Кисинджър: международен съд за Путин, нагъл маниак и главен фашист в Русия

януари 31, 2015

Кисинджър: САЩ и Русия да запазят възможността за сътрудничество

август 20, 2015

Кисинджър: Чужди интереси превърнаха украинската криза в трагедия

 

„Американците не искат да се поучат от грешките си и се намесват в международните конфликти без да си представят последствията. Това мнение бе изразено от бившия държавен секретар и бивш съветник по националната сигурност на САЩ Хенри Кисинджър пред американското издание National Interest.”

 

Това са само два от безкрайните цитати, повечето извадени извън контекста, с които руската и русофилската пропаганда у нас употребяваха досега авторитета на Кисинджър за свои цели. Горните цитати например са от сайта Русофили, списван на български, на който в това качество Кисинджър (беш)е любим западен обект за позоваване за нуждите на хибридната информационна война на Кремъл.

 

Обаче в интервю за същото това издание National Interest, цитирано от Независимая газета на 24 септември т.г., същият този Кисинджър сега призовава за МЕЖДУНАРОДЕН СЪД над наглия фашист и маниак Путин. Ни повече, ни по-малко.

„Сейчас уже во всем демократическом мире окончательно поняли, что Путин выстроил и продолжает укреплять в России самый настоящий фашистский режим.

При этом фашистская Россия под руководством маньяка Путина обнаглела настолько, что начала военную агрессию против Украины. Чему есть множество убедительных доказательств.

Естественно, что США и весь остальной демократический мир не могли просто наблюдать за этим безобразием. Поэтому начиная с марта 2014 года Запад начал вводить против России санкции, постоянно расширяя их. В последний раз дополнительные мощные санкции США ввели совсем недавно — они вступили в силу 10 августа.

Главная же цель Запада — образумить Россию. Но поскольку понятно, что Путина уже не исправить, то стоит вопрос о ликвидации нынешнего режима в России. При этом сам главный фашист РФ Путин должен ответить за свои преступления перед международным трибуналом, который должен быть создан в ближайшие месяцы.

Так что США и вообще Запад действуют сейчас не против России как таковой, а против Путина. На котором лежит ответственность за преступную аннексию Крыма, за войну на Донбассе, за создание в России фашизма и прочее-прочее.

Если же при этом еще и развалится Россия, то, как говорится, туда ей и дорога…”

 

Публикувам на руски език призива на Кисинджър и определянето му на режима в Москва като фашистки, за да улесня русофилите в четенето. Защото се съмнявам, че този път в техните медии в България ще му обърнат същото ентусиазирано внимание, както в случаите, в които критикува американската политика.

А може и друго да стане- фашизоидната пропаганда в Русия и у нас сега изведнъж ще “открие”, че Кисинджър е евреин, от когото друго не може да се очаква….

Ръкостискане от времето, когато Кисинджър каза, че Путин “все пак не е Хитлер” и неговото съмнително ласкателство беше аплодирано от руската и русофилската пропаганда като “доказателство” за легитимността на руската агресия срещу Украйна.

 

25 мнения за “Кисинджър: международен съд за Путин, нагъл маниак и главен фашист в Русия”

 1. Да попитам-добре, САЩ да не се месят никъде, а Русия да се меси навсякъде така ли? Не съм американофил, но имам една моя мисъл-Щатите имат трески за дялане, но при нас цялото дърво е за изгаряне. А Путин-какво може да се очаква от един бивш-ако има такова нещо-офицер от КГБ. Много ми е интересно Сидеров какво ли ще напише във вестника си по този повод-дето обвинява САЩ за де що имаслучили се злини на Земята-вкл. Корейската война…

 2. От кисинджъровата уста, в божиите уши. Имам аз една мечта. лилипут.ин да трие наровете по време на световното първенство по футбол през 2018г. Като межувременно да бъде отнето домакинството на раззия. джуджи1 е страхотен почитател на спорта. Пълна “симбиоза” между него и баце който сигурно МУ е първият фен от баращите се “за граница” политици. И не само отнето но и дадено по необходимост щото никой за около година и половина не може да бъде готов за пълноценно провеждане на събитието освен САЩ. И без това вовката единствено има респект, по-скоро страх от щатите. За него ЕС е придадък на Америка. И да му сложат в килията не някой “Темп”. Едно Сони подарък от японците за върнатите от наследника му Курилски острови ще свърши чудесно работа.
  Моля се и за още нещо. Някой заблуден русофил да не чете сайта на Иво защото му е гарантиран сърцетуп, това по любимата тъща, с виртлетален изход.

 3. “МЕЖДУНАРОДЕН СЪД над наглия фашист и маниак Путин” – може ли да се каже по-ясно и по кратко? В едно малко изречение цялата вътрешна и външна политика на Русия, заедно с начина за превръщането й в нормална държава.

 4. Дано някой ден да видим и престъпникът Путин и престъпникът Кисинджър на международен съд!
  (Ако някой се интересува за втория – The trials of Henry Kissinger от Christopher Hitchens)

 5. В рамките на тезата, че комунистическата пропаганда е непобедима, бих казал, че прибягването до един от постулатите й е “лошия фашизъм”.

  И никой не посочва локацията на този “фашизъм” в историята.
  Кой е създал фашизма, къде, каква е неговата продължителност, какви са неговите доктринерски особености и най-важното кога и къде е регистриран КРАЯ НА ФАШИЗМА.
  Той сам ли загива както комунизма и Съветския Съюз през 1991г.( както и нацизма в Германия през 1945г.), някой борел ли се е срещу него, кога е започнала борбата, защо, и в края на краищата кои са “фашистките” държави или коалиции, които са нанесли толкова нещастия на човечеството, че за комунизма не се сещат тези, на които днес им се привиждат фашисти и фашизми.

  Коя е в края на краищата последната фашистка държава, кой е бил нейния държавен глава и каква е неговата съдба.

  Докато за края на комунистическите режими в няколкото източноевропейски държави всичко е ясно, никой не изяснява тези неща за “фашистките държави” поне в Европа.

  Фашизма беше обявен за “лош” още през1921-1922г. от руските болшевики.За фашистки те обявиха почти всички държави в Европа, дори и малка България.
  Че и “антифашистко въстание” подготвиха през 1923г.
  И борбата на българските комунисти срещу българските “фашисти” продължи повече от 20 години. Дават ли си сметка вярващите в комунистическата пропаганда дали е възможно това. И тази “борба” е водена под ръководството на Съветския Съюз….
  Както по време когато България и Съветския Съюз бяха в дипломатически отношения, така и преди това-1934. И главния “борец” срещу “българския фашизъм” установява пълни дипломатически отношения с “фашистката държава” Царство България, изпращайки за посланик Фьодор Расколников.

  Борбата на съветските и българските комунисти срещу световния и бхлгарския фашизъм се увенчава с успех благодарение на Германия и германските нацисти. Не беше ли Германия нападнала “световния борец против фашизма” на 22юни 1941г., България щеше да се размине с “освобождаването от фашизма”.
  На кого трябва да са доволни българските и съветските комунисти в този случай? – пустата логика води до единствения извод -на германските нацисти.
  Нямаше ли германски нацизъм, нямаше да има освобождение от фашизма от страна на комунистите.Иначе те самосъоятелно не са се готвили да освобождават нито една европейска държава от нейния “фашизъм”. И после нацистите били лоши-ами нали точно те поканиха съветските комунисти в Европа и им дадоха “зелен светофар”.
  И никаква благодарност-вдигаха тостове в Кремъл комунисти и нацисти, подписваха договори, правеха съвместни военни паради, поздравяваха най-големите “борци” срещу капитализма-Сталин и Хитлер, а после забравиха всичко това и започнаха да се избиват помежду си.
  И тази битка съветските комунисти използваха да освободят Европа от “фашизма”-ей така попътно, смехории до полуда!

  Но това е комунистическата мода-всеки, който не бъде харесан и посочен за лош да бъде заклеймен за “фашист”.

  Днес е налице световен феномен, руския комунист Владимир Путин е обявен за “фашист”, но никой не казва как се е отказал от комунизма, или едновременно е комунист и фашист.
  А да се каже истинската истина, че Русия се оформи като новокомунистическа държава с новокомунистическа пропаганда не е модерно.

  Хем Русия е “фашистка”, хем липсва ” фашистка” пропаганда, хем Путин е фашист, хем никога не се е обявявал за такъв,що за коректност е това?

 6. Над хилядолетие от Русия идват варварските орди, разоряващи България. От варварската орда на княз Светослав до варварската орда на маршал Толбухин.

  И в момента Русия пак воюва с нас.

  Скъсване с Русия! Там е спасението на България!

 7. Ничево не скажешь. Красата.

  “А Вова подумал о том, что в связи с показаниями Блаттера его могут арестовать в США?
  Вот просто подойти – и заковать в наручники… Едет-то он не с официальным визитом, а – в ООН. Ну, и что – что Генассамблея? Официального статуса во время этой поездки у Путина не будет.

  Это только в стенах ООН Путин – президент РФ, а вне этих стен – обычный частный визитер. А Обама разведет руками и скажет: “У нас независимый суд. Что я могу сделать? Пусть разбираются в рамках действующего американского законодательства. Это – дело коррупционное, а не политическое…”
  И как нам потом Вовочку оплакивать?
  Тут и наличие “яиц” у Обамы ни при чем. Тут – обычное дело в рамках международной борьбы с коррупцией…”
  Александър Сотник

 8. По въпроса за паметниците – българските в Москва от сайта двери
  Паметник на св. Киприян ще има във Велико Търново
  Печат
  Имейл
  User Rating: / 9
  Петък, 18 Септември 2015 10:04 Автор: Двери
  kiprianЧетириметров паметник на св. Киприян (Цамблак) ще бъде подарен на Великотърновска епархия по молба на митрополит Григорий. Това съобщи за агенция Фокус Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Паметникът е бил направен по инициатива на сдружение “Изграждане на паметник на св. Киприян в Москва” с инициатор кметът на Добрич Детелина Николова.

  През 2010 г. Комисията по монументално изкуство към правителството на Москва одобри предложението за поставяне в руската столица на паметник на българина св. Киприян (Цамблак), митрополит Московски и на цяла Русия. Паметникът трябваше да бъде поставен в основания от светеца Сретенски манастир, а в последствие е решено там да има само паметна плоча, а самата скулптура да бъде поставена до Българското посолство в Москва. Нито една от тези идеи обаче не се реализира и готовият паметник остава в Добрич.

  Според митрополит Йоан най-правилното решение днес е паметникът да се постави в родното място на светеца Велико Търново, където той е приел монашество. Този светец е чедо на тази епархия и от нейните предели тръгва за своята архипастирска мисия в Русия. Затова е редно там да има негов паметник, още повече, че и Великотърновският митрополит Григорий възнамерява да изгради духовно-просветен център, посветен на св. Киприян, заяви Варненският митрополит.

  http://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100722/id,266/layout,blog/limit,15/limitstart,15/view,category/

 9. Г-н Инджев. Не знам какво интервю са чели от НГ, но в оригинала на Нешънъл Интерест няма и ЕДНА дума нито за “фашизъм” нито за международен съд над Путин, нито някакви обиди. “Интервюто” в НГ е цитирано от някакъв апокрифен украински сайт и е, невярно, най-меко казано.

  Кисинджър е близък с Путин, дори е бил (още е?) негов съветник. Наистина ли смятата, че мазник като Хенри ще каже такива думи и то за човек, към когото нееднократно е изразявал уважението си.

  Ето оригинала в НИ, уверете се сам:

  http://www.nationalinterest.org/feature/the-interview-henry-kissinger-13615?page=show

 10. LID,
  Вие от похода на мира ли сте?
  Кисинджър търпи критика, но не от социалисти, пък ако ще и кадифяно леви да са.

 11. Миже би е необходимо да се подхване тази тема:Как така 12 години след сприемането на България за страна-член на НАТО,въоръжението на българската армия е все още руско? Руснаците щели да прекратят договора за ремонтирането на техните(нашите) изтребители МИГ,защото ние сме възлагали ремонта на Полша? Каква натовска държава сме,щом сме с руско оръжие? доколкото е известно,имало е възможност за закупуването на изтребители-западно производство,но премиерът Борисов отклонил сделката,защото щяло да струва 1 млрд лева.Демек-няма пари.Иначе пари за руски проекти,за Южен поток и други има,но за западно оръжие-не.Много интересно как Запада и САЩ търпят това безобразие от “техния” съюзник…Не може в никакъв случай да се наричаме прозападна държава,която принадлежи към свободния свят,която има ангажименти като член на отбранителния съюз НАТО и да продължава с руското оръжие и руските самолети.Колкото и да се представя президентът,че уж сме били избрали западните ценности,че сме със съюзниците от Запада и САЩ,че сме били не знам си какви-демек скъсали сме с миналото,а да сме тежко зависими тъкмо с оръжието от Русия.Най-голямата зависимост е налице-имаме руско въоръжение и доставяме руски енергийни източници.По-голяма зависимост от това няма.Да оставим другата зависимост,която е видна-хора,свързани с Русия агентурно, семейно,приятелски,битово,емоционално,т.е. тия,които се разплакват от умиление щом чуят за руска водка,руски газ и руски танкове.Не знам кое и е западното на България?

 12. МЮНХЕН,

  Не е много лесно откъде да започа да Ви репликирам добронамерено,но хайде да се върнем на оръжието,което се използваше в 5-то Упр.на ДС(УБО) към МВР.

  Телохранителите на Държавния глава-комунистическия диктатор Тодор Живков бяха въоръжени с американски револвери Колт,Магнум и др. марки,като някои от тях бяха производство на САЩ,други на Испания,трети на Бразилия.

  Всички или почти всички генерали и висши офицери в МВР и особено в ДС имаха лично оръжие,произведено освен в посочените държави,но и в ФРГ,Австрия,Белгия,Холандия,Великобритания,Швеция и др.Забравих,също и от комунистическите държави Унгария,Чехословакия(ЧЗ и Збройовка),Югославия(ЦЗ)

  Генерал С.Стоянов преди да дойде в съда се самоуби с американски Магнум-Special edition,специално само за някои полицейски служби.

  Всички съветски маршали,генерали и полковници са имали германски,американски,белгийски и др. пистолети и револвери по време и след края на Германо-Съветската война.

  Министъра на народната отбрана Добри Джуров имаше германски Валтер-хромиран,подарък от френски генерал.

  Съветски войници са ползвали германски автомати,а германски войници съветските Шпагин и Судаев.
  Да не говорим за танкове,гаубици,картечници,миномети и др. образци съветско оръжие,които германските войски са пленили и използвали дори при отбраната на Берлин.

  Какво смущаващо виждате с какво оръжие е въоръжена българската армия.

 13. Скандал между Полша и Русия за Втората световна война
  by newswriter on 26/09/2015 9:58 PM

  Полша ще поиска обяснение от посланика на Русия, който заяви, че Полша носи част от вината за избухването на Втората световна война.

  Сергей Андреев заяви, че Полша е блокирала няколко пъти създаването на коалиция против нацистка Германия в навечерието на войната.

  Той също така каза, че нахлуването на съветски войски в Полша през септември 1939 година не е агресия.

  Отношенията между Полша и Русия се влошиха през последните години, като Варшава е един от най-острите критици на политиката и намесата на Москва в Украйна.

  Скандалът избухна ден, след като посланикът на Полша в Москва беше повикан по повод оскверняването на гробове на съветски войници в полско село.

  Полша също така осъди оскверняването на гробището в Милейчице.

  В интервю за частна телевизионна станция в Полша, излъчено в петък, Андреев заяви, че Полша е попречила на създаването на съюз против нацистите.

  Ето защо, Полша частично носи отговорност за катастрофата, която започна през септември 1939 година, каза той за нацисткото нахлуване в Полша.

  Андреев също така заяви, че съветската инвазия в източна Полша по-късно през същия месец не е била агресия, а е трябвало “да укрепи сигурността на СССР”, когато резултатът от германското нахлуване вече е бил ясен.

  Посланикът обвини Полша, че е замразила политическите, културни и хуманитарни контакти с Русия, което е довело до най-силното влошаване на отношенията между двете страни от 1945 година насам.

  Полското външно министерство обяви, че Андреев “подкопава историческата истина,

 14. “Не знам кое и е западното на България?”
  Парите по програмите и най-различни мерки, възлизащи на милиарди евро, идващи от ЕС, които в огромната си част са прилапвани от червените и свързаните с тях ченгета, това ни е западното! Кьорава Европа дава с надеждата, че нещо ще се промени в задунайската губерния, но на практика се получава точно обратното – поддържат се русофилистиците на путин! Май трябва да се спрат тези пари и колкото по-скоро толкова по-добре!

 15. Прочетох аз че Путин го очаква международен съд за разпалване на война. Прочетох и коментарите. Попаднах на едно предложение да прочета в оригинал от http://www.nationalinterest.org
  Компютъра ми се задръсти с обяви за бърз секс и лесни пари. Питам се от такива сайтове ли черпят информация наите политически активни мъже?

 16. Към Ани:

  Не знам за кого питате, но ако става дума за изключително активното цитиране на въпросното издание от русофилските сайтове, които дебнат за всяко критично към собствената им страна авторитети, като Кисинджър ( за да ги използват за пропагандата си), явно сте на прав път в предположението си за въпросните “политически активни” мъже (и жени), които ги списват. Освен това същите се издават по въпроса с папагалското повтаряне на руската пропаганда на сексуална основа с обидите към “толерастите” и “еврогейския съюз”. Това е резултат от бавното им, направо вековно сношаване с най-мракобесната империя на злото, обожавана от тях.

 17. @ани

  Вярно е, че има доста банери в сайта на изданието, но това е безплатния му вариант, дотъпен за всеки – абонаментния вариант е изчистен. При всяко положение, изданието е изключително авторитетно, интервюто на Хенри си струва, а онова, което е писано в Независимая Газета е откровена журналистическа лъжа.

 18. Путин е злодей, който с цената на множество убийства опитва да замаскира поредния руски, комунистически крах.

 19. В неофициалната рубрика ,предложена от мен и приета от домакина и коментаторите на сайта,”Комунистическата пропаганда е непобедима”,ето една скромна реплика по повод коментара на г-н Иван Константинов.

  Новокомунистическата държава Русия,дъщеря на починалия ,по-скоро сгромолясал се комунистически Съветски Съюз съвсем не се е отказала от ортодоксалната комунистическа пропаганда.Днес тя е доработена и освежна с нови,ама съвсем убедително и съзнателно казвам-нови разработки,основани на старите комунистически постулати.Тези разработки дори не биха се приели от съвсем възрастните съветско-руски комунисти.Дори ако Сталин и Молотов бяха живи,щяха да останат изумени от Руския посланик г-н Андреев.

  Ето и новокомунистическия цинизъм на днешна Русия:

  1.Преди подписването на “Договора за ненападение между Германия и Съветския Съюз” от 23 .08.1939г.,нито една от водещите страни в Европа не е имала дипломагически отношения с несъществуващата държава ,която посланика посочва .Нито пък Съветския Съюз е имал такива с такава държава,нито е подписвал договори с такава държава.
  2. Съветския Съюз е водил действително разговори-сондажи с Полша,но съвсем не за военен съюз против Германия.Това е означавало,че руснаците са се готвили за война срещу Германия,или са знаели,че Германия ще напада Полша и Съветския Съюз.Но комент!
  3.Съветския Съюз е водил сондажи и с Франция,Англия,Турция,Финландия,Прибалтийските републики,Румъния,България и др.,но съвсем на да се създава военна коалиция за нападение срещу Германия.
  4.Тезата на руския изслеедовател Виктор Суворов даде нов тласък в историческата наука.Той предизвика както комунистическите изследователи,така и нормалните ,да направят много сериозни анализи на наличните документи по Втората Световна Война и специално към Германо-Съветската.

  Стигна се до категорично потвърждения на обективността на тази таза,като комунистическите излседователи с цел да я оспорят,индиректно я потвърждават.Дори обвиняват Съветския Съюз и лично Сталин,че не е нападнал пръв Германия.
  5.Преговори,разговори,сондажи,проучвания,консултации и пр. по дипломатическите канали са едно нещо,а подисването на двустранни ,тристрании и пр. договори са съвсем друго.Да не говорим за секретните протоколи към тях.

  6.Да се твърди,че несъизмеримо по-слабата във всяко отношение със Съветския Съюз Полша е попречила за създаването на антигерманска коалиция,е равносилно на умствена ограничесност
  7. Посланика не посочва кои други държави са били готови за създаването на такава коалция.
  8. Новата комунистическо-руска пропганда в лицето на посланика на Русия в Полша не предоставя на публиката и на полските власти,защо Съветския Съюз е искал да създава “антинацистка коалиция”. Не може някой да иска подобно нещо,а да не каже защо.Ако на Съветския Съюз някоя държава му е “попречила” за създаването й,защо тогава самия той създава двустранан коалиция със същата Германия.Значи той,не с е плашел нито от държавата Германия,нито от германските нацисти,нито от германския Канцлер Адолф Хитлер,нито е редуцирал дипломатическите и др. отношения с Германия.( все дно янкой иска да се пребори с някого и търси помощник,но не намира и вместо да търси друг,той се съюзява с евентуалния си противник”. Ако това не е комунистически идиотизъм,какво е.

  За сетен път ще прибегнем до уникалната политика,която е водила нашата държава.
  На всеки комунист,особено руски,включително и на посланик Андреев( априори комунист) е достатъчно само да се предостави документа на НКИД на СССР,който секретаря на комисариата Аркадий Соболев връчва на Българския Министър-председател проф. Филов и на прдседателя на Народното Събрания Никола Логофетов на 25 ноември 1940.
  В този документ-предложение Съветското правителство обещава на България,че ще ходотайства пред неговия съюзник Германия ,та България да бъде приета в Тройния пакт след нейния отказ на 21 окт. с.г.,като в последствие и той ще се присъедини.
  Високопоставения съветски дипломат е бил приет в Двореца от Държавния глава на Царство България,Н.В. Цар Борис-Трети и е проведен изключително обстоен разговор в присъствието и на съветския посланик.

  РАЗГОВОРЪТ И ДО ДНЕС НЕ Е ПУБЛИКУВАН ОТ СЪВЕТСКО-РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА СГАН.

  Нито оформения от съветския протокол документ до НКИД,нито откраднатия документ,подготвен от българска страна,който е бил в Архива на Двореца.
  На най-големите почитатели на блога на Иво Инджев ще кажа под секрет,че този документ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ПУБЛИКУВАН от властите на Русия.Документа е уникален и са известни само някои реплики на двамата преговарящи -Царя и неговия гост Соболев.
  В българските архиви го няма-нито оригинала,нито копие.Намира се в Москва.
  Към този разговор проявиха интерес много историци ,включително високопоставения комунистически функционер Г-н Георги Първанов.Не му се отдаде да му го предоставят.Прояви интерес и към стенографираните в Москва разговори на българските регенти,някои министри др.които съветските окупатори насила откараха в Съветския Съюз през октомври 1944г. Георги Първанов се убеди че с руските чекисти никой не може да се пребори и влезе в режим на примирение по тези исторически въпроси.

  Ако Съветското правителство е разчитало на Полша като на съюзник против Германия,какви са били неговите мотиви за да я напедне,след като Германия я напада. Вместо поне привиден неутралитет към Германо-Полската война ( и Полша),започнала на 1 септ. 1939г., около 2 часа на 17ч. след полунощ в НКИД е извикан по спешност посланика на Полша в СССР Вацлав Гжибовски и съветския заместникпредседател на НКИД,Дм.Потьомкин се опитва да му връчи Нотата на Съв. правителство за война срещу полша,но той отказва категорично.Тогава агенти ан НКВД я връчват междувременно на полския технически персонал в сградата на посолството-разбира се с измама.

  Има и много други подробности,които разобличават съвременанта руска комунистическа пропаганда.Не бива да бъде упрекван персонално Г-н Сергей Андреев.На него са му заповядали да направи тези изказвания от най-високо.Кой на негово място би отказал да го стори?

 20. Съгласен съм с цитата, но не намирам никъде потвърждение на тази информация. Сякаш Кисинджър. Има няколко руски опозиционни сайта, които чета и няколко български, които се позовават на тях, друг източник не е посочен.

 21. Антикомунист,
  Не си ли даваш сметка, че написаното от теб е общоизвесто, но е над 1/5 от обема на ВСИЧКИ коментари в блога?
  И че никой не ти отговаря, защото “добронамерените ти реплики” водят до излишни разправии.
  По-кратко не можеш ли да пишеш?

 22. Допълнение, антикомунист.
  Това, което пишеш е общоизвестно, но това, което се опитваш да наложиш е неприемливо:

  – защитата ти на истеричните Г.Жеков и Г.Ифандиев;
  – охулването ти на Плевнелиев, въпреки ясната му прозападна позиция и политика;
  – тънките ти внушения, че няма смисъл от съпротива срещу Русия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.