Руснаците бягат от “руския свят” на Путин

 

Има безпогрешен ориентир за това „къде е истината” в неистовия поток от руска и проруска пропаганда, чрез която Путин и адептите му се опитват да внушат някакви предимства на „руския свят” пред Запада: миграционният поток и неговата посока.

 

Не казвам нищо ново по принцип, но имаме новина за темповете и тенденцията милиони хора от периферията на бившата съветска империя в Европа да търсят по-добър живот именно в развитите западни страни, а не в Русия, по една проста причина- самите руснаци не желаят да живеят в Русия и ако могат, биха се преселили в западна посока. Цели 18 на сто от тях биха го направили веднага, а стотици хиляди се молят за визи в посолствата на проспериращи държави, като Швейцария или САЩ. Как „руският свят” може да е привлекателен за бившите „братя” от лагера на СССР, след като не е такъв за руснаците?!

 

Ето какво съобщава по този въпрос агенция Блумбърг (която не отчита и България като западна дестинация за стотици хиляди руснаци, придобили тук имоти с тенденция за заселване – да, България е магнит за бягащите от „руския свят”, а не обратното) .

 

Рекорден брой руснаци са кандидатствали за постоянно пребиваване в Съединените щати през 2015 г. За 4 хиляди Залени карти се борят над 265 хиляди руски граждани. Още 75 хиляди други руснаци са получили разрешение за пребиваване в Европа.

Броят на руснаците, които искат да емигрират в Съединените щати, постигна исторически рекорд, обяви агенция Блумбърг, цитирайки данни от Държавния департамент, който през тази година прие 265 086 молби за Зелена карта от руснаци, даваща им право на постоянно пребиваване в САЩ, независимо от факта, че за Русия е предоставена квота от 4000 броя.

 

Според статистиката на Държавния департамент, през 2014г., 245,638 руснаци са получили работнически и студентски визи, даващи им право на временен престой в САЩ, което е два пъти повече, отколкото преди десет години. В допълнение, през миналата година, разрешение за постоянно пребиваване в САЩ по семейни и други причини е дадено за 3622 руснаци, като 56 души са получили визи в замяна на инвестиция по-голяма от 500 хиляди долара.

 

Според Блумбърг, през миналата година, разрешение за пребиваване в ЕС и Швейцария е било дадено на около 75 300 руснаци, което е с 25% повече в сравнение с 2010г. Най-често руските граждани предпочитат да останат във Великобритания, Германия и Испания, посочва агенцията. В допълнение, с 30% за последните пет години е нараснал броят на молбите за израелско гражданство.

 

Адвокат Марина Фуксман, емигрирала в Съединените щати още по време на Съветския съюз, заяви пред Блумбърг, че богатите руснаци все повече гледат на САЩ, като на сигурно място, където могат да “настанят парите си, а вероятно и семействата си”. По-малко заможните руснаци, казва тя, просто искат да спечелят повече пари, кандидатствайки за визи за професионалисти.

 

“Политиката на Кремъл поставя образованата класа пред избор: или да се влеят в редиците на борците със Запада, или да емигрират”, – казва пред Блумбърг политическия анализатор Александър Морозов, наскоро емигрирал в Германия. Агенцията отбелязва, че при международната изолация, икономическия упадък и по-строгото регулиране в различни области, се е ускорило изтичането на мозъци от Русия. Напускат предимно учени и специалисти в областта на високите технологии, банковото дело и правото, а техническият парк “Сколково”, по думите на бившия му директор по развитието Максим Киселев, се е превърнал в “инкубатор за емигранти”.

 

Скорошно проучване на център Левада показа, че в чужбина са готови да заминат 18% от руснаците, което е с 4% повече, отколкото през 2014г. При това рекорден брой от анкетираните изразяват негативно отношение към САЩ и западните ценности: 71% оценяват негативно ролята на САЩ в света и 45% не одобряват западния начин на живот, в сравнение с 30% през 2008г. Преди шест години западните ценности одобряват 46%, а една трета от анкетираните са против тях.

В интерес на обективността към информацията на Блумбърг трябва да се добави, че няма опасност на този етап Русия да се обезлюди благодарение на притока на милиони бегълци от бившия “социалистически рай”, създаден от болшевишка Русия с огън и меч в Азия и в Кавказ. Републиките се превърнаха в нещо като постсъветски монархии, управлявани от феодали със закалка от ЦК на КПСС. Метрополията изсмука от тези колонии каквото можа по съветско време и след като ги изстиска те осъмнаха с недоразвити и примитивни икономики. Това подгони към няколко големи руски градове милиони жертви в търсене на препитание.

25 мнения за “Руснаците бягат от “руския свят” на Путин”

 1. Време е нашите, български русолюбци да докажат голямата си болшевишка си любоФФ и да се заселят в селенията Путинови. Да се наслаждават с пълни шепи на руските “ценности” и достижения на руската “цивилизация” (родееща се с джунгла) – лагери, мизерия, глад и смърт!
  Това Гоцета, Буди, Димитровци, Божовци, БоленСидеровци, Станишевци, и “вся остальная” болшевишка, рублолюбива част от българите спокойно може да емигрира в имперска(та) Русия на Путин!

 2. И още малко числа. 2 милиона мюсюлмани “емигрираха” (досега) в масква. На практика това е най-големият европейски ислямски град. 7 хиляди руски и онедейски граждани се бият на страната на противниците на Асад в Сирия. И тях ги броим за “емигранти”. Има-няма, около 1/4 от идилци са рускоезични. Това по инфо на самият лилипут.ин.
  А тези които набиват мекият към гейевропа и пиндостан навсегда са по признание на президента на федерацията елитът на нацията. Цитирам по памет, смисълът запазен 1:1: ” Като прахосмучка изсмукват най-доброто от страната ни”.
  Те, така, ти да видиш.

 3. Ето един хранен руски агент, който трябваше да бъде НЕЗАБАВНО натирен…
  Но, забележете, нито дума за реакцията на тов. бойка коцэв! Сигурно се е появил на привикването с новгородски кафтан, валенки и будьоновка, молейки за милост начальниците си, танцувайки казачок и припявайки
  В Маскве служил ваш бойка коцэв,
  известным КаГеБистом был…
  Ой, люли, люли,люли!…

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5054188

 4. Винаги ми е било чудно, кой избира ръководителите на мирния, интелигентния, свободолюбивия и толерантен руски народ?

 5. Не мога да разбера защо ги приемат тези ДИВАЦИ в САЩ и Европа (БГ я изключвам като руска губерния).

 6. Всичко е както едно време – колкото повече загнива пустият му Запад, колкото повече го плюе кремълската пропаганда, толкова повече руснаци искат да забегнат към въпросния Запад.

  Тия хора просто са заседнали в 1978 година и не мърдат от там.

 7. A Tupite bugari se natiskat za PUTINOVA RUSIA a tova e BIG prostotiya…………….

 8. Извън темата- горещо препоръчвам на колегите с интереси към съвременната консервативна американска мисъл този изключителен коментатор (беше и в екипа на РОНАЛД РЕЙГЪН).
  Вижте непременно и филмите му, особено “Америка на Обама”!

  https://en.wikipedia.org/wiki/Dinesh_D'Souza

 9. @ Юлия
  Честито, попаднала сте на окултист- филозоб-фантасмагорист-брадат разбойник дугин и негов’та великоруска мысль.

 10. Ароганото поведение на Русия към България вече граничи с агресия.Ще изпращат ноти и ще привикват посланик,затова,че се правят рутинни проверки в фирми.Значи има нещо нередно в *Лукойл* за да се впускат в държавна защита.
  Следващият път Министерството на външните работи да изпрати за посланик по бояк човек като Илиан Василев например.

 11. ЮЛИЯ,
  Този мужик Дугин е повече от завършен фашист.Хитлер ряпа да яде.Той искаше да завладее света,но имаше техническият напредък,който и до днес е в сила.
  А Русия с какво ще завладее,с култура,технически напредък,качество на живот ,с какво.С изостаналост и връщане на света в 19 век.
  Приискала им се Византия.Направо са безакълни.Ето откъде Путин черпи вдъхновение за безмозъчната си агресия.
  Този материал трябва да го прочетат всички европейски лидери.По нагло нещо не бях чела.

 12. Значи така, 71% от павианите оценяват негативно ролята на САЩ в света и 45% не одобряват западния начин на живот, и в същото време нощуват с номерца на ръцете на опашки пред посолствата на “Пиндустан” и всякие там еврогейци?!? Това ако не е шизофрения, кое е? Страшното е, че няма да стигнат линейките за всички нуждаещи се…

  Колежката ЮЛИЯ се диви на бляновете (или бълнуванията) на психото дугин за присъединяване на Европа и установяване на рАЗИЙски протекторат (ще ви пазим от негри, азиатци и всякие там мюсюлмански терористи, вика дугин), ама това е от преди няколко години. Лудостта обзема все повече глави руски добитък и не знам кога ще прелее извън…

 13. ТИКВОЦИЙ ПАК ЧУПИ ГЛУПОМЕРА:
  “Многократно съм казвал, че руската дипломация е изключителна. В момента може би външният министър Лавров е най-добрият дипломат в света. Използват всеки един случай да създават внушения”.
  Браво, Тиквоций!

 14. НАЦИОНАЛНИЯТ ПРЕДАТЕЛ Р. ОВЧ.:
  “Имам тежки подозрения, че държавата е враждебна към „Лукойл”, но не мога да го докажа”.
  Гениално! Генетичен подлец и наследствен рубладжия, др. Овч. не разполага в момента с доказателства, но е на линия с “огнева поддръжка” за Кремъл, щото е ручал руски рубли и па че ги руча.
  Питам обаче: след като изродът Овч. е назначен да представлява интересите на българската държава в “Лукойл” през октомври 2013 г. (явно от Орешарчето), защо до днес никоюй не събра държавническа смелост и мъдрост да го уволни? Колко грешни пари е платила държавата на чуждия агент Р. Овч. “да защитава интересите й” в съветската компания “Лукойл”?
  Що така бе, товаришч Тиквоций?

 15. Драги господин Инджев,
  видял ли сте поне един руснак или рускиня, които да говорят против Русия?
  Не против Путин, а против Русия!
  Не знам дали ще намерите лесно такива. Където и да отидат, те продължават да тровят и да дуднат колко е смотана новата им държава и да налагат руското имперско мислене.
  Нещо сте в грешка относно тяхното бягство! Те извършват експанзия с цел да заселят свободния свят и да го превърнат в свят по свой образ и подобие. Няма руски емигранти , има руские общности, квартали градове! Те не се интегрират, а даже произвеждат руското общество в чужбина. По цял свят разнасят руската престъпност и тя е свързващо звено с Кремъл, който е като център на паяжина за разпространение на руската култура и начин на живот. Хич не се бъркайте да говорите, че някой бяга от Путин- до един сътрудничат на Кремъл и карат децата си да сътрудничат.
  Ето затова не съм съгласен.

 16. Към Гумата:

  Видял съм, чул съм и чета редовно текстове на достойното руско малцинство, което се ужасява именно от дълбочината на руския проблем, чието върховно изражение на върха в Кремъл е Путин. Четете Олег Панфилов, Аркадий Бабкин, покойните Новодворская и Политковская, Кончаловски, Виктор Ерофеев и т.н. По официална руска статистика цели 20 процента, т.е. около 12 милиона (ако не греша) от руснаците си позволяват да не харесват Путин.А дали същите харесват Русия , това не знам, но за споменатите конкретни имена гарантирам – с двама от тях съм разговарял по въпроса лично.Това обаче не ги прави “русофоби”, а загрижени за страната си човеколюбци, надраснали тесногръдието на сънародниците си.

 17. Ето едно качествено руско списание / издава се в Балтимор/, което показва, че не всички руснаци са путинофили:http://www.chayka.org/

 18. Под вчерашните тъпотии имам предвид помията в статията, към която пуснах линк.

 19. Наскоро работих с руснаци за около 8 месеца и резултата е, че от русофил(който никога не беше виждал руснаци) в момента съм русофоб до гроб.Анализите ви за вредноста и изостаналоста на Русия са правилни, но причината за това Русия да е толкова вредна се крие в психологията на обикновенните руснаци, от които в крайна сметка излизат хората, които я управляват.Затова според мен, като човек живял дълго време в Русия, трябва да наблегнете в анализите си на КОРЕНА на проблема а имменно народо-психологията на самите руснаци.Надявам се поне на мейла да ми отговорите.

 20. Към петър:

  На представянията ни книгите ми най-големият комплимент , който получавам, е “аз съм бивш русофил и съм бивш, благодарение на книгите Ви”. Това се случва , повярвайте, все по-често с всяка нова книга.
  Не случайно твърдя , че основната характеристика и предпоставка на българското русофилство е НЕВЕЖЕСТВОТО.
  Има и русофили, които отлично знаят, че дори основателят на партията им Благоев е бил яростен противник на руското мракобесно влияние в България, но те са незначително малцинство просветени, които са и платени, за да говорят неща, обратни на добре известната им истина.
  Колкото до манталитета на масата руснаци, Вие сте прав. Опитвам се все пак да не слагам всички под един знаменател, но като гледа човек как най-тероризираният от собствения си владетел народ в света ( след китайския, ако се сравнява в абсолютни стойности, а не на глава от населението) продължава да си харесва палача Сталин и да ръкопляска на палячото Путин, дори и моята твърдост в съпротивата срещу обобщенията се пропуква.
  Впрочем, русофилите, които обиждат на “русофоб”, обиждат паметта на Левски, Ботев, Раковски и прочее национални светини. Но за русофилите няма нищо по -свято от фанатичната им любов към чуждата държава и поради това гузната им съвест е измислила оправданието “русофобия”, с което да се борят като с необходим враг.
  Тъпото е, че страшно много българи им се връзват и повтарят като папагали мантрата им за “филите” и “фобите”, сякаш т.н. русофобия е наистина огледално явление, макар да става дума за правото на българите да бъдат патриоти без да се кланят на московското им божество.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.