Руските дрогари по стъпките на българските

България е малката Русия по доста ( и все негативни) показатели, особено по отношение на спортната плънка на организираната мутренска престъпност и заради обърната пирамида, според която икономиката зависи от политиката, а не обратното, както е нормалния свят.

Но не във всичко България следва руския печален опит. В някои случаи сме водещи.Най напред българската тежка атлетика беше изгонена от световните подиуми заради допинг скандал, а сега с тежки стъпки руската лека атлетика се е запътила към същото. При това не заради еднократно уличаване в най-голямото престъпление в света на спорта, а заради „серия нарушения”.

Това се казва в доклад на базираната в Женева Световна антидопингова агенция (WADA) , последван от препоръка към Международната федерация по лека атлетика (IAAF) – и след разследване на Интерпол- руската лека атлетика да отпадне от състезанията в световен мащаб.

В този смисъл трябва все пак да признаем, че нашите „братушки” са къде, къде по-мащабни в ефекта, който постигат. Едно е да ти забранят на щангистите да се изявяват, друго е цялата ти лека атлетика да си извоюва това първо място по в света. При това от позицията на втората по постижения след американската ( ако се отчетат резултатите от последната олимпиада в Лондон през 2012 г.).

Докладът е убийствено конкретен. Той сочи като виновник за мащабните измами на Русия самото руско правителство. На цели 355 страници доказва тезата си, че руската власт оказва „директен натиск” върху антидопинг лабораторията в Москва за осъществяване на измамите в особено големи размери.

Това „малко обстоятелство” с държавно спонсорираното мамене трябва да се подчертае специално за онези, които първосигнално ще адвокатстват сега на руското отровителство с факта, че и спортисти от Америка – от световна класа при това- също са залавяни с допинг. Само че адвокатстващите ще трябва да направят чудеса, за да свържат американското правителство с това престъпление на конкретните извършители, изобличени пак от същите международни органи за контрол над допинга. Нещо повече, никога американските власти не са си позволявали малоумието да оправдават безобразията на спортисти с „антиамериканските” настроения на проверяващите.

 

Иначе казано- колкото самото масово дрогиране на руските лекоатлети е отблъскващо, още по-жалка е картинката на официалната руска реакция.

 

Подобно на вица за съветското джудже, което е най-голямото на света, руският допинг скандал е най-големият, както приляга на руските мащаби и претенции за световно лидерство!

 

И още по нещо се различаваме в скандала. Нашите щангисти биват оправдавани тук с твърдението, че едни завистници на успехите им ги накиснали. Чиста работа. Няма политически примеси в тази валерианова напитка. Москва обаче веднага скочи да се оправдава ( гузно) със световен заговор именно заради световната русофобия (казано в резюме). От което произтича, че подобен мотив трябва да има и по отношение на корупцията във ФИФА (може би пак поради русофобията на целия свят, произтекла от топлите отношения на корупционера Блатер с Путин ? ).

 

Да, изоставаме по размаха на позора, но ни остава утешителната награда, че този път изпреварихме руските дрогари, които доразвиха нашето лидерство в тази област.

 

 

 

21 мнения за “Руските дрогари по стъпките на българските”

 1. На този линк може да се смъкне от нета целият доклад в PDF формат.

  http://media2.corriere.it/corriere/pdf/2015/wada_independent_commission_report_1_en.pdf

  Една подсказка. След като се отвори в PDF може да се потърсят в документа всички съчетания на думи и изрази съдържащи “000”. Излизат всички хилядарки плащани за да се прикрият откритите в лабораторията нарушения с допинг. Има суми от по 450 000 Евро.

  Путаран май пак остана насран.

 2. Kazano ne na shega,dobre e da im pratim Volen Siderov.Toj shte nahlue v Taganka,v Bolshoj,ili v nqkoq teatralna akademiq,ta da im vzeme straha.

 3. Да, според доклада, нареждане за фалшифициране на пробите е издавал лично министъра на спорта на Русия, другаря Мутко. Т.е., Русия фактически не е държава, а е една престъпна организация, в която баш-престъпниците държат властта и правяд с дебилното население каквото си искат.

 4. Руските хапчомани трябва да ги изключат и от ФИДЕ!
  Такъв позор не си спомням за друга държава с претенции за мега лидерство в шахмата!
  Нашия Веско Топалов го смачкаха психически и технически с многобройното ходене на Крамник до тоалетни,писоари и будоари!
  Русия не е нация,тя е дива орда!

 5. Руският спорт който лилипут.ин държи от първият си ден на властване на ръчна надмина в зобенето дори съветският. За мен, сегашните разкрития, допингирането на руските атлети винаги е било и е държавна политика и не крие, ама, никаква изненада. Трябваше просто начело на IААF да застане нов шеф, Себастиян Коу. Непримирим противник на непозволеното стимулиране. На базата на многобройни, документирани разкрития (вкл. и на руски спортисти (бивши и сегашни)) нормално беше да се започне вчерашната офанзива срещу ВФЛА. Която (федерацията), ако съдя по първата им реакция е изключително премерено-обтекаема. На практика нищо не отричат и обещават пионерската, че повече така няма да правят. Не ще да е случайно. Прекрасно знаят, че са в положението на барон Мюнхаузен затънал дълбоко в тресавището.
  Ефектът от сегашното разследване на WADA най-вероятно ще предизвика апокалиптични трусове в целият руски профспорт. Обръчът около спортният министър Мутко, в соцмрежата вече зевзеци, той е много близък на Путин, им смениха началните букви на фамилиите, се стяга. На всичкото отгоре, Мутко е и президент на Оргкомеитета за провеждането на световното първенство по футбол в Русия през 2018г. Етичната комисия на ФИФА която напоследък има много работа е започнала свое разследване за дейноста на първият спортен човек на матушката.
  Качиха се на черешата т.н. братушки и няма и няма слизане.
  ЗАКРИВАЙ!

 6. Обяснението е много просто – в Русия правителството е икономиката (голямата фирма, ако щете). В САЩ това не е така и затова там натиска за използване на допинг (а той е много голям – да не забравяме (за мен) най-големия допинг скандал в спорта въобще с отнетите титли на Армстронг) идва от мощните фирми спонсори на даден спорт.

 7. ..здравейте, г-н Инджев, аз нямам фейсбук и туитър, но желая да споделям информациите, които ни предлагате в Гугъл плюс (G+)..ако не е безкрайно сложна процедура, искам да помоля да въведете такава икона под материалите Ви в областта “Share whit”..благодаря Ви предварително..

 8. Мръсните комуняги OT БСП, ДПС, АБВ, АТАКA са виновни за мизерията на българския народ. Te ca простаци, алчни, агресивни, неграмотни, некомпетентни, некадърни, безотговорни, мързеливи, крадливи, нечистоплътни телесно и душевно. Съсипаха и окрадоха държавата и народа. Да гният в ада дано!!!!! да ви еба майката na Велемир; “skorpio” gogonata; flint; donaval; “обаче” ;teraflor ; “comment”; MECTAH; BOLEH;Проф. Михаил Мирчев; Румен Овчаров: Червеният KPETEH ; председателят на БСП Михаил Миков !!!!!!!

 9. Тъй, тъй – първо Русия вън от леката атлетика, после – отнемане на домакинството на Световното по футбол и накрая – изключване от ООН.

  На руски думата “джентлемен” е подигравателна и обидна дума.
  Що за изроден народ е това?

 10. Не е по темата, но е важно.

  На 12.11., четвъртък, от 18:30 – събрание в “Славянска беседа” на “Раковска” на тема “Създаване на Мемориал на диктатурата и съпротивата срещу нея” в бившата сграда на Дирекцията на милицията до Лъвов мост.

  Да заповяда всеки, който намира това за необходимо и полезно.

 11. към Отбелязвам:

  Заглавието “Създаване на Мемориал на диктатурата и съпротивата срещу нея” съдържа в себе си два противоположни мемориала. Може би е по-добре “Мемориал на съпротивата срещу червената диктатура” За съжаление няма да мога да дойда в четвъртък, защото пътувам; но ако се стигне до конкурс, с удоволствие бих подкрепил инициативата, независимо като участник, или като жури. Радвам се на инициативата и желая успех!

 12. В саита на г-н Едвин Сугарев прочетох, че павианите ще експериментират в V и VІ блок в Козлодуй модифицирани касети с ядрено гориво (с обеднен уран?), което по-силно ще вреди на природата и хората! Т.е. павианите ще прилагат допинг и при спортните си усилия по обезлюдяването на България.
  Това си се вписва добре в общата картина напоследък…

 13. Офтопик,

  Отишъл си е Андре Глюксман- един типично по френски противоречив мислител, изключителен политически писател и активист, който преодоля идиотщините на 68`мащината и маоизма с много достойни антикремълски жестове и с много силни текстове (“Достоевски в Манхатън” е наистина великолепно нещо!)
  В последните години паметта на АННА ПОЛИТКОВСКА му беше кауза, заради която монголоидите в Кремъл беснееха срещу него!
  Вечна му памет!
  http://www.mediapool.bg/na-78-godini-pochina-frenskiyat-filosof-andre-glyuksman-news241612.html

 14. Спорта много отдавна е подвластен на допинга. Обект на “съревнованието” на двата лагера – соц. и нормалния свят – в който трябваше да докажем, че сме по-по-най, допингът си беше средството за победата на всяка цена. Който изгори – изгаря. Който се промъкне – става “герой” на съответния спорт.
  След рухването на империята на злото спорта влезе със замах в “професионализма”. Огромните пари от наградни фондове отново поднесоха на тепсия допинга на желаещите да станат световни и олимпийски шампиони, съответни световни купи, лиги. Професионалния спорт няма как да се развива без допинга (или стимулирането – ефвемизъм за допинг).
  Може би е време да оставят спортистите да се тровят със атимуланти свободно (както е в културизма) и да се състезават със себедобни – други допингирани. А олимпиадите отново да станат арена на аматьорския спорт т.е. чист от медикаментозно стимулиране на състезателите.

 15. Само да допълня инфото от Медиапул дадено от ерудита Стамбо.
  Андре Глюксман се разочарова от Саркози след като последният беше купен от лилипут.ин. От същият сой е като незабравимият Ив Монтан. Щом е тоталитаризъм на война като на война.

 16. Разгръщайки световната rubrique nécrologique и всичко написано днес за Андре Глюксман, не попаднах за съжаление на нито един изключителен текст, който да ‘заслужи’ смъртта на голямата личност. Но встрани от големите издания ме изненада това непретенциозно свидетелство и истината, която описанието носи: http://www.kasparov.ru/material.php?id=5642248882475

 17. Тук коментарът ми е съвсем по темата, иначе отдавна пиша тук, че борбата срещу натрапените на българска територия съветски символи трябва да се води не само срещу монументите, но и срещу “спортния” такъв – така наречения с нищонезначещото “цска”. Подкрепящите тези символи са едни и същи, с малки изключения – шизофренно заявяващите едновременно “Долу моча” и “Само цска”. Това, че досега никой не продължи една такава дискусия, ме плаши и ме кара да мисля, че и сред пишещите тук има подобни хора. С голямо нетърпение очаквам мнението на домакина и на най-често пишещите в блога. Да унищожим до един съветските символи в България! Поздрав!

 18. А на Иван Костов дълбок и вечен поклон !!! И пак ще повторя и подесетя.
  Ако не беше решителното правителство на СДС през 1997 г с Министър председател Костов сега България щеше да бъде една Сърбия,Македония и т.н.,а Варна и Бургас щяха да бъдат руски пристанища за отправна точка към Сирия.
  Още не е късно това да се случи.
  С такива като този Стефан Воденичаров.
  За това мислете му.
  А на Иван Костов дълбок и вечен поклон,че спаси България през 1997
  Това май се забравя,но аз ще го напомням.Защото наивниците са много

 19. Иване,за кого дълбок поклон?-за този,който покриваше комунистическите престъпления и мърсотии и крадците на парите на държавата и народа,на него ли да се кланяме.
  на този,който не извади нито едно досие на комунистическите убийци,на този,дето цялата власт му беше в ръцете.

  Журналиста Христо Христов какво направи с разкритието на комунистическите издевателства,а този меразвец не пипна нито едно комуне-маймуне с перо дори.Айде моля ти се.

 20. “Патриотична инициатива за увековечаване паметта на поета Йордан Русков

  ДО Г-Н КМЕТА на гр. ПЛОВДИВ
  ДО Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

  ИЗЛОЖЕНИЕ

  От: Гражданско Сдружение „Георги Марков-Скитник“ и Съюз на независимите писатели”

  Иване,като потвърждение на твоите думи за многобройността на наивниците,ето каква находка намерих.

  За наивността на двете фрази “патриотична инициатива” и ” гражданско сдружение” няма да говорим,но за названието на самото сдружение,просто останах като закован.

  След името на убития писател Георги Марков,”патриотите” и “гражданите” са му поставили псевдоним “Скитник”.

  Внимаваш ли Иване,внимавате ли всички читатели на сайта на г-н Инджев,тези хора са сметнали за етично и морално да ползват оперативното название на ДС по разработка на всевъзможните дейности на комунистите срещу Георги Марков,включително и убийството му.И в архива така е записано Георги Марков -“убит Лондон”

  Това може да го направят само българи и никой друг.
  Да ползват псевдоним,даден на някой “обект”,който е трябвало да бъде неутрализиран.Комунистите са изписвали това название-име “Скитник” хиляди пъти в техните архиви.Този ‘Скитник” е квалифициран като враг,като предател,като глашатй на империализма,поставил се в услуга на буржоазната пропаганда и много други.

  И български “патриоти” и “граждани” са счели,че най-уместно е да ползват дума,която е измислена от комунистите.
  Съвсем друго би било,ако се ползва познатия му псевдоним “Джери”,който е бил известен на всички,но секретно,агентурно название…просто е убийствено.

  Затова съм казвал безброй пъти,наивността убива,когато е с голяма сила.
  Със всеки един ден българчетата полудяват и побесняват.

  Страшно обидно е за паметта на Георги Марков да се ползва терминология на ДС.
  НО КОМЕНТ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.