Борисов като клек шоп

Крайно недопустимо е униформени служители да дават пример как се вършат незаконни действия. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който по недопустим, но несанкциониран от ЦИК начин на 25 октомври наруши закона и агитира за „Данчето Фандъкова”. С факта, че за него наказание нямаше, беше потвърдено обоснованото предположение, базирано на собствените му думи и действия, че над него в тази държава е само Началника, т.е. единствено Господ.

 

Уж се скара бащински на полицаите, че има законови начини за протестиране и за това, че са затворили София, показвайки сила, обаче реториката му се оказа само спасителна за приоритетите му да има „мир и тишина” камуфлажна мрежа.

След среща с вътрешния министър Румяна Бъчварова и с финансовия министър Владислав Горанов стана ясно, че полицаите ще продължат да получават по 20 заплати при пенсиониране., т.е. , че те постигат след няколко часа натиск основното си искане. Само новопостъпилите служители на МВР ще получават 10 заплати при пенсиониран, отсъдил примирително Борисов.

 

Какво излиза? Цялата полицейска машина не може да се справи с един хулиганстващ Волен Сидеров, позовавайки се на закона, който го пази. Борисов обаче му извиха ръцете и го тръшнаха на земята мигновено и зрелищно в нарушение на закона. И защо успяха? Ами много просто, познават си го и го сритаха в слабините- слабост му е да угажда на всички, за да не му се клати рейтинга.

Иначе казано, нашият премиер за пореден път доказа, че е нещо като клек шоп. Пояснявам: шоп, готов да клекне опортюнистично, както го направи заради една инсценировка на „кърваво насилие” на Орлов мост в София на 19 февруари 2013 г., абдикирайки привидно от властта в името на това, да си запази почитателите на едни светкавично предизвикани от самия него предсрочни избори.

 

Понеже шопът все пак е символ на неотстъпчивост, по- правилно е Борисов да бъде разглеждан по-скоро като клякащ в рамките на “шопинга”, т.е. при пазаруването на народна любов за целите на политическото си дълголетие. В края на краищата пак се задават избори и не какви да е, а президентски- мъжоритарни с елемент на женско ухажване от сега.

Финансовият министър Горанов например чистосърдечно си призна, че е забавил предложението си за икономии от бюджета на МВР заради изборите. Защо и началникът му, бидейки загрижен за следващите избори, да не постъпи като него?

 

13 мнения за “Борисов като клек шоп”

 1. Не знам за политическо дълголетие, но поне официално досега не е имало човек доживял до 1000 години. А че премиерът не желае да поеме отговорност е ясно от много време. Лошото е, че и хората около него са такива. Не може да казваш на бялото-черно и на черното-бяло

 2. С две думи – беззаконието продължава! В Европа само на две държави им се падат повече полицаи на глава от населението от нас. Беларус и Русия. Точно на тези две държави правителствата им смятат населението за мужици, а не за граждани. Само си задавам следния въпрос – докога ще можем да издържим да плащаме данъци за несвършена работа срещу тези пари. Всеки знае, че българската полиция е корумпирана и което по-лошото – некадърна. 100% от полицаите не могат да вършат никаква работа в реалния живот, просто са некадърни като хора. И когато полицаите заплашват, че щели да напуснат МВР, какво ще работят, как ще изхранват семействата си? За мързел и некадърност никой бизнесмен не плаща заплата. Никой!

 3. Ivo; veche drazni tova bezpredmetno XPA4EHE sreshtu Borisov.??!!! Ot BSP-to i DPS-to shte sa mnogo dovolni…..Ne razbiram s kakvo shte doprinese za nashiat jivot i bednata rodina toba XPA4EHE ????? FUCK YOU !!

 4. Няма по-голям ноненс от това Борисов да призовава да се спазват законите! Човекът, който ги нарушава (законите) “под път и над път”!

  Иначе точно това е работата му – да налага спазването на законите и равенството на всички пред тях! Това е цивилизацията!
  Джунглата е обратното на цивилзацията – това което прави “премиерът” на България редовно, демонстрирайки силата да гази законите, защото няма съдебна власт, която да го накаже за това! Поради причината, че си избра лично Главния прокурор на републиката България!
  Защото географската територия България все още е далеч от цивилизоваността и основна роля за това има именно милиционерът-премиер – за 2-ри път!

 5. Ежедневните изцепки на герберската пасмина много напомнят на поведение, тип “куче на синджир”. Забелязала съм, че така фиксирано куче лае най-гръмко и бесновато, когато опъне синджира до край и започне да се души с него. Метафората може да се възприема в два аспекта, в повечето случаи- кумулативно. Веднъж синджирът символизира края на тяхната компетентност, друг път изразява неотменимата им зависимост от “други фактори”, меко казано, но винаги престъпни. Когато не си способен да решиш определен проблем или не ти разрешават да проявиш хипотетичната си способност, не остава друго, освен да се рапениш страховито и да позволиш да ти избие комплексарщината. Какво друго, освен проява на комплексарщина е поведението на финмина по посока на финансово зависими от него съсловия. Дали не е комплексарщина откровеното неглижиране на закона от БОСА МУ / ако тоя изобщо познава който и да е закон/ по всички поводи, по които се снисхожда. Докъде ли е опнат синджира на прокуратурата, дето все ги образува преписките срещу неизвестен извършител, когато и на глухия цар, а и на кьоравия такъв, извършителят се набива на очи не повече от муха в кисело мляко /по Р.Чандлър/. Как ли да окачествим поведението на толкова отговорен /по закон, но не и в действителност/ орган като ЦИК, който най-нагло се изцепва, че няма да се занимава с валидността на изборните протоколи, сякаш не това му е работата, а примерно броенето на мухите под опашката на кучето. Спирам до тук, защото примерите са толкова много и така болезнено се набиват в съзнанието на нормалните хора, че изрази от сорта на “трън в петата” или “нож в реброто” са си направо ефемизми.

 6. КъмBoby Fisher:

  Иди да се кланяш на латиница на своето просто божество другаде. Потвърждаваш, че съм на прав път по отношение на Борисов щом като простаците му адвокатстват.

 7. Театър е това!!!
  Театър за успиване на простия народ!!
  Ако имахме премиер на място сега организаторите на този фарс щяха да са зад решетките с обвинение за организиране на беззаконни действия граничещи с държавен преврат.
  А Борисов е просто жалък фигурант!

 8. Nedopustimo powedenie na edin premier.Kak se kara na politsaite i syshtevremenno gi pooshtriava!Takova padenie.Taka blamira vsiakakva reforma,samo i samo da zapazi statukvoto,ot koeto e chast!
  Bravo,g-n Indjev,vkl. i za collaja!

 9. Защо няма контрапротести срещу тези хрантутници – милиционерите, свикнали да получават всичко на аванта?! Ще ми раздават карамфили – карамфили се носят на погребение! Страната ще фалира заради тях, но за тях е най-важното да си запазят привилегиите! Предлагам нормалните хора в БГ да излязат на контрапротести и да искат същите привилегии! Какви са им толкова тежките условия на работа “на терен”?! Обиновено явление е да видиш милиционери да ядат на аванта в разни заведения, да си пафкат цигари и да си лафят, докато мине работното им време! На първо време предлагам съкращение на мильовците с
  50% – и без това тях престъпността не ги интересува, важни са им привилегиите, дори са в комбина с престъпниците!

 10. Дори не я дочетох статията,стига ми първия абзац.
  Да…
  посъбраха се,
  и всичко е наред.
  Като се сетя примерно за учителската стачка как за2месеца накрая постигнаха по едно увеличение среални 60лв!!!

  Болшевизъм!

 11. Може би целия театър се разиграва за да може Разбиращия се с простаци, за пореден път да покаже, кой е добрият чичко (или бате) и кой командва в тая (неговата) държава.
  А може пък и да си е типичната герберска некомпетентност за решаване на какъвто и да е съществен проблем.

 12. Бойко Борисов не е виновен за абсолютно нищо и никой не бива да го упреква.
  Понеже не е етично да се използват обидни думи към такъв високопоставен държавник, само бих казал, че той е доста по-рзличен от нормалните хора.
  Стила му на изказване е абсурден и непознат за хората, фразеоологията му е смесица от жаргони, цинизми и примитивизъм, гарнирани с недодялани поговорки, аналогии и пр.Много от фразите му са напълно непреводими на друг език.
  Бих предложил на сайта да се открие специална рубрика с изказвания на Бойко Борисов, които да бъдат коментирани от лингвист и психолог.
  В противен случай нормалните хора не биха разбрали много от неговите мисли, които приличат на пръв поглед на мисли.

 13. Много от обвиненита на прокуратурата или се оттеглят от самата нея или се отхвърлят от сьда поради пропуски. В резултат осъдени и наказани няма. И в този случай ще е така. Статуквото отново ще се запази. Затова това статукво трябва да бъде премахнато! Местните избори и резултата от референдума показаха как? Подкрепа, подкрепа и пак подкрепа на единствената БЪЛГАРСКА политическа формация с Европейска ориентация. Реформатори, това чака с огромна надежда БЪЛГАРИЯ от Вас. Не я разочаровайте!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.