За една нощ Путин призна Франция за истински мъж

Ок, предавам се! Путин наистина е „большой”. Със светкавичната си състрадателна реакция на петък 13-ти този месец след парижката трагедия той успя да излекува самата френска нация от най-страшното й заболяване, каквото е еврогейството, измислено като диагноза от Кремъл и повторено от путинофилистиците тук хилядократно.

 

Путин моментално се възползва от тежкия проблем на „леката жена” Франция. Той предложи близост, каквато до четвъртък 12-ти в днешна Русия не си представяха с френските „еврогейове”. На бомбите, с които руските самолети маркират интернационалната си помощ за Башар Асад в Сирия, руснаците започнаха да пишат „за Париж”, „за нашите” ( този път не става дума за нашистите от движението „Наши”, което силно напомня на хитлеровата младеж, имитираща комсомола на СССР). Аналогията , разбира се, отново е свързана с главния, ако не и единствен източник на национална гордост в днешна Русия: онази част от войната с Германия, която в СССР беше обявена за героична като „отечествена”, защото в предишната й позорна на Съветския съюз фаза цели две години Сталин беше главният съюзник на Хитлер и снабдител със суровини и материали, помагайки решително за разпарчетосването на Европа от нацистката военна машина.

 

Колко ли руски суровинен принос е имало в германските бомби над Лондон, Ковънтри и Ротердам, рушени две години методично от нацистките терористи преди да се посипят и върху съветските градове? Историята мълчи за такива „подробности”, което дава и днес възможност на кремълската пропаганда да изстисква нови и нови остатъци от прочита на удобната за Москва интерпретация на голямата война.

 

Българските медии, ( умствено) изоставащи до 106 място по свобода на словото в класацията на „Репортери без граница” сред 180 наблюдавани по този показател държави, отново лапнаха пропагандната примамка и препубликуваха безкритично руската промяна в отношението към „еврогейовете”, илюстриран с надписите върху бомбите- „еврогейовете” мигом бяха амнистирани и обявени за „наши”. Все едно, че едно към едно се повтаря историята сътрудничеството от антихитлеристката коалиция със Сталин през втората световна война. Точно това иска Кремъл.

 

Чуете ли някой днес ( и у нас) да говори за вероятната, предстоящата, започналата Трета световна война с Ислямска държава, да знаете: става дума за най-модната опорна точка на Кремъл. Някои я повтарят от глупост, други – поради склонност да прогнозират ужаси с цел да не познаят и така да си отдъхнат (всички). Но и в двата случая става дума за коментатори, които припяват – волно или не- на кремълската балалайка. Защото целта на Путин е да се измъкне от кримската примка на световната изолация, в която гениално вкара огромната Русия като лакома мечка, заклещена в хралупата на дърво с пчелен кошер.

 

За да се представи за новия Сталин, за спасителя на Европа и цивилизования свят ( от наистина ужасните изроди, но чак пък противници в Трета световна война от Ислямска държава), Путин се нуждае от хиперболата за апокалипсиса на ситуацията, от която той и само Той може да ни спаси. На първо място и на първо време от нас се иска да забравим за безобразията му в Украйна, както вече веднъж „забравихме” за техния прецедент в Грузия.

 

И ето че окървавената Франция е първата, която по заповед на Путин напуска виртуално …”еврогейския” съюз. Чудо! Путин я излекува от еврогейството. Край! Францизуте вече не са еврогейове. Изцеляването им се случи в мига, в който бащински ги целуна Путин и им предложи себе си.

 

Ако някой от адептите на путинската пропаганда не е разбрал, ще трябва вече да се съобразява: повтаряйки мантрата за еврогейския съюз вече трябва винаги да уточнява, че тази обида не се отнася до Франция, защото Франция е призната от Путин за истински мъж.

В линка можете да разгледате и черния хумор, който струи от снимки направени в Русия, но коментирани със сарказъм, познат от времето на СССР, когато вицовете бяха единственият отдушник на народнто недоволство.

 

http://uzoranet.livejournal.com/2053414.html

26 мнения за “За една нощ Путин призна Франция за истински мъж”

 1. Все си мисля, че първосигналната сантиментална реакция на Оланд да припознае раззия като съюзник във ТСВ след шока на 13-ти, петък до срещата с лилипут.ин ще бъде преосмислена. Вчера Камерън беше тук, “на терен” и го е светнал най-малкото за връзката врзивените в Москва жилищни блокове от ФСБ и преписани на чеч

 2. продължение…на чеченците, втората чеченска война и убийството на Литвиенко в Лондон който ги разобличи. Вдругиден и Обама има какво да каже. При всички положения санкциите за Крим и Украйна остават. Тогава??? …
  А и Шарли Ебдо не спят.
  http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Sharli-Ebdo-za-dalbokoto-zloradstvo-na-shirokata-ruska-dusha-gale_596376.html

 3. Всяко зло за добро.Вярвам в интелигентността на Българите като цяло,че ще отсеят зърното от плявата,но затова ни трябват повече факти,мнения и анализи на хора умни и честни,защото ние обикновените хора не можем да се изразяваме добре,но можем да съпоставяме и да си вадим изводи.Извинявам се предварително ако обиждам някого?!Визирам преди всичко себе си.Аз имам нужда от това!Дали има и други?

 4. Турция е свалила руски Су-24, който е нарушил въздушното пространство на Турция. Первий пашьол!

 5. Турски изтребители свалиха руски Су – 24 навлязъл в турското въздушно пространство!

 6. Русия винаги се е управлявала от психопати.От Иван Грозни до днес.Но Путин удари всички в земята.Жесток,лукав,с много лица и до едно характерно за уродите.
  Кого лъже?
  Предполагам,че за всички мислещи и средно интелигентни хора е ясно ,че Ислямска държава е създадена от Русия,от обкръжението на Путин.Нищо общо с религиите.Не напразно в ИД се говори на руски.Кадрите са обучавани в Русия бивши приближени до Садам и сириици на фамилията Асад.
  Защо ИД напада миролюбива и светска Европа?

  Защото така иска Путин.Защото в безсилието и злобата си към просперираща Европа, Путин изпраща терористи.
  Защото в собствената си държава е безсилен да създаде условия за сносен живот.
  И накрая рони крокодилски сълзи за Франция.От лицето му обаче прозира гримасата на доволство от успеха на терористите.
  Долен и жесток човек.С профил на изверг.

 7. Крайно време е и ние да почнем да сваляме руските самолети, които редовно нарушават нашето въздушно пространство.Нахалници!

 8. Турците твърдят че са предупредили руският самолет 10 пъти!!!!

 9. Ахмед Закаев: Имам доказателства, че “Ислямска държава” е контролирана от Путин
  Той е убеден, че Путин е очаквал това, което се случи в Париж

  “В момента “Ислямска държава” е контролирана от руските спецслужби, а президентът Владимир Путин е очаквал терористичните атаки в Париж”, твърди в интервю за “Факти от седмицата с Оксана Соколова” чеченският политик и министър-председател на непризнатата чеченска република Ичкерия Ахмед Закаев.

  “Вече имам 100%-ово доказателство, че ИД е контролирана от руските спецслужби. Това е част от иракските военни , които работеха за Саддам. Вие знаете, че те бяха съюзници на Путин и КГБ. Друга част са от Северен Кавказ, изпратени от службите там, още когато започваше да се формира ИД. Точно тази агентура влияе и тя е контролирана от руските спецслужби”, казва Закаев.

  Той е убеден, че “Путин е очаквал това, което се случи в Париж”.

  “Политически резултати и дивиденти това събитие донесе само на един човек в света-на Путин и неговия режим. Затова би било наивно да мислим, че всичко е било случайност или съвпадение. Във всеки случай, аз съм убеден, че това е било режисирано”, казва още Закаев.
  http://www.faktor.bg/novini/svjat/60795-ahmed-zakaev-imam-dokazatelstva-che-islyamska-darzhava-se-kontrolira-ot-putin.html

 10. Една новина, на пръв поглед малко встрани, но също така показваща нахъде трябва да гледаме. Или с по-прости думи, няма тръба, има независимост на енергийната система.

  Poland to receive first LNG import from Qatar
  Tuesday, 24 November 2015 17:12
  Poland is set to receive its first LNG delivery from Qatargas. The cargo is expected to arrive at the Swinoujscie LNG terminal by Decemeber 12.

  The operator, Polskie LNG has confirmed that the 210,000m³ Q-flex LNG carrier ‘Al Nuaman’ has loaded and set for sail to Poland.

  Poland has become the fourth country to begin importing LNG in 2015, with new regasification terminals in Jordan, Egypt, Pakistan and Poland.

  Qatar currently exports approximately one third of global trade, allowing the gulf country to emerge as an LNG production powerhouse.

  The terminal is expected to start regular imports in 2016.

  (http://www.bairdmaritime.com/index.php?option=com_content&view=article&id=17288:poland-to-receive-first-lng-import-from-qatar&catid=68&Itemid=59)

 11. Оланд има визията на татко Барба- закръгленичък, симпатичничък, леко възторженичък и не много умничък. Обаче не му е дефектът само във визията. Умственият му багаж е също толкова олекотен. А какво да кажем за по-вероятната му алтернатива Саркози – френският Шрьодер. Също толкова многобрачен и също толкова приобщен към великия руски ресурс / къде интелектуален, къде материален/. За госпожата Марин льо Пен думите са или недостатъчни или просто не си заслужава да се хабят. Отчайваща работа. На тези индивиди ли да се надяваме, на тях ли да се уповаваме. Моооже, но само при условие, че акълът ни е изпит от чавка.

 12. “Чуете ли някой днес ( и у нас) да говори за вероятната, предстоящата, започналата Трета световна война с Ислямска държава, да знаете: става дума за най-модната опорна точка на Кремъл. Някои я повтарят от глупост, други – поради склонност да прогнозират ужаси с цел да не познаят и така да си отдъхнат (всички). Но и в двата случая става дума за коментатори, които припяват – волно или не- на кремълската балалайка. Защото целта на Путин е да се измъкне от кримската примка на световната изолация, в която гениално вкара огромната Русия като лакома мечка, заклещена в хралупата на дърво с пчелен кошер.” – г-н Инджев, може би това е основната цел на Путин, но мисля, че има и още “съпровождащи” цели! Например : 1) Да се предизвика поскъпване на нефта; 2)Да се изпробват в бойна обстановка серия от нови руски оръжия за които са похарчени милиарди рубли( а и да се потренират руските летци в реален бой!); 3)Ако може Сирия да се разпарчоса и да остане парче с Асад, подвластно на Русия и по този начин да запази баата си в Сирия, а сигурно и други по-далечни и още невидими цели!

 13. Repetitia mater studiorum est.

  1. Санкции за русия до връщането на Крим!
  2. Продължаване на санкциите за Империята на злото до фалит и пълно разоръжаване.
  3. С терористи не се преговаря, а Путин е терорист №1 в света.

  ПУТИН = СТАЛИН = ХИТЛЕР.
  НИКАКВА КОАЛИЦИЯ С НЕГО ОТ СТРАНА НА ЗАПАДА!

 14. До АВН

  Благодаря за линка за Йон Пачепа!
  Тази книга трябва да бъде преведена и издадена възможно най-бързо и у нас!

 15. Започна изграждането на “Турски паток”. Преди денонощие беше реализирана от руска страна първата копка.С активното съдействие на турски летци-изтребители беше закопано супермодерното съоръжение СУ-24, стартиращо осъществяването на съвместната газопреносна система. Този акт, последвал предходната “копка” на руски дрон не е нищо друго, освен признак за все по-затоплящите си /до накаляване/ отношения между Турция и Русия.
  🙂

 16. Путин признава французите за мъже точно защото няма такива сред политиците им. За съжаление това не важи само за Франция.
  Обама се е скрил в белия дом и лъска наградата си за мир оставяйки диктатори и терористи по света да трепят и заробват наред. Европейските политици пък гледат безучастни и пишат ли пишат декларации сякаш това ще ни помогне.
  Като гледам и колко популизъм има и в кандидат президентите на Америка, направо не ми се мисли какво следва.
  Вижте го и вие:
  http://www.bbc.com/news/world-us-canada-34903577
  Обърнете внимание на точки 9 и 18. Все си мислех че който и да е републиканец ще е по-добре от Обама но Доналд Тръмп очевидно само помага на демократите с тази кампания.

 17. Первый пошёл, второй с крылом поманил! Една от групите въстаници в Сирия съобщава, че е свалила руски вертолет с противотанкова ракета.

 18. Не съм фен на Путин, но в случая той няма вина за атентатите в Париж. По-скоро търсете връзката със “мозъците” на Ал Кайда и Ислямска държава които са доста по-на запад от Москва….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.