Лихтенщайнските потайности на Пеевски, Доган и Борисов

Мразя да се подвеждам по „очевидностите” в подхвърляните за масова консумация скандали. У нас те почти винаги избухват като димки за прикриване на истинските безобразия на властта и нейните кукловоди. По тази причина се пазя от възторга пред сензационните твърдения на замесените страни, какъвто е случаят с бойните действия около многомилиардното фалиране на КТБ.

 

Там, където става дума за милиони, винаги има намесени акули с остри властови зъби. А когато „изчезват” направо милиарди?

 

Явно става дума за чудовища, пред които обичайните акули са като малки рибки пирани.

 

Така си мисля, опитвайки се да се ориентирам кое е по-малкото зло в борбата между хищниците, които си делят порциите. Ето защо предпочитам да не си пъхам химикалката в устата на нито един от озъбените отбори.

 

Човек обаче и дълго да се въздържа от плуване в мътните води, гъмжащи от лакомници, накрая напуска острова на спокойствието, ако не иска да си остане с едната самота.

 

Наречете го взимане на страна или както искате. Но ето какво се случва докато „лапаме мухите”. Може приносителят на вестите да не е симпатичен някому, но темата определено си заслужава обществения интерес и дебат ( поне това- иначе на какво друго да се надява човек в Бойколандия?).

 

FROGNEWS:

 

Пеевски медии: Борисов, Доган и Пеевски са разследвани в Лихтенщайн!

|13.10.2015

В Лихтенщайн има разследване, в България – не

Пеевските медии разкриха: Бойко Борисов, Ахмед Доган и Делян Пеевски са разследвани за пране на пари в Лихтенщайн. По-точно бяха принудени да признаят след публикация на Фрог нюз от 9 октомври. Пеевската пропагандна машина внушава още, че в разследването няма нищо лошо и смущаващо. Лошо било, че някакви гадове се опитват да повлияят на изборите. Тоест, истина е, ама що да се съобщава…
Да уточним сюжета, както казва Джером К. Джером. Трима български политици са раследвани в Лихтенщайн за пране на пари. Не какви да е политици, а водещи и управници. Такива, от които държавата трепери, а немалко поданици раболепно им се усмихват и са готови да им целуват ръка. Проучват се милионите им там. Това написахме във Фрог нюз преди няколко дни. Публикувахме и документ, в който имената на разследваните бяха скрити. Защото не бяхме сигурни за кои хора става дума.

Новината, по всички критерии на журналистиката, е сензационна. Въпреки това вместо да предизвика медиен интерес, тя бе опакована в мълчание. Само телефоните не спряха да звънят: важни особи и колеги се опитваха да разберат имената на тримата и кой е източникът на информация. Всички обещаваха да пазят тайна.  Освен това съветваха да се пазим, защото може да пострадаме заради подобни публикации.

 

В повечето български медии има ембарго за определени новини и лица.

Задкулисието светкавично откри контра новина – скандалът с лидера на “Атака” Волен Сидеров. Странен екшън, честно казано. Темата, според Сидеров, е борбата с контрабандата на цигарии. Непонятно обаче, защо той и негови съпартийци са решили да вдигнат шум по проблема пред някакъв клекшоп, а не “Булгартаак”, Министерство на финансите, прокуратурата или ДАНС, например? Митниците не ги споменавам, защото те май единствени се опитват да правят нещо по въпроса, въпреки опитите да им се пречи. Хората с камери и микрофони така и не зададоха този въпрос на Сидеров.

 

Отговорът обаче и така е ясен: защото в част от медиите тече добре платена реклама на “Булгартабак”, заедно с финансовото министерство, клеймяща контрабандата.

Тримата от Лихтенщайн очаквано запазиха мълчание по въпроса за дебелите им сметки. Мълчи и хора от saray görevlileri (придворни, тур.б.р.). Цели три дни. И накрая една от медиите пеевски повдига завесата, а другите по команда мултиплицираха вестта. Борисов, Доган и Пеевски наистина били проверявани, но всъщност са жертви на конспирация от подвластни на Цветан Василев медии и журналисти. Нито дума, защо точно точно тези политици, свързва ли ги нещо, да не би да са в някакво ОПГ и пр. Няма такова нещо. Има сълзи и сополи, как едни зли хора ги нападат заради изборите. В чия полза обаче не се казва.

 

Рано или късно (по-скоро рано) имената на тримата в милионерския скандал, щяха да се появят. Появиха се от най-подходящото място. Същото, което гръмогласно громи всеки, дръзнал да не харесва модела #Кой, да не си пада по ДПС, уредените обществени поръчки и контрабандата с цигари, например.

 

Честно казано, не е толкова важно дали милионите на тримата водещи политици в Лихтенщайн са от “пране на пари” или “пари без доказан произход”. Ключът от бараката е в в тяхното съществуване. Много ясно, че всеки олигарх се огражда с умни адвокати и ловки финансисти. Те от своя страна са се постарали милионите в Лихтенщайн да изглеждат продукт на изнурителен труд. Пот на челото, дочени дрехи и безсънни нощи – знаете как е.

 

И въпреки това тримата дължат обяснение как са придобили “напълно законните” си милиони. Защо досега не са били записани в имотните им декларации и какво се случва с твърденията, че политиците нямат право на частен бизнес заради конфликт на интереси? Колкото й да са дресирани българите да си налягат парцалите, все една част от тях ще поискат да чуят тези обяснения.

 

Мълчи и прокуратурата. Там в такива ситуации винаги са заети с нещо друго. Например да следят движението на ветропоказателя…

 

За три дни безмозъчния тръст на Пеевсски успя да стигне до извода, че няма как – трябва да се изкарат имената на светло. Разбира се по подходящ начин и със задължителното манипулиране на истината. В случая разкритията се квалифицират като “предизборна кампания” и това трябва да обясни всичко. Грешен ход от ПР и всяка друга гледна точка. Защото, когато нещата са чисти, осветените нямат проблем да обяснят за какво иде реч. Очевидно не всичко е толкова чисто обаче, щом се налага набързо да се спретват рехави защитни тези и за очевидния факт да се търсят виновни. Най-добре в “лагера на Цветан Василев”, естествено.

 

Допусках, че Василев смущава съня на тези, които му сринаха банката и заграбиха бизнеса, но се оказа, че направо губят разсъдък, когато си отвори устата. Ако бяха по-съобразителни, пеевските лакеи щяха да забележат, че разследването в Лихтенщайн, за което писахме във Фрог нюз е от юли. Атанас Чобанов от сайта Биволъ, с когото ни свързват в някаква завера, говори за сигнали доста по-късно. Макар, че и този факт е твърде малозначителен пред имената на тримата, които са обект на проверка. Компрометиращо е също как пеевските мегафони скорострелно “идентифицираха” въпросните политици. А рефрена “какво толкова е станало” направо може да разчуства аудиторията.

 

Това по някакъв начин напомня за лекотата, с която един представител на безмозъчния тръст. Човекът “пропял” пред службите като истински доносник за бизнес с проститутки, осигурявани на политици, но по-късно представил изпълнението си като някакъв героизъм и лоялност към господаря.

 

Съжалявам, но има лоша новина за замесените – пряко и косвено в аферата “Лихтенщайн”: въпреки взетите мерки скандалът ще се разрази и ще продължи. Ако не в пеевските медии, то със сигурност в европейските институции и партньорски страни.

 

Напук на целия ресурс у нас, включващ “политически чадър”, купени магистрати и висши ченгета, плюс армадата от медии. Няма да помогне и дежурното “дайте доказателства”. През този скандал ще се осветят много от задкулисните тайни за унищожаването на КТБ, съставянето на кабинети и функциониране на властта. Ще лъснат и старателно прикривани зависимости. Да не говорим за мафиотските връзки в голямата политика.  Това от своя страна ще смъкне доверието в политиците под критичната точка. Ще стане ясно и какви са последиците – революционизиране на средната класа или тотална апатия.

 

Лихтенщайнската тройка греши, ако вярва, че властта гарантира безпогрешност. Само създава илюзия. И това не е предизборна констатация, а житейска. Когато нещата изглеждат добре — бъдете нащрек. Те неминуемо ще се влошат, гласи Първият закон на Скот.

 

За тримата политици със сметки в Лихтенщайн вече е късно да променят нещо. Ще опитат, но няма да им се получи. Затова ще трябва да се справят с последствията. Може да пострадат хора, защото темата не е никак безопасна. Краят обаче е неизбежен.

 

Огнян Стефанов

 

9 мнения за “Лихтенщайнските потайности на Пеевски, Доган и Борисов”

 1. Ще бъда фрагментарен понеже “много работа, малко пари”. Това беше първото изречение на български което научиха японските инженери и архитекти от инвестирският контрол при строителството на Ню Отани.
  Утилизация през канализация.
  Роденият да бъде обесен няма да се удави.
  ДГД за цитираната тройка!

 2. Така си е – Доган, Пеевски, Борисов и останалите “политици” в България са ясни! Само неясно остава защо “българският народ” продължава да ги търпи??!

 3. Наистина е важно човек внимателно да чете тази информация(аз обикновено наричам подобни неща “реконтрадезинформация”). Подобни “мероприятия” за мене носят почерка на българските тайни служби (към днешна дата ДАНС, което поставя въпроса под чий патримониум работят и в чий интерес). Срещу сигналите на “Протестна мрежа” реакцията беше доста по-семпла, тъй като явно беше преценена като безопасна и за “вътрешна консумация”. В крайна сметка, адресат беше б ъ л г а р с к а т а прокуратура. Тук обаче нещата се схващат като по-сериозни. Затова явно има изготвен план за действие и е впрегнат по-сериозен ресурс.

 4. Тъкмо се питах, само мен ли впечатлява тази информация, но се намериха и други любопитни. Аз лично не се съмнявам в достоверността й, не се усъмних и навремето, когато същият източник повдигна завесата около похожденията на Гоце, па и за някои други работи. Никой не го опроверга, задоволиха се със счупване краката на вестоносеца. Той обаче трябва да е доволен, защото Мишо Бирата си замина със здрави кости, за сметка на това- завинаги. Много ще се радвам информацията да се разнищи, но на български институции изобщо не разчитам. Лошото е, че и от европейските не очаквам кой знае какво, те сега си имат други главоболия и… нЕкои съображения.

 5. От тук ще изскочи заек. Тази превантивна димка в пеевските медии няма да им помогне в Лихтенщайн. За БГ… За БГ си имат Цацаров.

 6. Ще бъде направен опит за заглушаване.
  Тази информация не е подета от Протестна мрежа или Бивол за да кажат просто -оставете ги тези *соросоиди и американски слуги*.Тази информация ще бъде огласена от висши представители на ДС и КГБ.Няма мърдане,някой трябва да бъде даден курбан,за да оцелее системата.В тази връзка е и изказването на Лавров за Бойко Борисов.Тези тримата са наистина като *протрити изтривалки*.Не може само с интуиция,трябва и акъл.
  Спомняте ли си лафа за празнуването на Борисов за 3-тият милион.Чух го не от опозицията ,от хора близки до бившите служби.
  Наистина руснаците ще сменят караула.Кого ли ни готвят?

 7. Г-н Инджев, добре е че рекламодателите от БТ/НАП, които са достигнали и до Вашия сайт, не са успели да притъпят и вашето чувство за важна новина, както на повечето бг медии 🙂

 8. Когато се касае за БГ политици, нищо негативно не може да ни удиви, дори съда на Лихтенщайн или Люксенбург да прзнае тия тримцата за чистото превъплъщение на дявола на земята. Мислещата част от обществото знае добре що за стока са. Съгласен съм, че това което заслужават е правосъдие, но само това от типа на руското и по-точно от това раздавано от добре познатата им руската мафия.

 9. Много точно казано г-жо Савова,но преди смяната на”изтривалките”,трябва някои от неудобните запознати да бъдат изпратени в отвъдното.Проблема за забавянето в случая е,че не се знаят,къде се съхраняват дадените показания на Ц.В. пред чуждестранни нотариуси!Поздрави от Мелмак!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.