Купуването и показването на овластени гъ.ове не е престъпление

Култовата реплика на Борисов ( в смисъл, че изпадаме в нещо като култ към личността му, цитирайки го) „ и аз съм прост , и вие сте прости, значи ще се разберем”, изречена през първия му премиерски мандат пред митингуващи недоволни работници, днес получи поредното си потвърждение.

Тон в утрото на изборния ден даде самият Борисов с изявление за това как е спасил София от висящите ( пред общината, според него) гащи и сутиени.

Никога не е имало гащи и сутиени точно пред общината, но какво значение имат подобни подробности за човека, който има навика да жонглира с милиарди „плюс минус” в изявленията си- като за АЕЦ „Белене” например.

Демонстрирайки отново непукизъм ( спрямо какво ли не, но конкретно срещу забраната за простосмъртни да не се агитира, при това в самия изборен ден), Борисов си „призна” пред репортери, че е гласувал за „Данчето Фандъкова”, т.е. за себе си. Той не остави съмнение , че летоброенето в неговата глава започва със собственото му изгряване като кмет на София. Съответно Борисов спомена отново „завода за боклук”.

В книгата си „Премиер на РъБъ” свидетелски описах що за интерес към „завода за боклук” прояви той лично като кмет на столицата по време на среща с Джим Ходж, собственик на третата по големина в САЩ компания по утилизиране на битови отпадъци.

Срещата беше организирана от моя милост по искане на американската страна- познавах човека, който беше убедил инвеститора да долети тук . Присъстваше посланикът Джон Байърли, когото Борисов няколко пъти призова да предаде на премиера Станишев думите му, докато накрая посланикът го репликира, че не може да казва нищо на българския премиер ( от името на Борисов в случая). Присъстваше и (вероятно) целият екип на икономическия отдел на американското посолство.

Борисов ( след като закъсня заради интервю за австрийска телевизия, а в общината дори не знаеха, че има уговорка за въпросната среща), „изяде” времето за презентация на проекта за решаване на проблема със сметта на София ( най-шумният и миризлив по време на кметуването на Борисов) със самохвалства чрез преразкази какво пишело за него в жълтия печат.

Пак аз се оказах лошият. Наложи се да прекъсна дългите му тиради, за да обърне внимание на госта и предложението му. Това го отегчи моментално и всичко свърши за броени минути през които погледът му блуждаеше нейде далеч от предлаганото решение на кризата в столицата от един чужденец с бизнес за милиарди ( доказано решил подобни проблеми в доста столици, най-вече в Латинска Америка), бил напразно път от хиляди километри , за да слуша глупостите на един балкански примитив.

 

Беше пълен провал, завършил с господарска реплика по мой адрес от страна на Борисов на раздяла: ”  айде, действай”. Сякаш съм един от слугите му в борческата бригада, при това след като е показал пълно бездействие по проекта, по който бях се мъчил да посреднича месеци наред, за да се случи срещата според заетия график на любителя на мачлетата, склонил накрая след като разбра, че лично американският посланик ще удостовери важността на събитието с присъствието си.

Толкоз за предисторията на гордостта му от решения проблем със „завода за боклук”, с който той днес отново се похвали в Банкя и не пропусна да имитира пак своя интелектуален предшественик в политическото говорене Жорж Ганчев с неговото определение за „червено синята мъгла”, която Ганчев се канеше разпръсне, но Той е разчистил като един Херкулес Авгиевите обори.

Разбира се по простотия Борисов няма как да надмине тесния специалист Сидеров, който също се бори да почиства въпросните обори и по подобен начин говори, за да примамва маргиналите към техните отбори.

Ето какво е изобретил този път Сидеров: пред членовете на изборната комисия в училището, където гласувал, той скъсал бюлетината за референдума с думите: „Росен Плевнелиев да си ги навре отзад”, съобщава news.bg.

Ролите са раздадени. Състезанието по простотия, която е на власт и в „опозиция”, продължава. Може да е забранено купуването и продаването на гласове, но не e забранено на разни типове да ни показват своите гъ.ове като форма на изборна акитация.

17 мнения за “Купуването и показването на овластени гъ.ове не е престъпление”

 1. Понякога се чудя как издържат пиарите на ББ, които трябва да го карат да мълчи и да палят свещи за всяко негово излизане пред медии. От друга страна изказването на ББ е брутално нарушение на изборните правила и чиста агитация в изборния ден, за което на практика няма санкция , защото никой няма да посмее да го глоби или да изпълни глоба. От друга страна ББ нарушава Конституцията, защото нарушава закона за изборите и е за отстраняване от длъжност.

 2. Такива политици докараха България до чакалнята на Европа. Само че не европейска чакалня – чиста и уютна, а балканска – с мръсни и миризливи тоалетни на цената на 50 ст.

 3. “Има нови паркове, градини, цветя и фонтани. Синьо-червената мъгла беше помела всичко.”

  А Кънев, Москов, Атанасов и Малинов се правят че “балканския примитив” не плюе по тях и му се умилкват около краката.

 4. Към дебелашкия хумор на г-н Борисов мога да добавя дебелашка шега свързана с неговите кумири – Паметник на Ленин се превърна в Дарт Вейдър с рутер в главата!!!

  Вижте повече: https://www.kaldata.com/IT-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%9F%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BD-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%94%D0%B0%D1%80%D1%82-%D0%92%D0%B5%D0%B9-105554.html

  (Из)купуването и (раз)продаването на гласове е нещо обичайно в България! (с любезното (без)с/ъдействие на правителството)

 5. Простотията задушава всичко в днешна България. И така е от десетилетия,след като това е установена държавна политика.
  С две малки по период изключения на двама премиери.

  Нашите властници дори не са способни да направят усилието да осъзнаят ТЕ ЛИЧНО колко са прости.Не е в техен интерес.

  Нашият тук порив поне за повече интелект, достойнство и приличие, както и на редица свестни хора, надигнали глас за това, няма как да влезе в техните тъпи кратуни.

 6. Констатацията на ЦИК ще е в късните часове на деня и коментира имунитета на едното или и на двете говеда.

 7. Геройкото надмина учителя си Тото Кратуьо (Тодор Живков). Тази сутрин всички национални телевизии с трепетно вълнение очакваха и предадоха височайшето му гласуване. Проблемът е, че има късмет заради ситуацията у нас и около нас, и всички го дундуркат и крепят като ровко яйце да не падне случайно от власт и България също да се дестабилизира.

 8. След такива излияния на Русоида Сидеров към Президента, редно е Плевнелиев да го покани да си поиграят на луканка. От сидеров – червото, от Президента месото…

 9. В днешното предаване водещия Д.Цонев направи грубо нарушение
  в деня на избора.Той попита присъстващата Виза Недялкова как е гласувала
  на референдума,тя отговори ,че е гласувала отрицателно и след това направи
  пряка агитация в този смисъл.Водещия изобщо не направи опит да я спре и
  с това способства на тази агитация.
  Апелирам към БНТ и ЦИК да вземат мерки по случая!

  Този е-мейл изпратих на БНТ и ЦИК .

 10. “Да не забравя, че ми дължи много на мен”. Така премиерът Бойко Борисов се обърна към холандския министър-председател Марк Рюте.” За да отговорим на техните условия затворихме химическата си индустрия, тецовете, четири блока в Козлодуй, каза още Борисов.” Подобно говорене се харесва много в България , скоро ще надмине и Орбан . Реформаторите се продадоха за по едно министерско кресло,вписаха се в имитацията на реформи,обидиха жестоко избирателите си… Борисов се укрепи и вече няма нужда от тях

 11. Респект, г-н Инджев!

  Спомням си потреса, с който четох свидетелствата ви на очевидец в “Премиер на РъБъ”. Виждам, че сте спестили ред подробности в името на добрия тон и приличие. То е било много по-страшно. Не случайно в подземния свят съществото има прозвището РАПОНЪТ, претеглили са го без грешка!

  Навремето, когато едно друго нищожество се беще “изцепило”, “Да weba тая държава, щом аз съм й министър”, приятел-песимист твърдеше, че това е дъното на простотията и по-надолу не може. “Може, може”, казвах му, “ще изкопаем дъното”. “Оптимистичната” ми прогноза за жалост е факт вече 2 мандата.

  И тази простотия е при положение, че престъпността по цял свят обожава бизнеса с боклук, строежи на магистрали и инфраструктура и турист-ресторантьорството. Вече съм убеден, че нашият РАПОН си е натурално прост, не се преструва. За сидоров още имам известни съмнения, че театралничи, не знам докога. С този политически елит амин за България!

  До МИКА – колежке, как няма да МУ се умилкват, даде им вицепремиер плюс още 3-ма министри все ключови, кога маргиналната им партийка (дето под синьото лустро прозира дълбоко тъмноалено-кафявото) ще види пак нещо подобно? Както казва Алековият политикан от зората на третото българско царство, ще целуват не друго, ами и още по-друго място, само и само да останат до казана с порциите и да са с повечко черпаци (по един във всяка ръка). Тъй върви днес светът в РъБъ Милиционеристан, за жалост…

 12. До Гост:

  Тази реплика е поредната лъжа от устата на ББ.
  Индустрия я съсипаха комунистическите капиталисти с преватизацията си.
  Затворени са Полимери, Химко, Плама… Кои ТЕЦ е затворил ББ, като този на Ковачки още си дими.
  В същото време заводи като Солвей Соди продължават да са водещи в света на тежката химия, но не са със собственици – български комунисти.

  Та г-на от Банкя Продължава усилено да лъже и подобните на него се разплуват от кеф.

  Относно РБ съм съгласен, че за момента поднасят само разочерование или ако правят нещо то не се вижда.

 13. Да попитам-на завода за боклук колко пъти му правиха първи копки? А за магистралите-много лесно се забрави,че 2 пъти се чупи плоча на околовръстната част-дори един човек загина. За метрото-до метростанция Сердика беше изградено много преди мандата му като кмет. И един гаден въпрос-защо зеленината и цветята пред бившия партиен дом бяха махнати и направена яма? Преди бяха гащите на Софиянски-сега си имаме ямите на Фандъкова

 14. Безмълвно и почервенял от резила, препрочетох няколко пъти свидетелството на Иво…
  Само един текст ми идва като сравнение, но с малка промяна на оригиналното заглавие: “Иречек у бай Ганя”.

 15. Поздравления, ИВо! Възхитен съм от написаното, но и много се смях! И си казвам, че ще бъде грях, ако не направя така, че повече хора да прочетат тези бисери на остроумната ти и блестяща публицистика. Препращам я на много приятели.

 16. До Гост:

  Тази реплика е поредната лъжа от устата на ББ….
  POSTED BY EN ROUTE | ОКТОМВРИ 25, 2015, 21:20

  много ясно,че лъжа е но освен самонадеян,дебелоо̀к в същото време е адски пресметлив,анти-ЕС говорене е много популярно и си разширява фенската маса

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.