Сълзливите русофили да проумеят, че Москва не вярва на никакви сълзи

Кълна се в каквото искате: не ми се е обаждал Путин да ми (подс)каже, че неговото момче за поръчки Медведев днес ще се отрече от Башар Асад, илюстрирайки арабската поговорка, че който сее вятър ( в пустинята на руското влияние в Близкия изток), жъне бури .

 

Написах часове по-рано заглавието на статията си в ivo.bg „Русия няма вечни приятели, има вечни пешки, готови да й служат”. Потвърждението дойде бързо и то е поучително също за българските слуги на Кремъл, не само за сирийските.

 

В интервю за руска телевизия, т.е. в официално изявление по един от монополизираните пропагандни канали на властта в Русия, премиерът Медведев днес за първи път от избухването на кризата в Сирия през март 2011 г. и от началото на съветското инвестиране в тази военна база от преди близо половин век, се отрече от своя потомствен клиент от клана Асад.

 

Медведев заяви, сякаш нищо особено не казва, че не оставането на Асад на власт е важно за Русия, която щяла да приеме избора на сирийския народ ( ако му се даде думата да избира).

 

Това се случва само дни, след като големият приятел на Русия у нас Бойко Борисов декларира отново ( от името на всички българи) обичта си към Русия. Вместо да му позволят при това да целуне ръка (както целува в София десницата на руския патриарх, др. Кирил), от Москва го шамаросаха с десницата на Путин. Сергей Лавров призова българския премиер да се срамува ( че пред американци в София е ругал американския бизнес без очакваното от Кремъл дръзновение).

 

Истеричните патриотари тук не намериха нищо унизително в това имперският външен министър да се отнася с министър-председателя на България като със слуга ( на Русия). В края на краищата са прави след като самият Борисов реагира меко като баницата, която раздава в държавата.

 

 

Днес, три дни по-късно, министърът на външните работи на България Даниел Митов определи изказването на Лавров като поведение „ на ръба на невъзпитанието”. Вярно, но доста закъсняло определение за традиционното евразийско нахалство, посрещнато от самия Борисов като някакво недоразумение ( трябвало Лавров да е прочел по-точно какво именно е казал , заяви примирително Борисов при една от неговите катастрофални импровизации по теми, по които не е и няма как да е подготвен със своя твърде ограничен багаж на лек пехотинец срещу наказателните акции на тежката артилерия ).

 

Толкова за приятелите на Русия на борсата на петрола, чиито убийствени за недоразвитата държава международни цени могат да превърнат дори и наследниците на Живков от Правец от покровители в отровители на същия Борисов, на когото повериха изключителната чест да разтрива ушите на своя вожд в годините на първоначалното награбване на капитала у нас.

7 мнения за “Сълзливите русофили да проумеят, че Москва не вярва на никакви сълзи”

 1. Г-н Инджев,
  Медведев само си приказва (или по-точно “въвежда врага в заблуждение”). Но фактът, че му е дошла наум фразата “Волята на сирийския народ” е дълбоко положителен. Знае ли човек, при 20 долара за барел може да се сети да попита и руския народ за волята му…
  PS
  Поздравления за оригиналния коментар!

 2. За мен изявлението на джуджи2 означава само едно. Мантрата, Русия никога не изоставя приятелите си моментално е забутана в килера защото на джуджи1 явно в Сирия не му се отваря парашута.
  Как беше лафът на Черномирдин:
  “Искахме най-доброто, а се получи както обикновено”. (Мы хотели как лучше, а получилось как всегда.)
  Явно, регионалният играч е осъзнал, че няма ресурс да разплете сирийският възел и влиза в сериозен пазарлък с единственият глобален играч. Дали ще си стиснат ръцете и ако да, на каква цена предстои да разберем в обозримото бъдеще.

 3. А не е ли възможно просто руснаците да разбраха че нищо не могат да постигнат и просто да се обръщат като фурнаджийска лопата за да вземат благоволението и помоща на запада в това което са решили да правят?

 4. За съжаление историята показва, че руснаците (управляващите де) много бавно и мъчително разбират, че нищо не могат да направят. И още по-бовно и мъчително го свеждат до знанието на народа (управляваните). Бедите им в Сирия сега започват…

 5. Русофилията е неизлечино състояние на духа, изкривяващо възприятието за света. Нищо и никога не ще проумеят.

 6. ZO,дух и русофилия са две взаимноизключващи се понятия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.