БНТ се опита да омаловажи опасната ( за Началника) аналогия със събитията в Румъния

След 23 минути централна за деня информационна емисия, посветена на протестите на униформените от полицията и армията в България, тази вечер БНТ ме разсмя в 20.23 ч. с продължението:

 

„Протести имаше днес и в Румъния”.

 

Туш! Някаква дреболия, както излиза , се е случила в съседната страна. Нещо като „група граждани протестира днес”, както пишеше в „Работническо дело” на 4 ноември 1989 г. след първата и последна демонстрация в София срещу режима на Живков, седмица преди „братушките” да ни освободят и от него.

 

В Румъния протестиращите буквално свалиха днес левия (като и Борисов по манталитет), но борещ се въпреки това за влияние пред сънародниците си като противник на Путин (по този показател с всички останали водещи фактори в румънската политика) премиер Виктор Понта. Принудиха го да подаде оставка след протест на 20 000 граждани в тяхната София ( Букурещ) заради корупцията в държавата, а не чрез незаконна акция на отделно съсловие, борещо се за икономическите си интереси с разходки по кръстовищата напук на гражданите.

Властта на Борисов у нас се бои от тази аналогия както Путин се потресе от Оранжевата революция в Украйна през 2004 г. и нейните подобия в други бивши руско-съветски колонии. На БНТ неспасяемо й личи, че се бори да угоди на Началника.

Виктор Понта освен това е разследван за корупция като действащ премиер. Адски неудобно за споменаване в държавата на Победителя.

 

Как да не впрегнеш държавната телевизия да пренебрегне подобно „нещо” , макар то да се доближава по своята значимост (регионално, ако не и в европейски мащаб в жанра „войната срещу корупцията”) до свалянето на Чаушеску през декември 1989 г.

 

Ако България не беше методично потопена на европейско-африканско-латиноамериканското дъно на свободата на медиите, тъкмо чрез механизмите, издигнали на повърхността един неук, но напорист и достатъчно подходящ за целите на манипулаторите човек, свалянето на Понта трябваше да е водеща новина за всички български средства, претендиращи да информират, а не да слугуват.

Поантата в случая с Понта е, че онази с косата, н.в. Корупцията,стряска сънищата на Шефа. Подчинените му тук знаят това е реагират като Пилат Понтийски, който си измива задните части, за да са готови да бъдат напляскани стерилно от височайшите ръцете на властелина на медиите у нас.

15 мнения за “БНТ се опита да омаловажи опасната ( за Началника) аналогия със събитията в Румъния”

 1. Иво, в момента и италианската столица преживява период на политически скандали и в социалните мрежи има изключително много коментари, един от които ми хареса много и реших да се опитам да го преведа на български политически език.
  Та този коментатор казва: «Кръстоска между магаре и кобила ражда муле, кръстоска между кон и магарица ражда катър, а кръстоска между муле и катър дава коалиция за Рим»

  Ето и въпросния мой превод за БГ : « Кръстоска между комунизъм и диктатура ражда милиционери, кръстоска между комунизъм и демокрация ражда мутри, а кръстоска между милиционери и мутри ражда партия ГЕРБ»

 2. г-н Инджев, явно от БНТ ви четат (?), тази сутрин, в 9 часа, има обширен репортаж от Букурещ (в порядъка на 3-4 минути) с командирован български репортер на телевизията …

 3. Нито ние ще стигаме някого,нито някой ще стига нас,ние сме извънземни.

 4. Нищо изненадващо в поведението на издържаната с парите на данъкоплатците държавна телевизия. Ако й се доверите като основен източник на инфо за събитията по света и у нас, колкото и да сте аналитично-критично настроен, накрая обикновено оставате с извода от класиката на жанра вицове. На Гарабед ли му откраднаха часовника или обратното. Преди няколко седмици когато със свещ се търсеха положителни новини от медиите на мамин прасчо за агонизиращият ЦСКА на помощ се притече не кой да е, а славещата се с “обективност” БНТ. Тази врътка, явно по спецпоръчка на банкянското слънце, трябваше да неутрализира гнева на червените фенове, по съвместителство и избиратели. Публиката на т.н. армейци вижда в Рапонът основна причина за краха на клуба им. И на всичкото отгоре си позволява да скандира ббпп. За Бочко който е ноторно известен с емоционалста си на пубер това е нетърпимо-непоносимо. Стигаме до баш конкретиката. Идат местни избори и загубата на няколко хиляди гласа не влизат в тънките сметки на пудела цвъчко.
  И така, ни в клин, ни ръкав, в централните си вечерни новини, главното инфо е, че Черепа, воден официално като най-богатият българин, бил споделил пред червени привърженици, че поема отново съдбините на клуба от градинката. “Новина” издържана изцяло в стила и духа на агенция ЕЖК (Една Жена Каза). Няма преди оповестяването (както си му е реда) питания, аджеба колко е вярно горното, нито към цитираният за бъдещ чорбаджия, нито към сегашните пишман “собственици”. На партенката нормално се хванаха само първосигнални фенове и то от ден до пладне.
  С две думи, поръчкова медия изпаднала до равнищшто на бухалките на корпулентния.

 5. За съжаление от Оранжевата революция нищо революционно не се случи в Украйна. За съжаление надеждите на хората бяха предадени-оказа се че това е борба между олигарси за власт и се стигна до Майдана. Но това е вече друга история. Оранжевата революция беше победа за проукраинските сили но не за съжаление поражение за Путин. Между другото сигурно сте видели как след Майдана много паметници паднаха!

 6. Инджев, за тиквуча и герберите си напъно прав, но ми се струва , че умишлено пропускаш РъБ. Те каква политика имитират? Не са ли и те патерица на герб? И защо не коментираш какво търсят повече от 1 милион лева пари на ДСБ в банката на руското разузнаване КТБ, за които радан премълча?

 7. Г-н Инджев, аз също като Вас зяпнах от фриволното съобщение на говорителката по БНТ. Обаче аналогии не трябва да се правят. Преди години, когато загинаха много ДЕЦА в една дискотека поради аналогично безхаберие на контролни органи, българското общество не се възмути по аналогичния на румънското начин. Нито имА протести, нито някой накриви на Мадридския мошеник коронката. Пропускам удавените ДЕЦА в р.Лим, пропускам покъртителните сцени от ДЕТСКИТЕ домове /Могилино/, пропускам огромният и с години проточил се проблем с “класиранията” в ДЕТСКИТЕ ясли и градини. Стигам до убитите от разпасани гонкаджии ДЕЦА тази година и питам- колко български народ се възмути аналогично от това,колко български родители излязоха на аналогичен протест и аналогично поискаха сметка за неглижирането на проблемите от ДЪРЖАВАТА. Точно николко! Сега едни милиционери безчинстват, но след като в предходните недели са си пуснали гласа за настъпилите ги граждани за … нам’какво си развитие. Тяхното възмущение и протест съвсем не са аналогични на румънските, защото са изцяло егоистични, а човешкото и цивилизационно възмущение не е в амплоато на българите. Няма да свалят сатрапите, защото не това е целта им. “Лаф да става”- това е червената нишка и тя е много, много червена.

 8. РБ са минало!!!
  Жалко че им гласувахме доверие!!!

 9. Г-жа Иванова, респект!
  Прекрасният Ви коментар не оставя място за никакви добавки. Много точно откроявате разликите- РУМЪНИЯ- с големи букви тази крепост на антисъветизма, антикремълщината и антипутинизма! – вече живее с ценностите на модерното общество. То се интегрира и действа в името на НРАВСТВЕНИ КАУЗИ, а не според принципа “дай да гепиме, брато, от бюджета ние, пък на ония-майната им!”. Това са униформените бойлери, пътни рушветчии и шкембелии, дето тези дни окончателно лъснаха като мутренски “морал” и (анти)граждански манталитет. Да, има в тази система и свестни професионалисти, само че са малко. Повтарям- министрите Ненчев и Бъчварова да прекарат през детектора на лъжата подчинените си, съответно, с въпросите:
  1. (МО) Смятате ли, че Русия е основна заплаха за националната ни сигурност и бихте ли отбранявали България срещу руска агентура и агресия?
  2. (МВР) Ако получите предложение за огромно заплащане от криминална структура, бихте ли приели ролята на информатор или член на престъпната група?
  Който не издържи- тупаник в мутрата, шут, ритник, дисциплинарно уволнение без никакви компенсации и завеждане на криминален отчет!

 10. И друг път съм писал, че комунисти и чекисти спечелиха войната срещу българите на изборите 2001г. От тогава батакът в страната става все по голям. Никакво чудо няма да се случи. Всичко ще става много бавно и мъчително, ако изобщо стане. Ще бъде истинско чудо, ако се направят поне първи стъпки в съдебната реформа и добър изборен кодекс, който да включва електронно гласуване зад граница, да има възможност за машинно гласуване и бюлетините да се броят не в секциите, а в специални преброителни центрове.
  И днес в блога си Илиян Василев има статия за причините за нашата 100% зависимост от руски газ.

 11. Г-жа Иванова малко по-горе е казала точно това което и аз мисля.

  С две думи: психо-трилъра “Мълчанието на агнетата” в България продължава.

 12. Поантата в случая с Понта е, че онази с косата, н.в. Корупцията,стряска сънищата на Шефа. Подчинените му тук знаят това е реагират като Пилат Понтийски

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.