Съветският окупатор Толбухин акостира отново на българския черноморски бряг

Ако има по – голямо и грозно нахалство в преследването на антибългарски цели в България от руската арогантност, това е продажността на подчинената й Пета колона в страната. Тя тихомълком даде поредното гръмко доказателство, издигайки паметник на съветския окупатор в лично качество – не просто на някакъв анонимен окупатор и измислен обобщаващ Альоша, а именно на произведения в маршалско звание командващ окупацията на България Толбухин, награден от Сталин с това издигане за безкръвното завладяване на България, от което е последвала жестока кървава баня за противниците на тази окупация- истинските и набедените за такива.

 

Бюстовете на маршала бяха сред първите символи на съветската окупация и комунизма, премахнати от центъра на София и от съветизирания Добрич, наречен на маршала град Толбухин. Тогава това стана възможно благодарение на факта, че самата Русия се опитваше да се освободи от руините на комунизма, под които беше затрупан разпадащият се Съветски съюз.

 

Днес ни демонстрират, че съветският диктат се е завърнал. Кремъл си прави в България каквото си иска с активното съучастие на местните колаборационисти, поздравени на събора край язовир Копринка на 7 септември тази година ( на рождения ден на Тодор Живков) и от депутата Красимир Велчев, личен пратеник на премиера Борисов. Същият , който в качеството си на току – що поел властта министър-председател откри разположения в резервата Камчия руски комплекс „Радуга” (дъга) в присъствието на доказания престъпник Юрий Лужков, кмет и главен грабител на Москва. Борисов мина под дъгата и само незрящите за този факт не искат да признаят, че е по заслуги негласен вожд на Петата колона, която марширува в България благодарение на разрешителния режим за нейните изяви, нареден от най-овластената фигура в страната.
 
Тъкмо в този комплекс, разрастващ се непрекъснато от тогава и превърнат в руски анклав на българска територия, руските специалисти по водене на хибридна пропагандна война и тяхната българска прислуга реабилитираха образа на наместника на Сталин в България. Уж построен за почивката на московски дечица, анклавът се (д)оказа полигон за хибридните войни на Кремъл срещу България. Това е демонстрация на сила в селото без кучета, в което кучелюбецът Номер едно в държавата има „слабост” към руската мечка, която явно го държи на своя синджир.

Руското поругаване на националната ни памет продължава с паметник на маршал Толбухин

Откриването на паметника на 22 септември 2015

2015-09-23
Български лакеи и бивши комунистически величия провеждат хибридната война на Кремъл

Георги Боздуганов, специално за Faktor.bg

Навръх 22 септември – празникът на българската независимост, комунистическите слуги на Кремъл извършиха поредната кощунствена подигравка с националната памет и отечеството ни. В комплекс “Камчия” край Варна бе открит огромен паметник на окупатора на България маршал Фьодор Толбухин, за който в нашите медии се мълчи престъпно. Научаваме за събитието от руско издание (виж ТУК, б.р.), което представят манипулативно маршала като освободителя на България от фашизма.

През 1944 г. сталиновата върхушка умишлено проваля преговорите на българското правителство за присъединяване към антихитлеристката коалиция, с цел да нападне страната ни и да я превърне в част от съветската империя. На 5 септември 1944 г. СССР обявява война на България и на 8 септември нахлува Червената армия.

От тази дата нашата държава фактически губи своята национална независимост. Според сключеното на 28 октомври 1944 г. Московско примирие върховната власт официално се поема от Главното командване на Червената армия, а съставените в Кремъл кабинети на Кимон Гееоргиев и Георги Димитров са само негови помощни органи чак до края на 1947 г.

Наложеният окупационен диктат 

ни струва непосилните 133 милиарда лева, разграбване на националната собственост, 40 000 жертви във войната, без да ни се признае статут на съвоюваща страна срещу

Третия райх и последваща пълна съветизация. Близо 30 000 души са избити от новия болшевишки режим, а броят на преминалите през лагери и затвори по политически причини е в пъти по-голям.

Толбухин, който днес величаем с паметник, командва Трети украински фронт и е първият, който оглавява окупационното съветско управление. Той е провъзгласен от Сталин за маршал заради “военната победа” над страната ни, макар че срещу съветските войски не е произведен нито един изстрел.

Въпросът обаче не е в личността на маршала, той е далеч повече военен началник, отколкото политическо лице, изпълнявало сталиновите поръчки. Важни са символите, които настоящата политика на Путин се опитва да възражда и да набива в главите на българите, извращавайки историческата истина. Първата копка на унизителния паметник тази година е направена специално на 9 май – денят на съветската победа във Втората световна война. И никой да не се заблуждава с възникнали спонтанно случайни съвпадения. В имперската столица работи отлично подготвен апарат от политически служители и офицери на КГБ, които точно са определили и датата на официалното му откриване – 22 септември. На празника на нашата национална независимост трябва да се демонстрира, че тя е временно състояние, докато наложеното с оръжие съветско господство е продължило 45 години, оставило е трайни следи и трябва да се посреща с обречеността на слугинската любов, вместо с ненавист.

След паметника на маршал Жуков в град Стрелча и паметника на червеноармейците в село Копринка, торсът на Толбухин е третият монументален израз на презрителното отношение към отечеството ни само през последните 5 месеца. Иначе казано – това е част от

новата хибридна война,

която се води с дипломатически, пропагандни, икономически и корупционни средства. Вербуваните местни наемни работници са отдадени на подложен русизъм и изпълняват безпрекословно всяка поставена задача, без значение колко е антипатриотична. Упорито се премълчава, че през 1997 г. в Русия е приет федерален закон, според който България е определяна за вражеска държава, воювала срещу СССР. Това се прави напълно умишлено, защото иначе няма как да се обясни величаенето на тези, които са ни обявили и продължават да ни считат за врагове.

В България вече са приети два закона с предвидени наказания за извършените комунистически престъпления и никой не бива да забравя, че терорът и безчинствата станаха държавна политика под дулата на сталиновите танкове. В европейските страни комунизмът бе осъден и приравнен с нацизма. Полският сейм официално окачестви инвазията на “освободителната” Червена армия като “втора окупация” и изготви закон за премахване на паметниците от комунистическия период. Започват по списък. В градовете Нова сол и Пененжно събориха първите. Литва и Естония се готвят да направят същото. България обаче не е Полша, нито някоя от преживялите съветска тирания прибалтийски републики. Тук

ваксаджийството на руските чизми

е белязано с особен ентусиазъм и очевидно е добре заплатено. В центъра на последното събитие главна роля заема бившият първи секретар на ЦК на ДКМС Станка Шопова, някога издигната на този пост лично от Тодор Живков. Ръководеният от нея фонд “Устойчиво развитие за България” съвсем официално е в тесни връзки с редица руски организации. Паметникът е обявен за издигнат в съучастие.

Днес докато хиляди хора се борят за премахването на монументите на Червената армия в София, Пловдив и другите паметохранилници на съветската агресия, общинското ръководство на град Варна и Министерството на културата не искат да си дадат сметка, че “Камчия” е туристически комплекс на българска територия, а не анклав, ексклав или окупационна зона на Руската федерация. И никое късче българска земя не може да се превръща в център за водене на пропагандна война и поругаване на националната памет.

44 мнения за “Съветският окупатор Толбухин акостира отново на българския черноморски бряг”

 1. Бях свидетел, когато работници монтираха въпросният паметник на 3ти септември пред входа на балнеосанаториум Здравец в Камчия.

 2. Защо направо не поставят бюст на Сталин, а и на Берия? Въобще има ли държава от бившия соцлагер с паметник на който и да е от съветските генерали-окупатори? Ние тук имаме, както и паметник на един доказан-не и за премиера ни-извършител-или най-малкото съучастник-на престъпления срещу човечеството-Тодор Живков. Е, някой да ме поправи ако греша….

 3. От калпаво тесто сме измесени българите, това е безспорно. Поредното доказателство бе че в свободна от соца БГ, в БГ която е част от ЕС, дойде два пъти на власт Бойко Борисов, сина на Тодор Живков, точно този който искаше да направи БГ 16та Съветска република. Просто сина върви по стъпките на бащата в амбицийте си да направи успешно, неуспошния опит да прати страната ни в Евразия. Но ако болшинството от този БГ народец иска това, а живеем в демокрация все пак, където мнозинството определя ориентацията, то може би трябва да свикнем с мисълта че в рамките на житейския път на Т.Живков 2 официалният език в БГ ще стане руския.

 4. В такива моменти изпитвам огромен срам, че съм българин и имам подобни “съотечественици”, а най-жалкото е, че всичко това се извършва под благосклонният поглед на М-во на културата и разбира се, на неговият “Началник”, чийто началници изглежда доста яко са му дръпнали юздите напоследък! Гнус, огромна гнус!

 5. Абе ние толкова много ги лъжем руснаците, че тоя паметник е за анимация да идват руски туристи и да плащат. Иначе ако паметникът е без разрешение за строеж трябва да се махне. НЕЗАБАВНО.

 6. Народ който гледа безмълвно стърчащите и новооткриващите се паметници в прослава на окупатори какво е МЪРША нали?

 7. Дълбоко възмутен съм от случващото се и в частност-с паметника на Толбухин!Искам да припомня,обаче,че до ден днешен всички автомобили от област Добрич носят полицейски номера с буквите Тх…….!И никой не си направи труда да намери друго буквено съчетание за тези номера.До колкото си спомням,подмяната на автомобилните номера стана по времето на ОДС!Дано да греша.

 8. Покрай горчилката (на сутрешното кафе) се сетих, че в такива случаи един приятел казва: ‘Тoday is a good day to be abused.’

  Време е да се отнесем отговорно към списъка с имената на родоотстъпниците. Не само историци, журналисти, политици, академици и т.н., но и всички функциониращи класове и подкласове административни мишки, които с подкупните си подписи и разрешителни продават България. На място и веднага се вписват имената им, че те са нещо като като птица феникс: покриват се, изпепеляват се при нужда и се възраждат за ново предателство в името на Москва.

 9. ПРИЗОВАВАМ БЪЛГАРИТЕ ОТ ВАРНА ДА НАМАЦАТ ПАМЕТНИКА НА ОКУПАТОРИТЕ И АГРЕСОРИТЕ , ПЪК ЕДИН ДЕН КАТО ДОЙДАТ НАЦИОНАЛИСТИ НА ВЛАСТ ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ПОРОБИТЕЛЯ

 10. Според скромното ми мнение най-виновен за издигането на това ново руско чучело е лично Бойко Борисов – в качеството му на Премиер.
  Защото издигането на позорен паметник на последния пряк поробител на България през 1944 не е лична работа на Станка Шопова и на предателската и организация, а пряка обида за България и гражданите и.

  1. Ако Борисов не е знаел за откриването на паметник на Толбухин /едва ли!/, сега казва на Военния министър да изпрати един взвод сапьори и точка. Никой копче не може да му каже.

  2. Но ако той се направи на разсеян в характерния си стил и остави безнаказана тази поредна руска провокация, това за пореден път ще докаже на българското общество и на западните ни съюзници, че Борисов е жалка руска марионетка.
  Заинтересувана единствено от това да безкрайно и безнаказано увеличава личните си авоари.

 11. А кога в България ще се появи паметник на Победителят в Студената война и Освободител на народите от Източна Европа от робуването им на Империята на злото?

  Кога в България ще бъде построен паметник на Роналд Рейгън?

 12. Е това вече е прекалено.Ние искаме да се освободим от окупаторите и техните нишани,а нашите глупаци путинофилици ни издигат нови.Съвсем са си загубили акъла.
  Ами дайте тогава да караме подред и да издигнем следните паметници:
  1.Василий втори- българоубиец
  2.Баязид 1 Светкавицата
  3.Толбухин,Жуков,Сталин и още и още.
  Каква е разликата между горните поробители?
  Нито по брой избити,нито по заграбени богатства,нито по обеднели и разорени българи.
  За всичко това е виновно нашето чучуло,което имаме за министър председател Бойко Борисов.
  Дава ли си сметка,че като служи подмолно на руснаците,извършва национално предателство.
  Но ние помним,пък сме и гласовити и речовити.
  Клоунът му Божидар Димитров не може да го спаси за истините ,които ще останат в историята.Там се помнят и националните предатели.Даже са по забележими.Няма да му се размине.

 13. @ Отбелязвам

  Точен сте за лицето Борисов!

  Продължавам… със закона за военните паметници, където е посочено:

  (2) Министърът на отбраната или оправомощени от него длъжностни лица упражняват ръководство и контрол по проучването, регистрирането, картотекирането, опазването, поддържането, възстановяването и изграждането на военните паметници, намиращи се на територията на Република България.

  И ако дефиницията за военен паметник е ‘недвижимо материално свидетелство в памет и прослава на военнослужещи от БЪЛГАРСКАТА армия, взели участие във война, водена от БЪЛГАРСКАТА държава, на загиналите БЪЛГАРСКИ военнослужещи при участие в операции и мисии извън територията на страната и при изпълнение на служебния им дълг в мирно време при защита на населението, както и на участниците в БЪЛГАРСКОТО опълчение по време на Руско-турската освободителна война и на участниците в Македоно-одринското опълчение’
  то тогава КАКЪВ СТАТУТ ИМА ТОЗИ ПАМЕТНИК?
  ВОЕНЕН ПАМЕТНИК НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА?
  ЧАСТНО РУСКО КАПИЩЕ?
  ‘ЕЛЕГАНТНА ПАРКОВА ПЛАСТИКА’??
  В КОЙ ПУБЛИЧЕН РЕГИСТЪР Е ВПИСАН? КОГА? ОТ КОГО? С КАКЪВ ПРОТОКОЛ?

  Въпроси, които журналистите ще зададат още днес.

 14. Колкото до голямата личност Роналд Рейгън! когото разбираемо, споменаваме често. За съжаление, солидната пропаганда срещу него (и от изток и от запад) е дала резултат. И днес много хора, без способности за съждение, вярват, че Горбачов е този, който освободи Източна Европа. Всъщност най-често май споря за политиката на Рейгън. И то с американци и канадци – те провеждат най-злостните атаки.

 15. Отвратителна гавра с историята, паметта и морала!
  Позор за продажните скотове с български имена, които са направили възможно това нагло кощунство!
  Но- офтопик и не съвсем- как оценявате абсолютната абракадабра “горещи точки”-бежанци-Меркел- ББ” (търсещ демонстративно подкрепата на вицепрезидентката “Марги” (прескачам коментара за мутренския стил и маниер)?

 16. Ти да видиш?!
  А в червения северозападнал Видин преди години, в една нощ, от аналогичния паметник беше свален бюстът на маршала, а надписът – изтрит. Днес, върху съответно надписаната гранитната колона стои бюстът на Христо Ботев!
  Ако все още се намират варненци-българофили, приканвам ги да почерпят от видинския “почин”.
  Драги, ОТБЕЛЯЗВАМ, какъв ти взвод сапьори – два колана и един тракторист са му много… Виж, за монтирането на нов бюст /чий – нека решат варненци/ще трябва автокран или поне високогабаритен мотокар-повдигач. И нещо очевидно остро дефицитно – политическа воля и обществена нагласа.

 17. Прави сте приятели!

  ПАМЕТНИК НА РОНАЛД РЕЙГЪН В СОФИЯ!

  ПОДХВАЩАМЕ ИНИЦИАТИВАТА!
  АЗ ИМАМ БЮСТ, ПОРТРЕТИ, ШЪРТОВЕ ОТ КАМПАНИЯТА, ЗНАЧКИ, -половин музей.
  В ДЕНЯ НА СМЪРТТА МУ БЯХ В ДРУГА ДЪРЖАВА, НО ЧАС ПРЕДИ ОТВАРЯНЕТО НА ТРАУРНАТА КНИГА В ПОСОЛСТВОТО НА САЩ БЯХ НА МЯСТОТО.
  ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ РЕЙГЪН, ЩАСТЛИВИ СМЕ, ЧЕ КАТО МЛАДЕЖИ БЯХМЕ ТВОИ СЪВРЕМЕННИЦИ, НА КОИТО ТИ ДАДЕ НАДЕЖДА!
  ТИ ОБЕЩА И ДОНЕСЕ СВОБОДАТА НИ, НЕЗАБРАВИМИ РОНИ!
  ПОКЛОН! ДАНО БЪДЕМ ДОСТОЙНИ ЗА ПАМЕТТА ТИ!
  СТРАШНО ЛИПСВАШ НА ХОРАТА КАТО НАС, НА АМЕРИКА И НА СВЕТА!…
  ЕДИН РОМАНТИЧЕН ПОЕТ КАЗВА (в дословен превод)
  “И тихи, пусти полета, докъдето стига погледът… НЯМА ВЕЧЕ РИЦАРИ,/ а толкова липсват на сърцето, че то се разкъсва от мъка по тях…”

 18. Хора, помнете кой какво прави в държавата ни поне през последните месеци и години.
  Помнете кой бездейства с власт, кой подписва за да ги има тия бутафорни паметници, кой бърза тичайки да им се покланя.
  Помнете, па и си запишете, ако не помните кой какво е правил от управниците ни!
  И като дойде Видов ден тогава си спомнете за унизителните дни които сме изтърпяли под тяхно управление и … пак гласувайте за тях, като ви харесват!
  Който обаче има акъл, помни рода си и му е мила родината знае как да постъпи тогава.

 19. Скъпи приятели, цялата наша нетърпимост към всички тези гнусни прояви на хибридната руска война срещу България трябва да придобие публична изява! Трябва да покажем на управляващите, че освен реформи, нашата държава се нуждае от пресичането на всякакви посегателства на Кремъл и неговата агентура у нас към страната ни! Даже бих казал, че това е първостепенна задача, защото зависимостите ни от Русия са основната причина България да бъде най-бедната европейска държава. Тези зависимости ни доведоха до, подобен на руския, мафиотско-олигархичен модел на управление. Нека не забравяме заветът на Валерия Новодворская, че най-важно е да се отървем от съветските паметници (каменни и морални)! Нека се поучим от това, което правят по въпроса нашите приятели, членове на ЕС – поляци, латвийци, естонци. Да напомня и за още една скорошна гнусотия на руски дипломат в България. Пак на националния ни празник, 22.09., руския консул в Русе Владимир Колиманов, участващ в тържествата в В.Търново, най-нагло, в разрез с протокола, си позволи да постави на паметника на Независимостта руския венец над този на българския президент! Ето още една нагла демонстрация на руското превъзходство над България. Добре, че поне отговарящия за протокола, е отстранил венеца от там след 15-тина минути. Иначе, никаква реакция от Външно министерство, родни политици, родни медии!

 20. Къф бюст, кви 5 лева. Не чухте ли сутринта че, баце получил хабер от султан Ердоган, че 10 милиона бежанци са се засили към територията МУ. Бас ловя, че първата му “мисла” е била е каква “работа” МУ се отваря за усвояването на, смятайте сами, 10 000 000Х 6 500 евро (на калпак) и по корупционните схеми наложени лично и начело и през двете МУ премиерствания половината е за него.
  Всичко останало е шменти-капели.

 21. От фейсбук профила на кметския гербер Портних:

  Фестивалът “Золотой Витязь” вече се е вписал в културния календар на града и има своите верни почитатели. Това споделих с Николай Бурляев – президент на фестивала, и с групата творци – представители на ансамбъл „Лидер” на МЧС, артисти от Иркутския театър и др. Николай Бурляев припомни, че „Золотой Витязь” е започнал с литературен форум, организиран през пролетта в СОК „Камчия”, а сега вече съчетава всички видове изкуства.

 22. Перифразирайки добронамерено заглавието на статията, бих казал,че съветския окупатор никога не е напускал територията на България, а новия паметник на Маршал Толбухин само допълва колекцията , която комунистическата сган създава повече от 70 години.
  Преди няколко месеца изразих убедеността си, че комунистите ще строят още символи на съветските агресори-статията и фотографията категорично потвърждават моето скромно предвиждане.
  Да обявим викторина -коя ще бъде следващата мърсотия от комунистическата помия?
  На позналия ще бъде връчен Джони Уокър -Блу лейбл!

 23. Вижте само какви хитреци са комунистите-убедили са десетина млади момичета, които вместо парадна, или представителна униформа(костюм), са с джинси, което е демонстрация на неуважение към съветския маршал-агресор.
  Но пък демонстрация, че младите хора почитат паметта на един от съветските окупатори.
  Тези девойки един ден биха разбрали в каква гнусотия са участвали, впрочем ако са комунизирани нищо няма да разберат, язък само за младостта им и хубостта им, явно морал и достойнство нямат.
  В действителност сред българските жени има и много красиви комунистки.

 24. Драги Стамбо,

  Идеята за Паметник на Роналд Рейгън в България я обмислям от години. И за финансирането съм мислил. Сигурен съм, че хиляди българи от целия свят ще дарят каквото могат за проектирането, изработването и построяването му.
  1.Създаване на Инициативен комитет.
  2.Популяризиране на идеята тук и сред българските емигрантски общности.

  Не е много сложно.

 25. Г–н Бойчев за какви медии говорите,та те всички са руски и станели нещо такова мълчат ,независими медии във България няма.А това в Камчия е поредната гнусотия.

 26. Време е за една масова “разходка” до руската зона в България анклав “Камчия”

 27. Какво ни пречи да бъдем принципни като поляците? Точно сега демонтираха паметника на съветския маршал Черняховски, загинал на полска земя през 1945 г. Руското МО им пратило някаква тъпа протестна декларация, че така “възраждали нацизма”?! Черняховски, за разлика от дебелия Толбухин, поне е загинал на полска земя. Но поляците решиха: “Не ви щем ни меда, ни жилото. На си ви паметника и марш!” За подобен акт е нужно и държавническо мъжество, и силна вътрешна подкрепа от населението, от партиите, от обществото. У нас ги няма. Съществува аморфна маса от скрити, явни и полуявни русофили, които формират хранителна среда за ГЕРБ-ове, сидеровчета, цоковци и боковци. Резултат – в Полша свалят съветски паметници, а у нас ги вдигат. Докато вдигаме паметници на СССР, ще газим същата тиня и ще дъвчем същата помия.

 28. Kато го глвдам този паметник, май е същият, който беше издигнат в Бургас на ъгъла на сегашния булевард “Демокрация” – бивш толбухин, и улица “Гурко” срещу Трета поликлиника. Тогава и комплексът, който днес носи името “Лазур”, се казваше толбухин. Махнаха го и мислех, че са го цамбурнали някъде в морето, а то какво било – запазили го някъде червените боклуци и днес отново ни го навират в очите!
  Но така е, като мнозинството българи са за мирен преход и да не ровим в миналото!

 29. Г-н Бойчев, Вашето предложение за съпротива срещу комунистическата пропаганда, която Вие наричате “война” е напълно невъзможно за реализация.
  Причината е една-единствена, срещу комункстическа пропаганда се борят само антикомунисти. В България те са малко, слаби, неорганизирани, несполотени, непринципни и задължитлно бедни и невлиятелни.
  А обективно няма и не може да има никакъв вид война, дори “хибридна”. Ако допуснем все пак в интерес на добронамерения анализ, че има война, която се води от Русия, кой е противника? Не може да има война и “военно-хибридни набези”, а да няма противник към когото са насочени тези набези. Пак в интерес на добронамереността, нека хипотетично долуснем, че противник е държавата България. Но до този момент нито една държавна институция или държавник не е регистрирал или реагирал на “войната” от Русия.
  Има война срещу една държава, но тя не знае, що за война е това. Както навремето в студентските среди вървеше нещо като виц-шега, “абе аз съм спал с Мима ама тя не знае”.
  Каквито и войни да има, те са явни и двустранни, не може да има война и само един противник, в случая Русия, а обекта на военннте действия да не знае и не реагира.
  Ще прибегна отново до “течния способ”, открит по съвсем научен път от автора на блога, който се игнорира по всички линии, медии, организации , държавници, политици, академици и всевъзможни циници.
  Защо се игнорира ли-ами защото е уникален, всеобхватен и обективен.В Българията не се нарушава традицията да не се обръща внимание на истински неща…..
  Истината е, че съществуват три центъра на комунистическа пропаганда, насочена срещу нормалните българи, но не срещу държавата България.

  – Основния център е комунистическата партия БСП и свързаните с нея многобройни партии, организации, комитети, дружества и др.
  – Втория център е самата държава и властта(Правителството), заедно с многото държавни институции-Президент, Министър-председател, Съд,Прокуратура, служби за сигурност, науката и образованието в лицето на БАН, Министерството ма образованието и прословутите държавни и корпоративни медии, начело с комунистическата БНТ

  -Третия център е държавата Русия и нейните институции, които подготвят , провеждат и контролират своите пропагандни кампании.

  Трите центъра са във много тесни и стриктни взаимоотношения, видимо и невидимо,гласно или мълчаливо изпълняват задачите.
  Кое е основното, базисното, което свързва тези три центъра-неизбежната, неотслабващата и непобедима комунистическа пропаганда с актуалните ъпрейдвания. Кои са нейните съставни-въпросът е убийствено елементарен-символика, измамна и брутална историография, героика, произведения на комунистически автори, колективи и др., постоянни прояви и акции в името на някакви “приятелски” и “братски” отношения между българския и руския народ, каквито въобще не съществуват в живота и междудържавните отношения.
  Така оформениния пропаганден триъгълник е изключително здрава основа на всестранната комунистическа пропаганда, водена от двете държави и комунистическата партия у нас-БСП.

  Потвърждение на тази теза се дава от от най-високо място в Република България-Държавния глава!
  Следва..

 30. Как държавното ръководство и властта на Република България подкрепиха акцията на комунистите при откриването на поредния паметник на съветската агресия срещу страната?

  Отговорът е убийствено кратък и символичен-С МЪЛЧАНИЕ.

  Защо Президента Г-н Плевнелиев мълчи по повод на тази комунистическа акция-защото прекрасно знае, че това е поредната руско-комунистическа операция, а той не влиза никога с спор с комунисти и руснаци.Защо-защото и самия той е комунист.Който не вярва, нека прочете следното.
  Откриването на паметници на територията на България, сиреч на държавна територия задължително се следи изключително внимателно от няколко служби,като поне две докладват по служебен ред в Канцеларията( Кабинета) на президента( на съответните му съветници).

  Не съществува абсолютно никакъв шанс, Президента да не е знаел за комунистическото мероприятие, ама съвсем не е възможно да не е знаел.
  Да допуснем, обаче че действително не е бил информиран за него, но след като вече то бе отрaзено в пресата, този вариант напълно отпада.
  На кого се открива паметник? -на Съветсккя Съюз и на никой друг.
  Малко хора и още по-малко комунисти знаят, че всеки съветски маршал е под егидата и юрисдикцията на самата държава-СССР и самото правно название на воинското му звание е “Маршал на Съветския Съюз”.
  Въпреки, че и двата фактора са покойници-Маршал Фьодор Толбухин умира през 1949г., а Съветския Съюз умира през 1991г., смисъла и стойността в политическо, военно, историческо и оперативно отношение на двата фактора по отношение на нашата страна Царство България не може да бъде променен. Съветския Съюз ни обявява напълно безпричинно война , а военната операция е извършена от Трети Украински Фронт с Командващ фронта Армейски генерал Фьодор Толбухин и Началник-щаб на фронта Генерал-полковник Сергей Бирюзов.
  Извършеното нападение, окупация и комунизация на страната е неоспорим акт на агресия. Съществуват и два документа в потвърждение на това-Нотата на Съветското правителство за обявяване война на България и Обръщението на Командващия Трети Укр. фронт към българския народ.

  Тези два документа засега не се изучават в България на нито едно ниво в образователната система по изрична негласна забрана на комунистическите власти.
  Държавното ръководство на страната в лицето на президента( президентите) никога не са изразявали отношение към Съветско-Българската война и съветската агресия срещу българския народ и държава
  Днес тази практика, наложена от комунистите стриктно се спазва и от настоящия Президент Г-н Росен Плевнелиев.Неговата отговорност и дисциплина към комунистите са н най-високо ниво.

  Не съществуват и минимални предположения, че до края на мандата си той ще промени поведението си.В противен случай, обективността и самото събитие не биха му позволили да изрази положително отношение към тази война.А да изрази реално, истинско отношение към нея, това би довело до антисъветски и антикомунистически фрази, които един комунист и посмъртно не би си позволил.
  Поне аз не съм открил досега Г-н Плевнелиев да е всел отношение към последната война, която е обявена и проведена срещу България.
  Тази негова позиция напълно съвпада с позицията на комунистическата сган-или тотално мълчание, или пълно извращение на това събитие-СБВойна.
  Нека всеки истински българин да прецени дали Г-н Плевнелиев е комунист или не. Ако не е комунист, остава единствения вариант да е човек, но кой истински човек-българин не би взел отношение към тази война.Да не говорим Държавен глава…
  И на сайта на Г-н Инджев едва ли ще се намери някой, който да се впечатли от “престъпното мълчание” на президента. Фразата я взаимствам от изследователя Г-н Боздуганов, използвана съвсем справедливо по отношение на медиите в страната, които са комунистчески по принцип.

 31. Акта на поругаване на Деня на обявяване на България за Независима държава от страна на държавата е може би най-циничната проява към Българския народ в най-новата история на страната.

  Властите в България допуснаха съвсем съзнателно реализирането на комунистическата мърсотия по възможно най-пренебрежителен начин към историческото събитие от 22 септ. 1908г.
  Да се допусне откриване на паметник,който е символ на агресия срещу същата страна точно на същата дата,когато тя е обявена за независима и този ден е обявен за държавен(национален) прзник може да се изтълкува единствено като реабилитация на комунистическия режим и признаване за валидна широкомащабната комунистическа пропаганда на Съветския Съюз и днешна Русия,както и комунистическата пропаганда в България от Девети септ.1944г. до днес.

  Какво реабилитира държавното ръкводство на България :
  -признава за вярна комунистическото тълкуване на Съветско-българската война,а именно ,че Съветския Съюз е “освободил” България от някакъв “фашизъм”.Но истината се намира в самия съветски документ-Нотата на Съв. правителство за обявяване на войната срещу България.В текста не се говори нито за фашизъм,нито за освобождение.Което означава,че България не е била окупирана,за да бъде освобождавана.Но дори и да е била окупирана,това е работа на българите и тяхната държава.Никой не е искал от Съветския Съюз никакво освобождаване.
  -.признава за валидна комунистическата квалификация,а именно че България е била “фашистка” държава.
  – насърчава българските комунисти да продължават по същия начин поругаването на достойнството на нормалните български граждани
  -категорично застава на страната на днешната руска пропаганда,чиято основа е ортодоксалната съветска пропаганда.Г-н Плевнелиев и Г-н Борисов безусловно демонстрират пред държавното ръководтсво на Русия пълно съгласие с неговото отношение към съветската агресия,което напълно съвпада с комунистическата пропаганда в България в миналото и днес
  -показва пред европейските страни,че смята за правилна комунистическата пропаганда за ВСВ и в частност за Съветско-Българската
  -демонстрира пред нормалните българи и европейските страни,че индиректно не признава Закона за обявяване на комуснитическия режим за престъпен.
  – демонстрира,че никаква “декомунизация” не проведена в България.

  И в края на краищата категорично демонстрира че държавата България е комунистическа!

 32. По силата на контраста тази статия ме подсети за нещо, което видях и ме развълнува преди време близо до един перон на централната гара в малък германски град. Става дума за голяма паметна плоча на 37 поименно назовани местни роми, които от този перон са били откарани в концлагера Аушвиц; върху паметната плоча с големи букви пише “Да не забравяме!”; около нея има отлично поддържани цветя. Така една цивилизована нация държи будна историческата си памет и съвест. Така, както е описано в статията, една безсъвестна и безродна шайка изтрива историческата памет на нацията си. Тaзи шайка трябва да бъдe съденa за държавна измяна.

 33. Паметника на маршалчето е най- дребния повод за търсене на съдебна отговорност на развилнелите се руски храненици. Само като си помисля за трите измекярски проекта в енергетиката, гръмналата банка, мултирашката групировка барабар с университето и двете прасета и познайте защо го нема прокурора….
  Навремето умен човек ми казваше: Георге, власт се взима, власт се не дава.

 34. Добър ден, г-н Инджев. Докато пиех сутрешното си кафе и търсех видеа за гледане в YouTube, попаднах на някой си Георги Жеков, който Ви плюеше по най-отвратителния начин. Глътнах си граматиката и дори не го догледах.

 35. Към Мария:

  Питал съм го лично колко му плащат от руското посолство да им върши най-калната работа от позицията на плашило, което бабите и дядовците да сочат на децата като антикомунистически върколак и по този начин да им обясняват най-простичко защо не бива да стават антикомунисти. Но на тази тема въпросният няма отговор и продължава от години да се бори най-яростно именно срещу антикомунизма на доказани противници на комунизма за кеф на комунистите. Самоназначил се се е за велик инквизитор на антикомунизма, който има правото да определя кой да не бъде антикомунист.
  Дори и да не е платен, просто толкова си може. Избива му пяната на комплексар с доста ниско чело, за да схване, че волно или неволно е тояга в ръцете тъкмо на онези, които той призовава да бъдат удавени в кръв като единствено решение на въпроса с възмездието срещу комунизма- неоценима услуга за другарите и другарките, които вменяват такива намерения на всеки техен опонент и така обосновават необходимостта да държат в подчинение червените ескадрони- защото навън дебнат страшните жековци с кървавите брадви в ръка. Точно такива, като него, послужиха отлично за консолидацията на БКП\БСП през 1990 г. Плодовете от онези пропуснати шансове, когато другарите бяха плашени и държани в зависимост от старите си господари чрез внушенията за мнимата заплаха от разправа с тях ( подклаждана от жековци), берем и днес.

 36. Уважаеми Георги, като че ли се опитвате да омаловажите откриването на символ -паметника на съветската агресия срещу България.
  Второ, говорите за съдебна отговорност, но не казвате на кого да бъде връчен обвинителния акт от Прокуратурата.
  Говорите за някаква неидентифицирана , неполитическа категория “руски храненици”, което е дълбоко погрешно.У нас подобни акции се движат не от “храненици” или “гладници”, от комунистите.
  И няма никакво значение държавата в чиято почит се откриват паметници дали се казва СССР или Русия, а имало ли е “съветски храненици” ?
  Дори да има и друго название тази държава, българските комунисти ще си останат пак комунисти, без никакво значение дали се определят на русофили или социалисти, или левичари.Те са придобили просто един идиотски инстинкт и няма факти и фактори, които да ги вразумят, тяхната дивотия е уникална.

  Неправилно свързвате банки и др. институции със ксъветско-окупаторската символика.
  Българската държава в основата си е комунистическа и проруска, всякакви други епитети разконцентрират евентуални среди и личности да се притивопоставята на комунистическата сган.

 37. Уважаема Мария,
  Г-н Жеков е автентичен и силен антикомунист, но неговото ограничено ниво в някои отношения, не му позволява да вникне по-дълбоко в комунистическия идиотизъм.Той е принципен антикомунист, но повърхностен.
  Не може да направи детекция в комунистическата машинерия кой какъв е бил, а не е имало възможност да бъде друг, или ако е могъл, бил е обречен в много отношения.
  Подвел се е по Георги Ифандиев и демонстрира безогледна ирония и упреци към хора, които са били в многостранния спектър на комунистическия режим.Били са някакъв фактор, а не лагеристи и затворници.
  Те не могат да рзберат, че тези, които бяха напълно безкомпромисни към режима или бяха убити и затваряни или екстрадирани.Но не всеки е могъл да достигне това ниво.
  Колко са тези като уникалния антикомунист Георги Заркин или Володя Наков( страхувам се че не цитирам точно името му).
  Или Борис Арсов и още няколко десетки подобни на тях.
  Не бива никой да му се сърди на Г-н Жеков, това може-това прави, но че разобличава комунистическата сган, в това няма съмнение.Не е регистриран нито един комунист, който ласкаво да говори за него, както нито един комунист не прави същото към г-н Инждев. Разликата ори двамата е в нивото и спектъра на техните антикомунистически позиции и действие.Но и двамата водят самостоятелна бирба срещу комунистите и съветско-българската комунистическа пропаганда.Антикомунизма е широко житейско и морално поприще, поведение, убеждение, действия и др.
  Не могат всички антикомунисти да се борят с оръжие в ръка срещу комунистическата сган, както други антикомунисти с перото.

  Основата на иронията на г-н Жеков към Г-н Инджев е факта, че последния е бил вербуван за агент на ДС. Но Жеков не иска и не може да вникне, че това е била напълно регуларна практика на комунистите, и самия той да е бил на мястото на Г-н Инджев същата процедура би била приложена и към него.И е под съмнение дали е щял да се противопостави на оперативния работник. Много малко са тези , а може би и няма такива, които са казали на вербовъчния офицер :” Ама чакайте др. Иванов, кой и какъв сте Вие, че да ме вербовате да ставам агент на комунистите (ДС), аз не мога да ги гледам, че да им служа, я си гледайте работа и не ме търсете повече, желая Ви успешни вербовки, но
  мен ме оставете на мира, хайде да ставаме, че имам среща с приятелката си”
  Я нека с Г-н Ифандиев да посочат такъв силен журналист и тогава да се подиграват на други, които не са се противопоставили на ДС.
  Нещата не бяха толкова прости.

 38. @PanAmerican
  Едва ли. Иво Инджев е толкова здраво позициониран, че е изключено “колеги” да го заяждат поради повърхностност. Нищо принципно няма в едно такова отношение към топ-журналист, който е уволняван, защото е неудобен и който последователно се бори против руската напаст.

 39. Драга Симпатизантке,

  Къде съм казал,че Иво Инджев някой го “заяжда” поради повръхностност.Вие внимателно ли следите какво пиша,или повръхностно.

  Точно обратното,поради повръхностностност от страна на почти цялата армия от журналисти,поне аз не виждам някой да се опита да импонира на изследванията ,анализите и изводите му.

  Уместно е отново да се спра на основното му изследване “Течна дружба” и по повод на една моя близка,която ме пита защо все използвам думата комунист и комунистическа пропаганда респективно.
  Дадох й отговор,който е следния.

  Най-важната държава ,с която България е имала и има отношения(най-мащабни) е Русия,а в близкото минало Съветския Съюз.

  Официалната пропаганда на комунистите ,комунистическата държава,комунистическите организации,комунистическата преса ,радио и телкевизия,както и законодателството в някои отношения,нормативни и пропагандни дкументи,правила и др. определяха Българо-Съветските отношения синтезирано и ясно като “Вечна дружба”.
  Всеки,който трябваше да се замисля и анализира тези отношения,трябваше да ги пречупи през тази “дружба”.Дипломатически,икономически,военни,културни,исторически,спортни,религиозни и други връзки и отношения между Съветския Съюз и Народна Република България,трябваше неизменно и единствено да влязат в рамките на тази фраза -ВЕЧНА ДРУЖБА.

  Всеки,който не я признаваше за валидна рискуваше да попадне в полето на негативизма,предубежденията и контрареволюционизма,ревизионизма и др.

  Коя е основата на този статус на Българо-Съветските отношения,наречени “Вечна дружба”.

  Това са отношенията между двете комунистически партии(банди) БКП и КПСС,които преди да бъдат назовани така са имали и други названия,но все са си същите-двете организации са комунистически.
  На държавно ниво,което е и същото като уж “партийно”,статуса беше същия-двете държави бяха комунистическо-диктаторски,като нашата НРБ беше 100%-во под диктат на СССР.Признат напълно справедливо от самия Тодор Живков поне два пъти.
  Това се доказва със стотиците документи.

  Феноменална глупост,феноменален идиотизъм,феноменален конфромизъм и др.

  Та тези “феноменални” абстракции ,които имаха очевидна ментална деградация бяха разобличени от Иво Инджев,който перифразира това название и нарече тези отношения “Течна дружба”.

  Приложения от него “течен способ” е уникален отвсякъде,защото в което и да е отношение да се приложи,веднага изпъква на преден план старата база-постулатите на българската и съветско-руската комунистическа пропаганда.Затова тази комунистическа “Вечна дружба” е разобличена от антикомунистическата реципрочна фраза “Течна дружба”.

  Така последната “дружба” автоматически се явява антикомунистическа и антишовинистическа по отношение на днешна Русия.
  Второ,самите комунисти доказват валидността на подхода на Иво Инджев,те продължават да надуват спукания балон за “Вечната дружба” по същия начин както го правеха и преди 1990г.Те никога не са казали че е прекъсната познатата “Вечна дружба”,или поне да е изваден сегмента на комунизма от нея.Казано по друг начин -ето и днес между Русия и България има “Вечна дружба”,но без комунистическа пропаганда.Това не е казано от нито един комунист,което индиректно потвърждава казаното от мен.

  И не случайно “вечната дружба” се води днес от комунистиоческата партия БСП и нейните под-партии.Има и някои нови разработки ,но задължително с комунистически нотки.
  Нали виждате една от тях по отношение на Полша-тя била виновна Съветския Съюз и Германия да подпишат Договра за ненападение.От там идва и “виновността” на Полша за започването ан ВСВойна-пълен комунистически идиотизъм.
  Нито един сериозен изследовател не би могъл да достигне сериозни резултати,ако не приложи открития научен метод в мащабното изследване “Течна дружба”.

  Резултатите ще са скромни и непълни.
  Сега разбирате ли ме по-добре?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.