Бракът по сметка с българския Жириновски не прощава никому

 

В телевизионно предаване тази сутрин водещата политическа фигура в екипа на Бойко Борисов си спести политическите коментари за дискредитиращите самата политика ( т.е. демокрация) безобразия на Сидеров. Защото Румяна Бъчварова вече отдавна не е политолог, нито политически съветник и шеф на кабинета на кмета и премиера Борисов, а „само” вицепремиер и министър на вътрешните работи.

 

Колко удобно! Удобно толкова, колкото и за самия Борисов, който пък ден по-рано отказа коментар по най-бурно обсъжданата от медиите тема за среднощните буйства на депутата и неговия „ангел” (о)хранител с депутатски имунитет Деси, които на т.н. софийски Бродуей разиграха дуоспектакъл за милиони, изчислено по тарифите за политическа реклама на телевизиите.

 

Заравянето на главата в пясъка е заблуда на окото. Щраусите са набедени. Професор Гжимек, автор на световния бестселър „Серенгети не бива да загине” отдавна, още през 60-те години на миналия век, е опровергал зрителната измама в пустинната мараня, която прави пасящият щраус да изглежда като че ли си и заровил главата. Но митовете са устойчиво нещо и всички папагалски повтарят „ заровил си е главата в пясъка като щраус”.

 

Митовете са устойчиви обаче само тогава, когато няма кой да ги развенчае и прояви малко упоритост в съпротивата срещу тях. Такъв е и случаят с безнаказания политрецидивист Сидеров, митичният повелител на(д) закона на уличната джунгла, имунизиран срещу прилагането на закона срещу него. Обикалят около него на пръсти заради златните му пръсти.

Бъчварова без съмнение е най-ефективният съпътстващ политпродукт от ерата на Борисов ( извинете за русизмите, но обектите на скромното ми внимание си ги заслужават) . А че е цяла ера, вече няма съмнение. Ласкателите на Борисов не спират да го превъзнасят като чудото на демокрацията ни, повторило премиерския си мандат. Нищо чудно Борисов да гони и рекорда на своя кумир Живков по продължителност на управлението , но с други средства- чрез плуралистичния автократизъм на фасадните избори – абсурд, за чието гладко протичане година след година решаваща роля имат тъкмо няколко умни хора около него ( и много над неговото ниво на интелигентност), като Румяна Бъчварова.

 

Ползвайки формалното основание да не говори политически за политическия казус със Сидеров, министър Бъчварова просто прави като всички останали говорители на обществения позор ( щях да кажа интерес, но не, това е позор). Нашият политически „елит” по този начин показва, че е съучастник във фарса с един безнаказан провокатор, който безчинства тържествуващо, създавайки усещането в нормалните хора, че са за лудницата.

Ако трябва да деля по лични симпатии ( с цялата условност на симпатизирането) към двете дами, говорили тази сутрин по две телевизии по един и същи казус, Бъчварова по принцип ми е по-симпатична от бившата съпруга на Сидеров, която по документи се оказва все още настояща такава ( каза го в ефира на Нова телевизия). Защото Бъчварова все пак не е създавала точно руската партия „Атака” ( за жалост колегите от телевизията не й зададоха нито един въпрос по повод руската истерия на мъжа й – а тя няма как да не знае диагнозата „рублофиксация”).

 

Разочарованата съпруга обаче беше далеч по-откровена и точна в преценките си от вицепремиера Бъчварова, с което обвинението срещу мъжа й …олекна. Та нали е отритната, фанатиците ще рекат,    че го прави за отмъщение. Жалко, тъкмо Бъчварова трябваше да бъде онази, която да се изправи срещу злото с руския бумеранг в „златните” му ръце!

 

Разочарованата съпруга, съучредителка на „Атака”, но изгонена от нея толкова роднински, колкото е била приобщена и при създаването на руската партия, съобщи интересни неща ( особено на фона на пълната с празни приказки изява на внимателната до всяка запетая Бъчварова).

 

Най-много, което овластената Бъчварова си позволи ( да, да, вързани са й ръцете от поста, който удобно не й позволява да се разприказва), беше да намекне, че имало данни за посегателство на Сидеров срещу служител на реда. Добро утро и приятни сънища!

 

Кадри с това, как Сидеров крещи с плюнки на уста буквално на сантиметри от лицата на полицаи, обикалят телевизионното и виртуалното пространство от години. Както и кадри как бута (понякога силно, с две ръце) униформени. При най-новото му изпълнение от петъчната нощ миналата седмица на ул. „Раковски” посред нощ в София се видя в кадър как стиска за врата продължително един полицай, съскайки му ( каквото и да било) в унизително интимна близост.

 

Моя милост познава подобна озверялост от сблъсъка с дрогирани бабаити по пропускателните пунктове на гражданската война в Ливан през втората половина на 80-те години на миналия век. Да те хванат за врата и да те приближават до себе си като за „целувка” беше последния стадий пред евентуалния разстрел. Сирийски командос, на когото отказах да се подчиня при една хайка в Бейрут, изпадна в подобно състояние и дори ми завря дулото на своя (произведен в България) калашников в устата след като ме беше дърпал за ушите към физиономията си – това било някаква висша форма на демонстрация на гняв и презрение при бедуините, казаха ми после познавачи на тънкостите в този род истеризиране.

 

Емоционалните араби, за които споменавам, правеха същото като Сидеров тук насред столична централна улица, след което адвокатът му Явор Нотев обяснява в студиото на Нова телевизия вчера, че това било нормално емоционално поведение „поради темперамента” на атакиста. Това адвокатско лицемерие може да бъде излекувано само с прилагане на същата „темпераментна емоция” върху адвокатстващия от страна на някой още по-отблъскващ тип.

 

И след всичко това, известно на цяла България, едва сега се са „появили” данни за страстта на Сидеров към демонстративна агресия спрямо служителите на реда, с което се опитва да се хареса тъкмо на криминално проявените и манталитетно съчувстващите им последователи?

 

Нали си представяте какъв кеф е за онези ( сред които вероятно има и основателно гневни хора заради полицейско насилие, упражнявано над тях или близките им някога), да видят нисичкия Сидеров да налита на бой на полицаи и да стиска за врата като пиле един от безименните обекти на тяхната омраза! И нищо не му се случва след това на вожда- не е ли чудо, мехлем, отмъщение за понесените унижения и несправедливости? То е нещо като перченето на Путин срещу САЩ – поведение, възприемано като отмъщение за несгодите на цели общности и народи дори, изпадащи на задни позиции в международното състезание за по-добър живот. Направо Давид и Голиат в махленски мащаб!

 

Отритната съпруга на Сидеров обаче компенсира говорещото мълчание на министър Бъчварова със следните няколко пирона върху уж разпънатото на кръста тяло на руския страдалец за български народни правдини. Закова го като страхливец и пияница. Разкри, че някои от най-близките му ( пред телевизионните камери) слуги не могат да го понасят, но си носят ( не точно кръста, а) портмонето по Голготата на своето депутатство заради облагите.

 

Беше истинско откровение да чуем, че Явор Нотев, гърчещият се вчера в същото студио адвокат на Сидеров , номиниран вече и за кмет на София, всъщност е бил първият, който е подстрекавал самата Съпруга да отстранят вожда на „Атака” в критичен момент на спаднало доверие към руската партия. А после се е отметнал- както и професор Станилов, един толкова полезен ( да не казвам какъв по израза на Ленин) в партията авторитет с научна титла сред доста лумпени в обкръжението на „златния пръст”, който си е дал професорското звание под наем . Той пък се просълзил пред Съпругата от срам заради действията на Сидеров от рода на онези, които той повтаря по време на всяка предизборна кампания.

 

При такава срамна картинка няма шанс за колективно отсрамване. Нещо подобно може да постигне само всеки отделно с личните си усилия, ако са искрени.

 

Парадоксът на днешното задочно дамско дуо в две телевизии беше в това, че виновната Капка спечели ( доверието на зрителя) спрямо невинната ( по отношение на възникването и възхода на „Атака”) Румяна Бъчварова, която се държа обиграно, но видимо се чувстваше далеч по зле в ролята на замазваща истината от изповядващата се Съпруга.

 

Поуката е, че бракът по сметка, включително с българския Жириновски, шут на Путин, не прощава на никого.

 

 

 

18 мнения за “Бракът по сметка с българския Жириновски не прощава никому”

 1. Хайде сега, български Жириновски! Жирик може да е леке, може да е луд по цялата глава, но не е глупав…всъщност е доста начетен.
  А нашият кукундрел две думи накръст не може да върже, десетилетия наред каканиже клишета.
  Иначе и на него му хлопа целият втори етаж, като на Жирик. Това да.

 2. Започвам да си мисля дали прокуратурата със своето умишлено бездействие не цели спонтанен отстрел на българския “Жириновски”?
  Защото всяко търпение си има край, ще му причернее на някой въоръжен…..
  И се питам не е ли по-добре за него да се намесят психиатрите, поне ще се оттегли “с достойнство”.

 3. Тези руски марионетки докога ще шевстват в публичното пространство и управлението на България??? Докога “българският народ” ще избира подобни недоразумения в парламента (си)???

 4. С риск да разочаровам Цвета Григорова от миналата статия твърдя убедено, че представителят на сегашният “незаконен президент” на САЩ, янки-посланикът в България Родерик Мур е прав и когато греши.

  http://politics.actualno.com/Amerikanskijat-poslanik-u-nas-kym-Borisov-Ministyr-predateljat-news_501085.html

 5. Много точно, г-н Инджев, бракът по сметка не прощава никому и най-често сметката се осребрява от трето за брака лице. Дали “бракуван” ще е Сидеров, дали Цацаров, дали Б.Б. и вся осталная…, няма значение- ефектът си е един и същи- бракуваният артикул се изхвърля след срока му на годност. Белата Златка отдавна прехвърли този срок, но явно донорите се затрудняват да си намерят равностоен заместител, явно ще го цедят като лимон до последната полезна Капка.Нямам обяснение и по-важното е, че прокуратурата няма такова, защо при наличието на изобилния доказателствен материал този абстинентен тип все още не е подведен под отговорност. Не е осъден, просто защото прокуратурата не внася обвинения срещу него в съда. А проявите му бяха нескончаеми, и по време и по изобретателност. От поне десет години насам негово “височество” замеря хората с кюфтета, с тапи, с юмрученца, с псувни. Всичкото му поведение си е надлежно документирано, но прокуратурата образува производства срещу “неизвестен извършител”. И после разследва, разследва, докато се нещо сговорят государите му с когото трябва / бай Сакса, комунягите, охранителя им/, онова малкото току изгласува “както трябва” и извършителят си остава все така неизвестен и неосъден. Не е прав онзи професор за щрауса; в пустинята поведението му може и да е зрителна измама, но за институциите у нас “зрителна” трябва да отпадне.

 6. Мисля си,че петъшния екшън на Сидеров и Чукалов са поредният прецедент на безсрамна и цинична проява на “БГ народни представители”.Освен чувството за срам което ме обзема,имайки предвид,че съгласно Конституцията ни народните представители ПРЕДСТАВЛЯВАТ в НС целия БГ народ,а не само политическата сила ,чрез която са избрани за такива,аз се питам:що за симпатизанти са тези,които ги подкрепят и гласуват за такива персонажи?!Наистина ли тези двамата,пък и другите около тях,са представителна 3-4% извадка на българите?Това е УЖАСНО!!На фона на всичко случващо се /не за първи път/,г-жа Министърка Бъчварова леко прави намека,че подобни прояви на Сидеров предхождат някакъв вид избори,т.е,той и другарите му търсят публичост за себе си и партия Атака като автопиар.От политологична гледна точка,Бъчварова може да има някакво частично право.Казвам частично,защото проявите на Сидеров са нещо перманентно в неговото публично представяне не само в Народното събрание, но и вън от него.Така ,че петъшното действие на рубладжията Сидеров и брадатия му и кривоглед съратник не са изключение!…И г-жа Бъчварова смята/моли/ Сидеров да се извини заради посегателството на служителя на реда.Човек да плаче ли или да се смее на изявление от този род не от случаен,а от зам.министър председател и министър на МВР??И държавно съдебната бутафория продължава.Главният прокурор поискал имунитета на двамата “герои”,но той можел да бъде гласуван от НС ….след изборите.Но народното събрание нито е разпуснато,нито е в ваканция и според запознати юристи,решението на този казус в настоящата ситуация би могло да бъде взето еднолично от Председателя му,г-жа Ц.Цачева….Задавам въпроса в този блог,може ли някой да коментира професионално тази възможност?Защото,след изборите,я камилата….я камиларя!!!

 7. Към подробния анализ на г-н Инджев,относно ТВ отзвука породен от поредния мега кенз,сътворен от Белия Вожд,искам да добавя само един тънък момент.
  Към края на беседата на водещите от Нова ТВ с Капка Сидерова,тя каза,че нейния екс съпруг и бивш съпартиец,с поведението си се превръща в (цитирам по памет) “тежест дори и за тези,които са го купили”.
  И на мен ми се струва,че ако неговите руски купувачи решат,че вече е станал достатъчно неудобен,могат да го удавят в една капка вода,защото съм сигурен,че са се застраховали с достатъчно компромати,с които да го държат изкъсо,а когато дойде момента и да го размажат с тях. 🙂

  =======================================

  http://vbox7.com/play:13fc862d1b

 8. Абсолютно точно и поразително верно!
  Бъчварова е обигран кадър на хората на Тодор Живков, които ни управляват и извлича полза от всяка ситуация. Наивно, защото само отвътре не се вижда онова, което чужденците виждат. За тях ние сме хора, които взимат заеми, за да върнат заеми. Ние сме дъното на общественото положение и не е случайно отношението към нас. Сидеров е един от онези, които ни дърпат надолу към пълното опустошение на обществото и държавата и как да е друго като служи на крепост, която никога няма да се прости с имперската си ценностна система и използва всеки глупак, докато разрушава държавата му. Никой не трябва да подценява Кремъл, както е толкова погрешно да бъдат подценявани хора, като Сидеров. Ние му се смеем, докато той /депутатът от законодателната власт/ изземва функции на държавни органи от изпълнителната власт. Той руши обществото ни с проява на властнически функции, каквито няма. Зад него е Явор Нотев- адвокат милиционер с манталитет на милиционер. атака трябва да бъдат разсипани, а не разглеждани за удоволствие на тълпата. Те рушат целенасочено обществения строй и служат на чужда държава с послания, които нямат нищо общо с поетата държавна политика.

 9. Извинявам се, но забравих.
  Драги Иво Инджев, Жириновски е руски патриот. Може да бъде осмиван, подиграван, но е руски патриот, а Волен Сидеров е руски слуга, а не български патриот. Може да е повярвал на баба Ванга, но служи открито на Кремъл и то против нашите мирни виждания. Никак не трябва да се сравнява с българските патриоти. Може да е руски патриот, но не и български. Такъв няма място сред нашите политици, защото работи против единството на държавата ни. Той не отстоява свои възгледи, а повтаря руски политически постулати, което е фрапиращо.
  И да, ти си много повече патриот и смел човек като отстояваш принципите на свободата с перо в ръката, отколкото Волен Сидеров с кохортата хулигани, насилващи малкия човек. За кутия цигари! Дори и стек не са намерили при последвалата проверка. Няма толкова жалки хора, като онези от Атака!

 10. Отново най-добрият анализ на ситуациата ни е поднесен от г-н Инджев! Поздравления!

 11. Точни коментари, поздрави на всички колеги!
  Възможните отговори на въпроса

  “Поредното публично посиране на кремълския клозетолизец №1 волэнь сыдэрав според Вас е…?”

  – могат да бъдат подредени така:

  а)отчаян опит да задържи благосклонността на кремълските си дресьори, опасявайки се, че те могат да насочат кокалите, т.е. – рублите към друг, също доказан, но по-сръчен и по-благообразен откровен кремълски клозетолизец (герб са тайните, но защо не например гоцэ сырыщныка в revised) edition?)

  б)изблик на кретенясала психика

  в)адресиран към смрадливата пасмина кретени и дегенерати с български имена и паспорти, които го намърдаха в парламента

  г)комбинация от посочените хипотези

 12. Сигурен съм, че на перхидроленото чучело, което се самотитуловаше и “главен онанист на республиката” (моля ви се!) ще му дойде момента, както пише колегата SMS. Все ще се намери някой офицер я в отпуска, я в пенсия, който ще му отнесе кратуната. Ще бъде хубав ден за българската демокрация.

  И наистина да го сравняваме с жириновски си е комплимент (който освен че носи кръвта на “божия народ” по бащина линия, има 3 висши образования и въобще не е идиотът, на който се прави понякога).

 13. борисов, сидеров и сие, БСП, АБВ и ДПС са съвършено ясни подметки на кремъл. те играят ролята която се очаква да играят. каква е ролята на така наречените десни (мноого съмнително десни). еднинственото което виждам досега е тяхната активност в собствен (личен) интерес и неимоверно старание да останат вярна патерица за интригите на борисов.

  коментарите под статията от Дневник тук са показател за напълно изчерпаното доверие към така нареченото дясно (от началото беше ясно че са поредната преходна креатура на тук властващите, но за жалост пак успяха да излъжат доста от малкото патриотично настроени българи): http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/13/2628080_radan_kunev_sled_vtoriia_tur_na_mestnite_izbori_shte/

 14. ИНТЕРЕСНА МОСКОВСКА РЕАКЦИЯ:

  “Българският премиер Бойко Борисов трябва да се срамува пред избирателите си заради пренебрегването на руските енергийни проекти и фаворизирането на САЩ. Това заяви по време на пространно интервю за руската НТВ външният министър Сергей Лавров.

  Припомняме, вчера на конференция в Американската търговска камара в София вчера Борисов заяви, че руските енергийни проекти в България – са били спрени в полза на САЩ.

  “Признахме военното крило на Хизбула за терористична организация, спряхме три големи руски проекта, спираме руски самолети над морета (…) Ние заедно сме едно цяло, ние сме приятели и точно затова мога да говоря с вас по този начин”, заяви Борисов като визира строителството на петролопровода Бургас-Александруполис, атомната електроцентрала Белене и газопровода “Южен поток”.

  От думите му стана ясно, че проектите са спрени в полза на САЩ.

  „С изумление прочетох цитата от встъплението на българския премиер Бойко Борисов (…) Просто е поразително как хората не се срамуват от подобни изявления. Аз лично бих се срамувал пред избирателите, пред страната си!”, заяви Сергей Лавров.”

  Тов. Лавров е абсолютно прав ( не за “проамериканизма” на Банкянския, какъвто никога не е изповядвал) а за общата “естетика” и жалкия тон на това изказване. От него приличен гражданин на страна, която се ръководи от такова невежество и нещожество, наистина трябва да се срамува.

  Но в тази свръхнапрегната междунарадна ситуация самият Лавров да го удостои със специален коментар?
  При цялата ми параноя, този път нещо не съм склонен да мисля за координирана акция по изграждане на “русофобски имидж” на VIP-руски агент-президент, премиер и т.н., в каквито КГБ и ГРУ имат богат опит (Урхо Кеконен).

  Просто плещенето на този неук, невеж и неадекватен мегаломан вече идва в повече на всички, включително и на дискретните му хегемони.
  А конкретно в случая реакцията им е типично за руския геополитически садизъм – те го ритат с много повече наслада и екстаз именно защото непрестанно ближе сапогите им, мазните лапи на поповете им, задниците на “бизнесмените” им, и повтаря къде мине -замине “много обичам Русия…”

 15. Безпорно това е пиар акция, подобна на предишните изцепки на Димитър Стоянов с русенските евангелисти и ромската евродепутатка. Добре, че младежа вече не е сидераст. Иначе пСидеров, все пак казва една истина, че куките не закачат наркодилърите. Като потърпевш родител знам, че полицията отчита дейност, като задържа нещастните, бедни употребители на упойващи вещества, а диларите са в симбиоза с нея…

 16. http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/13/2628107_ruskiia_vunshen_ministur_go_hvana_sram_ot_dumi_na/?ref=yellow_fp

  Я го вижте този бесен националист: пак сме му криви. Нали не бяхме достойни и трябваше да лазим в краката му. А после неговия бащица и той да разправят, че не искат да възкресяват СССР и зоните на влияние… Не защитавам Борисов, защото ми е неприятен от години, но негово изказване беше причината бесния да започне за пореден път темата за енергийните проекти и да точи храчки. Ще добавя само едно: “Има да плаща скъпо и прескъпо за греховете си заради това, че си позволи да вреди на българския народ и свещената българска земя, и за него ще дойде Видовден!!!”

 17. Тия “умни”, или полу-умни подлоги на Борисов – Бъчварова, Фъндъкова, Менда, Цецка, Караянчева,Лилето Павлова и тем подобни – са едни безгръбначни слугини на банкянското селянче, дето се изживява като римски патриций…Да, ама не! И те са прости, и той е прост, затова се харесват…както каза по друг повод самият “вожд”- Боко Тиквата. В Америка тази година най-тежката тиква била около 800 кг, ама миналогодишната тиква биела рекорда – 1000 кг.!!!А Тиквата-премиер има-нема 100 кг…С кого се мери тоя нещастник, бе?!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.