Борисов е верен на себе си и ЦИК е верен на Борисов

Не винаги бързам да изразя мнение във връзка със събитие от деня. Не се състезавам с никого и няма кой да ми „плати” за бързината, която по-скоро може да подведе бързащия поради зародишния характер на първичната информация. Но в случая бързам нарочно. Искам да изпреваря реакцията на онези политици, които ще се направят на истинска опозиция и вероятно ще констатират нещо подобно на моето мнение. Предпочитам те да се изкажат ( евентуално) като мен, а не аз като тях и да бъда заподозрян несправедливо в клакьорство.

 

И така, днес е един изобличаващ ден за побългарената демокрация. И лично за нейния фуклоносец Борисов.

 

Верен на себе си и на принципа си да не оставя никой да му мъти рейтинга, той ( основателно) поиска ( и светкавично получи- как ги постига тези чудеса, с какво успява да сплаши всеки?) оставката на председателя на Общинската избирателна комисия в столицата Диляна Иванова. Тя, както се перчеше, че никой нямало да подава оставки заради хаоса в зала „Армеец”, обвинявайки затворените в нея жертви на лошата организация в „симулантство”, така на бърза ръка е откликнала на искането на премиера в качеството му на възмутен партиен лидер. И дори е напуснала не само председателското място, но и самата комисия.

 

Дотук добре. Всичко изглежда наред, освен леката почуда ( в мен) как и този път така светкавично Борисов успя да прекърши съпротивата на поредната личност, изглеждаща до вчера по-желязна и от Маргарет Тачър в непоклатимата си самоувереност на заемания пост. Поиска ли обаче Борисов, желанието му се изпълнява на мига- няма съпротива и глезотии!

 

Щеше не само да изглежда, но и наистина да бъде наистина всичко наред, ако в същото време Централната избирателна комисия не съобщи, че не е видяла нищо нередно в нарушението на закона от страна на самия Борисов в деня на изборите на 25 октомври, когато сподели пред цяла България в телевизионния ефир, че е гласувал за „Данчето Фандъкова”.

 

Получава се както обикновено от доста години:

 

Верен на себе си, Борисов иска оставки, „за да няма обществено напрежение”, т.е. да не му се разваля образа на строг борец срещу неправдите.

 

Верни на Борисов, неговите протежета не смеят да обявят за нарушение поредното му своеволие.

 

 

13 мнения за “Борисов е верен на себе си и ЦИК е верен на Борисов”

 1. Извинявам се за офтопика! Не ви ли облъхва непоносима воня на соцмухъл от тази новина?
  http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/10/30/2639989_anton_donchev_valentin_starchev_i_boris_gondov/
  Има обаче и удостоени журналисти, чиито имена не са споменати… Хм-м-м-м.., интересно, кои ли ще са? Хайде да направим тест с награди “ПОЗНАЙ ПРАВИЛНИЯ НАГРАДЕН ЖУРНАЛИСТ!” Подчертайте верните отговори:
  а) Иво Инджев contra любамыр каларав
  б) Тони Николов contra алэксандр сымав
  в) Иван Бедров contra пьотр вольгынь
  г) Ралица Ковачева contra Мадам Берьоза
  д) (колективна) Блогът на Иво contra “пик, труп, дума, земя, рассия сегодня, рассия завтра, рассия вчера, рассия оня день, атака,деканструкция, десант, юруш, московский камсамолец, софийский кагебист, алфа, бета, гама, делта, поглед инфо” и т.н.

  Всички верни отговори са разположени вдясно след contra. Честито на печелившите!

 2. Господин Инджев, на тези избори спечелихме много – електронното гласуване стана незаобиколим фактор. И ако някой каже, че за електронното гласуване българският народ не е подготвен, нека му припомним последното преброяване. Сами се преброихме, че чак светът се учуди на компютърната грамотност на българите. Нека не забравяме и президентът Плевнелиев и заслугата му като инициатор на референдума. А колкото до хакерската атака, тя е дело на Кремъл и неговите български слуги.
  Господин Инджев, защото по много неща сме на един акъл, позволявам си доста често да пиша не по темата. Надявам се това да не ядосва Вашите читатели и Вас лично!
  Поздрави

 3. ББ има власт и ако не искаш доброволно да напуснеш, ще те уволни доброзорно! И даже си му благодарен, че не те е подгонил с цялата си власт!
  Другото е скандалът в зала “Арменец”, който е пример за нежелание за даване на пари за преброители и комисия! Вярвам, защото имам право да вярвам в каквото си поискам, че отгоре са искали икономия на пари за служители под предлог, че държавата е зле и няма свободни пари.
  За съдии и поръчкови прокурори има, но за почвата на демокрацията няма! Изборите са провал за управляващата коалиция и огранизаторите в частност. Погледнете в нет’а сканираните протоколи и сами ще разберете дали години преди това е било различно? Ако не е било различно щяха да са се научили да попълват протоколи, без да драскат! Ние всички сме един голям провал, животът ни е провал и се извиняваме с другите. Никога, ама никога руснаците нямаше да припарят тук, ако ние бяхме прилежни , изпълнителни, старателни и трудолюбиви! Ние сме обратното на всичко нормално, за да угодим на руснаците и турците, които заедно с циганите рушат обществото и държавата ни.
  Няма място, където да е настанало пълно мазало и там да не се е включил комунист, циганин или турчин. Как става така не знам, но е като закономерност.
  Изборите ли? Ами вижте отговорните лица и ги покажете, моля!
  Забравих милиционерите като постоянно присъствие, но и те са в казана.

 4. А имаше и някакъв намек за “синя мъгла” (ясно е на всички за какво става въпрос)в момента на избора???
  И това, ако не е изборна агитация и пропаганда, не зная какво друго е! Явно, че и за ЦИК, ОИК и не зная още колко ИК, това няма никакво значение!

 5. Преди около час Цветозар Томов при Ц. Ризова по този повод промърмори само, че решенията в ЦИК се вземат с 2/3. Редно е да знаем кои членове на комисията не са видели нарушението.

 6. Гарван гарвану, русофил-русофилу… и т.н.-знаете продължението!

  “Първо Волен Сидеров в последните месеци почерпи за раждането на сина си. Изведнъж нещо стана и този човек вече не беше същия. Преди 10 дни беше спокоен, не говореше нито за мафия, нито за контрабанда. Надявам се, да се съвземе”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на БНТ.

  Значи НЕ подривната дейност на кретенясалия кремълски клозетолизец срещу България, НЕ диващините му, НЕ престъпленията му тревожат Банкянския?!?!?!?!
  Ей тъй, “дано се оправи човекът, че млада булка и невръстно детенце го чакат”!
  Наистина, нямам думи!
  И- бъдете сигурни, това кротко мъркане на иначе големия бабаит е породено от паниката му-сакън да не настъпи руския движим имот в България (т.е.- походният кремълски нужник- волэн сыдэраф! Това е жалък жест на ББ в жалката му подмазваческа серия “ама ние толкова много обичаме Русия”, “ама що така Лавров, аз много го обичам, той е най-големия световен дипломат”…

 7. Г-н Инджев, ще ми интересно да чуя мнението ви за внезапно отстранения от ББ зам.министър на енергетиката Антон Павлов. Версията лансирана във Фактор.бг меко казано ми звучи като съшита с бели конци.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.