Ето кой е наредил на Сидеров да се бие

Вместо коментар за постните месни избори, предлагам следния душ за промити мозъци.

 

„Желая на българския народ и привържениците на АТАКА да отстояват твърдо своята българска вяра и традиция и да продължават да се бият ( курсивът от мен-ivo.bg) с тези, които искат да превърнат България в антируски плацдарм на Балканите.”

Това пожелава на 28 март 2014 г. на АТАКА началникът й Леонид Решетников, представен в интервю за едноименния орган ( с този на фюрера в Германия, който също си имал вестник със това название) в интервю, от което е изваден следният акцент в подзаглавието:

 

„АТАКА е единствената истинска партия на българските патриоти, която разбира, че България и Русия трябва да бъдем винаги заедно в битката за православието”

Началникът от Москва е представен по следния уважителен начин:

ЛЕОНИД ПЕТРОВИЧ РЕШЕТНИКОВ https://i0.wp.com/www.vestnikataka.bg/wp-content/uploads/2014/03/1511.jpg?resize=341%2C192

е директор на Руския институт за стратегически изследвания, назначен с указ на президента на Руската федерация, историк, генерал-лейтенант. Бил е началник на информационно аналитическото управление на службата по външно разузнаване на Русия.
Притежава държавни награди, както и награди на Руската православна църква, а също така медали и почетни знаци.
Автор е на редица книги и публикации по теми за съветско-българските отношения и по теми за съвременната политическа обстановка на Балканите.

Както се видя в нощта на местните избори на 25 октомври фюрерът на АТАКА отново се опита да изпълни московските указания, налитайки за пореден път на бой. Продължавайки да се бие обаче този път яде малко бой.

Защо акцентирам върху тази дреболия от скучния пейзаж на изборите с предизвестен резултат? Не е заради факта, че провокацията на Сидеров и злополучната й за него развръзка ( този път по изключение) всъщност беше единственото , макар и също така предизвестено от неговия рецидивизъм събитие.

 

Питам се какво следва, след като в България беше понабит лидерът на единствената „ истинска партия на българските патриоти”, рекламирана с толкова любов и топлота от неофициалния генерал-губернатор на русофилството тук. Ами ако Сидеров, подобно на подобните му във Финландия през 1939 г., в Чехословакия през 1968 г. и в Афганистан десет години по-късно поиска „интернационална помощ” за своето спасяване от враговете на Москва ( каквито се оказаха едни студенти и продавачи от клек шоп в София)?

Както се видя в Грузия през 2008-ма и в Украйна миналата година наследниците на съветските интернационалисти са петимни да помагат на провокативни националисти, закриляни от Кремъл. Остава да се надяваме, че ако и този път империята реши да се притече на помощ и да освобождава своите протежета, България най-после ще прогледне за истината що за „освободители” са братушките и ще се освободи от тяхната котва, както направиха грузинците и украинците.

Тънка работа е тази, но дано все пак не става толкова дебела, че от дебили всичко може да се очаква.

Народните маси зад и над Сидеров

P.S. Човекът, “избушил” най-любимия на Кремъл местен политик , се оказа шеф на бушидо федерацията в България. И това ако не е японска връзка заради Курилските острови, направо передерация с елементи на избушване (  казано в духа на кремълските опорни точки), па на! Избушиго педерацията явно не разпознава истинския патриот.

 

 

57 мнения за “Ето кой е наредил на Сидеров да се бие”

 1. Със закъснение:

  Илиян Василев
  Реших да напиша тези редове именно в последния ден на предизборната кампания, защото усещам, че трябва да го направя. Не само защото вотът за референдум остана в сянка, но и защото той е най-важен за всички нас.
  Не искам да ви агитирам как да гласувате, а само да гласувате.
  Защото тактиката на противниците е именно да потопят в мълчание кампанията по избора и така да обезсилят посланието на тези, които ще гласуват.
  Всъщност референдумът ни е нужен, защото политиците не пожелаха сами да инициират дебат и законодателство, които да поставят въпросите пред обществото и да позволят на всеки да гласува по съвест. Вотът в неделя е нашият шанс да ги принудим да направят това. Каквото и да изберем, дори да има повече от 50 процента гласували, парламентът пак може да намери вратички, за да обезмисли волеизявлението ни.
  …………………………………………………………….
  …….. Целият модел на прехода бе построен върху системната и програмирана изолация на най-будните и най-компетентните от обществото от властта – едните ни запратиха във вътрешна емиграция, а другите по целия свят – надалеч от реалните лостове за влияние. За да могат да преразпределят чрез държавата старото и новосъздадено богатство на нацията.
  Професор Балцерович тази седмица посочи два типа капитализъм – единият е т.нар. крони капитализъм (чрез държавата), а другият е предприемаческият капитализъм. Примерът за първият е мексиканският милиардер Карлос Слим, вероятно най-богатият човек в света, който направи десетките си милиарди не благодарение на някакви уникални творчески или иновативни умения, а благодарение на близостта си до властта. Другият тип е на Стив Джобс, който тръгна от гаража и който създаде множество милионери и милиардери около себе си и най-скъпата компания в света “Епъл”.
  За съжаление у нас се движим именно по модела на крони капитализма, който дава сила на неколцина посредствени откъм предприемаческа креативност люде, единственият шанс, на които е да преразпределят в своя полза общественото богатство чрез лостовете на държавата. КТБ е класически случай.
  Това са същите архитекти или слуги на прехода. Тези, които сега убиват с мълчание референдума (защото трудно ще спечелят открит дебат), заложиха именно на модела
  Това не засяга българските граждани, които се намират в Турция – там гласовете са осигурени и отчетени, а само емигриралите на Запад, което са огромен и безгласен резерв на промяната.
  В историята си България е била атакувана от външни и вътрешни врагове, но рядко сме били на ръба на физическото си оцеляване като нация. Преди години в работата по книгата ми предвидих, че при тези темпове ще изчезнем като българска нация до края на това столетие. Територията на България със сигурност ще остане, но няма да има достатъчно българи, за да се определят живущите на тази територия като българска нация.
  Защото демографските тенденции не са най-страшното бедствие, най-страшното е, че дори да имаме по-висока раждаемост, което е на практика невъзможно при влошаващата се възрастова структура, докато не променим и подредим дома си, всяко ново поколение българи ще бъде склонно да емигрира. Ако не променим статуквото в неделя, всеки преминаващ границата български гражданин ще продължава да бъде автоматически изключван от изборния процес, от което ще деградира и електоралното тяло. Сегашната система чрез избирателни секции в дипломатически представителства очевидно не работи.
  Затова в отношението към вота за електронното гласуване се отразява отношението ни към ключовия въпрос за съществуването на българската нация, за жизнената необходимост да се използва целият потенциал на българските граждани, независимо от това къде живеят, за развитието на България. Става дума за лепилото, което ще ни държи заедно като нация и което ще позволи на нашите роднини – братя, деца, сестри, да останат с тревогата и отговорността за Родината, която не е нищо друго освен семейството и родния край. Рядко използвам тази дума, защото трябва смирение пред значението ѝ, но нещата днес стоят именно така.
  Не може да си патриот, да милееш за родината и да си бездушен към правото на глас на българите зад граница
  Когато отидете в неделя до избирателната секция Вие ще решите дали емигриралата част от вашите семейства, вашите най-близки приятели ще могат да гласуват заедно с Вас в бъдеще. Вашето равнодушие и неучастие ще издълбае пропаст в доверието помежду ни и ще нанесе непоправими щети върху сцеплението ни като нация.
  Неуспех на референдума ще означава, че е победило равнодушието, че обръщаме гръб на българите зад граница. Не трябва да се учудваме тогава, че срещите у дома ще станат все по-редки, че родените зад граница деца няма да говорят български или ще прекъснат връзката си с България поради незаинтерисованост от процесите у нас.
  Ако по-рядко се чуваме и все по рядко се виждаме, трябва да съзнаваме, че най-главната причина ще бъде вашето неучастие в избора на референдума в неделя. Друг скоро няма да има, пък и референдумите като инструмент на пряката демокрация ще бъдат дискредитирани напълно.
  Запомнете – никакъв скайп не може да замени прегръдката и топлината от личната среща. Ако напусналите страната българи се ангажират с бъдещето на Бългания ние ще успеем да спасим нацията си – след тринадесет века история и 25 години унищожителен преход.
  Когато посегнете към бюлетината трябва да знаете, че вие решавате дали да дадете право на другата България да има глас и да помогне за решаване на общите ни проблеми, включително на развитието, на бедността и демографията.
  Каквото и да решите за местните избори от това съдбата на България няма да се промени, но от отношението ви към референдума зависи много, ако не и всичко. Нашите немили -недраги емигранти ще бъдат с вас духом в тъмната стаичка и ще очакват вашата съпричастност, вашата тревога и вашия глас.
  Не се залъгвайте, че сега не е времето – това го повтарят от двадесет и пет години и тъй като все не е времето сме в такова блато.
  Спомнете си, че тези ваши близки и приятели са не само кръв от вашата кръв, неотделима част от вашето семейството, от личната Ви и професионална история, без която сме нищо, но и че те продължават да Ви питат за родния град и село, за това как са нещата и как могат да помогнат. Именно те пращат своите пари, които никога не са им в повече, а ги отделят за да подпомогнат на майка и татко, роднини – докато са надалеч и нерядко за да изкупят вината си, че са надалеч не по своя воля.
  Тези ли хора искаме да лишим от право на глас, както го правим досега?
  Не се залъгвайте, че има други решения за спасението на нацията освен това да се Съединим – реално и виртуално от всички краища на света в една България на духа и заедността. Само така корените ще останат живи и ще се подхранват от силата, духа и надеждите на всеки българин.
  Споделените ценности и отговорности неизменно и неизбежно ще увеличат шансовете да се възродим в бъдеще и да станем по-богати, по-успешни и да върнем живота в домовете и училищата, които сега пустеят, защото е скъсана пъпната връв с родния край и никой не се интересува от мнението на другата България. Ако успеем да ангажираме повече българи в света чрез техния глас и съучастие, ще увеличим шанс за бъдещата ни заедност и успешно справяне с проблемите на пленената държава и олиграхичния капитализъм.
  Гласувайте на референдума, за да бъдем заедно, когато се раждат децата ни, когато срещаме първата си любов, когато печелим първите си победи, когато преживяваме радостите и трудностите, когато заедно усвояваме възможностите на глобалния свят.
  За да има кой да ни посрещне на прага на дома и да ни изпрати в последния път.
  Защото емигрантите Ботев, Левски, Каравелов, Раковски възродиха духа на българската нация. Защото и днес прокудените от комунизма и от глада на прехода българи по целия свят крепят българския дух и доказват своят предметен патриотизъм чрез делата си, които хранят националната ни гордост. Ние се гордеем с волейболистите си като символ на национална гордост, но повечето от тях живеят и работят в чужбина и много рядко са имали възможността да гласуват. Такава е съдбата на Бербатов, на Григор Димитров, на Васко Василев, изключителните ни преподаватели в най-престижните университети по света, на музикантите ни, на всички онези, които не са емигранти, но просто работят в чужбина.
  И те имат нужда от вашия глас, за да могат да упражнят по електронен път от дистанция. Когато викаме “българи юнаци” и се гордеем с тях няма проблем, когато трябва да им осигурим правото да гласуват от дистанция – има, поне за държателите на статуквото. В други времена бих определил тази позиция на държателите на статуквото като престъпление, днес ще я определя като лицемерие.
  Можете и да не сте съгласни с всичко написано, може и да не харесвате възгледите и анализите които пиша, може да сме различни във всяко отношение, но поне чуйте гласа на тези които напуснаха или живеят извън България.
  Защото всеки един от нас е потенциален емигрант – за по-дълго или по-късо време, но с надеждата да не бъде завинаги.

 2. Я гледай ти, аз съм взел че съм познал с коментара ми след предната статия преди да напишеш тази. Да взема за играя тото ли какво ли ???

 3. Според мен снощният ,,инцидент” никак не е случен и евентуално става въпрос за инсценировка.Особено след като се разбра и кой е човекът нападнал Сидеров , за когото хората имали вземане-даване с нрго твърдят че е отявлен русофил и православен националист.

 4. Положителното в резултатите на изборите е, че ксенофобските и отявлено про-руските партии не печелят подкрепа, дори и след началото на бежанската вълна.

 5. Колко жалко че не избушиха в буквалния смисъл този руски патриот и истински анти-българин сидеров. вероятно им е било заповядано да не го избушват а само да го поотупат за пред телевизията.

 6. Вече написах Петиция за отнемане имунитета на Сидеров и Чукалов.Безобразията на тези персони петнят името не само на БГ депутатите,но и това на по-голямата част от сънародниците ни,които по всякакъв възможен начин изразяват възмущението си от действията им!

 7. По-скоро ми се струва,че милувката,с която беше помилвана Бялата Златка,може да е послание от Кремъл.
  Един вид,отговорни товарищи от Масква,казват на своето разбесняло се мюре-ей товарищ Сьйдерав,я земи се поспри малко,че да не прецакаш инвестицията! 🙂
  Просто гледайте как ще се процедира срещу човека ошамарил лудия и това ще бъде много показателно! 🙂

 8. Да се изповръщаш!… СТАНИСЛАВ посочва много вероятна следа на анализ. Въпреки, че тупаникът в мордата на кретенясалия кремълски клозетолизец волэн сыдэраф е много приятна гледка, ние тук сме аналитични скептици. Такива сме просто защото живеем в България, която мърсят и овоняват рублодавци, рубладжии, рублояди, рублоиди, рублосерци, рублопосерковци, рублодрисльовци… Браво за протеста срещу най-гнусния сред тяхната пасмина!
  Но трябваше много отдавна, заради неговата – вземам цитат от статия на ДИМИТЪР ПЕТКОВ -“предателска рубладжийска рол спрямо Отечеството” да се хванем и ако не го натикаме в затвора, да го изритаме завинаги с ро-ро връзката директно до Путиновата черноморска резиденция или на владимирпутината му майчина!

 9. отвличат вниманието от това, че изборите се нагласят сега… типичен ДС метод за отлвичане на вниманието от купените избори и от бежанците

 10. След тези думи на Леонид Петрович Решетников трябва да бъде ЗАБРАНЕНО да стъпва в България.

  Скъсване с Русия – това е пътят на България!

 11. Не имунитета!
  На този болен метастаз трябва да се отнеме българския паспорт и българското гражданство.Да бъде обявен за персона нон-грата за България и да се натири в дън гори телилейски…

 12. Този с крошето ни изкефи, но след като стана ясно, чв е един от контрапротестиращите в полза на ореха, нещата си идват на мястото. Волен е вече изхабен и става ненужен на московските си господари и скоро ще сподели съдбата на софийските клошари. Партийката му също ще изчезне, но на негово място ще се появи нов фюрер и нова партия, надупени на североизток!

 13. До Станислав:

  Напълно споделям мнението ви.
  Първо, нападението е странно и болен по нищо не личи да предизвиква, точно този индивид. Колкото и да ми е нелицеприятна въпросната личност, не е редно да бъде третиран по този начин.
  Второ, в социалните мрежи сега човекът с бизнес, предимно хотели е герой и него хора му се възхищават, че е шамаросал човек, трудно е да използвам тази дума за болен, и то не при самозащита. Следователно с какво е по-различен от лидера на атакистите.
  Трето, глутницата скоро може да има нов водач и ново име и същите цели.

 14. След като е ясно КОЙ е наредил на Сидеров да АТАКува, става ясна и целта на атаката – послание за “амортизирания” Борисов чрез опит за сваляне на депутатския имунитет! Петата колона е винаги няколко хода напред./нашите шахматисти все още разчитат на “братската любов”, да ама не/

 15. Не съм в България, за да мога да се уча от свежата и навременна мъдрост (без ирония) на уличния разговор, но отдалеч историята мирише на организиран бой с кучета. Сидеров си изпуска нервите под режисиран контрол.

 16. Изглежда за изцепките на Волен /дежа Вю-лен/ важи максимата на Радой Ралин, който казва :”Лесно е да бъдеш шут, щом седиш в царски скут”. /Е, Путкин още не е станал цар/

 17. Решетников Любянски ли е пълното му име? Или въйстрел в тилу му е любимото прозвище? Тия ги знаем много добре но линкорите акостират вече с право мерене, няма проблем!

 18. Гнусната руска подлога-джудже Сидеров се опитва да играе ЖОКЕРА, от филма за Батман…. Предлагам немедленно да се депортира в Москве!

 19. сидеров само полза има от тази случка. Сега ще “опищи орталъка”, ще има да се жалва наляво-надясно каква жертва на насилие е, ще събира съчивствие от подходящите лумпени и въобще се си посъживи позициите. Всеки път едно и също – като го позабравят хората, прави някаква простотия, за да го забележат. И всяка следваща трябва да е по-голяма от предходната, за да се забелязва. За съжаление работи. А докъде ли може да стигне, не ми се мисли

 20. Да ама Борисов ще дострои ЮП, Герб са си отбора на КГБ в България, не знам какво се радват толкова, като началника на БОйко е Путин.

 21. Сега е моментът българското правителство да изрече на висок глас няколко важни истини:1/ че една чужда държава се опитва да дестабилизира България; 2/ името на тази държава; 3/ методите за дестабилизация и най-очевидния от тях – създаване на антибългарски, антиевропейски, хомофобски партии, управлявани от хора на прага на клиничната лудост и тотално пропаднали морално. Сега е моментът, но това няма да стане, защото България е на автопилот, защото начело на държавата е най- посредствената измет на тази нация, която в един нормален свят би стояла на подобаващото й се място – в стаята на прислугата.

 22. Не знам как е при вас, но мен, при самото споменаване на двете думи : Волен и Сидеров ме напушват смехотворни вълни . Някак си, името на този русоид само се превърна в отри-нари-цателно. Изкефих се, когато по телевизията казаха, че е посетил Пирогов за да бъде ОСВИДЕТЕЛСТВАН

  /Нарцис – удавил се в собствения си образ и превърнат в цвете…/

 23. Хубав коментар, г-н Инджев, с препечатката на СОТИРОВ на казаното от Илиян Василев са отрадни.

  Нека не се радваме обаче твърде на последните изцепки на кандидат за лишаване от българско гражданство. Много ми на мирисват на постановка. Поредния “бальшой политический театр” за оправдаване на рублите. Човекът не взема и 3% на изборите. “Бушидо-майсторът” едва го докосна, а и от мястото, на което беше, през раменете на кордона полицаи не можеше да нанесе никакъв ефективен удар. Няма да се учудя, ако при разследването се окаже, че сидоров сам се е одрал (лицето му изглеждаше като одрано с нокът) или сам се е поръчал на този “рокер-бизнесмен”. Последният беше и облечен доста подобно на полицаите, явно се търси поредната провокация – “Полицията ме бие, искат да ме убият”.

  Наркоманът-онанист обаче май е сбъркал мястото, а е и отчайващо слаб актьор. Ако се не лъжа, може и да го видим скоро не само в кауша, но и в раирано костюмче.

 24. Сайта трябва да се обърне към добър психолог за да консултира изявите на подобнио психопати,които са си внушили че са политици.

 25. Евтините постановки на руския васал – ВС, дотегнали на всинца ни. Целта е ясна – да се попари радостта от изборните резултати /радостта от поумняването на нацията/. Колко ведри прояви, във времето оцапаха той и Баси Сибаните Пидараси. Не чух агитката на артистите да пее позабравената песен с мелодията на Георги Минчев /Бяла тишина/ и с този текст:
  Волен Сидеров пак се насра
  и опръска страната ни бащина –
  с гъста маса кафяви неща
  и огромна простащина а.
  От нещата остана една
  Ми-риз-ма а.
  П.П. На Протеста срещу Тройната коалиция /БСП. ДПС и Атака/, хората от площада я пееха.

 26. Руската идея за единство на православните държави на практика е поредната идея за върховенството на Кремъл над останалите и цели да замени провалената идея за панславянството, защото славяни няма. Различните племена не са се познавали като славяни даже! Руснаците искат власт и пари и използват наивниците. Православието е религиозна идея като част от християнството, но всеки който следи действията на Първия в Кремъл не може да не види, че той говори в Далечния изток други неща, които не достигат да Европа или в Чечня трети неща, които са точно обратното на православното християнство. Всъщност религията на Кремъл е власт над хората по земята, за да се стичат богатства към Кремъл и нищо друго.
  Коментарът на Илиан Василев е интересен и заслужава една реплика, която търси обективност, но не и да го предизвиква.
  Как смята Василев, че хора , които са избягали от трудностите в България,оставили са всички близки, за да живеят по чужди правила ще бъдат обективни и безпристрастни? Как няма да се допусне намесата на чужда държава, която може да изнудва или подкупва живеещите там българи срещу гарантирано гражданство и общински облаги и да не се намеси във вътрешния живот на България?
  Ако намесата на чужди граждани, каквито са всички, които са напуснали България, предполага чужда ценностна система, то унищожаването на българската ценностна система няма да върне никого тук, освен онези, които са се провалили и няма къде повече да отидат. Електронното гласуване предполага огромна манипулация във всеки момент, когато се пожелае и никой не е в състояние да провери дали е гласувано по съвест и анонимно. Как така хора, които са посетени в домовете си ще имат безопасност заради упражнявания вот? Ако кажете електронен подпис, то кой ще плати сметката за неговата издръжка? Въвеждането на електронен подпис не е нищо повече от девалвация на изборите и бягство на държавата от организация на изборния процес. Погледнете последния провал в София!
  Аз смятам, че в България трябва да гласуват само онези, които живеят постоянно тук, защото само те теглят на мъките и безобразията на управляващата политическа класа. Всяка помощ отвън може временно да предели някакво решение, да модернизира страната, но представлява и заплаха за единството и стабилността на държавата ни. а това е недопустим риск. Модернизацията е неизбежна и дори забавена тя настъпва като временна облага, но единството и стабилността са приоритети, които не подлежат на дискусия и поставяне в риск. Едно време истерията донесе тежка икономическа катастрофа, а виновниците се оказаха слуги на Кремъл и руската политика, сега отново се говори за модернизация с гласуване, което позволява отчитане на различни резултати от действителните. Кой е толкова глупав, за да поеме този риск? Фактът , че държиш телефон с тъч скрийн дисплей не те прави почтен и модерен, ако с него извършваш телефонни измами и парите отиват за тероризъм в друга държава.
  Това не е демокрация, а служба на престъпността по света.

 27. ГУМА,
  от време на време, току вземеш и изпуснеш “коня у ряката”.
  Твърденията ти относно правото да се гласува И електронно /ще рече който поиска/, с всичките ти “аргументи” е очевадно несъстоятелно! Не е обаче тук мястото да ти го доказвам по детайли.
  Ще се задоволя само с изтъкването на един-единствен факт, който срива и превръща в пух и прах цялата ти пледоария:
  И ПО НАСТОЯЩЕМ ХАРТИЕНОТО ГЛАСУВАНЕ Е ТАКОВА САМО ДО НИВО ПРОТОКОЛ НА СИК. ОТ РИК /ОИК/ НАГОРЕ, ТА ЧАК ДО ПУБЛИКУВАНЕТО НА КРАЙНИТЕ РЕЗУЛТАТИ В ДВ И СЕГА ГЛАСУВАНЕТО, РЕСПЕКТИВНО – ОБРАБОТКАТА НА РЕЗУЛТАТИТЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ
  Е Л Е К Т Р О Н Н О!
  Само неграмотните и наивните не са наясно, че големите фалшфикации се извършват
  А. При съставяне на изборните списъци /т.е. преди любимото ти хартиено гласуване/ и
  Б. При обработка и отчитане резултатите на ниво ЦИК.
  Размърдай си сивото и си отговори на два въпроса:
  1. Бивало ли е някой, някога да отвори торбите с хартиени бюлетини, предадени от СИК и да брои повторно /за проверка/?
  2. Защо ПС на статуквото /комунягите и мутантите им/реагират с бяс и неприязън на предложението за електронно гласуване и си съдраха задниците да провалят референдума? /Сигурно не си мислиш, че тъкмо те са поборници за прозрачни и честни избори!/
  Вече съм ти писал тук – не бързай като … Първо почети, после помисли и чак тогава седни да пишеш!
  Прости ми! Нищо лично.

 28. До Павел Тинков
  Ако се замислите,/като оставите настрана предубеждението си/ще видите,че възможностите за манипулации при електронно гласуване са много по-големи,отколкото при гласуване на хартиен носител!При добро желание манипулирания вот,може да бъде сведен до минимум при гласуване на хартиен носител!
  С уважение:
  Тотев

 29. П.С.
  В България,все още не е дошло времето за въвеждане на гласуване по електронен път!

 30. Гума,
  правиш съществени грешки и това ти го казвам, като потърпевш!
  ПЪРВО и ОСНОВНО, един път роден българин, винаги българин! Това го запомни и си го запиши и препрочитай.
  За да „избягаш от трудностите в България“ може да има много причини.
  Какво би казал, ако си избягал от ноктите на комунизма? Освен едно евала, друго едва ли може да се прибави. А какво трябва да се каже, ако сега си избягал от последователите му, понеже все още нямаш никакъв шанс да промениш нещо?
  Можеш ли да се бориш с един собственик на предприятие, например като Делян мама?
  Чуждите правила, ако са тези, на човешките страни от западна Европа и Америка, дори трябва да станат обект на подражание!

  Едно да знаеш от мен, всички българи, които са преуспели извън България, могат да се числят към нейния елит, който тя за съжаление е загубила. Те трябва да бъдат многократно по–добри от туземците, не само в уменията си, но дори и по издръжливост и трудолюбие.Иначе не биха имали никакъв шанс, да се конкурират с тях.
  Направо смешна е тезата ти, че за да се дава чуждо гражданство, трябва да бъде някой, от някой си, изнудван или подкупван срещу гарантирането му или с общински облаги.
  Ако това може някъде да важи, пак става дума само за античовешки страни, примерно Русия, където би трябвало да си луд, за да отидеш и да искаш гражданство. Такова и без това там се дава и е съпроводено с ред облаги. Единственият случай е дебелия, грозен и некадърен френски артист Депардо, който иначе няма никакъв шанс да получи сносна роля и съответния хонорар, та да си позволи хайлайфен живот с млади мацки.
  Поради пиара който прави на Русия, са му дали „евентуално“ гражданството на тепсия. Иначе за рошите е по–изгодно да финансират петоколонниците си директно в България, примерно Боленчо.
  Ако живееш на запад, да си обективен, нямаш проблем, защото всичко се базира върху това, но да си безпристрастен е трудно. Пристрастността е повече, или по–малко сърдечна особеност. Там се намесва любовта, а тя се учи с майчиното мляко, в здравото семейство. Ако си продажник, значи не си научил основни неща и ценности. Такива индивиди са без стойност, НУЛИ.
  За нас би било истинско щастие, ако те са останали в избраните от тях страни, извън България. Такъв е бил случаят с мерзавеца Георги Димитров, бивш министър–председател.
  Така, че спокойно, предимствата са много, а недостатъците, така или иначе, ще бъдат касирани, както досега, от престъпната класа.

 31. @ TOTEV:
  1. Твърдението Ви, че “възможностите за манипулации при електронно гласуване са много по-големи,отколкото при гласуване на хартиен носител” е очевидно недоказуемо и по мое мнение – абсолютно невярно.
  2. Пишете: “При добро желание манипулирания вот,може да бъде сведен до минимум при гласуване на хартиен носител!” Трябва ли да Ви се доказва, че това е свързано с неоправдани и непопулярни методи и средства? Или, че в нашия случай, ДОБРОТО ЖЕЛАНИЕ ОТ СТРАНА НА ВЛАСТИМАЩОТО СТАТУКВО ОТСЪСТВА!
  3. Ако не сте разбрал – спорът кой вид гласуване е по-добре защитен от манипулации е безпредметен, неуместен, ненавременен и изместване не от темата.
  ЦЕЛТА, ПРЕСЛЕДВАНА С ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ Е МАКСИМАЛНО ДА СЕ ПОВИШИ АКТИВНОСТТА НА УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ ОТ СТРАНА НА ЖИВУЩИТЕ ЗАД ГРАНИЦА ОКОЛО 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ, КОИТО ВЕЧЕ СА ГЛАСУВАЛИ С КРАКАТА СИ И ЕДИНСТВЕНИ ИМАТ РАЗУМА, ВОЛЯТА И СИЛАТА ДА ИЗМЕТАТ ПО ДЕМОКРАТИЧЕН НАЧИН ПРЕСТЪПНАТА ПУТИНОФИЛСКА СГАН, ЯХНАЛА БЪЛГАРИЯ!
  4. И накрая – манипулирането на “хартиени избори” изисква наличието на алчност, мръсни пари и простотия, които в нашата мила родина изобилстват! Докато манипулирането на електронен вот се нуждае от висока интелигентност, твърде оскъдна у остатъчното ни племе.
  Надявам се, повече обяснения по темата да са излишни.

 32. @тотев
  А според ТЕБ, кога ще дойде това време?? Може би, след установяването на родово-общинният строй или апокалипсиса в България??? За мен лично (а не само за мен), това време отдавна е дошло! По електронен път извършвам вече редица дейности и услуги (банкиране – внасяне и теглене на пари, обслужване на кредити и депозити, плащане на различни задължения или преводи към мой и други сметки, поръчки и обслужване при онлайн-пазаруване, сключване
  на договори и какво ли още не) без абсолютно никакви проблеми, злоупотреби и намеси на трети лица! И тогава, как някой “господинчо-спец”, може да ме убеди, че това е ненадежден начин за право на глас и подлежи на фалшифициране! А научно-техническият прогрес, вече е достигнал до такова ниво, че е възможно да се постигне пълна защита срещу фалшификации, злоупотреби и хакерски атаки!

 33. Циганите в Сливен също са се изказали против “електрическото гласуване”, и е разбираемо, защото тока е опасно нещо; а и след “електрическото гласуване” не се знае инкасатора какво ще ти поиска на края на месеца. Не знам с кое от двете са ги уплашили горките хора.

 34. До инж.Симеонов
  Това,че извършвате редица дейности по електронен път,не означава,че ако някой “ГОСПОДИНЧО-СПЕЦ”не може да ВИ стъжни живота,ако реши!Това е според МЕН!!!

 35. До Павел Тинков
  Това,че по Ваше мнение е “абсолютно невярно”,не означава,че е така!Проблема на българина е,че смята,че винаги той е прав,без значение дали това е така,или не!/фактите говорят,че електронния начин е по-манипулируем,независимо дали е гласуване,банкиране или нещо друго/По-добре е да се търси начин да се накарат Българите в България да излязат 90-100 процента да гласуват,отколкото тези в чужбина!

 36. към Totev:

  По-високата манипулируемост на електронното гласуване по принцип, съвсем не значи, че на червените бандити нещо им е пречело с манипулирането на бюлетините. Най-ценното, което виждам в електроннота гласуване, че вече няма да може да се пречи на българите в чужбина масово да гласуват – малък брой пунктове, дълги опашки до отказване и т.н. Прави впечатление, че със ДА за електронното гласуване в България отговориха над 70%, докато в чужбина над 90%. Какво показва това?

 37. Смятах да подмина с мълчание арията на ГУМАТА за българите в чужбина, но сега виждам, че и TOTEV се е включил по свой начин.
  ГОСПОДА, заседнали в леген с лютеница (ако ще хората и в космоса да летят), гребат величествено без да се озъртат и с една грижа – България! – халосват с греблата наглата муцуна на всеки, който дръзва И отвън да милее за нея. Само така.

 38. По темата за и против електронното гласуване:
  1. Електронно гласуване не означава непременно гласуване през Интернет.
  2. От гледна точка на възможност за манипулации и двата вида гласувания със сигурност имат слаби места.
  3. Като разходи за изборите може би и двете ще са близки като сума. Докато при традационното гласуване средствата ще са по-разпределени между членовете на избирателните комисии при електронното по-голяма част ще отиват за техника и поддържане на системата.
  4. При електронното гласуване ще отпаднат скандалите като тези с бюлетините и опашките пред ЦИК.
  5. С електронно гласуване прехода към пряка демокрация е по-лесен.
  И като цяло не може да се спре прогреса и рано или късно по-добрата технология ще се наложи.
  По-важния извод от референдума е че българските граждани показаха че искат да участват във взимането на решения (и то разумно). Това е индикация за желание за демокрация и звучен шамар за анти и саботиращите демокрацията партии.

 39. Във връзка със спора относно електронното гласуване предлагам на вашето внимание един интересен онлайн-курс: https://www.coursera.org/learn/digital-democracy

  Курсът е безплатен, безсрочен (достъпен по всяко време), напълно легитимен и академичен. Лекторът е сериозен капацитет в областта.

 40. Към гумата, тотев и аналогични на Вас:
  По нататък, за да пестя време ще съм обръщам към Вас използвайки нашата БЪЛГАРСКА поговорка “Облякъл се Илия и пак в тия”.
  “Всъщност религията на Кремъл е власт над хората по земята, за да се стичат богатства към Кремъл и нищо друго.”
  Това е много изтъркана гума, защото тази религия е провеждана още през 1252 год. от идола александър невски и защитена в наши времена от идола на комунизма сталин и неговите днешни наследници.
  Следващата изтъркана гума или казано от “Облякъл се Илия и пак в тия”. е: “Как смята Василев, че хора , които са избягали от трудностите в България,оставили са всички близки, за да живеят по чужди правила ще бъдат обективни и безпристрастни?”
  Отговорът е много, ама много прост! Никой друг народ, освен БЪЛГАРСКИЯ няма във фолклора си песните: “Облаче ли бяло”, “Ще се кача аз на влака”, “Излял ми Дельо войвода” и т.н и т.н.
  Вие гуми, тотевци и аналогични на Вас, т.е. “Облякъл се Илия и пак в тия”, не познавате БЪЛГАРИНА, а давате оценка за него. И да не спорите с мен Ви предлагам да се опитате да изпеете песента на БЪЛГАРИНА принуден да напусне РОДИНАТА си, но никога не загубил връзка с нея. Тя се казва ” ОБЛАЧЕ ЛИ БЯЛО”. Въпросът между другото е крайно неправилно зададен към г-н Илиян Василев, скомно казано един от БЪЛГАРИТЕ. Въпросът Ви би трябвало да е отправен към ПАИСИЙ, РАКОВСКИ, ЛЕВСКИ, БОТЕВ, ЗАХАРИ…….Защо не ги попитате тях? А? Защото не смеете страхливци, защото ще отприщите гнева на БЪЛГАРИЯ, толкова добре изразен от ОСВОБОДИТЕЛИТЕ на БЪЛГАРИЯ-ОПЪЛЧЕНЦИТЕ на Шипка.
  Вие “Облякъл се Илия и пак в тия” не само, че не страдате, повече от всичко съм сигурен, че живеете охолно за сметка на БЪЛГАРИТЕ. Именно затова е задължително да се даде абсолютно категорично и реално възможността на БЪЛГАРИТЕ от цял свят да гласуват за съдбата на ОТЕЧЕСТВОТО си, независимо къде се намират ТЕ. Защото благодарение на тях БЪЛГАРИТЕ, БЪЛГАРИЯ от древността та чак до наши дни е БЪЛГАРИЯ. Колко са народите на Земята, които могат да се похвалят с това?

 41. До ТЕРВЕЛ
  Опитах се да обясня защо електронното гласуване не трябва да се прилага в този момент,а Вие скочихте и дори ме нападате без да ме познавате,но това е въпрос на манталитет!Щом толкова искате ,ще Ви кажа:спомнете си Кой предаде ЛЕВСКИ,Кой му окачи въжето,Кой уби Ботев,Кой предаде капитан Петко войвода и още много КОЙ!!!Огледай се малко,попрочети малко да разбереш какво е написал на Захари Стоянов за българина. Отговори си на въпроса,защо българите в чужбина не се познават или и ТИ си само по приказките! Има един т.н.цар,който си е кръстил децата с имена на български владетели,но нали го виждаш какви ги върши.ДЕЛАТА СА ВАЖНИ,А НЕ СЛОВАТА!!!Ако си разбрал,разбрал,ако не,остава си за твоя сметка!

 42. Всички, които са против електронното гласуване, приличат на онзи калугер от Драгалевския манастир /споменат от Георги Марков в “Задочните репортажи”/, който ходел пеш до София, защото трамваят бил “дяволска работа”.

  И освен това – точно гласовете на българите в чужбина са липсващите гласове, с които може да бъде променена цялата жалка картина на “усвояване на европейски пари” в лични сметки.

  Не може повече от половината население да бъде държано в условия на vita minima, останалото – малко над тях и всички приходи на държавата да отиват в личните сметки на няколкостотин управляващи /министри, кметове и прочее/ и приближените им “бизнесмени”. Може да е леко хиперболизирано, но е вярно.

  Това е африкански модел на управление, а не европейски.

 43. Който по-сериозно се вгледа в изражението на Волен Сидеров,ще забележи изключителна свирепост и в същото време уплаха и липса на разсъдък.
  От по-горната снимка подобни физиономии се виждат и сред неговите придружители.
  Но не бива да се смята,че Бойко Борисов има по-привлекателно изражение.Твърдо е наследил или придобил безпардоността на Тодор Живков,но му липсва хитрината и ловкостта на комунистическия диктатор.Но по намръщеност бие всички.
  Като че ли няма по-намръщен министър-председател в Европа.С нея той прикрива примитивизма и ниското ниво на възпитание.Имитира замисленост,която съвсем не е характерна за такъв тип хора.Но и при следващите избори пак ще бъде избран,няма живот в Б.Г. без Б.Б.

 44. @ TOTEV:
  След последното Ви писание е повече от ясно, че сте трол, преследващ единствено целта да се разводни, да се разкаля темата и да се оплетат във витиевати “съображения” и атавистични страхове колебаещите се и не дотам грамотни люде.
  Не бих могъл да определя “отговора” Ви на поставените от мен въпроси по друг начин освен като дребен тарикатлък.
  От четирите ми аргумента сте извадил единствено израза: “по мое мнение – абсолютно невярно” и го предъвквате от немай-къде.
  Защо не вземете отношение по останалите ми възражения срещу тезата Ви?
  Обърнах Ви внимание, че
  И ДО МОМЕНТА ЦЕЛИЯТ ПРОЦЕС НА ГЛАСУВАНЕ СЕ ПРОВЕЖДА ЕЛЕКТРОННО, ОТ МОМЕНТА НА ПРЕДАВАНЕ НА ПРОТОКОЛИТЕ В Р И К /О И К/. ХАРТИЙКИТЕ, НА КОИТО ВИЕ ТАКА РЕВНОСТНО ДЪРЖИТЕ, ОСТАВАТ ЗАВЪРЗАНИ В ТОРБИТЕ “ТЕРРА ИНКОГНИТА”! Член на РИК въвежда/?/ в компютъра /сървъра/ данните от протокола на СИК и … край на любимите Ви хартийки, протоколи, мокри подписи и печати и пр. глупотевини!
  Ще кажете ли нещо по въпроса или ще се правите на “умряла лисица”?

  Препоръчвате ми:
  “По-добре е да се търси начин да се накарат Българите в България да излязат 90-100 процента да гласуват,отколкото тези в чужбина!”
  Ето с това /както казват младите/ къртите мивките!
  Ами, че той начинът е намерен и няма защо да го търсим. При любимия ви правешки сатрап Тодор Живков “гласувахме” 99,8 процента, а за гласуване от онези в чужбина и дума не можеше да става – те бяха “изменници на Родината” /тях предпочитахме да ги “превъзпитаваме” с чадъри/.
  С цялото си уважение, Ви обръщам внимание – ВНИМАВАЙТЕ С АГИТПРОПА! ИЗДАВАТЕ СЕ!

 45. До Павел Тинков
  Опитах се да изразя мнение по въпроса.Оказа се ,че Вие не търпите мнения различни от Вашето,с което още веднъж доказвате тезата ми за т.н.БЪЛГАРИН!!! До това дали съм трол или не това го знам аз,а мнението ви по този въпрос не ме интересува!!!Спомних си приказката за милиционера,който се облегнал на една стена,а тя взела,че паднала-а поуката е,ПО-УМНИЯ ОТСТЪПВА!!!
  Със здаве

 46. Г-н Тотев, съгласен съм че при електронното гласуване са възможни манипулации. Това е актуално както сега, така и за следващите много години. Но предоставянето на тази възможност за участие в избори, ще даде възможност на стотици хиляди български граждани живеещи в чужбина, да дадат своя глас за бъдещето на родината си. Не си мислете, че от нежелание или мързел мнозинството от тях не пътуват по 200-300 км. до най близкия избирателен пункт. Преди всичко, това е въпрос на време, а за някои от тях, даже и на финансови възможности.
  Страхът от манипулиране на ел. вот за мен е несъстоятелен, защото би засегнал и без друго вече манипулираните гласове.
  Никога не е късно за още малко демокрация!

 47. Към тотев т.е. към “Облякъл се Илия и пак в тия”:
  “В България,все още не е дошло времето за въвеждане на гласуване по електронен път!”
  Къде Ви изчезна уважението г-н тотев и започнахте да издавате заповеди, незачитайки никакво друго мнение?
  И какво ни очаква, ако не я изпълним??? Между другото, не е посочено званието на офицера тотев? Ето затова няма да я изпълня! Защото не важи и не ни е страх! И с помоща на БЪЛГАРИТЕ ще направя така, че още в началото на 2016 год. НС да приеме закон за въвеждане на електронното гласуване, от който ние БЪЛГАРИТЕ тук и по цял свят с буйна радост и с огромна наслада ще се възползваме на идващите президентски и парламентарни избори.

  “…а мнението ви по този въпрос не ме интересува!!!”
  Разбира се г-н тотев. Никой не се е съмнявал в това. Защото Вие просто нямате мнение. Вие имате опорни точки и по-точно устав. С устав в главата е невъзможно разбирането на каквато и да тема. И помолете възпитателите си да Ви научат поне на един виц, на който поуката му се разбира без да е необходимо обяснение с продължителност равна на самия виц. Например като вица, който е посочил тук г-н Отбелязвам, за калугера от драгалевския манастир, който не ползвал трамвая и ходил пеша до София.

  “Проблема на българина е,че смята,че винаги той е прав,…”
  А Вашия проблем какъв е? Вие замислялили сте се, що за човек сте? От кой народ произхождате? Имате ли национални герои? Гордеете ли се с тях?
  Кажете, пък тогава ще си кажем и правиците и кривиците.

 48. За какво само се води спор тук.
  Каквото и да е гласуването, винаги печелят тези, които са определени да спечелят.И електронно и електрическо, и механическо или елоктромеханическо да е, полза няма и няма да има.Пплза за мнозинството граждани…..

  В България определени среди са заложили кой , кога и как да печели избори.Повечето хора, в смисъл нормалните вече не гласуват с години и не виждат необходимост да гласуват. Това са предимно хората с антикомунистически убеждения.Те са установили убедително, че техния глас винаги ще отиде за комунистите и техните партийни близнаци.
  И съвсем по морални съображения не унижават достойнството си.
  Когато избрахме уж властта да се води от антикомунисти за да декомунизират държавата, то се оказа че и те са поставени от комунистите.После дойде Царя ,но пак се оказа че и той е наместник на комунистите и Русия.
  След него всичко утихна, преход от комунизъм никой не е регистрирал до днес, той все още продължава.
  Ето един пример-в едно телевизионно интервю с журналиста Христо Христов, водещата го пита защо той разобличава комунистическия регим, след като по магазините е имало “евтини детски дрешки”.Как тази журналистка свързва комунистическите престъпления с детските дрешки и цените им е пълна загатка, може би само тя си знае.
  Това беше в тон с рубриката в един комунистически вестник назречена “Построено по времето на социализма”.Публикуваха се фотографии на строителни обекти, заводи, пътища и др.
  Но комунистите не пуликуваха нито една скимка на построеното преди комунистическия режим, нима преди него не е имало строителство в България.
  Пак остава същата загадка-как свързват комунизма с бетон и асфалт.
  Днес тази рубрика може да е осъвременена с название “Построено по времето на капитализма”. И да публикуват строителствата на комунистическите функционери, започвайки с Георги Първанов, после да публикуват построените паметници на съветски маршали инразбура се новопостроения билбоард на руския комунистически вестник “Комсомольская правда”. Така простите комунисти ще видят че и през капитализма може да се строи по комунистически. Защо ли са проливали толкоз кръв в борбата си срещу него като го върнаха най-официално и тържествено.
  Задължително да се публикуват построените магистрали, за да се види колко добре ги строи Бойко Борисов, наследник на строителя Тодор Живков, всичко си тече по правилата.

 49. до ТЕРВЕЛ – Свалям шапка за позицията!

  до TOTEV – “… ЛЕВСКИ,Кой му окачи въжето” – въжето, както се разбра му окачи граф Игнатиев.

 50. @ TOTEV:
  Приемам всякакви мнения, различни от моето, но си запазвам правото АРГУМЕНТИРАНО, да ги оспорвам.
  В конкретния случай не успяхте да предложите състоятелни контрааргументи срещу нито една от тезите ми и превърнахте спора в дребнаво заяждане.
  Причината е, че се опитвате да защитите незащитима кауза – браните ползваното от 1990-та до днес “хартиено гласуване”, обект още от първите избори на доказани, на очевадни чудовищни манипулации, под претекст че компютърна информация може по-лесно да се фалшфицира от къс хартия?!
  Напъните Ви в случая са точно толкова формално-основателни, колкото твърдението, че най-безопасно е да се пали огън с търкане на две дървета…
  Кибритът, запалката и всякакви други технически прийоми са недопустими, като непредсказуемо опасни!!!
  Позволете ми да не се съглася с Вас.

 51. Към ТОДОР ТОДОРОВ:
  Нищо изключително г-н Тодоров. Правя го за Отечеството ни. И все пак, благодаря Ви! Бъдете жив и здрав!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.