Руски канал показа “Разходка с Хитлер” на фона на Путин

 

За втори път в рамките на няколко месеца петербургският Пети телевизионен канал прави ( убийствено точен по своя подтекст) гаф по отношение на Путин, спрямо когото в Русия днес се вихри истински медиен култ към личността.

 

Гаф? Хм, повторението вече намирисва на отчаяна борба с помощта на езоповия език, който бяхме усвоили и в Народна република България за постигане на малки победи над цензурата.

 

Моя милост си спомня например как в Международна редакция на БТА успя да прокара като дежурен през нощта ( т.е. без т.н. „второ око” на началството) новина за капиталистическата Южна Корея, но с констатацията за репресии срещу демонстранти от страна на ЕДНОПАРТИЙНИЯ РЕЖИМ. Когато моята малка „хитрост” прозвуча от ефира на единственото държавно радио имах усещане за някакъв триумф – колкото и жалка да изглежда сега тази картинка!

 

Но да се върнем на връщането на руските медии към „случайното” прокарване на някоя истина в днешно време – вярвам, че това вече не е случайно, а е резултат на приглушено надигане на съпротива, направено интелигентно под формата на „гаф”.

 

През август, когато Путин направи поредната си пасквилна пиар акция на смелчак ( а тогава още малцина са знаели за започналата вече подготовка за военната му авантюра в Сирия), руските медии показаха демонстративното спускане на вожда с батискаф под вода в руската база в Балаклава. Телевизионният Пети канал обаче смеси кадрите с надпис от друго предаване, анонсирано като „ потапяме се в средновековието заедно с президента”.

 

На 8 октомври, както съобщава сайтът Лениздат.ру (доколкото в сайта на самата телевизия не е съхранен кадърът, само руските социални мрежи са успели да го архивират от екрана), същият телевизионен канал е смесил сюжет за Хитлер с физиономията на Путин. В новините си телевизията показала експеримента с германски актьор, преобразен като Хитлер, който месец обикалял в този вид Германия, общувал с непознати пред камерата и често бил приеман радушно.

 

Кадрите с маскирания като Хитлер германски актьор и срещите с обикновени германци, които му се оплакват за разни неща, се насложили в информационната програма „Сегодня” със сюжета от среща на Путин с учители в Русия. Няколко секунди на екрана останал надписът „Разходка с Хитлер”. Едва след това се появил и надписът „ Среща с учители”.

 

Няма да споря, ако бъде заподозрян, че интерпретирам нещата в желаната от мен посока, т.е. че малко си въобразявам някаква преднамереност на двата гафа. Дори и да е така, все пак случката изглежда „красиво”. Като в онзи виц за руския и полския граничар (на друг език е по-лесно да се напише нещо малко неприлично, позволявам си тази волност).

 

„Ей, брат, как там по вашему будет жопа”, провикнал се скучаещият руски граничар към поляка от другата страна на границата.

 

„Дупа”, отвърнал звънко полякът.

 

„Тоже красиво”, възхитил се руският граничар.

 

 

 

17 мнения за “Руски канал показа “Разходка с Хитлер” на фона на Путин”

 1. А “българските” канали на путинската пропаганда днес (както всеки ден, час, минута и т.н.) ни радват с експертизата на една научно титулована глава, за чиито дискретни експертни, ще рече “надпартийни” ангажименти вече няма никакво съмнение….

  http://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%BC%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D1%89%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B5%D1%89-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D0%B2–news414101.html

 2. Slava Rabinovich ( https://www.facebook.com/slava.rabinovich.9 )

  “Знаю я пару военных инженеров, лично. Оба пенсионного возраста и, собственно, на пенсии. Обоим под восемьдесят.
  Оба всю жизнь проработали инженерами в ВПК. Один разрабатывал двигатели для подводных лодок, а другой — системы наведения для ракет. Пик их карьер приходился на 60-е и 70-е.
  Сейчас очень часто их родные предприятия вытаскивают их с пенсионного отдыха, когда срочно нужно сделать что-то “важное по госзаказу”. Просто потому что никто другой там этого не может. Не умеют.
  Оба пенсионера никогда не пользовались компьютером. Они не знают, что это такое.
  Можете себе представить, что такое современный путинский ВПК, вставший с колен.

 3. Ако някой в Русия се бъззика с “Първия”, Той в това време сипе бомби и постига онова, което съюзниците от НАТО една година се пазарят помежду си дали да се случи. Неговата решителност дори и да е досущ като на Хитлер, резултатите са показателни. Това сравнение е съвсем съзнателно! Всички араби, които мразят евреите едно време хвалеха и прославяха Хитлер! По този начин се вменява авторитет сред арабския свят. Хитлер също е напредвал с подобен триумф, но условията са го победили. В пустинята няма място за руснаците, които без съюзниците си няма да премахнат една очаквана опасност. Ако ИД успее в Сирия, можем да говорим, че Израел, Йордания и Ливан ще преживеят същата разруха, което означава милиони бежанци към Европа. Затова всеки спестен долар днес, утре ще бъде хиляди изразходени долари за нови бежанци от Ливан, Израел и Йордания. Ако мислите, че Путин е като Хитлер, то не трябва да се забравя, че условията може да ни докарат до там, че да го хвалим и благодарим и то защото собствените ни съюзници имат необяснимо мудно поведение.
  Англичаните, германците и италианците не се ангажираха със Сирия и Ирак. А това никак не е за подценяване. Ако подценяваме руснаците, значи да се подаваме на пропаганда от най- долнопробен мащаб за неграмотни балъци. Руснаците може да са всякакви, но амбициозно търсят и налагат своето надмощие над всеки, който се поддаде. В България имаме проблем с идентитета си, а в същото време лъжем и грабим всеки, който се доближи до нас да ни управлява. Така, че дреме ни на нас, за кого представят Путин! И него ще го посрещнем и изпратим.

 4. „ потапяме се в средновековието заедно с президента”.

  хахаха, това ми хареса, страхотно попадение, дори по-добро от това за Хитлер. Ами… това не е никакъв гаф, изглежда има доста руснаци, които са наясно все пак накъде Путин води страната.

 5. Потвърди се вчерашният ми песимизъм, че в защита на кретенясалия кремълски клозетолизец №1 „българските” „медии” ще се изправят неустрашими, непоколебими, неустоими, неумолими, непобедими! Като едни бдинци, лъвове, титани ще се изправят значи! И се изправиха.
  Преди минути например с думите „аз съм волэн, а не путьо путев” ( точен цитат, проверете!) приключи едно много задушевно и мило гостуване на кретенясалия кремълски клозетолизец №1 в Канал 3 . Там ласкав домакин му беше нещо, наподобяващо келнерка в ресторанта на Централна гара от късния соц, чийто просташки стил в просташките медийни среди у нас минава за топ- журналистика. В действителност обаче това нещо е биологично-социален мелез -резултат на сцепленията и еротичните импулси между микрофон, тоалетна чиния, бърсалка, изтривалка, митингаджийска туба за възхваляване на властта и нейното Банкянско олицетворение-плюс пачки, пачки, пачки….

 6. Путин е лайн.о.
  Няма какво да го обсъждаме.
  Трябва да обсъдим как да елиминираме тукашните путински говедца.

  Само съд за държавна измяна!
  Това е.

 7. Снощи в къщи спаха двама украинци – киевчани, членове на “Правы сектор”.
  Участвали в свалянето на тамошния московски капут.
  Цяла нощ говорихме.
  Украинците много са изпреварили българския народ – като манталитет и като борба със Злото.

 8. С малка промяна в героите на известната поговорка: “Кремълският самодървец (и шайката му) скачат според бейзболната бухалка на обитателя на Белия дом”. Тъй Иран вчера си тества балистичната ракета. Нямат търпение чалмите да осребрят чека с любезната толерантност на Обама и Кери. Днес такава ракета – утре- “цели проводници”, пардон!- това беше казано от друг по друг повод…

 9. Мисля, че грешиш, приятелю ОТБЕЛЯЗВАМ. Украинците винаги са били много по-наясно и по-напред от българите в отношението си към Московска Русия. Заради което са били мачкани и клани стотици пъти повече от нас. Отрасъл съм с децата на украинци, избягали от болшевишката касапница. В момента, във Видин съседи са ми северозападнал българин и съпругата му – украинка. Тя скърби за семейството си, част от което загуби най-вероятно покрай трагедията в Чернобил и за страданията, които героично понасят сънародниците й, а той – горд член на “партията” атака, в същото време се разхожда из къщи в ярко-червена тениска с надпис СССР!
  “Българин – юнак”, а “гласът му – Божий”?!

 10. До Павел Тинков

  Прав си, приятелю!
  Напомни ми за Галадомора.

  “… През 1945 в лагерите се появиха нова категория хора – украинци. Те бяха воювали и със Хитлер, и със Сталин. Започнаха да избиват охраната и да бягат въоръжени…”
  Солженицин, “ГУЛАГ”.

 11. Когато цифрите(числата) говорят и лилипут.ин и сие мълчат.

 12. Също съм израснала със внуци на украинци избягали от Империята ..
  и през 80 те те много се обиждаха
  че българите ги наричаха “руснаци”.
  Едни с уважение – други – с презрение. И до днес се опитвам да обяснявам на купища хора /българи/ че за украинец да го наречеш по подобен начин е оскърбително / особено след най-новата касапница/ Ефектът е по отчетлив напоследък . За тези на които им пука .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.