Един съветски “възпитаник” опровергава лъжите на руския слуга Башар Асад

Предоставям на читателите две противоположни сирийски гледни точки.

Става дума за две знаменитости, едната която е направо от световна величина, защото става дума за диктатора Башар Асад. Неговата информационна агенция САНА е разпространила интервю, в което той хвали своя началник Путин колко по – добре се е справил с ИДИЛ от Запада ( гнил). Българските медии гълтат тази пропаганда и я предъвкват без много мисъл, сервирайки я като храна за размисъл, поднесена на лековерната публика. Например в сайта на в. „Труд”, цитиращ агенция Фокус:

 

„Участието на руските военновъздушни сили в антитерористичната операция на територията на Сирия е оказало положително влияние върху ситуацията в страната, заяви сирийският президент Башар Асад, цитиран от агенция SANA, предава Фокус.

„Минаха вече почти пет години, откакто тероризмът порази Сирия, и без съмнение, с подкрепата на редица регионални и чужди страни, екстремистите успяха да поемат контрола над значителна част от страната“, каза държавният глава.

„Разбира се, сирийската армия воюва с тях и печели много сблъсъци, но армията не е в състояние да присъства на всички територии на страната“, добави Асад.

“Въоръжените сили на Русия за два месеца постигнаха повече в борбата срещу терористите в Сирия, отколкото алиансът на САЩ за година”, заяви Асад.”

 

Избирам като акцент в пропагандната пледоария не толкова подмазването на Путин, колкото обобщението за годишнината ( тя всъщност е през март 2011 г., но да не издребнявам за някаква си половин година разлика с истината, спорейки с толкова „велик” коментатор), колкото лъжата на Асад за изначалното „поразяване” на Сирия от „терористите” преди въпросните пет години. Защото не терористите, а хиляди сирийски граждани, реагираха с мирни протести срещу репресиите на режима, на което той отговори с масови убийства на невъоръжени демонстранти и техни близки.

Ето свидетелство за началото на събитията, които започнаха като революция срещу диктатурата на династията Асад. И понеже русофилите тук се опитват да водят хибридната си война с лъжата за причината, довела до днешните последици ( американците били виновни за т.н. арабска пролет, папагалски повтарят тук след Кремъл неговите слуги), е важно да се отбележи, че ги опровергава не друг, а съветският „възпитаник” , сирийският космонавт Мохамед Фарис, летял на борда на светската космическа станция „Мир”. Малкият му брат е кръстен Мир по този повод.

Мохамед Фарис е национален герой в „соцалистическа” Сирия, армейски генерал. Родее се биографично с Хафез Асад, бащата да Башар, който също е обучаван в СССР сирийски военен пилот.

Фарис обаче е сред първите сирийски общественици, които въстава срещу режима през пролетта на 2011 г., заедно с брат си Мир. През 2012 г. се спасява от преследването на властите с бягство в Турция, поради което жилището му в Сирия е конфискувано, а блзките му са репресирани.

Испанският вестник „Ел Мундо” публикува интервю с него, в което той разказва за първите дни на бунта срещу Башар Асад, за масовите зверства и конкретни случки на държавния терор, например срещу студенти, един от които е убит пред учите му- копоите на режим го хвърлят през прозореца на висока сграда.

Специално за русофилите у нас, макар да е знайно, че мнозина от тях дори не поназнайват руски, публикувам превода на испанското интервю в радио „Свобода” на руски език. И питам невярващите: на кого може да се вярва повече в този сблъсък на двете гледни точки? На Башар Асад за интерпретирането на бунта срещу неговия режим като тероризъм от самото начало или на участника в този бунт, космонавта „терорист” ( по мерките на Асад) Мохамед Фарис?

Ето няколко извадки от интервюто:

На снимката: Мохамед Фарис в компанията на съветски космонавти

“Мой брат Мир вышел на демонстрацию в Дамаске, подвергая свою жизнь опасности. Он нам потом рассказывал о зверском обращении с мирными демонстрантами, о том, как агенты службы безопасности избивали и арестовывали их.

Я тогда работал в Алеппо инженером в области информационных технологий в одном из департаментов Министерства социальных дел и труда. Я ежедневно видел страдания сирийцев от того, как им трудно найти работу. Я осознавал, насколько трудной, невыносимой и унизительной была жизнь сирийского народа. Уровень безработицы в Сирии был выше, чем в остальных странах, не было реального роста, а законы принимались на благо приспешников режима, который не только был сам коррумпирован, но также и распространял коррупцию. Ситуация в Сирии была крайне неблагоприятной во всех областях, кроме репрессий и произвола.

Многих убили со звериной жестокостью

Когда началась революция, мы, интеллигенты и образованные люди, осознали, что это единственно правильный путь к спасению. Я присоединился к моим друзьям – академическим работникам, студентам и активистам, занимался политической деятельностью. Мы организовывали мирные демонстрации на территории университета в Алеппо. Я видел собственными глазами, как силы безопасности и наемники штурмовали здание университета, нападали на студентов. Некоторых из них арестовали, многих убили со зверской жестокостью. До сих пор не могу забыть, как они, догнав одного студента, выбросили его из окна четвертого этажа. Все это происходило лишь по той причине, что мы хотели свободно выражать свои политические взгляды.

Наши родственники подверглись преследованиям

После этого мой отец объявил, что он присоединяется к революции сирийского народа и его справедливым и законным политическим требованиям.

Режим конфисковал мой дом и дом отца в Алеппо. Наши родственники подверглись преследованиям, некоторые из них были убиты из мести за то, что сделал отец.”

Мохамед Фарис, “терорист”днес  според Башар Асад , но “Герой на съветския съюз” и носител на ордена “Ленин” от времето на СССР

 

 

 

42 мнения за “Един съветски “възпитаник” опровергава лъжите на руския слуга Башар Асад”

 1. Струва ми се, че войната в Сирия толкова нагледно показва дестабилизиращата рола на путинска Русия в съвременния свят, че това би могло да бъде проумяно дори и от невежите български русофили.

  Кой воюва в Сирия?
  От една страна – руският възпитаник, храненик и протеже Башар Асад, който с репресиите си срещу образованата част от сирийското население предизвика бежанските потоци и появата на ИДИЛ. А се оказва, че повечето иракски офицери в ИДИЛ също са съветски възпитаници. Да не говорим за хилядите руски граждани /между 3 и 6 000 по различни данни/, биещи се за ИДИЛ. Тези руски граждани кой ги пуска в Сирия?

  С други думи – Русия участва и в двете страни на конфликта /а отскоро вече и пряко/ с прозрачната цел дестабилизиране на Европа чрез стотиците хиляди бежанци и изнудване на Запада да я приеме за партньор с последващо отпадане на сакнциите и удължаване на режима на Путин.

 2. Палячото Башар очевидно окончателно е изперкал, както междувпрочем всички заразени от болшевишко-кагебистката зараза. Смешникът сипе глупости и неосъзнати признания и не се усеща, че всеки нормален човек, притежаващ минимум остатъчно достойнство и срам, на негово място би си грабнал шапката /и заграбените милиарди/ и би запрашил с първия самолет към Путландия!
  „Минаха вече почти пет години, откакто тероризмът порази Сирия, и без съмнение, с подкрепата на редица регионални и чужди страни, екстремистите успяха да поемат контрола над значителна част от страната“.
  Представяте ли си – татенцето му Хафез построил зрелия социализъм /най-хуманния, най-справедливия, най-прогресивния/, предоставил на сирийския народ богат, мирен и щастлив живот /че и с две съветски военни бази отгоре/, предпоставил бъдещия просперитет на нацията под палещото слънце на руско-сирийската вечна дружба и вещото и мъдро ръководство на кормчията Башарчо /известен миролюбец, хуманист, комунист и КГБ-ист/ и … изведнъж от някакви неведоми тъмни и мрачни „регионални и чужди страни” се пръкват „екстремисти-терористи” и вместо да се възползват от възможността да заживеят в Социалистическо-съветска Сирия мирно, богато и щастливо, поразяват като едра шарка, като филоксера и „успяват да поемат контрола над значителна част от страната”?! Да се чудиш как са могли да проспят момента и да допуснат това щастливият сирийски народ, преливащ от любов към Басарчо, към социализма /най-справедливия, най … и т.н./ и към Русия /знаете – който не обича Русия, той не обича Сирия/, многодесетохилядните сирийски въоръжени /модерно, съветски/ сили и САМИЯТ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ БАШАРЧО?!
  „Разбира се, сирийската армия воюва с тях и печели много сблъсъци, но армията не е в състояние да присъства на всички територии на страната“.
  Ето какво става като се изпусне момента… И сега сирийската армия се „сблъсква” с гадните терористи-екстремисти” ту –тук, ту-там, ама може ли горката да присъства на всички територии в страната?! Това го могат само „регионалните и чужди страни” и техните терористи! Те затова му взеха на БАШАРЧО две трети от територията на страната и успяха да поемат контрол гаднярите и както е тръгнало ще вземат да му изгонят щастливия сирийски народ и ще го натирят към скапания, потъващ, загниващ, несправедлив и нещастен Запад, ще му изконтролират и останалата една трета територия и тогава какво?! Ще вземе да остане БАШАРЧО без народ и без територия, а и „братушките” едва ли ще го оставят главнокомандващ на двете бази /ако ги има?/!
  Добре, че “Въоръжените сили на Русия за два месеца постигнаха повече в борбата срещу терористите в Сирия, отколкото алиансът на САЩ за година”.
  Не остава нищо друго, освен да изчакаме година и да дадем възможност на „могучая, непобедимая” да свърши работа. Колко му е? Все едно да стреляш с гаубица по врабчета. Тя, “непобедимата”, цяла Америка може да изпепели за няма и час време, та с някакви 20-30 хил въшливи екстремисти ще се церемони!
  И тогава… Ех, тогава ще върнат братята руси отново цялата територия на БАШАРЧО да си я контролира и ако се наложи и щастлив народ ще му осигурят /отнякъде, отвън …/.

  А пък Оланд, разправят, призовавал „да се унищожи Ислямска държава”. Само дето не казал кого призовава. Да му се чудиш и на него, какво се ослушва, та не се грабне в ръце и не вземе сам да унищожи гадните „екстремисти-терористи с всичкия им ИДИЛ – все пак, Франция е това, четвърта-пета сила в света, ядрена държава, опорен стожер на НАТО и прочие! А и повод има!

 3. Елементарна е пропагандната плява, която бълват болшевишките “медии”. Толкова повече е странно как е възможно човек да й вярва?!? Това са безочливи лъжи видни с невъоръжено око! Защо тогава толкова много хора се хващат на въдицата й? Освен че нямат навика да ползват мозъците си, вярващите на кремълската пропаганда са и особено злобни в нападките се към различните и многообразието! Зли хора (ако можем да ги наречем “хора”)!

 4. Изрод с изрод се сродява.Каква е разликата между тях.Няма,има само прилика.Убийства на политически противници и мирни граждани еднакво важат и за двамата.Прогонване на хора от родината.Безкрупулно отричане на масови престъпления.И двамата обучени от престъпна организация в СССР.И двамата са за международен съд за престъпления срещу човечеството..Разликата е в това,че голяма част от сирииците са наясно с изрода си ,докато в основната си част руснаците са като зомбита.
  Какво да кажем за нашето малоумно простолюдие -Н.Маринов,Сидеров,Ташева,Симов,агенция ПИК с нейният*ерудит*Крачунов,познавач на международното положение.Такова ,каквото беше преди 30 год.За Шаренкова и Гестапото не говорим.Те са още по средата на 80-год. на миналия век.Крайно време е да се изметат тези боклуци.

 5. По темата (Сирия). От FB:

  Слава!!! Более тысячи, блять, уничтоженных бензовозов-наливняков. Слава, ты только представь, какой это должен быть пожар и дым?! Затянуть дымом должно всю Сирию нахуй, Ирак, Иран и Турцию. Блять!!! Более тысячи бензовозов!!!
  http://ria.ru/syria_mission/20151123/1326807935.html…
  Блять. Они когда пиздят, наши военные, такое ощущение, что они сначала укуриваются нахуй, а потом начинают выдавать новости. Это какой то пиздец.
  Более тысячи бензовозов-наливняков. Ёбаный пиздец!!! И ни одного фото.

 6. Нека никой да не се съмнява, Путин ще претърпи поражение в Сирия така както претърпя поражение в Украйна.

 7. Припомняйки един от способите, които ползва писателя Виктор Суворов, че “всичко се познава в сравненията”, не е лошо да се ползва и на българска територия
  Както всеки разумен човек знае, в България има най-много “съветски възпитаници”.
  Но досега поне аз не съм срещал някой от тях да разобличава комунистическите лъжи до 1990г., както и днешните лъжи на Русия.
  Този факт се вписва съвсем основателно в общия комплекс от присъствието на руско-комунистическата мърсотия в българската помия.
  Най-високите и солидни символи на лъжата са несъмнено монументите в стил Моч и Альоч.
  Ами неприлично е под техните лъ ливи дебели сенки някой да говори за истина.
  Истина под похлупака на съветската окупация не вирее, а държавата все не може истински да узрее.
  Стотици журналисти и читатели у нас по Русия специализират и с справедливо я анализират,но не се намира нито един,който президента към достойнство да провокира.

  Никой и не се готви да му зададе елементарния въпрос от дългогодишния съветско-комунистически внос:
  От името на малобройните антикомунисти на сайта, нека да го зададем и човешки разговор да проведем:

  Г-н Президент, знаете ли че на територията на Вашата страна се развяват комунистическо-кървави знамена, знаете ли че съществуват десетки паметници на съветската окупация , които унижават всеки ден и нощ достойнството на БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ и независимостта на ДЪРЖАВАТА и НАРОДА, в името на които безчет българи за дали живота си.
  Защо днес Вашата държава тяхната памет така безмилостно унижава
  На кого е нужно това унижение, няма ли край на руско-комунистическито умопомрачение и самоунижение.
  Кой би трябвало да започне освобождение от руското пренебрежение?
  Без него Държавния глава не може да воюва срещу никаква война от Русия…

  P.S. От приближени до Президентството източници се научава,
  че Президента на Република България не иска с такива въпроси да се помрачава. Затова не бива някой да се надява, че паметниците на окупатори и убийци ще отидат в заслужена забрава.
  Следователно нашия уважаван Президент ще продължава да мълчи иначе Русия ще започне да го гълчи.
  От нея има той респект, въпреки че пуска стрели към Кремъл от халостния си арбалет.

 8. Към PANAMERICAN
  Защо само към Президента?
  Защо не и към Геройкото, кметовете на ГЕРБ и парламентарната им група? Нали са граждани за европейско развитие на България?

 9. PANAMERICAN
  Президентът е единственият от властите в България,който говори за войната на Русия срещу България и е много наясно и не се страхува да го каже.Затова има нашата подкрепа.Казвам тези неща не заради вас ,а заради това да дам подкрепа на Президента Плевнелиев,когото уважавам..И ако сте искрен в това ,което пишете ще го подкрепите във вашите коментари.Иначе излиза,че или не *сте в час*,или говорите глупости за да дразните хората.И после се сърдите когато на някой му *падне пердето* като на мен например и ви отговори *подобаващо*.

 10. Не трябва да се преувеличава силата на Русия. Комунистическите идоли пазят нищо да не се промени, затова ще ги държат.

 11. Г-н Панам, дето АНТИКОМУНИСТ се САМОназовАл
  Изглежда нещо не си е доспАл
  Че нещо малко се е объркАл
  И БЪЛГАРИН, НАРОД, ДЪРЖАВА написАл.

 12. Днес в Москва на една символична висока сграда на Котелнической набережной са окачили голямо Украинско знаме и Руско проевропейско знаме. Иглата на покрива на тази сграда беше боядисана 20.08.2014 в синьо- жълто както Украинското знаме.

 13. Към ROSSEN IORDANOV:
  Последните опорни точки очевидно са:
  – бий по Президента – единствената останала пречка пред всеотдайната русофилщина!
  – атакувай Президента по всички възможни /и невъзможни/ направления!
  – заклейми Президента като слабак /антипод на силовака/, като еврогей, като соросоид, като американска подлога, като русофоб, като проукраински фашист и слуга на олигарсите и световния /еврейски/ капитал, за да увлечеш червените!
  – заклейми Президента като болшевик и комунист, като русофил и путинист под прикритие, като антипатриот и дори като национален предател, за да увлечеш сините!
  – не се въздържай да хулиш търпимоста му към нашата пета колона, към величавите ни символи, към проповядваните православие и панславизъм; не се притеснявай – всички тях има кой да ги защитава; пред тях “с гърдите си на амбразурата” са застанали нашите че-геваристи, атакисти, “патриоти-македонисти” и интелектуалци-безпартийни комунисти!
  Леле, увлякох се и без да се усетя започнах и аз да редя рими! Изглежда е заразно!
  Все едно – квинтесенцията е важна! Да се бие по Президента! Защото той май аслъ сам един остана. Бойко лавира, шикалкави, балбучка евробаламите за пустите фондове, ама си е наш – и членската книжка пастри във вътрешния джоб, и Русията го тегли, и на бащицата Путин му има страха; дето викаше оня янки “кучи син ама нашист”!Реформаторите ще продължат /все така/ да си реформират – не ни пречат. Срещу братушките и Альошата не скачат, Раданчо и правосъдният ще си правят историческите компромиси, Петърчо ще си снема пръстови отпечатъци, пък ние ще си управляваме…
  Само това пичлеме ни се пречка! Затуй – бий по всички направления, белки го импийчнем, пък ако не – има-няма година още и избори идват! Ще тръгнат едни кандидатури… Раданчо ще отцепи от сините с някоя “реформаторска номинация”, “патриотите” ще измътят и те някоя “каракачанка”, Гоцето Седефчов ако сам не се натисне и той ще пързулне някой авер и като озаптим Бойко, в мутолявицата колко му е да пробутаме на раята Воденичарчето?! Пък после вече – каквото Путин каже и Русията, майка хайдушка!

 14. Продължение до г-н Гаврилов.

  Да се върнем на основната кауза на нашия домакин.

  Напълно самостоятелно,без подсещане,без подкана или закана,без никакви користни цели,той казва в синтез:

  БОРБА ПРОТИВ ЛЪЖАТА в България.Разбира се,става въпрос за комунистическата лъжа.

  Нека допуснем,че будната читателка на сайта Г-жа Савова зададе резонния въпрос-да,но на какво ниво е тази лъжа?
  -кметство Връв,община Брегово,област Видин
  -кметство Резово Бургаско
  -кметство Кулата,Санданска община,ако не греша,или
  – крайното кметство в Североизточна България???

  Не,нищо подобно,не става въпрос за кметска или квартална лъжа-ЛЪЖАТА В БЪЛГАРИЯ е на

  ДЪРЖАВНО НИВО !!!

  Защооооооооооооооо ???????

  Ами защото КОМУНИСТИЧЕСКАТА държава НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  е построила стотици паметници на съветската агресия и комунистическите убийци-престъпници(по закон).

  Българския народ,разбира се не целия е построил тези безчет сурогати по ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА.

  Защо са били тези строежи би попитала Г-жа Савова-за прослава на комунистическите античовешки брътвежи.
  И в услуга на двете комунистически държави-НРБ и СССР.Темата е без начало и край….
  Но комунизма бе прекратен и Съветския Съюз победен и в бездънна пропаст НАГНЕТЕН.

  Няма ги двете комунистически държави,но символите на комунизма в България са си по места и броя им се увеличава.

  На кого са нужни в такъв случай ,освен на новата “европейска” и некомунистическа държава “Република България”.

  Ако Ръ.Бъ. е нормална,честна,достойна ,европейска,културна и морална държава,няма да лежи на КОМУНИСТИЧЕСКАТА МОРАВА.

  И респективно,ако Българския Държавен глава е човек,а не комунист,защо са му тези паметници от миналото комунистическо бъдеще.

  Как е възможно,що за симбиоза,по-скоро това е медицинска диганоза-една нормална държава да се всекидневно на комунизма ИЗДЪЛЖАВА-охрана и подръжка на комунистическите Мочи и Альочи за сметка на народа.Знаете ли драги Гаврилов само осветлението колко струва на българската “европейска и цивилизована ” държава?Всъщност на народа.

  Какво символизира нашия Държавен глава?

  – държавна независимост
  – историческо и национално достойснтво
  – политическа самостоятелност и демокрация
  – признателност към миналите събития и най-изявените личности,допринелси за оформянето на българската нация и укрепване на българската държавност
  И всичко това и не само това с цел демонстрация пред СВЕТА същността и статуса на Република България.

  Е,как е възможно всички тези стойности да се подържат от държавата Р.Б. и Държавния глава в комбинация от безбройните символи на агресия срещу самата държава и тогавашния Държавен глава.

  Мълчи нашата държава,мълчи и нашия президент-е. аз наричам това стопроцентов прецедент.

  Показното и последователно мълчание е дмонстрация на привързаност и респект към комунистическия гнет и символите в комунистическата НРБ.Тези сивмоли са нужни и на днешната държава.Ако не са нужни Президента и Правителството имат достатъчно права и сили, за да заличат комунистическите самодиви.За броени дни сурогатите на комунизма ще бъдат превърнати в строителни суровини,а днес те са все още комунистически храни.Кой у нас се храни с тях????

  Ами как кой-комунистическата държава и Държавния глава.И никак не е важно дали името му е Росен,Георги,Петър или пр. и пак прочеее,следва многоточие….

  Какво се получава-Българския дъжавен глава хем не почита тези символи,хем не ги разобличава.Що за подход към комунистическия октопод.

  Това силно мълчание означава само едно нещо-АЗ НЕ СЪМ ПРОТИВ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА СИМВОЛИКА в днешна “европейска” и “демократична” България..Само преди броени дни,британския вестник мълчанието разобличи.

  Прекаленото мълчание говори прекалено много.

  Много коментатори на блога ползват избледнялата ледена фраза ” крайно време е “,или “докога ще се търпи…”.По много въпроси,дори за износа на магнаноси.

  Но никой не казва крайно време е Българския президент да вземе отношение към паметниците на комунистическото затъмнение.Сиреч към лъжата……,да, точно така,всички задружно се сещат,че става въпрос за същата лъжа,срещу която се о0бявява Иво Инджев.

  Всички го подкрепят ,но как поне един не се намери,та мъчланието на Президента с въпрос да измери.

  И да каже,ама не е ли време,”докога ще се търпи” от държавния глава тази лъжа.

  Съществуването на официално и справедливо обявената от Иво Инджев държавна лъжа засега спокойно спи и народа не иска да й досади.

  Докога? -засега НАВСЕГАДА !

  Следва…

 15. Още малко…

  Да ползваме метода на Воктор Суворов за сравненята.

  Впрочем преди това да кажа на по-незадълбочените читатели на блога че коментара ми по-горе беше роден благодарение на любимия ми “течен метод”,разработен от Иво Инджев.

  Има ли свързващо течение между двете държави НРБ и РБ?
  Ами има,как да няма,дори денс при РБ течението е засилено.Символите на комунизма по времето на НРБ се увеличават в РБ.

  Е,ако това не е течение,признавам си-страдам дълбоко от силно умопомрачение.Но в противен случай,умопомрачението е в “европейска” България.Не е възможно и тя и такива като мен да сме с мозък помрачен.

  Та ето едно сравнение.Нека произволно да изберем град Видин и видинчанина Г-н Павел Тинков.Един от малкото,които ползват собствените си имена и само тях.

  В честността му няма съмнение.

  Като антикомунист да допуснме,че е избран за председател на община Видин, разбира се избран е от норамлни хора,а не от комунистите.

  Ако е така,какво би трябвало да направи в неговите прерогативеи.Незабанвно разрушавне на символите на комунистическия терор във Видински окръг както така се казваше областта.
  На първо място паметниците на ликвидираните 17 комунистически терористи през януари 1944г.

  Тези терористи се прославят и днес от комунистическата власт като герои и борци за свобода.Комунистите са измислили дори провеждане на шахматен турнир в “памет на убитите синове на народа ,борили се срещу монархо-фашистката власт “,но не се споменава нищо за борбата им срещу капитализма.Дори са поканени гости от съседни градове в Румъния и Сърбия.Терористите са обявени съвсем официлано за “революционери”.
  Сайта на държавното комунистическо радио БНР е публикувал статия от един “съветски възпитаник”,полковник от запаса Иван Петков,бивш служител от ВВС.Няма лабаво,комунистическата пропаганда във Видинска област се засилва,както и в цялата държава.
  И паметниците на терориста Боян Чонос,и на Витко,и на Лило,Бончук и десетки като тях.

  Голям паметник за разрушаване е на комунистическия терорист Крум Бъчваров,който снабдява с оръжие метежниците през септември 1923г. бяга в Югославия,после се връща с друг комунистически терорист Христо Михайлов,после пак бяга и се установява в Москва.Ликвидиран от неговите побратими през 1937г.

  Десетки паметници на комунистически терористи,убийци,атентатори,шпиони и др. до днес съществувата на територията на областта.И забарвих да посоча местността “Вълчешки дол”.,където са ликвидирани терористите.На 16 септ. 1944г,комунистите пък избиват41 “врагове на народа” в същата местност. Поставения в тяхна памет кръст е премахнат от комунистическата сган във Видниско.

  Ако да речем Г-н Тинков не разруши паметниците на комунистическите престъпници,той не може да бъде квлаифицииран като нормален човек-антикомунист.И не е важно дали той хипотетично е кмет ,или някой друг видинчанин.

  Локалния приемр е просто сравнения с държавния пример.

  Просто до болка.Лъжа във Видин,лъжа в София-лъжа в областен град,лъжа в държавата.
  Председателя на общината покровителствува терора и символите му,Президента на страната също.

  Какво бихте казал Уважеми колега Гаврилов,да намирате разлика между лъжата в пограничния град и лъжата в столицата(държавата).
  Всички задружно са на страната на лъжата.Е,кога се очкава каузта на Иво Инджев и неговите съмишленици да победи една държавна лъжлива кауза.

  Кога????-НИКОГДА !

 16. “Не трябва да се преувеличава силата на Русия. Комунистическите идоли пазят нищо да не се промени, затова ще ги държат.”-Бай Бальо

  Факт,който аз споменавам всеки ден,но чудно защо все още колегата Бальо не е заклеймен.

 17. Браво на Павел Тинков за сатирата!

  А този, който тук непрекъснато хули България, Президента и останалите “прости българчета”, на всичкото отгоре плаче като момиченце в час и се оплаква на учителя, че го обиждали.
  Поздрави!

 18. “И ако сте искрен в това ,което пишете ще го подкрепите във вашите коментари.Иначе излиза,че или не *сте в час*,или говорите глупости за да дразните хората”-Савова

  От истината се дразнят само лъжците.Нито един нормален човек не се дразни от истината.

  Бих подкрепил всеки един,който към лъжата е непримирим.

  Основната държавна лъжа е за социализма ,идиотизма и бандитизма на комунизма.

  Когато Български президент я разобличи,тогава ИСТИНАТА ще проличи.Мълчанието днес е равносилно на уважение към комунистическото умопомрачение.Особено от такова високо место,никой да не посочи измамното комунистическо тесто.

  Във всяка политическа и държавническа дейност има последователност,принципност,хронология.

  Как може някой да вярва на някого днес,че се бори срещу лъжата и агресията от Русия,а да се прави на гугутка по отношение на предишната лъжа и агресия от същата държава.
  Спорадичните прояви на антикомунизъм и антирусизъм са традиционни за българските политици,дори и за самите комунисти.

  Навремето в Народното Събрание комунистическия функционер Георги Първанов бе единствен от парламентарната група на комунистите,който стана на крака в памет на убитите от комунистическите престъпници български държавници,политици ,общественици и др. след Девети.

  Но колко пъти след това той отдаде почит към тяхната памет.

  Да припомним присъствието на г-н Росен Плевнелиев на откриването на паметника на Георги Марков.

  Възможно ли е честен и искрен човек,който честно и искрено почита паметта му да не каже кога,къде,защо и кой го е убил.
  Когато президент присъства на такова събитие,той задължително трябва да мотивира присъствието си-в качеството на ПРЕЗИДЕНТ или в качеството на ГРАЖДАНСКО ЛИЦЕ присъства.

  Но мълчанието му към този световноизвестен случай на комунистическо престъпление е акт на неуважение към паметта на Георги Марков.
  Журналиста Христо Христов написа изключително качествена книга-разследване на убийството,показа два архивни документа на ДС,в които съвсем грижливо и ясно беше записана причината за смъртта на писателя :”УБИТ ЛОНДОН”, а в другия документ беше уточнен и месеца.

  Може ли такъв високопоставен държавник като г-н Плевнелиев да не знае каква книга е обнародвана в България и какви оригинални документи са разсекретени и фотокопирани от архивите на ДС.
  Айде д(б)е,не знаел той….,а сега се прави на герой -ще се бори срещу Русия в обстановката на българската комунистическа помия,от която стърчат заплашително агресорите Моч и Альоч.

  Такъв филм няма и не може да има,това са приказки за наивници.

  P.S. Да,непосилно е Държавния глава да обръща внимание на всички журналисти,писатели и публицисти,но точно пък на такива като Иво Инджев и Христо Христов….,моля,моля,всяка наивност оставете и с лъжата се преборете.

 19. Вчера ли било ден на св. Александър Невски?
  Нямам идея кой го е направил светия, но имам идея, защо нашият църковен храм да не носи името на Свети Тервел Теоксит, признат за Свят човек и от двете християнски църкви!
  Още повече, че ще е в “духът на времето”, като гледам какво се случва в Европа!
  Извинявам се, че не е по темата!

 20. Специално към моите хулители ще прибегна към допълнители разобличители.

  1.Пример първи-журналистката Люба Кулезич в свое ТВ-предаване квалифицира днешната Държава на българите като ПАРТИЗАНСКА.

  А всеки човек и комунист у нас прекрасно знаят,че всяко партизанско нещо е комунистическо.Няма партизанин,който да не е комунист,както няма разлика между “партизанското движение” и “комунистическото движение”.едното “движение” без другото не върви.
  Г-жа Кулезич квалифицира съвременната Българска държава след Десети каквато беше тя и след Девети.

  Пак знак на равенство се проявява ,повтарям :
  вчерашната НРБ беше ПАРТИЗАНСКА, днешната РБ е също ПАРТИЗАНСКА.Сиреч и двете държави са КОМУНИСТИЧЕСКИ.
  Но следва нещо изключително силно-Люба Кулезич определя и днешна “европейска” България за ТЕРОРОСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА.Същата каквато беше предишната “неевропейска” България-“народната”.

  Прогресът-еволюция според нея е КРЪГЛА НУЛА.

  Налице е партизанска терористична държава след Девети,същата е и след Десети.
  Г-жа Кулезич не ползва никакви епитети или пируети,доказва с думи прости и точни ,че двете държави са на комунистите.

  Не знам,впрочем силно предполагам,че тя е чела книгите на Иво Инджев,в които той безмилостно прилага разработения “течен метод” .Не ,не може да не го е разбрала.
  Има два варианта-или е ползвала съвсем съзнателно този метод,или го е налучкала по интуиция.Ако е валиден втория вариант,това означава,че тя го е преоткрила на базата на своите убеждения.Но и в двата случая метода е потвърден и от нея комунизма разобличен.

  Волю,или неволю,тя застава съвсем скромно до каузата на г-н Инджев,въпреки,че на няколко пъти се държа с него неетично.
  2. Пример втори-той пък визуално изключително силно говори.Философа и безкомпромисния антикомунист Анегл Грънчаров публикува на своя сайт фотографиии на символите на съветската агресия в четирите най-големи града на “европейска” България.И доказва,че европейските ценности могат да съжителствуват с окупаторските единствено в “партизанската държава(Л.К.)” Република България.

  Искрено се надявам,че Г-н Грънчаров след София,Пловдив ,Варна и Бургас ще даде допълнителна гас към Русе и Стара Загора,Димитровград и др.,където също има обилен материал,собственост на ДЪРЖАВАТА.

  Визуалните доказателства от сайта му придават по-голяма картинност (big picture,както казват руските ескимоси) на ВЕЛИЧИЕТО на БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИНА(Тервел).

  Така че по напълно самостоятелен начин както Люба Кулезич,така и Ангел Грънчаров показват комунистическия облик на България и Българския народ.
  Само в рамките на тези няколко дни трети мой съмишленик се появи и написа върху софийския Моч ” смърт на комунизма-свобода на народа”.

  Което означава,че днешната държава продължава да държи народа в клещите на комунизма и неговите лъжи.

  Е,при толкова съвпадения,извода е ,че няма никаква случайност,а твърд факт -България си е комунистически ад.

 21. гледам Сирия, гледам и България и си викам, леле майко! Добре, че Хан Аспарух не е тръгнал на юг. Единственото, което ни спасява от този Ад е Европа! Европейската Култура е най-голямата ценност на този свят, която ние трябва да пазим, изучаваме, продължаваме, тачим и развиваме. Нека Русия се засрами от безобразията си и ако нейните ръководите желаят да унищожат Европейската Култура, нека да погинат в пламъците на собствената си омраза и ненавист!

  P.S. другарю питър пан, вие пак Преляхте извън темата – хаха.

 22. И Една забележка към Българските “църковни” и “православни” ченгета с килимявки! Нямаме ли Български Царе – видни Европейци за Благославяне, че ги забравихте а руските царе не пропускате !!! Вашия Господар беше свален и времето ви в този свят ще изтече бързо!!!

 23. Другаря Бойко ако си мисли, че “православно” ще тури Българския народ в лапите на съветските стръвници не е познал! Този свят има един Цар по воля Божия и този Цар ще се погрижи за своето Царство!

 24. Да се очаква, че комунистическата мафия ще премахне съветските идоли е глупаво. Да се очаква че Запада ще помогне е наивно – те не му пречат.

 25. Остава само да си отговорим на следните два въпроса:
  1. КОЛКО КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАМЕТНИЦИ НА ЛЪЖАТА Е РАЗРУШИЛ СМЕЛИЯТ,ПРИНЦИПЕН И БЕЗКОМПРОМИСЕН АНТИКОМУНИСТ PANAMM?
  2. Каква е връзката между темата, поставена на вниманието ни от уважаемия домакин на блога /напомням – Един съветски “възпитаник” опровергава лъжите на руския слуга Башар Асад/ и излялата се тук логорея на тема “отношението на Росен Плевнелиев към паметниците и останалите символи на комунягите-русофили”? Въпросът не е формален, защото, според мен, атаката освен оплюване на Президента, преследва и друга цел – обърнете внимание,че от общо 22 коментара, в обем 377 печатни реда, шест – в обем 295 реда /78,2 %/ са на лицето PANAMM!
  Не стига това, ами още 4 от постингите /40 печатни реда/ са похабени за опровергаване махзарите на оплювателя, с което процентът нараства на 88,9!
  Поредното издание на блога е разводнено, разплескано, деформирано, обезсмислено! И то не от някакъв жалък платен трол на комунягите, а ОТ “АВТЕНТИЧЕН, САМООТВЕРЖЕН, ПРАВОВЕРЕН АНТИКОМУНИСТ”! Това ако не е успех – здраве му кажи!
  Получава се нещо от рода на

  БЛОГНАШ!
  Съвпадението не е случайно.

 26. PANAMM -наистина е медицински случай.Вижте само в колко часа пише безсмислиците – от 2 до 4 часа през нощта.

 27. Чета го внимателно тоя “PANAM”, щото се различава от другите във форума и нещо “не ми е на фокус”. Мъгляв ми е нещо”антикомунизЪма”му.
  Върти, суче, все президента критикува (както много сполучливо е отбелязал г-н Павел Тинков в поста си до Росен Йорданов) и НАСТОЙЧИВО ОТВЛИЧА ВНИМАНИЕТО НА ФОРУМА ДАЛЕЧ ОТ РУСИЯ, а нали точно Русия и пагубнана й роля за съдбата на България, е фокусът на този блог!
  Не била толкова силна тя, не бил проблемът в нея, другаде бил! Проблемът бил САМО в комунистите у нас, дето (начело с президента) не събаряли Мочите и Альошите. Вярно е, че комунисти като Георги Първанов, Румен Петков, Таско Ерменков и др. ще се борят на живот и смърт тези символи на ЛИЧНИЯ ИМ ПРОСПЕРИТЕТ да пребъдат, но има и милион други бивши и настоящи “комунисти”, които нямат нищо общо с техните грехове. Какво общо е имал и има с тези национални предатели трактористът на село с партиен билет, които не е вземал никакви решения, касаещи обществото и чиято единствена “привилегия” е била да работи извънредно и безплатно, за да дава личен пример на безпартийните и да си плаща партийния членски внос? Какво общо има този, ЛИШЕН от обективна, поради всеобхватната цензура, информация тракторист с ония тримата, за да ги слагаме под общ знаменател?! Та той дори е бил по-експлоатиран и по-потърпевш от системата в сравнение с обикновените ОФ членове на онова комунистимеско общество…
  Естествено е този тракторист-бивш члена на БКП, днес, тънеш в същата мизерия като безпартийните си съотечественици (и зад който гръб в ранната демокрация нагло се криеше престъпната комунстическата номенклатура, вменявайки му КОЛЕКТИВНАТА вина, с думите, че освен нея “има още 1 милион членове на БКП в България и как ще ги вкарате в затвора всичките?”) естествено е този тракторист и хилядите като него да не бъдат съгласни с обвиненията на г-н PANAM и така пак да се хванат гуша за гуша българи- комунисти и българи- безпартийни, българи -редови комунисти и българи -престъпни комунисти… и така пак да влезе в активен режим любимият подход на Путкин: Разделяй и владей! И така Русия (като решаващ фактор за мизерията ни и подкопаващ европейския ни цивилизационен избор) пак да изчезне от обсега на най-после заостреното внимание на българското общество върху пагубната й роля.

  Затова считам разсъжденията на този господин PANAMM за изключително деструктивни и опасни за обединението на българите срещу Голямото зло. Освен това, неговите досадно дълги “panamski” постове разводняват форума и го правят по-малко привлекателен за читателите и сигурно отблъскват част от тях.

 28. В подкрепа на основната теза на SMS за комунисти и комунисти през “такова беше времето” една лична история. Баща ми, отявлен антикомунист на битово ниво имаше конфликт със съседа си. Щом не ми даваш да строя на 2 метра от оградата помийната яма и аз няма да ти дам да си направиш непосредствено до нея гараж за москвича. Комшията е пенсиониран миньор и член на бекапето. Което още повече засилваше неостъпчивоста на баща ми. И така, ни напред, ни назад докато родителят ми се спомина. Брат ми наследи имота и макар че и той верен на семейните традиции ненавижда комунизма влезе веднага в комуникация със съседа и се рабраха. Комшията с ръка на сърцето декларирал, че е станал “комунист” само защото е нямало как да им откаже. Като резултат, подобно на чудесният пример даден от SMS с тракториста е трябвало да се старае допълнително за да бъде стахановец. “Мразех ги от цялото си сърце и душа”, твърди и му вярвам бившият миньор. Та, нещата драги панам не са опростенчоско черно-бели. Той и лилипут.ин ненавижда комунистите защото вижда в КПСС главният виновник за разпада на СССР и сега МУ отвориха толкова много “работа” по събиране на парчетиите на империята. Ама, това са тънки работи и няма как да ги вденеш.

 29. Към panamm, antikom-panam, антикомунист, panam-antikomunist, САМЗАКРОХА, генерал власов,петкан, маришка вереш…. НА ВСЯКА МАНДЖА МЕРУДИЯ, ПРЕОБЛЯКЪЛ СЕ ИЛИЯ И ПАК В ТИЯ:

  Знаете ли “а ла путин”, че независимо как се появявате, вие винаги ще си останете “а ла путин”! Заради омразата си към БЪЛГАРСКИЯ РОД. Заради целенасочените Ви пъклени обяснения и адреси по отношение на някои скорошни или неотдавнашни събития у нас.
  Вие не можете да видите ВЕЛИЧИЕТО на БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИНА, защото нямате очи и не искате да знаете, че БЪЛГАРИЯ е съществувала преди 1944 година и че БЪЛГАРИТЕ уважават само един паметник-МАДАРСКИЯТ КОННИК и паметниците на БЪЛГАРИТЕ загинали и отдали живота си за свободата и независимостта на РОДИНАТА ни. ТЯХ НЯМА КОЙ ДА ГИ НАДВИСИ! Така че, ТОВА НЕ Е ВАША РАБОТА! Спрете да се пенявите и гневите, и гледайте, ако все още можете да виждате как отлично ще си свършим работата.
  А по отношение на любимите Ви паметници Ви обещавам при условие, че имам тази въможност, щом ги сложим там, където им е мястото, да Ви поверя най-тежката строително-изкопна техника, за да можете да излеете безумната си радост върху тях.

  СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА и БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ!

 30. към Павел Тинков и sms:

  “Поредното издание на блога е разводнено, разплескано, деформирано, обезсмислено” – само във визуално отношение. Отдавна не чета PanAmm, и предполагам не съм единствения. От останалите постове нищо не пропускам, и съм благодарен, че ви има.

 31. Полк. Фарис явно е имал слаба посещаемост и въобще вероятно е бил недостачъно добър студент и слушател в СеСеСЕРЕ, тъй като не просто е запазил нормалност, но и е намерил сили да се опълчи на касапски режим.

  За разлика от др. Башар ел Асад.

  В тоя ред на мисли линкът на СМС за общия офис на ИДИЛ и “Русский свят” е направо трепач. Впрочем, Олег Панфилов отдавна бие тревога, например съобщи преди 6 месеца, че 1/3 от бойците на ИДИЛ говорят … руски и са там заедно със семействата си! Ха! Сред тях изобилстват професионални военни и милиционери от постсъветското пространство.

  Но има и по-добри новини – Турция е думнала един павиански изтребител СУ-24 (Fencer), http://www.mediapool.bg/turtsiya-svali-ruski-boen-samolet-ediniyat-pilot-e-martav-news242205.html

  Съответно, ценита на руската борса и на рублата спрямо основните валути също се сриват: http://www.faktor.bg/novini/svjat/60842-svaleniyat-samolet-srin-a-rublata-i-ruskite-aktzii.html

  Хаирлия да е, днес в Турция, скоро и другаде!

 32. Г-н Тинков,преди време пишехте много съдържателно и вежливо,бях съгласен с почти всичко ,което казвахте,сега се забелязва че сте излязъл от формата на “бон -тон”.Отивате на ниво Иво Атанасов и Велко Вълканов,дори се приближавате към нивото на секс-символа на българаските комунисти Велислава Дърева.

  Видин е най-западния български град,с европейски традиции до Девети,съвсем нищо ли не е останало от духа на запада около Вас?
  Бях Ви окачаствил като най-сериозен коментатор на нашия блог и направо съм разочарован от фразеологията Ви.Но това си е Ваша работа,Ваше възпитание,Ваш стил на общуване.

  Съвсем правилно изчислявате колко време и колко постинга пействам,а защо не изичислявате и дежурния писач-циник тук,който пише под стотина ник и всяка седмица пуска по няколко нови.

  Ениуей,понеже наистина Ви считам за честен човек,бихте ли проявил минимална любезност към мен и да посочите поне едно нещо,с което сте съгласен,казано с други думи,открил ли сте поне един факт или извод,който да съвпада с Вашите убеждения.Аз все се надявам,че има поне нещо мъничко от мен,което влиза в кръгозора на Вашите позиции.
  Много пъти съм Ви давал за пример на другите читатели,следователно имам някаква надежда,че и Вие бихте открил нещо при мен,което поне частично съвпада с Вашите убеждения.
  Ще бъда полаксан ако покажете поне един такъв факт….

 33. Само за колегата Тервел!
  Преходът ни е уникален. За пръв път в световната история се случва един народ доброволно да предаде имуществото си, спестяванията и печалбите в ръцете на един малоброен елит.

  Eдин народ да предаде доброволно имуществото и спестяванията си и да продължава да дава политическа легитимация чрез избори на елита, осъществил тази измама, наречена „преход“ – това е уникално за световната история!

  Teрвел,кажи братко и това ли е омраза към българския народ,вярно ли е или е лъжа казаното.

 34. Panamm,

  Вместо да досаждаш отново, ВЕДНАГА тук в блога се извини на президента Росен Плевнелиев за десетките обиди, които си му нанесъл!
  Защото той отстоява своите и НАШИТЕ натовски и европейски позиции.

 35. Към panamm, antikom-panam, антикомунист, panam-antikomunist, САМОЗАКРОХА, генерал власов,петкан, маришка вереш…………………… НА ВСЯКА МАНДЖА МЕРУДИЯ, ПРЕОБЛЯКЪЛ СЕ ИЛИЯ И ПАК В ТИЯ:

  ” а ла путин”, колегите и братята Ви не са тук! Вероятността, ако има въобще такава, е да ги намерите там, откъдето си получавате указанията. Примерът, който посочвате, не е дело на БЪЛГАРСКИЯ народ. Той е сътворен в русия и е приложен тук от българомразци и безродници като Вас, използвайки митове, неистини и лъжи. Но с всяка отминала година на лъжата и се скъсяват краката и скоро ще бъде само един гниещ труп. Все повече хора у нас разбират зловредната роля на русия досежно нормалното и естествено еволюиране на БЪЛГАРСКИЯ народ и 2016 година ще потвърди това.

 36. Цялата ситуация в региона дойде от нападението срещу Ирак след 11 септември. Садамовите военни никога нямаше да останат без работа и да се влеят в ИД, ако САЩ и коалиция не докараха до това дередже Ирак. Факт е, че за 14-15 месеца бомбардировки САЩ и коалиция не засегна нефтената инфраструктура на ИД от която те печелеха милиони на седмица.

 37. Към Бойко Симеонов:

  Информацията ви е остаряла. С бомбардировките си върху петролната инфраструктура на ИД, САЩ само за няколко дни са съкратили с една трета доходите на ислямистите от продажба на петрол- данните са банкови, цитирани от Ройтерс.

 38. Бойко,

  Като си лягаш вечер, проверяваш ли дали под леглото ти не се е скрил някой американец? От тези, които печелят милиони на седмица от ИД.
  🙂

 39. @ Отбелязвам

  Дали пък някой не е подпъхнал chomsky&vltchek някъде в кокосовите слоеве на дюшека.

 40. Може ли някой да познае колко ника ползва Бойко Симеонов.

  В сайта на Едвин Сугарев ползваше поне 200.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.