Източваната от руския енергиен вампир България оцелява с труда на българите на Запад и в Турция

 

 

Благодарение на една чужда институция можем да научим нещо, което знаем по принцип, но с точността на паричния му еквивалент: че българските емигранти са най-големите инвеститори в България.

По данни на Световната банка за 2014 работещите в чужбина български граждани са изпратили в България 1.72 милиарда долара.

Оказва се ( предвидимо), че най-големият поток от емигрантски пари идва от Турция. Статистиката беше публикувана от списание Time и цитирана от Club Z.

Money.bg оповести на базата на информацията в американското списание след това кои са 12-те страни, откъдето идват най-много парични преводи към България:

 1. Турция – 830 милиона долара
  2. Испания – 198 милиона долара
  3. Германия – 113 милиона долара
  4. САЩ – 97 милиона долара
  5. Великобритания – 74 милиона долара
  6. Италия – 72 милиона долара
  7. Гърция – 68 милиона долара
  8. Белгия – 31 милиона долара
  9. Канада – 24 милиона долара
  10. Холандия – 23 милиона долара
  11. Австрия – 22 милиона долара
  12. Франция – 21 милиона долара

 

Изненада ли е коя голямата, обожавана от доста промити от дългогодишната пропаганда мозъци държава, която липсва в тази класация?

 

Точно така, това е Русия- същата, която прави обратното на работещите на Запад българи. Тя източва в огромни количества парите на България и българите чрез своя монопол в снабдяването ни ( по възможно най-високо цени в ЕС) с природните си изкопаеми, благодарение на което в търговията си с нея изнасяме десет пъти по-малко отколкото внасяме от северния суровинен вампир.

 

До момента тази статистика е най-точното потвърждение на факта, че Русия си остава най-големият експлоататор ( и ) на днешна България без да служи, подобно на западните държави ( начело с Турция), като източник на доходи за България и българите.

 

Българската държава, командвана неофициално, но видимо за окатите от Петата колона на Путин, не знае и нехае точно колко са икономическите емигранти с български паспорти. Чрез подредбата на държавите, донори на парични потоци от работещите в тях наши съотечественици, видно от данните на Световната банка, за първи път може да се убедим черно на бяло в очевидното: „русофилска” България е жертва на безогледна икономическа експлоатация от Русия, а уж много лошият Запад и още по-лошата Турция са доставчици на така необходимите за мъждукането на България, чиято бедност оплакват с подигравки в самата Москва тамошни политици ( самият премиер Медведев се упражни преди година в това отношение) и медии.

 

 

20 мнения за “Източваната от руския енергиен вампир България оцелява с труда на българите на Запад и в Турция”

 1. Методологията, по която са изчислени тези стойности. е съмнителна и надали можем да говорим за точност.

  Подходът е следният: приема се, че изпратените в държавата майка пари са пропорционални на броя имигранти от тази държава, и на разликата в средната заплата между държавата приемник и държавата майка. (стр. 43 тук https://openknowledge.worldbank.org/bitstream/handle/10986/6733/400060PUB0REPL00Box317534B00PUBLIC0.pdf?sequence=5)

  Дотук добре, но според база данни, която ползват, общият брой български емигранти през 2013 г. е 1.4 млн. души, от които 700 000 са в Турция. (http://siteresources.worldbank.org/INTPROSPECTS/Resources/334934-1288990760745/Bilateral_Migration_Matrix_2013.xlsx)

  В същото време за Гърция, например, приемат към 50 000 души.

  Тези данни се разминават значително оценката на МВНР (виж. http://www.eurochicago.com/2012/04/v-tchuzhbina/)

  А че от Русия не влизат пари в България е ясно и без тази класация.

 2. п.п. не е ясно доколко българските изселниците в Турция изпращат пари в България, при положение, че (вероятно) една значителна част от тях не са икономически мигранти (насилствено изселени) и нямат останали роднини в България.

 3. Ей, някой да не си помисли, че всичките тези 21 милиона долара от 12-та в калсирането страна са от мен.
  Сега, майтапът настрана но наистина пред фактите(цифрите, числата) и най-яростните петоколонци и полезни идиоти трябва да си затворят големите усти. Ето и тук и от мен малко жизнено важни и структуро определящи цифри(числа) от “матушката” раззия.

 4. И Русия внася пари в България!!! По 30 сребърника на национал-предателски калпак /без ДДС/…

 5. Много са ми смешни нашите държавници,бизнесмени и фермери ,като плачат.че заради санкциите е спрял износът за Русия .Смешен плач.Кога сте изнасяли вие за Русия-преди 1989 г.По Сив -овски цени.Като Русия още не ни платила този износ.За милиони.И никога няма да го плати.Още преди санкциите износът беше замрял заради двойно митническо облагане и страх ,че ще си получите парите от руските мафиоти.Тук там някоя руска или съвместна фирма прави някакъв мин.износ.И какво като се махнат санкциите,ще потече износът,ама друг път.
  И смешният плач пред ЕС за компенсации.И Европа мир да има превежда някакви суми.За измислен износ.Наивници.

 6. Допълнение:
  Колко скъпо ни излизaт рашистките “инвеститори” (кавичките не са случайни), и какви данъци плащат остaналите инвеститори и колко работни места разкриват.
  Въпроса е реторичен ,отговора е лесен и прост като къпан милиционер: справка в Търговския регистър
  Много държа да чуя пенявенето на червени, зелени, розови и вся осталная русофилистичная сволоч по въпроса (но задължително СЛЕД консултация с Търговския Регистър)

 7. Каквото и да си говорим, войната срещу България се води от Путлер и адептите му на всички фронтове – политически, информационен и икономически! Русия не само е заплаха, отдавна вече не само заплаха. Тя е във война с онази България, която иска завинаги да се откъсне от геополитическата й орбита и да поеме своя път в Европейския съюз и НАТО.
  Пропутлеристки партии в Народното събрание (БСП, ГЕРБ, ДПС, “Атака”, Патриотичен фронт и АБВ), пропутлеристки медии и пропутлеристки бизнесмени са руските оръжия. Докато не видим и не признаем фактическата военна обстановка, сме обречени да водим на сляпо и да губим тази война.
  Враг за Русия не е само България. Враг за Русия са прогресът, Интернет, цивилизацията, нормалният човешки разсъдък и всички люде, които го притежават. Всички нормални държави са враг за Русия. Всички мислещи човешки същества. Всички достойни и себеуважаващи се личности. Русия е враг на всичко, що човечеството е съградило до днес.
  Най-опасната заплаха за България не е нито вирусът “Ебола”, нито “ислямска държава”. Най-опасен за нас е рудият с картечницета или по-точно военният престъпник с яднреното куфарче. Непосредствената, пряко осъществявана заплаха е способността на руските капитали и руските тайни служби да диктуват стратегически решения във важни икономически области у нас чрез въздействието им върху (не)български политици! Тук спецслужбите могат да свършат огромна работа: чрез следенето на тайните контакти на руски ибрикчии и контрол върху мръсните пари, които се използват, за да се купуват верноподанически НПО-та, партии, медии и “интелектуалци”. Ударите върху тези продажници трябва да бъдат смазващи и публични. Продажници като Близнашки, доказъл, че няма бивш комунист, не бива да стъпват в политиката и администрацията. Нито да преподават на нещастните студенти.
  Лошото е, че българският поцелуйко като събирателен образ владее и управлява България и до голяма степен българското мислене вече 70 години.

 8. Отрицателният ни баланс с Русия се дължи и на това, че там (по принципа “чует кошка чье мясо съела”) прекрасно знаят, че е добре да избягват нашите радиоактивни земеделски продукти и ни “наказват” с това. Ехото от Чернобил.
  Эй, ухнем!

 9. Къде са радетелите на руския туризъм в България?
  Къде е онова чучело Рагин???
  От сайта на НСИ, по данни от 2012 г. т.е. година на наводнение с руски туристи, прихода от туризъм в България е 1 928.85 лева!!!

 10. В момента по БНТ – Тома Томов… чудя се #кой им дава думата на такива изкопаеми, а и кърпичката на Димитър Цонев в том съвсем като георгиевска лента. Направо е сюреалистично.

 11. Как вечерях във Военния клуб в Цариград

  В студентската ми група имаше едно момче от кърджалийските села. Мехмет – добър, хрисим. Обикновено вечер хапвахме по нещо в къщи и слушахме “Свободна Европа”.
  През лятото на 1989 го изселиха.
  Направиха го богат лекар в Цариград.
  През 2004 /току-що сме влезли в НАТО/ за Великден дадоха 5 почивни дни.
  Ангажирах стая в хотел в Лалели – Кварталът на лалетата – срещу Университета. И му звъннах – “Какво правиш, Мехмет – чакам те. От утре съм в еди-кой си хотел – в 6 вечерта слез във фоайето – ще дойда да те взема.”
  Дойде с новия “Мерцедес” и отидохме у тях. Къщата – на брега на Босфора, с вързана яхта отпред. Като пихме по две “ракъ”, ме заведе да ми я показва. “Къде ходиш с нея – ам’дет’ си искам – Марсилия, Малта, Кипър. И самолет имам – малка “Чесна”. С него през зимата хода в Швейцария на ски”.

  “За утре вечер съм ти приготвил изненада – ще вечеряме във Военния клуб. Имам един пациент – майор от щаба на Цариградската армия – може да кани в ресторанта на клуба по двама гости”.

  Ресторантът е много просторен – разстоянието между масите е 5-6 метра. За всяка маса има келнер – млад турски войник с фрак и папионка. Погледнеш ли го – веднага идва: “Буюрум, ефенди!”
  Има малък подиум с оркестър – само американска музика. И дансинг. Публиката основно е от турски офицери, довели семействата си – родителите вечерят и танцуват, децата и те.

  По масите освен на турски, се говореше на немски, на английски английски и на американски английски. Вечеряхме миди, октоподи, сепии, скариди и вкусни риби, поляти с бяло вино.

  И да знаете още нещо от мен – турчин стане ли ти приятел, той ти е приятел до гроб.

 12. Разбира се, тук не включвам Ахмет Доган и Лютви Местан.
  Те са мръсни доносници и московски свини.

 13. Днес по тел.предаване коментираха книга на Бояджиев/невъзвращенец във Франция по едно време кандидат за президент/в която е описано как Доган е спасен в затвора от КГБ, и до днес е останал техен агент,тъй като ДС вече го била изоставила.Бояджиев по същото време също е бил затворник.Предполага,че задачата за организиране на ДПС е станала по руско нареждане.

 14. Де да можеше цяла БГ да прочете статията, да види и вникне в тези данни.

 15. До Богдан Кримски-Таврически и останалите приятели. Онзи ден нашият пръв спец по военните въпроси пусна инфо за дереджето на руският ВМФ. Ето и още по темата. Както се казва на североизток, “положение хуже губернаторское”.
  http://rusmonitor.com/vmf-rossii-kursom-na-yug.html

 16. До г-жа D. Savova

  Пак сте права.
  Мога да свидетелствам.
  В края на 1989 бях Заместник-председател в Пловдив на НДЗПЧ на Илия Минев – като идваше в Пловдив, спеше у нас.
  До създаването на ДПС през февруари 1990, повечето български турци членуваха в НДЗПЧ – в цяла България. Секретар на Дружеството в Пловдив беше Али Ходжов от Кричим.
  После смениха Илия Минев с Румен Воденичаров на един скандален конгрес в София. Той изгони турците от СДС и те създадоха ДПС, оглавено от агенти на ДС.
  Това е.

 17. Ако българските турци бяха останали в СДС, на изборите през юни 1990 комунистите ги чакаше разгром.
  С всички последствия – забрана на идеологията им, лустрация и конфискация.

 18. Парите от голямата, обожавана от промитите мозъци държава, не пристигат в България с парични преводи, защото таксите за превод са високи, може би.
  Пристигат с куфари, а роднинската връзка между подател и получател винаги е една и съща: формално – братя; реално – булка и младоженец, така да се каже. Булката е откъм българска страна.

 19. Но защо се бавят тези газопреносни връзки с Гърция,Търция,Румъния,Сърбия? Пак вертоятно, поради подмолната дейност на руското посолство у нас и на путиновите агенти в парламента ни и в цялата ни икономика!!! Българи с “руско” -платено обаче само-съзнание ..но иначе без съвест..! Именно те се ‘борят” за интересите на монополиста “Газпром” ,срещу нашите национални интереси..!Позор за тях!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.