Бистришкият тигър не е ястреб, а близнак на Сокола в местната хралупа на руската мечка

Атакувайки прозападния президент Плевнелиев за критиката му срещу руската политика Борисов потвърди днес многогодишните ми твърдения за това, че България се дели по разлома между Запада и Русия, а не между леви и десни политици, идеи, партии и прочее фасади.

 

При всички досегашни противоречия между Борисов и Плевнелиев те винаги са имали по-скоро безадресен, отколкото персонален характер за пред публиката. Вече не е така. Борисов, макар и да не персонализира, атакува пряко изказване на президента Плевнелиев, наричайки го на практика „ястреб”.

 

В края на август 2014 г. например Борисов, дори без да бъде премиер, а нещо като опозиционер, се противопостави срещу идеята на назначения от Плевнелиев служебен военен министър Велизар Шаламанов България официално да възрази срещу водената от Русия хибридна информационна война тук.

 

Информацията (ми, споделена в ivo.bg и в „Течна другжба 3”) за това, че именно Борисов се е обадил на служебния премиер Близнашки и му е наредил да цензурира подготвения в този смисъл документ на военното министерство, увисна като недоказана поради това, че никой не се осмели да го попита вече повече от година, дали това е така. Днес косъмът на съмнението се скъса- Борисов буквално се разграничи от Плевнелиев по същия въпрос със следното изявление:

 

“Аз не съм такъв голям ястреб и не влизам в такива тези, защото балансът в света днес е толкова крехък, че трябва да си мерим думите.”, каза той по повод интервю на Плевнелиев за в . „Индипендънт”, в което той говори за руската хибридна война.

 

Борисов не просто се разграничава, но и на практика порицава президента с препоръката да си „мери думите”.

 

Часове по-рано, в солова акция на един от най- разпенените адвокати на Борисов напоследък, бившият най-десен и най-син Георги Марков призова по Нова телевизия да не се делим на „русофили и русофоби”, употребявайки по този начин най-универсалната опорна точка на русофилската пропаганда за размиване на границите в разделението на българите чрез знак на равенство между русофилщината и нейните критици, обвинявани в „русофобия” за оправдание на поклоните пред руския неоколониализъм.

 

Бистришкият тигър не е ястреб по отношение на сибирската мечка, а си е направо папагал който повтаря колко много обича (българският народ) Русия всеки път, когато му изръмжат от Москва, включително след като Лавров го наплю като камила. Но що за животно е спрямо сокола, който гнезди в Бояна и мъти нещо в гнездото на властта, където е снесъл кукувичите си яйца?

СОКОЛ СЕ ЦЕЛУВА С ДРУГА ХИЩНА ПТИЦА, КОЯТО НЕ Е ЯСТРЕБ, НО ГНЕЗДИ СЪЩО В БОЯНА

 

 

 

31 мнения за “Бистришкият тигър не е ястреб, а близнак на Сокола в местната хралупа на руската мечка”

 1. Може да е от отбора на “Тигрите”, но според птичата класация, която сам въвежда, на Борисов най-приляга сравнението с пуяк. Доста едра и тромава, почти дебела птица, на пръв поглед яко животно, но тъпо и паникьосващо се от всичко ново и неизвестно, което се случва в двора около него. Формално следи за реда в двора, защото забелязва всяка промяна, но новите неща го карат да се побърква и да вдига невъобразим шум с отвратителни пронизителни писъци. Възстановяването на реда го успокоява. Накрая каквото и да си мислим, както и да анализираме, в съзнанието остават основните две качества: тъпо и кресливо.
  Ако се съди само по големината, предимството се дава винаги на по-големия, но според личните качества като ум, съобразителност, хитрост, решителност и ловкост, много често печелят по-малките на размер.
  Пуяка или ястреба? Борисов или Плевнелиев? Изберете сами

 2. Думите на Путин в Анталия днес:

  «К сожалению, от террористических атак никто не застрахован. Вот ведь, допустим, Франция относилась к числу тех стран, которые вообще занимали достаточно жесткую позицию в отношении президента Асада лично, и мы слышали все время от наших французских друзей, что предварительным условием для начала политических преобразований должно быть согласование вопроса об уходе президента Асада. Ну, и что, это уберегло Париж от террористической атаки? Нет.»

  http://www.vesti.ru/doc.html?id=2687518#

 3. Напълно подкрепям жизненоважната необходимост от ежедневно разобличаване на ренегатите и мутрите на комунистическата мафия, скриваща се зад много маски и бързо мимикрираща в днешно време.
  Но защо в България нито една личност и партия от цивилизованият спектър, не застана и все още не застава открито в подкрепа на Президента на РБ, г-н Плевнелиев. Той стои изолиран сред глутница червени вълци и хиени, подкрепяни солидно от червено-кафявата Сибирска мечка. Не искам да омаловажавам ситуацията с тази метафора, а ситуацията е критична. Поклон пред смелостта и мъдростта на Президента. Но е напълно сам. Срам ме е от премиера и обкръжението му, още повече ме е срам от стархливия “демократичен” елит на нацията. Г-н Инджев едно от ярките изключения, разбира се.

  Ако продължим да мълчим, скоро ще е късно – Кремълската мафия ще си избере удобен президент, по подобие на премиера, угоднически, безгръбначен страхливец, в най-добрия случай.

 4. Не мога да вдена. Защо баце се чувства длъжен дори и репортерите да го “провокират” на всяка манджа да е мерудия. Интересно е също кога на него ще му дойде реда да дава интревю на мед

 5. Продължавам с редакция на третото изречение и по-нататък.
  Интересно е също кога на него ще му дойде реда да дава интервю на медия от ранга на Индипендънт.Последно “голямо” интервю беше за Итар ТАСС и то на заместника на главният редактор

 6. Последюен опит, извинявам се предизвиканата досада. Късният час си кчава думата.
  Последното “голямо” интервю беше за Итар ТАСС през миналият юли и то на един от заместниците на главният редактор. Бахти и унижението. Премиер на страна-член на ЕС се умилкваше като пребито псе на някакво посредствено руско чиче.
  Сега за десерт, да не му се надяваш, страхотно интервю на Александър Невзоров. Дали някой ще го преведе на рапонът като се знае прекрасно, че най-мрази четенето не смея да се надявам.

  http://glavpost.com/post/16nov2015/WorldPolitics/64017-aleksandr-nevzorov-rossiyanam-ochen-nravitsya-kogo-to-bombit.html

 7. Самият факт, че терористите удариха Франция, която заедно с Турция е най-голямата противничка на Асад е достатъчно показателен. Уж големият противник на Асад – ИДИЛ, удари най-големият му враг в Европа. А Лавров и Путин с характерния си цинизъм веднага запяха припева, че видите ли Франция, която била толкова против Асад станала жертва на тероризма. Руските лакеи пък Саркози и Берлускони веднага зареваха за коалиция с Москва срещу тероризма. Бавно но сигурно започва да се разкрива кой всъщност е емал най-голям интерес от атентатите в Париж и кой стои зад ИДИЛ.

 8. Уважаеми г-н Инджев,
  Не съм специалист по история, но съм останал с впечатление, че дори един сравнително почтен политик, като Драган Цанков, се е продал за руските рубли. А иначе симпатичният ми Георги Марков си е един софийски шмекер (в най-добрия смисъл на тази дума)…

 9. Днес Обама е застана твърдо зад позицията си, че няма да нареди сухопътна операция срещу идил. По интонацията и езика на тялото му ми се струва, че е дълбоко притеснен, защото не знае каква стратегия и тактика да следва от тук нататък – как хем да не праща войници, хем да победи идил. Вие как мислите? Прав ли е или не?

 10. ББ е длъжен да се съобразява със много интереси (най-вече бизнес интереси) на много хора, според службата, която носи. Той казва, че сам е създал партията “герб” но на всеки е ясно, че след разтурването на БКП от самата нея си и метаморфозата и в многопартийна система с която и до днес дърпа конците в България, избраните от БКП кадри осъществиха по програма създаването на нови партии, верни на идеята, контрола над България да остане в ръцете на БКП. Другаря Борисов не е изключение от тази “велика” стратегия, довела до разграбване на народното имане и изгонването на Българския народ в икономическо изгнание. Тази “велика” стратегия на БКП, спаси нейното влияние и старите комунистически тикви нахраниха децата си но това спасение се оказа смъртно опасно за България и народа и. “Великия” червен паразит (елит), като всеки паразит не посмя да се покае за грешките си но предизвиквайки смъртта на народа си, ще дойде и неговата смърт. Затова ако Българите искат Спасение, те нямат друга алтернатива, освен да се обърнат към Рода си и да последват пътя на Прадедите си. Страха и омразата, трябва да бъдат забравени а паразита (бкп елита) изхвърлен на бунището, заедно с идеите му за “светло бъдеще”.

 11. Дали да бъдем близки с Русия и възприемем техният начин на живот.
  В битов и социален план подхождаме ли си?
  Как можем да си сътрудничим и какви нови технологии можем да постигнем за подобрявяне начин на живот?
  В отношенията равнопоставени ли сме ?
  Ще изброя 10 неща,които влошиха моя живот в сравнение на този на родителите ми благодарение на близостта с Русия.
  Апелирам към подържниците на близостта с Русия да приведат само една значима причина да бъдем близки с тази страна.
  1.Въвеждане ограничаване на личната свобода по подобие на Русия.Забрана на правото на избор на местоживеене.Ограничаване правото на свободно придвижване.
  2.Забрана на право на месторабота
  3.Разработване на мегаломански проекти без съобразяване с природа и екология.
  4.Унищожение на селското стопанства ,сортове,породи с оглед подържане на ниски цени за износ към Русия.
  5.Заграбване богатствата на България като редки метали ,уран ,злато и др.на безценица без съобразяване с международни цени.
  6.Намеса в всички области на живото чрез изпращане на руснаци като съветници.
  7.Разправа с непокорните българи с убииства.Тук мога да спомена ликвидиране на знакови български служители като започна с шефа на 1 главно управление ген Коцев.За Трайчо Костов не говорим нито за шефа на Химимпорт още по малко за Луканов.Щом някой вече не им харесва -куршум.
  8.Употребата на България в поръчкови убииства по света.Случая с папата.
  9.Високите цени на руските суровини,нарочно за България.
  10.Лъжите на руските инвеститори,криенето на данъци и високите цени на горивата.Надменното господарско държане на руснаците.Като истински господари.
  Изводът за мен е ДАЛЕЧ ОТ РУСИЯ.
  За това подкрепям Президента Плевнелиев.
  А Борисов е един безгръбначен слагач,който като Тодор Живков е готов да ни хариже на Русия.

 12. “Бистришкия тигър” е едно зайче примряло от страх!

 13. Да, вече е категорична заявката на Банкянския тигър (и наш съблогър) да бъде основна фигура на рублоразпределението в Българи-след формалното отстъпление на гоцэ сырыщныка от тази ключова позиция и очевидното ръфане между останалите рубладжийски “прайдове”. А за самотата на президента Плевнелиев- съвет към него: ТВЪРДИТЕ ПРИКАЗКИ ХВАЩАТ ДИКИШ САМО С ТВЪРДИ ДЕЙСТВИЯ, а в момента най-важните проблеми на България се решават в самата България!
  Два примера – в рамките на президентските правомощия:
  1. ЗАЩО кремълският посол и син на червен катил бойка коцэв не бе отзован веднага след сервилните му приказки пред Кремъл- в противоречие и с българската, и с евроатлантическата позиция?
  2. КОЙ натресе в Конституционния съд брадясалия комунистически лентяй и нищонеправец (освен ревностната си дейност като бранител на гоцэ и спонсорите му-престъпници, много ясно!) борыс вельчев?

 14. Необходимо ли е да се предъвква едно и също за Борисов вече почти десет години ,това поведение му носи успех и ще го следва ,докато му се намери алтернатива,тези които претендираха за такава в момента са му партньори във власта,напоследък даже защитници.
  Русия си харчи много по-удачно парите от Запада в пропагандната война на наша територия и пак не успява да прокарва стратегически за нея проекти .

 15. Към Гост:

  Парадоскално, но сам си отговаряте на въпроса: след като поведението не един прост човек може да е толкова непобедимо, явно е необходимо други хора, които не са чак толкова прости, да се опитат да му противодействат. А който не е съгласен, не е длъжен да участва, но пък и не бива да очаква, че ще затвори устата на желаещите да направят нещо по въпроса.
  Внушението за безсилие е сред основните причини за отровените съпротивителни сили на обществото и е основна пречка “да се появи алтернатива”. Как да се “появи” без някакво усилие?

 16. Само да ви допълня Д.Савова. Руските фирми в България (Лукойл) и контролирани от Русия фирми на петата колона (АЕЦ Козлодуй, Петрол АД и др.) декларират нулева печалба. С една дума, безкръвяват финансово България и ни третират като колония. Европейските фондове, главатаря Борисов раздава на фирми на петата колона – Главбулгарстрой за пътища и магистрали, Понстройинженеринг (Васил Божков) за водния цикъл във Враца, фирми на Маджо печелят конкурси за европроекти за водния цикъл в Софийски окръг и др. Земята в България се разграбва от фирма на петата колона – Октопод (ТИМ) и т.н. Това е тъжната действителност.

 17. Ако имах възможност да управлявам времето веднага бих премахнал сегашния облачен период, който струва ми се ще продължи и през 2016 година, като премахна идващите месеци до октомври 2016. Така че, през 2017 година слънцето на републиканците да засияе над САЩ и целия свят.

  Към ВЕРНИ НА БКП:
  “Затова ако Българите искат Спасение, те нямат друга алтернатива, освен да се обърнат към Рода си и да последват пътя на Прадедите си. Страха и омразата, трябва да бъдат забравени а паразита (бкп елита) изхвърлен на бунището, заедно с идеите му за “светло бъдеще”.”

  Напълно споделям казаното ог Вас. Това е единствения правилен и успешен път за БЪЛГАРИЯ.

 18. Бистришкият тигър, с заешкото сърце, пилешкия мозък и овчата кожа, се е установил трайно в мечешката бърлога и там се чуства, като в дома си (банкянският си кенеф)! А българите (и европейците)да се спасяват, кой както може!

 19. Да се чете “със”- извинявам се за печатната грешка!

 20. Прав сте ,г-н Инджев,че алтернатива на сегашното статукво ще се постигне с не малки усилия от страна всички грамотни и почтени хора.Нямат място подобията и привържениците на ББ в тази борба/тя няма да бъде лека/.Заедно и постоянно-можем!С уважение Марга!

 21. СТАМБО прав си.Плевнелиев трябва да действува твърдо и радикално.Защо му беше този плазмодии Борис Велчев.Не разбрали,че не става за нищо.Ако така продължи да действува ексикусум от нашата подръжка.

 22. Направо не мога да повярвам как уж интелигентни хора се поддават и залагат на картата на Русия и то днес,когато Путин с цялата си арогантна безцеремонност,отне Крим,не смята да се изнесе от Източна Украина,намеси се в Сирия,за да защити друг убиец,какъвто е Асад.
  Не мога да приема такова блюдолизнечене.

 23. Че борисов не е ястреб, нито тигър, а бъзлив мишок, плувнал в наследствена милиционерска мас едва ли някой се съмнява, поне изсред читателите на този блог.

  Респект на г-н Инджев за припомнянето, то трябва постоянно да се набива в тиквите на матряла, който при всичките оливки на нищожеството си го “фили” и преизбира (е, с малко помощ де от ЦИК, де от ОИК).

  Иначе, благодаря на колегата Georgi Nikolov за интервюто на Невзоров, когото помним с предаването му “600 секунди” в началото на големия грабеж с кодово име “перестройка”. Когато близък на властта журналист като Невзоров изрича онова, което е в интервюто му, родният русофилис остава със запечатани уста. Великолепно настолно четиво за всички петоколонници в Милиционеристан, мисля!

  Един малък офтопик и от мен, като какво май са си говорили барак юсеинович и владимир владимирович-джуджи1 в кулоарите на Анталия:
  http://unitpost.com/post/16nov2015/Politics/11814-elizaveta-boguckaya-rossiya-zhuzhzhit-po-povodu-togo-chto-putin-snizoshel-do-togo-chto-vydelil-polchasa-obame-dlya-besedy.html?utm_source=glavpost&utm_medium=sidebar_informer&utm_campaign=top_blogs

 24. Георги Марков се оказа комунист, който твърдо се присъединява към комунистическата пропаганда за налагане на понятия, категории , борби и пр., които реално нямат никаква стойност. Основното, новото в днешната българска примитивност е издигането в “политическата мода” на нещо напълно неполитическо-русофилията. Българската държава като структура и политика не е направена като “русофилска” или “русофобска”. Но комунистите прокламирайки тази русофилия, автоматически квалифицират техните противници като русофоби. А от друга страна пък няма нито русофилски партии, нито русофобски.
  По този начин се измисля едно несъществуващо политическо пространство, което задължително е ялово.
  Нито президента, нито министър-председателя говорят за русофилия и русофобия, нима ако реално съществуват тези две категории, нито Президентството, нито Правителството знаят този факт. В Народното събрание също не се водят дебати между тези два лагера. Нито ръководството нито парламентарнкте групи са определени за “русофилски”, или “русофобски”.
  В медиите постоянно се развихрят тези абстрактни тези за русофилия и русофобия, а държавниците не коментират споровете. В такъв случай на кого са нужни тези престрелки между “русофоби” и “русофили”. Отделно от това никой досега не посочва официални длъжностни лица за русофили и като такива как как се справят със служебните си задължения. И дали тяхната убеденост като русофили влияе на дейсността им.
  Има русофили, но никой не знае кои са и колко са. Като се почне от Президента и се свърши…, кой където иска.
  Абсурдността на тази комунистическа игра се потвърждава от факта, че никой не се е обявил като противник и борец срещу “русофилите”. Никой не казва и какви са способите на борба. Въобще русофилията се заклеймява от много хора, но никой не казва как се противопоставя на нея.
  Както никой не казва как се противопоставя срещу “хибридната война на Русия и Путин” срещу България.Има война, няма противници на войната.
  Същото поведение показва и Президента Г-н Плевнелиев.
  Никой и не го пита-кога е забелязал тази война и какви мерки е предприел срещу нея съгласно своите конституционни прерогативи.
  Войната продължава, русофилията се засилва, но никой не им се противопоставя.

  И скоро не се вижда никакъв край-България явно е обречена на вечна русофилия и вечна война от Русия.
  И никой няма да отчита никакви резултати, тази тишина от липсата на война приспива българската долина.

 25. Така е, щом лустрация не се състоя, сега ни засипват с отвратителни назначения на презрени комунистически издънки. Резила не е само с Мая или Борис Велчев. Много са овластените да ни тласкат към дъното.

 26. госин питър пан “американ”, вие май съвсем не се усещате! пишете, пишете като чиновник на държавна служба – ДС чин.
  вашите “комунисти” пият американско уиски и държат парите си в американски капиталистически долари. Децата им учат в А-ме-ри-кан-ски-те Ща-ти и комунистическата идея им служи само за политическа примамка на тъпи овци (избиратели-ласкатели) с чието овчо доверие си купуват бентлитата. а Вие тук комунисти та комунисти. Че кой комунист от тези егоистични нехранимайковци е построил комунизма или поне комуна и дели плячката с овците ??? Я вижте рентата, която дават за земеделските земи. 90% за тях и 10% за овците. Апропо, СДС върнало земята – ХаХаХа. На кого я върна ?? на бандитите, да грабят и стрижат със евро помощи а сега вече и си я купиха с печалбата от рентата от обеднелите старци с 200 лева пенцийка. А колко земя пък си надписаха или окрадоха с измами … Българийо клета, и турчин така не е грабил.

 27. 1. Подписвам се с две ръце под въпросите на Стамбо, както и очакванията – базирани върху президентските правомощия.

  2. Списъкът на Д. Савова е точен. Точен и необходим най-вече за тези млади хора, които се опитват да разберат защо ‘ревем’ и ровим, вместо да се прегръщаме ‘в името на глобализацията’ (имаше такъв казус). Списъкът е необходим и за лечение на ретроградна амнезия при възрастни. Апропо няма да пропуснем заграбването на архивите, историческите/историографски злини, пошлата индоктринация на образованието, цензурата в научните институти по оста Москва-София, както и в книгоиздаването, филмовите продукции и прочее и прочее – всичко това беше къде под прекия, къде под подразбрания от нашите червени под-функционери контрол от Москва.

  3. Re: Panamericam и критиката на понятието ‘русофилство’.
  Понятието заема съществуващо политическо пространство и при това не е новост или ‘политическа мода’, както посочвате. И всъщност Вие, като добре запознат с руската история, както и с болшевишката теория (поправете ме, ако греша) вероятно ще се сетите на кого е този цитат, както и горе- долу откога датира:

  “In his determination to hammer the varied racial groups into a homogeneous nation, he adopted terrible measures and so roused the hatred of the Finns, Armenians, Georgians, and other subject peoples, stirring among them passionate resentment and desire for revolutionary action.
  It is impossible to conceive of a policy more dangerous to the dynasty than was conceived and followed by this FANATICAL RUSSOPHIL.” (формат мой)

 28. Благодарност @ Georgi Nikolov за интервюто на Невзоров. Най-сърдечен поздрав за него и слава на Бога – за живата и здрава парижанка.

 29. “госин питър пан “американ”, вие май съвсем не се усещате! пишете, пишете като чиновник на държавна служба – ДС чин”-верни на БКП

  !акай колега,ти нещо преиграваш,твоите думи под тази ирония са част от моите убеждения.Как пък точно мен избра,селд като се подписвам с двете ръце под коменатра ти.

  Или по-добре е да вървиш по течението….
  ОК,но прояви малко по-голяма тактичност,иначе съм съгласен с почти всичко което пишеш-просто съвпада с моите разбирания

 30. До ЕвриУан

  Съгласен съм с Вас,но уточнявам за сетен път-днешното развихряне на русофилството е предизвикано от комунистите,нали точно в средите на комунистическата партия е създадено това “Национално движение “Русофили”

  Вие знаете ли това или не знаете.
  Повтарям пак-русофилството у нас е комунистически структурирано мотивирано и моторизирано.

  И пак:

  НЯМА РУСОФИЛИЯ ИЗВЪН КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЛОТИЛИЯ.

  Много Ви моля разбирате ли ме какво казвам,а съвсем друго е дали се съгласявате с мен или не.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.