“Сделка или да” със Сидеров

Шест партии се разбраха за нов законопроект за промени в Конституцията

23 юли 2015 | 21:15

 

София. След многобройни срещи по инициатива на министър-председателят Бойко Борисов и партийните лидери беше постигнат консенсус за внасяне на нов проект за промени в Конституцията в частта за съдебната власт.
Премиерът Борисов проведе среща с ГЕРБ ( т.е. със себе си- бел. ivo.bg), ДПС, БДЦ, ПФ и АБВ като стана ясно, че за новия проект се събират 160 подписа. Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев анонсира пред журналисти, че се надява да се подпишат 180 депутати. Новият проект ще съдържа консенсусните текстове, а именно — разделяне на ВСС, пряк избор на магистратската квота и усилване правомощията на инспектората.( Фокус)

 

Какво липсва в тази оптимистична прогноза от преди два месеца, оказала се повече от вярна въпреки всички театрални тръшкания?

 

Липсва ( уж) игнорираната, дърпащата се, бунтарската „Атака”, без която нямаше да се натрупат „сензационно” въпросните (повече от) 180 гласа онзи ден в Народното събрание.

 

Сега ни поднасят като „чудо” (уж) ненадейната подкрепа на „Атака”, макар да стана ясно, че с руската партия също са се водили разговори ( т.е. пазарлъци). С други думи „Атака” ни най-малко не е била изолирана и се е намерил начин да бъде „заинтригувана”.

 

Въпросът е каква е търговийката, в която по-скоро от „Атака” са били активната страна. Защо? Много просто: не зависеше от тях приемането на промените, но пък изпускаха влака при раздаването на порциите като награда за добро поведение. И са го изтъргували (доброто поведение).

 

На въпрос дали знае какво е станало в последния момент ( когато парламентарната група на „Атака” е била инструктирана да изостави позата си на борец срещу статуквото, с която се промъква в парламента редовно от 2005 насам) най-яростната атакистка в парламента Магдалена Ташева простичко отговаря днес, че…не знае. Не била участвала в това заседание и затова НЕ ЗНАЕ.

 

Сериозно? И като не е била там, не е чувала какво е станало?

 

Не, че очаквам тя да издава най-сополивите тайни на шефа си, но все пак лъжата й е прекалено издайническа за истината, че Сидеров е използвал златния шанс и без да е „златен пръст” този път.

 

Каква порция е получила руската партия ще стане ясно, когато научим, че Волен Сидеров не е удрял полицай във Варна, не се е държал хулигански в самолета преди това и изобщо- че е набеден. Удареният полицай ще бъде скрит. Всички свидетели ще бъдат обзети от мъдростта на правилото за мълчанието и златото по отношение на златопръстия „спасител на конституционните промени”, който всъщност спасява себе си.

 

Сидеров е инструктиран в духа на заветите на Любен Гоцев, който обяснява в едно свое откровение как и защо той и останалите кукловоди на прехода са приели България да стане член на НАТО. „… разумът и днешната политическа ситуация у нас и в Русия ме задължават да си спомня латинската мъдрост: „Като не можеш да ги победиш, стани техен партньор или съюзник” ( „Политика. Дипломация. Разузнаване. Задочни интервюта с Любен Гоцев”, стр. 53, издателска къща „Международни отношения”, 2005 г.

 

Волен Сидеров и Илия Павлов изненадаха със своята близост неосведомените още преди 20 години.

Ами близостта между Илия  Павлов и Доган в този любовен триъгълник?

Спомнете си „прагматизма” на Сидеров, който се „разбунтува” срещу СДС и се оказа веднага след това пресаташе на главния мафиот на България, шефа на свързаната с Русия корпорация „Мултигруп” Илия Павлов.

 

За останалите му метаморфози няма да припомням- не си струва животоописанието му да отклонява вниманието от прозаично прозрачния факт, че пак е участвал в предаването „сделка или да”.

 

 

24 мнения за ““Сделка или да” със Сидеров”

 1. Волен Сидеров е жалка политическа проститутка, с извинение за грубата констатация. Груба, но вярна.

  И защо не се закичва с РУСКОТО си медалче за вярна служба, като ходи в БЪЛГАРСКОТО Народно събрание? А?

 2. Всичко това го диктуват кукловодите.А те са свързани с Кремъл.Как така най върлите противници на проекта в един глас са *за*.Това са Атака,Цацаров и ДПС.Все едно,че кукловодът им е *плюл в устата*.Едно и също говорят.Има нещо много гнило в тази работа.Не знам с какво ще бъдем изненадани,но играта *не е чиста*.Явно нещо искат да метнат ЕС.Дали са само парите причината или нещата са по дълбоки.
  Не очаквам нищо добро.

 3. Колеги, зарязвайте всичко и четете ТОВА! Български учен със западен интелектуален профил, със световна известност и авторитет, чиито студии върху италианския Ренесанс например са издавани в самата Италия! Един от интелектуалните бащи на обединена чрез културата Европа, министър и реформатор на образованието…достатъчно, става дума за професор ИВАН ШИШМАНОВ…, когото тук ще видите в…гадна, отмъстителна и отвратителна путинайкинска интерпретация! Не могат да му простят руските скотове посланическата мисия в независима Украйна 1918-19 г., съпругата украинка и симпатиите към обреченета от болшевишката лакомия и управлението на отвеяни леви утописти държава-нещастница! Затова пигмеите днес ровят праха му, макар и да са на километри под него!

  http://webkamerton.ru/2015/09/bolgarskie-liberaly-i-ivan-shishmanov-protiv-rossii/

 4. За да има сделка, трябват поне 2 страни. В случая са повече, интересно защо под дулото попада само Атака.
  Всъщност – не е интересно.

 5. Ама, колеги, научихте ли сега, че ПРОФ. ИВАН ШИШМАНОВ (който умира през 1928 г.) бил…фашист!
  Аз отивам по-напред! И ако руският негодник – “автор” на тази гнусотия, прочете блога ни, най- любезно му подсказвам и други отявлени “фашисти” в българската история, определени според неговия критерий, значит, такива българи, които не искат да пляскат казачок и да развавят платочки пред миризливия руски ботуш!

  Вот тебе их, вполне неграмотный в вопросах болгарской истории и культуры товарищ, еб твою мать гебисткую и путинскую!

  Неофит Рилски, Неофит Бозвели, Георги Сава Раковски, Петко Славейков (да, да!-Симеон Радев го определя като “стар русофоб”, а чии думи са “Русия пази човеколюбието си за своите диви азиатски народи, пък нас иска да ни докара до техния хал!”, ВАСИЛ ЛЕВСКИ, Любен Каравелов, ХРИСТО БОТЕВ, СТЕФАН СТАМБОЛОВ, ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ, Димитър Благоев, П.К. ЯВОРОВ, Кирил Христов…
  Напиши ги на челото си, стерво долна сесесерска и не мърси историята и героите ни!

 6. В коментар по-горе беше казано, че Волен е политическа проститутка.
  Ами не е така.
  При проститутката всичко е ясно – даваш толкова, получаваш приятни моменти.
  При Волен и при всички червени политици има една тайнственост, една прикритост, една двуличност, там никога нищо не е ясно.
  Мисля си, че този път сделка може и да няма. Може би от ЕС са били по-убедително, че съдебна реформа трябва да има. Или пък рублите почнаха да свършват – военните разходи в Украйна сега и в Сирия май си казват думата и нашите рубладжии ако останат без финансиране за една нощ ще станат първи Европейци. Това гласуване е може би е първия знак за това.

 7. Доколкото знам, Боленчо има промяна в семейното положение – има син, да му е жив и здрав, та ще му трябват мъни… Останалото са подробности.

 8. Иво, пак си в десетката! Единственият коментар по гнусната телевизия Алфа, имам приятели в България които чат-пат си я пускат за да видят докъде може да стигне в мръсотиите които сама забърква за съдебната реформа допреди гласуването онзи ден е била: “Съдебна реформа ще има тогава когато се спрат всички дела срещу вс”.
  Ясно. Танто за кукуригу. Мижи, да те лъжем. Ти ли ме ритна или сам си паднах.
  Реформите са нероденият Петко на родната демокрация.

 9. Явно ще има конституционни промени, големи толкова, че да не се промени нищо. Руските приходи на сидеров изглежда не стигат и е решил да заработи допълнително, а може и да са последните нареждания от москва. И в двата варианта подаръците на данайците никога не са евтини…

 10. Драги Стамбо,

  През лятото беше отпечатан Дневникът на проф. Шишманов /няколкостотин стр./, 1861-1928 – наистина личност, учен и дипломат от европейска величина, полиглот. И със съответното самочувствие. Гимназия във Виена, следвал в Швейцария и Германия. След срещата си с Вера Засулич /описвана като голяма красавица/ в Женева споменава “…невзрачна женица.” След представление със Сара Бернар се подиграва на преиграването и. Рано прозрял утопията на марксизма /беседвал с Г. Плеханов в Женева/. Приятел и биограф на Иван Вазов, дава безценни свидетелства за последните му години.

  Този дневник трябва да прочете всеки образован българин.

 11. Сега – по темата: предисторията на “Атака”.

  “…През ноември 1905 /след шокиращата загуба на войната с Япония – б.м./ се основава Съюз на руския народ, партия на крайните монархисти и национал-шовинисти. Още на следващата година членската и маса нараства на 300 000 души, като партийни организации възникват дори и в най-малките градчета и в селата. /През 1907 социалдемократите са 80 хил., кадетите – 120 хил. и есерите – 50 хил. – б.м./.
  …Съюзът на руския народ представлява нов тип политическа сила, и то не само за Русия, а и за целия свят: предвестник на фашизма. Членовете и водачите на Съюза, сред които е Владимир Пуришкевич, известен с думите: “Вдясно от мен е само стената!”, са антилиберали, антикапиталисти и антисемити. Те подчертават уникалността на историческия път на Русия, отхвърлят Европа като модел, проповядват необходимостта от върховенство на православната църква над юдаизма и католицизма и настояват за “възстановяване” на родните традиции. … Съюзът има много прилики с отрядите на черносотниците, които извършват погроми срещу евреите и участват наравно с войската в потушаването на протестите на работниците и селяните. След бавния си старт руската десница се мобилизира по изумителен начин, разпространява позиви и вестници, организира демонстрации и шествия в името на защита на самодържавието, православната църква, срещу евреите и европейските посегателства като конституционализма в западен стил.”

  “Сталин”, Стивън Коткин, I том, /стр. 74-75/ С. 2015, 605 стр.

  С нетърпение очаквам излизането на II и III том от трилогията.

 12. Ivo ; ostavi go tozi Boyko Borisov ; pone ot diplomatichno useshtane!!?? No may na teb ti lipsva???!!! Ili te goni PARANOYATA!!!! Ima mnogo po-aktualni temi i kRETENI za jilene !! Uspeh i ne se vtelyavay !!!!
  Само мръсните, мъъързеливи комунисти OT BSP DPS I ATAKA , внедрени от червената ”революция”, ….са гладни за власт….Другите си гледат Работата…

 13. Днес прочетох в един новинарски сайт следното изказване на другаря Болен Сидерович:

  “”Днешното развитие на събитията показва, че евроатлантическата линия е грешна и трябва да се подложи на преосмисляне”, смята Сидеров.
  “Трябва нов тип управление, което да стъпи на друга обществена нагласа и вълна, нека да я наречем евразийска”, каза още той.”

  На някой още да не му е ясно, чии интереси обслужва тази политическа проститутка?! Съжалявам болните мозъци, които биват облъчвани от брътвежите му, и му вярват безкористно. За користните му последователи, е ясно – те го правят за пари.

 14. Сидеров е там, където дават пари. Ако хипотетично му намалят или спрат рублите, и той ще се преориентира бързо-бързо. А и пътуванията на запад май започват да стават проблематични.

 15. Сидерчо има руски медал , а медал се получава само при вярна служба, значи той си изпълнява стриктно указанията от руските си господари. МЕЖДУ ДРУГОТО МНОГО ХУБАВА СТАТИЯ Е НАПИСАЛ 90 ТЕ ГОДИНИ ВЪВ ВЕСТНИК ДЕМОКРАЦИЯ ,, Където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали”

 16. Драги Отбелязвам,

  Както може да се предполага, имам и двете последни издания на Ив. Шишманов “Дневник”-а от 2005 и “Дневник и досиета”.
  Ние с теб сме ясни като библиографско инфо, но колко БГ-политици и дипломати например са прочели казаното и документираното от Шишманов като посланик за Украйна?

 17. Драги Стамбо,

  1:0 за теб. Пропуснал съм “Дневник”-а от 2005-а.
  Колко наши политици и дипломати са прочели документираното от проф. Шишманов за Украйна през 1918-19 ли?
  Вероятно николко, защото не съм чул някой от тях да го споменава. А трябва!

 18. Драги Стамбо,
  сигурен съм, че в настоящия парламент, ако се направи допитване, едва ли има и 1% депутати, които да са запознати с тези книги. Със сигурност обаче има такива, които не са и чували за Шишманов!

 19. Уважаеми ОТБЕЛЯЗВАМ и ANTROPOS, В централния парк на Свищов преди четири години свищовлии издигнаха паметни на своя достоен съгражданин проф.Шишманов,така че не е забравен в единствения син град в България!

 20. Говорим за големи българи – нека почетем и паметта на проф. ИВАН САРЪИЛИЕВ!

 21. Благодаря, Стамбо! Много е интересно – сложих го в архива.

  Алф, поздравления за свищовлии!

 22. Драги everyone else-но колко тъжна е съдбата на Сарълиев- този голям учен семиотик , който събира очите на интелектуална Америка- и когото каскетлиите погват след гадната дата, която не искам и да спомена!…

 23. Скъпи Стамбо, не се ли питаш как прагматизмът и бергсонизмът се оказват заплаха за цървулите с петолъчки? Не допускам, че дори бегло са познавали трудовете на Джеймс, Пърс или Бергсон. Изглежда не са били в състояние да преглътнат интелектуалната аура на професор Саръилиев.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.