Русофили се възмущават от атакистка- май има московка чистка

В България има нещо като профсъюз\ трейдюнион на журналистите. Нарича се все така СБЖ, както и през последните много десетилетия без разлика на строя и диктатурата над свободното слово.

Рудиментарният остатък от времето НРБ не се обажда в защита на някакви си индивидуални права на някакви си уволнени или преследвани журналисти в България. И как да го направи, когато русофилски пропагандатори и леви журналисти не биват преследвани и уволнявани?

СБЖ се изявава само, когато е повикан от руския посланик Юрий Исаков да защити съветските интереси от български „вандали”, дръзнали да посегнат с боя на съветски гробища, над които солидарно с посланика плаче , макар да е известно, че тук няма загинал от българска самоотбрана при нахлуването на съветските окупатори червеноармеец.

Но ето, че сънят на омагьосания от московските орисници СБЖ беше прекъснат най-сетне от една…сродна русофилска душа от квотата на „Атака” в ЦИК.

Удивително! Една атакистка, която по поведение е копие на вожда Сидеров, накара русофилите от СБЖ да се възмутят поради колективната обида, приемана лично от русофилската „творческа” организация. Това е нещо като 10 ноември за прегрупирането на русофилските сили в България.

Хулиганската изява на сидерподобната госпожа Мусорлиева, която превърна студиото на Нова телевизия в подобие на нападение на клек шоп, в махленска трибуна на агресивността, парадоксално накара СБЖ да наруши слепотата и глухотата си за спонсорираните от Москва медийни безобразия, превърнати в политически субекти ( като самата „Атака”) със следното изявление:

„По повод участието на зам.-председателя на ЦИК г-жа Мария Мусорлиева в сутрешния блок на „Нова телевизия“ на 29 октомври 2015 г., по време на което тя си позволи да отправи обидни квалификации към журналистите в България, УС на СБЖ счита, че поведението й е несъвместимо със статута на представител на държавна институция.

Настояваме г-жа Мария Мусорлиева да поднесе публично своето извинение към българските журналисти, които работят в името на обществото и правото на гражданите да получават информация!

Припомняме, че в разговора тя каза: “Предпочитам дъщеря ми да е проститутка, отколкото синът ми да е журналист.” С този цитат на философа Сьорен Киркегор завърши изявата си тя. Мусорлиева е един от 8-те изборни комисари, които не позволиха по-голям състав на ОИК в София и се стигна до заложническата драма в “Арена Армеец”.

“Ако майка ми и синът ми бяха там, щях да удуша първия срещнат от властта”, заяви Мусорлиева. Но бе категорична, че отговорността не е на ЦИК, а на ОИК и шефката ѝ, която не ползвала предоставените от централната комисия експерти.”

 

Защо СБЖ не се възмути, например, на многобройните обиди на премиера Борисов спрямо журналист(к)и, които той оприличава пред телевизионните камери на крякащи пуйки ( и дори озвучава упрека си с крякане)?

Изводите оставям за онези, които вярват или просто така им е удобно да смятат, че Борисов не е най-важният играч в московските интриги тук и че Сидеров не е пуснат по същата пързалка, по която Кремъл хързулва амортизираните си отпадъци в България.

 

21 мнения за “Русофили се възмущават от атакистка- май има московка чистка”

 1. От фактологически изрядния анализ на Съюза на Българските Журналисти, моя милост стига до непретенциозния извод,че СБЖ(малко тавтология) е събрат на друго юридическо тяло-БНТ.
  Въпреки че Иво Инджев не го казва с пряк текст, аз го казвам с пълна убеденост. СБЖ е комунистически.
  “Русофилските пропагандатори” и “левите журналисти” са си оригиналните комунистически пионки.Те служат винаги на властта и на тези партии, които са на власт. Но която и да е на власт, командния център е в ръцете на комунистическата банда.
  Затова няма съществена разлика, дали президент е Г.П., или Р.П., а един ден ще е задължително Б.Б.
  Щом като СБЖ е комунистически, следва че почти цялата журналистика в България е комунистическа.
  Консерватизма ми ме води до “задяване” с коментатора, който дава за пример колко е достоен народа, измислил песента “Облаче ми бяло”. Може и така да е, но моя контролен въпрос е, кой е втория журналист в “избралата европейска ориентация България”, който протестира срещу комунистическите лъжи в историята пред паметника на лъжата и унижението.Първия засега е единствен, издирвам втория вече няколко години, но резултата е твърда нула.Само след малко повече от една година идва 2017-та, когато паметниците Моча и Альоша ще бъдат разрушени според Павел Тинков.
  И по този начин ще бъде удоволетворен протеста само на един български журналист- аз просто не вярвам и засега няма да търся трети и четвърти журналист, борещ се в името на истината. Все пак поне малко, но съм скромен, каквато скромност демонстрира СБЖ към лъжата.
  Впрочем този съюз не се занимава с лъжи. Защото самия той е комунистическа лъжа.

 2. На prima vista – на руски мусор означава боклук. Omen nomen est – името е човекът. Нещо като Ирина Бокова /бок на турски е ла.но/. От къде се пръкна тази измет, фамилно обозначена на всичкото отгоре? И все вярна на Русия.

  Vista secunda – СБЖ. Това наистина е рудимент от съветското робство. Достатъчно е да спомним главните редактори на Гласа на Москва – “Работническо дело” Крум Кюлявков и Георги Боков – деградирали типове, но верни на Москва.

  Терца. Работата е половинчата. БГ е в НАТО и ЕС, но тук безнаказано продължава да шава кремълската шайка – премиер, милиционери, журналисти и tutti quanti московски свини. И да дават мнение всеки ден.

  Четвърто – Лустрация! И – “Възхвалата на национализма и комунизма се преследват с еднаква строгост от закона.” И – “Работещите в полза на чужда държава се наказват строго.”

  Quinta vista – България ще започне да става нормална държава, когато Иво Инджев започне да бъде канен всеки ден от големите телевизии, за да прави за смях спокойно и усмихнато червени примати.

 3. По повод твърденията на Сидеров, че щял да прави партизанско движение, цитирам познат от родопско село на 20 км над Пловдив:
  “Няма кой да ги храни вече московските ку.ви. Май пак са хвърлили око на добитъка. Чакаме ги с тоягите.”

 4. Отдавна напуснах тази организация. Дори не подозирах, че още съществува.

 5. Е, то много често името на човек говори за него. Аман от атакистки мусор

 6. Драги ОТБЕЛЯЗВАМ,

  добър коментар, само с малка корекция: точният превод на “Omen nomen est” е “Името е знамение”.

  А “журналистика”, която в лакейския си транс пред един овластен неграмотник и простак дращи това

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5083401

  и особено умилното “…до Рашидов е съпругата му д-р Снежана Бахарова. Благодарение на нейните контакти на високоуважаван лекар бързо бяха намерени най-подходящите клиники, където да се направят изследванията на министъра.”

  – и дращи това пред лицата на хилядите болни хора в България, които нямат висшите връзки на овластения простак и чинно понасят цялата инквизиция на стандартното здравеопазване за простосмъртни… такава “журналистика” не само заслужава място в класацията на ФРИЙДЪМ ХАУС зад Северна Корея и Туркменистан по професионализъм и свобода на израз, но заслужава просто да бъде заплюта!

 7. Драги Стамбо!

  “Omen” се превежда и като “съдба”, и като “предопределение”.

  Благодаря за забележката.
  Да добавя.
  По времето, когато щяхме да ставаме 16-та република на СССР, по пъргавите българи започнаха да кръщават децата си с руски имена, за да им бъде по-лесен животът. Появиха се много Татяни, Искри /кръстени на лениновия в-к “Искра”/, Владилени /кръстени на Вл. И. Ленин/, Пламеновци /”пламдясахме” казваше баба ми/ и още много. А дядо ми процеждаше: “Човек, който няма имен ден – дяволите да го вземат!”

  Жив и здрав и долу Русия!

 8. Пак до Стамбо

  И един куриоз по повод имената.
  През 1978 във факултета се появи един от Врачанско. Гледал съм му паспорта /старите, зелените/. Казваше се Пети конгрес на БКП – лично име. Роден през 1951, студент по втория начин.
  Пети конгрес на БКП Иванов Петров.
  Казвахме му Петко.

 9. Драги ОТБЕЛЯЗВАМ, синоними- бол- срещал съм и “поличба”, но ме развесели с имената!
  Добавям – имаше една Матушка депутатка от БСП в ранните дни на “демократичния преход”, дет` му казват Кънчо, Райчо, Андро, Мира, Виза, Совата Харис и Бухала Мариз… Но пък Матушка не излезе ОМЕН-чест й прави!- и потвърди агресията на МАТУШКАТА, пардон, той тогава беше БАТЮШКАТА СССР срещу Литовския парламент януари 1991.
  Та таквиз ми ти работи с имената… Ами Марусите, Олеговците, Юриевците, Игоровците, Алексеевците, Сергеевците, Валентините (Терешкови, канечна!), Натальите, Аксиниите, Асите..

  “Българино, българино, чуждо мотовило!
  Дали имаш нещо свято, нещо родно, мило!”…
  Прът за путинските псета в България!

 10. И пак до Стамбо

  Малко за славянските езици.
  Всички сме чели “Славяни ли са българите?” на П.Цветков.

  Не, не са. Това е ясно.

  Да добавя. В историята има една аксиома и тя е, че “младите народи учат от старите.”

  За незнаещите – историята се дели на предистория /преди писмеността/ и на същинска история – описаната.

  Разказвам писаната история на българите – от 153 г. документирано. Славяните и тюрките са споменати поне три века след това по северните периферии.

  Ergo – ако вярваме на писаната история, спокойно можем да кажем, че всички славянски езици произлизат от българския.
  И езиците на тези народи, които векове са живяли в съседство с българите – руснаци и украинци са най-близки. Колкото повече се отдалечават славянските народи /чехи и поляци от българите/, толкова по-отдалечен е езикът им.

  Да не говорим, че 50% от румънските думи са с български корени и 20% от унгарския също – всичко за земеделие и винопроизводство.

 11. Да не пропуснем да споменем и факта, че шефката на СБЖ Снежана Тодорова дължи своята позиция и “творческо” дълголетие на съпруга си -който е руснак!

 12. По повод коментара на Стамбо.
  Напълно е прав и ще го допълня с малко информация от времето на строителството на комунизма.
  Както предоставих скромна информация за личното оръжие на големи комунисти в МВР и МНО, ето нещо и за медицинското обслужване.
  След като комунистическия диктатор Тодор Живков започна да нощува в новопостроената специално за него резиденция в Банкя, по линия на 5-то Упр. на ДС(УБО) бе закупена линейка специално за неговото обслужване , която пътуваше след края на ескорта. Всеки който добре познава манталитета на комунистическата сган, знае че високопоставените комунистически функционери изпитваха екстаз да ползват техника, облекло, лекарства, храни, автомобили,здравни услуги и др., на загниващия и падащия в пропастта Запад. Та след като закупиха брониран Мерцедес-600 за Живков, закупиха и линейка от същата марка, бяла на цвят.Медицинското оборудване също беше западногерманско, лекарствата, медикаментите, спринцовките и др. санитарни материали бяха и от Швейцария, Австрия , Франция…
  В линейката имаше лекар и медицинска сестра. За построяването на резиденцията, комунистите одържавиха много частни земи(селища, парцели) в тази част на Банкя и отчуждиха доста собственост от коренни жители на града, както и част от близката вилна зона. През около 1985 г. направиха същото и построиха съвсем нов път в съседство с ж.п. линията, така наречената “електричка” до София.Диктатора беше охраняван освен от УБО, така и от Вътрешни войски към МВР-батальона във Враня.В двете посоки пътя се блокираше Банкя-Иваняне-Суходол-Горна Баня-Бояна-бул.”България”.
  Поставяха се униформени войници и сержанти с автомати, особено на мостовете , надлезите и кръстовищата. Кръстосваха патрулно-пилотни черни Волги с цивилно облечени офицери от УБО.Обикновено трафика спираше за период от 20 до 40 минути като по тази причина се създаваха големи задръствания на светофарите в Г. Баня и кръстовището на пътя за Владая.
  Медицинското обслужване за другите високопоставени комунисти на държавна служба и привилигировани се водеше в Правителствена болница, ВМА и болницата на МВР на Руски паметник.Докато в последната имаше всякаква медицинска апаратура, във Военна болница и Правителствена всичко беше внос от проклетия Запад. Дори миещите коридорите и фоайетата машини бяха западни- на шведската компания “Електролукс”.

  Лекарствените материали в Правителствена болница бяха изкключително внос от същия проклет империалистически Запад. Имаше и специална аптека с валута в района на Центъра по хигиена на бул. “Димитър Нестеров” до ВМА.
  Изписването на напълно безплатни западни лекарства ставаше само от специални кабинети и чрез специални рецепти само за правоимащи клиенти.С определн цвят и няколко копия.
  При тежки случаи, пациентите комунисти се лекуваха в същия гнил Запад.В интерес на истината, след съответни връзки и молби се лекуваха и почти обикновени граждани, но съвсем не най-обикновените.
  Възползваха се от тези грижи много артисти, дейци от културата, председатели на различни институции и задължително активните борци против същия гнил и експлоататорски Запад. Нали всеки може да открие и тук идиотизма на комунизма-някой се бори срещу някого за да получи официално признание( категория АБФК) , за се ползва от самия него по различни нужди.
  Срещу главобол имаше западнгермански хапчета в тънки ламаринени кутийки-Саридон или подобно название ако греша.
  За бебета и малки деца , комунистите внасяха само за техните среди изключително качествен сироп(мултивитамини)Саностол, производство на ГФР.
  Дълги са историите на и за комунистическите гадове, спирам защото вече заработих поредната доза на натрапник на нихилизма и ругаенето на (л)песно(у)пойния български народ.
  Люлееха го комунистите половин век до Десети, ще го люлеят и до Единайсети, коя година? -няма край на комунистическата градина….., кой от кой по-голяма гадина.

 13. Отбелязвам, много ме кефят коментарите ти.Пълен си с изненади.Само не мога да разбера как ти и Стамбо очаквате българската журналистика да надхвърли толкова много нивото си, като тя даже не може да го настигне.Не виждате ли кякво е нивото на всичко (или на почти всичко) в България?!

 14. Браво на СТАМБО, и на ОТБЕЛЯЗВАМ за хората от Родопа, дето чакат перхидроления онанист с тоягите. Както вече няколко пъти бе казвано в този блог, първо в Поморие, с указателни табели, после и в други градове – с тояги, колове и кой с каквото може.

  За др. мусорлиева – водещият Виктор Николаев си свърши отлично работата, накрая съществото загуби самообладание и освен че се нахвърли върху него, заговори с РОДНИЯ си рАЗИЙски акцент и интонация.

  Поредният рАЗИЙски павиан, който е НАМЕСТНИК в управленнска институция на Милиционеристан и задкулисно дърпа конците на титуляра-туземец! Докога ще ни го НАМЕСТВАТ тези, бе? Де ги службите за сигурност на този жалък опит за държава, дето им плащаме заплатите с нашите данъци? Че ако ЦИК (изборите) не е пряко свързана с националната сигурност, кое е? Чуди ли се някой, че тук КОЙ си “избира” КОЙто си реши?

  В този ред на мисли, пред вид, че рАЗИЯ е враждебна нам държава, открито водеща хибридна война срещу нас (имаме вече и официална информация от партньорските служби), въпросчета:

  КОЙ е назначил др. мусорлиева за зам.председателка на ЦИК?

  Постът на др. мусорлиева няма ли пряко отношение към националната сигурност?

  Кога ще бъде уволнена дисциплинарно въпросната поради професионално несъответствие, открито вредителство, и като неподходяща за заеманата длъжност?

 15. @Отбелязвам: „Петко“ кърти кочината 🙂

  Някой МЕЛС нямаме ли си тука? Маркс-Енгелс-Ленин-Сталин. В Русия има доста Мэлсовци.

  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%8D%D0%BB%D1%81

  Но има и по-страшно:

  Ватерпежекосма
  Ве́ктор
  Пячегод
  Родва́рк
  Шаэс
  Ярек

  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%81%D1%85%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F

 16. Оппа! Не съм гледал внимателно! Попаднах на истински диамант!

  Волен — от сокращения словосочетания «воля Ленина»

  И друго се намира:
  Герб — от нарицательного существительного

 17. До Аэрофлот

  Мусорлиева е за женския затвор в Сливен.
  В една килия с Емилия Масларова.
  Между другите мургави джебчийки.
  Да ги учат на основите на марксизма-ленинизма или как се краде по на едро.

 18. До Name

  Това за Волен е напълно вероятно.
  Много такива има.
  А Русия е “връхта” на дивотията, както казват в хасковско.
  Ким – на Комунистический интернационал молодежи”.
  Путята – детската секция на фашистката организация “Наши”.
  И всичките Маи с двата имени дни – на 1 и 9 май.

  Тупость безпредельная и дикость без дне… Вот это Россия.

 19. Максим Пешков /взел псевдонима “Горкий”/ в края на XIX век пише пиесата “На дне” – “На дъното”.
  В нея той много картинно описва истинската Русия – не потьомкинската за пред света. Истинската Русия – с мързеливите безработни алкохолици, мечтаещи за богатство без труд.

  Чудя се защо Народният театър не постави тази пиеса. Би била много поучителна, особено днес.

 20. Здравейте г-н Инджев, пиша Ви по повод публикацията Ви за сайта на СБЖ реакцията към Мария Мусорлиева. В сайта на СБЖ работих до скоро като редактор и напуснах от 1 ноември имено заради скандала с въпросната г-жа Мусорлиева, така че сега съм безработен, но честен.
  Понеже аз съм в дъното на тази позиция по нейн адрес, заради това искам да Ви разкажа, какво точно се случи и да изразя пълното си съгласие с това, което сте написал, както и с анализа, който сте направил.
  В края на деня ,когато Мусорлиева обиди Виктор Николаев в ефир, попитах главния секретар на СБЖ, дали ще има официална реакция на съюза по повод това недопустимо за мен поведение на тази жена. Главният секретар беше в болнични и първо изрази съмнение, че трябва да реагираме за това, но след като настоях, че това е обида на журналист от представител на висш държавен орган, ме накара да напиша проекто-позиция на съюза, защото декларация не било нужно да се пише.
  В този съюз всички ги е страх от всичко заради това реагират на такова нещо именно само и тогава, когато е засегнат интерес на някой, свързан с Русия, или с комунистическото време, Виктор Николаев определено не е сред хората, които според СБЖ трябва да се защити от нападки на една развилняла се държавна служителка, в крайна сметка!
  Аз написах проекто-позицията, но се оказа, че главният секретар не я одобри, защото беше доста категорична и написа друга, много по-мека, с която да не сме дразнели някого…! Следобед председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова е резюлирала въпросната позиция и аз я качих, в качеството си на редактор, на сайта на СБЖ.
  В събота бяха в Пловдив и ми се обади главният секретар на СБЖ, като ми заяви, че Мусорлиева искала да се извини, но в СБЖ, а и да нямало медии. В неделя пак главният секретар ми се обади и ми каза, че Мусорлиева вече се е извинила в изявление пред БТА, като ме помоли да кача въпросното изявление в сайта на СБЖ и аз качих текста н сайта.
  Както във всяка нормална статия, започнах с повода, пуснах цялото изявление, което не беше голямо и накрая добавих бекграунд, както се прави. Главният секретар на СБЖ обаче ми се обади и ме накара да махна бекграунда, за да не се нагнетявало напрежение….! Не си бях в къщи и казах че не мога да го махна, но казах, че ако се махне бекграунда, тогава не става ясно, за какво точно се извинява Мусорлиева…! Беше ми заявено обаче, че това е профилът на сайта на СБЖ. Това ми беше достатъчно, за да разбера, че мястото ми не е в тази „медия” и напуснах, считано от 1 ноември.
  Преди това обаче вече бях публикувал коментар по темата, който кой знае защо, не беше свален от сайта: http://www.sbj-bg.eu/index.php?t=29257
  Това е цялата истина около „позицията” на СБЖ за обидата на Мусорлиева към Виктор Николаев.
  Гордея се, че не останах да обслужвам просъветски интереси и руски амбиции на хора, които много отдавна са забравили, че са българи! Сега съм без работа, но съм свободен и не изневерих на принципите си, търся си работа, но работа, в която няма да се налага да правя компромис с принципите си!
  Благодаря и извинете за въздългото писмо!

  Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.