Русия няма вечни приятели, има вечни пешки, готови да й служат

          Вече зададох тук в ivo.bg въпроса за това какво да очакваме като нов руски проект в България след като лично външният министър на Русия Сергей Лавров, ( неофициално) вторият по влияние в Кремъл , разжалва Генерала, който продължава да му се жалва като човек, чиито пагони са му поставени от Главнокомандващия Петата колона у нас Георги Първанов ( „лицето на отношенията с Русия” по Шаренкова, продукт на личните й усилия в това отношение, както тя твърди в едно откровено електронно писмо).

 

          Ще започна от това, че от два дни в русофилския сайт КРОСС виси препубликувана от русофилския вестник „Труд” статия, в която с необичаен за подобни инструменти на проруската пропаганада у нас тон се кастри самия Волен Сидеров. Иска се неговото остракиране, т.е. отстраняване след аморитизация му.

 

          Една от многобройните руски лъжи, прихваната от сирийския диктатор Башар Асад например е, че Русия не изоставяла приятелите си ( коя Русия, впрочем, защото Русия не е само Путин и неговата глутница, узурпирала властта ). Няма нужда да търсим далечни примери за обратното. През очите ни е сваленият по заповед на Москва Тодор Живков, кумир и на Генерала.

 

Андрей Луканов беше разстрелян като куче, като бивш домашен любимец на Кремъл след скандал около руската собственост върху газопреносната система на България. Кой е бил добрият и кой лошият в този скандал, нека кажат руските управляващи мафиоти, които не прощават някой да им създава проблеми. Но двамата основни участници в скандала Илия Павлов и Андрей Луканов ( скандалът се е разиграл на висок глас с взаимни заплахи в Москва пред руските им началници, а тази моя информация е от очевидец, който държи повече на живота си, отколкото на славата на вестоносец), бяха безмилостно и показно разстреляни. Единият пред дома му, а другият пред офиса на корпорацията му Мултигруп, създадена като руска маша за поглъщане на България „ с други средства” ( т.е. със средствата, награбени от българите под формата на приватизация, дирижирана от Петата колона на видими и невидими позиции).

 

Третият участник в същия скандала Жан Виденов, не по-малък русофил от Живков, Луканов и Илия Павлов, беше „само” свален от следващия диверсионен отряд превратаджии в партията, оглавена след това от „лицето на отношенията с Русия” ( по писмено свидетелство на Шаренкова, наградена този януари от премиера Медведев в Москва за заслуги към руската пропаганда).

 

После се създаде Генералското движение. Неговите видни представители се отбраняват от редките опити да бъдат разконспирирани като конспиратори в медиите с подигравки, какви пенсионери били и как нямали никакво влияние. Обаче имаха достатъчно лостове, за да изчоплят от Мадрид спящата си клетка Симеон и младите й метастази от Лондон, някои от които, преминали през управленската закалка на монархо-социализма, днес открито представят руския корупционен капитал у нас на самия връх на руската външна търговия с България- основен инструмент за влияние на Москва ( ако пак някой пита какво имам на ум с твърдението за кукловодите).

 

Същите скромни пенсионери за малко да назначат напористия си генерал Аспарухов за шеф на всички тайни служби под благовидната ушанка н съветник на премиера Сакскобургготски по въпросите на сигурността. Не успяха поради острата реакция н Запада. Но преуспяха да направят от бодигарда на Живков Генерал – първо на МВР, после на София, а след това и на останалите градове ( за селата все още отговарят повече другарите от БСП, ДПС и „ Атака”)..

 

Кон за кокошка? Да, но новоизпеченият Генерал не е кокошката в този сюжет.

Сега Той отрича да е троянски кон, но подскачането му напред-назад по руската шахматна дъска в продължение на десетилетие ( описал съм го в книгата „Премиер на РъБъ”), го доведе до патова ситуация. Ще го заменят ли с друга фигура? Или този път ще играят с пешките? По скоро да, засега ще има „шах с пешките”.

 

          Ето няколко пешки на хоризонта- някои се представят за друго, но лакмусът на русофилството ги поставя на мястото им.

 

          За Николай Малинов, шефът на Движение „Русофили” в БСП и бивш издател на в. Дума”, напуснал партията заради нейната недостатъчна сервилност ( според високите му критерии) към Русия, не е интересен да с споменава. Той е от явните проекти, от каквито Кремъл също има нужда.

 

          По-интересно е да се спомене за напусналия по същите причини БСП бивш депутат Страхил Ангелов, който се съюзи в нов политически проект с внука на споменатия по-горе Тодор Живков. Нюхът на акулите явно е доловил, че след неуспеха им с Евгения Живкова е дошло време да се откликне на кървящото сърце на народа по стария режим със „свежо месо”. В солово интервю в сутрешния блок н БНТ „малък Тошко”, без да го питат, се обозначи пред началниците с мантрата за ваната на американците за кашата в Близкия изток ( нали ни е специалист!).

 

          Като стана дума за БНТ, където пак са за затегнали дисциплината по отношение на събеседниците, да споделя едно скромно наблюдение. Откъде знам за затегнатите гайки ли? Ами да, лично е. Но е достатъчно показателно.

 

От началото на активния есенен политически сезон получавам десетки ( повтарям: десетки) покани за коментари от БТВ, Нова тв, ТВ Европа, ТВ 7. Друг е въпросът, че рядко приемам любезните покани. На този фон е интересно да отбележа, че нямам нито едно подобно предложение от БНТ за същия период- десетки срещу нито едно.

 

Ни най-малко не „скърбя”, но за цензурата в БНТ държа да се знае. Внукът на Живков там е любезно обгрижван ( като кандидат за някакъв си общински съветник), за да се изказва по въпросите на Близкия изток и международното положение. Кой съм аз, че да споря, нали?

 

Именно след моето последно участие в БНТ на 10 май тази година светна в руско-червено лакмусът и на Татяна Дончева. Вбесена от мен, тя връхлетя в студиото да говори по друга тема, но побърза да декларира, че не била чувала по-уродлива позиция за Русия от моята ( ако моята критика е „уродлива”, тази на Раковски или Захарий Стоянов ще й се види „изродска”, ако се запознае с истината за написаното от тях по въпроса). Явно е неграмотна в това отношение макар да се представя за специалист по всичко. Първото условие за русофилството у нас, както вече съм отбелязвал, е невежеството. Така че тя отговаря на това условие: не е чувала за позицията Левски, Раковки, Ботев, че и за Димитър Благоев, Георги Кирков и прочее основатели на българския социализъм, яростни критици на руското мракобесие.

 

Като маскирана пешка на руската шахматна игра с троянски коне у нас дефилира и Георги Кадиев. Общото между него, Дончева и Страхил Ангелов, е бунтът им срещу ракетата им носител БСП на една и съща основа: не им е достатъчно русофилска. За да изтъкне този факт Кадиев организира на 9 май митинг в лично качество под прозорците на президента Плевнелиев, претендирайки, че така компенсира пасивността на БСП срещу отказа на българския държавен глава да стане единственият държавен глава в ЕС, готов да застане до Путин на Червения площад на въпросния 9 май.

 

И друго общо има между тези пешки, с които Кремъл ни разгрива тук своята ( шахматна) партия: че медиите никога не им задават въпроси, свързани с очевидно общия им знаменател.

 

Още една пешка, социологът Иво Христов, се прави, че не е чувала и чела писмата, статиите, изказванията на възрожденските ни „русофоби” , макар да претендира да бъде доцент по социология. Думата й дава споменатият по-горе русофилски сайт, явно добре осведомен за ролята на пешката. За целта й задава следния отговор, на който пешката рапортува, вменявайки на врага продажността на русофилите ( и обобщавайки скандално за „домораслите русофоби”, т.е. опакова в това понятие и най-великите имена на българското национално освобождение):

 

„- Забелязвате ли, че откакто Русия се върна в световната политика, говоренето на българските русофоби заглъхна?
– Българските русофоби не са нищо друго освен платена клиентела, всеки може да се сети чия. Нашето русофобство не е автентично като полското или унгарското, очевидно става въпрос за слугинаж. Домораслите българските русофоби не могат да се ориентират в момента коя е „правилната линия”. Не са спуснати опорни точки. Те са изпаднали в драма и аз им съчувствам. Когато изпаднеш във вакуум, рискуваш да се изкажеш неправилно. Очертава се геополитически триъгълник между Русия, САЩ и Китай и силовите линии между него ще определят конфигурацията на политиката в световен мащаб в следващите 15-20 години, ако не и повече. „

 

Доцентът по-нататък ни подготвя за някакви смътни промени- първо в Русия, а после ( както винаги) и у нас. За целта подхвърля индулгенции за самодържието на Путин. Бил обграден от дебнещи го „колониални администратори”, недоубити явно привърженици на сътрудничеството със Запада. Но поне признава невъзможното за отричане: Русия е суровинен придатък на развития свят ( за което продължено и доразвито статукво едни ден Путин ще бъде осъден от своя народ заради прахосничеството на националното богатство и време, вместо да ги използва за наваксване на унизителното изоставане от този свят).

 

– Миналата седмица беларуската писателка Светлана Алексиевич получи Нобел за литература. В свой публицистичен текст тя прави забележително сравнение между Европа и Русия. Тя пише, че Русия винаги и живяла във война, затова руснаците знаят какво да правят за държавата и за каузата, но не знаят какво да правят за себе си. Съгласен ли сте с тези думи?
– Да. Пред Русия стои драматичен въпрос. Колкото и да е странно,  въпросът за властта в Русия не е ясен. Някои си мислят, че Путин е самодържец, но това е твърдение на неосведомени. Русия все още ситуативно се насочва към едни или други алианси или прави опити за създаване на собствена икономика за базата на западните санкции. Но пред Русия стои въпросът дали тя ще продължава да бъде суровинен придатък на Запада, а нейният елит да бъде пета колона, която администрира страната. Тази своеобразна колониална администрация и сега има значително лоби в правителството, сред влиятелните бизнессреди и дори в президентските. Това е, условно казано, моделът „Газпром”. При този модел Русия е суровинен придатък на Запада, срещу което получава рента, която отново инвестира в западни банки. Тоест обслужва западното икономическо-военно-политическо ядро. Има руски елит, дълбоко заинтересован този модел да продължи и занапред, тъй като инкасира печалби.
Другият модел е Русия да е самостоятелна, самодостатъчна страна – затова тя има и ресурса, и населението, и интелектуалната визия. Между тези полюса върви напрежение и битка и Русия в най-скоро време трябва да определи накъде ще поеме.
Това означава промяна на социално-икономическия и политическия модел на Русия. Не можеш да претендираш за статут на Велика сила и да продължаваш да имаш същия социално-икономически модел. Следователно в Русия въпросът за властта стои отворен. „

 

Накрая доцентът изплюва добре известното на автора на интервюто камъче по известното правило, че всеки ляв проект в България задължително и на първо място русофилски ( като „Атака”, крайно лявата десница в България):

– В България стои отворен въпросът за нов ляв проект. Има ли бъдеще пред него, тъй като вас, доц. Христов, ви спрягат за един от неговите генератори?
– Ще кажа нещо, което няма да прозвучи добре. България отдавна е минала отвъд лявото и дясното, бих казал дори – отвъд болката. Страната е изправена пред драматичен колапс. Само че типично по български този колапс става тихо, бавно. Ние потъваме в едно блато на посредственост, балбукайки доволно, и постепенно умираме. Това, което се представя като енергично гражданско движение, не е нищо друго освен издигащите се мехарчета на гниенето на един организъм. Тази история с новия ляв прект в България означава коренна смяна на съществуващия социално-икономически модел в страната. Тъй като ние сме периферия със силна геополитическа зависимост, нищо в България не може да се промени коренно без да се промени нейния геополитически статут. Аз поне в близките години не я виждам тази промяна.

– Мисля, че отговорихте на въпроса дали правите нов ляв проект. 
– Мисля, че да. „

 

 

То be continued

23 мнения за “Русия няма вечни приятели, има вечни пешки, готови да й служат”

 1. Честно! Не бях мислил за тези неща, защото разглеждам руснаците и американците като съюзници, но в един по-локален мащаб това е самата истина. Истина на късогледи тъпунгери, които не могат кон на каруца да вържат и да изкарат печалба.
  русофилиите страдат като левскарите от сърдечна привързаност до пълна глупост, която разчита на милостта на “Големя брат”. Едните останаха без трибуна в очакване на “Големия договор” и златното бъдеще. Другите разчитат, че всичко ще е наред, когато дойдат направо от Москва едни другари, които този път няма да ги очистят. Винаги трябва да се припомня на петата колона, че има едни другари, които идват от Русия и избиват българските комунисти.
  Какво значение има петата колона във време, когато Германия, Англия, Италия, Полша и Франция се скъсват да търгуват с “лошия” Путин? Извинете, но продажничеството идва от онези, които щедро ни предлагат благата на свободата и демокрацията вместо принципно да отрежат от всички пазари доставчика на газ, който не иска да вижда други освен поклонени и послушни тапири.
  Направо ми залютя на очите , докато четох недораслата мисъл на меланхоличен проруски недоучен, който говори за упадъка на нацията, държавата и партията, за да ни внуши, че трябва да го последваме. Толкова много глупост е направо заразна и затова, моля Ви г-н Инджев не ги пускайте много много такива отровно глупави коментари, че лудостта и глупостта са заразни и трябва много да се внимава с тях. Апропо, въпросният Иво Христов се самообявява за етнически българин, роден в Киев, който на практика служи на руснаците. При по- малък преглед из нета започва да ти става ясно, че говорим за един субсидиран с руско доверие Волен Сидеров, който ползва авторитарни методи като заглушаване на всяка критика около себе си. Това показва, че имаме злокачествен разбойник в политиката, който гради имидж като едно лице, за което наскоро писах, че не го харесвам и го пробутват червени медии и медии на Пеевски . странна е стълбицата на издигане в България. Ако искаш да си свободен, трябва изначално да се откажеш от нея и животът ти тръгва, както трябва, но трудно с постоянни мъчения. По- забавното е, че подобни биват издигани с ескалатор с червен килим и нямат грам идея какво да правят без одобрение на покровителите си.
  Без тези хора нацията се сгромолясва при всяко начало, защото не дават изява на никого ако не е от техния кръг. Пълен потрес е целия икономически, политически и културен живот. Последният не може да е друг, след като първите отглеждат хора, на които се ръкопляска и сами си се награждават.
  Това е една много хубава статия, която показва как родните поклонници на невежеството не виждат нищо друго освен крушката в тунел №5 и я мислят за слънце.

 2. Извинявам се, но е полезно да прочетете интервюто с Иво Христов в ГЛАСОВЕ. Много поучително, когато говорят за съюза на руснаците с турците и как ни баламосват, за да се сбием помежду си, за да се разорим и станем клети като афганистанците и сирийците.

 3. Иво и твоята понякога не е лесна. Да анализираш боклуци като горецитираните и особено последният (их) който си е вкарал изцяло и безвъзвратно в свой паралелен свят. Хвърля “бомбите” сал кат един пророк от последна инстанция абсолютно неглижирайки фактите. Еле, единственият му пример, аз друг не открих с “моделът Газпром” е повече от скаран със съвременната руска реалност. Нали президентът на компанията Артур Милер е може би най-довереното лице на планетата на лилипут.ин. Той е и основният “вкладчик” в преписваното на джуджи1 несметно богатсво. Та, въпросният модел ще си отиде с най-главният му ползувател. Кога? Чакам и аз да се сбъдне предсказанието на Збигнев Бжежински. 2017г. най-сетне приключва гражданската война в Русия с победа на белите.

 4. И новите “леви” са си същите лапачи – докато империята им дава парички ще папкат!
  Всички алабализми са всуе – личи им от километри, че са кукли на конци(те) на болшевишкото мъниче яхнало Кремъл и от “висотата” на високите си токчета (му се) иска да управлява света. Бил се върнал в световната политика като “играч”??! Дрън-дрън – страна която не може да произведе нищо освен суровините за развитите икономики (и тях дори с техноологиите именно на тези развити икономики) да е “световен играч”?!? Колко мочък трябва да имаш за да плещиш подобни глупости като въпросния доцент, подобния му Вацев и останалите пропагандисти на болшевизма като Райчев, Волгин, Гоцета, Буди и ченгета на повикване като Божо (му)!?!

 5. Бях гледал въпросния доцент някъде и се чудех от къде се извъди. Е явно от къде е вече 🙂

 6. Г-н Инджев,
  Чудесен анализ.Времето на пешките.Изкачат пешки досега *малко употребявани*,които могат да минат за нови.Настръвлението е страшно.Има още и още.Играят в различни отбори и в първият момент се прикриват.Хубавото е че са в луда надпревара за първото място и се блъскат с лакти.
  Лошото е ,че в България няма свободна журналистика. Не смеят не да кажат ,а да питат по сериозно за отношенията ни с Русия и негативите от това.
  Не смеят защото знаят,че може да бъдат смачкани само за един зададен въпрос.И няма кой да ги защити.
  А БНТ е станала толкова скопена и пошла,че там гледам само предаването на Горан Благоев.
  Останалото е угодничество само на руските интереси.
  Угодничество станало противно и досадно.
  А омразата на руските управници към България е вече паталогична.Щом погват и собствените си слуги/случая Б.Б/.

 7. Всъщност доцентът отдавна е типизиран и прогнозиран точно тук, в нашия блог като бъдеща тежкотонажна агентурна инвестиция на Кремъл в кадровото обезпечаване на многоръкото и многоóбразно българско рубладжийство. Зад привидната благообразност и “експертиза” злобата и омразата му към Запада-убеден съм!- не е по-малка от тази на сценичните кремълски клозетолизци, начело с волэн сыдэрав, но по перфидност няма сравнение с тях. Защото не е глупав, прилага, общо взето,позната КГБстка тактика- казва дозирано и някои смислени неща, омесва ги с пропагандни бацили и ги налепва в манипулаторски тези.Дали ще се присламчи към БСП или гоцэ, се съмнявам,към атака – изключено, по-скоро първо ще възвести някакъв тинк-тенк за геополитически експертизи, с който няма да слиза от услужливите към всякакви рубладжийски събеседници нашенски екрани, след което- партия.

 8. Отлична статия, антология на българското продажничество.
  Целият наниз от продажни подлеци е добре представен, като явно е срутена и тезата за коректността на Кремъл към неговите „приятели“ от петата колона.
  Един платен нещастник е или толкова голям службогонец, или толкова корумпиран, че не вижда основен негатив, като предателството към собствен народ или нация.
  Всички те, още от времето на Гошо тарабата служат на чуждата кауза като наемници, или в по–новата ни история, по силата на родствени връзки следвйки пътя напродажните си родителите.
  Прави ми удоволствие да следя мисълта на Иво Инджев.
  Само малко не съм съгласен с примерът за бодигарда. Там беше допусната ГОЛЯМАТА кремълска грешка, защото си мислеха, че пак направиха сполучливо „смяната“ на двигателя или катъра и фактически останаха много излъгани. Опитаха се да я оправят, но поради нашата обща намеса, за радост не успяха!
  Най–много боли, ако „сладко“ са те претаковали, пък и куче, най–добрият приятел на човека, са ти подарили!
  Как беше казал някой, и АЕЦа, и Потока, и още нещо им спряхме и не ги пуснахме да минат…
  Има положителни факти, за това излиза и пяна от устата дори и от най– тренираните им хора, като дипломата им, Ла(в)рвата на измекярствто!
  Ивчо, добър си, забелязвам занижил си малко „мерника“ евала ти!
  Да има огън, ама да е по–умерен към положителните стъпки, защото какво правим като не се вижда светлина на хоризонта.
  Я напиши нещо за Раданчо, защото май при него се губи някак си надеждата там да излезне нещо положително.
  Напоследък се е обявил срещу Цецо и явно не вижда или се прави на кьорав, че доста от кандидатите за кметове от РБ са с компрометиращи характеристики. Какво ново поколение от десни, с такива ялови „родители“?

 9. Мисля, че пропускате важна пешка от играта на нов ляв проект – “автентичния” русоблизец тов. Вольгин (сам се е кръстил така, впрочем, иначе си е Петър Петров Георгиев, завършил в руско училище в София). Да не забравяме и тов. Фандыковая, самая настоящая русофилис(т)ичка.

  А по статията – т.нар. “доцент” Христов е роден в Киев през социализма, в “правилно” семейство. Имаше информации преди години, че жена му работи в една от фирмите на Мултигруп, но ме мързи да търся из нета. Но може лесно да се намери, че господинчото е бил на конференции в Русия в последните години (част от биографията, която сам разпространява). При положение, че там социология няма (както при Т. Живков), а само клакьори на режима и кагебейци под маската на “социолози”, ясно е на какви конференции е бил ултра-изказващия се квази-ляв Христов…

 10. Да новият проект е ляв ако се сложи знак за равенство между про-руско и ляво. Макар че в БГ може да ни се струва наложително равенството да се слага, то русофилството / анити-българизма не е изключителен прерогатив на лявото – май Атака я водеха за дясна партия. Путин съвсем като Хитлер иска да е изцяло в лявата половина на политическия спектър у нас, както и в центъра (ГЕРБ) и крайно дясното. Всъщност остана ли място на БГ хоризонта, където неговото присъствие липсва? Напазарувал си е всичко наред.

 11. Хора, отчайващо е невежеството у младите хора в страната. Пут.
  ин е точен пич, Америка и Западът са виновни за всичко. Обхваща ме ужас и паника от това,
  което ни чака

 12. А възможно ли е новият руски проект в България да е вече факт и да се казва РБ? Поздрави

 13. Благодаря, г-н Инджев за доблестта да хвърлите камък в блатото.Такава е действителността,за съжаление.Блатното зловоние няма как най-после да не стане непоносимо защото в живота,както и в шахмата има правила.Когато нечестни играчи,скарани със стратегията,нарушат правилата всички пешки,офицери и троянски коне стават непотребни.Няма да им помогнат временни тактически придобивки като пари и власт и се стига до единствения логичен край. Посочените пешки са ясни. Не беше ми познат генезиса на новоизгряващата пешка доц.Иво Христов.Сега вече зная. Всичко е закономерно.

 14. Към Боян:
  Според мен не е невъзможно и ако не целия РБ то поне една сериозна част от него – дотолкова че хем да изземе голяма част от вота на автентичното дясно, хем да го направят импотентен за канализиране на антируските настроения в странта.

 15. Майсторът на черната прокоба, професионалният социолог и мрачен пророк-аматьор Иво Христов преживява (искрено, според мен) срутването на СССР като лична трагедия. Оттам и неистовата му омраза към Запада. Ненавистта му към свободния свят, особено към САЩ е с религиозна дълбочина, фанатична – почти като тази на ислямистите спрямо християните.

  Не ми е работа, затова само ще маркирам – този човек има някаква тежка травма в миналото (a skeleton in the cupboard?) и ако е интелигентен (на такъв мяза), ще се обърне към специалист, с когото заедно да разчепкат и преодолеят това, което се е случило в детството му.

  Иначе, ако ще прави партия, от добро сърце му подарявам два варианта за име:

  1. Българска партия на Апокалипсиса;
  2. Партия на русофилите от седмия ден.

  🙂

 16. Това съм написал във Фейсбук на 19.02.2013: В “протестите” личи дългата ръка на Москва. Това правителство макар и колебливо спира най-големи проекти на Русия за окончателно енергийно заробване на България: Белене, Южен поток, Бургас-Александруполис. Емисари на правителството се подиграха с големия брат, като го заплашиха, че ще го напляскат. Това не се прощава. Дългата ръка на Москва проличава при всеки случай, когато се засегнат така нейните интереси. Те посегнаха дори на своя Жан Виденов (най-непорочния политик, когото знам), когато той ги спря, чрез Топенерджи да завладеят държавата ни. Те окепазиха най-успешното управление на страната ни, това на СДС с най-успешния ни министър председател Иван Костов, защото се опита да излезе от сценария на перестройката измислен в тъмните кабинети на КГБ и проведен от кагебистките милиционери Луканов, Младенов, Джуров. Убиха дори Луканов, чрез МГ, водачът на които на свой ред бе убит в мафиотската вендета от лукановистите, знаково, точно когато Илия Павлов се беше върнал в България от доброволната си екстрадация в САЩ заради делото с убийството на Луканов. Луканов бе убит защото не успя да прекара проекта Топенерджи и в изблик на нервност заплаши сценаристите от КГБ с разкрития. Сега Русия, чрез петата си колона срива рейтинга на най-харесвания политик (не се занимавам с фалшивите рейтинги на фалшивите социолози) за цялото време на демокрацията Бойко Борисов и се готвят да създадат второ Берово управление, управлението на рекета, на развихрилата се мафия, на скока в доограбването на националното богатство (което бе уж общонародна собственост по време на “най-високо развитата демокрация” – социализма, развилата се ДИКТАТУРА на пролетариата), започнало с Указ 56 и 10 милиардния доларов дълг на България. ГОРКО НИ, … ГОРКО НА ТЪПИЯ НИ НАРОД (прекрасното творение на комунистическото четиридесетгодишно моделиране).

 17. Допускам, че новият руски проект ще се формира около Слави Трифонов. Едва ли са случайни неговите упражнения пo политическо говорене в мухлясалото му шоу, а и не виждам коя друга публична личност със залитания към политиката може да събере повече симпатизанти около себе си.

 18. Това, което винаги шокира в помпозните медийни изяви на “доцента” Христов, е ОМРАЗАТА МУ КЪМ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ!
  Една толкова автентична и всеобхватна омраза, че е невъзможно да бъде скрита, а и той, насърчен от могъщите си покровители, даже не се опитва да я скрие!
  Удивен пред извор на българофобия с подобен дебит, човек логично си задава въпроса ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА БЪДЕ БЪЛГАРИН подобен духовен изрод и най-вече ОТКЪДЕ извира тази омраза ?
  Явно, закърмен с имперското високомерие на родината си, доцентът се чувства от по-“висша” раса в сравнение с местните българи в България, където е ПРИНУДЕН да живеее като равен между равни! Защото той не е равен, на него му е “сниЗходено” откровението, че Русия и руснаците са НАЙ! Най-голямата империя на злото, най- големия суровинен придатък, най- изостаналата обществено-политическа система, застинала някъде около великите географски открития и в съответствие с тази епоха руснаците бодат знамената си под водите на Северния ледовит океан, превземат нови територии и ги назовават “Новорусии”, крадат изобретения, технологии и всичко, до което успеят да се докопат, подписват международни договори и след това въобще не си правят труда да ги спазват, защото още не са достигнали цивилизационния етап ,за да схванат квой туй “МАГНА ХАРТА”. Руските алкохолици са най- големите алкохолици ,руските варвари са най-големите варвари, руският”СПИН” е “самыЙ могучии в мире”, руските джуджета са най-големите джуджета и т.н. Знаем ги от вицовете всичките им “НАЙ”!
  И доцентът, роден в Съветския съюз, мечтае да бъде един от тях – Homo Sovieticus!
  Крайно време е и на него (както и на Сидеров) да му се отнеме българското гражданство, защото и той няма самосъзнанието на българин. Той си е класически “Homo Sovieticus”- фосил от началото на миналия век.
  Но най- същественият, съдбоносният въпрос е друг:
  Как е възможно “Homo Sovieticus” вече четвърт век да “съветва” в Българския парламент и да преподава на български студенти?! И на какво ще ги научи ????

 19. SMS
  Много точно го казвате.
  Омразата на *доцент *Иво Христов към България е съпоставима само с тази на руските управници.Злобата на *доцента* личи от стойката,присвитите очи типичното руско имперско поведение.В този човек няма нищо българско,нито в поведението,нито в изказа и е непростимо да обучава млади хора.
  Министерството на образованието трябва да провери програмите и лекциите по които преподава.Ако трябва да се намеси и Прокуратурата .За национална измяна

 20. “Първото условие за русофилството у нас (и по света също) е невежеството” от това по в десетката здраве му кажи, респект, г-н Инджев!

  Родните кремълски блюдолизци никога не са чували или чели за позициите по рАЗИЙското мракобесие на Левски, Раковки, Ботев, нито на Димитър Благоев, Георги Кирков, или на Васил Коларов (който по лична заповед на Джугашвили пише книга за престъпленията на руския царизъм спрямо България).

  Но сред плеядата кандидати за поста главен кремълски газолизец ми се чини, че съществото “доцент” иво христов е най-опасното. Първо, за разлика от всички останали не е тъпо. Второ, патологичната му омраза към всичко българско, за която пише SMS, се дължи на недопускането му в най-челните редици на кремълските еничери в Милиционеристан. Нещо, което съществото-фосил е убедено че му се полага по произход и по месторождение. Което се е тъкмило да грабне от креехка младост. За това страда съществото, не за срутването на рАЗИЯ! Изглежда, лудостта на великорАЗИЙския шовинизъм вече заразява и туземните представители по места, срещу нея трябва сериозно лечение, не раздаване на академични титли!

  До СТАМБО относно привикването на бойко коцэв в МИД – порових се из сайтовете на НАП и Агенция митници. Нито дума за някакви масирани проверки в ЛУКОЙЛ. Ако наистина имаше такива, поне по едно късичко прес-съобщенийце щеше да се появи. НИЩИЧКО. Което ме навежда на подозрението, че тов. лавров ни разиграва някаква заучена комбинация и протестира срещу нещо, което изобщо не е станало. Ама понеже народът на Милиционеристан е петимен за подобно мероприятие(си мислят в МИД рАЗИИ), един вид да се вдигне имиджа на страхливото банкянско нищожество. Което се уж бори против рАЗИЯ и ЛУКОЙЛ и ревизира последните, та чак пушек се вдига. Щото напоследък този имидж си е жив нямидж. А изборите ей ги де са. Може и да съм параноичен, но така си мисля…

 21. Работата е там, че само с пешки, колкото и многопартийно оцветени да са те, партия не се печели.
  Тоест кремълският ботоксов „шахматчик“ може би е приготвил топове, офицери, коне и т.н. вежлив реквизит.

 22. Драги Аэрофлот,
  и аз съм по следите на очертаната от теб логика и фактология. Все пак никой (тов. Лавров) не разговаря сериозно със собствена агентура (тов. бойка коцэв).Жалко е само поведението на Банкянския ни съблогър. Рефлексът от мутренските времена му говори: Малеи-и-и-и-и-и-й-й-й, тоа Питона (Гибона, Слона, Макарона, Кротона, Файтона и др. герои на мутренския ъндърграунд) много страшен, да му засвидетелствам уважение!. Казва своето и природата му на голям страхливец.

 23. Добре, де, съгласна съм с повечето което пишете за съществото – фосил Иво Христов, но какво ще кажете за ахкането и охкането му по Турция, сдържаното достойнство на турските гражданите и високоинтелигентното им и технологично висше образование, в сравнение с което нашето висше образование си било направо килийно ( цитирам по памет ). какво е обяснението ви за тоя внезапен изблик на любов към комшиите от главния кремълски гъзолизец? Това беше преди Русия и Търция да се направят на скарани, за да могат под претекста на засегнато достойнство да почнат да си делят баницата, ама все пак…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.