Сидеров реагира на “извини се, бе” след две години, но на грешен адрес

 

Руският реотан на Сидеров сработи с две години закъснение. След като протестиращите хора по улиците на София искаха от него през 2013 г да се извини. Лозунгът „извини се, бе” ( именно в тази неуважителна форма”) се превърна в една от емблемите на протестите. Днес той откликна, макар и на грешен адрес, обръщайки се към депутатите:

„Искам да им се извиня от името на хората, които са се обаждали, макар че нямаме пряка връзка с тях“, заяви той във връзка с оплаквания на депутати от комисията, гласувала да му бъде свален имунитета, че ведомствената телевизия на Атака е разпространила личните им телефонни номера и са били тормозени от неизвестни лица, включително със заплахи.

Така говори вече Сидеров, когато остана без имунитет и се превърна от агресор, в просител, заявяващ още следното:.

„Показвам по всякакъв начин, че не се крия от правосъдието. Разчитам, че ще гласувате разумно и балансирано“, обърна се към депутатите лидерът на “Атака”.

 

Ситуацията е не само смехотворна и сатирична – направо е съветска. Като в съветския хумористичен филм, в който главните герои, изправени пред съда смешници, арестувани за кокошкарски престъпления, скандират угоднически „да живее съветският съд, най-справедливият съд в света” ( за радост на публиката, която отлично знае абсурдността на това ласкателство, а добрият виц се гради и градира според абсурдността му).

 

Явно свалянето на имунитета има лечебно свойство за него, ако приемем твърденията на някой ненаблюдателни наблюдатели, че на Сидеров нещо му хлопа. Обаче всъщност става дума за обратното: ако вождът на Атака не беше добре с главата, щеше да продължава напред с рогата и копитата като агресивен интерпретатор на Остап Бендер, но явно много добре осъзнава сериозността на ситуацията.

 

Вижда се че нищо му няма и е напълно адекватен на ситуацията. Винаги е разигравал постановките си съобразно обстоятелствата, но те вече не са негова страна. Най-вероятно и Великата страна, която стоеше зад него, е решила да се отдръпне, както илюстрирах в няколко свои статии чрез факта, че проруски медии смениха тона спрямо него.

 

Дали ще има епизод от сериала, в който Сидеров вече ще го играе мъченик, ще видим. А междувременно можем да бъдем сигурни, че борбата за водачеството в нишата на масовото невежество, с което се характеризира русофилщината и се маскира като форма на патриотизъм ( което е оксиморон), ще продължи- може би с други, все така разточително щедри, но по-умерени наглед средства.

 

На резервната скамейка загрява отбор местни богатири (включително и богаташи) на руските интереси. Някои са нападатели, като напусналите БСП заради русофилска недостатъчност на партията ( според тях). Като бившият депутат Страхил Ангелов, групирал се по интереси вече с внука на Тодор Живков. Или като шефа на Национално движение „Русофили” Николай Малинов, който се закани да направи по-добър медиен проект от телевизия „Алфа” на Атака.

 

Други са подбрани така, че да изглеждат приемливи за по-широк кръг българи. Като Татяна Дончева, любимка на медиите заради словесното шоу, което прави с раздаване на квалификации, но стане ли дума за Русия, губи чувството си за хумор и квалифицира като „уродлива” истината за вредите от руската политика спрямо българите и България. Или като Георги Кадиев, който декларира пред БТВ на 8 май, че не бил русофил, но го каза по повод факта, че на следващия ден почти се сби с атакисти кой да е по-напред в демонстрацията на любов към Путин и на омраза срещу президента Плевнелиев заради това, че не е отишъл на Червения площад.

 

Както виждаме, в тази компания с едни гърди напред рязко вчера беше изведен на политическа орбита и шефът на допотопната ни ( уви) ракета БАН академик Стефан Воденичаров ( който в същото време заяви днес от екрана на БНТ нещо като погнуса от политиката и партиите!). Сред подкрепящите го в задачата да става президент на България блестят ярките звезди на русофилщината сред академиците у нас, като Антон Дончев, Светлин Русев и Георги Марков.

 

С уговорката, че всяка прилика с конкретни хора е случайна, припомням по този повод вица, приписван на академик Ангел Балевски, за когото казват, че имал позволението на Тодор Живков да му съобщава анекдотите, измислени за него. В последните две години от управлението на Живков с тази сериозна задача като колективен донос за „настроенията в страната” верноподанически се зае БТА под ръководството на Боян Трайков, който нареди да се издава специален секретен бюлетин за ползване от политбюро, а когато в него имаше лични нападки за Първия (включително и от публични източници в западната преса), то бюлетинът се отпечатваше в един единствен екземпляр под ръководството на доверения на шефа редактор Сергей Наков ( автор на прелюбопитна книжка с екслузивни откровения на Любен Гоцев след 1989 г., цитирана от моя милост многократно). Задачата за подслушването и ковладенето беше вменена на регионалните кореспонденти на БТА и само един от тях, кореспондентката в Пазарджик Лили Тодорова  ( която и днес е неудобна и е в постоянен режим на търсене на работа въпреки безспорната си висока професионална квалификация), отказа да пише доносите за „настроенията на хората”, за което беше светкавично уволнена.

 

Та вицът, приписван на Балевски, гласеше: „Защо свинете се броят на глави, а академиците на членове? Ами според слабото им място”. Ха, ха, ха…

Матрьошката на Матушката е пълна и от нея ще има да изскачат още много мужици и девици с български имена. Евентуалното съдебно „отстрелване” на Сидеров е калкулирана жертва. Така се прави на война в СССР- винаги зад гърба на настъпващите червеноармейци има наказателни части, които да стрелят срещу своите, за да не дезертират. Пушечно месо на руските интереси в България също има достатъчно.

 

Ако ви се вижда преувеличено за отстрелването на употребените тарани на Москва, споменете си съдбата на буквално застреляните титани сред тараните на руското проникване тук Андрей Луканов и Илия Павлов. Вкопчени в битката за надмощие (скарани жестоко по въпроса за собствеността върху газопреносната мрежа в България с размяна на заплахи на арбитража между тях в Москва през лятото на 1996 г., както съм споменал в „Течна дружба” ( 2001), позовавайки се на конфиденциална информация от близък и до двамата източник, активен политик и днес), в крайна сметка загинаха от ръката на професионални убийци. Мокра поръчка в духа на течната дружба.

 

Матушката знае не само как да отваря усти, но и да ги затваря завинаги, когато матрьошките й се препълнят с опасна за нея информация.

 

 

 

 

 

18 мнения за “Сидеров реагира на “извини се, бе” след две години, но на грешен адрес”

 1. Скачен съд – противовес на ДПС, финансиран от ДС и Доган , за да поддържа огъня на турците да си гласуват за ДПС и да могат ”патриотарите” да изпускат пара , отъждействявайки се с ”Атака”.

 2. Иво, как не изпускаш нито една възможност да кажеш добра дума за колега стига да дадат повод за поздравления. В случая-Лили Тодорова! Поклон пред нея, шапо за теб!

 3. Към Georgi Nikolov:

  Първо, никога не съм робувал на примитивизма на завистта в гилдията.
  Второ, за съжаление е лесно да се каже добра дума за определени колеги, понеже не са извънредно много и лесно се помнят.
  Трето, самата Лили е рядък случай, включително по отношение на скромността. Не направи политически капитал от своята позиция преди 10 ноември 1989 .

 4. Pozdravyavam Vi za dobrite dymi za Lili! Rabotih s neya v Pz (vednaga sled uvolnenieto y)- naistina ryadko pochten chovek! Blagodarya!

 5. Образа на Сидеров, напомня до болка за други червени паленца, родени под крилото на БКП – ВИП олигархия.
  Само преди година, подобно жалко квичене чухме и от устата на другаря Бареков, който се извиняваше на Р.Плевнелиев за нападките си. Дето беше казал Народа, “Пилците се броят на есен” тъй и видяхме, колко струват бойните качества на тези смешници.

 6. Редом до Андрюша и Илийчо – не-е-е. Мисля, че е прекалено ниска топка, смешното перхидролено човече. Въпреки, че не би било лошо да потърка малко нара – ще можем да се насладим на още някоя актова снимка. Този път тъмните очила ще бъдат поставени отзад, а пурата …
  🙂

 7. Г-н Инджев,
  Страхотен коментар .Както се казва до болка точен.Руското отсвирване е факт.
  Москва не вярва на сълзи.
  Сидеров го чака забвение.Излизат нови пионки на Москва.Дано само не даде *фира*,както обича да се разделя Кремъл с бивши *любимци*.Примери много.

 8. Изследване: Има връзка между расизма и глупостта

  Изследване, публикувано в Psychological Science, на базата на множество проучвания категорично твърди, че колкото са по-ниски познавателните способности, т.е. колкото един човек е по-глупав, толкова е по-вероятно да бъде расист и нетолерантен.

  Моделите, използвани от психолозите, водени от Гордън Ходсън (Gordon Hodson), прогнозират, че ефектът на по-ниските когнитивни способности е свързан с десни идеологии (социален консерватизъм, десен авторитаризъм) и ниски нива на комплексност в комуникацията с други групи.

  Очевидно е, че познавателните (когнитивните) способности имат важни последствия за междуличностните отношения, но те досега бяха до голяма степен пренебрегвани като обяснение за предразсъдъците.

  При анализ на две мащабни, национално представителни групи от 15 874 участници във Великобритания, психолозите са открили, че по-ниската обща интелигентност в детството прогнозира по-голямата склонност към расизъм в зряла възраст и този ефект се осъществява главно чрез консервативната идеология.

  Вторичен анализ на набор от данни за САЩ потвърждава, че слабите умения за абстрактни разсъждения, предполагат склонност към хомофобски предразсъдъци, частично обвързани с авторитарност и ниски нива на комуникативност извън общността.

  При всички анализи са взети като фактори нивото на образование и социално-икономическия статус.

  Джордж Монбио (George Monbiot) обобщава в The Guardian:

  На базата на извадка от няколко хиляди, при извършена корекция за фактори като образование и социално-икономически статус, новото изследване изглежда изключително убедително. Важно е, че то показва, че въпросната тенденция не възниква директно от ниската интелигентност, а от консервативните идеологии, към които хората с ниска интелигентност имат склонност. Консервативната идеология е “прекият път” от ниска интелигентност към расизъм. Хората с ниски познавателни способности са привлечени от “десни идеологии, които призовават за единство и ред” и “поддържат статуквото”.

 9. Толкова деньги и надежды и квкво сега. Всичките песни и танци напразно? Мисля че ще му се размине.

 10. До 1Наум: Айде стига с тези измислени изследвания от левичарски учЕни. Това е на ниво с пропагандата за глобалното затопляне. Нямате ли си достатъчно Думи, Трудове, Правди, та сега и парцала Guardian.

 11. До 500 S&W:
  Цитатът от George Monbiot просто e преразказ на резюмето на научната статия, публикувана в известното научно списание Psychological Science, която можете да намерите на http://pss.sagepub.com/content/23/2/187 . Това списание няма нищо общо с „парцала Guardian”, както вие се изразявате, нито с Дума, която отдавна не е антирасистка, а е някаква русофило-етноцентристка, т.е. почти расистка. Правите й комплимент, като я поставяте в един кюп със списание като Psychological Science. На ваше място, бих се извинил на 1Наум.

 12. Волен явно са го цанили за ролята на “първи осъден политик” за пред европейските институции, белким смекчат следващия доклад и пропуснат да забележат потулването на кражбата на века и запълването на гаранционния фонд с помощта на данъци с паралелен отказ от преследване на крадците (и дори отказ от оповестяването им, както видяхме покрай историята с “конфиденциалното” разследване).

 13. BENZIN
  Донякъде имате право.Но крайно време беше този московски хулиган да разбере ,че е български гражданин и вече няма правоимащи,а законите важат за всички.Действа отрезвително и възпитателно.
  Остава обаче открит въпроса с трите руски проекта,които уж руснаците гръмко обявиха за спрени,а се продължава наливането на милионни евра за заплати,издръжка на персонал и осъщесвяване на мнима дейност.За това всички мълчат.Няма разследваща журналистика,няма съдебна власт,разследваща прокуратура,няма министерства,няма въпроси на депутати.
  Всичко се спотайва,а парите текат от бюджета.За този дето духа.
  Имам чувството,че всичко е от страх.Страх от Русия.С нейните ядрени куфарчета.
  Крайно време е обществото да надигне глас и даде опора на съответните органи за приключване на нещата.

 14. До Ilarion, Напълно пропуснахте смисъла на моя постинг. Ще опитам пак. Аз живея почти 30 години в САЩ и съм много добре запознат с обществените, научните и политически развития. Това, че дадена публикация се пише научна въобще не значе, че няма политическа агенда. Повечето от т. н. учЕни днес на запад нагласят “научните изследвания” според накъде духа вятъра университетите и политиката. Не е тайна, че повечето от висшите учебни институции са бъкани с марксисти, маоисти, анархисти и всякакви други “исти”, за които капитализЪма и белите гора са най-голямото зло, случило се на планетата. Ерго, те също практикуват расизъм, но с обратен знак. Същото с хомосексуализма и т. н., и т. н. Така, че тези публикации днес не са много по-различни от Дума, Правда, и всички подобни. Това особено е в сила за съвременната ” психологична наука”. Който има очи, да гледа, и мозък, да мисли. Както винаги, Follow the money.
  А Инче в моя пост до 1 Наум няма никакви лични обиди, така че извинения няма с последват.

 15. 1Наум
  Ще се радвам да уточните обобщението “десни” и “консервативни” идеологии, техния политически смисъл, накратко, без многословия. Тогава, сигурен съм ще открието голяма несъстоятелност в някои или всички твърдения на въпросното изследване. Адам Смит, Джон Лок, Конрад Аденауер, Маргарет Тачър, Иван Костов – дали са десни хора, с “слаби умения за абстрактни разсъждения”, “ниска интелигентност” и т.н., или това важи само за хората, които ги харесват и подкрепят?

 16. Когато Юда, преди да се самообеси, връща сребърниците, поръчителите на предателството казват, че това са “кървави пари” и да не се слагат при другите в хазната. С тях купуват една нива /кървавата нива/ в която да погребват странници и чуждоземци. Сидеров за разлика от Юда, не връща парите за своето национално предателство, а си битува в кърваво червената телевизия “Алфа” в която е загробена всяка рационална идея и смисъл. Бедата на България е, че и парите на цялата редица русодавски, национални предатели са в икономиката и общото фискално обръщение.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.