Концесия: дума на годината

Макар да си проси подигравката заради смехотворната употреба на една твърде сложна ( като за него) дума в днешното му ранно сутрешно интервю по Нова телевизия, видният функционер на ДПС Бат’ Сали не предизвиква у мен желание да остроумнича по този повод. Напротив, ще го подкрепя в констатацията му, че партията му има „концесия” , но не само в случая с рецидивиста Пиже, вкаран лично от него като водач на депесарската листа за местните избори в Самоков.

 

Дългогодишният политик Александър Методиев явно се е наслушал на констатацията, как ДПС взе на концесия държавата и тази думичка му се е набила в главата като нещо много важно, хубаво, тежко, значимо, непреодолимо, необратимо. Направо като концепция за недосегаемост!

 

Дали Бат’ Сали ще сбърка констатация с конституция или с констипация не е най-големият проблем с неговата излагация пред цялата телевизионна нация. Проблемът е по-скоро в това, че освен значението на „учените думи”, същият не разбира елементарните правила в политиката, които забраняват един доказан рецидивист със 7 присъди и текущо производство за ново престъпление в момента, който налита на бой срещу журналисти и вкарва своя пряк бос в обяснителен режим, да бъде даван за пример на хората, от които се изисква да си го изберат за началник.

 

Каквато и друга глупост да беше казал Бат’ Сали, тя нямаше да е толкова шокираща, колкото твърдото му убеждение, че е направил правилния избор за водач на листата с още по-неграмотния от него Пиже.

 

В тази простоватост на реакцията му се отразява като в огледало цялата грозота на философията, която движи раздавачите на порции в българската политика. Ако някой досега се е съмнявал в бруталността на тази мотивация, то случаят с рецидивиста-водач на листа в Самоков разкрива цинизма на механизма на партийното кадруване.

 

В случая тази философия лъсна на подсъзнателно ниво поради примитивизма на приматите, на които по една случайност се натъкваме. Но много по-опасни са лустросаните мутри на образованите кандидати с подобен манталитет. Те са не по-малко лакоми за раздаване на порции в държавата. За разлика от търгуващите с нелегален ток в рамките на циганската махала сред правилно говорещите български език има износители на ток извън България. Те не налитат да бият журналисти, напротив, ухажват ги без край. „Любовта” им е взаимна.

 

Някои от тези цивилизовани кандидати ни управляват ни гледат втренчено от билбордовете в центъра на София с внушението, че са готови да ни оправят вкупом. Защото са ги взели на концесия кадруващите мафиоти с белите якички, които трябва да си избият инвестицията.

 

Така че „концесията”, макар и неволно спомената днес от Бат’ Сали, има шансовете да се превърне в откровението на годината. Ако не и на годините на прихода ( за концесионерите).

 

14 мнения за “Концесия: дума на годината”

 1. На 7 октомври 2006 бандитите на Кремъл убиха поредния противник на режима си, журналистката Анна Политковская.

 2. Вярно+Точно в десятката (ако не беше толкова тъжно щеше да е смешно).
  Нещо като разликата м/у US компаниите и лукойл – едните работят и плащат данъци, другите паразитират и трупат тежки сметки в офшорни зони

  Предварително се извинявам,че не е в темата: Стамбо, съмишленико, моя любимец от Републиканците е Марко Рубио-ще ми бъде интересно какво е твоето мнение за него

 3. Моята концесия за решаване на житанския проблем е, строеж на консервационни лагери

 4. Алеко Константинов, Бай Ганьо: “и, господине мой, тури ме в която щеш околия и ми кажи когото щеш да ти избера. Едно магаре тури за кандидат, и магарето ще ти избера, майка му стара! Само дай ми околийския с жандармите и ми дай 1000–2000 лева. Да ти събера аз тебе, приятелю мой, ония ми ти синковци от кол, от въже, тъй 40–50 прангаджии и да ги наредя в две-три кръчми по краищата, да им подложа по ведро на глава, па да им извикам: „Ха бакалъм! Да живее България!“”
  Някои неща не са се променили въобще.

 5. Познайте от първи път ЗА КОГО ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ СЪЗДАВА ПОРЕДНОТО СЕЛО във вилна зона, на 3 км от града:

  “Правителството прие решение за създаване в община Долна баня на ново населено място – село Свети Спас( като Свети Влас:), съобщи пресслужбата на кабинета в сряда. То ще е разположено на територията на вилната зона на Долна баня, на 3 км. от града.

  За извършване на административно-териториалната промяна Общинският съвет на Долна баня е взел решение през май т. г. по предложение на кмета на общината.

  Основание за предложението са изпълнените условията, предвидени в Закона за административно-териториално устройство на България за създаване на ново населено място, а именно – постоянно живеещо население и изградена социална инфраструктура.

 6. Тези от ДПС са отврат до отврат. Ами онова бургаското барманче, което преди това вършееше в СДС и бързо го напусна, когато далаверата свърши, какъв изказ само има: “ни мож да са гувори тъй”; “никой ни пичели кът са гувори тъй, ни йе християнско”. Идеологията на тази партия е също толкова гнусна колкото и комунистическата, даже и повече: вместо комунистическото “Долу сред масите и управление на народа” – ” Управление на простаците, безскрупулните, рецидивистите и престъпниците! Колко по-безскрупулен и прост, толкова по-наш!”

 7. Гербаджиите са в комбина с ДПС,Пеевски и Доган.

 8. @Мария
  Данчо Ментата не е бургазлия, от Силистра е, женен е в Бургас.

 9. Сутринта Бат Сали подобно на Станишев ни убеждаваше, че видите ли Пиже бил претърпял невероятен катарзис и вече не е толкоз арогантен и невъздържан … Мисля, че този кандидат е поредното доказателство на “единствената евроатлантическа либерална партия” – ДПС, че могат и ще си правят каквото си поискат, щото инак отиде етническия модел, за който са се хванали всички партийки!

 10. За “концесията на махалата” е виновна концепцията на циниците на de fakto собствениците на “концесията на държавното обвинение”, да не се противодейства, ако няма преки приходи от борбата с незаконната “концесия на махалата”. Другото са следствия и подробности. Защото е смешно да се нахвърляме върху Пиже, преди да сме казали ясно и на висок глас КОЙ трябва да прекрати феодалното господство на Пиже върху снабдяването с ток? Голяма работа – една пестница, едно насинено око – дребно хулиганство. А издевателството да държиш хората без ток, да продаваш чужд ток без да се отчиташ на собственика на мрежата и доставчика? И ако си мислите, че циганите не си плащат тока – заблуждавате се! Плащат го, но не на ЧЕЗ, а на Пиже. Ако не го платиш НА ДАТАТА освен, че оставаш без ток обикновено ядеш и бой. Всички знаят тия неща, само концесионерите на “държавното обвинение” не ги знаят.

 11. ГЕРБ не са просто резервния отбор на Путин, те са най-голямото постижение на БСП и КГБ/ДС за целия преход! БойКойко-вечна дружба с ДПС/БСП!!!Справка-коалицията с дпс за изборите в Нова Загора…после и на други места!!!!

 12. Тъжен ден за българската демокрация!Народен представител ,който трябва да решава съдбата на България и българите не знае значението на думата КОНЦЕСИЯ.Стигнали сме дъното,как младите образовани хора да не бягат от България?Неграмотност и горда простотия се шири навред във всички нива на управление-централна и местна власт.Оличат ги в елегантен костюм и ги пускат да ни управляват,а че главите им празни се явява даже предимство-послушни са!

 13. Абсолютно съгласен с г-н Симеонов. Не е далеч денят, догодина по това време когато банкянското слънце с решаващата, (не)оценима помощ на “железният електорат” на ДПС ще реализира мечтата си на постмутро-милиционер. Да направи голям шлем. В случая, ставайки и президент на ръбъ. По този начин натрива носа на бившите си “работодатели”, примерно братя Маргини на които пазеше колите доде те се облекчаваха в бардаци. И ДПС поема изцяло и за Аллах знае за колко време юздите на управлението.
  Ти, да видиш после.

 14. Да не подминаваме/премълчаваме–за явлението батковци саливци и ко.основна, ако не и единствена заслуга, има обсипаните с хвалебствия (за мъдрост, зрялост и пр.) електорат. Същият, който, последователен на горните качества, замени Костов с тоя, дето щеше да му постила шума от пари(осигурени от арабските си приятели) , а по-късно с охранители на въплъщение на нетленните си ценности .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.