( Де)билборд

За руския шовинистичен таблоид със съветското название „Комсомолская правда” и склонността му да се подиграва на България съм написал със съответните цитати доста статии (мазохистите сред българите могат да свържат чрез търсачката в интернет ivo.bg с названието на жълтия флагман на руската пропаганда и ще се уверят в това).

 

Че това нещо се разпространява и тук- също съм отбелязвал.

 
Но ето че се рекламира и на (де)билборд!
 
“Комсомольская правда” вече е у нас под път и над път
19 октомври 2015
Снимка: Румен Раканов – Булфото

Билборд между Поморие и Слънчев бряг рекламира българското издание на “Комсомольская правда”, съобщава агенция Булфото.

Прокремълският таблоид излиза на български език от миналия месец и се разпространява в София в мрежата на Lafka.

Преди това “Комсомольская правда” излизаше в България единствено на руски – като двуседмично издание, което се разпространяваше предимно на морето и в руските книжарници и клубове в страната.

У нас редакцията на близкия до информационната линия на Кремъл таблоид е в Бургас.

В последния брой на “Комсомольская правда Балканы” е публикуван и “специален коментар” на Мартин Карбовски.

Припомняме, че през 2012 г. политици от чешката Консервативна партия поискаха от министерството на културата да забрани чешкото издание на “Комсомольская правда”.

Това издание използва забранената в Чехия тоталитарна символика – като започнем от портрета на Ленин и стигнем до сърпа и чука, аргументират се от Консервативната партия в Прага.

Действително под главата на вестника от десетилетия стоят комунистическите ордени, с които изданието е наградено по време на СССР.

45 мнения за “( Де)билборд”

 1. Червени боклуци!
  ДГД за корпулентният мамин прасчо!

 2. Реактивация на хумора от времето на СССР – В ‘Правде’ нет известий, а в ‘Известиях’ нет правды.

 3. Пътната мрежа в България е държавна собственост, т.е. под юрисдикцията на съответна държавна институция.
  Тази институция контролира какво се прави на “нейна територия”. И какво се пише и рекламира, дори това да става със заплащане или под рента.
  Появята на табло с реклама на руски комунистически вестник не е възможно да стане без одобрението от съответна служба от тази институция.
  Младите хора не знаят какво означава първата дума от названието на вестника.Тя идва от названието Комунистически союз молодежи.
  На български имаше иентиченна организация ДКМС-Димитровски комунистически съюз на младежта.
  Вестника се казваше “Народна младеж”. В смисъл комунистическа.
  Както се знае комунизма се оказа лъжа или казано на руски неправда, неистина.
  Но за българските и руските комунисти тази неправда и днес продължава да е правда, с други думи казано- комунистическа истина. А всичко комунистическо е лъжа и измама, но съвсем на за българите.
  Продължава съвсем абсурдното название на пътищата в България като “републикански”.Какво ли републиканско се намира в пътната настилка, бордюри, мантинели, канавки, подлези, надлези, мостове и какво ли не.
  Нито една страна в света няма републикански или монархически пътища и ж.п. линии.
  Да, но ние имаме.

 4. Че то и в България има всичките и повече от законни основания да се търси забрана на този АНТИБЪЛГАРСКИ вестник, материалите на който по адрес на нашата страна са силно тенденциозни и обидни за страната ни и са насочени към продължаване и затвърждаване на подчинението ни и зависимостта ни от русия.
  Не знам дали Законът забранява комунистическата символика но ясно и категорично обявява комунистическата идеология, комунистическия режим и комунистическата партия за ПРЕСТЪПНИ. Комсомол е съкратено название на комунистически младежки съюз и това е инкубатор на комунистическата партия, следователно Законът в БГ трябва да санкционира пропагандата и разпространението на този вестник. Реформаторският Блок трябва да скочи като ужилен при такива прояви и веднага да задейства процедура за прекратяване на тези действия които според Закона са ПРЕСТЪПНИ.

 5. Всички, които предават България в полза на неонацистка Русия и които мислят, че могат безкрайно да се подиграват на България и че в България няма достатъчно патриоти, които да я защитят от подигравките, а и много повече от това да направят, са си направили криво сметката.

 6. И това доживяхме. Не беше ли по-добре да поставят реклама на “Моята борба”, поне по времето на Хитлер сме си върнали територии. Какво е това???? Това държава ли е? Не, просто нямам думи….

 7. Кметчето , на Бургас , което пак се готви да управлява , преди две години
  “подари ” част от сградата на централно бургаско училище И! под натиск от т.нар. Посолство на Москва
  РАЗДЕЛИ входа за българските деца от руснаците с отделен вход. Защо ? И откъде накъде димитър николов влиза във този сепаратистки модел ?
  В България Апартейд ли ще правим ?
  “Висшата руска сволоч” срещу нисшата раса на окупираната държава. “Управници” наши – точката на насищане идва !!!

 8. Уважаеми г-н Инджев,
  Всичко, което сте написали за “Комсомольская правда” е вярно, в това число и квалификациите са уместни. но в интерес на истината следва да се добави, че вестникът се списва изключително грамотно и умно, без фактически грешки в изнасянето на информацията, която на всичкото отгоре е доста широка и подробна. Че насоката е “прокремълска” е вярно, но се провежда смислено, което изисква също така смислено изнасяне на информация и от страна на опонентите (вие, разбира се, го правите), но не и празни плюваници като постингите на някои ваши поддръжници. Последните водят до обратния ефект, който целят. А “Комсомольскаь правда” стреля право в целта.

 9. Към Теодоси:

  Нима? Нима са “истина” лъжите за България, които редовно сипе в този жълт вестник Дария Асламова , специализирала се именно в лъжи по адрес на българската история и действителност? Имам серия от публикации по темата с конкретни примери и нямам намерение да образовам лично и поотделно когото и да било.

 10. до “Криви сметки”:

  Пишете с ОПТИМИЗЪМ, че онези, които се подиграват на България и я продават, им били криви сметките и това нямало да стане!

  Но, както виждате(и от билборда), ТО СТАВА!!! И нито продажният кмет на Бургас, Димитър Николов, руски възпитаник, ще реагира на евентуални забележки и протести във връзка със съдържанието на въпросния билборд, нито кметът на Несебър, Николай Димитров, бивш футболист, който иска да “побратимява” Несебър със “Звездното градче” и строи 5 етажна сграда с два входа в двора на СОУ “Любен Каравелов” (с пари от бюджета на училището!) СПЕЦИАЛНО за 60-те деца на руски собственици на имоти в града.Собственици, които едва ли си плащат държавната такса, както правят всички останали чужденци, чиито деца учат в български училища!

  От тези продажници ли ще очакваме да свалят от билборда руската наглост?! Та те й се радват! Наслаждават й се…

  Затова трябва ние САМИ да си свършим работата НАВРЕМЕ. Защо местните “активисти” на форума ivo.bg да не отидат на място, да счупят, ако не може да се свали стъклото на билборда, и да махнат противоконституционната реклама, пропагандираща комунистическа символика и идеология?
  Не разбрахме ли вече, след 25 години чакане на “Годо”, че няма друг начин?!

  ДОШЛО Е ВРЕМЕ ЗА РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ, ЗА ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА ИМАТ РОДИНА ДЕЦАТА НИ!

 11. Напълно поддържам POSTED BY SMS | ОКТОМВРИ 20, 2015, 11:48!

 12. Аз мисля, че от рекламирането на руската наглост все пак има и положителен ефект. Все повече хора разбират че хибридната война водена от Русия срещу България е неоспорим факт.

 13. @ Теодоси

  Без да опростявам нюансите, логиката Ви се включва в серията “ама пък какви аутобани направи Хитлер”, “Брежнев ни даваше евтин петрол”, “я, колко западни автори бяха издадени при Людмила” и пр. Тези системи и идеологии трябва да се анализират и оценяват като абсолютно зло.

 14. Теодоси, възможно е вестника да се списва на възможно най-високо професионални ниво, възможно е материалите му да са насочени действително в десетката на целта, но тази цел се определя от названието на вестника. Не може вестника да е обявен съвсем безусловно че е рупор на “комунистическата истина”, а да не е комунистически, сиреч нормален.
  Призива на няколкото читатели да вземем сами нещата в “ръцете си” е неосъществим. Братята на комунистическото вестниче не позволяват това-паметниците на съветските окупатори. А те се подкрепят от държавата съвсем отговорно.Както се увеличава броя на съветско-руските паметници, така ще се увеличава и броя на руските вестници, въобще всичко руско, което се бълва от Кремъл се увеличава. Кремъл прави това по молба на София и “братските славянски и дружески отношения между руския и българския народ цъфтят”. Всичко е толкова просто.

 15. До ПЕТЪР

  Съдейки по снимката, билбордът се намира в разпореждане на Агенция пътища, сиреч за окачването на реклама на него се подписва договор с АП, тя прибира месечните вноски и прочее. Тъй че сте напълно прав – именно тя е ОДОБРИЛА и подписала договор за въпросната реклама и тя ще получава парите. С една дума, българска държавна институция в стран-членка на ЕС и НАТО, официално се подрежда на рубладжийската ясла!

  Нищо удивително, пред вид скандалите “батко-братко” за кражбата на едни 120,000,000.00 лв от шефа на тази същата агенция по времето на правителствата станишев-орешарски. Още се водят съдебните дела за въпросния грабеж.

  Но все пак съм оптимист – Поморие бе първият български град, в който нагъл руски павиан бе озаптен с указателна табела през зъбите за безобразното си поведение и скоропостижно бе евакуиран в сибирския маймунарник. Самальотам при това!

  Затова подкрепям SMS – Годо няма да дойде, сами трябва да си почистим къщичката от боклука! Чехия дава прекрасен пример!

 16. До Мила Новак:

  Ето това е престъпление. Да делят децата. Какво по дяволите става по това черноморие? Руски анклви ли ще правим? Тук законите на България ли важат или на Русия?!

 17. До Теодоси. Предполагам, че визирате и мен със “съсипващата” квалификация “празни плювалници”. Няма да влизам в обяснителен режим защо съм се включил именно с горният коментар.
  За мен обаче, препрочитайки внимателно мнението ви е безпощадно ясно едно. Не може авторът на статията да е е прав за всичко, вкл. и в квалификациите за “камсамолка” и същевременно, газетката да се списва “изключително грамотно и умно, без фактически грешки в изнасянето на информация която на всичкото отгоре е доста широка и подробна”.
  ШИЗОФРЕНИЯ на МАХ!
  Не може и тако и вако. И х.. в п…… и душата в рая.
  Кой разбрал-разбрал!

 18. Ето прочетете от миналата есен е :

  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2363629

  На коментарите отдолу , един мъдрец даже отбелязва , че още ни е трудно да го осъзнаем , но ще ни трябва руския – на тези които сме останели тук. Това е мат`ряла .

 19. Това заглавие на руския парцал “комсомолская правда” ми звучи като Параграф 22.Каква е тази правда и какъв е този комсомол бе , алооо.Ами Тя- Правдата или е правда, или не.С това определение “комсомолска” е ясно,че не е.Така,че няма такова животно.А наглата реклама на руските комсомолски глупости и издаването им на български е много притеснително, в каква държава живеем.Черноморския руски анклав се сдоби и с официална медия?Какво следва – самоуправление ли?

 20. Във връзка с поста на МИЛА НОВАК:

  По принцип чужденците, които живеят у нас, плащат за обучението на децата им в българските училища по 800 Е годишна такса.

  Сега, лошо няма, ако някоя диаспора в съответствие с българските закони пожелае да си отвори национално училище (към посолството си или частно такова). Например, ливанското и арменското училища са частни, издържат се от таксите и от дарения на съответните граждани.

  НЕ И ПАВИАНСКИТЕ училища, за които става дума обаче. Държавно е единствено руското училище в София на бул. “Св. Наум”, то е към павианското посолство и е на бюджета на МИД рАЗИИ.

  Това в Бургас, както и новоизлюпеното в Несебър са за сметка на съответните местни училища, към които се пришиват с русолизка сервилност нещо като филиали. От бюджета на училището се парчетосва част от парите, с които щедро се спонсорират павианчетата, горните 800 Е на човек на година не влизат в местния бюджет (или в националния на М-во на просветата, май така беше), и отново става така, че сиромашка България щедро субсидира обучението на “братушките”. Естествено, за сметка на българския данъкоплатец, който така и така е свикнал на скъпия руски нефт, скъпия руски газ, скъпия български бензин

 21. (не знам защо се публикува само, май натиснах от яд грешен клавиш, ето продължението)

  продаван от ЛУКОЙЛ и българския еничерин на руска служба Валентин Златев, както и на скъпия ток, осигуряван от р.овч., богомил манчев, г. кадиев и още няколко други български еничерчета пак на руска служба.

  Не знам какво прави Министерството и какво или кого точно чака (възможно е и хабер да си няма, защото в Несебър руското училище е маскирано като “разширение” на съществуващото “Л. Каравелов”). Една проверка веднага би извадила на показ калните игрички на родните петоколонци на руска служба.

  Впрочем, Поморие отново дава добър пример в това отношение, след като стана първия български град, в който вилнеещ руски павиан бе надлежно усмирен со малце кютек (с указателна табела по зурлата). Тук местна власт безапелационно отказа създаване на руско училище. Затова павианите по места усърдно продължават търсенето на полезни и продажни идиоти. И май ги намират. В Бургас, в Несебър, скоро и другаде.

 22. Путин и Асад са се договорили да създадат нова информационна агенция, руско-сирийска. Агенцията ще се нарича ТАСС-КЕБАП.

 23. ЕвериуанЕлс,
  Както казва коментатор в препоръчания от Вас линк, комуниститите ще се спукат от смях, тъй като следователите, прокурорите, съдиите и всякакви ченгета са техните деца и внуци.А е безпределно смешно да се разследват престъпленията на някого след повече от четвърт век. Как Ви звучи Нюрнбергския процес да беше проведен през 1970г.
  Да не говорим, че на него бяха подсъдими само представителите на едната държава, която започна втората световна война, а не беше дори запитан нито един съветски държавник или дипломат за участието на Съветския Съюз.Въобще от международен трибунал досега не е осъден нито един руснак и няма изгледи да бъде осъден и днес. Всичко живо се страхува от Русия и руснаците. Хем я ругаят, хем я ухажват, хем се страхуват от нея.Така и ще продължава.

 24. ПЕТРЕ,
  не си довършил последното изречение на поста си:

  … докато сама не се срине под товара на собствените си недъзи и анахроничните си имперски илюзии, така както се срина СССР.
  Ето така вече е завършено.
  🙂

 25. Павле, напълно си прав, такава е логиката, един ден тази напълно сбъркана държава ще загине, но догогава много “горене” ще има, по-лошото за нас бхлгарите, че нашата България ще си остане същата.
  Нашите русифили както вадят от пропагандните останки на Съветския Съюз храна за да провеждат своя идиотизъм, така ще правят и с умрялата Русия, те са по-големи русофили от самите руснаци.
  Ето случая с руския вестник, човека го доказва, АП е поканила руската комунистическа пропаганда на “магистралите” на държавата. А няма нито една държавна агенция, която да се противопостави на нея.
  Цялата държава демонстрира на Русия-заповядайте, ние пак сме тук, само че докато до Десети вие насила бяхте влезли, сега ние ви даваме “вход свободен”. И Кремъл се възползва съвсем любезно на поканата на София.
  Какъв Сидеров възбужда страстите на русофилите, цялата ни държава ги възбужда. От най-високо ниво, та до проститутките по магистралите, ама изглежда че самата държава е проститутка и проституира за Русия.Друга такава държава просто няма.

 26. За мен по-сериозният въпрос е кой иска да чете това и какво търси в него. Защото всяко продавано нещо може да съществува само ако има купувачи, в този случай – читатели.

  @sms: Имаше и май още има едни, които искаха “да си връщат България”, пък после се оказа, че май искат да я връщат на Русия. Какво, всъщност, означава “да си я върнем”?? Кои ние да си я върнем? Читателите на комсомолская, ПИК, слушащите чалга, мрънкащото мнозинство???

 27. Българи когато видите руснак с промит мозък,само му кажете 4е сме им дали Азбуката Православието,4е сме им основали държавата на4ело с княгина Олга която е дъщеря на цар СИМЕОН ВЕЛИКИ,И ОСТАВЕТЕ ГИ ДА БЛЕЯТ

 28. Вестник, телевизия, въобще медия може да се издава, да работи, без задължително да се спазва икономическа логика…, даже в България, ако изключим някои малки е-медии, мисля, че това е правило.

 29. Васил поставя много уместен въпрос за някакво “връщане на България”.
  Това е един от примитивизмите в български кампании и пропаганди.
  Също като обичане и мразене на държави и народи.
  Как да се върне една държава и на кого, а сега чия собственост е
  Трето, комунистите са нерекли свое образование в избори и Парламента “Коалиция за България”. Което априори означава, че само тази политическа коалиция работи в интересите на България. А другите коалиции и политически партии работят за чужди, небългарски интереси.
  А точно “Коалиция за България” е антибългарска по структура и пропаганда. И всичко мълчи.

 30. До Петър, 23:18

  “А е безпределно смешно да се разследват престъпленията на някого след повече от четвърт век.”

  През 2013 в Унгария осъдиха на една година затвор 92 годишен бивш милиционер, през 1956 издал заповед за стрелба срещу демонстранти. Не го вкараха в затвора поради напредналата му възраст.

  Това смешно ли е? Не – просто така трябва.
  В момента има трима живи членове на Политбюро, гласували решението за Възродителния процес през 1984. Плюс доста милиционерски началници, давали заповед за стрелба с жертви. И министър-председателят Георги Атанасов е жив.
  Лошо ли ще е, ако ги осъдят? Може и условно – но ОСЪДЕНИ!

 31. Ами безпределно е смешно бе Отбелязвам, как да не е смешно.
  Първо и най-важно както казва коментатора в посочения линк, цялата държава е в ръцете на децата и внуците на комунистите, няма кой да води нормално следствие, обвинение и съдене.
  Второ, за какво съдене на комунисти става въпрос, след като цялата държава се пука по шевовете от комунистическа и руска пропаганда.
  Вдигат паметници на български и руски комунисти, рекламират руско-комунистически медии, а ти очакваш някой комунист да бъде съден.
  Най-адекватно би било да се забрани комунистичекста и антибългарската(прорускат) пропаганда каквато съществува в други бивши комунистически държави.
  А бившите комунистически функционери да ги канят всеки ден в телевизиите и да разказват и преразказват как строеха половин век комунизма и не го построиха.Досега няма нито един комунист и нито един държавник, които официално да са дали обяснение защо комунизма не беше построен и защо комунистите през 1990 г. върнаха капитализма.
  Това е основния въпрос в новата българска история, а не банки, агенции,обдусмани и прославени партизани.

  Ще съдят 90- годишни комунисти под топлината на бетона и мрамора на техните водачи. Ами смешно е как да не е смешно.

 32. До Петър

  Това, което си изброил е вярно. И какво – да легнем и да умираме ли?
  Свободата се отстоява всеки ден. Не забравяй това.
  Комунистическият режим е престъпен по Закон.
  Отпадна и давността за комунистическите престъпления.
  Престъпниците ще бъдат съдени – не се съмнявай!

 33. Отбелязвам ,
  Никой не казва да умираме тепърва, защото ние морално сме умрели, нашия живот е само физиология,реален, адекватен, цивилизован живот в проруска България няма.
  По препоръчан от читател линк отворих реч на един български професор, самоопределящ се убедително като антикомунист. Става въпрос за Калин Янакиев. Образован, културен и възпитан човек.
  Но предоставяйки убийствена критика на комунистическия режим, той безусловно твърди че комунизма е идеология. Ако някой комунист бъде изправен пред съда, достатъчно е да се позове на твърдението на професора-антикомунист. Е, кой е този съдия, който ще осъди някого, който е бил ангажиран с практическото реализиране на науката “комунизъм”.

  Второ нещо, което е напълно невярно е друго твърдение на професора-антикомунист. Той казва че до 1990г. “всичко беше политика”.Е, кажи сега, кой ще съди някой комунист, който е провеждал политика.

  Как може един престъпен режим хем да е определен като такъв, хем в същото време да е идеология(наука) и по това време “всичко да е било политика”, след като политическите партии бяха забранени след 1947г., а почти всички техни лидери убити.
  Нещо не се връзва, има нещо сбъркано-или действително комунизма е бил криминален(престъпен) по характер, или е бил идеология комбиниран с политика.
  А да не говорим пред очите ни за паметниците на съветските и българските окупатори и убийци на фона на закона.

  Ти не ги ли знаеш тези неща.

 34. До Петър

  “Но предоставяйки убийствена критика на комунистическия режим, той безусловно твърди че комунизма е идеология. Ако някой комунист бъде изправен пред съда, достатъчно е да се позове на твърдението на професора-антикомунист. Е, кой е този съдия, който ще осъди някого, който е бил ангажиран с практическото реализиране на науката “комунизъм”.

  Там е работата, че комунистите няма да бъдат съдени заради идеологията им. Те ще бъдат съдени като обикновени криминални престъпници /с извинение за тафтолологията/, каквито са. Терористи, крадци, убийци и прочие измет. Георги Коев, Марко Фридман, Петър Задгорски и въшливите шумкари също са се оправдавали с “комунистическа идеология”.
  И като национални предатели, каквито също са. Хайде да видим как живите членове на ЦК на БКП /знаят се по списък/, единодушно гласували да присъединяване на НРБ към СССР, ще оправдаят това предателство идеологически.

  Вярно е, че напоследък петата колона тук много се е разбесувала, но това ще е, докато Путин е на власт и я храни. А той си отива.

 35. Петре, той и Горбачов отричаше Голодомора и се чудеше защо светът вярва на Рейгъновата ‘пропаганда’ и очаква един ден геноцидът над украинския народ да бъде признат… но като му дойде времето, IN THE NAME OF DECORUM, същият Горбачов изведнъж си спомни, че е загубил вуйчо си и двете си лели в гладната украинска пролет на 1933 г.

  Ако трябва ще им лекуваме паметта. Не с гинко билоба.


  Отбелязвам: Поздрав за точните коментари!

 36. Въпреки че мислите ви са разумни,точно в България да бъдат съдени ама точно бивши комунистически функционери е напълно нереалано. Думите и на двамата ви са точни, но са в смисъл на пожелание и надежда.
  Я се поставете на мястото на Главния прокурор и се опитайте да формулирате обвинение-по кой закон, по кой член , по коя алинея, по коя буква ще се образува обвинителния акт. Състава на престъпление как ще бъде оформен.
  Как ще влязат в залата “обвинени в комунистически престъпления”, а навън , цяла София, Пловдив, Бургас, Варна и др. градове са пълни със паметници на съветските и българските комунисти-създатели на комунистическия режим(власт) и избивали всичко живо, крали, мърсували , унижавали, ограничавали и др.Нека някой от вас двамата се постави на мястото на обвиняемите комунисти. Достатъчно е само да кажете на обвинението, че ако то действително смята комунизма за престъпен(криминален) акт, как досега никой не е забелязал символите на тези прстъпления-антидържавна и антинародна дейност.
  Ама вие сериозно ли смятате, че ще се стигне до присъди.Съдят трима комунисти, а извън съдебната зала има поне три милиона комунисти, десетки комунистически организации и стотици паметници, композиции, плочи, надписи по всчки градове в страната от които се излива комунизъм. Приема го президента, приема го Народното Събрание, прима го целия народ. И при тази ситуация кой е този съдия който ще осъди комунисти а цяла държави се тресе от комунизъм.

 37. Петре,

  Ти май не можеш да схванеш едно: че престъпниците от периода 1944 – 1989 ще бъдат съдени точно като престъпници. По съответните параграфи от действащия тогава НК. Не забравяй, че в този период ДС работеше над НК и в непрекъснато нарушение на конституцията на НРБ, както и на подписаните от НРБ:

  1. Всеобща декларация за правата на човека /1948/.
  2. Международният пакт за икономическите, социалните и културните права /1966/.
  3. Международният пакт за гражданските и политическите права /1966/.
  Подписани са от НРБ през 1976 и са обнародвани в ДВ, бр. 43 от 1976.

  И всяко позоваване на идеология от страна на престъпниците ще има толкова тежест, колкото например днешните позовавания на “етнически традиции” за съжителство с малолетни.

  Отделен въпрос е предстоящото приравняване на престъпленията на фашизма, националсоциализма и комунизма в ЕС, задължително за всички страни-членки.
  Вече наша вътрешна работа си е да прочистим Съдебната система от подкупни и зависими от ДС магистрати – има кой да ги замести. За 25 години достатъчно млади българи завършиха право в Цивилизования свят.


  Благодаря, Еveryone else!

 38. Петре,

  Препрочетох постингите ти под тази статия и забелязах нещо интересно. Стилът ти на писане е същият като на Панамерикан-антикомунист. Същите правописни грешки, същият уж “антикомунизъм” и същото натрапчиво убеждаване на публиката, че няма смисъл от противопоставяне на статуквото и на руските марионетки тук.
  Ясен си. Да не би случайно да пишеш и от същия компютър?

 39. Изпуснали сме всичко , понеже за всяко нещо което се предприема трябва да има начало.
  За нас това начало е краят на комунистическия режим.
  Досега , за 26 години никой у нас не е казал защо комунистите прекратиха комунизма. Защо разформироваха структурите на комунистическата държава, защо промениха комунистическата конституция, защо промениха НК и НПКодекс , защо закриха голям брой служби и институции дори, които по закон работеха по строителството на комунизма. Защо комунистите разрешиха отново да има политически партии както до 1947.

  И ред подобни въпроси.

  Нито един комунист, дори най-високопоставения от нивото на Гиньо Ганев, Любен Гоцев , Георги Първанов,Сергей Станишев , както и починалите Тодор Живков и неговите приближени, както цялото Политбюро на ЦК на БКП , както най-отговорните служители от ДС, ама абсолютно никой не е написал и един ред за причините поради които комунизма бе прекратен от самите комунисти. Това прекратяване е станало по много сериозни мотиви-не, никой не ги е написал и публикувал.

  Но такъв въпрос не поставят и нормалните хора. Днес в България никой не знае официално защо комунистите спряха строителството на комунизма.
  Ако това се знае, тогава ще бъде ясно как да се декомунизира страната-държавата и народа.
  И понеже не се знае, засега не е фиксиран нито края на прехода, нито края на декомунизацията. ( такива просто няма)
  И както никой не отчете докъде беше стигнало строителството на комунизма, така и никой никога няма да отчете докъде е стигнала декомунизацията на България.И прехода и декомунизацията няма да имат край, както и комунизма не можа да се добере до светлите хоризонти на бъдещето.Всичко у на е фигня( да бъда и аз в такт с перфектно говорите тук руски език)
  Е, за какви съдилища говорите уважаеми събеседници.

 40. Отбелязвам, ами комунистите дават примери, от които трябва да се поучат и нормалните хора,те имаха организация която се наричаше Комитет на АБПФК-комитет на активните борци против фашизма и капитализма.
  През 1990г. те се отказаха от борбата срещу капитализма и им остана само борбата срещу фашизма. И до ден-днешен те се борят срещу нещо, което нито е съществувало в България, нито съществува днес. БАС съществува напълно противозаконно и държавата не се интересува от него защото самата тя е комунистическа както е комунистически и самия БАС. Нужно е да се поиска официално обяснение от прокуратурата за какъв фашизъм става въпрос в България, да се посичи кое е било фашистко и днес е фашистко.Все едно да основем Антимаймунски антифашистки съюз в България, а маймуни у нас въобще няма. Като маймуни с голямо приближение може да се смятат само комунистите, защото нивото на развитие на маймуните е много по-високо отколкото на комунистите. Такива жестоки античовешки маймунджилъци у нас са правили и правят само комунистите.Докато у нас няма аналог за борба срещу нещо което действително е съществувало-комунистите и комунистическата диктатура. Няма и няма да има БАС( Български антикомунистически съюз), както няма и няма да има БАС(Български антирусофилски съю). Докато фашисти и фашистки организации у нас няма , комунисти и русофили колкото искаш , както комунистически и русофилски организации.
  Бъди сигурен, че нито по стария, нито по новия НК ще бъде съден някой комунист, още повече че те не се обявяват за комунисти а за русофили, а русофилски режим у нас не е имало и не е обявяван за престъпен.
  Днес в политическия и държавническия живот нито един комунист не се обявява за комунист. И пред Мочите вече не идват комунисти, а русофили, а русифилите не са ги строили тези паметници, не казват кой ги е строил и никой не знае. Аз пък знам-комунистите построиха Мочите, комунистите ги пазят, комунистите им поставят цветя и венци.Изправят някой комунист пред съдебия състав за да го съдят и той казва че не е комунист и не членува в комунистическа организация. Ще му кажат, че ще го съдят за престъпления, добре, но той ще каже че комунизма не е престъпление, а “идеология” и “политика”(според професора-антикомунист), което е напълно адекватно на истината-няма комунизъм без насилие и убийства. Обвиниението ще му каже, че въпреки това все пак е убил еди колко си човека еди къде си. Той ще каже ами кой комунист тогава не е убивал, самата “народна власт” се установява единствено с убийства.Поне аз не знам комунистическа държава, която да е създадена по демократичен, политически и мирен път. Няма надежда бе драги Отбелязвам , никаква надежда няма за нищо , както няма никаква надежда че след две години ще се реализира надеждата на г-н Павел Тинков за разрушаване на паметниците на съветските окупатори.
  Ти все пак в България ли живееш. Съдят в съда комунисти, а паметника на съветската армия е два пъти по-висок от сградата на съда и нощем и денем се пази от полицията на избралата “цивилизования европейски път” България. Я сложи ръка на сърце и кажи знаеш ли поне още една държава в Европа с подобни паметници на своите окупатори. Всеки ден иронизираме руснаците, били такива и онакива, да , сигурно е така , сигурно са големи шемети, но все още не са построили паметници на своите окупатори. Ако посочиш снимка поне на един войник от Вермахта, поне един Франц или Ханс да се извисяват с автоматите си на руските градове,веднага оттеглям моите думи.
  Та на кого се подиграваме точно ние.
  Или поне в Москва, ето уж сме братя, имаме си в столицата паметник на чуждия окупатор, а братята в Москва си нямат и едва ли ще имат.
  Гледал ли си българо-съветския филм “Братушка”?Нали знаеш че има такъв неземен шедьовър , какъвто няма нито един народ в света.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.