Животът на един българин е по-ценен в САЩ, отколкото тук

Значи можело да бъде осъден българин, който заплашва анонимно в интернет друг българин с убийство?

 

Федералният съд в Холтън, САЩ, е осъдил 38-годишен българин за отправяне на смъртна заплаха към зам.-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева, съобщи “Нова ТВ”. Българинът с американски паспорт Душко Вълчев е получил присъда от 6 месеца затвор за това, че през февруари е заплашил да “пререже гърлото” и да “заколи като пиле” еврокомисаря. Причината била, че Кристалина Георгиева не взела под внимание молбата му за работа в ЕК.

Чрез интернет линията на съседите си Вълчев е изпратил анонимно електронно писмо, съобщава представител на ФБР, цитиран от американската преса.

Мъжът е бил задържан в края на март. Той е отправил заплахи и към други неназовани представители на Европейската комисия, за което федералният съд също го е признал за виновен.( Faktor.bg)

 

Интересни съвпадения с личната ми история в частта на причината и драстично разминаване с последиците!

 

По същото време, когато са залавяли въпросния Душко в САЩ, подадох оплакване в кабинета на Началника на криминална полиция в София ( по –точно бях любезно извикан там след моя телевизионна изява по темата). Иначе казано, МВР по онова време имаше доброто желание и дори инициативата да разкрие кои са анонимните лица, които ме заплашват със смърт ( за едни ден общо 4 пъти).

 

Служителите, които бяха натоварени за разследват след писмения ми сигнал, ме увериха, че до няколко дни ще разкрият извършителите и дори ще ми ги съобщят ( исках само да публикувам имената им, едва ли щях да си правя труда се влача по съдилища).
Въпросните няколко дни минаха. Минаха и седмици, а после и месеци, преди да получа съобщение, в което прокурорът Железчев ме уведомява, че нищо особено не (ми) се е случило ( жив съм и да съм благодарен и на това, както излиза). Научих по други канали, че трима от тях са били разкрити, четвъртият се крие във Великобритания ( може би трябваше да се обърна към правителството на н.в. за справедливост?). Викани са за разговор и толкоз. Обаче те просто си ползвали правото на свободно слово, според прокурорската преценка, довела до отказ от повдигане на обвинение.

 

Малко след като съобщих тази окуражаваща моите виртуални душмани новина бях заплашен да бъда убит заедно с децата ми ( 5 на брой), които да бъдат изнасилени преди това пред очите ми. Така и не разбрах дали прокурорът Железчев би сметнал подобна заплаха спрямо собствената му персона и семейството му за право на свободно слово от страна на въпросния изрод.

 

Разбрах обаче, че животът на българите в САЩ струва повече, отколкото тук в България.

Иво Инджев - заплахи
(Photo: bTV)
Иво Инджев - заплахи
(Photo: bTV)
Иво Инджев - заплахи
(Photo: bTV)
Иво Инджев - заплахи
(Photo: bTV)
Иво Инджев - заплахи

Това са въпросните заплахи, изписани на екрана на БТВ, които през февруари тази година предизвикаха намесата на МВР. Тя обаче удари на камък в прокуратурата независимо от факта, че извършителите са били установени ( без “изискания” изрод от Великобритания).

За сведение на любопитните, подобни заплахи, предимно на основата на русофилския фанатизъм, съм получавал безброй пъти и преди и след това. Някои от тях са толкова отвратителни в описателната част на онова, с което заплашват мен и семейство ми, че не бих ги публикувал- и без това се видя, че такава самозащита не трогва прокурорите, но точно тези станаха повод за намесата на МВР след като от блога ми се пренесоха на телевизионния екран. Ефектът от това беше, че трима душ(ковц)и с престъпно мислене са били все пак “респектирани”, след като са били викани на разговор, но техните останали подобия получиха поощрителна награда от прокуратурата да действат в същия дух.

А ето и резултатът от поощрението на прокуратурата, за който споменах- не случайно престъпникът тържествува и се подписва с “ПАК съм аз”:

тцтцтцт лоши Руснаци…

Фашистите с пръст не им закачаха жените.

малко им е на германците трябваше и пленените германци да бъдат изнасилвани от руснаците…

хитлер опостоши и изпепели половин Русия ..погледни статисктиката колко рускини има изнасилени и гаврени.

но според болния ти мозък Инджев то сигурно и хайдутите са лоши хора и са изнасилвали туркини по турските сала ..а турците са цвете не с апипнали никой с пръст 500 г

 

 

 

 

23 мнения за “Животът на един българин е по-ценен в САЩ, отколкото тук”

 1. В каква държава живеем?Всеки може да те заплашва,да те пребие,да издевателства над теб и семейството ти,да отнеме живота и имуществото ти ,а в полицията и прокуратурата нищо не чули и видели!Българските журналисти не разследваха колко пари струва на българския данъкоплатец охраната на Ахмет Доган?Какви заплахи и от кого е получавал?Гражданското общество трябва да знае кои хора в България се охраняват за държавна сметка и за колко време?Щом институциите отказват да защитят един български журналист от класата на Иво Инджев,какво остава за обикновените хора?

 2. Ако има отказ за образуване на наказателно производство обжалвай го незабавно! Ако има установени извършители е недопустимо да не се извършат необходимите и незабавни действия по разследване.
  На прокурорите не им се работи и гледат да прекарат работата си през пръсти. Настоявай за извършване на всички действия като изземване на компютри, договори за интернет доставка, установяване на лица отправили заплахите.
  Скандално и престъпно е прокуратурата да отказва да образува досъдебно производство при данни за заплаха с убийство, заплаха срещу роднините на заплашения. А бе безобразие!
  Определено смятам, че борбата за свободата на словото е борба за свобода и демокрация, защото разбойниците не дават да се говори за тях и да бъдат осветлявани, тъй като всеки от тях иска да бъде уважаван и почитан, докато върши долните си постъпки.

 3. В каква държава живеем?
  Отговорът е единствен-в рускокомунистическа.
  И прокурорите и криминалните инспектори и следователите и съдиите, всички са комунисти, а младите техни служители ги е страх да нарушат традициите.
  Вземете само “големия антикомунист” и участник в митингите на СДС, Георги Марков, къде е той и как се бори срещу комунистите, изглежда тайно, защото досега не е заявил че прекратява борбата си срещу тях. Но не е регистрирал и победа.
  Това са българчетата….., не всички, ни почти всички.

 4. Пазете се и нека Бог Ви пази г-н Инджев ,вас и семейството ви /
  На ” изток от рая ” човешкият живот е бил винаги безценен … Защото никога не е имал никаква цена.

 5. МВР и Прокуратурата …. що ли не вземат отношение и отказват да изпълнят закона.

 6. Предлагам за такива случаи на бездействие да приемаме, че заканите се отправят от властта- съдебната власт като съучастник на изпълнителната и законодателната. Иначе няма обяснение за бездействието и нежеланието са съд по Наказателния кодекс на държавата,където е извършено престъплението.
  Понякога отговорите се крият там, където се мълчи.

 7. Наивността е непобедима,

  Ето какво казва колегата “защо ли …..не вземат отношение и изпълнят закона”
  Ами те са взели категорично отношение-да не засягат интересите на комунистите по никакъв начин.Иначе става много страшно.
  Комунистите си имат свои закони и вече 71 години са изурпирали властта, както казва читател на блога.
  Да я изпуснат ? това не да се случи!

 8. Тези заплахи, най-вероятно идват от зрители на “Телевизията на псидеровата истина”! Варягите яко инвестират за Повсеместен български провал! Чрез лъжи и слухове внасят психична инфекция в душите на лековерните и простички хора, което неминуемо води до отрицателни последствия и подобни прояви на омраза. Ненаказанието на такива садистични заплахи води до отдалечаване на България от цивилизования свят. Вместо да има Телевизия, която да ни извисява, както казва Александър Геров: ” В тази прекрасна природа да въведем разум и знание…” или да култивира тези качества у зрителя, както казва Радой Ралин: всеки да има “Палещото съпричастие към световната мечтателност и скритата неутолима болка към всечовешката грижа” СЕМ е оставил “Афла-токсичната телевизия”да безчинства и инжектира гной в главите на редовото българско селячество.
  Не знам такъв Алфа-аналог по останалата територия на ЕС, но щом и кварталните, софийски пубери се правят на експерти по антисемитска история в стил горепосочената ТВ, има Проблем.
  Докато се занимавахме с Псидеров си изгубихме времето да чуем тази пиеса:

 9. О, комунизъм, ти поспри!

  От Стоян Николов – Торлака
  Биволъ

  “Явно и тази седмица няма да излезем от дългата, черна като пушека на уазка, спирала на иначе светлото ни комунистическо минало.

  Няма да изучаваме престъпленията му в училище, децата ни ще стоят в неведение за лагерите, в които са потъпкани хиляди човешки съдби, за затворите, в които без съд и присъда са избити хладнокръвно стотици невинни. Само защото са се осмелили да изкажат мнение, различно от това на Партията – кърмилница…

  Няма да научат децата ни и за хилядите застреляни по границите ни хора, опитващи се с риск за живота си доброволно да се откажат от великите привилегии на това да си поданик на БКП и жител на Народна република България.

  Ще си останат в неведение за смазващата цензура, за печатите на бедрата на момичетата, пременили се с полички над коляното, за това как се тичаше от единия край на града до другия, защото били пуснали някоя дефицитна стока…

  Няма да знаят и че прадядо ми, прекарал десетилетия в Канада, строейки железницата, се е върнал два пъти оттам, за да участва като доброволец в Балканските и Първата световна война, купил със спестяванията си гори и стада и заживял като порядъчен селянин, докато на 8-и септември най-големият пройдоха на поречието не излязъл в Балкана, за да се върне на 9-и като ликуващ борец срещу фашизЪма. Разбира се, само няколко години след 44-а, дядо ми бил лишен от всичко, което притежавал. А същият този пройдоха си заживял царската.

  Не биха могли да знаят и за една голяма красавица от градчето Х, на която политкомисарят хвърлил око и си ѝ поискал. Тя отказала. След няколко седмици мъжът ѝ бил изпратен в Белене, а тя – брутално изнасилена. Съпруга убили за нула време, а тя се хвърлила от моста още в нощта след насилствения полов акт.

  Няма да знаят и как един съсед си купи запорожец, а друг съсед писа донос до него, че имал незаконно придобито имущество. За 45 дена в ареста първият съсед се върна с напълно побеляла коса, нищо че едва минаваше тридесетте и възстанови 8,50 лева, които му били надчислили по грешка преди десетина години. Само това открило обстойното разследване. В резултат на изтезанията и униженията, на които е бил подложен той изкрета още няколко години и си замина. Що се отнася до втория съсед, той си е жив… Примери хиляди, може би стотици хиляди…

  Защо ли им е да знаят за тия ужаси? Отговорът е прост. Един от преподавателите ми, когато следвах История, казваше, че това, което помни баба ти, не е история, а политика. Именно затова и трябва учениците да научат какво се е случвало с предците им. За да проумеят какъв е генезисът на пълния абсурд, в който живеем днес. Да си дадат много отговори на на пръв поглед простички въпроси.

  „Откъде дойдоха политиците и богатите след 1989 година?“; „Защо правилата важат за едни, а за други – не?“; „Как така в нормалните страни до високи постове във властта и бизнеса се издигат можещите, образованите и упоритите, а тук само жалки посмешища?“.

  Биха разбрали кристално ясно, че отговорът е един и той се крие именно в престъпленията на комунистическата власт, които продължават и до ден днешен. Впрочем, тези, които имат буден ум и си задават подобни въпроси и сега ще намерят начин да прочетат, разсъдят, да си направят изводи………”

 10. Окуражен от поста на уважаемия ИВАН КОНСТАНТИНОВ, ще си позволя и аз да излезна извън темата, като се надявам на разбиране и моля стопанина на блога да ми прости!
  Дълго се колебах, дали да занимавам многобройната аудитория на блога със събитието, на което станах свидетел вчера след обед, доколкото същото е несъизмеримо с мащабите на коментираните тук актуални събития. В крайна сметка реших, че трябва да споделя изненадата и омерзението си, освен за да приземя някои очаквания във връзка с предстоящите избори и като аргумент, в защита на често атакуваната моя позиция относно юначеството, грамотността и мъдростта на природонаселението ни, претенциите му за божественост /”глас Божи”/, умението му по необясним начин да съчетава патриотизъм/?/ и русофилство и в регионален план – острото чувство за несправедливост у населяващите „онеправданата” Северозападна .
  И така, вчера, от 17,30 часа, в спортната зала на град Видин беше организирано официалното откриване на предизборната кампания, основна цел на което беше представяне на кандидатите за местно управление на коалиция НАДЕЖДА, копираща състава на РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК, с някои за мен необясними, но може би специфични за региона допълнения, пред видинското гражданство. Не смятам да се впускам тук в коментар на личностите, номинирани за кметове и общински съветници, въпреки че би открил редица въпросителни, относно дясната антикомунистическа ориентация на НАДЕЖДА. Необходимо е обаче да обърна внимание, че определеният за кандидат-кмет е настоящият лидер на ДСБ!
  Предварителните ми опасения, относно определеното за целта място, предвид факта, че от години на подобни форуми се събираме под 200 човека, се разсеяха когато видях препълнената зала, с капацитет 700-800 места. Помислих си – на видинлии най-после е започнало да им писва…
  Тъкмо успях, не без известни затруднения да си намеря място и на подиума се появи двойката на конферанса. И тук дойде първата ми изненада – като мото на откриването беше използван сладникав цитат от … Джани Родари/?/. Последва вяло изчитане имената на кандидат-кметовете от прилежащите населени места и кандидатите за общински съветници. След гореупоменатите лица на подиума излезе и кандидатът за кмет на Видин, с двуминутно експозе-клише. С това „сериозната” част беше изчерпана и започна … шоуто. За целта беше поканено вокалното трио ТЕНОРИТЕ.
  В началото всичко започна според очакванията ми, с придобилите досадна тривиалност„соле мио”, „санта Лучия” и от сорта.
  Първият удар беше нанесен, когато от усилената до границите на микрофонията уредба зазвуча „Парла пию пиано” на Нино Рота. Убеден съм, че мелодията е гърмяла и навън пред залата! Представих си за миг как ще отрази на другия ден пресата на Мишо Миков събитието: „Десните откриха предизборната си кампания със саунд-трак от филма КРЪСТНИКЪТ …”
  Но това беше само началото! Последва изпълнение на:
  „Падмасковнъйе вечера”,
  „Очи чьорнъйе” и
  „От зари до зари”…
  Публиката възторжено ръкопляскаше! Някои край мен дори припяваха!
  След изпълнението на „Кльон зельонъй”не издържах, станах и омерзен и отчаян напуснах залата. Не дочаках „Катюша”! Имах чувството, че ако в този момент изляза на подиума и изкрещя пред микрофона: „КРИМ НАШ!”, ентусиазираната тълпа ще ме аплодира!
  ТАКОВА ПРИРОДОНАСЕЛЕНИЕ НЯМА МОРАЛНОТО ПРАВО НА ПРОСПЕРИТЕТ И ЩАСТИЕ!

 11. Ама, нали всички знаем, че “де факто” няма прокуратура, няма полиция, няма съд… с една дума, няма истинска държава! Има мафиотска русофилска бутафория за пред Европейския съюз и световната общественост.

  Какво чакаме тогава ????
  Започваме да действаме ЗАЕДНО, в общностна солидарност, както правят в момента служителите на “Ер Франс”.
  Кой има информация къде да ги открием онези духовни изроди, които безнаказано се гаврят с интелекта и достойнството ни на граждани? Днес жертвата е Иво, утре – някой друг от нас ! “Прокурорите” нали знаят КОИ са и КЪДЕ са?
  ИСКАМЕ ДА СЕ СРЕЩНЕМ С ТЯХ!

 12. Аугусто Пиночет Угарте!!!
  Ефикасното лекарство срещу червената зараза!!!

 13. sms | октомври 6, 2015, 10:43
  Всеки трябва да действа, както може! Относно действията – да се имат пред вид две неща: “Оно си сака, оно си требе” и “Като не става така, опитай иначе”. Тия две рецепти ще свършат работа!

 14. Цитирам човекоподобното от статията “но според болния ти мозък Инджев то сигурно и хайдутите са лоши хора и са изнасилвали туркини по турските сала ..а турците са цвете не с апипнали никой с пръст 500 г”. Плаша се, когато чета, че такива примати се разхождат сред нас. Това същество вероятно се има за мъж, а и за християнин (според извратено разбиране за християнин), що за мъж си, с мнооого малко м, което няма как да напиша, щом смяташ за нормално да се изнасили жена заради нейната националност. Аз ненавиждам зверствата на турците, но да им изнасилваш жените, защото те са изнасилвали твоите си е не болен мозък, а липса на мозък. Аз напоследък често мисля, че ако нещо се обърка и някоя Терораша пак вземе, че ни освободи пред мен има два пътя или да бягам на запад, или да хвана Балкана и да браня живота си, защото тези няма да ме/ни оставят живи.

 15. Преди години мой приятел, “виден магистрат”, (убеден демократ и прекрасен юрист) както е клишето го попитах защо поне веднъж, България не случи на читав главен прокурор.
  Отговор: “Жоре, сондираха ме братко но отказах категорично. Разбита система. Трябва като в грузинското МВР всички до един да ги сменя. Откъде да ги взема честните, неподкупните и следващи единствено ЗАКОНА прокурори.”
  Нали сами виждаме как няма и няма един привлечен за национално предателство и за корупция. А е бъкано от петоколонци и “майстори” на корупционните схеми до степен на висш пилотаж. Гонят обаче единствено кокошкарите. Но според банкянското слънце отдавна сме надминали и в това отношение Румъния.
  Железчев просто е “точният човек, на точното място, в точното време”, т.е., да не прави нищо. Убеден съм, даже не е съгласувал поведението си с началството. Това се очаква от него, така (без)действа. Сиреч, знае си “работата”. ДГД!

 16. До Павел Тинков. Хвана ме за гушата разказа на случката и го вярвам на 100%. Имам приятели които се водят едва ли не за “пещерни антикомунисти” и същевременно лоша дума не дават да издумам за раззия, па била тя и от времето на лилипут.ин. Намеквам им дебело, че тяхното намирисва на яка шизофрения. Няма такова животно, антикомунист-русофил. Всуе се моря.
  Понякога си мисля, че ако постоянно пребивавах в България щях да превъртя от инфалтилният политдебилизъм на народонаселението. Шапка свалям на всички коментатори с базов лагер България, че успяват да се съхранят морално и психически в условията на посткомунизма и русофилският шабаш. Те си знаят цената.
  ШАПО!

 17. Г-н Тинков, не е етично някой да оспорва чувствата на друг, но как след тази ирония на днешния комунизъм, предоставена в коментара на Иван Константинов Вие се окуражавате, сиреч останал сте доволен от прочетеното.( по подобие на Тервел-него го кара на смях коментар на Стамбо, който също разобличава комунистическо-руската ни държавица)
  Материала доказва, че България е убедително комунистическа държава днес, а Вие доказвате че е проруска с изпълненията на руски песни.
  Смущаващото е, че в сайта се публикуват много материали на руски, които не всеки може да разбере. Има един колега, който пише под десетки имена и ползва странен способ-миксва три езика-български, руски и английски и измисля нови думи, които не се използват дори в жаргонния език.
  Сериозни коментари към сериозни материали се пишат на сериозен( литературен) език.Особено пък на сериозен сайт.

 18. До PanAmerican.
  Вие като скрит модератор ли се изживявате. И мирис на интрижки подушвам, май.
  Бъдете така добър, грижата за модерацията на коментарната част да я оставите на Стопанинът на БЛОГА.
  Линковете било на руски, английски, френски, немски или какъвто и да е друг език не означават ни най-малко, че е задължително отварянето на предлаганото четиво. Спирам дотук с надеждата, че ще бъда разбран.

 19. Г-н Николов,явно и Вие сте от отбора на поставящите квалификации на всеки,който по един или друг начин не попада във Вашите ценности.

  Аз не се изживявам като никакъв и не квалифицирам никого,освен представителите на комунистическата сган.

  Блоговете са вид публицистика но в камерен и инкогнито вариант.Истинската публицистика не се занимава с такива приоми ,каквито Вие посочвате-подушване,интрижки и др. Ние не се познаваме и не е нужно да се обиждаме.Българчетата(разбира се не всичките) имат изключително силно развито чувство на безпричинно честолюбие.
  Аз напълно Ви разбирам,но изглежда не Вие разбирате мен.

  За да бъда по-ясен,на блога има един-двама пишещи,на които поне досега съм установил над 200 различни ника,което е вид лиготина,съжелявам за думата,но не намирам по-елегантна.Говорех за тях,че пишат нарочно с правопис,който не се използва сред изискана публика,измислят несъществуващи думи,ползват някаква детинска ирония,изливат своеобразни чувства и пр.
  Момчето дето много се гордеело в Обединеното кралство че е българче в пряк текст псува.Ами не върви едновременно патриотизъм с цинизъм,впрочем за българчетата явно върви.
  Спирам с надеждата че сега бих могъл да разбран по-ясно от Вас.Ама и да не бъда,здраве да е…

 20. Има една българска поговорка: по-доброто е враг на доброто. Някои братски настроени чужденци знаят това … и го прилагат.

 21. До PanAm-Antikomunist.
  Благодаря за отговора.
  Ясно.Всеки остава с мнението си.
  Кой разбрал-разбрал.
  (В обяснителен режим не влизам).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.