Борисов се подмаза отново на Кремъл. Медиите ни пак мижат

„Многократно сме казвали и моя позиция е била, и това в присъствието на американски дипломати е, че българският народ обича Русия. Ние имаме прекрасни отношения с този народ, историческа памет”.

 

Цитатът е откроен ( включително в заглавие):

Борисов: Българският народ обича Русия…

от освещаването на храм във Владая край София от един русофилски сайт, който по този начин показва на своите читатели и господари, че Борисов спазва указанията на Кремъл.

 

Борисов не за първи път говори от името на народа. Ако ми кажете обаче по кой друг въпрос се е произнесъл толкова категорично с обобщение какво и кого обича българският народ, ще се съглася, че греша.

Но не греша. Борисов държи да натъртва отново и отново, че българският народ (подлогът предполага да става дума за всички българи без изключение) обича държавата, от която Борисов се страхува лично, защото тя с Нещо го държи ( в подчинение).

 

Не можете да ме оборите документално. Залагам в този бас за изгаряне на кладата тиражът на книгата ми „Премиер на РъБъ” (2013 г.), в която съм проследил по дни с цитати най-ярките му, самоизобличаващи според мен изяви като премиер по време на първия му мандат.

 

Не съм хроникьор на „подвизите”, а на падението на Борисов ( и падането му за дузпа на 20 февруари 2013 ) през първите му премиерски почти 4 години.

 

При цялото му нахалство да бъде изразител на (все)народния интерес в рамките на една демокрация, в която се предполага да има различие на мненията, по никоя друга тема Борисов не претендира да обобщава толкова категорично какво обича българският народ. Явно това подмазване  на Москва е най-важният му коз за оцеляването на върха. Това е като слънцето и въздуха за всяко управляващо същество в една превзета от руската агентура държава.

 

Този пореден поклон към Кремъл от преди два дни беше практически спестен на българската публика. За срам на българските медии.

 

Не ме учудва самото цензуриране. Медиите знаят: няма да Му направят услуга пред обезоръжените от липсата на алтернатива западни „братя по оръжие” и техните български съмишленици. Но пък Той ще отбележи поредна точка пред Кремъл и онези у нас, които четат русофилски сайтове.

27 април 2012 г.

Близо година, преди да абдикира от премиерския пост ( с цел да си осигури бъдещ втори мандат) Борисов целува ръката на руския патриарх Кирил, изпратен в София от Путин да нагледа марша на Петата колона.

Инструктаж

29 мнения за “Борисов се подмаза отново на Кремъл. Медиите ни пак мижат”

 1. Не съм го упълмощавал от мое име да лиже задника на лилипут.ин.
  У лево!
  ДГД!
  ПИдал! (Последното е по ония клозетни записи от къщата му в Банкя).

 2. Преди малко прочетох какви ги е ръсило великото творение на КГБ и БКП пред американската търговска камера. Явно всички на заплата от Кремъл трябва да се изправят срещу САЩ, и тихо да продължават да грабят България.

 3. С такъв откровно-тъп ппемиер как българите да се освободят от комплексите са за малоценност между европейците и въобще в света?

 4. Жорж, En route, точни сте както винаги!
  И аз се изприщих, като слушах, но какви унизителни нотки само прозвучаха- ама ние нали, вие защо!.. Всъщност отдавна е известно, а и мнозина, които го знаят отблизо, отбелязват изключително страхливата природа на банкянския евроатлантик с будьоновка в гардероба.

  http://www.segabg.com/article.php?id=773466

 5. В едно е прав – имаме историческа памет.

  Помним кой ни освободи от свободата на 9 9 1944, кой открадна златото от трезора на БНБ и кой задигна Короната, Скиптъра и Архива от Двореца.

  Крайно време е съюзниците ни от НАТО и ЕС да приемат, че Борисов е измамник и да го ритнат.

 6. Като споменах Короната, се сетих, че онова нищожество божидар димитров тези дни пак се появи по една телевизия и показа копия на царските корони на Втората българска държава.

  Абе боклук с боклук нещастен, като си директор на НИМ, кога ще поискаш от Москва Короната на Третата българска държава? И Архива.

  Нещастна руска подлога си, божидаре! И ти, и началника ти – дето го поливаш със “светена вода”.

 7. Очевидно не се числя към “българския народ” /поне по показателя на Бойко/. Което, кой знае защо, не ме натъжава…

 8. С неудоволствие ще кажа, че това е един от многото случаи, за които е оправдано да се каже, че София не е България. Почти е сигурно, че ще се ужасим от резултатите на един имагинерен референдум за отношението ни към руския народ. Не към руската политика, а към народа.

 9. Изпитвам погнуса от това влечуго Бойко Борисов -министър председател на окаяната пи Родина.Даже Станишев не падна толкова ниско в поклоните на Кремъл.
  Недвусмислено показа,че е зависим от Кремъл.
  С това изказване пред Американската търговска камара показа колко е *ПРОЗ* и неук.
  Та той не знае какво къде говори и не може по никакъв начин да защити интересите на България.
  Неговото присъствие начело на България е убийствено за страната ни.
  Медиите са скрили последната му изцепка към Кремъл ,защото са наясно,че това ще озлоби и настрои срещу него голяма част от българския народ.
  Не мога да ги понасям вече нито него, нито Фандъкова.
  Неука циганка да стане кмет на София по-добре е пред тази московска измекярка. Живея в центъра на София и мога да изброя 10 неща,които влошиха живота ми благодарение на нея откакто стана кметица.
  Не срам,а страх изпитвам вече.

 10. Господин Инджев, след всичките Ви завоалирани ,,разграничения” от Борисов, едно става ясно. Доколкото сте гласът на американският посланик в България, пишете против Борисов, но не каквото трябва.
  Тайната на Обама, която Борисов я знае, и ние я знаем. И не само една. Ясно е, че Борисов изнудва американците, но когато това става за сметка на десетки загинали българи, ние едва ли дълго ще си мълчим за тези нечистоплътни приятелства на демократична Америка с незаконния си президент, с българския сатрап.
  Ако Обама имаше право да бъде президент, дали Борисво щеше толкова дълго да се задържи на власт?

 11. Представям си каква благородна завист изпитва банкянското слънце гледйки долният колаж на рашисткото слънце.
  Ех, тясна МУ е България-та да реализира в пълен мащаб сънищата си. И както обичам да се изразявам в аналогични случаи: “Няма пълно щастие”.
  http://dailycaller.com/2015/10/12/iraqis-are-going-wild-with-photoshops-of-putin-and-the-results-are-interesting/

 12. Като предан лакей пожарникарят-премиер прави теманета на господарите си и подритва падналите при всеки случай, който му се предоставя! И ще го прави докато така нареченият (и от него) “български народ” “гласува” за неграмотния бабаит.

 13. Към Цвета Григорова:

  Моля, препратете на американския посланик Вашите доказателства, че съм неговия глас. Той, безгласният, не знае това. Може пък да се впечатли от Вашата изключителна осведоменост и да Ви помогне да се лекувате.
  Колкото до “завоалираните” ми “разграничения” от Борисов ( някои от които съм му посветил в книгата “Премиер на РъБъ”), те са ми спечелили от неговата уста титлата “идиот” , с която ме удостои публично в ефира на една от най-големите ефирни телевизии ( на 17 юни миналата година). Подарявам Ви я безкористно, щом се смятате за нещо повече от мен в разобличаването на “сатрапа” – явно я заслужавате повече от мен.

 14. Като е толкова загрижен Борисов за българският народ защо не защити неговият интерес пред Русия.Защо не поиска да ни бъдат върнати архивите,за да знаем *кой кум,кой сват и кой на булката брат* в българската политика,Защо не поиска да ни възстановят неплатените сметки от минали години за които се говореше някъде до 2005 г а след това,по негово време *се забрави*.
  Най сполучливият руски агент е Бойко Борисов.
  Нека някой да ме оправдае.
  Спрял бил руските проекти.Спрял ги е *на куково лято*.Спряха си ги руснаците защото нямат пари и интерес,а той проточи нещата и България загуби и още губи пари за тоя дето духа.

 15. До Цвета Григорова.
  Не искам да съм адвокат на Иво Инджев (ТОЙ и не се нуждае ни най-малко от това) но вие сериозно ли сте написали горното.
  Ужасяваща неадекватност.
  Ако има класация за разобличител по света и у нас на това какво се “крие” зад “българският сатрап”, кавички ги слагам защото просто ви цитирам, Стопанинът на БЛОГА ни е без никаква конкуренция.
  Много ви моля, не подценявайте интелекта на коментиращите тук.

 16. @ Фрунзе:
  Често се натъквам на коментарите ти по други форуми и се удивлявам на “еволюцията” ти в ivo.bg ?

  По повод на горния ти коментар ще кажа, че след като руският народ в мнозинството си подкрепя (избира) Путин и политиката му, значи НЕ трябва да ги делим в “обичта” си, както намекваш !
  Относно резултатите от евентуален референдум за тази обич,не знам защо не се дава публичност на представителните социологически проучвания на неправителствени организации, според които 75% от младите българи не обичат Русия и се пазят от бизнес контакти с руснаци, а едва около 20% , една общност от предимно възрастни и намаляващи по биологически причини
  българи, изпитват сантимент в контактите с руснаци и Русия.

 17. Да, ” българският народ обича русия” и то много, а и историческата памет доказва това. Ето вижте, дори хората и с по-къса памет помнят за тази огромна любов към русия как се е изразила през 1916год. и на север и на юг от БЪЛГАРИЯ, довела до историческия 3 март 1918год., когато БЪЛГАРИЯ заедно със съюзниците си освобождават редица държави също страдащи от голяма любов към русия.
  За тази любов на българския народ към русия Иван Вазов казва:
  -От Добруджа гърмеж топовен
  Пристига мамо като зов
  За плач, ох, тъй е той тъжовен!
  Мъртвец един заровят нов.
  -Ах, кой ще бъде там заровен
  -Една любов!
  А сега още една крачка назад във времето. Ако “българският народ обича русия” е вярно, тогава почти всички наши национални герои, като се започне от Г.С.Раковски и стигнем до 1916 год., какви са? БЪЛГАРИ ли са или не са? Ако са БЪЛГАРИ, защо не са обичали русия? Ако не са БЪЛГАРИ, защо този народ ги почита и уважава? Защо портретите им са окачени във всеки министерски кабинет? Защо им са? Защо са ги окачили? Да, маските падат дами и господа, а извода се налага сам по себе си. БЪЛГАРИТЕ никога няма да продадат ОТЕЧЕСТВОТО си и своята МАДАРА независимо от днешната жалка конюнктура и независимо от цената, която трябва да платят!

 18. Аз смятам, че българският народ трябва да обича единствено и само България.
  В мерака си да бъде популист Борисов е готов и лайна да яде!

 19. Наистина Борисов е тъпанар от екстра класа.Дава за пример на САЩ отношението на ЕС към България.Американците да подаряли на България ескадрила истребители!!!!Абе този човек,в абсолютната си самодостатъчност ,на официялен бизнес форум плещи врели некипели.Дали американците знаят българската поговорка:”Виж му акъла ,та му крой шапка”Може и да не я знаят,но знаят друга,турска”Интереса клати феса”,а техния интерес диктува,стискайки зъби да го понасят.Както впрочем правят и повечето от европейските лидери,особено на фона на бежанската вълна!

 20. Пак лъсна зависимостта на Боко от руските слуги на Путин в България.Не е тайна , че е проект на Златев.И за благодарност, веднага след идването си на власт даде на Лукойл мечтаната над 10 години концесия на единственото нефтено и газово пристанище Росенец м като изгони даже митницата от там.Никой не знае какво разтоварват рашите .Няма и измервателни уреди. Кълне се в ЮП, като в манна небесна. Да не говорим и за Белене. Нарича американския посланик “Род”, все едно са си деляли филията с мас.
  Не съм съгласна с такива тъпи обобщения , като любов към “руския народ”.Единствено човек може да обича собствения си народ и да уважава ПРАВОТО на мирно съществуване на всички народи, и да се противопоставя на анексиране на територии на други държави.
  А Боко ДГД и да чуе младите хора в населени с руснаци наши градове, как роптаят , за това, че в магазините се говори на руски, а не на български.

 21. The Rock, това и мен ме отклони по-рано от темата за българското политическо порно. Привикаха военното аташе към посолството в Москва да му искат обяснение защо RAF ‘планират’ нелюбезност към руските изстребители. Между другото, излезе доклада за сваления MH17. Да не забравим да разпечатаме едно добро копие на руски език за щаба на ‘НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ РУСОФИЛИ’ –
  http://cdn.onderzoeksraad.nl/documents/brochure-mh17-crash-ru.pdf

 22. Tиквата сигурно е имал ИЗпредвид долното, изкопано от друг форум, и далеч при това неизчерпателно, защо бг народ “люби, тачи и милее” за рашките. Да, ама не.
  Трябва да сме вечно благодарни на Русия за:
  1. За падането ни под византийско владичество, вследствие на военните набези на Светослав.
  2. За запазването на писмеността и културата през вековете на османско владичество, което и до днес не се признава.
  3. За превземането и анексията на Волжко-Камска България от Иван Грозни, за което и до днес един от символите на Москва е Църквата Василий Блажени, а българите там са кръстени татари.
  4. За освобождението ни от османско владичество, вследствие на което до ден днешен има претенции към нас, сякаш сме сменили едно владичество с друго.
  5. За подарената северна Добруджа на Румъния, като компенсация за анексирането на Молдова и участието й в Руско-турската освободителна война.
  6. За откъсването на Македония и подаряването й на Сърбия.
  7. За непризнаването на Съединението и изтеглянето на руските офицери в навечерието на Сръбско-Българската война.
  8. За непризнаването на Независимостта на България.
  9. За обявяването на война и окупирането на България 1944 в края на ВСВ, която не е изпратила и един войник на източния фронт и налагането на терор и съветски режим в България.
  10. За огромните цени на газа и нефта днес.
  11. За прескъпото АЕЦ Белене и съда в Париж за милиарди.
  12. За постоянните корупционни сделки с псевдобългарски политици, които доведоха България до разруха на икономиката и огромно разделение на нацията…

 23. А по темата за ‘обичта’ – първата ми мисъл беше точно като тази на г-н Павел Тинков.

  С лудо ликуване изпадам от категорията ‘обичлив народ’. Но безумието си остава – цял народ е показно унижен с едно изречение на продажен пожарникар.

 24. А как Бойко в разбрал, че целия български народ обича Русия. А Русия обича ли го?

 25. @ ФРУНЗЕ

  За мен Русия, ведно с така обичания от вас руски народ, е цивилизационното свлачище на света.

  Но вие си ги обичайте, щом ви харесват – за вкус и предпочитания не се спори!

 26. Към моят пост от вчера.В добавка на казаното от мен относно неадекватното,дори налудничево поведение на Борисов ще добавя,че този същия БГ Премиер министър ТИКНА В РЪЦЕТЕ НА ЛАВРОВ коз,доказващ твърденията на Сидеров,че сме пионка на САЩ.И ето,руския външен министър би се срамувал ,ако е на мястото на Борисов,затова,че последния в прав текст съобщава,че е спрял руските енергийни проекти в БГ,заради интереса на САЩ това да се случи!!!Това отбягна от вниманието на медиите,но не и от това,на руския външен министър!!

 27. С всичко от статията ще се съглася, само не с това, че Борисов преди 2,5 години абдикира от властта, за да си осигури втори мандат като премиер. Според мен планът беше да хариже властта на БСП за периода 2013-2017г., като през 2016 г. Борисов от удобната позиция на непримирим опозиционер (което е най-лесно, когато БСП е на власт) да се кандидатира за президент, на който пост да дреме два мандата. Но после (след 14.06.2013г.) плановете се пообъркаха и на Борисов му се наложи пак да се мъчи като премиер, и то вероятно за още дълго, защото след несполучливия експеримент с Орешарски другарчетата на Борисов от БСП/АБВ/ДПС няма скоро да получат нова възможност при загубени избори да узурпират властта, без това да изкара половин София на улицата.

 28. Трябва да се предложи и приеме Закон за чувствата.
  На представителите на държавните институции да се забрани да говорят за чувства.Особено когато се ангажират с обич и омраза на цялото общество и народа. Такива излияния са невъзможни и не се приемат за нормални в нормалните страни и общества.
  Всеки държавник да изразява каквито си чувства иска в камерна, лична обстановка и да не се тиражират от държавните медии такива идиотщини.
  Боко би трябвало като е такъв психилог да уточни освен Русия, коя друга държава българския народ обича. Или обичта му стига само за Русия, все пак тя е най-голямата страна в света.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.