Вълчицата като метафора на избягалия ( от възмездие) Първанов

Три дни вече избягалата от затвора, т.е. от зоопарка в Благоевград вълчица Лупи обикаля нейде в района заедно с новината за това чутовно събитие из медиите. Някои паметливи българи направиха аналогия с една друга вълчица и с „първия опитомител на вълци” в човешката история Георги Първанов, който би могъл да помогне със своята експертиза за разрешаване на кризата- или както я застреля, както е правил с доста вълци за кефа да ги убива с мощните си скъпарски пушки, подарени от щедри другари, или като я осинови временно за още едно успокоение на гузната му съвест на бракониер.

 
          Припомням малка част от вълчите му подвизи от времето, когато медиите си подвиваха опашката пред него, но някои все пак съобщаваха за тях- кой ( по изключение) с насмешка, кой с най-откровено подмазвачество ( по правило).
 

Първанов се саморекламира като опитомител на вълк

09:00 | 04 април 2011

Президентът Георги Първанов, известен със страстта си по лова и бракониерския скандал във връзка с отстрела на защитен от Червената книга див козел в резерват в Узбекистан през 2008 г., има надежда да остане в историята с уникалния си опит на човек, събрал вълк и каракачанска овчарка на едно място. Това стана ясно от обясненията му в сутрешния блок на бТВ в понеделник, където преди това изказа мнение по текущата политическа ситуация и предстоящите избори.

Първанов наскоро публикува в профила си във Фесбук снимка на вълчицата Зорница, която живее в резиденция “Бояна”. По този повод природозащитници заявиха, че законът изисква дивото животно да бъде регистрирано в екоинспекцията.

В понеделник Първанов обясни, че няма нарушение на закона и отправи покана към компетентните служби да видят животното.

“Аз отглеждам това животно много по-добре, отколкото идеята, която някой предлагат, да го дадем в зоопарка. Ако законът го налага, аз ще го направя, но със съжаление“, каза Първанов.

Единствената публична реакция на президентската телевизионна изява от страна на правителството беше на външния министър Николай Младенов.”Добре че има #гоце на тоя свят, че бръкна в устата на лъва да извади слънцето, което свети за нас, за Европа, за Америка, за целия свят”, коментира Младенов във Фейсбук.

“В своята хилядолетна история човечеството не е успяло да опитоми вълк. Аз съм събрал вълк и каракачанска овчарка на едно място. Това е уникалното в случая“, заяви президентът, след което се обърна към водещите: “Не е това новината. Позволете ми тук на вас да кажа, вие сте журналистите”“В своята хилядолетна история човечеството не е успяло да опитоми вълк. Аз съм събрал вълк и каракачанска овчарка на едно място. Това е новината. Това е уникалното в случая”, похвали се президентът. (Медиапул)

 

Без да иска БТВ опроверга Първанов като претендент за уникален вълчи опитомител

Иво Инджев 20 август 2013 г.

Забележително е ( за всички, които са в състояние да забележат), че именно Би Ти Ви опроверга тази вечер със задна дата Георги Първанов за едно от най-глупавите му президентски самохвалства.

Точно Би Ти Ви се подмаза на 11 септември 2011 г. на Първанов със съзливо репортажче от обиталището му във вила „Калина” в Бояна, в което се опита да изпере имиджа му на убиец на вълци ( забавляващ се с пушките си на стойност някоя и друга годишна президентска заплата и извън разрешения за лов сезон), задържал незаконно оцеляло вълче като домашен любимец.

Приласканата вълчица Зорница най-вероятно е била прибрана след като майка й е била гръмната- „подробност”, за която никой не попита недосегаемия за неудобни въпроси президент. Зорница беше показана умилително да маха покорно опашка пред Зорка Първанова в репортажа досущ като дресирана медия пред президент.

Днес в новините на Би Ти Ви показаха друг репортаж- от зоологическата градина в София, където един младеж дотолкова е опитомил отраснали вълчета, че дори и репортерката на телевизията нямаше проблем да се разхожда край тях. С което беше опровергана хвалбата на Първанов какво невиждано постижение било неговото опитомяване на вълк.

Опитомителят на вълчетата от зоопарка обясни в новинарската емисия, че опитомяването им е стандартна процедура, необходима за тяхното отглеждане в плен.

Българските медии, които се мазнеха на Първанов, не посмяха да опонират на претенцията на тогавашния властелин на медиите за смехотворното му самоназначаване за единствен опитомител на вълци в човешката история.

Трудно ми е да избера цитат по заслуги към обслужването на президента Първанов, но все пак да припомня за самохвалството му чрез архива на в. „24 часа”, който беше упълномощен да лъска имиджа на др. президент повече от всяка друга медия.

За странния домашен любимец на Първанов се разбра преди месец, когато той пусна снимки на личната си страница във фейсбук. Тогава се оказа, че животното не е регистрирано, както изисква законът, и екоинспекторите поискаха достъп до него. Първанов пък се похвали в телевизионно интервю, че е първият в историята на човечеството, който е успял да опитоми вълк. ( в. 24 часа 7 април 2011 г.)

В серия от интервюта Първанов настояваше най-сериозно за себе си, като за първия опитомител на вълк в човешката история. Сама по себе си тази самомнителна лъжа е достатъчно безумна- но е особено нелепа като се знае, че най-добрият приятел на човека е всъщност древен роднина на вълка.

Фактът, че добрите приятели на Първанов от Би Ти Ви днес го опровергаха по случайност с кадри от софийския зоопарк, прави смешката тъжна. Защото илюстрира успешното манипулиране на късата памет, на която разчитат, за да държат на къса верижка опитомената аудитория, приучена да гълта безкритично каквото й поднесат в телевизионната паничка.

Вярвате ли, че никой „фактор” в Би Ти Ви не си е спомнил за историята със Зорница покрай днешния репортаж от зоопарка?

Ваша работа. Аз не вярвам. Но вярвам, че и днес в тази телевизия не е позволено да се отправят неудобни реплики към приятеля на началника на телевизията, рекламния бос Гергов.

Лъгали, мазали- карай да върви…вълче влачи, диря няма.”

 

По странна ирония на съдбата най-сълзливото интервю за изчистване на образа на сем. Първанови, в което на вълчицата Зорница беше отредено важно място, беше излъчено по БТВ на 20 септември 2011 г., т.е. точно преди 4 години спрямо избухналата днешна трагедия с вълчицата Лупи. Лупингите в резиденцията в Бояна пред Първанов(и) осъществи тогава интервюиращата Лора Крумова, която задаваше отговори на Зорка Първанова с настояване да потвърди колко верен съпруг е президентът.

Сред вестниците вече многократно се бяха отчели флагманът на преклонението пред непогрешимостта на Първанов „24 часа” и догонващия го в това отношение „Стандарт”: два вестника, оглавявани от две лелки със завиден растеж в кариерата на медийното подмазвачество и в днешно време ( то да се подмажеш на Първанов си е двойна заслуга, автоматично се отчита като плюс и пред приятеля му Борисов, направо две в едно).

 

Линията продължи и „Труд” и след края на мандата на Първанов като президент с въпрос за вълчицата Зорница в едно интервю, чиито финал си заслужава дописването в днешното време.

 

В. Труд, 25 февруари 2012 г.:

– Да ви питам накрая, какво все пак стана с вълчицата Зорница, която отглеждахте в “Бояна”?

Зорка Първанова: – Живее в държавно стопанство, така както изисква законът. Създадохме й условия, близки до тези в Бояна. Тя никога не е живяла в клетка, но не би оцеляла и в природата. Сега за нея се грижат, както го правехме и ние.

Георги Първанов: – Шефът на стопанството, закоравял мъж на около 60 години, почти се просълзи, като ми разказваше как 20 минути стояла като вкаменена, гледайки пътя, по който си тръгнах. Мисля си, че един ден, когато имам повече време, ще напиша “Книга за вълците”. И като метафора.”

 

Толкова за вълчицата- самият той, Опитомителят на медиите, я споменава като метафора. Тя му приляга като овча кожа на вълк.

 

 

17 мнения за “Вълчицата като метафора на избягалия ( от възмездие) Първанов”

 1. За папка гоце освен неизменно-дежурното-ДГД, нищо като за нищото!

 2. гоцэ сырыщныка… Мисля си понякога, с много хигиенни усилия, разбира се, как ще изглежда някога дъното на мерзавщините му, защото очевидно още не го е стигнал!… Как гьонсуратлъкът му например посрещна скандала с архара, за който – поклон и ШАПО пред… смелостта на алтернативната узбекска журналистика, според класациите на “Фрийдъм Хаус”-създавана в страна- 5-та в света по тотален контрол и репресивен натиск върху медиите, като първа в класацията е Северна Корея! Та… една узбекска журналистка там…и един Иво Инджев-тук с истината за бракониерстващия боклук!
  ДЕМОНСТРИРАЙ ПРЕЗРЕНИЕ КЪМ гоцэ сырыщныка – ТОЗИ НЕГОДНИК, КОРУМПИРАН МРЪСНИК И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!
  ЗАПЛЮЙ го и ПИШИ името му само с малки букви и съветски добавки!

 3. А бе каза си гоцето, че не е валат от службата но все си мисля дето като златев е послъгвал с терци пък и с педесета.

 4. НАли той и Марин напускаха руснаците през тумбака на троянския кон наречен руски недвижими имоти в България за който Путин им даваше нефтодолари да си купат гарсонери тука че да ги оборудват с оръжейни вътре и само да чакат да им свирнат от Кремъл да са разфасоват по куфари и така нататък. Тези са увредени още от гърма на Аврора и немат оправане мужиците.

 5. Когато един човек израстне с нужник на двора, това остава изписано на лицето му за цял живот.

  Накратко за гоцэ сырыщныка /по съвета на Стамбо/ – с презрение.

  До 1990 агентът на ДС “гоцэ” работи в Института по История на БКП /ха-ха – имаше и такъв/ и днес има нахалството да се представя за историк. Историк на какво – на лъжливата история на българските отрепки с руско-съветско гражданство и самосъзнание, от 1919 до днес явно и тайно воюващи с България ли?

  След 1990 гоцэ става лидер на БСП и организатор и оратор на антинатовските митинги и цивилизационния избор на българския народ.

  Като 10 години Президент гоцэ сырыщныка ще бъде запомнен с:

  -безбройните си лъжи.
  -корупцията си /мезонета като начало/.
  -комунистическата си отмъстителност за резонен въпрос – уволнението на Иво Инджев.
  -Големият шлем, който направи в полза на Русия с цените на горивата.
  -бракониерството на архари.
  -изневерите, описани в жълтите вестници.
  -раздаването на килограм на най-високия Орден “Стара планина”.
  -продължаващата защита от негова страна на агресивна и вражеска Русия.

  Който иска – да добави още.

 6. Вълците са животни-хищници,които както личи от текста не подлежат да опитомняване.Каква е причината?-изглежда причината е в животинския им нагон да убиват много по-слаби и безпомощни животни, които не могат дори да им се съпротивляват.
  Но какво да се прави-природа, а всекк знае, че животинската природа е непобедима и неопитомняема, особено към такива кръвожадни животни като вълците.

  Всеки интуитивен читател на блога на Иво Инджев би си задал логическо-изследователския въпрос-“А има ли сред хората подобия на вълците-да убиват?
  Не само всеки нормален човек, но и всеки ненормален веднага би се досегил,е има, как да няма и това са КОМУНИСТИТЕ.
  Само че приликата на комунистите-убийци и вълците-убийци е само наполовината, вълците убиват за да се прехранват, а комунистите убиват само за удоволствие или по професионално задължение, с други думи комунистите са професионални убийци, а не натурални(природни). Което означава, че професионалния убиец-комунист е на много по-високо ниво от вълка- убиец.Друга съществена разлика между комунистите и вълците е, че комунистите убиват много хора -по пет, десет, сто, двеста, петстотин, докато вълците са много по-скромни убийци-те убиват по едно животно и когато се наложи, убиват следващо, но никой не е публикувал материал или видео, че вълк убива по няколко заека наведнъж, или няколко сърни.Следователно вълците са много по-слаби и примитивни убийци от комунистите.
  Какво е най-екзотичното , което се вижда в материалите на автора?Един комунист се опитва да опитомни една вълчица, която по природа е убиец.Но на нея не й се разрешава да убива, а гледача и неговите помощници я хранят с месо от животни, които не са убити от тях.Значи комуниста -гледач-президент е ограничил принудително физиологичната същност на животното да убива.Но комунистите нямаше как да бъдат ограничавани-те си останаха убийци до последно-убиваха по задължение, по професия до последния дъх на комунистическия режим, а и след това, но не по професия, а по природа-комунизма ги направи от хора убийци и те придобиха този инстинкт-да убиват.

  При това комунистите убиваха по всевъзможни начини, дори научни. Съветските болшевики са създали научни институти и лаборатории за убийства…Особено след 1940г., когато убиха с алпийски пикел един от най-големите руски комунисти за всички времена в историята Лев Троцки.Но след публикуваните снимки на агонизиращия и починалия ,в мексиканската и световната преса, болшевишкото ръководство се впечатли от ужасаващите фотографии и реши, че не бива да се излагат визуално пред целия свят . И развиха професионалните убийства на изключително високо ниво.

  Това е много обширна тема, не е за сега….

  Какъв в извода?- както комуниста Георги Първанов не е могъл да опитоми вълчицата, така никой никога и никъде не е могъл са опитоми нито един комунист. И вълците-хищници и комунистите-убийци са неопитомяеми.
  Коя е причината-логиката веднага ни води до единствено правилния отговор-инстинкта. Инстинкта и нищо друго.
  Несъществената разлика между двата вида убийци е, че инстинкта да убиват при вълците е природен, докато инстинкта при комунистите да убиват е придобит. Резултатите обаче са напълно идентични.
  Комунистите така са се развили еволюционно, че са дистигнали нивото на едни хищници, да , хищници, но животни.И както всеки човек знае, животинската природа не може да се промени, а елементарната човешка логика пак ни води до извода, че и комунистите не могат да се променят.
  Ако някой не вярва, нека да посочи един нормален човек, който е бил комунист.Ако се намери такъв, веднага Г-Първанов ще бъде информиран , за да започне втори опит.Да, ама не, не става и никога няма да стане, това е невъзможно, както и самия комунизъм е невъзможен и затова комунистите изобщо не се готвят втори път да го започват.Затова и Г-н Първанов досега не е изразил готовност да повтори своя опитомяващ експеримент.
  Горните непретенциозни мисли поне минимално доказват идиотизма на комунизма.

  Изказвам публицистична, научна и морална благодарност към предизвикателността на Г-н Инджев с припомянето на един комунистически експеримент, проведен от български президент-да, напълно безуспешно , но затова пък всичко излезе много смешно.
  Дали ли сме нещо на света??? Дали сме и ще даваме, няма да се даваме!
  Нашето недаване не дава да бъдат дадени някъде многобройните Мочи и Альоши….
  Българския народ е недаващ се народ и не дава цивилизования живот да ни завладее напълно.И точно затова експеримента на един български президент е неуспешен, защото е нецивилизован.
  Добре е, че друг високопоставен комунист не прави подобни опити, впрочем той все още не е станал президент, а че ще става, в това никой не бива да се съмнява.И ще дадем поредния прецедент -пожарникар да стане държавен глава. Дано обаче не експериментира, а като ли че все нещо го провокира…

 7. Не е по темата, но бъка от актуалност. Звучи повече от логично. Авторът на “Дезинформация” Пачепа е повече от сведущ. Той е един от главните поизпълнители на проекта за когото иде реч по-долу и за това си позволявам да дам линк към статията в източник иначе ползващ се с одиозна слава.

  http://www.168chasa.bg/Article/4550774

 8. Чак сега ми се изясни истинската причина за “странната” визита преди няколко месеца на нашия социален министър и вице-премиер Калфин в Русия: Ще вкарваме по най- облекчената поцедура IT специалисти от Русия, като задължително им гарантираме заплати три пъти колкото средната заплата в България! За целта са измислили т.н. “синя карта”!

  Я как се грижат братушките за шпионите си за НАША сметка ,разбира се!

  Вместо да осигури такива заплати за българските IT специалисти, че да останат в България, Калфин се загрижил как да вкара У нас още руснаци и то с гарантирани по-високи заплати от тези на българските граждани!

  Като се има предвид, че професията на IT специалистите може да се практикува от дома, без смяна на местообитаването и руските IT “гении” съвсем спокойно могат да се кандидатират за работа, в която си искат IT компания по света и да работят съвсем легално от дома си, КАК да оценим бодрите “демарши” на вице-премиера Калфин, подкрепени ентусиазирано и от вице-премиера и министър на МВР Бъчварова?
  Като поредното национално предателство????

 9. Излиза така щото РБ да са едни тъпанари!!
  Играят ролята на тъпия ъгъл в любовния триъгълник, а може би на презерватив в акта!!!
  Изобщо какво правят в тая коалиция???

 10. @SMS

  Не разбирам как сте успели да пропуснете злостнoто намерениe на Калфин, за коeто бяхме осветлени от московската преса. Коментирахме в блога през месец март. Припомням Ви параграфa:

  ‘— Облегчить, да. Углубить сотрудничество — это значит, что администрация сделает полегче трудовую миграцию. В Болгарии работает около 10-11 тыс. российских граждан сейчас. Я не знаю, какой процент болгарских граждан, граждан Болгарии, но есть интерес. Есть, например, объекты в области строительства, где фирмам нужны болгарские специалисты. В Болгарии есть, например, в информационных технологиях спрос на специалистов, которые говорят по-русски. Есть возможности облегчить временную занятость и движение на трудовом рынке. То, что я предложил министру Топилину, — это посмотреть, заключить двустороннее соглашение, после которого мы сумеем облегчить максимально все процедуры.'(Калфин)

 11. Аз гласувах за РБ, но нямам усещането, че моята политическа воля има своето ярко представителство в парламента. Ще се замеря с пантоф, ако греша.

 12. @GEORGI NIKOLOV

  Жоро, благодаря за линка, иначе нямаше да го видя. Никой не споменава числото 168, та го забравих. Понеже Преображенски е споменат: имаше едно видео интервю с него, което изчезна от нета и не се появи повторно. Но в архива на frontpagemag си стои Аятолах Путин и ето нещо, на което попаднах едва днес, благодарение на твоето припомняне: http://leninandsharia.com/docs/preobrazhensky.pdf
  Като цяло по темата – там, където липсва солидна фактология, се налага да махам чат-пат с ръце (безпомощно). В такива случаи се чудя дали килограм бивши агенти задължително носят повече ‘credibility’ от един агент.

 13. Everyone else и аз ти благодаря за линка.
  В подобни случаи за мен е валидна поговорката “Няма дим без огън”. И понеже съм завършил право се питам винаги кой има интерес. Като си спомня няколко шумни “изяви” с българска следа, само две от тях, и то в рамките на по-малко от 3 години, първо, убийството на Георги Марков на връх РД на диктатора Живков и “престоят” на Али Агджа в България оставам, да цитирам глапрок Цацаров с “обосновани подозрения” и в двата казуса. Които, в първият случай разследващият журналист Христо Христов ги превърна в железни доказателства.
  Не случайно не дават да се отворят архивите. 500 години трябва да минат за да може всички да имат достъп до всички документи свързани с т.н. ВОВ в раззия. За нас не остава нищо друго освен частица по частица, оттук-оттам да сглобяваме мозайката.

 14. От 9 септември 1944г. свирепи селяни населиха градските пространства и наложиха мрака като обществена норма. Снимката на тоз селур – Първана, брей, изцапа ми екрана.

 15. Владиленд, не е нужно да пишеш с много имена, едно-две са достатъчни, но по-лошо е че си присгрстен на комунистическата пропаганда-комуниидиге измислиха квалификации, които разделят, диференицират и противопоставят определени слоеве ит народа.
  На Девети властта бе дадена на комунистите от съветските превратаджии и първото ОФ-правигелство беше съставено както от “селяни”, така и от “граждани”, но много по-важно беше , че всички бяха комунистически изроди и убийци.
  Каква е разликата между комуниста-масов убиец Трайчо Костов ,комуниста-убиец Васил Демиревски, Лев Главинчев, Титко Черноколев, Васил Коларов, които са “граждани” и масовите комунисти-убийци, които са “селяни”.Да спомена само един “селянин”-Георги Димитров.Добре хайде още един -Тодор Живков.
  Ами никаква, но други си е да се каже нещо малко по-така,нали.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.