В Чехия се борят срещу руския шпионаж с доклад, а у нас над главите ни размахват съветски приклад

            Сайтът ОFFNews публикува статия за опитите на Кремъл да възкреси в наше време Комунистическия интернационал (Коминтерн) и то не само в своите бивши колонии в Европа, но и в страните от ЕС като цяло. Данните се базират на доклад на чешките специални служби, но по принцип се отнасят не само за Чехия (както изрично е посочено и както сами се досещаме от пълното съвпадение с познатата ни обстановка тук). Ако навсякъде в текста всичко чешко се замени с българско като названия и понятия, се получава картинка под индиго за България.

 

          С една голяма разлика: тук такъв доклад  няма ( дори и да е сглобяван някога, ако не броим голямото изключение на доклада на Атанас Атанасов като шеф на контраразузнаването заради който го съдиха през 2007 г. ) , защото в България и въпросните служби, призвани да бдят за националната сигурност, са руски клиенти. Те са практически част от кремълския инструментариум за влияние поне със своята пасивност, ако не с нещо още по-лошо (това не е просто някакво публицистично мнение – то се споделя се от мнозина познавачи на системата, вкл. беше споменато публично от председателя на комисията по вътрешен ред и сигурност в българското Народно събрание, същия Атанас Атанасов).

 

          На читателя не остава нищо друго, освен да чете информацията за чешкия доклад и да се досеща как той се съотнася към страната, в която дори при оповестяването на своя гаф с „пуснатия” руски самолет към Сирия премиерът на тази държава се чувства длъжен да заяви извинително на Путин, че ЦЕЛИЯТ български народ имал приятелски чувства към Русия.

OFFNews:

Русия се опитва да създаде нов Коминтерн в страните членки на ЕС, базиран на концепцията на Александър Дугин за неоевразийството, и за целта активира пропагандни и шпионски мрежи в Европа. Това се посочва в официалния годишен доклад на чешката контраразузнавателна служба BIS.

Конкретно в Чехия руската агентура разчита не толкова на симпатията на гражданите към политиката на Кремъл, а на негативните нагласи към САЩ, ЕС, НАТО и демократичните ценности, пише в доклада.

Кои са полетата на действие на руските специални служби? Енергетика, пропаганда, влияние сред руската емиграция, влияние сред гражданите на ЕС, за да “симпатизират” на политиката на Кремъл.

Постоянно фиксираме на територията на Чешката република доста сътрудници на руските специални служби – част от тях работят в посолството на Русия. Руснаците се интересуват от чешката ядрена енергетика, те са на мнение, че битката за енергетиката не е загубена, коментира прессекретарят на BIS Ян Шуберт.

Руското разузнаване нанася вреди не само на интересите на Чехия, а и на НАТО и ЕС, категорични са от BIS.

Москва активно работи с руската емиграция, като създава и контролира различни движения и обществени структури в Чехия. Целта е руснаците, лоялни на разузнавателните центрове в Москва, да представят диаспората при различни политически и обществени събития в Чехия.

За руските спецслужби работят и чехи: част от тях за пари, други – на идеологическа основа.

Москва активно използва чешки политици, общественици и журналисти. Причината е – чехите да повярват, че пропагандните послания и предателските действия са извършени от техни сънародници, а не от руснаци.

16 мнения за “В Чехия се борят срещу руския шпионаж с доклад, а у нас над главите ни размахват съветски приклад”

 1. За Русия – само санкции и глад!
  Империята на Злото от друго не разбира.

  Скъсване с вражеска Русия! Това е пътят на България.
  Всичко друго ще е половинчато.

 2. В Чехия дори свинообразният Земан който е президент на страната е официалният водач на местната пета колона. У нас, мераклии много за лидерството й. И всичко това се извършва под благосклоният поглед на вездесъщото банкянско слънце. ДАНС има строги инструкции. Случайно ако в някоя разработка изплува дългата ръка на масква замитане моменталически под килима.

 3. Поздравления за силното ви вчерашно участие в “Лице в лице”, уважаеми г-н Инджев! Специални благодарности на Цветанка Ризова за това, че покани най-компетентния коментатор по темите за Близкия Изток!

 4. Hяма по-гнусни, отвратителни, лицемерни, безочливи, нагли, прости и страхливи същества от поддръжниците на неонацистката путинска идея за “руския свят”.

 5. Империята си гледа интересите и търси децата на комунистите, за да ги манипулира. От друга страна чехите, поляците и унгарците се скъсват да търгуват с Русия и трупар милиарди печалба. Хем мед искат, хем да плюят не върви. В днешният паричен свят точно чехите, поляците и унгарците да говорят срещу Русия е долно лицемерие. Ясно е, че руснаците не са много стока и саботират всичко, което може да издигне някого в научно отношение, но липсата на последователност им дава постоянен аванс. Руснаците ни саботираха и нас с всяка сделка и се опитват да ни държат в бедност, но от нас зависи да не им се връзваме. Най- добре е да не сключваме сделки известно време с тях и да увеличим търговията с Турция.

 6. И от мен поздравления за Иво! А по темата- просто отваряте официалните сайтове на страните, мачкани от съветския окупатор като Естония, Литва, Латвия, Полща, Чехия, четете офицалните доклади, (които кой знае колко не са по-различни в основните си изводи от секретните в случая) и ясно ви се казва- КОЙ е основен враг, КОЙ развива шпионска подривна дейност по всички линии?
  Познайте за коя страна става дума! (Отговорът е с изключителна трудност, поради което е предвидена и награда! Опитайте късмета си!) И така:
  а) Източен Тимор
  б) Бутан
  в) Русия
  г) Суринам
  д) Буркина Фасу
  е) Островът на пуйката и какаото
  д) Мадагаскар

 7. И аз поздравявам г-н Инджев за телевизионната му поява!
  Така се говори – кратко, стегнато и ясно, конкретно.
  Другото е левичарско локумжийство.

 8. Извинете, пропуснах важна инструкция към теста!
  Ако случайно сте служител в българските структури за сигурност, изключете по презумпция и традиция отговор В), за да нямате неприятности и проблеми в кариерното развитие! Успех!

 9. в коментара на ‘ОТБЕЛЯЗВАМ’ е казано всичко важно!

 10. Чугунените глави в Кремъл никога не свършват. Нещо повече – за да си фактор в сърцето на империята на Злото трябва да си чугунена кратуна.
  Чехия ще успее да неутрализара фашистките руски мераци – България не вярвам и да се опитва да го прави.

 11. …СЪВЕТСКИЯТ ПРИКЛАД Е ПОЗОРНИЯ ПАМЕТНИК…НА СЪВЕТСКИТЕ КОПЕЛЕТА У НАС , “ПОСЯТИ” ОТ ОПИЯНЧЕНИТЕ КОМУНИЗИРАНИ И…БОЛНИ ОКУПАТОРИ , ЧИИТО ГЪЗОЛИЗЦИ СЕГА СЕ ПРОТИВЯТ… , ВКЛЮЧИТЕЛНО И КМЕТИЦАТА – ПО ЗАПОВЕД НА РАЗБОЙКО !!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.