Политбюро на ЦК на КПСС днес реши единодушно да изпрати интернационална помощ на др. Башар Асад

Ден след публичното твърдение на Путин, че Русия няма да участва в сухопътна операция в Сирия, руските информационни агенции разпространиха новина с обратен знак. Информираха ни, че той се е консултирал с горната камара на т.н. парламент ( в който практически няма опозиция) и „сенаторите” ( колко достолепно, направо „американско”!) ЕДИНОДУШНО, само след половин час, решили да изпратят на помощ руски войски по искане на сирийския президент Башар Асад.

 

За преминаване на русата пропаганда от режим на отричане на руското участие в превземането на Крим през пролетта на 2014 г. към еуфорията на самодоволна гордост от успеха на вероломството срещу Украйна беше нужен около месец. В сегашния случай между отрицанието на руското намерение за военна намеса в Сирия и потвърждението й стигна ден, ден и половина.

 

Какво означава това?

 

Че падането на Асад е въпрос на часове ( или дни) и само половин час е нужен на Москва, за да натисне спусъка на (очевидно отдавна планираната ) спешна пожарна операция по спасяването му?

 

Че самият Путин отчаяно се нуждае от нова военна авантюра в чужбина за поддържане на спадащата шовинистична вълна в Русия след окупацията на Крим?

 

Че Путин копира Сталин по отношение на Финландия от 1939 г., нареждайки нападение в подкрепа на марионетното болшевишко правителство в защита от „фашизма” на останалите финландци ( и то в ситуация, когато същият Сталин току що се бе побратимил с Хитлер и разкъсал Полша заедно с него)?

 

Че Путин взима пример от Брежнев и неговите „сенатори”, пардон       , другари от политбюро, които на 27 декември 1979 г. решиха да изпратят „интернационална помощ” в Афганистан на в отговор на молбата на афганистанските другари ( някой помни ли днес Хафизула Амин и Бабрак Кармал, платили с живота си съветската „интернационална помощ”, както и милионите афганистански безименни мъже, жени и деца, жертви на съветското оръжие в резултат на онази авантюра)?

Че Путин имитира по същата схема по отношение на Унгария през 1956 –та, Куба от 1962 г.( Ангола, Мозамбик и т.н.), както и спрямо Чехословакия през 1968 г.?

 

Че Путин едно говори в Ню Йорк ( „няма да участваме в сухопътна операция”, както заяви в интервю на американска земя), а няма и два дни по-късно прави обратното?

 

Че Путин съзнателно е заблуждавал досега света и народа си?

 

Че Путин, говорейки загрижено за сирийския народ, всъщност помага на неговия душманин да оцелее, виждайки в падането на Асад аналог на собственото си сваляне от власт от народа по либийски сценарий ( казват , че най-големият кошмар на Путин е било линчуването на Кадафи, до което се стигна след като лично той, Путин, проявил слабостта да не блокира в Съвета за сигурност на ООН решението за военните акции на Запада срещу либийския режим)?

 

Че Путин повтаря обичая на някои руски царе да преследват имперските си цели чрез „освободителни” войни с лицемерни аргументи, с тази разлика, че в случая дори не става дума за „славяни и православни”, поради което руското пушечно месо вече показва признаци на нежелание да се бие за „братята араби”?

 

Че разликата между военните операции на западните сили ( срещу режимите на Милошевич и неговия геноцид в Косово; срещу Саддам Хюсейн или Кадафи ) бяха в подкрепа на потиснатите, невъоръжени народи, мачкани с десетилетия от техните въоръжените да зъби кървави диктатори, докато Путин застава на страната на въоръжения от смия него до зъби сирийски диктатор, за когото френския външен министър Лоран Фабиюс заяви преди 3 дни в Ню Йорк, че е отговорен за 80 на сто от жертвите сред цивилното население във войната в Сирия?

 

Отговорите на тези въпроси предстоят и те ще бъдат сведени до едно голямо „да”( с малки изключения, например за броените часове на Асад), когато самите руснаци кажат на Путин своето „не”, отговаряйки от сърце ( и от страх) на въпроса от онази съветска пропагандна песен в духа на съветското “миролюбие” следвоенна песен ” Искат ли руснаците война”.

 

Р.S. Очаквам миролюбивите другари и другарки у нас да организират протестен митинг срещу ескалацията на войната в Сирия и външната намеса там.

Брежнев и Кармаль

Вождът Брежнев се прегръщаше с комунистическия превратаджия в Афганистан от 27 април 1978 г. Бабрак Кармал, а 20 месеца по-късно първата работа на съветските спецчасти в Кабул беше да застрелят неговия конкурент  за превратаджийската власт Хафизула Амин като куче.Самия Кармал беше “приютен” в Москва.

89 мнения за “Политбюро на ЦК на КПСС днес реши единодушно да изпрати интернационална помощ на др. Башар Асад”

 1. Страхотни исторически екскурзии и въпроси на които петоколонците и полезните идиоти нямат и не могат да имат отговор. Онзи ден излязоха данните от социологическо проучване на агенция Левада. Само едно трета от руснаците подкрепят интервеция на страната им в Сирия. Този път за разлика от миналото лято когато “интелетуалният” масковски “елит” с блеснали очи и пяна на уста коленопреклонно умоляваше бащицата: “Путин, въведи войски” става реч след клането в Иловайск и им се струваше, че още един финален напън и “фашистката хунта” в Киев е рухнала, убеден съм, няма да има. Ясно е, че лилипут.ин няма полезен ход и играе ва банк. Прави с на Наполеон, но де го ресусрса на корсиканеца, първо влиза в битката (войната) па после му мисли.
  Предстоят, светкавични развития. Дано се отърве само с търкането на нара в килията на Милошевич.

  http://glavpost.com/post/29sep2015/WorldPolitics/61606-konstantin-borovoy-putin-v-oon-proizvodil-zhalkoe-vpechatlenie.html

 2. Въпросът е: как ще свърши Путин?
  Като Кадафи, като Чаушеску или като Милошевич?

 3. Може би чета грешните сайтове или не разбирам добре, но Сергей Иванов – ръководител на администрацията на Путлер изрично подчерта, че сухопътни войски няма да бъдат изпращани в Сирия…
  За мен е не по-малко интересно изказването на Иванов, че гражданите на Русия и на държавите от ОНД, които се присъединяват към терористичната групировка “Ислямска държава”, стават все повече “с всеки ден и час” и вече са “хиляди”…

 4. Аз пък прочетох в Дневник че става въпрос само за въздушни удари ,а руската армия няма да участва сухопътно в Сирия .

 5. Какво друго му ос тава лосвен тази авантюра?! Срив на икономиката, все по-засилваща бедност, а и следващият в Хага след Асад е Путин. Чисто и просто или къпан милиционер/КГБист

 6. Какво друго му остава освен тази авантюра?! Срив на икономиката, все по-засилваща бедност, а и следващият в Хага след Асад е Путин. Чисто и просто или къпан милиционер/КГБист

 7. Г-н Инджев, затреляният трябва да е Хафизула Амин, а не Бабрак Кармал. Той умира през 1996г.

 8. Защо Запада не откаже да разговаря с болшевишкото лъжливо овчарче???

  Доказан агресор, този фашист трябва да бъде изолиран от всички нормални държави в света независимо от претенциите му! А не да се договарят с нищожеството възкачило се на високи токчета за каквото и да било – Сирия, Иран, Ирак, Украйна…

 9. Този път Путин се издъни тотално.Сам срещу араби,европейци,американци.
  Целта му в Сирия не е Ислямска държава,а утвърждаване властта на Асад.Така си и мислех още в началото за разлика от много анализатори,че Путин ще се съюзи с другите срещу ИДИЛ.Но ядец.Основната му цел е рамо за Асад.
  И тука се издъни тотално.Смяташе да метне светът.Но Сирия не е Украйна.Руската рулетка не е с един патрон,като при Украйна.Тук са много и за него няма спасение.
  Обречен е.Дано руснаците по скоро го разберат за да няма кръвопролитие.Да го свалят и да го меткат в Сибир.
  А останалите руснаци да се поучат,че с такъв като Путин Русия няма бъдеще.
  Нещата лъснаха.Трябваше да стане.За поука и на нашите безмозъчници.

 10. В момента да се прехвърля вината върху руснаците е безсмислено. Ако руснаците са виновни за сегашната ситуацията в Сирия, то САЩ и коалиция са неколкократно по-виновни. Погледнете когато САЩ и НАТО реално извършват военни действия колко ефективни са им резултатите – например в Сърбия и Ирак при Садам. Излиза,че срещу ИД само симулираха. За няколко години освен, че им сменяха имената на джихадистите нищо друго не направиха. Оказа се, че “Умерена опозиция” реално не съществува, това е просто едно политкоректно наименование за прикриване на цялата сбирщина от радикални ислямистки групировки, с една и съща идеология. Язък и за историческите ценности които бяха унищожени пред погледа на цял свят!

 11. Тук сте в голяма грешка – Бабрак Кармал не е убит, умира през 1996 в Москва.

 12. Не ми се вярва ,че в ООН е имало участници в Общото събрание,които са повярвали в декларацията на Путин за сухоземна ненамеса на Русия в Сирия!Че на Запад и в другите посоки на света е имало и все още има наивници,които да вярват на декларации от този род,произтичащи от Русия и бившия СССР е вярно,но струва ми се ,че след историята с Крим,тяхния брой е незначителен!Това което става официално в Русия само ден и половина след въпросната декларация,трябва да накара ръководителите на държавите,особено в ЕС, да се стреснат инезабавно да започнат практически действия за консолидация на Съюза,независимо,или по-точно-заради бежанската вълна,особено с произжод от Сирия.Всякакви индивидуални действия и инициативи в тази посока,са обречени на провал и наливат вода във воденицата на Путин.На НЕЗАБАВЕН ХОД е ЕС!Също и САЩ!!

 13. Съветските спец части са застреляли Хафизула Амин, а Бабрак Кармал бяга в Москва. Не знаех подробности от онези събития – просто видях в Уикипедия. Но Х. Амин е повикал руснаците в Афганистан. Разгледах снимките на двамата в интернет – доста си приличат.

 14. От три-четири дни някой мята домати по блога, а то каква била работата:
  http://evrazia.org/news/42459
  Информационная война против России! Милата тя…

 15. За сухопътната операция, Путин дори по време на интервюто успя да си противоречи. Евала, изключително шлифован, феноменален лъжец, действително класа!

 16. Поздравления за Ройтерс за фотографията му!

 17. П.П. и благодарности към г-н Георгиев за информацията.

 18. Че в израждаща се, деморализирана, зомбирана и впиянчена Русия не са останали достатъчно МЪЖЕ, в състояние да изринат от Кремъл затъналата в кървави престъпления извратена, синилна сган е повече от ясно! Но няма ли поне МАЙКИ, които в името на безсмислено загиналите си синове И ОНЕЗИ, КОИТО ТЕПЪРВА ЩЕ ГИНАТ да излязат на Червения площад, в поход за топките на побъркания ПУТЛЕР и криещата се зад него клика?!

 19. До Иван Георгиев:

  И защо да не се хвърля вината върху руснаците?! ОЧЕВАДНО е че тези удари имат за цел СМАЗВАНЕ на опозицията срещу Асад и увеличаване на бежанският поток особено след като се разбра какъв огромен проблем за Европа е това. Америка няма вина за Ислямска Държава, има вина за това че имат един полезен идиот Барак Обама за президент, но това е следствие умората на САЩ да решават проблемите на целия свят а Евросъюзът да “играе по тъч линията”.

  Добре че поне санкциите се засилват и много скоро руснаците пак ще протягат ръка за хуманитарна помощ т.е. да ги нахрани някой че танкове и ракети все още не стават за ядене (справка 1991 год. и 2001-2002)

 20. лилипут.ин вкарва войски в Сирия единствено за да се опита да защити на всяка цена и по всички азимути марионетката си Асад. Досега и главорезите на последният и тези на ИДИЛ воюват единствено срещу Свободната Сирийска Армия. Няма и няма битки между редовната армия и джихадистите на ИДИЛ.
  Днес към тях се присъединиха и руските ВВС. Ето какво съобщава мекият пропутински сайт газета.ру. позовавайки се на Ройтерс. За същото 1:1 преди малко в новините в 16 часа съобщи и местното радио, цитирайки Франс прес.
  Районы сирийской провинции Хомс, которые подверглись авиаударам российских ВВС, контролируются сирийской оппозицией, а не боевиками «Исламского государства», передает Reuters.
  Об этом сообщили источники.
  За да бъде ефективна руската интервенция според военни експерти в Сирия трябва да бъде “командирован” 70% от личният състав на ВС на Русия. Мисия невъзможна и самоубийствена. Целта явно не е военно решение па било то и в полза на разкапалият се режим на БА. Тогава?

 21. @ Отбелязвам

  След световното пъчене с мечки и тигри, май повече му пасва АК-47, нека е подарък от Ф. Кастро. А, и снимката на Алиенде не беше достатъчно така… повече бутафория трябва от Кремъл.

 22. Ааа за Финладния имаш да взимаш драги Иво!
  Когато Сталин напада Финладния, финландците спукват шошоните на съветската армия и я отблъскват. Сталин изпраща два пъти повече войска, но и нея финландците и спукват шошоните. едва след като Сталин изпраща цялата военна мощ, финландците договарят мир и малка териториална отстъпка, което никак не съответства на положението в Сирия. В Сирия ИД са като хлебарки, които нямат сериозни оръжия и сега трябва да бягат, че бомбите на руснаците нямат отпор.
  В Сирия руснаците въобще не са търсили разрешение, от когото и да е, защото заявиха намерението си преди седмица, което означава, че решението е взето отдавна.
  Никакъв съвет на никого не е имал думата, просто беше необходимо някой да гърми по ИД, защото ония не се траят въобще. Аз лично одобрявам атаката на руснаците, защото ИД отрича цивилизацията ни и е пряка заплаха за нас. Аз одобрявам и атаките на французите, защото няма място за разсъждение за бой по главите на онези престъпници. Одобрявам всеки, който унищожава позициите на ИД, защото това трябва да го правим ние един ден, ако никой не го направи днес.

 23. Пак за Александър Григориевич Лукашенко и неговата колхозна империя ще отворя дума. Покрай това, че яко нарита кремълската агентура нещо май фен, или поне съчувстващ му ставам на този человек, да си призная, особено пред тревожните факти от последните дни… Путин е подписал декрет за изграждане на руска военна база на беларуска територия (в момента има 2), забележете!- без съгласието на Лука! Мотивировката- “да се усили западният отбранителен фланг на съюзните дъргави”. Това се коментира като зловещ знак, че Беларус като нищо може да я споходи съдбата на Крим, а Путинайкин да курдиса за московски наместник в Минск някой по-кротък.

 24. Рашистите се знае как водят война: Бомбардирай всичко което мърда и шава.
  Поглед в новините на Евронюз показва каква леш остава след бомбардировките им днес.

  Направих си труда да погледна картата на района с контролираните територии от ИДИЛ – НИКАКВИ позиции на ИДИЛ няма в градовете подложени на бомбардировка днес

 25. Към Гумата:

  Скапа Гумо,
  чети какво със писал ( а за финландския отпор срещу Червената армия съм публикувал “тонове”), преди да ми “опонираш” и да ме просветляваш в стил “водата е мокра”.
  Освен това възторгът си от Путин и рекламната му кампания му в Сирия ( на която гледаш точно по начина, по който Путин иска) можеш да насочиш другаде, защото нямам желание да ставам проводник на руската пропаганда.
  Апропо,французите бомбардират от два дни, а САЩ от година приблизително. Без особен резултат. Антиамериканските коментатори непрекъснато подиграват въздушните удари,понеже са американски . Руските по-различни ли са от първата минута след 4 години война и нулева руска съпротива срещу ИД досега ( вкл. по отношение на факта, че войските на Асад отстъпиха без бой огромни територии на ИД.Къде беше Путин да се възмути? И по принцип войските на Асад не воюват с главорезите от ИД, а бомбардират райони на всякакви други противници, избивайки масово цивилни.
  Така че пропагандната самолетна акция на Путин е изцяло политическа манипулация за онези, които са склонни да му се възхитят ( на лицемерието).

 26. Но пък от друга гледна точка за базата в Беларус – гран шапо пред Путинайкин като безсъзнателен, но много ефективен евроатлантически лобист! Ще вземе да направи и беларусите НАТО-вци, както направи украинците!

 27. Към ИВАН ГЕОРГИЕВ, хайде стига с тази пропаганда. Все САЩ и Запада виновни и да оставим сатрапите и Русия на мира да трепят и нападат когото си искат. Слепи ли сте, глухи ли сте та не можахте да разберете че Асад изтрепа поне седем пъти повече хора от ИДИЛ? А нима не знаете че и преди доставките на оръжие за режима му се изпълняваха от Русия?
  Кажете какво конкретно са виновни САЩ за конфликта в Сирия (освен че стоят и нищо не правят, нали това искате)?
  А за ударите им срещу ИД пак не сте прав. В момента ИД са в упадък именно заради намаленото им поле на действие и наложените им санкции. А Русия сега се опитва да обере славата като се включва като след дъжд качулка. Това което Русия прави е да спаси военните си бази там и да предотврати всеки опит за построяване на газопровод от арабските стани към Европа (дори и с цената на жертви и подкрепа за убийци като Асад).

 28. Дали някой би могъл да обясни на ГУМАТА, че напъните на Путлер в Сирия съвсем не са насочени срещу ИД, дори напротив. Че военното присъствие на руските зелени човечета в Сирия преследва единствено:
  – запазване на спихващия се режим на Башар Асад и
  – съхраняване и укрепване на руските военно-въздушни /и в бъдеще не само/ в Тартус и Латакия.
  Стратегически цели – единствен директен израз на Средиземно море и влияние /контрол/ върху движението и цените на арабския петрол…

 29. СТАМБО,
  според мен Беларус е вече в кюпа. Въпросът е доколко може да се разчита на волята и решимостта на НАТО, когато и у нас ножът опре до кокала, при тоталната власт у нас на дашните петоколонници и инфантилната политика на Обама, Меркел и сие?!

 30. До @отбелязвам. Аз пък залагам че Путин ще свърши като Фидел Кастро

 31. Иво, извинявай!
  До преди малко не бях узнал, че рашаните стрелят по опозицията в Сирия, а не срещу ИД. Що се отнася до Финландия просто се закачах, защото не се съмнявам, че знаеш много добре какво се е случило. Определено схванах иронията ти за “решението” на ЦК на КПСС , но не ми се получи да добавя нещо в синхрон по мой начин. Не може винаги да ми се получи всеки текст. И аз греша, но си го признавам като помисля.
  Обаче, това, че рашаните стрелят по опозицията, направо ме оставя да трупам “златната вода”..
  И последно. Не съм никакъв фен на Путин, а след това, днес не остана съмнение, че руснаците не се различават от турците, които започнаха бомбадировки срещу кюрдите, които се бият срещу ИД. В моето съзнание ИД е сериозната заплаха, която отрича нашата ценностна система и е непосредствена заплаха за нас. В последното вярвам и не може да ме обвиняваш, че одобрявам всеки удар срещу ИД и да ме свързваш с руснаците сякаш съм почитател а вожда им. Може би в друг живот в друга галактика, където никога не е имало комунизъм и не се е случила империята им, но и това ми е малко трудно.

 32. Гума,
  Много си глупав или искаш нас да ни направиш глупави.Но ние не сме.Търси си други мющерии,защото нещата са сериозни и за путкински подлоги няма място.Целта на Путин е да ни задуши с бежанци.Аман от продажници като тебе.

 33. ПП
  Путин бомбардира не ИД,а опозиционни зони включително и християнски селища.Накрая не ви ли става ясно за какво иде реч.Не сме тъпи.

 34. Моля да бъда извинен за грешките!
  Да се чете:
  “военно-въздушни БАЗИ” и
  “директен изЛаз”

 35. До d.savova ,извинявайте но не съм съгласна с твърдението ви че руснаците са бомбардирали християнски селища . Никъде няма такава информация .

 36. Да караме подред. В началото на 2011г. избухва серия от революции с общото наименование “арабска пролет”. Тунис, Либия, Египет и Сирия. Тунис под силно френско влияние, джуджи1 с нулев ресурс да влияе, революцията побеждава. В Либия начело с непредсказуемият Кадафи лилипуткин късно се усеща. Праща емисар около месец преди да рухне окончателно режима но камиларя отказва да го приеме и обидчивият вова вдига окончателно ръце от тази страна. Египет след Насър постепенно се е откъснал от руската орбита и отново греда за рашките. Сирия където е единствената в Средиземно море военноморска база (Тартус) на червенознаменният флот и която е на пъпа на Арабският полуостров остава последният бастион на регионалната сила раззия. По това време хал хабер никой си нямаше от ИДИЛ. Умерената опозиция набираше сили но въпреки масовото дезертьорство на офицери и генерали на тумби барабар с фамилиите пресичаха границата с Турция търсейки убежище в последната така и не успя да пречупи гръбнака на правителствените войски. Асад за разлика от тримата свалени диктатора Бен Али, Кадафи и Мубарак нямаше никакви скрупули. Прилагане на тактиката на изгорената земя. Бомбени килими. Масови екзекуции. Използване в неограничени размери на химически оръжия. През всичкото време обилно снабдяван с оръжие и амуниции от раззия и Иран. Плюс въоръжена намеса на една от най-големите терористичнИ организации в света Хисбула на страната на главореза Башар Асад. Ръководството на умерената опозиция търси по дипканали диалог с Дамаск при едно-единствено условие. Асад да слезе от политическата сцена. Нали най-вече заради искането за свалянето му започна бунта. На няколко пъти посетиха и Москва с уверение, че договорът за базата в Тартус остава в сила. Не, не и не. Междувременно се пръкна ИДИЛ в който наред с местни бандити масово заприиждаха откъде ли не надъхани ислямисти, търсачи на силни усещания. Най-многобройна е колонията от Руската Федерация. Гонят три хиляди цеви. Много ловко путлер ги пренасочи от размирните кавказски райони към бушуваща Сирия. Сирийският народ се видя в чудо. И каква изненада. Вместо да потърсят убежище в съюзническа Русия или в някоя братска арабска страна, не всички са размирни и бедни потокът се канализира еднопосочно към Европа и най-вече моторът на ЕС Германия. И кой има интерес от целият този ребус. Европейците? Не става по очеизвадни причини. Американците? Пак не се получава. Посяга се на сигурноста на исторически партньори които самите те изправиха от пепелищата на крака след ВСВ с планът Маршал. Стигаме до неизбежно-логичното. ввп закъса яко с авантюрата си в Украйна. Видно е, че там явно няма полезен ход. Цунг-цванг. Ами, сега накъде. Дайте да подкрепим законната власт (Асад) в Сирия в усилията му да спре ИДИЛ . Само където война между тях практически няма. И едните и другите воюват със Свободната Сирийска Армия. Да сте чули и дума от кремльовци къде виждат ролята на ССА в цялата тази патаклама.
  Последно. Е, как тогава ще го припознаят късокракият лъжец за “спасител” от ислямската чума. Родните петоколонци и полезните идиоти-да. Очаквам масирано настъпление, то вече започна и на мурзилките.
  Тук обаче няма да ги огрее. Нито Стопанинът на БЛОГА е наивник, нито коментаторите. Търсете си други места където сред братята-тролове ще намерите “разбиране”.

 37. Странно!

  В продължение на месеци всякакви експерти, анализатори, журналисти и коментатори се изказват и пишат за ИД, но НИКОЙ от тях не поставя главния (според мен) въпрос – за ресурсното обезпечаване на военните действия на ИД.

  Войната е най-скъпото предприятие.

  С какво разполага ИД?
  Петрол, заложници (за откуп), археологически ценности и човешки органи. Значи някой КУПУВА тези неща, осигурявайки на ислямистите пари, а за себе си голяма печалба. КОЙ?

  От какво има нужда ИД за войната си?
  Оръжие, амуниции, бойна и транспортна техника, резевни части, медикаменти, медицински материали и медицинско оборудване ДОСТАВЯ доставя тези неща на ИД, с което им помага да водят войната. КОЙ?

  Искам да кажа, че е достатъчно (по един или друг начин) да се прекъснат търговските канали на ИД и за броени дни войната им ще спре от само себе си. Няма да има нужда от въздушни удари и от въвеждане на войски.

 38. Към BETI, мислите или предполагате? И кои две страни? Русия сигурно от една страна (защо ли не подлежи на въпрос?) и кой друг САЩ, Великобритания или Франция (защото всички те показват че Русия лъже)? Вие на кого вярвате всъщност?
  Хора събудете се най-накрая Русия е терористична държава която погазва правото, лъже, сее омраза и убива пряко или косвено невинни хора!

 39. Колко ли невинни жертви са дадени заради имперски амбиции на разни президенти,царе, крале и други нечовеци?

 40. Чета коментари, че Асад ще ли да го осъдят в Хага, а пък после видите ли Путин щял да го последва … питам се Вие наистина ли си вярвате? Колко осъдиха за зверствата в бивша Югославия – десетина и още толкова починаха преди да им започнат делата, т.е. отидоха си от този свят “оправдани”, защото историята ще ги запомни като неосъдени или иначе казано НЕВИННИ! Според Вас Алия Изетбегович трябваше ли да бъде съден за Сребреница, защото според Хакия Мехолич и Сефер Халилович трябваше, но не така мислеше прокуратурата към съдът в Хага?!

 41. Fiki,

  Вероятността е нищожна. В Русия Путин има поддръжката само на тесен кръг съучастници-храненици. С всички останали /олигарси, критици и пр./ се разправя безмилостно. Да не говорим за мизерията, която осигурява на хората – нали не вярваш на пропагандата му, че 70 на сто от населението го поддържа? И Сталин всички го обичали, но като му щръкнал големият нос между цветята, целият народ плакал от радост.

  Лично моята прогноза е, че до две – три години Путин ще бъде свален от собствените си хора и предаден в Хага. Точно каквото се случи на Милошевич.

 42. POSTED BY BETI | ‘Мисля че и двете страни водят пропаганда’.

  Олеле BETI, ами тогава не стойте между тях. И давайте, огън по всички!

 43. ГУМА,
  Аз пък, кой знае защо смятам, че не си трол-провокатор; нито русофил и почитател на “вожда им” /то пък един вожд…/. Вярвам ти, че “понякога не ти се получава” е че трудно влизаш “в синхрон по твой начин”. За това бих те посъветвал, поне тук в този блог да не бързаш с менторски изяви /като пуле пред майка си/, повечко да четеш и по-малко да пишеш. Че току-виж някой криво те разбрал и те нажулил /несправедливо/.
  Като начало можеш да започнеш с втори прочит на авторския текст и изчерпателния и точен анализ на GEORGI NICOLOV.
  Бъди здрав!
  🙂

 44. Да Игнатия, разумни въпроси!
  На мен също ми е интересно, например, кой е интернет провайдъра за ИД за да си правят “селфита”?
  Не че ще получим отговор, но все пак е хубаво да висят във въздуха тези въпроси?
  Най трагичното е, че ЕС е повече от пасивен, а тя е държавата с най-голям нетен паричен профит, държавата с най-голям човешки ресурс, държавата, която се намира най-близко до Сирия и би трябвало да може да реагира най-бързо.

 45. до СТАМБО:
  Очевидно и сред републиканците има “полезни идиоти”. А защо пък милиардерът да няма дялове в ГАЗПРОМ? Нали “парите не миришели”, а “най-важното им качество било тяхното количество”. Ще речеш “ама Тръмп ги има много” – много-много, ама “колкото повече, толкова … повече”.
  Поздрави!
  🙂

 46. Пак до ГУМАТА:
  Гледаш ли ТВ, слушаш ли радио?
  Установено е по безспорен начин, че шест от осемте въздушни удара, нанесени от руските ВВС, със сигурност не са върху територията на ИД. Поразени са предимно цивилни цели на територията завзета от сирийската опозиция…

  МВД на Русия съобщи, че въздушната атака е проведена в защита и по изрична молба на Президента Башар Асад, отправена лично към колегата му Путин.
  Нещо още да не ти е ясно?

 47. До Павел Тинков ,не смятате ли че въпросната сирииска опозиция по всяка вероятност са същите главорези като ИД ? Имаше едно отвратително видео където един от тия опозиционери ядеше човешко сърце .

 48. Г- Тиков,
  всичко му е ясно на челяка Гума и други подобни,но задачата е да пренасочи коментара,дано някой се хване.Но тук няма кой да се*хване*.Губи си времето и ни ожесточава повече.
  BETI
  Спомнете си атаките на Асад върху християнски селища,целите опожарени.Путин нещо да каза за това.Каква е разликата кой ще хвърли руските бомби,-руснак или сириец на Асад.

 49. Към SIMEON и Тенко:
  Не твърдя,че руснаците са винаги невинни, но в случая да им се приписват греховете на САЩ е неправилно. Американски генерали като Томас Макирни, Мартин Демпси и Уесли Кларк съвсем открито заявиха, че ИД се е зародила от грешки на САЩ в региона, както и, че ИД е била финансирана от съюзници на САЩ. Дори Хилъри Клинтън заяви, че политиката на Обама за Ирак е създала нестабилност, довела до възхода на Ислямска държава. Руснаците имат своите вини, но не и за възхода на ИД. Нека да ги разграничаваме. Да погледнем и Свободната Сирийска Армия. Съвсем официално почти всички лидери на ССА са членове на Мюсюлмански братя а от тях произлиза и Ал Кайда. Лидер на ССА в началото бе Риад Ал-Асаад чийто роднини са известни проповедници на шериата и се занимават с разпространението му в Европа. Същият този командир е братовчед на Муафак Ал-Асаад, който обучаваше на салафизъм ромите в Пазарджик. Все така ставаше,че оръжията предназначени за ССА попадаха в ръцете на ИД. По същия начин и командирите им се вливаха в ИД. Така че, “Умерената опозиция” е просто един мит.

 50. Така е.
  От една страна, няма никакво руско нашествие в Сирия. Група военнослужещи отпускари тръгнали за чужбина по стар съветски обичай с танковете и самальотите и взели, че се заблудили, моля ви се!
  От друга страна… Путин каза, че няма да провеждат СУХОПУТНА операция, а това не е баш същото като СУХОПЪТНА 🙂

  Простете моя хумор. Моментът е много напрегнат е не е много за смешки.
  Но би било далеч по-страшно, ако недоимператорът беше казал истината. Подобна черезвичайна проява от негова страна би смразила кръвчицата на всеки познавач на характера на кремълския мушморок.

 51. Да, KARADASH!

  Излиза, че достатъчно силни субекти (държави?) са маериално и политически заинтересовани от алъш-вериша с ИД, като по този начин осигуряват на ислямистите парична, ресурсна и логистична подкрепа.

  Ако за откраднатите от храмовете артефакти и за човешките органи е относително лесно да ги продадеш на четири очи с купувача някъде в пустинята, то петролът (основното перо за приходи на ИД) тече по тръби (знае се къде са и могат да бъдат взривени) и се товари на кораби в пристанища с теминали.

  Същото важи и за доставяните на ИД оръжия, техника и оборудване.

  Въпросът е кой (а може би кои) трупа/т печалби от тази измислена война?

 52. @ ИГНАТИЯ

  Няма тръби, от северната част на Сирия нефтът се извозва под контрола на ИД с камиони през Турция. Работят и с мрежа от спонсори, но източниците на финансиране са разнородни; напр. след удар срещу централната банка в Мосул прибраха 429 млн.($).
  Ще срещнете какви ли не спекулации по темата, но да търсим доказани факти.

 53. Добре съм запомнила думите на дядо си,че ако не беше този идиот Хитлер,руски ботуш нямаше да стъпи в Европа и България!Имам сериозни опасения,че руски ботуш отново може да стъпи в Европа да ни спасява от ислямисти.Струва ми се,че ако спешно не се овладее ситуацията с бежанците,пак може да има съюз на европейците с Русия,този път вместо антифашистки,антиислямистки!Още не сме демонтирали стария паметник,а май някой си прави сметки за нов?

 54. До d.savova,кой християнски селища е атакувал Асад ? Г-жо Савова ,моля ви назовете ги тия селища ,как се наричат и кога конкретно е станало .Вие първо руснаците обвинихте ,а сега се извъртяхте към Асад.Аз не одобрявам Асад ,но поне това му признавам ,че не закача християните.И ви гарантирам че за разлика от сунитите всички християни в Сирия подкрепят Асад . Те просто нямат избор .

 55. Нещата в Сирия ,се оказват за сега под тотален/руски/ контрол.Дълбоко в мен се заражда схващането,че ИДИЛ е създадена с помощта на Путин и когато Асад стане пълновластен господар на положението в Сирия ИД ще изчезне в небитието,така както се и създаде.
  Защо ИД заплашва основно Запада,а щади Москва,въпреки че главните им *врагове* са руската армия.Има нещо много гнило и вижте как се пренастройват петоколонниците у нас по заповед от Москва.Сега разбраха,че имаме слаба авиация и армия,а управляваха последните 15 години.Мисля,че го правеха нарочно да чакат руската армия да навлезе отново в България.Руските влечуги Таско Ерменков,Мерджанов изпълзяха отново.Искат оставката на в.министър,смениха шефа на воен.разузнаване.Това е команда от Кремъл.Нищо чудно в суматохата зелените човечета да плъзнат в страната ни.
  Но питам се ,ако е така къде проспа Военното разузнаване на САЩ.
  И сега САЩ и страните от ЕС отново останаха *изненадани*.
  Моментът е много опасен,особено за България.

 56. @ BETI:
  Да, спомням си. Спомням си и едно отвратително видео, където от едни чешми вместо вода течеше огън. Спомням си много подобни клипове. Не само отвратителни, а и умилителни – например как един дето удави в кръв Чечения и Грузия и остави морячетата от Курск да се издавят като плъхове, нежно гали притиснал в прегръдката си котенце. Спомням си и едно възторжено видео /всъщност кинопреглед/, където “превъзпитани бригадири” от ТВО “Слънчев бряг” с песен на уста строяха новия живот /всъщност – новия партиен дом на Ловеч/.
  Сега аз даВи попитам – гледала ли сте видео, в което Шикългрубер гушка малко детенце и го гледа с любов /този, същият сътворил Дахау и Аушвиц, и втората световна касапница/? А съратника му Джугашвили /голодомор, Катин и ГУЛАГ, след което “жить стало лучще, жить стало веселее”/,гледала ли сте го как целува пионерчета по челцата?
  Днес, скъпа моя, позицията на всеки от нас е въпрос на НАТРУПАНИ ОПИТ И ЗНАНИЕ, НА СВЕТОГЛЕД И ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ИЗБОР.
  А на мен позиции от десена на “А вие защо биете негрите” и “Всичките са маскари” не ми
  допадат. И знаете ли защо? Всеки носи кирливите си ризи – на земята не живеят ангели, пък и да се пръкне някой, той ще да е паднал ангел. И все пак ние живеем на тази земя, в този живот на лутане и грешки, в търсене на истината и не можем да избягаме от избора с кои да бъдем. С търсещите светлината грешници или с предпочитащите мрака.
  Знаете ли, старите родопчани казват: “Не може да ядеш и трохи да не падат. Важното е да не тъпчеш хляба.”
  Дано сте ме разбрала правилно.

 57. Павел Тинков, Шапо!

  Мягко и тихо Саудовская Аравия только что объявила войну Сирии. Ну, точнее, конкретно Башару Асаду.
  Мне жаль сирийцев, но я поздравляю украинцев – судьба Украины теперь будет решаться в Сирии.
  Напоминаю главные цели операции:
  втянуть РФ по-максимуму в противостояние с ИГИЛ
  убрать Асада
  убрать ИГИЛ
  убрать РФ
  Всё сразу и в одной бедной Сирии. Навалило им конечно радости.
  “Президент Сирии Башар Асад должен отставить свой пост, иначе он будет смещен силой” – приводит AFP заявление министра иностранных дел Саудовской Аравии Аделя бин Ахмеда аль-Джубейра.
  Аль-Джубейр подчеркнул, что из сирийского гражданского конфликта есть два выхода: первый, «предпочтительный» вариант предусматривает «политический процесс с созданием переходной администрации» и «военное решение, которое также приведет к отстранению Асада от власти».
  Константин Кукушкин

 58. Поразсмейте се малко с ПИКливците!…Всяко съвпадение с реални имена и лица, също свързани с мутрагенски бизнес, неясно придобити хотели и спа-бърлоги е случайно и непреднамерено!

  http://pik.bg/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B2-%D0%B4%D1%83%D0%BF%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-news409053.html

 59. Днес с изумление гледах по CNN как иракския премиер призоваваше Русия да започне да бомбардира идил в Ирак. Незнам дали ще се съгласите с мен , но проблема е че Обама е слаб президент . Ако беше ударил като хората идил ,сега Путин нямаше да си развява коня в Б.изток .Смятам също и че кюрдите ще се извъртят към Москва . Дано да бъркам

 60. Към ИВАН ГЕОРГИЕВ, вижте само как подхождате.
  Първо съвсем невярно твърдите че американски генерали открито заявили че ИД се е зародила от грешки на САЩ.
  Ето ви го изказването на генерал Демпси: http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/192316#.Vg1Ua8t-K5A в което той само казва че засилването на въздушните удари срещу ИД е грешка.
  Ето ви и на генерал Кларк: http://www.ronpaulinstitute.org/archives/peace-and-prosperity/2015/february/19/gen-wesley-clark-isis-got-started-with-funding-from-our-closest-allies/ в което той казва нещо което не е тайна че съюзници на щатите са финансирали ИД.
  Грешка на САЩ ли че стоят безучастни в създаването на този Ад?
  Грешка на Обама ли е че повярва на Путин че Асад ще унищожи и няма да ползва химическо оръжие срещу собствения си народ (може да е глупост и наивност но вината носи лъжеца и измамника)?
  И защо се страхувате да кажете че основната причина да има ИД и ССА е именно Асад (подкрепян от Русия) и Суадитска Арабия и Катар (съюзници но не и подкрепени в това си тяхно начинание от САЩ).
  Второ отхвърляте правото на хората да се защитават на верски и роднински признак. Мислите ли че е светска държава (за какво се опитват да ни представят Сирия) която избива всички вярващи (и християни между другото) които са опозиция на властта?
  Разберете Русия има в пъти по-голяма вина в този случай от който и да е друг.
  Между другото откъде сте толкова информиран за изказванията на американските генерали и опозицията в Сирия?
  Отговора ви изглежда така все едно е спуснат от Russia Today. Моля ви престанете да се информирате от източници които се под пряк контрол от Кремъл. Знайте че много страшно нещо е изопачаването на истината и насаждането на омраза.

 61. BETI:
  Християнските села подпалени от Асар бяха показани по телевизията.Търсете си ги щом ви интересуват.

 62. Силни коментари, добра дискусия!
  Само малки бележки
  1. Генералите Томас Макирни, Мартин Демпси и особено Уесли Кларк са плътно в лагера на демократитите, което прави оценките им политически натоварени.
  2. Последният пост на Beti коригира впечатлението от някои нейни неубедителни коментари-наистина пред руската наглост “Сталин -это Ленин сегодня!”.., уф!, сбърках цитата, годините и имената в историческата аналогия-исках да кажа: “Барак Хусеин Обама- това е JFК в наши дни!”- Хрушчов го плъзга както си иска, дрънка му за марксизма, припомня коалицията от Втората СВ, издига си напълно незаконно Берлинската стена, “деколонизира” половината Трети свят, където дресира, въоръжава и инсталира на власт предани на СССР главорези, прилапва си Куба, пък нашият се чуди кога ще свърши всичко, че да забичи при Мерилин или някъде на друго място… Но, бай дъ уей, и за един антисъветски жест трябва да се помисли, че да се замаже малко консервативната антиком Америка… И некадърникът го измисля- убеден съм, перфидно целеносочено! В Залива на прасетата – ТРАГИЧНАТА ГОЛГОТА НА СМЕЛИТЕ,ОТЧАЯНИ И САМОЖЕРТВЕНИ КУБИНСКИ ПАТРИОТИ, начело с БАЩАТА НА ПРЕКРАСНАТА ПЕВИЦА ГЛОРИЯ ЕСТЕФАН- ЧЕСТ И СЛАВА НА ГЕРОИТЕ, чиято кръв петни ръцете на JFК, колкото и на Кастро!
  Ще затворя очи щастлив, ако доживея две неща. Първото- СЕНАТОР ДЖОН МАКЕЙН- ПРЕЗИДЕНТ 2 МАНДАТА! Второто е политическо фентъзи-сюжет. ТАТКОТО на ГЛОРИЯ ЕСТЕФАН ВЪЗКРЪСВА ОТ ДЪЛБИНИТЕ НА ВЪЗМЕЗДИЕТО и ЛИЧНО РЪКОВОДИ НАКАЗАТЕЛНА ОПЕРАЦИЯ НА “Острова /сред океана на свободата/”, след което, прочистен до последния кастристки катил, Островът става наистина свободен! Убеден съм, че диференцирания подход спрямо марксисти, ленинисти, троцкисти, геваристи, хард -кастристи, комунистически антиреформатори-кастристи, псевдореформатори-кастристи, квазипазарни- реформатори-кастристи и технократични пропазарни реформатори-криптокастристи по китайски терк, ТАТКОТО НА ГЛОРИЯ ЩЕ ОСЪЩЕСТВИ ЕФЕКТИВНО И ДИФЕРЕНЦИРАНО – С МАЧЕТЕ!
  Мм-ммм-мм-мм-м-м…, хубаво, браво!…

 63. Аз пък си мисля, че Обама води перфектна политика на предизвикателства пред Русия, като на пръв поглед отстъпва, но я въвлича в състезание, което тя, Русия, е обречена да изгуби. На хиляди километри от стратегическите си бази, руската инвазия ще бъде непосилна за хилавата руска икономика. По горе имаше едно предположение, че с този фатален ход руският самодържец ще изгуби не само Сирия, но и Украйна.

 64. Географските карти, които поства Николов, някак си удивително съвпадат с картите на Персийската тръба, за която много много не се говори, но отдавна играчите се заиграха с нея.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Iran-Iraq-Syria_pipeline

  и още едно интересно четиво е Арабската тръба, която минава или би трябвало да минава през Сирия:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Arab_Gas_Pipeline

  и накрая дето се вика, следете парите ежедневно:
  http://ftmdaily.com/what-jerry-thinks/whysyria/

 65. Браво на Павел Тинков, Георги Николов и Стамбо!
  Браво за интелигентността, остроумието и желанието за свобода.
  И тримата ставате за външни министри според критериите на приятели, прекарали години в Старозагорския.

  “Нашата заслуга е, че оцеляхме, за да предадем на поколенията родолюбието си”, казваше баща ми.

 66. Стамбо
  Удоволствие е да чета коментари ти и да си припомним отдавна забравени неща,които са актуални и днес.
  Приятен ден.

 67. До Иван Георгиев:

  Обама (не САЩ) определено допуснаха грешки заради вакуума след Ирак. Грешката е че не заложиха на точните хора: Кюрдите.
  Трябваше да създадат официална Кюрдска държава като по този начин ударят 2 заека: Вечен шах за Турция за да не им хрумва да се “заиграват”, да си гарантират център на стабилност и противовес на всякакъв ислямски фундаметализъм – при кюрдите НИКОГА не е имало “почва” за това.

  А като сте толкова начетен защо не споменавате за ХИЛЯДИТЕ чеченски главорези които са в редиците на ислямска държава? Те са заминали ей-така “на ползу роду”?Доказано прехвърлени от Източна Украйна в Сирия и Ирак. Защо не споменавате за доказаните десетки случаи на високопоставени служители на ГРУ – Военното Разузнаване на Русия опериращи в ръководството на ИДИЛ? Защо не споменавате че “черната борса” за петрол – източник на доходи за ИДИЛ не може да я има ако липсват купувачи (а не е толкова трудно да се разберат тези купувачи)? Защо не споменавате че никакви ИДИЛ не вълнуват Путин, а просто след излизането на Иранския петрол и газ на международните пазари има само 2 маршрута през които да мине сухоземно: Сирия или Турция? Ако Путин се вълнуваше от ИДИЛ нямаше да чака 4 години да се сети че били заплаха.

  Моите македонски деди имат една приказка: Нещата не са толкови прости, те са още по-прости (Стига човек да иска да ги погледне и помисли, а не да слуша пропагандата на “Гаварит Масква”). Проблема не е във вашите разсъждения – професор Брадистилов едно време казваше “Докато има овце, ще има и колачи”; проблема е че “танте Меркел” пее тази песен: “Без Русия нямало решение на Сирийската криза” – ето това е проблема

 68. SIR SIMEON,

  Поздрави за серията точни и интересни коментари!

 69. до СТАМБО:
  Благодаря за оценката Стамбо. За мен винаги е било удоволствие да чета твоите коментари,както и на инж.Павел Тинков и се радвам че сме “от една кръвна група”

 70. SIMEON, ТЕНКО, САЩ са невинни в случая така ли да разбирам?! Постовете ви приличат повече на оправдание. Извинението “трябваше”, изобщо не работи добре за вашата теза. Относно какво не съм бил споменавал, ако искате ще спомена и заграбените ценности от ИД от музеите които отиват във западни колекционери, няма проблем. Възможно е да е имало експерти от ГРУ в ИД, но САЩ официално си обучаваха и въоръжаваха “Умерената опозиция” която всъщност е политкоректното име на ИД, Ан Нусра и някои други по-малки фракции от радикали. Относно петрола на ИД и доходите им от него, интересно как така въпреки бомбардировките на САЩ и коалиция, нефтената инфраструктура на терористите си работеше съвсем изправно? Спомням си и как се говореше, че опиумният мак в Афганистан е източник на доходи за терористите, но при американското присъствие там добивът му се увеличи многократно и достигна рекордните 98% от световното производство! Нагледали сме се на двойни стандарти. В историята си САЩ много често са използвали фалшиви обвинения като претекст за започване на война, и прехвърляне своята вина на другите. Така че се съмнявам и в достоверността на твърдението за “химическите атаки” на Асад. Например през 1988г. американците са предоставили на армията на Саддам карти, сателитни снимки и друга разузнавателна информация за местонахождението на иранските сили със знанието, че срещу тях ще бъдат използвани химически оръжия. А пък Доналд Ръмсфелд беше в ръководството на фирма АББ когато тя достави ядрена технология на….Северна Корея. Естествено, че Путин си гледа интересите, но защо по типично нашенския слугински манталитет трябва да сме “по-католици от папата” и да си затваряме очите за греховете на САЩ? Много пъти съм изтъквал по форумите сътрудничество между САЩ и Русия когато официално са били врагове. Сегашното ми опасение да нямат договорки и в този конфликт.

 71. До Иван Георгиев
  Аз нямам за какво да се оправдвам, а питам: Как така няма никакво съмнение че СА Щ произвеждали опиумен мак и наркотици, обаче “възможно било да има и офицери на ГРУ”? И за Виетнам вървяха лакърдиите че видиш ли ЦРУ си правело наркотиците там и добре че руснаците помогнали да се спре това.
  За кое точно са виновни американците? Че искат да вкарат масов убиец на съд за геноцид? Не бил използвал химически оръжия? Тези дето ти плащат рублите трябва да ти поорежат заплатата защото лично Путин СЛЕД употребата на химически оръжия посредничеше за лишаването на Асад от тях с надеждата че с това ще се приключи.
  Каква точно борба е водил срещу ИДИЛ Башар Асад последните 5 години че нещо тотално липсва отговор за това? Или руските инс трукции имат отговор за това? Само че да са факти,а не свободни съчинения.

  Едно трябва да направят САЩ в момента: Да ос тавят рашистите да затънат в тази авантюра и до 6 месеца целия мюсюлмански свят да окачи картата на Русия за враг номер 1.

  За да спес тя всяко следващо губене на време за “спор с радио Москва” 10 причини за това защо точно ра ш ис тите не са тези които трябва да се месят:

  1.Павлов в своей Нобелевской речи, который сказал буквально следующее:

  «Вообще, я должен высказать свой печальный взгляд на русского человека. Русский человек имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую. Для него существуют только слова. Его условные рефлексы координированы не с действительностью, а со словами».

  (Впервые было опубликовано в журнале “Звезда”, в 1927 году).

  2.«Русский есть наибольший и наинаглейший лгун во всем свете.» Тургенев;

  3.«Ох, как тяжко жить в России, в этом смердючем центре физического и морального разврата, подлости, вранья и злодейства.» Аксаков;

  4.«Народ, который блуждает по Европе, и ищет что можно разрушить, уничтожить только ради развлечения.» Достоевский;

  5.«Не народ, а скотина, хам, дикая орда, душегубов и злодеев.» Булгаков;

  6.«Наиважнейшею приметою удачи русского народа есть его садистская жестокость.» Горький;

  7.«Народ, что ненавидит волю, обожает рабство, любит цепи на своих руках и ногах, грязный, физически и морально готовый в любой момент угнетать все и вся.» Шмелев;

  8.«Народ равнодушный до наименьшей обязанности, до наименьшей справедливости, до наименьшей правды, народ, что не признает человеческое достоинство, что целиком не признает ни свободного человека, ни свободной мысли.» А.С. ПУШКИН.

  9. Академик Сахарова :Русские Люди:

  “Убогие люди повторяют мантру о величии России. Их не надо проклинать, потому что там нечего проклинать. Это пустые места. 70 лет они празднуют победу над фашистами! Уже все фрицы сдохли, а рабы все празднуют. Потому что праздновать им больше нечего.
  За 70 лет ни одной победы, ни одного достижения, одна показуха.
  ….
  Они называют тупыми американцев. Они на полном серьезе считают себя конкурентами Америки. Сидят за компьютерами, работающими на американской ОС, подключены к сети Интернет, которая придумана американцами, и называют их пиндосами! А по телевизору грозят им ядерной войной. Не грозятся конкурировать с IBM или Аппле, нет, бомбу грозятся кинуть. Если кто забыл, то бомбу им подарили тоже американцы.”

  10.«Самолюбие и самомнение у нас европейские,а развитие и поступки азиатские»А.П.Чехов

  “М. Горький писал по этому поводу с горечью и болью: «…темный, органически склонный к анархизму народ ныне призывается быть духовным водителем мира, мессией Европы»

  Цитатите са от руска интелигенцея която разбира се е агентура на ЦРУ и соросоиди

 72. P.S.След бомбадировката вчера НЕруските агенции отчитат 60 цивилни жертви сред които 6 деца – децата са висши офицери от ИДИЛ,нали Георгиев?
  А относно РАЗРУШАВАНЕ на ПЕТРОЛОПРОВОД ти въобще имаш ли идея какви са последствията?!?!? И какъв вой щяхте да виете ако бомбадировка беше направила подобно нещо. Ако ти си нямаш идея то американците си имат и си задават въпроса “Че тогава каква щеше да е разликата м/у Русия и САЩ”
  На русофилистиците само разрушения им в главите

 73. P.P.S.
  Причина 11: Въпрос към Георгиев: Колко пъти САЩ 2011-2012 (точно периода когато възникна ИДИЛ)внасяха резолюция да се намеси НЕ отделна държава а сили под егидата на ООН? и колко пъти Русия налагаше вето на тези предложения за да може ИМЕННО Русия да положи основите на Ислямска Държава?

 74. Към ИВАН ГЕОРГИЕВ, проблема при вас е че вярвате и разпространявате информацията от източници които леко казано са съмнителни. И в поредния си отговор боравите с изкривена информация предназначена да създава дезинформация и насажда омраза.
  Например за реакторите които са продадени на Северна Корея, ето историята на този договор: https://en.wikipedia.org/wiki/Agreed_Framework
  и важния цитат от него:
  “DPRK’s graphite-moderated 5MWe nuclear reactor, and the 50 MWe and 200 MWe reactors under construction, which could easily produce weapons grade plutonium, would be replaced with two 1000MW light water reactors (LWR) power plants by a target date of 2003.”
  Тоест целта на тази програма и продажбата на тези реактори които не са с тежка вода е именно да се избегне възможността на Северна Корея да произвежда плутоний за ядрено въоръжение. Ама нали щом руснаците казват че американците са лоши вие сте съгласни да повтаряте това без дори да имате съмнение.
  Не вярвате и казвате на американците за химическите оръжия на Асад поне на левичарите от ООН не вярвате ли: https://en.wikipedia.org/wiki/Use_of_chemical_weapons_in_the_Syrian_civil_war
  Или и на тях не искате?
  Какво да заключим ние че именно вие имате (по-вашите думи) “слугински манталитет” и си “затваряте очите” за да пропагандирате удобна за Путин информация.

 75. Малка поправка към причина 11 с фактология Георгиев (а не със свободни съчинения):
  Руската дипломация се справи с кризата, възникнала след употребата на химическо оръжие в Гута през август 2013 г. и продължи да снабдява режима с така необходимото му конвенционално оръжие. Нещо повече – Русия продължи да прилага правото си на вето в Съвета за сигурност на ООН. През юни 2014 г. се появи “Ислямска държава”, a няколко месеца по-късно започна и водената от САЩ интервенция по въздух.

 76. Драги Симеоне,

  Така трябва. За тъпите говорители на Путин – само обидно и с презрение!

  А Иван Георгиев вероятно се подписва със собственото си име.
  Беше тъп милиционер в Пловдив. 20 години шеф на IV участък, през 1991 стана шеф на РДВР-то. Крадеше и за умрелите, казвахме му Ванчо Лъжата.

  Здрасти, Ванчо!
  Казвал съм ти преди години – не лъжи! Ставаш за смях.

 77. иван георгиев:
  Обяснението ми е елементарно защото е предназначено за елементарници.На такива фатмашки номера много отдавна съм свикнал и за елементарници казвам само по веднъж (най-много 2 пъти)

 78. Дали някой може да обясни разликата между ISIS and ISIL?
  Според редица коментатори в САЩ, ISIS стои за Islamic State of Iraq and Syria, а второто съкращение стои за Islamic State of Iraq and the Levant, където Левант е Сирия, Ливан, Израел и Палестина.
  Някои казват, че било едно и също.
  Може и така да е, обаче:

  Двете наименования покриват териториите през които трябва да минат сътветно тръбите на Персийският тръбопровод/шиити/ и съответно на Арабският тръбопровод/суни/.

  Асад, който е шиит, е дал подписа си само за Персийският тръбопровод.
  Проблемът е може би, именно в този подпис, взимайки под внимание, че Арабската тръба ще идва от Катар, зад който стои Суадитска Арабия/, която и пряко реагира против Асад. Суадитска Арабия са уахаби, което е близо до суните и затова се подкрепят.
  Да, но Иран са шиити и те ще подкрепят Асад, още повече, че и газът по Персийската тръба ще е евентуално от тях ако стане.

  Или с една дума, като прибавим демокрацията и свободата, става дума за много енергийни пари, тръбопроводи и територии за тези тръбопроводи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.