Шок: в БСП имало проамериканска партия

Интересно научно откритие споделя с нас бившият съветник на премиера Виденов ( 1994-96 г.) Валентин Вацев. Дал е интервю за един журналист от „Дума” ( написал по точки пред 12 години защо толкова много обича Америка, а след това преминал в лагера на влюбените в Путин). В русофилски сайт пък са препечатали интервюто със следното екзотично заглавие:

„В. Вацев: Борисов ще приключи като турски султан, пронизан с нож през завесата от своите”

06 Ноември 2015

Извън тази кръвожадна прогноза, по интересно е твърдението на днешния университетски преподавател Вацев, че в БСП се води борба между проруска и „условно казано” проамериканска партия.

Макар официално да не членува в БСП , нямам основание да подозирам Вацев в неинформираност относно процесите в тази партия. Ето защо научното му съобщение е на ръба на сензацията.

Оказва се, ако се вярва на това ( а няма причини да не вярвам), излиза, че в най-голямата крепост на Петата колона тайно от всички нас съществува „американска партия”. Това е малко като да откриеш, че кварталният побойник Гошо е в напреднала бременност, която му е проличала едва в края на деветия месец.

Както вече отбелязах, вярвам безрезервно на човек с вътрешна информация за американската бременност на БСП. Чакам с ( научно обоснован) интерес раждането на американското отроче- може и да е чернокожо, ако е заченато напоследък.

Засега обаче виждам само столетни напъни, от които проплакват на бял свят само „мероприятия” в полза на Москва и в защита на Русия от България ( например по въпроса за санкциите).

Във всички случаи обаче вече знаем защо столетницата се провали толкова зрелищно на поредните избори. Оказва се, че е инфилтрирана от дълбоко засекретени от собствения й електорат проамериканци. Червените бабички си мислят, че гласуват за своите мили русофоли, а те се оказват американофили под прикритие ( в особено големи количества, щом като успяват да се противопоставят на русофилските тълпи в партията)

Щом янките го могат, остава да си пожелаем да ни спасят с подобна операция по внедряване на проамериканци и в ГЕРБ, където вождът също мърмори срещу санкциите.
http://www.cross.bg/vatzev-borisov-partiya-1487121.html#ixzz3qij7N3oj

 

 

 

 

 

16 мнения за “Шок: в БСП имало проамериканска партия”

 1. Блестящият анализатор-сатирик Иво, може да бъде надминат единствено от …Иво.
  Пусто само да не беше уцелил малкото ми име(па макар и на галено) в конгениалното съждение:
  ” Това е малко като да откриеш, че кварталният побойник Гошо е в напреднала бременност, която му е проличала едва в края на деветият месец”.
  За мен остава само да се позова на финалната реплика от “Някои го предпочитат горещо”: “Никой не е съвършен” или казано с мои думи, няма пълно щастие.
  Огромно благодарство на автора за текста който ме разсмя до сълзи. Осмислянето, после.

 2. Проамериканска партия в БСП- дрън, дрън че прън! Вярно е че там има много любители на евросредства, но мисля че това е част от информационната война на Русия.

 3. Аз нямам вътрешна информация за БСП, но въпреки това съм дълбоко убеден, че една голяма част от членовете и не са нито русофили нито путинофили, а просто рублофили. Ако някой ден паричните потоци от Русия пресъхнат, “русофилията” в България ще бъде застрашена от изчезване и сериозна част от “социалистите” (а и не само) ще се преоринтират, така че да цоцат от други потоци. И ще обичат и защитават страната, от която извират те със същата страст, с която днес защитават православието, славянството, руската култура, руската душевност, руската хетеросексуалност и т.н.

 4. Сега, на какъв хал са спонсорите и вдъхновителите, съответно на петата колона и полезните идиоти.
  – Предсказать что-либо, когда мы говорим о Кремлевской политике, совершенно невозможно, потому что политика Путина базируется только на тактике. Стратегии у Кремля нет. Вернее, есть только одна стратегия: как выжить и что мы делаем сегодня вечером.
  Повече от последното интервю на Лилия Шевцова по-долу.

  http://glavpost.com/post/4nov2015/Conflicts/62794-liliya-shevcova-putin-hochet-vyyti-iz-ukrainskogo-tupika.html

 5. А в Държавния департамент на САЩ действува ПРОКОМУНИСТИЧЕСКА!
  И това го повтаря до втръсване и мое смирение, а много, много отдавна ясно са го казвали и СЕНАТОР ДЖОУЗЕФ МАКАРТИ, ГЕНЕРАЛ АУГУСТО ПИНОЧЕТ, а РОНАЛД РЕЙГЪН И ДЖИЙН КЪРКПАТРИК се опитаха практически да променят тази ситуация. (Вечна им памет и слава!) Но ги няма, няма ги!…
  Днес товарищите какавани Обама и Кери връщат времената на тов. Джымы Картэр и тов. Сэйрес Ванс! Връщат вилнеещия с кадровите и анализаторските си безумия Институт за политически студии-вонящо свърталище на злобни хейтърченцета срещу ЦЕНОСТИТЕ НА ВЕЛИКАТА АМЕРИКА, дрогясали дегенерати и извратеняци от Уудсток и Бъркли, грамофонни грацала на “Янки гоу хоум!”, “черни посерко.., пардон!- пантери”, аверчета на криминалната типеса комундела-анжэла дэйвис, агресивви невежи, фанатични марксисти, ленинисти, троцкисти, маоисти, сандинисти,кастристи, геваристи, ортегисти, полпотисти… Днес с гордост към тяхната гнусна пасмина се присъединяват и боковисти – я, да жулна един транслейшън на американски, да ме коригира ББ (Банкянския /ни/ /съ/Блогър- “Банкянско човекоподобие”), ако съм сбъркал, или да ми каже едно “конграчулейшънс” -“шит-мен лууни лефтистс”
  А? Получилось, не правда ли, друзья?

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5096322

 6. @ Иво Инджев

  Преводът е работен, има нужда от редакция. Tenko е прав, че са публикувани и по-добри материали по темата… но не и много по-добри. Този дава най-обща представа и затова отвърнах на предложението да го преведем за малцината несигурни в английския език читатели на блога.
  Хипервръзките в текста са от значение, но тук се губи форматирането.

  Putin trolls Facebook*

  Поверителността и новите информационни закони на Москва

  Андрей Солдатов и Ирина Бороган

  Благодарение на новата програма на руското правителство, поверителността на данните и сигурността на потребителите на най-използваните в света онлайн платформи – включително Fecebook, Google и Twitter – са изложени на риск. Засегнатите компании все още не са обявили как точно възнамеряват да отговорят на новия закон, но сега е времето да го направят.
  Не е новост, че руският президент Владимир Путин се стреми да контролира интернет в Русия. Сплашен от Арабската пролет и уличните протести в Москва през 2011-2012 г., и двете събития организирани през Facebook и Twitter, Путин вече опита всичко – от филтриране на интернет на национално ниво до въвеждане на черни списъци с уеб сайтове и разполагане на авангардни онлайн технологии за наблюдение. През пролетта на тази година руски правителствени представители извършиха симулация: в ситуация на политическа криза страната беше отрязана от глобалната мрежа. Подобно на предишни инициативи и този опит се оказа неуспешен. Големите национални оператори се подчиниха на правителственото искане да прекъснат трафика, но малките интернет доставчици продължиха да поддържат прехвърляне на данни към външни мрежи.

  (приложение 1)
  Александър Демянчик / “Ройтерс”
  Полицейска охрана на улицата по време на неразрешен протестен митинг в защита на член 31 от Конституцията на Руската Федерация, Санкт Петербург, 31 декември, 2010 г.

  Съвсем наскоро Кремъл изработи стратегия, която съдържа правни атаки срещу международни цифрови компании – включително Apple, Facebook, Google and Twitter.
  Инициативата започна преди година. През юли 2014 г. Москва прие закон, който забранява личните данни на руските граждани да бъдат съхранявани извън територията на Русия. Законът влезе в сила през септември 2015 г. Като оправдание руските парламентаристи посочиха разкритията на Едуард Сноудън за американската програма за масово наблюдение. Новото законодателство, по тяхно твърдение, ще защитава руснаците и неприкосновеността на данните им от шпионажа на NSA (Агенцията за национална сигурност на САЩ).
  В действителност законът няма за цел защита на данните. Истинската цел е международните технологични компании да бъдат подчинени на руския закон за комуникации. Този закон постановява, че всички доставчици на интернет услуги и мрежови хостове са задължени да предоставят на руските служби за сигурност пряк и неограничен достъп до своите сървъри. Руските служби за сигурност могат да прекъснат тези комуникации, които пожелаят – от най-големите имейл услуги като Mail.ru до социалната мрежа Vkontakte. След като новият закон влезе в сила, те ще могат да постъпват по същия начин и с международни платформи. Крайният резултат би могъл да бъде създаване на руски интранет – с правила за управление, много различни от тези, които имаме извън Русия.

  Най-вероятно законът ще влезе в сила през януари, както е планирано; остава да гадаем колко компании ще играят по новите правила. ИГРА ПО ПРАВИЛАТА

  Кремъл има основание да вярва, че може да постигне целите си. Facebook, Google и Twitter изпратиха свои високопоставени представители в Москва веднага след като Путин подписа закона на 21 юли 2014 г. Подробностите от разговорите са пазени в тайна.

  През пролетта и лятото руските медийни публикации предположиха, че международните компании ще удовлетворят желанията на Кремъл. Беше споменато, че Ebay са изразили съгласие; PayPal и Booking.com са ги последвали. През март Министерството на комуникациите (Министерство связи и массовых коммуникаций Российской Федерации) свика среща на най-големите руски центрове за данни. Представител на контролирания от държавата “Ростелеком” обяви по време на срещата, че Google вече е преместил сървърите си в центъра за данни на ”Ростелеком” и добави: “компанията сега е наш клиент и ние представляваме ограничения достъп, полуправителствено съоръжение“. Google отказа коментар.

  Нещата се усложниха още повече в края на август, когато руските власти обявиха, че ще проверяват едва след месец януари дали новият закон се прилага. Като причина те посочиха необходимостта от 4-месечен преходен период за адаптация на компаниите. Истината обаче е, че длъжностните лица бяха смутени ден преди това от публикация в руския вестник “Ведомости“, която посочва, че Facebook отказва да приеме условията.

  Дни по-късно, на 10 септември, Кремъл беше щедро възнаграден. Руският ежедневник “Комерсант“ съобщи, че Apple е наел над 50 разпределителни рафта за комуникационни сървъри в Русия, необходими за преместване на данните на руските граждани. На 19 октомври, Viber обяви, че мести част от сървърите си в Русия. Александър Заров, ръководещ правителствената агенция “Разкомнадзор”, чиято функция е да контролира медиите, комуникациите и интернет, осъди Facebook за това, че не приема новите условия, за разлика от останалите участници. Правителството “все още не е получило отговор от Facebook относно съблюдаването на новия закон за личните данни“ – заяви Заров – и даде знак, че търпението на властите изтънява.

  Най-вероятно законът ще влезе в сила през януари, както е планирано; остава да гадаем колко от компаниите ще играят по новите правила.

  (приложение 2)
  Дадо Рувич / “Ройтерс”

  Рускo знаме и 3D лого на Facebook, видени през изрезка на логото на Twitter във фотографска творба заснета в Зеница, Босня и Херцеговина, 22 май, 2015 г.

  ПРОБЛЕМИ С НЕПРИКОСНОВЕНОСТТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

  Tенденция е този нов закон да бъде мислен като руски проблем. Действително той подлага руските интернет потребители на неоправдано и неконтролирано наблюдение. Значимостта на проблема обаче далеч надхвърля границите на Русия.

  Големите интернет компании, включително Facebook и Google, не разграничават руските потребители от останалите; за регистрация на акаунт не се изискват документи за самоличност. Казано по друг начин, ако компаниите се подчинят на руския закон и преместят част от сървърите си на руска територия, те ще изложат всички свои потребители на риска да преминат под контрола на руските служби за сигурност.

  Руският метод за контрол е брутално ефективен. Руската телекомуникационна система за наблюдение, известна като СОРМ (Система Оперативно-Розыскных Мероприятий) е първоначално проектирана от КГБ в края на 1980 г. СОРМ е редовно обновявана от Москва, но най-значимата цел на агенцията остава неизменно една и съща: да притежава неограничен достъп до цялата информация от сървъри и мрежи. Черните кутии на СОРМ – с размер на VHS устройство – са инсталирани навсякъде в страната, при всички руски телекоми и интернет доставчици. Руският закон изисква от служителите по сигурността да получат съдебна заповед преди да предприемат намеса, но същите не са задължени да показват заповедта на никой друг, освен на преките си началници. Служителите на телекомуникационните компании нямат право на достъп до тази информация, тъй като нямат декларация за сигурност.
  Руският метод за наблюдение е брутално ефективен. Той предоставя на руските служби за сигурност неограничен достъп до данните на потребителите, както и до технологиите на компаниите за криптиране и защита на комуникацията между сървъри и потребители. От един пример през 2012 г. стана ясно, че режимът дори законно използва националната система на наблюдение, за да шпионира политическите си опоненти. Тази година руският Върховен съд постанови, че наблюдението над Максим Петлин, регионален опозиционен лидер и член на местния съвет в Екатеринбург, е законосъобразно, тъй като е участвал в митинги, където е призовавал срещу увеличаване на правомощията на руските служби за сигурност. Съдът реши, че тези призиви представляват подкрепа на “екстремистки действия” и одобри последващия шпионаж от страна на СОРМ.

  *Заглавието е богато на конотации, оставям играта и удоволствието от нюансите на Вашия доказан талант г-н Инджев!

 7. СТАМБО:

  Имах нужда от въздух и дойде твоя коментар. Евала! за духа, интелекта и хумора.

 8. Умора, заплес или; или и трите заедно.

  В първия коментар латинизирах името на съфорумеца, моля да се чете ТЕНКО.
  И после към Стамбо: да се чете ‘твоят коментар’.

 9. Светът наистина е откачил напоследък.
  Остави, че БСП-то се оказаха проамериканци, ами и на Лавров щерка му живее в САЩ!
  В същото време самите САЩ пък ги тресе някакъв абсолютно необясним социализъм…
  А Гошо се оказал пък труден.

  Това за Гошо наистина ме разсмя, честно! 😀

 10. @ Иво Инджев

  А аз Ви благодаря ежедневно! Най-често сутрин след първи преглед на блога, значи при вас пристига някъде към 3.00 ч. следобед. Понякога Северна Америка изблъсква България и редът се обърква.

 11. Направих грешката да се загледам в превода и виждам едно досадно повторение на ‘руски’ и ‘руските’, което между другото го има и в оригиналния текст, но е ненужно.
  В такъв случай се сещам за един военен термин, който може да бъде приложен към думите: ‘to decimate’.

 12. Така е Стамбо!
  Само Джейн Фонда Ханойката си пропуснал.

 13. Скъпи everyone else,
  и аз ти благодаря за превода и добрите думи, от мен, недостойният, незаслужени!
  Ама виж го само комрида, момченцето от Стейт Деп, дето се целува с др. Бокова!
  Виж и.., тъй де, афроамериканката… ин блу отсреща?
  Не ти ли лъсват като на длен целите им кариери… Бъркли, нещо политически науки, активизъм в Рейнбоу Коалишън, долу маскулинизмът, расизмът и сексизмът, участие в демонстрации “РИЧАРД НИКСЪН- Сатана, РОНАЛД РЕЙГАН- велзевул,ДЖОН МАКЕЙН-ужас!”, “Вън европоцентричния класически литературен канон с “мъртви бели мъже!”, след Елцин и Козирев Русия завинаги ще е част от демокрацията, Краят на цивилизацията и пр. псевдопрогностични шитове, “Обама- Слънце, въздух и спасение!”… , задължително членство в най-левите крила на Демократическата партия..( а то вече други няма!)… Такъв е съветвал Рузвелт-и ето ни досега под руски ботуш! Такъв (Строуб Талбот, специалист по … поезията на Ф. Тютчев) съветва Клинтън- и ето ни куп проблеми в наследство на Балканите, в Близкия изток!Такъв съветва Кери и Обама— и виждаме дереджето на света!
  ОТ ДЪРВО, ОТ КАМЪК, ДА ИДВА РЕПУБЛИКАНЕЦ, ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СЕ ТРАЕ!

 14. Проамериканска партия в БСП e малко възможна. По-малко възможна от тове е проевропейска партия в БСП. Но напълно невъзможна е пробългарска партия в БСП.

 15. Стамбо приятелю, и това, ако не е съвпадение на мислите/ става дума за съветниците! От вчера сутринта обискирам профилите на бъдещите съветници на Трюдо. Ще докладвам като имам стройно разбиране за нивото на отчаяние в километри. Че тук преля над лява кота.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.