“Грешката” на Трактора е вярна

Не разбирам какво толкова трудно за разбиране има в реакцията на позабравения медийно Алексей Петров- Трактора, след като по бронирания му автомобил беше стреляно вчера с оръжие, предназначено да унищожава танкове. Изрази се по Нова телевизия съвсем ясно: че е грешка.

 

Според мен коментарът му е на ръба на гениалността. С една дума казва две очевидни неща: че при стрелбата са допуснали грешка, щом не са го взривили. Но по-важно е посланието му към стрелците и поръчителите: НАПРАВИХТЕ ГОЛЯМА ГРЕШКА.

 

По скромното ми мнение Трактора лаконично заплашва. Който трябва, е разбрал. Останалите , включително всякакви коментатори, се превиват от смях що за глупост бил казал. Тълкуват думите му като тъп опит за измъкване от ситуацията, заявявайки, че едва ли не по него са стреляли „без да искат” или че са го сбъркали с истинската мишена. По този начин му вменяват олигофрения, каквато явно не му е присъща, щом разиграва държавата толкова успешно от години.

 

Така че реакцията на Петров за инцидента, атентата или грешката на улица „Крива бара” в София беше вкупом криво разбрана като чиста проба проява на глупост от страна оцеляващия за трети път при подобни обстоятелства Трактор. Заплахата в думите му ми се стори толкова ясна, че дори не реагирах същия ден на подобна очевидност.

 

 

Изводите? Изводите да си направи всеки сам след напоителната суша от коментари в какви ли не посоки, които пропускат да забележат ясно заявеното намерение за (само)разправа с „грешниците”, които стоят зад злополучната стрелба.

 

 

Нивата, в която оре Трактора, е село без кучета и всеки вълк единак има самочувствието на господар над тревопасните, отглеждани за вълна, мляко и бюлетини от стопаните, които нямат нищо против да плащат курбан на хищниците чрез данък безхаберие с по някоя и друга завлечена в гъсталака двукрака овца- стига останалите послушно да влизат в кошарата.

 

7 мнения за ““Грешката” на Трактора е вярна”

  1. “Грешката” на Трактора ми звучи точно както “липсата на спомен” за крошето, което нанесе на Сидеров заловеният на мястото. Т.е. грешката е вярна!

  2. Чудя се поръчителят какво мисли за “грешката”. На изпълнителите и поръчания.

  3. Някъде прочетох,че разликата м/у Алексей Петров и Волен Сидеров била,че когато по първия стрелят с РПГ това е ‘грешка’,а когато на втория му запалят темето с един шамар изотзад е опит за убийство. 🙂

    ПП Между другото,истински по-унизително за руското мекере беше,когато една ръка поникна от тълпата и изплющя лудия по темето,отколкото цетър нападателя,който го бушонира централно!

  4. Не знам колко живота има коментираната селскостопанска машина, но мисля, че това е последното предупреждение към нея и следващия път ще и сложат парцал в ауспуха.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.