обръща внимание и да не се хваща на тази комунистическа уловка.
  Няма абсолютно никакво значение кой къде е живял, учил, работил и др.
  Има значение, дали е човек или комунист.

 7. Кадиев никога нямаше да съществува без облъчените от страх тъпаци и комплексари.
  Всъщност с тях се свърши.

 8. Благодаря ви г–н Инджев,че ни осведомявате за всичките тия гадости на комунделите.А ние се чудим после защо няма алтернативен достъп до енергоисточници ,ами как да има нали народа трябва да се стриже редовно…

 9. А защо това безобразие е все още възможно в България? Много просто: промивката на мозъците на три поколения българи все още действа добре. За четвъртото, родено след 89та, няма да говоря – то е толкова рехаво, където все още го има, и то ако мозъка му не е промит от другия “опиум” – чалгата.

  Просто България е оставена на първосигналната си система и отдавна няма кой да реагира на дразнители извън естествените нужди. Такива едни физиологични процеси гарантират оцеляването на индивида в групата, но не са признак за наличие на нещо повече като народност, общество, нация, да не говорим за развита държава, цивилизационна принадлежност и т. н.

  Заради това такива като Кадиев се чувстват добре в този “биологичен бульон” там.

 10. Бих предпочел да си имам работа дори с безочливата, нахална “омбудсманка” или с тьотката-простакеса Татяна, само не с крадливо-смрадливото, хленчещо човекоподобие кадиэв!

 11. Историята на г-н Стаматов е същата като на повече от два милиона можещи и знаещи българи. Крайно време е да си върнем държавата. Почти вече е ясно кой кой е в българската политика, така че ще е лесно за наистина реформаторска дясна партия да подбере представляващите я личности.

 12. Тези хора са напаст и проклятието на тези географски ширини наречени Република България!
  Мутра за премиер на “страната”?!? И то за втори път!???!
  “Бизнесмени” и “бизнесдами” от сорта на Кадиеви, Павлов (Илия), Блъсков (Петьо), Митьо Гестапото – който даже и университет си направи! – Илиеви (Васил и Георги), Гергов (Георги)…, журналисти като Волгин.

  Горката България!!!

 13. Всичко е казано и в статията и в коментарите. Мен най-много ме погнуси опитът на гнидата кадиев неглижирайки “неудобните” МУ факти и обстоятелства да ни внуши, а-а, че едва ли не, може би, като че ли да, има огромните прилики между общежитията в масква и Филаделфия. А бе, някакви си там пренебрижими в детайлите различия. Всьо!
  да, ама НЕ!
  ДГД!

 14. Gospoda, spokoino, “Imame Volia”. V ZIK registrirani blizo 80 partii.
  Egati i Darjavata “imame volia”

 15. “Между двама човека не може да има нищо общо, дори да са учили в един университет и да са живеели в една квартира” – колега РANAMERICAN, категорично не съм съгласен.

  Я да видим сега, Бенито Мусолини и В. И. Улянов-Бланк, по-известен с каторжническия си ник “Ленин”, живеят в обща квартира в Женева, и двамата започват политическата си кариера като журналисти (др. Кадиев тоже, впрочем)! Как нищо общо!

  Вярно, единият построи фашизъм само в Италия, другия – на 1/6 от сушата, вкл. в “братските” страни от (конц)лагера, чрез наследниците си. Първият го обесиха, вторият сам умря от сифилис, но все пак има по нещичко общо…

  Иначе, МОЧА трябва да бъде демонтиран!

 16. 04/02/2013-“Прокуратурата благослови 90 млн. евро, откраднати от енергийната мафия” http://www.faktor.bg/petak-13/6052-prokuraturata-blagoslovi-90-mln-evro-otkradnati-ot-energiynata-mafiya.html

  За порочните схеми пръв алармирах още през 2006 г. … Категоричен съм, че прокуратурата не е извършила проверки и на фирмите “Вивид Пауър” на олигарха Иво Прокопиев и “Енерджи Съплай” – собственост на Соня Николова-Кадиева, съпруга на висшия активист на БСП и екс-зам. министър на икономиката Георги Кадиев…
  Според тогавашното публично признание на съпругата му Соня – фирмата й “Енерджи съплай”ЕООД за 2008 г. била имала печалба САМО САМО САМО 5 млн. лева. НАГЛОСТ!!!

  Есето на Адаша от Чикаго е блестящо! БРАВО!

 17. De Profundis: Конфликтите, в които сме набутани и мнението на българо-руските австралопитеци
  by newswriter on 17/09/2015 7:28 PM

  Сега се повтаря историята с Хитлер от преди 88 години, и пак не искаме да повярваме на очите, ушите и разума си

  Пламен Асенов
  специално за Faktor.bg

  Помните ли онзи знаменит въпрос на Уди Алън: „Колко дълги трябва да бъдат краката на човека?” И още по-знаменития му отговор: „Достатъчно дълги, за да стигат до земята”.

  Така е, точно толкова дълги трябва да са, че да стъпят здраво. Защото иначе главата на въпросния човек започва да се рее над облаците, отгоре той се хили отнесено и блажено като амстердамски турист, и бързо добива невярна представа за онова, което го дебне отдолу.

  Колкото и да е привързан към парадоксите, в този случай чрез собствения си здрав разум Уди Алън опитва да внуши нещо важно на нашия здрав разум.

  Ние обаче – тц!

  Имам предвид – ние, европейците. Не всички, но, за лош късмет – голяма част точно от онези, висшите политици, които са част от „световните началници” и от които зависи много, ако не всичко.

  „Без Русия не може да се намери решение за Сирия” – каза в неделя самият германски канцлер Ангела Меркел, цитирана от Дойче Веле. Според нея по този въпрос Германия трябва да сътрудничи както със САЩ, така и с Русия, иначе „изход от кризисната ситуация в Сирия няма да се намери”.

  Същото заяви пред списание „Шпигел” и Хорст Зеехофер, шеф на Християн-социалния съюз, коалиционен партньор на Меркел.

  Честно ви казвам – изтръпнах

  Ако в случая става дума дори само за дипломатическо сътрудничество с Русия, това е напълно безперспективна процедура. Интересите на Кремъл са така противоположни с тези и на сирийския народ, и на международната общност за спиране на войната и премахване на диктаторския режим на Асад, че от подобна дипломация решението само ще се забави, не забърза. А изобщо не искам да си представя пък до какви ужасни последици може да се стигне, ако Меркел има предвид военно сътрудничество между Запада и Русия.

  Не е възможно, казах си, точно Меркел да не знае, че ескалацията на руското участие в сирийския конфликт е част от проблема, не част от решението.

  Всички помним – не друг, а Русия в ООН категорично подкрепи антихуманния режим на Асад, след като той използва химически оръжия срещу собствените си мирни граждани. Международната общност, включително безнадеждният президент Обама, тъкмо намериха в себе си решимост да се намесят, когато кремълският режим наложи вето – а с това съхрани и доразви конфликта.

  Според мен съзнателно го съхрани и доразви.

  Без тази руска подкрепа и при навременна намеса на международни сили с мандат на ООН, в Сирия със сигурност нямаше да се стигне не само до възхода на „Ислямска държава”, но и до ситуацията с бежанците, която все повече се превръща в световен проблем.

  Не е възможно също точно канцлерът Меркел да не знае, че

  руската дума не струва пукнат евроцент

  и никакви преговори с Москва не водят до добри резултати, а само дават време на Путин да се подготви по-добре за реализация на намисленото. Не е нужен поглед много назад в историята, за да се убедите в казаното, достатъчно е да се припомни руската агресия в Украйна, наглото анексиране на Крим и поддържането на дестабилизация в региона с открита кремълска подкрепа.

  Всичко това, разбира се, гарнирано с типичната за Москва обилна порция пропагандни лъжи, зелени човечета, тръшкане на уж горди руснаци по земята заради уж засегната чест, капризно цупене, че никой не ги обича и не зачита волята им, плюс заплашително размахване на грозен пръст срещу целия останал свят.

  Но нали всъщност Русия, като договори и подписа Будапещенския меморандум през 1994-та, стана гарант за териториалната цялост на Украйна, за сметка на доброволния отказ на Киев от ядрения му арсенал. Добре, всички видяхме как Кремъл стъпка в калта своята гаранция, само канцлерът Меркел ли не видя, та сега отново се кани да повярва на прозрачните кагебистки путинови козни в Сирия.

  Нали всъщност Русия се кълнеше, че няма нищо общо със свалянето на малайзийския самолет, а щателното разследване доказа обратното. И когато ООН реши да гласува резолюция за създаване на трибунал, който да накаже виновните, Русия отново наложи вето.

  За какво говорим? Този руски хуманизъм и привързаност към истината колко пари струва според Меркел, колко още доверие в аванс трябва да се даде на руснаците, колко още грешки трябва да направим ние, европейците, грешки, които ще плащаме скъпо и прескъпо.

  Защото всъщност ние сме насадени на пачите яйца

  Преди 88 години така се мотахме с Хитлер и не искахме да повярваме на очите, ушите и разума си, сега същата история се повтаря с Путин. И не ми казвайте да не правя подобни аналогии, защото те сами се правят.

  Ние, европейците, сме притиснати от украинския конфликт, който е на самата ни граница и всеки момент може да ескалира. Какво ще стане, ако се окаже, че военните маневри на Путин в Сирия, освен преките си цели, опитват да отклонят вниманието на света от евентуален светкавичен руски пробив към Мариупол за решаване на проблема в Украйна?

  Говоря за онова, което самият Кремъл смята за единствен и истински свой проблем там – дразнещия факт, че няма пряка суха връзка между Русия и Крим.

  От друга страна, ние сме притиснати и от проблема с бежанците, мигрантите или както щете ги наречете. Все по-ясно става, че тяхното масово пристигане в Европа не е най-спонтанният акт на света.

  Както и че организираният им поход цели точно това, което вече започва да постига – поява на силни разделителни линии вътре в ЕС, създаване на хаос и паника, на икономически и административни трудности, на морални проблеми в европейските общества, разбиване на Шенгенската система, възход на крайната десница, открито влюбена в Путин. Всичко това значи отслабване, което може бързо да доведе и до срив на самия Съюз.

  И тогава в Кремъл ще се лее шампанско.

  А може дори най-после да измислят газирана водка, та да съчетаят по-добре силата на кремълската наздравицата с нейната красота.

  Третото, което не е възможно точно канцлерът Меркел да не знае, та затова да говори за неизбежното участие на Русия в решаването на сирийската криза, са уроците на нейния политически предшественик, великият първи канцлер на ФРГ Конрад Аденауер.

  Той създава Федералната република от трите западни окупационни зони, въпреки просталинския вой на тогавашните немски марксисти, че така се увековечава германското разделение. Създава я Аденауер, за да може поне част от Германия да остане в семейството на демократичните и цивилизовани държави, да просперира и

  да се бори срещу руските имперски интереси,

  независимо под каква форма са прикрити – царска или комунистическа.

  Е, Меркел не разпознава ли сегашния путински хибрид от двете, който виждаме да се реализира пред очите ни?

  Да, руснаците реално нямат работа в Сирия, но имат голям интерес да имат. И ако ние самите твърдим, че без тях не може, те наистина ще получат своя шанс.

  Първо, те искат да контролират, а може би дори да участват под една или друга форма, в конкурентните на техните собствени арабски транспортни коридори за нефт и газ към Европа.

  И второ – имат неистово желание да запазят военната си база в Тартус, а чрез нея и изобщо присъствието си в Сирия, защото след бурите на тъй наречената „арабска пролет” нямат никакви други шансове за военно присъствие в Средиземно море. От което следва, че подводничарите им там ще трябва да ядат водорасли.

  Затова им е толкова мил Асад, не заради черните му очи или добрата душа. И затова самите руснаци настояват на пропагандната си опорна точка, че без тях конфликтът в Сирия не може да се реши.

  А тази опорна точка беше вече съвсем ясно заявена и от някои от най-сериозните папагали на руската пета колона в България като бившия президент Георги Първанов и бившия генерал от разузнаването Бригадир Аспарухов. Точно за подобна мила, родна ченгеджийска тайфа хората обикновено съветват да се хване единия и да се облъска в другия.

  Горкият Уди Алън! Той май не знае, че за някои люде е по-добре да се пита колко дълги трябва да са ръцете, а не краката им. И ако отговорът е „достатъчно дълги, за да стигнат до Москва”, значи Дарвин не е прав, че природата върви от маймуната към човека, случват се и регресии.

  Та затова ако един ден ми падне да видя лично Ангела Меркел, ще й кажа, че никак не е добър атестат за даден политик мнението му, дори случайно, да съвпадне с това на някакви българо-руски австралопитеци.

 18. Всяка сутрин по телевизиите показват крадци, снимани с видеокамери, как крадат с призиви който ги познае да се обади в МВР.

  На Кадиев жена му е много по-голяма крадла от тези. Но тя краде сума години с протекциите на мъжа си.

  Цялото “Позитано” 20 – на съд за крадене!
  Работата е проста. Преглеждат се официалните доходи на Целия ВС на БСП за последните 25 години. Всичко над декларираното от заплати /сметки и имоти в България и чужбина/ се конфискува в полза на държавната хазна. Ще има и за медицина, и за образование, и за изтребители.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.