Вместо да излезе и да каже две думи, ББ се скри зад Руми

От филмите ( американските, с извинение) знаем, че с терористи не се преговаря.

 

А с туристи, преоблечени в цивилни дрехи, дошли с автобуси в София, въоръжени с ултиматум към властта от името на въоръженото полицейско съсловие в България?

 

Да, с тях у нас се преговаря след пълната и безусловна капитулация на тази власт пред полицейския произвол. Защото да се налагаш със сила от името на силовата група хора, овластени с оръжие да въвеждат ред в страната и да налагат спазването на закона, нарушавайки го демонстративно, е произвол с предвидими последици за ерозията на държавността.

 

Къде се крие в тази открита картинка „Батман”, „бат Бойко”? Къде е неговата уж силна ръка? „Баш бабаит” е срещу по слабите, но се оказа слабак срещу силовите структури. Нали уж обича лично да се намесва и да решава конфликтите- чак през границата прекрачи през миналия си мандат да демонстрира твърдост срещу стачкуващите гръцки шофьори, с което събра още веднъж овациите на лековерната публика с всички електорални бонуси след това. В центъра на София обаче Вездесъщият никакъв го нямаше да каже на протестиращите : „ и вие сте милиционери, и аз съм милиционер, значи ще се разберем”.

 

Водачът, какъвто театрално претендира да бъде Борисов, се познава именно в критичен момент. Това го знае всеки редник, помирисвал барут. Изглежда обаче отлично го знаят и полицаите, познавайки своя бивш главен секретар. Добре го сметнаха и го преметнаха. Преценили са го и не сбъркаха в преценката си.

 

Още по-жалко е пълното мълчание и отсъствие на „силния човек” в българската политика на фона на големите хвалби за тоталната му победа на току-що отминалите избори. Победителят се оказа победен в собствения му заден двор- но не партийния (засега), а професионалния ( доколкото той и до днес се изживява като генерал на полицаите). И сега имаме право да се запитаме за какво му е дадената власт, ако не да я упражнява именно при кризи. Защото властта се дава от народа заради обществения интерес (МВР най-после да бъде реформирано), а не заради оцеляването на овластения на високия пост.

 

Не силна, а лека ръка е Борисови. С лека ръка похарчи ценния ресурс от доверие.

 

Колкото до факта, че изтика пред строя дамите да го защитават ( когато цивилните му бивши подчинени не особено цивилизовано го наричаха педе…на жълтите павета), това би трябвала да бъда обеца на ухото за онези, които вярват на слуховете за неговото кавалерство, в каквото е незаслужено набеден заради склонността му да тика залци в устите на момичета в народни носии ( „няма не искам, няма недей”) при рязането на лентички.

 

Защо не пробва номера със залците и с разгневените полицаи?

 

Иначе е петимен да прегръща покровителствено пред публиката ентусиазирани симпатизантки, но патерналистичния му порив се изпари в момента, когато друг(а) трябваше да влезе в огъня на протеста и да полее с шланга на отстъплението пламналите надежди, че правителството ще удържи на рудиментарното си намерение да реформира милицията, маскирана вече повече от четвърт век като полиция.

 

Освен всичко друго ГЕРБ вече не е и милиционерска партия. Изпари се илюзията, че родната полиция я пази. По-скоро се видя, че я мрази. Защото полицаите може да имат всякакви недостатъци, но по дефиниция разбират от фалша на демонстрираната твърдост, която омеква при първото посягане към палката. Посегнаха и се увериха, че насреща си имат пъзльо, който така и не посмя да размени с тях две думи и се скри зад Руми.

Резултат с изображение за Бойко Борисов жени лентички снимки

25 мнения за “Вместо да излезе и да каже две думи, ББ се скри зад Руми”

 1. Тъпата и СТРАХЛИВА мутра-пожарникар, не му дават от руското лоби, не иска, не-знае и не може да прави реформи!
  Затова и милиционерите тероризират за пореден ден София и създават напрежение и омраза в цяла България! Аз не виждам никакви резултати от тяхната работа! Те даже косвено(ако не и пряко понякога) ПОДКРЕПЯТ ПРЕСТЪПНОСТТА! Да се разреши носенето на оръжие от всеки пълнолетен и психически здрав и да се разпусне комуно-репресивния апарат наречен МВР!

 2. С тази си постъпка Борисов убедително печели приза “Педе.аст на годината”. Не е политически коректно, но е вярно.

  Колкото до рекета на полицията спрямо държавата, той удивително напомня на яничарските бунтове в Османския султанат от началото на XIX век, довели до унищожаването на яничарския корпус на 14 06 1826.

  Явно червеният башибозук, наричащ се българска полиция, не желае да служи на данъкоплатците, а да лентяйства и да иска все повече на всичкото отгоре.
  Изходът го видяхме в Грузия. Уволнение на ВСИЧКИ мутри с униформи и назначаване на млади хора!

 3. ББ не може да е никакъв лидер или силен мъж/държавник. Той е медиен герой.

  Апропо, създаден в немалка част от ьTV.

 4. Иска се талант и то специфичен, за да си лидер. Звучи проамериканско, но една от рекламите на тамошната морска пехота е-Възпитаваме лидери. Да, но имат и девиз-Живей за другите, за да могат другите да живеят(Live for others so others may live). Като не можеш, или те е страх да поемеш отговорност какво търсиш на ръководен пост? И то не само държавен, ами какъвто и да е.

 5. Абсурдите следват един след друг! Все си мислим , че няма какво да ни изненада и тъй като сме си на дъното , по-надолу не може .
  Но може , падението ще продължи , а изненадите ще са все неприятни.Видно е, Борисов се досеща вече, че управлява една фалирала държава.И поведението му показва безизходицата.
  Той не е реформатор и популизмът , като главен негов инструмент за него и партията му, скоро няма да успяват да прикриват и удържат реалното положение.Той е жертва на самия себе си оглавявайки популизма и реален образ на нищо неправенето , с което десетилетия наред българите се самозалъгват , че ей сега някой ще дойде да им уреди живота .
  Потенциалът на българите изтече с изгубеното време от десетилетия, и днес освен кротко живуркане на дъното , друго не се задава.
  ………………………………………………………………………………………………………………………..
  Аз лично , много се радвам , че Кунева вече е министър.Най накрая жената чака от 2005 г и късметът и излезе при Бойко .И за Лукарски се радвам, той е страхотен министър .А пък за Москов , да не говорим , сега ще видите вие … да не мислите , че е намерен на завой като предните министри.Но все пак мисля, че Лукарски е по-добър от него, защото може да проверява бензинови колонки.Но пък погледнато от друга страна … Кунева има до себе си Даниел Вълчев – онзи от седянката .Не , .. не Москов е най-добрия, това със здравословните храни е , световна иновация , страхотен министър ….Ама пък Лукарски … не е за пренебрегване , заслугите му са, че не пречи на икономиката , до колкото я има.
  Все пак се колебая .. кой е най-добър министър …. Мисля, че Кунева води , там е Прошко , Найден …. , цял отбор авторитети и те щом са там значи кораба скоро няма да потъне .
  Те напуснат ли , да знаете келепира е свършил в тази партия.Той и Христо Иванов , доста напъва с неговата реформа , ама гледам нещо напоследък поомаля.Парата ли свърши ?
  Що си цапа името , да преследва илюзии,по добре да напусне.Още повече къде ще се мери с Кунева и Лукарски.
  Ами Москов,……. Той е приятел с шефа , къде ще се мери с него , а и мафията не е гърмяла още правосъден министър .Премиер да , прокурори да …… така , че да внимава, …..кротко…..
  Не знам , трудно ми е да избера първенец, чувствам се като ,като в шоу при избор за изгонване на участник.Кой , кой ..Кунева ,……… не Москов….. не не…. Лукарски …..Кунева….не .. не трябва да помисля още малко ….
  Все пак тези Москов и Лукарски малко ми бият на комсомолци , избирам Кунева за най-добър министър.
  След шефа , разбира се , по-добър от него още дълго време няма да се намери !

 6. В този случай имате достатъчно основание, господин Инджев, с което Ви давам и безусловната си поддръжка!
  Ако не сега, когато подкрепата на голямата част от гражданите са на страната на ГЕРБ и неговото ръководство и не се противопоставят на ултимативните терористи, после става–късно. Късно за провеждането на много основно важни неща. Тогава ще се получи толкова безвъзвратна ситуация, колкото тя се съдържа в израза за раздяла „ Късно е либе за китка!“

  И не само това, Борисов беше в правото си, когато подписваше на момента подадените оставки (последен пример вътрешния министър).
  Сега трябва това да се потвърди и продължи.
  С индивиди, които не знаят и нямат съзнанието за какво са назначени, когато при тяхната служебна намеса няма дори абсолютно елементарна ефективност и професионализъм, трябва волю, или неволю да се разделим.
  До сега, всички битови безредици в ежедневието ни, без съмнение се дължат на нехайството и ненамесата на държавните администрации, в частният случай– полицията. При него те биха могли само тогава да се увеличат, ако ощетените от предприемането на реформите среди бъдат организирани за да предизвикат метеж.
  Това ще бъде и едно доказателство, че кукловоди и петоколонници са в акция. Тогава може да се приложи и полезния пример на Азърбейджан(?)
  Във всеки случай, аз очаквам да се получи масова подкрепа, защото на населението му е писнало от произвол, насилие и раздаване на облаги.

 7. Много точно го назовавате г-н Инджев – пъзльо е милиционерът-пожарникар! Винаги се е репчил на слабите и си подвива опашчицата пред силниите! Лакеят и да спи в леглото на господаря си, не може да надскочи себе си и да стане куражлия мъж. …
  Лошото е, че отново реформи в България няма да има! Време е реформаторския блок да прогледне истината в очите.

 8. Към Отбелязвам:

  Аналогията с еничарите е добра, но има и по-страшна: с разбунтувалите се стрелци в московията, които Петър І , известен с широката си душа,унищожава назидателно до крак, обезглавявайки лично доста от тях. ББ обаче не е такъв човек…

 9. Протестират синовете на милционери и
  внуци на комунистическите убийци от
  1944 година!!Това са генетично
  обременени с комунизъм мутанти!
  Всичко това е разпоредено от
  КГБПуткин

 10. Истината е че именно такъв двуличен и безпринципен си го харесват мнозинството от БГ гражданите. Според мен припознават себе си като поведение в ББ. Не луд този дето яде баницата, а този дето му я дава. На последните избори БГ народа пак даде много баница на ББ. Преди демокрацията мислехме че Т. Живков е натрапен на българите от БКП и Москва. Оказва се че и напълно честни и свободни избори да е имало навремето пак този народ щеше да си избере същата кратуна щот наистина си я харесва. Всеки що годе свободен народ си заслужава управляващите!

 11. Така е то и в театъра, когато речеш да си слуга на много господари, неминуемо възприемаш ролята на шут. Не бих определяла някого като “мъж” или “жена”, но е факт, че в настоящия наш политически паноптикум изобилства от шутове и шутки. Това че Б.Б се крие зад женски поли е отдавна известно. Още по Станишево време имаше един студентски протест пред Народното събрание, за разпръскването на което Батманът изпрати някоя си Юлия Ненкова, alias зам.кметицата му тогава. Не знам какво стана после с госпожата, но знам, че синът й в момента е втори мандат депутатин от ГЕРБ, а съпругът й е в Конституционен съд.Проста рецепта- разперваш си полите, прикриваш банкенския плъх и уреждаш семейството си за дълго време напред. Много и много женици си разпериха закрилно полите- кметици, шефки на ЦИК, ОИК, венетимарковски, лилетапавлови, фидоски, куневици, бъчваровици…От една страна са все интелигентни моми, от друга се питаш- ‘що ли си дават полите под наем.Освен да са шутки, какво друго.

 12. “Добре го сметнаха и го преметнаха. . . . . . и се скри зад Руми.” Точно и като политическо съдържание и като художествена форма. Поздравления!

  А самият ББ, просто никога не е отстоявал каквито и да било свои заявления, след като е бил поставян под публичен натиск. Спомнете си колко време напираше да реорганизира БАН и ВУЗ-овете, и накрая, вместо да проведе обещаните реформи, извърши напълно противоположни промени. А през зимата на 2013-та, не можа да устиска и една седмица под напора на протестите. И много други подобни случаи. той просто е един шоумен в политиката, която у нас заприличва напълно на реалити-шоу.

 13. Бойко Борисов е доказал се многократно СТРАХЛИВЕЦ,преди всичко/а може би и заради комунистическото си минало/за да не загуби властта!Тя е неговата цел и всичко водещо до нейната загуба го втриса,парализира!!

 14. @ОГНЯН ГЕОРГИЕВ

  И аз избирам Кунева, да ме прощава, ако спестявам част от фамилията и, за най добър министър! Тя, “потоп от думи върху пустиня от идеи” и Прошко с гладките бузки са ми любимци. Не, че и трикаджията не става, ама все пак, къде са трите (засега) милиарда за АЕЦ-а с които еврокомисарката ни ощастливи, къде са “триковете” на Лукарски…

  И да се помолим – “…д-р Сава, недей да колиш прасето Саш…”

 15. Да добавя само свидетелството на първият треньор по такеундо на баце, Валерий Найденов. За мен никога не имало съмнение, че човекът реди истината, само истината, цялата истина с хронологично изброени факти и обстоятелства. И на тази база, дава заслужено-аргументирани квалификации за НИЩОТО бойко борисов.

  http://afera.bg/%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE.html

 16. Интересно някак се случва – тъкмо решим, че с протести нищо не се получава ( Орешарски поради протестите ни само си преместваше нещо ту в ляво, ту в дясно ), а сега “властта клекна пред протестите на полицаите” според заглавията. И защо ли се уплашиха толкова? Явно не от страх от оставките на недоволните, защото и без това не са свършили нищо полезно за обществото. Най-вероятно ги шантажират да не изпеят нелицеприятни факти за далавери и други разни безобразия. Щом управляващите толкова се страхуват от ченгетата, сигурно има защо. Не случайно властниците толкова обгрижват МВР и съдебната власт. Не им е читава работата.

 17. За мен милиционерските протести не са нищо повече от напомняне на мафията че правителството на Борисов има поети ангажименти към тях, които трябва да бъдат изпълнени този път по най-бързия начин. Ако си спомняте, и при първия кабинет на Борисов имаше протести на милицията, само че не толкова скоро след изборите както сега – явно мафията сега е нетърпелива и няма да го чака 3 години за да й угоди. Иначе няма как да се обяснят такива едни бунтове на милиционери, при това в обстановка на пълен хаос и тотална корупция: обикновено в такива условия всяка полиция се чувства ‘в свои води’, по простата причина че може да прави каквото си иска. Освен това милиционерите в България са и едни от (сравнително) най-добре платените държавни служители, с безброй привилегии, като ранното пенсиониране, почти неплащането на данъци и т.н. В това число не влизат и корупционните плащания – за който е “включен” и “просветен”.

  Така че за мен милицията просто е маша в ръцете на невидимата за повечето българи власт в България.

 18. Toй излиза само, за да се похвали с онова,което други са проектирали и построили.Когато оплекса нещата изпраща подчиненитси да обират негативите.

 19. Да, Геройкото е медиен балон, страхлив, тупа се в гърдите, плещи каквото си поиска, всичко му е каша в главата и е част от петата колона на русия в страната. Големият проблем, е че това се осъзнава от около 10% от избирателите и засега голямата част от тях го харесват. Борбата ще е този тъпанар да не докара на страната нова 96/97 година.
  Що се отнася до реформата в полицията Иван Костов даде интересно предложение по Дарик в предаването “седмицата” и то е следното: нека им останат 20-те заплати, но да се режат при всяко провинение, както е в САЩ.

 20. “Хората от аферата Костинброд, които свалиха правителството на ГЕРБ през 2013 г., сега отново се опитват да дестабилизират държавата. Мислят си, че премиерът е тъп като тях и сега му предлагат претопление манджи.”

  Радан Кънев

 21. Дали Бойко е тъп не знам, но определено е страхлив – доказал го е много пъти!

 22. Бате Бойко е велик с разпасан чер колан,сабя той размахва само пред екран,но когато види намазан пехливан се спотайва като насран!

 23. Naistina nedostojno e da se kriesh zad edna vena,oshte powche,che Rumqna Bychwarowa e gravdansko litse.
  Ot kakvo se stahuva B.Borisov?Ot fizkulturnitsite i bivshi sportisti-mutri?
  Sram me e ot premiera.

 24. Същите тези “силоваци” или по скоро “дебелаци”, докато по площадите на западно европейските градове се вихреха митинги с лозунги “Refugees Welcome!” и се пееха оперни арии и се произнасяха речи за добре дошли с цветя и всичко осигурено, в същото време селските мильовци в България застреляха на РИКОШЕТИ афганистански бежанец, за да се прочуем пак като държава на “ловните дружинки” срещу бежанци в “добра спортна форма” и други нелепости, които бяха произнесени от същите или потомците на същите тези хора които в нощите след девети септември 44 година избиха ЕЛИТА НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ по гори и паланки, НАТРЕСОХА се в КВАРТИРИТЕ ИМ СОФИЯ и почнаха да управляват, разбирай одрискват тази държава доолкото я има на картите още. Същите тези стреляха по германски младежи когато се опитваха да преминават границата към Турция или Гърция, същите натресоха агент на КАГЕБЕ за цар и премиер, същите натресоха неговия и на Живков охранител за премиер.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.