Миков се засрами от Борисов по указание на Лавров

Цели два дни след указанието на руския външен министър Лавров премиерът Борисов да се засрами ( от интерпретацията му за мотивацията България да се опитва да е лоялен партньор на САЩ и Запада изобщо), лидерът на БСП Михаил Миков изведнъж се засрами от същия, който публично му предложи лично на него миналата година председателския пост на Народното събрание, а на партията му – неофициално ( по твърдение на меродавния за русофилството в. „Преса”) цели 4 министерства в своя кабинет.

 

В свой статус във фейсбук, цитиран от сайта OFFNews, Миков прави безнадежно амортизирана след руските указания дисекция на плямпането на Борисов. Естествено Миков пропуска перченето на Борисов с „приятелския му огън” срещу американския бизнес в България и приказките за това, че САЩ можели да се поучат от финансовия му министър Владислав Горанов да управляват парите си. Но наблегна на „вредата” от спирането на руските енергийни проекти в България – в угода на американците , както ( услужливо за руската пропаганда) представи нещата Борисов.

 

Състезанието между субектите на руското влияние в българската политика се разгаря и тя е особено осезаема в битката за душите, сърцата и бюлетините на наборите на столетницата. Тя, поради нафталинената си специфика, е лишена някак си по условие от хулиганския устрем на конкурентите си в тази битка и дивно завижда на успехите на „Атака”, сочена вече открито от руски политици и коментатори , като политически домашен любимец на Кремъл в България.

 

Ще бъде интересно какъв нов подобен домашен любимец са ни подготвили дресьорите на Путин при положение, че явно са готови да разжалват Генерала, въпреки вярната му служба и молитвите му на Изток, в които при всяка възможност споменава от името на миряните, смирено приемащи той да говори от името на всички българи ( без изключение) колко много вкупом обичаме Русия.

13 мнения за “Миков се засрами от Борисов по указание на Лавров”

  1. Напоследък жените настъпват по всички фронтове в политкоректната политика на съюза ни , така че аз прогнозирам ориентиране на левия «вот» към шарената им домашна любимка с отвратително старомодна прическа от времето на късния соц. Т.е. имахме бета-дог, а сега ще ни дадат някоя бета-мастия. Ако не е тя, то ще е някоя друга.

  2. Опасявам се, че руската агресия преминава от етап “вербална” на “пряка”. Поне такива сигнали идват напоследък (или на мене така ми се струва?). Не говоря само за Украйна и Сирия. Вижте какви ги реди интернет омбудсманът(???):
    “Что-либо сделать или импортозаместить только в рамках нашей страны невозможно,— продолжал президентский омбудсмен.— У нас очень маленький рынок, просто песочница, аквариум по сравнению с мировым океаном”. По его словам, Россия сможет начать серийное производство микропроцессорной техники и технологий в принципе, только если их будет покупать весь мир. “Но мы сможем давать технологии другим странам, только когда у нас будет военное присутствие. Когда у других стран не будет альтернативной возможности не брать это у нас”
    http://kommersant.ru/doc/2832376

  3. миков, миков, (под)сетила се Мара да се побара. Един милиграм самоуважение нямате зачислените на кремльовската хранилка. Ако не беше тав. лавров да се изока (той си знае защо)нямаше и да разбереш за н-ият гаф на банкянското слънце. Българската политика от това се храни. Скандал подир скандал, гаф подир гаф. Преливат един в друг. Средностатистическият гражданин няма нито времето, нито капацитета да ги осмисли. Еле, откак баце засвири соло не можем да насмогнем дори да ги изброим. Какво друго да очаква човек от бб който преди да официализира влизането си в политиката, 53 пъти медийно се отрече, че един ден ще го стори. Как не се намери поне един репортер да МУ го припомни.
    Послепис. Видин, града голЕма е дал на България двама известни съвременници. Единият е цитираният лидер на партията-столетница със затихващи функции, другият е нашият ПАВЕЛ ТИНКОВ. Двамата имат една-единствена прилика. Левскари са. Но докато “наздраве, мише” е от породата на баце, татдончева които също се барат за фенове на синята идея и да те е срам да кажеш, че сте привържениците на един и същи клуб, то ПАВЕЛ ТИНКОВ е ЛИЧНОСТ на всички времена.
    Ще извинявате за лирическото отклонение. Дойде ми спонтанно и се престраших да го споделя с всички вас.

  4. лидерът на БСП Михаил Миков e KPETEH……………

  5. А какво казва генетикът исаков по този въпрос? Огорчен ли е? Не твърдеше ли той наскоро нещо за генетичния код на българите и руснаците, който код бил миниран с ‘взаимно уважение’?
    Отивам да хвърля едно око на новите фрази, върху които троловете, отседнали в руското посолство в София работят.

  6. До GEORGI NIKOLOV:
    Георги, много си се увлякъл!
    “Личност на всички времена” – спри се бе , човек! Захласнал си се! И това в блога на ИВО ИНДЖЕВ!!!
    Да не говорим, че и сред коментаторите тук присъстват такива мощни фигури, с които е направо кощунствено да бъда сравняван!
    Уверявам те, самооценката ми е много по-близо до истината. Горд съм, че съм приет в екипа на списващите в този блог! Горд съм, че личности като ИВО ИНДЖЕВ и СТАМБО са проявили към мен щедростта да ме нарекат свой приятел!
    Позволи ми да нанеса и няколко поправки в “лирическото ти излияние”:
    1. Не съм от Видин. Севлиевец съм.
    2. И Мишето не е от Видин. Видинлии го определят като “кулско говедо”.
    3. Футболът никога не ми е допадал. Увличат ме снукър и спортен бридж.
    Все пак благодаря за декларираната симпатия. Вярвам, че си искрен, но моля те, “свали мерника”!
    🙂

  7. “…тя, поради нафталинената си специфика, е лишена някак си от хулиганския устрем на конкурентите…”- великолепно казано!
    Хипотезата ми накратко. Както Банкянският ни съблогър успя да присвои политическия институционален монопол върху думата “дясно”, така както (с по-малък успех) по едно време напираше и да обсеби и “антикомунизма” с приказките си “срещу комунистите” (от чиято орда, кой знае защо, имаше зъб и му беше крив само таткото на Сергей Дмитрич, но не и Татото на всички останали?), така сега иска да гепи и “русофобията”. Демек, такива като нас тук, да си кажат пред урните, ГЛЕДАЙКИ РЯДКО ПРЕКЪСВАНАТА ЛЕТАРГИЯ НА ОНЕЗИ, ЗА КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ ПО ТАЗИ ТЕМА, ами, това е политическото въплъщение на нашата “русофобия”, какво да правим, друг няма, единствен е… Само че този единствен не е естонски, румънски или полски политик – все едно ляв или десен, за когото руската агресивност е вечна заплаха на страната му и омразата към кремълските самодръвци идва с майчиното мляко! Този утре ще се извърти, приближените му ГЛАВБОЛРСТРойски, ДОМУЗчийски, ТИМ-панджийски, ЛУКойлски и пр. типове ще му намекнат да не гази лука, ще цъфне в Задунайката някой дякон (с чин майор, панятна!) на Священоправославната Святого Тарапонтия Новосибирская Обытель,нашия ще му цунка лапата- и пак ще я подкара, както си знае!

  8. С цялата ми непоносимост към Б.Б.заради неговата необразованост,непостоянство,слагачество към силните,участие в тайни завери и далавери, самомнителност без покритие искам да бъда честна към себе си и да изкажа задоволството си от него заради отговорите на Лавров.Тези неща,а много още трябва да се казват от най високо място,ако искаме да се уважаваме като нация.Винаги ще подкрепям такова поведение,независимо дали ми харесва премиера или не.Друг е въпросът ,че той го направи по най дървеняшкият начин и чак когато го засегнаха лично.
    Наблюдавайте лицето Домусчиев.Мисля,че той ще е следващият галеник на Кремъл.

  9. Виж ние сме си добре, за такива куки и слушалки на Русия при нас хич не се сещам, ха-ха-ха а-а) – :-)) Сериозно – ако подкарат така и българското (евро и местно)депутатско тяло, два файтона хора я останат, я не!…

    http://www.mediapool.bg/ep-otne-imuniteta-na-ungarski-evrodeputat-zapodozryan-v-shpionazh-za-rusiya-news240477.html

  10. Не може да бъде. Комунделите са върнали задължителната кореспонденция с руско ‘другарче’!? Вижте кмета на Разлог, за гордост на класната му ръководителка: http://duma.bg/node/110435

    PS: Датата е 16 октомври 2015; пишат си с един ден напред в бъдещето!

  11. До Павел Тинков. Приемам само трите уточнения накрая. С лека забележка по третото. Веднъж, стана реч покрай “заплаха” на адвокат Батков, че ще вдига на бунт сините фенове за защита на Южен поток. И тогава имаше към коментара ВИ и декларация, че докато цитираният се води собственик на ПФК Левски замразявате левскарството си.
    Всичко добро!

  12. Скъпи Павле,

    Много ме трогна с оценката си, “от мое смирение, именуемъ Стамбо, сиречъ – прахъ въ нозете на големите коментатори тукъ, най-недостойния срҍдъ грҍшните человҍци и вси живи твари, незаслужена…”- както би рекъл средновековният ни съблогър.
    Поздрав на теб и на всички!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.