Почина Пламен Цветков, най-мразеният от Петата колона на Путин съвременен български историк

Почина докторът на историческите науки професор Пламен Цветков, най-мразеният от Петата колона на Путин съвременен български историк, преподавател в Нов български университет, автор на десетки монографии и научни студии, на публикуваната в САЩ история „Европа през ХХ век” .

Последната му книга „Светът на мегамитовете” ( 2008 г.) би трябвало да е учебник по родолюбие срещу лъжите на русофилщината.

Неговите исторически справки и студии срещу манипулативното проруско тълкуване на българската история по фатално важни въпроси, като призраците на отровното руско завещание от Сан Стефано и сатанизирането на Берлинския конгрес, послужиха за компас и на поредицата от три книги „Течна дружба”, чийто автор, пишещият тези редове, с прискърбие благодари за щедростта му.

Пламен Цветков не искаше нищо в замяна. Желаеше само истината да възтържествува. Да си обещаем усилието мечтата му да се сбъдне.

Поклон пред паметта на поредния огорчен приживе български патриот!

Поклон заради усилието му да бъде различен от печелившата конюнктура!

 

 

 

47 мнения за “Почина Пламен Цветков, най-мразеният от Петата колона на Путин съвременен български историк”

 1. Съболезнования за близките му, много жалко! Светла му памет! Достоен българин.

 2. Професор д-р Пламен Цветков.Голям родолюбец и патриот.България загуби много защото той не само разкриваше историческа истина в своите трудове,но и обучаваше студенти.
  Ще остане в историята на България като достоен учен.
  Поклон пред паметта му!

 3. Потресен съм!Загубихме един велик българин,поклон и благодаря за просвещението,което получих от труда му!

 4. Покрусен от тази невъзвратима загуба на един голям учен и истински човек,когото всички,които го познаваха обичаха.Духът му ще остане завинаги жив в България,за която той даде всичко,което има.Поклон,приятелю!!

 5. Присъединявам се към преклонението пред титаничния родолюбец Пламен Цветков.
  Жалко е, че се прощаваме с историк, хора от които в момента имаме истинска крещяща нужда.
  Да се надяваме, че посетите от него семена, ще доведат до богата жътва.

 6. Светла му памет! Много ме е яд! Страшно го харесвах! Добър, почтен, интелигентен! Моите най-искрени съболезнования на семейството и близките му!

 7. Поклон и най-искрени съболезнования на семейството.

 8. Един достоен БЪЛГАРИН!
  Вечна му памет!

 9. Много го харесвах, обичах да го слушам и да го чета. Натъжих се истински. Така различен от тъмните балкански субекти с тежки погледи, запълнили “родното” пространство, той светеше с интелигентността си, с възпитанието си, образоваността си, с любовта си към истината и липсата на робски страх.

  Бог да го прости!

 10. Светла Му памет,лека Му пръст,Бог да го прости!!!

  Каквото и да се каже за Пламен Цветков,все няма да е достатъчно….

  Напусна живота един от съвсем малкото изключително ерудирани и подготвени историци-изследователи.

  Използвам две квалификации ,които смятам за основни в неговия морал,живот и професия:

  -СИЛЕН И БЕЗКОМПРОМИСЕН АНТИКОМУНИСТ
  – СИЛНО ВЯРВАЩ ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН

  Това са квалификации за пред обществото в България,която той нарече няколко пъти “некултурна държава”.

  Изискани обноски,вежлив,беззлобен,добронамерен човек,изказващ своите убеждения и познания без никакви емоции,пропагандни маниери и пр.

  Определи авторите на учебници в България като “мафиози”.

  Най-голямото достойнство в неговата научна дейност бе пълното разобличение на руската и съветско-комунистическата политика към България като “срещу България” и респективно срещу българския народ,поне половината от него,който не е комунизиран и русофициран.

  Поне аз не намирам втори учен като него….тихо работеше,тихо си замина….почивай в мир драги Пламене!

  P.S. Изглежда нескромно ще прозвучи,но имах специален контакт с него и беше впечатлен от някои мои квалификации,които после ги използваше,все пак аз не съм историк.Едва ли паметта Му ще се обиди от това припомняне с искрена признателност към искрен човек и учен.

  P.S.-2 Прелистих нарочно няколко сайта,които съобщаваха за смъртта на Пламен Цветков и открих как беснеятот удоволствие комунистическите изроди-обиди и цинизми към починал и почтен човек,предизвикани само по една причина-Тойразобличи комунистическата пасмина!(руската и българската)

 11. СМИРЕН ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА И ДЕЛОТО МУ!
  ТОЙ БЕШЕ РИЦАР НА ИСТИНАТА!

 12. Един истински БЪЛГАРИН!
  Мир на праха му!

 13. Поклон пред един истински ГОЛЯМ ЧОВЕК и УЧЕН!Съболезнования на близките му!

 14. Бог да го прости!
  Съболезнования на семейството и близките му.
  Истински учен и родолюбец!
  Отиде си едно светило.
  /Извинете, може ли някой да каже как и от къде могат да се закупят споменатите трудове./

 15. Далече от БГ, никога не съм го чел или слушал, с едно единствено изключение на един клип видян в ютуб, подсказано от блога.

  Почивай в мир Професоре !!! Съболезнования за близките му !!!

  За мен лично остава още една задача – запознанството с трудовете му , като една голяма нива която задължително трябва да прекопая.

 16. Проф. Пламен Цветков е един от малкото съвременни учени, с които българската историография може истински да се гордее. Написаното от този достоен българин бе именно историята на която аз като родител се стремях да възпитам и да науча своя собствен син, своя наследник. И имам твърдото намерение, ако господ ме дари с години занапред, да предам тази именно история на своите внуци, на която ни учеше Пламен!!!

 17. Чаках вчера целия ден някоя от нашите “независими” телевизии, претендиращи, че покриват без цензура събитията в България, да споменат поне с едно изречение тъжното събитие – смъртта на един достоен Българин, в който живееше Духът на Паисий…

  И се питам:
  Колко ли им е било платено, колко ли смазващ е бил натискът и страхът, за да замълчат вкупом и да станат вкупом излишни за обществото?

 18. Първата ми среща с него беше чрез монографията му “Българи ли са славяните”. Среща, която разкри пред мен истинския и величав образ на БЪЛГАРИТЕ.
  Тъгувам, че този БЪЛГАРСКИ БУДИТЕЛ не е вече между нас. Но съм сигурен, че съня му ще бъде спокоен, защото семената, кои пося, попаднаха на плодородна почва и ще определят занапред облика на БЪЛГАРИЯ.
  Поклон доземи Учителю!

 19. Поклон пред светлото му будителско дело… Поклон пред паметта му .

 20. Истински родолюбец и голям историк!Бог да го прости!

 21. Поклон пред този велик българин! Предлагам всички, които скърбим за него, всеки сам в къщи, да запазим едноминутно мълчание в негова чест. Никога няма да забравя думите му: “Българската история, която ни преподават, е писана от гледна точка на руския комплекс за малоценност. ” Почивай в мир!

 22. Вечна му памет! И дано хората да имат памет за светлите личности, колкото и усилия да полага петата колона в обратната насока. Пълно информационно затъмнение приложиха отново и докога ли…

 23. Голяма загуба за всички нас. Изгубихме истински народен будител и патриот.Един ден той неминуемо ще заеме своето достойно място в учебниците като непоколебим разбивач на историческия мит за “братските чувства” на Русия към България и показващ водещата й роля сред враговете на отечеството ни.

 24. Загубихме човека, който можеше да ни напише учебника по история, онази истинската история, която от Русия, с помощта на нашите продажни елементи, ни бяха забранили да знаем. Да почива в мир.

 25. ПОКЛОН И ВЕЧНА МУ ПАМЕТ!

  Безпощадните исторически истини, които той отстоя във великолепните си трудове, ще ни дават сили, докато и нас ни има, докато има честни, умни и достойни българи!

  Скърбя с всички, на които той ще липсва много и невъзвратимо!

 26. “Ако Бойко Борисов го е освобождавал Путин два пъти, мен не ме е освобождавал…”, с тези свои думи започна исказването си, любимият на всички проф. Цветков на едно от националните събрания на ДСБ.

  Поклон пред паметта му!

 27. ГОЛЯМ, ГОЛЯМ, ГОЛЯМ!!!
  Жалко за него!!!
  Бог да го прости!!!

 28. Бог да прости, Човекът, Интелектуалецът, Историкът Пламен Цветков!
  Да почива в мир!
  Книгите които написа завинаги остават в съкровищницата на България.

 29. Книгите му са в продажба в Хеликон и Нов български у-тет.
  Чест прави на тв Европа, че вчера, 3.11.2015 обяви кончината на Пламен и пусна запис с негово интервю на 3.03.2015г.
  Мир на праха му!

 30. Искрено съжалявам за кончината му!С голям интерес го слушах в редките му изяви по ТВ.

 31. Дълбок поклон пред паметта Ви професор Цветков!
  Нека най-достойните сред учениците продължат Вашата мисъл, емоция и грижа за историята на България!

 32. Винаги, когато ми се е налагало да изброя моите фаворити за достойни съвременни историци, честни, разкриващи историческата истина извън комунистическата лъжа, най-напред съм споменавал името на професор Пламен Цветков. За мен той беше еталон в борбата за развенчаване на създадените от Империята на злото и папагалски повтаряни от нейните послушници в България митове за отношенията между двете страни. В едно от последните си телевизионни интервюта професор Цветков подчерта, че комунистическото управление е превърнало историята в политика и че трябва отново да я превърнем в наука, на което е посветил жизнения си път. При този дефицит на истински историци, страшно ми е мъчно, че загубихме такъв човек! Дано по често се сещаме за написаното от него и то наистина да се изучава по История на България от нашите ученици! Благодаря, Иво, че отбеляза тъжното събитие! Вечна му памет на професор Цветков.

 33. Благодаря ВИ ,професоре! Щастлив съм , че живях във времето когато Ви имаше. За мен бяхте маяка.който водеше съвестта ми на българин в правилната посока. Ще предам на моите наследници( деца и внуци) това което съм научил от Вас!
  А то е:
  Да БЪДАТ БЪЛГАРИ и ДА СЕ ГОРДЕЯТ С ИСТОРИЯТА НИ , КОЯТО ВИЕ ,С БЕЗПОЩАДНА СМЕЛОСТ И ЛЮБОВ КЪМ ИСТИНАТА, НИ РАЗКРИВАХТЕ!
  ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ВИ ПАМЕТ!
  ДЪЛБОКИ и НАЙ-ИСКРЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА ВАШИТЕ БЛИЗКИ И РОДСТВЕНИЦИ!
  ИГНАТ БОЖИНОВ 75 годишен.

 34. Вечна да е Паметта за Професора Пламен Цветков!!!
  Както и да Го похваля, все ще е малко за Професора Пламен Цветков!!!
  Благодаря на Господин Иво за уважението към Професора Пламен Цветков!!!

 35. Видях те на плажа, руския плаж в камчия… обзе ме желание да се изпикая отгоре ти… следващия път може и да го направя

 36. “Цветанов, гнусотията, която си написал, няма да публикувам- само електронния ти адрес ще се види за информация на желаещите да те разпознаят”- ivo.bg
  Георги Цветанов
  georgicvetanov82@gmail.com

 37. Запознавам се чак сега, задочно, с личността на този страхотен човек!

  В едно видео, професорът споделя, че в последните няколко години от живота си се определя като протестант, а не като православен! Казвам го, защото той беше наречен погрешно православен в по-горен коментар.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.