Американските признати грешки и вождът на Русия, който “няма грешка”

Американският президент Барак Обама се извини публично за трагичната бомбардировка в Кундуз над болница на „Лекари без граници” и призовава да не се правят окончателни изводи до приключването на официалното разследване на инцидента.„От името на американския народ отправям моите най-дълбоки съболезнования на медицинските специалисти и цивилните граждани, убити и ранени при трагичния инцидент в болницата на „Лекари без граници“ в Кундуз“, се казва в официалното изявление на Белия дом.

При погрешното унищожително бомбардиране на болницата в Кундуз загинаха 16 души, след които 9 щатни служители и 7 пациента, включително и 3 деца. Сред ранените са 19 лекари и сестри и 18 пациенти.

 

Това са фактите до момента.

 

Колко осъдителна е грешката с убийствен резултат? Безкрайно много- колкото всяко друго насилствено отнемане на живот, което няма как да бъде „оправдано”. Ето защо, когато напиша за аналогията, която следва, нямам никакво намерение да „оправдавам” трагичната грешка по какъвто и да било начин, казвайки „ и все пак”.

 

И все пак…

Грешното попадение няма как да бъде определено като преднамерен акт, макар любителите на конспиративните теории, заслепени в антиамериканския си фанатизъм, са способни и на това. След като могат да твърдят, че евреите сами са си организирали масовото изтребление през Втората световна война с цел да се консолидират или пък ( пак те, но конкретно американските) са уредили самолетните атаки в Ню Йорк и Вашингтон през септември 2001 г. по техни , гаднярски мотиви, довели до хиляди цивилни жертви, защо да не могат да спретнат една подобна теорийка и за някакви си 16 убити в Афганистан с цел Чичо Сам да извлече своя ползица?

Фанатиците не се интересуват от детайли във формулировките и реакциите. Какво тук значи някаква си грешка, признание за нея или дори извинение от страна на самия американски президент! Искат заклеймяване на всичко американско и това си е.

 

Профилът на антиамериканския фанатик почти задължително се покрива у нас с фанатичната любов към „алтернативата” на Америка, за каквато тези фанатици представят Русия и особено Русия на Путин.

 

Хорошо. Да се съгласим в името на правото на „другата гледна точка”. И като казвам това, се заглеждам в една „точка” на картата, която покрива една шеста от сушата на планета и на правата на най-голямата на света има претенцията за световно лидерство, независимо от факта, че не може да направи живота на собствения си народ поне малко сравним с онзи, който живеят лидиращите по жизнен стандарт народи на САЩ и евроатлантическите им съюзници.

 

Кога ( най-напред и) за последно „великите” управници на Русия са си признали за грешка на военните в причиняване на смърт в особено големи размери ( за „дреболии”, като практиката да бъдат пребивани и убивани самите руски войници в казармите, за което алармират отчаяни руски майки, дори няма да споменавам)?

На СССР и Русия им отне близо половин век време да признаят за масовия разстрел на , както казват в Полша, цвета на полската нация ( доколкото се смята, че хилядите от масовия гроб в Катин са представителна извадка на средната класа в страната). Това са десетилетия на съзнателна държавна политика на държавно спонсорирана лъжа. Не бих се връщал толкова назад, ако смият Путин не подстрекаваше напоследък съветско-руския реваншизъм в тълкуването на историята, опитвайки се отново да отрече вината на СССР за разпокъсването на Полша след сговора на Сталин с Хитлер.

 

Да скочим с парашута на войната в обувките на този Путин, който се катапултира на върха на шовинистичната любов в Русия именно чрез масово убийство в Чечня. Под негово командване руската армия превърна в руини столицата на миниатюрната република Грозни и никога не обяви колко хиляди руснаци ( за чеченци не говорим дори- те са за Путин онези, които заяви, че ще „удави в клозета”) бяха погребани под останките на половин милионния град.

 

„Грешка”? Нищо подобно. На Путин това му се води за голям успех в една страна, в която подобно военно , напълно съзнателно организирано престъпление, е повод за национална гордост. Несъгласните с това, като журналистката Анна Политковская, определяща като фашизъм действията на Путин и при потушаването на заложническите кризи в Беслан и Москва, съпътствани със стотици невинни жертви, причинени от ( „грешки” на) полицията, ги разстрелват показно в предверието на дома им.

 

В Русия признават за грешка само при „инциденти”, като потъването на гордостта на руския флот подводницата „Курск”, но само защото иначе трябва да говорят за системната грешка в дървата, която произвежда некачествени продукти, като ракетите на ядрените си подводници.

Иначе масовото убийство, практикувано с руски бомби и снаряди, при което жертвите са грузинци и украинци, не е грешка в Русия. Това се определя там като „законна самоотбрана” ( точно както и днешната военна авантюра на Путин в Сирия) от страна на един режим, който в лицето на своя вожд имаше нахалството преди броени дни да чете морал на света от амвона в ООН как към бойни операции в чужбина трябва да се пристъпва само с одобрението на този орган и при зачитане на международните договори ( може би като този на Русия с Украйна от Будапеща, според който Москва гарантира националната сигурност на Украйна, срещу което тя се съгласи да се разоръжи и да предаде ядрените си оръжия на Русия, вероломно използвала миналата година украинската безпомощност , за да окупира Крим?).

 

Путин не само „няма грешка” в своята решителност да използва брутални методи у дома и в чужбина, но и никога не си е признал каквато и да било грешка. Съжалява само, че е премълчал в Съвета за сигурност на ООН при гласуването, което позволи на няколко държави от НАТО да нанесат въздушни удари в африканската държава, бивш съветски сателит във въоръжаването ( срещу собствения си народ предимно). Но не за друго съжалява Путин, а защото е обзет от ужаса, че може да го последва съдбата на Кадафи, негов събрат автократ, който иначе още щеше да си управлява еднолично и да пазарува руски оръжия.

За грешките на американските военни научаваме от американските медии във времето, когато Путин е издигнат от руската пропаганда на пиедестал на безгрешния вожд от калибъра на Сталин, с когото властелинът на Кремъл все повече мери ръст, призовавайки ( не само руският народ, това не му стига вече, но и) света да се обедини около него в нова „антихитлеристка коалиция”. Бившите колонии на СССР много добре знаят какво означава нова подобна сделка за тях…

 

Сред човеците и изградените от тях държави няма светци. Всички правят грешки, но само онези, които не се смятат за безгрешни, си ги признават и се извиняват за тях. Останалите са наглеци с месиански претенции, които превръщат покор(е)ните си народи в съучастници в престъпленията на „безгрешните” си водачи, за които диктаторските и авторитарните режими не допускат контролни механизми, контролиращи тяхната безнаказаност.

 

 

22 мнения за “Американските признати грешки и вождът на Русия, който “няма грешка””

 1. Какие, к черту, могут быть переговоры с Путиным — бандитом, международным гангстером, террористом № 1 в мире, организовавшим в феврале 2014 г. молниеносный захват своими вооруженными бандами украинского полуострова Крым?! Какой «нормандский формат», какая «четверка», какие «минские соглашения», какой отвод войск??!!!
  ——————————————–

  1:26 am
  ПРОТИВ ПОБЕДОБЕСИЯ
  Близится очередной шабаш победобесия. В мае исполняется 70 лет победе красного сталинского фашизма над гитлеровской Германией, а заодно и над собственным народом.
  «Где победу в войне над собой отмечает народ…» (Игорь Тальков).
  Конец 80-х годов ХХ века обрушил практически все фундаментальные коммунистические мифы — о «пролетариате», «классовой борьбе», «социализме», «коммунизме», о «революции» 1917 г., и т. д. О «победе» 1945 года тоже была тогда же сказана вся правда: что это была не «великая отечественная», а всего лишь схватка двух тоталитарных режимов; что гитлеровский режим был выстроен по советским образцам; что русские генетические рабы сражались в той войне не «за родину», как им вдалбливали политруки, а за ГУЛаг, за людоедский сталинский режим, за то, чтобы их рабовладельца не одолел другой, соседний рабовладелец; что их победа означала выживание и спасение сталинизма — несчастье куда худшее, чем гипотетическая победа Гитлера; что народам Европы орда краснозвездных орков, хлынувшая туда в начале 1945 года, принесла отнюдь не «освобождение», а лишь новое порабощение, оккупацию и тоталитарные режимы почти на полвека, раскол на два лагеря, а Германии — еще и территориальный раскол.
  Да и внутри СССР… Тотальная депортация крымских татар, едва только большевистская власть вернулась в Крым. Аналогично — депортация чеченцев и ингушей, только на 3 месяца раньше. Многосоттысячные депортации 1949 года в Сибирь из Литвы, Латвии, Эстонии. Миллионы расстрелянных и высланных украинцев — с 1944-го, как только красные пришли опять. Большая волна «повторников» конца 40-х — начала 50-х — тех, кто отсидел в 1937-1939 свою «десятку», выжил, вышел — и вскоре был посажен опять, только за то, по сути, что уже сидел, уже клейменый, меченый. «Так вот она, ваша победа?»…
  Вся эта правда ничуть не потускнела со времен советской перестройки — но сегодня в России за нее уже полагается до 5 лет лагерей!
  Миф «победы над фашизмом» оказался единственным, сумевшим — к большому сожалению — выжить в годы перестройки конца 80-х и свободы начала 90-х, хотя и вышел он из этих передряг изрядно потрепанным. Со все более очевидным крахом либеральных реформ и надежд на превращение России в «нормальную европейскую страну», цивилизованное демократическое государство (эти надежды не могли сбыться из-за имманентных свойств самой России как цивилизации) — все громче и громче год от года стали звучать барабаны парадов и фанфары «великой победы» каждое 9 мая.
  «Потерявшие идеал начинают идеализировать победу. Победа из средства достижения истины превращается в саму истину», – пророчески писал Фазиль Искандер в «Кроликах и удавах». Изначальная-то их «истина» – коммунизм — давно была потеряна, и на смену ей они нашли другую — примитивное имперство, проросшее и сквозь коммунизм уже в 30-е годы, а ныне явленное, так сказать, в химически чистом виде. С приходом КГБ к власти в 2000 году все доводы разума, совести и исторической правды были окончательно смыты чудовищной волной имперского реваншизма и великодержавного шовинизма. Победобесие стало официальной идеологией нового чекистского православного рейха — несущей конструкцией, главной идеологической подпоркой режима, его основным сакральным мифом, на котором и поныне держится вся путинщина.
  Все очень просто. РФ, как известно, официально провозгласила себя правопреемницей СССР, т. е. отвечает не только за свои собственные преступления (геноцид чеченцев, нападения на Грузию и Украину, аншлюс Абхазии, Самачабло, Крыма, политические убийства за границей, и пр. и пр.), но и за советские (от красного террора 1918 г. и голодомора украинцев 1932-33 гг. – до психиатрического террора против диссидентов и вторжения в Афганистан в 70-80-е гг.). И вот, стоит только кому-нибудь из честных, не потерявших совесть людей в мире напомнить русским людоедам их преступления и поставить вслух вопрос, имеет ли право на существование такое государство, запятнанное столькими преступлениями и упорно не желающее в них каяться, из века в век живущее лишь агрессией против соседей, захватами чужих земель (только что — Крым) и тотальным террором против всех оппонентов как на своей территории, так и в мире (от Троцкого до Березовского), как тотчас из рукава вытаскивается главный козырь кремлевских шулеров и лубянских заплечных дел мастеров:
  – А зато мы, мол, спасли мир от фашизма!!!
  И стоит только кому-нибудь напомнить, что и до сих пор Россия незаконно удерживает целый ряд территорий других стран, захваченных в конце WWII — хотя бы те же Курильские острова как самый яркий пример, – как раздаются голоса московских реваншистов, что, мол, захват Сталиным этих территорий признали тогда же, в 1945-м, Черчилль и Рузвельт/Трумэн на соответствующей международной конференции — а потому, дескать, эти острова и прочие земли теперь «наши» на веки вечные…
  Пора положить этому конец!
  Надо решительно выбить из-под преступного российского государства и путинского режима эту основную подпорку — миф о русских как «спасителях» и «освободителях» 1945 года. Разоблачение этой глобальной лжи, отмена вечной «антифашистской» индульгенции, вскрытие правды о русских как исконных, извечных рабах, по приказу и под руководством своего извечного диктаторского, тоталитарного, садистского государства несущих миру не освобождение, а закабаление, рабство, деградацию и геноцид (что в 1945-м, что сейчас, да и в любом веке жуткой русской истории) — важнейший способ добиться скорейшей ликвидации кровавой путинщины и самого русского государства рабов и рабовладельцев. Как и разоблачение чудовищного, омерзительного лицемерия помпезных праздников «победы» над тем самым Гитлером, которого в 20-е годы именно Советы вырастили, выпестовали, до самого 22.6.41 с ним дружили, поддерживали, снабжали всем необходимым, проводили с его армией в честь раздела Польши совместный парад в Бресте — а потом воевали с ним методом «заваливания трупами», при соотношении потерь 1:10.
  …А ведь их Сталин — уже после своей «победы» – в знаменитом глумливом тосте «за терпение русского народа» коротко и ясно изложил, ЧТО должен был бы сделать в 1941 году, когда немцы стояли под Москвой, НОРМАЛЬНЫЙ народ. Не генетические рабы, не потомки крепостных, а свободные люди. А именно: свергнуть сталинскую тиранию, поставить другое правительство, которое заключило бы с немцами мир и обеспечило бы своему народу нормальную жизнь.
  Более того, еще их Ленин во время Первой Мировой войны четко сформулировал, ЧТО надо было делать русским во время Второй, будь они нормальным народом, а не рабами. Собственно, это же самое и делать. Лозунги поражения собственного правительства, «главный враг — в собственной стране» – были в 41-м, после 25 лет террора, геноцида, раскулачиваний, каторжных лагерей и массовых ссылок и высылок, куда более актуальны, чем в 1914-17. Надо было свергать власть коммунистов, а не защищать ее.
  Несмываемым позором покрыли себя западные демократии — Англия и Америка — помогая ордам русских рабов в 1941 г. спасать сталинский режим от краха, а в 1944-45 — уже захватывать Европу, устанавливать на половине континента тоталитарные режимы на полстолетия. Позор Запада начался еще с момента официального признания большевистского режима (1933 год для США), достиг апогея в WWII — и продолжается по сей день, когда Запад, начиная с США, ПОЗВОЛИЛ Москве захватить Крым и устроить агрессию в Восточной Украине…
  «В слове «победа» мне слышится торжествующий топот дураков», – писал Фазиль Искандер. Грандиозной московской лжи о «великой победе» должен быть положен конец! Десакрализация их «победы» – вот задача задач для НАСТОЯЩЕЙ оппозиции. Победобесие должно быть разоблачено и отброшено — и с ним рухнет путинщина, держащаяся, повторимся, на нем как на главной идеологической подпорке. Каждый лагерный срок за произнесение вслух правды о WWII, за разоблачение «победителей» и «освободителей» как оккупантов, поработителей и карателей, как палачей Европы не хуже гитлеровских — будет ярчайшим свидетельством того, насколько разоблачение этого мифа опасно для существования агрессивно-рабской империи под названием РФ.
  КаРФаген должен быть разрушен!

 2. Георги Македон:
  „Послушайте, братя Българе, русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.”

  Русия никога няма да се извини за гноцида в Кьононсберг(сега Калининград!). За всички зверства през Втората Световна Война! За 971 г. когато руските орди на княз Светослав разрушават Плиска и скоро отслабена България пада под Византийско иго. Във войните си с Турция, руснаците отвличат десетки хиляди българи за крепостни. Русия е против създаването на Екзархията в 1870. Плащаме войната 1877/78 с 32 тона злато. Русия е против Съединението и изтегля офицерите си преди войната със Сърбия. Детронира княз Батенберг, искащ независима България.Убиват Стефан Стамболов водил независима и само в интерес на България политика! Напада ни през 1916г. (но з наша гордост е бита от ген.Тошев и ген. Колев в Добруджа). Организира метежа от септември 1923 и плаща взрива за църквата Св.Неделя през април 1925. Москва измисля термина “македонска нация”. Нейния слуга Г.Димитров(който стърчи над Перник още на ремонтирания “западен”парк!А на самия площад ремонтиращ се с Европейски пари, се изваждат от дупките комунистически плочи и паметници и се слаган на най-видните места! Това е НАГЛОСТ! Комунистическа наглост! При кмет от ГЕБР?),Та Жоре Мастиката(както казвали на Г.Димитров) подписва обезбългаряването на тази наша земя и даването и на Югославия на Тито! Това е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!След 1944 избива елита и прави от България коцлагер. В най-ново време чрез нейнете слуги в България ни маргинализира с цел пълното изчезване на българския етнос. Подклажда ентичестко напрежение и непоносимост и сред цигани, и сред турци, и сред българи! На полицията е забранено да търси сметка на бандитите занимаващи се с битови престъпления! Започва съвецското иго отново. Страх ме е че умира България! И затова нека не стоим и гледаме агонията на ближния си! НЕка надигним глави и да кажем: НАРОДЕ ????

  Да живее свободна и независима България!

  Да живее Българският Народ!!

  П.П.
  Прав е бил великият Христо Ботев, когато в бр. 13 на вестник „Знаме” на 4 април 1875 г. пише:

  „Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии”

 3. Текстът е брилянтен. За сетен път показващ хуманизма на един ГОЛЯМ ЖУРНАЛИСТ.
  Хвърляйки око на форумите на медии контролирани от успелият дебелак на 33 год. просто не мога да не изпитам смесица от гняв, срам, учудване до каква степен може да стигне падението на троловете, петоколонците, полезните идиоти и вся останалая русофилистична сволочь. Бесовщина на мах. Всичко свързано с раззия на лилипут.ин е самого, самого. Всичко идващо от пиндостан и гейевропа е дъното на дъното.
  На късокракият кремълски лъжльо отдавна грам вяра не давам. Дори по изключение да е казвал някога истината защото това отърва на мегаломанската МУ амбиция да влезе в историята като събирател на земите на матушката. За някои тук може да прозвучи несериозно но на 100 и кусур % го отцепих окончателно и безвъзвратно след коментар на един от душеприказчиците МУ песков. За да бъда по-ясен, малко по-отдалеч. джуджи1 е запалянко по спорта който спокойно може да претендира да е, има си хас, най-голям в страната МУ. В това отношение, дет се казва, лошо няма. Няма да се впускам в подробности. Нещо повече. Освен каратист се прави и на хокеист. Уреждат МУ се мачове с разни ветерани и вип любители в които, вова вкарва най-много голове. Бочката, баращ се за футболист и тенисист ряпа да яде и в това отношение спрямо него.
  Та, на коментара на песков. Преди около 2 месеца “сборная” по футбол беше натупана от малка и в спортно отношение, уточнявам, само за колективните игри, Австрия в центъра на масква. За раззия, СРАМ ВЕЛИК! Загрижени за душевното здраве на ввп репортери на другият ден след мача попитаха говорителя МУ как го е преживял началника МУ. Отговор: “Путин не го е гледал”. Всьо!
  Е това да го видя, няма да го повярвам. След като стигнаха дотам за такива битови дреболии да лъжат наедро останалото е, прочете отново и отново статията.

 4. През 1946 г. от 5 до 8 юни българска партийна делегация, начело с Георги Димитров, посещава Москва. Сталин настоява България да отложи сключването на съюзен договор с Югославия за след подписването на мирните договори, но дотогава на Пиринския край да се даде “културна автономия”, за да се развие в населението там “македонско национално съзнание” като първа крачка към присъединяването му по-късно към НР Македония.
  Още:
  На 15 януари 1877 г. Русия и Австро-Унгария подписват Будапещенската конвенция и руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана, и му гарантира, че Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.

  Русия ще спази това свое обещание и така голяма част от Македония, Родопите, Тракия и Беломорието действително остават в пределите на Османската империя чак до 1912 г.

  Планът на имперската руска дипломация по

  разкъсването на българската нация и българските земи,

  стартиран още на 8 юли 1876 г. и целящ недопускане на образуването на голяма и сплотена българска държава е в своя апогей. След два дни – на 18 януари Митхат паша заявява, че Османската империя се отказва от договореното на Цариградската конференция.

  Едва ли руските дипломати са предполагали, че след години архивът на Османската империя ще бъде предаден от Ататюрк за претопяване в германска фабрика и, че българското военно разузнаване ще откачи целия вагон с архивата на империята, касаещ България, а личната кореспонденция на граф Игнатиев с османските власти ще попадне в ръцете на българското военно разузнаване.

  Неслучайно само след 7 години, когато България обявява Съединението на част от разкъсаните ни земи, Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и след неуспешни опити да провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор, Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. След това Русия ще скъса дипломатически отношения с България за 10 години. В секретните грами на руските дипломатически мисии в София, Пловдив, Букурещ и Цариград, в които ще видите още подлост и коварство – организиране на преврати, метежи, подкупване на български политици, организиране на убийства, въоръжаване на шайки, които да нахлуват в Източна Румелия с цел дестабилизация…

  Русия ще получи заслуженото си! Когато през 1916 г. напада България заедно с Румъния през Добруджа и в гръб – през Макдония със специално създадения за целта Руски експедиционен корпус, командван от ген. Дихтерис, руските войски ще бъдат разбити на пух и прах от храбрата българска войска, а на 3 март 1918 г.

  Русия ще капитулира пред България

  и ще подпише най-унизителния мирен договор в историята си – Брест –Литовския мирен договор. Над 1 милион кв. км. от територията на империята ще бъдат откъснати, а от грозните нокти на руския империализъэм ще се откачат Финландия, Литва, Латвия, Естония , Полша, Украйна, Беларус, Грузия, Армения…
  Част от тях ще бъдат анексирани отново, но процесите, започнали с този договор продължават и днес.

  На 3 март 1918 г. Датата не е случайна. Избрана е от победителя! България!!!

  По ирония на съдбата днес на името на злодея, граф Игнатиев, работил усърдно срещу свободата на България и пратил на бесилото Апостола е кръстена една от най-важните улици в София. А в учебниците по история, които трябва да възпитават бъдещите българчета, руският сътрап е представен като герой. Едва ли има друга държава, която може да си причини сама подобен позор.

 5. Двете морални норми които най много ценя са *ИСТИНА и *СПРАВЕДЛИВОСТ*.
  Може би защото живяхме в несправедливо и лъжливо общество,където лъжата беше издигната като висша политика.И ние за да оцелеем се преструвахме,че вярваме.
  Да когато се стреля и има военни винаги има вероятност за цивилни жертви.
  Ето Обама се извинява,съжалява,поднася съболезнования.
  А Путин при цивилните жертви дадени при руските бомбардировки отрича.Мълчи все едно нищо няма.Ето затова го мразя.Ненавиждам го.
  А нашите путкинисти ,някакъв си Радулов ,стреляло се с българско оръжие продадено на ислямистите от американски търговци.И имало жертви.И как го разбра.Извън земни ли му казаха.
  А за стрелбата с руско оръжие и жертвите не отваря дума.Тази несправедливост ме отчайва.
  Защо журналистите не задават въпроса на бежанците-*кои бомбардировки ги прогонват,на Асад ли,на бунтовниците ли или на ИД.И от коя част на Сирия бягат.*Ако бягат от бунтовниците ,защо не бягат към Русия,която е подкрепа за
  Асад

 6. По повод удара в Кундуз само да вметна, че има съмнене че болницата е използвана от талибаните малко преди да е ударена в петък вечерта.

  А по повод Лекари без граници ето един интересен цитат от Уикипедия:
  Едни от основните критики към организацията е че е бедно екипирана и най-вече твърде „гладна“ за медийно внимание. Поради тези причини някои хуманитарни агенции ги наричат каубои. Тези критики са отдавна отминали, но някои хуманитарни агенции все още презират Лекари без граници, заради прикритите взаимоотношения с медиите и критична картина към младите привлекателни доктори на местата, където оперират. Понякога организацията дори е наричана от своите противници като „Разгласа без граници“ (“Publicity Without Limits”).[18]

 7. Комунистите казват че партията им е права дори когато грешки. Така продължава да е в русия до днес.

 8. Само в случай на погрешно дадени данни на разузнаването може да има преднамерена грешка. Може болницата да лекува враговете на САЩ, но е твърде невероятно. А рашаните са безпогрешни, сякаш са специализирали в Москва. Учи ли някой там и става непогрешим.

 9. Единият се извинява, а другият се прави на света вода ненапита. Всъщност в това е разликата между едната страна и другата. Да, САЩ не са идеални, но поне се извиняват. Да сме чули Русия да се е извинила не сама за Катин, а и за ГУЛАГ? Не искам да съм лош пророк, но няма и да чуем поне не в близките 100 години. А 11ти септември 2001-голяма човешка трагедия. Мога да кажа как аз реагирах тогава-исках да мога да съм там и да помогна. Е, изводите са за читателите.

 10. Разни руснаци се разхождат из Бургас, а може би и на други места в България с фланелки, на които пише: “Раненых не оставляем, пленных не берем”. Явно много са си въобразили, че са най-великите, така че санкциите не трябва да падат в близките поне 10 години!

 11. Полет МН17 свален от проруските шайкаджии.

 12. Губернатор Кундуза Хамдулла Даниши заявил, что больница международной организации «Врачи без границ», попавшая под авиаудар, использовалась как база боевиков «Талибана», сообщает Washington Post.
  «Кампус больницы на 100% использовался «Талибаном». На территории больницы есть большой сад, и талибы были там, мы терпели их стрельбу в течение некоторого времени», — заявил губернатор.
  Ранее член совета директоров MSF Майни Николаи заявила, что полное и независимое расследование обстрела больницы международной гуманитарной организации «Врачи без границ» должно проходить без участия стран, чьи армии воюют в Афганистане.

 13. Най-малко от републиканците ми точно този ми е фен но в случая, браво!
  Водещият републикански кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп каза, че би искал да „седне“ и да гледа как Русия продължава въздушните удари в Сирия, като предположи, че това може да е „капан“, които би могъл да вкара в клопка Москва, предаде ABC News.
  Тръмп каза, че не би установил забранена за полети зона над Сирия, както няколко други кандидати за президент, включително Демократичният първенец Хилъри Клинтън, предложиха.
  „Мисля, че това, което искам да направя е да седна и да гледам какво ще стане“, каза Тръмп, като напомни, че войната на Съветския съюз срещу афганистанските муджахидини през 1980 година „унищожи“ комунистическия блок.
  „Сега те се насочват към Сирия, където има толкова много капани, има толкова много проблеми. Когато чух, че те ще се борят срещу „Ислямска държава“ си казах: „Страхотно, нека го направят“, добави милиардерът.

 14. G-n Indjev,
  Vse poveche cheta statiite vi i otkrivam, che sme na edna i susta vulna v momwnta. Informacionnata voina na Putin i za suzalenie vidimia i uspeh me poburkva! Naskoro prikliuchih s FB zaradi suma si maloumnici ( niakoi moi sauchenici ot Angliiskata?!?!?) koito sa zahlasnati v sitove kato http://www.bultimes.com koito pokrivat 100% ot vsichki poslania na Putin- barabar s conspiraciite. Za suzalenie RT imat ne malka globalna auditoria. Na vsichko otgore edin moi priatel vze da brustolevi za conspiraciite ( po definicia anti-amerikanski i pro Putinski) predi 3 sedmoi. Iska mi se da napravia neshto. Napisah edna statia za marketingovia brief na informacionnata voina na Putin i go pratih v NY Times. Ako tam ne stane shte probvam drugade. Ne moga da poviarvam kak za 25 godini v BG viarvat che Amerikancite i EU sa ni ograbili a ne DS i chervenata aristocracia. Tozi narrative beshe zamenen uspeshno. Sega Putin zamenia Evropeiskia istoricheski narrative. Za suzalenie Obama spi i ne polzva metodi ot studenata voina…a Putin e product na neia…i polzva sustite metodi. Obama otide na duel s plastmasov mech. A e tolkova pich i vsichkite mu rechi razbiram i se svurzvam s tova koeto misli i iskabda napravi. Evropa e slaba i Putin razchita na tova. Mnogo e tuzno i slozno. Daite da napravim edna sreshta posvetena na hibridnata voina v Sofia?!
  Suzaliavam za spellinga…pisha ot telefon. Shte vi pratia statiata kato razbera dali shte se publikuva.

 15. Не надо направляться в Сирию для борьбы с исламизмом
  Это можно успешно делать, не покидая Москвы. Достаточно посетить подвальные медресе, общежития мигрантов или попробовать пройти по одному московскому проспекту в пятницу.
  Hic rhodus hic salta!
  оригинал — https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1640977366172643&id=100007811864378
  автор — Валерий Соловей

 16. Прави впечатление тези дни яката канонада по „българските” „медии” от страна на всевъзможни сирийски аналитици, анализатори, коментатори, духовници, пророци… Иво описа един в предишния коментар, дори ТВ Европа даде снощи дълга трибуна на друг ( кой ли им тегли масрафа тука,да полюбопитства човек, ей тъй, ако не се сеща?) …Стилистиката има нюанси, но резюмето е горе-долу следното „Ех, как си живяхме при Башар, благоденствие, пилаф, фурми, бели гъзини на руски съпруги и руски робини, ама ни нападнаха едни терористи, въоръжени от САЩ, развалиха рахата, дано сега Русия и Иран да оправят работата. Толкоз. Така че местната ни съветско-путинска-асадовско-хизбуладжийска-техеранска пета колона е мобилизирала активно и ефективно подразделение, което на визуалния фон – църкви, джамии, съвместни молитви в София, там дечица, убити, ранени, руини (ама от кого точно?) си върши работата… Докато РОНАЛД РЕЙГЪНИСТКИТЕ чугуни като мен настояват плашипутар….иците от Белия дом и Държавния департамент Обама и Кери да си извадят калкулаторчетата и да впишат първата ниезчислима вноска от безумието с иранските чалмалии в параграфа „навъзвратими загуби”. Уелкъм, би май гест!

 17. Копнато от руски форум
  03 октября 2015 | 08:47
  «Второй день смотрю, как российские СМИ смакуют встречу Обамы с Путиным.
  “Владимир Владимирович выиграл, победил, убедил, пришел конец однополюсному миру и т.д.”
  Тут нужно прояснить, кто с кем встретился, вернее, ЧТО встретилось с ЧЕМ.

  Это 360 млн активных и увеличивающихся числом людей США встретились с 140 млн вымирающих людей РФ.
  Это 25% мирового диверсифицированного ВВП встретилось с 1,5%, причем сырьевого.
  Это встреча страны кредитора со своим должником, так как все банки и сырьевые компании России и всего постсоветского пространства должны американским банкам.
  Это 11 суперсовременных авианосцев США по всему миру встретились с одним, российским, истинное состояние которого неизветстно.
  Это 700 млрд долл военного бюджета США (или 1 трлн долл – военный бюджет НАТО) встретились с 90 млрд долл военного бюджета РФ, сколько из них воруется мы не знаем.
  Это Голливуд встретился с Мосфильмом, Beyonce встретилась с Лолитой, Frank Sinatra поговорил с Кобзоном, последний Orion с 60-летним Протоном, Halliburton встретился с ВАЗом)))))
  Это один из 50 – сельхоз и нефтяной штат – Техас встретился со своим экономическим ровней – Россией)))
  Это половина одной APPLE встретилось со всем фондовым рынком России, включая Газпром, Роснефть, РЖД, Норникель, все российские банки, и т.д. Вдумайтесь, одна умная частная компания страны “весит” на рынке вдвое больше, чем экономика всей России!
  Вот, ЧТО на самом деле встречалось с ЧЕМ. Просто в десятки раз более сильная сторона встретилась с неразумной стороной, чтобы та прекратила свой международный истеричный дебош, от которого гибнут ни в чем не повинные мирные люди».

 18. D.Savova,

  Права сте, но само по принцип – когато в двора ти падат снаряди, не се интересуваш много-много кой ги стреля, Асад ли, ИДИЛ ли, руснаците ли – бягаш, та чак краката ти сами те носят.

  Подробността е, че повечето бежанци и от Асад, и от ИДИЛ избягаха в началото на войната в Турция, Ливан и Йордания, в очакване нещата да се умирят и да се приберат обратно. Това са ИСТИНСКИТЕ бежанци.

  Нещо обаче и “демократичните” медии се умълчаха по факта за сателитните снимки, на които се вижда как РУСКИ транспортни съдове товарят някакви “бежанци” от западните райони (млади, здрави, прави мъже, всеки с по Е50,000.00 в джобчето). Както и по факта, че тези последните не говорят със сирийски акцент (а египетски, саудитски, йеменски и т.н.) Ето за тях ми се ще нашенските (па и “демократичните западни”) медии да задават въпроси на арабиста-русофилитик Чуков, на “проф.д-р” Мохд Абуаси и на останалите чукове, дето се прехласват по въздушните удари на “матушката” си.

  ПП ДИМИТЪР,

  Павианите с тениски “Раненых не оставляем, пленных не берем” разбират само от указателна табела през зъбите (не санкции), първо в Поморие, после и в други български градове:
  http://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%88%D1%8A%D0%BD-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D1%83%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE-%D1%88%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-news373490.html.

 19. Питайте нашите доморасли /пък и не само нашите/ антиамериканисти колко от роднините или познатите им живеят или искат да живеят в Русия и кои от тях в момента живеят или възнамеряват да живеят в САЩ. Мисля че отговорът е ясен.

 20. При наличието на високо равита сателитна и локационна техника, военно разузнаване, дрони и т.н. американската атака срещу болницата в Кундуз може, за съжаление, да се нарече военно престъпление. И независимо кой убива цивилни – американци, руснаци, джихадисти и пр., никой няма право да бъде оневиняван с цената на едно извинение…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.