Сензация в сензационния официоз ПИК: има нещо, което Божидар Димитров не знае

 

        Имаме новина , сензация, шок, бомба, апокалипсис и т.н. в булевардния виртуален официоз на властта „агенция” ПИК. Интервюираният за 158-ми път от жълтите агенти на властта, уважаван от ПИК по съгерберна линия истерик ( а не ченге и доносник, каквито са за „агенцията” враговете на властта с досиета), за първи път през това хилядолетие се изказва нечувано сдържано в едно интервю.

Молят го да снесе пак някое тъпоумие за радост на непретенциозния им (по)читател, а той многословно и почти умно мълчи, но все пак произвежда нова „сентенция” на ръба на обикновената деменция ( кои решения било забранено да се коментират):

– Как бихте коментирали връчването на орден “Стара планина” на Вселенския патриарх, от страна на Росен Плевнелиев?

– Орден “Стара планина” не бих искал да го коментирам, това е решение на президента, а решение на президента, на прокурора и на съда не се осъжда. Преценил е, че има известни заслуги за преодоляване разкола в началото на прехода. Това е негово право – кого да награждава и кого не.

– Какво мислите за това че премиерът Бойко Борисов не удостои с присъствието си това награждаване и не прие патриарха?

– На дипломатически език това означава, че е недоволен от не много деликатния език на Вселенския патриарх по отношения на историческите ценности, които са българска държавна собственост. Тези ценности евентуално са на гръцката държава, но не е работа на Вселенския патриарх да коментира.

– Вартоломей обяви, че иска тези светини да се върнат на Гърция. 

– С това нарушава всесветския характер на църквата. В Гърция Вселенския патриарх управлява само северните части, придобити след Балканската война. Той си ги е управлявал и преди това, докато същинска Гърция се управлява от атинския Архиепископ.

– Предстоят президентски избори. Бойко Борисов не застана зад това решение на Плевнелиев, това знак ли е, че се отказва от него и не му гласува доверие?

– Не знам. Мисля, че просто е бил много зает с днешния консултативен съвет по национална сигурност и за това е отменил срещата с Вселенския патриарх.”

Моля? Божо да не знае нещо? При това не какво да е, а важно обстоятелство, което тълкувател на мислите, сънищата, намеренията, щенията и постиженията на Борисов е длъжен да докладва по най-правилния начин на сън да му го бутнат ( микрофона)?

Мисли Божидар Димитров…Мисли например пликомислено , че Борисов е бил „много зает с днешния консултативен съвет по националната сигурност и за това е отменил срещата с Вселенския патриарх”

Те и от „агенцията”, за която Божо е адекватен на жълтурщината й приоритетен съмишленик, са мислили цял ден дали да постнат постните му мисли от вчера ( когато се състоя въпросният съвет) , но мисленето , доказано, не им е най-силната страна.

Цитатът доказва обаче, че Димитров все пак понякога може да мисли преди да говори, но пък чрез ПИК в такива редки случаи говори не каквото мисли.

Да не би да го готвят за посланик и да е решил да се прави на дипломат?

Дай Боже Божо да вампиряса навън, че най-после и в чужбина да прогледнат какви е чуда раждала, ражда и сега герберска майка просташка!

 

 

 

8 мнения за “Сензация в сензационния официоз ПИК: има нещо, което Божидар Димитров не знае”

 1. След мач на еврошампионата по футбол през 1984г. във Франция в който домакините победиха рзгромно Югославия с 5:0, с хет трик на Мишел Платини, Монд за пръв път в историята си се “престраши” да напише нещо за футбола. Само 3 думи в заглавието и без статия отдолу:
  Платини! Платини! Платини!
  Стопанинът на БЛОГА не само е прочел при пик-льовците (няма сила която мен редовият виртуал да ме накара да отваря сайта им) интервюто с вездесъщият бд но и го е изкоментирал по начин който ми оставя само “шанса” и аз да се изокам: Иво! Иво! Иво!

 2. Агенцията “пык” е агентурна просташко- рубладжийска помиярница, на която признавам една неоспорима заслуга. Мислех си, че дъното е достигнато, предполагах, че след парцалите на Пор, Блъснатия и т.н. от “златното” им време няма накъде по-надолу да се търкаля в лакейщината и гнусотията си нещо, излизащо на някакво подобие на български език и претендиращо да бъде медия. Бях опроверган- има още накъде в калта. Където и да копнеш- има илюстрации, ето например класически похват -ако вие сте подлец, наричайте другите подлеци”….

  http://pik.bg/първо-в-пик- иво-прокопиев-стана-рубладжия-олигархът-който-се-храни-от-америка-за-българия–news434229.html

 3. Драги г-н Инджев!
  Всичко, както винаги, е чудесно написано! Но последното Ви изречение с пожеланието е просто върхът! Разсмях се с глас!

 4. А защо ли Божо не го включиха в тенистурнира?

 5. Ами, то май най-подходящ за посланик на това правителство с толкова вулгарен мин-председател е Божо.Как може управляващ европейска държава с хилядолетна история , да използва думи като “опраскана”, в разговор с гл.прокурор на тази държава.

 6. Усмивките на двамата от снимката показват, че споделят една и съща благодат , един и същи духовен полет!
  КОЙ ли е на монитора?

 7. ПИКльовците са най-жестоките ЦЕНЗОРИ на коментарите във форумите им, на което биха завидели и най-големите диктатори по света. Всяко изказано мнение, което “не им изнася” го цензурират (просто го игнорират и обявяват за “нецензурно” изявление)! Мърши “дебелян пеевски”!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.