Възходът след паденията на соцвождовете в България

Макар в две поредни статии да цитирах двама видни представители на БСП ( Ангел Найденов и Румен Овчаров) да се изказват в рамките на два дни неуважително към обожествяваната в партията Русия, не съм голям оптимист, че това изключение ще се превърне в правило.

 

Защото българският т.н. социализъм има две главни особености. Едната, както вече става ясно от горното изречение, е безпрекословното му подчинение на русофилската линия без значение дали то е свързано с клетви за вярност към Александър Втори Освободител ( на подстъпа към Проливите), Александър Трети (Българомразец), Ленин, Сталин, Брежнев или Путин.

 

Тази, първа по ранг, значение и видимост характеристика, не се нуждае от допълнително осветяване за просветените българи. Има обаче и още една удивителна по своята парадоксалност особена черта на бг соца ( както напоследък го наричат почти умилително някои у нас), която се проявява като упорит рецидив.

 

Колкото повече си провален като лидер на българския болшевизъм ( или социализъм), толкова повече се изстрелваш на някой местен или международен връх. Това не се отнася до всички дейци на българската имитация на съветската диктатура и нейните съвременни рецидиви, но примерите са толкова ярки, че си заслужават дисекцията.

 

Традицията в това отношение започва от набедените „революционери” Васил Коларов и Георги Димитров. Двамата търтят да бягат от България още с първите симптоми на провалените им мисия по заповед на Москва да извършат болшевишки преврат в България през септември 1923 г. Мисията им е разконспирирана и води до вълна от арести в България, при която Коларов и Димитров спасяват кожата още преди болшевишкият им план да повлече кървавата си диря.

 

За своя провал и проявената страхливост двамата съветски емисари от български етнически произход обаче не само не са наказани от ноторно безмилостния спрямо провалените другари болшевишки режим в Москва, но получават фантастични промоции. Косъм не пада от плешивата глава на завърналия се в Москва Коларов ( по интелигентният от двамата). Той си остава до следващата година ръководител на най-голямата международна терористична организация в историята на човечеството, наречена за ( руско) благозвучие Коминтерн. Неговият ортак в бягството от сцената на провала в България Димитров също достига до най-високия пост в коминтерна (1935 г.), а след неговото разпускане през 1943 г. е издигнат под кървавото крило на Сталин до началник на международния отдел на самия ЦК на Всесъюзната партия (болшевики). Провалените „въстаници” се редуват на премиерския пост в окупираната от СССР България.

 

Ще минат десетилетия, преди тази тенденция да се повтори в наши дни.

 

Сергей Станишев, чието име се превърна в единица мярка за изборни провали в България, бе награден с най-висок европейски пост на върха на евросоциализма (този път наградата не дойде от Москва, което е прецедент).

 

Но и това не е всичко. Най-проваленият в щедрите си обещания – не за милиони, а за милиарди- социалист все пак е Георги Първанов. Като президент той превъзбудено бленуваше „троен шлем” от три огромни руски енергийни проекта. И трите се провалиха. Първанов обаче, инвестирал доста по-успешно в проекта „Борисов”, си получи дивидентите. Вместо да потъне в политическото небитие като най-провалил се в обещанията си политик в България за всички времена, той „възкръсна” като съуправляващ чрез партията си АБВ в правителството на Борисов.

 

Засега изключение прави актуалният шеф на БСП Михаил Миков. Него Борисов също искаше да награди за изборния му провал на парламентарните избори, след които му предложи миналата есен да оглави Народното събрание. Дали защото този трети по важност в държавната йерархия пост е малка награда за него, но Миков благодари и му отказа. Сега, помнейки жеста, е нещо като опозиция, но не и по въпроса, който в България е определящ: отношението към Кремъл. Позициите на Миков и Борисов се сближиха в това отношение почти до пълно сливане- единият иска оставката на президента Плевнелиев, а другият „само” го нарича ястреб и му казва да си „мери думите”. Поводът- отново Русия, която заедно защитават от един българин , дръзнал да се изкаже срещу нейната политика!

 

Познайте от кого очакват награди!

24 мнения за “Възходът след паденията на соцвождовете в България”

 1. Всички скочиха срещу Плевнелиев, само защото веднъж-засега-прояви малко доблест и каза това, което много хора знаят, но не казват. А по повод на Георги Димитров-за мен един страхливец и национален предател-да добавя още един гвоздей в ковчега му-Благой Попов, който е бил съден заедно с Димитров в Лайпциг е пратен в Сибир от Сталин. В архива на Димитров е запазено писмо от Попов-как е стигнало до получателя е загадка за мен-в което Попов е молил Г. Димитров да му помогне. Естествено никаква реакция.

 2. И така, НАЦИОНАЛНИЯТ ПРЕДАТЕЛ и руски агент Георги Димитров (Жоре Мастиката, както му казвали в Пернишко!), сега стърчи огромният му памятник над град Перник(след като беше премахнат от площада в годините след 10-ти, от години е върнат на най-високата част в парка на града(нещо като тепетата в Пловдив)….. И хората не знаят че е БЪЛГАРОМРАЗЕЦ и не реагират…..

 3. Чудя се, къде са българските десни? Къде е Реформаторския блок? Защо оставят Президента да го ядат кучетата без никаква, дори минимална подкрепа? Къде е Радан Кънев, къде е Мартин Димитров? Защо всички десни мълчат, сякаш Плевнелиев е направил някакъв срамен гаф? Бойко Борисов грубо го “посъветва” да си мери приказките, а всъщност Плевнелиев много добре си беше премерил приказките, защото той не каза нищо по-различно и нищо повече от официалната позиция на НАТО и ЕС, в които организации дори Реформаторите забравиха, че членуваме.

 4. За най-голямо съжаление тези московски послушници и подобни на тях са управляващи тези земи, наречени България!
  Мислещите българи сме натикани в девета глуха и не смогваме да излъчим хора, които да се явят на избори. Хора, които да работят за България, за отделния човек, за реформи, които да ни отдалечат от империята на злото! А не за “отбрани” “екземпляри” на руска хранилка!

 5. След влизането на БКП /т.с./ в Коминтерна през 1919 тя се съветизира и вече 96 години неотклонно работи против България – в полза на СССР/Русия.

  Тя не е и партия в общоприетия цивилизован смисъл. Думата “партия” /и “парцал” също/ идва от pars, partis /лат./ – парче, част. Част от обществото, която защитава интересите си в честно състезание на избори с други части – партии. Това е многопартийната демокрация.

  А коя част на обществото защитава БКП/БСП? На работниците? – ха-ха. Тя защитава единствено интересите на Русия и своите собствени номенклатурни интереси. Затова не е и партия, а по-скоро гангстерска организация, мафия или организирана престъпна група, ако щете.

  Как дойде на власт през 1944 и как 45 години се задържа – само и единствено чрез терор – е ясно. Хубавото е, че на изборите през последните години получава все по-ниски резултати.
  И това неминуемо ще доведе до момента, в който най-после ще бъде ЗАБРАНЕНА като антибългарска престъпна организация с всички произтичащи от това последствия.

 6. Едва ли има друга страна по света, в която русофилството да се смята едва ли не за социализъм. България е уникална в това отношение. Оказва се, обаче, че русофилството, освен „социализъм”, минава и за своеобразен „национализъм”, който има най-отблъскващите атрибути на такъв (ксенофобия и расизъм), но не и на защита на националните интереси.

 7. Реформатори Радане,Мартине,Бориславе,къде сте бе хора.
  Подкрепете Президента Плевнелиев.
  Кажете истината на българският народ.
  Ограмотете го.
  Никои от вас не иска да грабнете калашниците,но вие като водачи сте длъжни да се борите за истината.
  Не оставяите Плевнелиев сам.
  Години наред Русия избива българи.Подло.Тайно.В гръб.
  Хиляди българи избити чрез наемници или директно от целият политически спектър и засегнатите мълчат.
  Скоро я слушах Лилия Луканова/съпругата на Луканов/.Плаче за Русия.А в фамилията дядо й по майчина линия убит през Голодомора в Украйна,бащи й проф.Герасимов лежал четири години по заповед на Москва по време на Тр.Костов,мъжът и Луканов също убит от руснаци и тя е русофилка.Извиняваите но това е патология.
  Имам и други близки,баща им и майка им са убити от официалната руска власт при изценирана катастрофа.И те знаят това .И са поклонници на Русия.
  ЗАЩО БЕ ХОРА.
  Крайно време е народът да знае кои са му приятели и кои врагове.

 8. Това не е война на терористи срещу демокрацията а е война на тоталитарните идеологии срещу демокрацията.
  Всички русофили в България са привърженици на тоталитаризма ерго са също толкова опасни колкото ислямските фундаменталисти от ИДИЛ.

 9. Защо рублофилите- руските наемници са добре? Защото още не сме се освободили от Русия.

 10. Вярно е, а как двамата национални предатели – Васил (Касапина с цигулката) и Гошо Тарабата са се дебнели и кодошили в Москва – цяла епопея! Формулата на оцеляването е била: с аптекарски везни да се мерят пропорционално доносите срещу различните видове врагове с партбилет- троцкисти, зиновиевисти, националисти, леви, десни, и пр. Иначе, току-смотри, тов. Сталин влез, тръснал трубката и рекъл „Ну, Вы таварищ Жора, почему только за онез донасяте, пък тез ги няма, а – да не би да сте от тяхната група случайно?!” – и отиде граовско-лайпцигският пияндурин в мазето на Лубянка. Непростим пропуск на Йосиф Висарионович, но, слава Богу, после се поправя…, сещате се!
  Третият „голям” в Москва – да не забравяме чугуненият комундел с дървена философска чутура Тодор Павлов като цяло има по-достойно поведение.
  И един офтопик. Не искам да звуча гарвански и прокобесно като консервативен Рreacher man от Южните щати. Историята със СПИНа на Чарли Шийн обаче активира за пореден път наша тема. Автодеструкцията и аморализмът на Холивуд рушат и Америка, и света.
  Като грешен човек няма да кажа „Хак им е!”. Не мое смирение е Онзи, който наказва и опрощава. Но таткото на Чарли- Мартин Шийн е не само върл холивудски комуняга с 1-2 гънки на суетния и невеж мозък! Той отдавна ходи на крака да ухажва всички масови комунистически убийци. Много обича и ислямските изверги. Когато гледах и немеех пред отвратителната левичарско –либерална боза – сериала „Западното крило” ( без никаква ирония, в сравнение с идеологическата агресивност нa това (анти)западно крило”, сталинските пропагандни целулоиди от 30-те/50-те са направо едни плуралистични и многопластови филмови творения а , пък нашите от презрелия соц- върховни естетически шедьоври !) – се питах, какво би станал светът в ръцете на тези морални и политически дегенерати! Е, общо взето, вече знаем! Шийновците бяха сред най-активните в кампанията на Барак Обама…

 11. Ето и признания на идиота Мартин Шийн… протестирал срещу, има си хас, РОНАЛД РЕЙГЪН, говедото долно!…
  Голям герой, дума няма, само жалко че са го арестували в САЩ и не е могъл да опита прелестите зад решетките във владенията на неговите кумири!

  Q: You’ve been arrested more than sixty times, in opposition to the School of the Americas in Georgia,
  apartheid, racism, homelessness, nuclear testing. Do you recall your first time?

  Sheen: My first civil disobedience arrest for social justice was in 1986 for protesting the SDI [Reagan’s Star Wars initiative]. It was on Forty-second Street at the McGraw-Hill Building in New York. That arrest was one of the happiest moments of my life and, equally, one of the scariest.

 12. До D.SAVOVA

  Луканова плачела за рАЗИЯ – това ме подсеща за времето, когато имаше едни произведени в чин писатели и поети същества, които плачеха в проза и мерена реч за родните си села и паланки, но бяха първи (и много свирепи) при раздаването на номенклатурните ведомствени апартаменти в София. Въобще за подобно страдание има много лесен лек – чемадан-вакзал-и право там. И сте права за патологията – нарича се шизофрения, комбинирана със “Стокхолмски синдром” (жертвата започва да харесва и обича похитителя, в нашия случай палача си).

  Един офтопик, г-н Инджев – днес са 130 години от епопеята при Сливница. На зарята по повода присъстваше само министърът на войната, г-н Ненчев. ЦЯЛОТО правителство се беше покрило като мишоци – зер, българско събитие се отбелязва, не на “двойните освободители”! НИТО ЕДНА телевизия поне не го спомена! Затова, нека поне във вашия блог почетем героите от Гургулят, Три уши, Мека црев и Мало Малово, благодарение на които още я има България!

  Респект!

 13. Това за любовта на Луканова към Россия-та им, може и да е лицемерие в опит да омилостиви “силните”, защото я бяха оставили на “хляб и вода” та нямаше с какво да си плаща ремонтите на покрива на вилата и раздаваше бутилки уиски останали от оня тапир, мъжа и.

 14. До Аэрофлот – в памет на героите

  “По времето когато завършвам тази книга /1886, б.м./, българският въпрос, за жалост, не може да се счита за окончателно решен. След дълги препирни и разправии, непосредствено след примирието в Букурещ се подписа един договор, на който едничкият член казва, че нарушеният мир чрез войната се постановява отново. Следователно, Сърбия не претърпя никакво наказание за хайдушкото си нахлуване в България. Едничкото и наказание беше поражението при Сливница, Драгоман, Цариброд и Пирот, чрез което тя, разбира се, изгуби съвършено своето морално и политическо влияние на Балканския полуостров. Българският господар и народът му само с вътрешно негодувание приеха този несправедлив, натрапен от Европа, договор. Българите го приеха единствено само затова, за да постигнат желаното съединение между княжество България и тъй наречената Източна Румелия.”

  Артур фон Хун, “Борбата на българите за съединението си”, Пловдив, 2013.
  Авторът е бил кореспондент на меродавния в-к “Кьолнише цайтунг” и в репортажите си описва Съединението и Сръбско-българската война от 1885, както и подлата роля на Русия в тези събития.

 15. Господа добри,
  Умолявам тези,които квалифицирате комунистическите функционери като “национални предатели” да обясните какво всъщност означава тази фраза.

  Какво представялва този акт или процес на “предателство”.
  Кога е започнало,по какви начини,с каква цел…и въобще как е възможно един човек да “предаде” милиони хора(цялата нация) на друга държава и нация?

  Освен “национални”,има ли и друг вид предатели?
  Да се съгласим че Георги Димитров и Васил Коларов са “национални предатели”,а Трайчо Костов какъв е?-предател,национален предател или въобще е непредател.
  Та нали точно Димитров и Коларов нареждат да бъде убит и точно така става.
  Но и тримата са убити в рамките на половин година от техните съветски побратими.
  След тях идват Вълко Червенко,Антон Югов и Тодор Живков-те предатели ли са като предшествениците си,или национални предатели.Всички са били на поста Държавен глава.
  Следователно Той-Българския държавен глава е бил “национален предател”.

  Хайде да намерим първия българин,който е разбрал това.За втори няма да питам-няма да се намери със сигурност.

  Въобще колко български комунисти може да бъдат квлаифицирани като “национални предатели”.
  А имало ли е национални предатели и от политическите партии.(на тях комунистите построили ли са паметници,или само на своите предатели).Ако не,тогава комунистическата партия трябва да бъде забранена със специален закон.Може ли да съществува законно и конституционно организация,чиито лидери са били “национални предатели”.

  А как да разбираме,че днешната българска държава пази стотици паметници на същите “национални предатели”.Даже читател на нашия блог посочи бройка около 3000.

  За каква цивилизованост у нас тогава някои говорят.Що за държава,що за народ сме,след като територията на страната ни е наторена и усмърдена с паметници на предатели,убийци,крадци,изманици.
  Смешна работа,впрочем не-жалка!

  Строят се и днес паметници на престъпници.И никой не вижда края на това строителство.

 16. Аэрофлот
  И Дъсчан кладенец при Трън,от където дядо ми имаше орден за храброст.Спряна е сръбската армия,която е щяла да влезе в София през единственият път от Трън през Секирна за София.Изключителво важно сражение.От тогава проходът Дъсчан жладенец е непроходим.В центъра на Трън има голям паметник на падналите герои при тези сражения.

 17. Ех Савова, душо заблудена…
  Когато в този блог някои хора ти казваха, че десните не са никакви десни, ти заслепена от найвност ги анатемосваше, че са комунисти.
  Прогледни най-накрая.

 18. Павле
  аз съм човек реалист и оптимист.Всяко добро дело за България аз ще защитавам независимо от къде идва.За сега десните ДСВ са най близо до мойте разбирания и аз ще се уповавам на тях.Независимо от това аз съм в правото си да предявя претенции към тях,Но няма да престана да ги подкрепям.
  Защото други няма.Ако има ще подкрепя и тях.Но засега това е положението.
  Надявам се ,че вие не сте от тези които искате да откажете поддръжката на всякакви десни. С мен няма да успеете.

 19. Добре г-жа Савова,десните не са комунисти и къде са?
  И Павел ли говори неверни неща?

 20. PANAMM
  Другата дума на комунисти за мен беше варвари.Изроди.Същите думи,които днес използуваме за Ислямска държава.Също подготовка на световен терор,обучение и изпращане на терористи по цялото земно кълбо.Страхът и слугинажа на нашите така наречени комунисти.Участие на България в международен тероризъм,заради което още ни се носи славата по света на убиици.Само,че за разлика от вас аз не слагам цялата нация под един знаменател.Подръжниците на стария режим,а сега на Русия,която запази своето варварство и човеконенавистност нямат нищо общо с хората,които аз поддържам и харесвам.
  Някои са недоволни от Иван Костов.Защото не им дал работа и пенсия.
  Но Иван Костов обърна посоката на България и я откъсна от Русия.Заради това го мразят толкова .Точно бивши варвари/комунисти/ и подлоги на Русия.
  Аз пък заради това го намирам за велик.
  Пенсия и заплата аз и сама ще си намеря.
  Но решителни политици се намират трудно.
  Благодаря на Иван Костов ,че спаси България.
  Видяхте руският агент Симеон 2 какво направи после.Той не е комунист ,само им е слуга.
  Но не е и българин.
  Колкото и да се мъчат някои истината не може да се скрие.
  Искам истината.

 21. ПС
  За разлика от вас аз съм наясно с нещата от живота и политиката и със себе си..Не съм като вас половината изречение да ги плюете като комунисти и русофили,а другата половина да ги хвалите.Колко била велика Людмила Живкова.И винаги съм конкретна.

 22. Към D.SAVOVA:
  “Благословен е мъжът, който, когато няма какво да каже, се въдържа от това да даде едно многословно потвърждение на този факт.”
  Джордж Елиът

 23. Другата дума на комунисти за мен беше варвари.Изроди.-Савова

  Е,това е самата истина според мен,всичко друго са само разводнявания.Но комунистическото варварство вече се реализира по мирен,законен и дори конституцинен път.Тук са публикуване десетки материали.

  “Само,че за разлика от вас аз не слагам цялата нация под един знаменател.”-Савова

  И аз така мислех,но се оказа,че не е така.

  Ако комунистическите варвари,изроди,убийци и шпиони са построили паметниците на съветските окупатори и ги подържат и днес,дори строят нови и тях да ги сложим в съответния знаменател,тогава в кой занменател да поставим милионите българи,впрочем какви милиони,почти всички българи не протестират срещу символите на варварстовото на руските и българските комунисти.
  Като че ли знаменателите се припокриват напълно.

  хайде ,опитайте се предположите,кога България би се отървала от тези паметници.Един читател каза че се очаква това да стане през 2017г.,ОК,може ама не вярвам,кажете поне Вие?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.